Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tipy: Zahrajte si C&C 3!

  12:01
Další Civilizace na obzoru! *** Datadisk pro Supreme Commander *** Info o MotoGP '07, The Golden Compass, Stuntman: Ignition, Top Secret, Conan a Multiwinia *** Sam & Max pro Xbox 360?

Tiberium Wars

Radujme se, veselme se, hratelná demoverze Command & Conquer 3: Tiberium Wars je konečně na světě! Je to však skutečně důvod k radosti a nevázanému veselí? To se dozvíte z našich prvních dojmů. Jako rekreační hráč předchozích titulů (ano, zhřešil jsem a žádný z nich nedotáhl do konce) v sérii Command & Conquer jsem pochopitelně neodolal a demo si také vyzkoušel. Popravdě řečeno mě trochu zklamalo, že kromě špičkové audiovizuální stránky je hra až příliš podobná svým předchůdcům a třeba ve srovnání se Supreme Commander po chvilce vypadá jako jeho chudý příbuzný. Nutno však zdůraznit, že Command & Conquer 3: Tiberium Wars působí opět jako svižná strategická záležitost, která vcelku příjemně plyne kupředu, a pokud nehledáte nic víc, můžete se u ní poměrně slušně zabavit. Potenciál aktuálního pokračování legendární série Command & Conquer ale tkví hlavně v multiplayeru a onlinových kláních, kde se až v plné verzi ukáže, jak jsou na tom jednotlivé strany (včetně nových návštěvníků z vesmíru). Demo si pochopitelně můžete stáhnout i z BonusWebu.

Command & Conquer: Tiberium Wars Command & Conquer: Tiberium Wars Command & Conquer: Tiberium Wars

Age of Conan

Co se děje v trávě...
Na letošní podzim připravují Climax a THQ nové závodní MotoGP '07, jež má posunout starou známou motorkářskou sérii zase o stupínek výše. Zatím bohužel není známo příliš podrobností, ale již nyní je jisté, že nové MotoGP si otestují počítačoví hráči i majitelé konzole Xbox 360. Hra nabídne MotoGP sezónu 2007 (kompletně licencovanou), nové tratě i závodní stroje (kubatura 800cc) a nebude chybět ani značně vylepšený populární "Extreme" mód, ve kterém budete brázdit silnice známých měst z celého světa. Motorky si budete moci sami před závodem upravovat mnohem více než doposud a samozřejmostí jsou i pokročilé grafické efekty a realistické zpracování strojů, jezdců či okolí. Autoři se rovněž soustředí na multiplayer, v němž se dočkáte propracovaných online turnajů. Již brzy by mělo být k dispozici více informací, které si pak rozhodně nenecháme pro sebe.

Barbar Conan se vrací! Do světa známého Cimeřana nenahlédnete jen díky společnosti Funcom v připravovaném MMORPG Age of Conan, ale o slovo se přihlásí i konzolová (Xbox 360 a PlayStation 3) akční adventura Conan, plánovaná na první čtvrtletí příštího roku. Na ní v potu tváře pracují vývojáři z Nihilistic Software pro společnost THQ. A co vás v novém fantasy dobrodružství čeká a nemine? Předně se přímo vžijete do role samotného Conana a budete čelit spoustě tvorů lačnících po vašich teplých vnitřnostech. Na programu budou různé zbraně, bojové techniky i interaktivní prostředí, jehož budete muset hojně využívat. Samozřejmostí je surovost a brutalita soubojů, bez níž si denní chléb legendárního barbara ani nedokážeme představit. Vzhledem k tomu, že Conan zazáří na vybavených next-gen platformách, s kvalitou grafického zpracování si snad nemusíme dělat starosti. Konzolový Conan má však všechny předpoklady k tomu, aby byl nemilosrdně srovnáván s God of War, při čemž se bezpochyby pěkně zapotí.

Moto GP 07 Moto GP 07 Moto GP 07

Sam & Max

Znovuzrození zvířecí detektivové Sam a Max si na PC vedou opravdu dobře a nová epizodická adventura Sam & Max si získává srdce pamětníků i mladých adventuristů. Proto není divu, že Telltale Games plánují uvést nové detektivní příběhy na Xbox 360 (nejspíše k dispozici ke stažení v rámci Xbox Live Arcade). Zatím jsme se sice nedočkali žádné oficiální zprávy, ale vývojáři hledají do týmu posilu, naznačující tvorbu této konverze. Nebo se místo Sama a Maxe tlačí na konzole Bone?

Dalším nově oznámeným závodním titulem je Stuntman: Ignition ze studia Paradigm Entertainment, který se pod dohledem THQ objeví letos v létě pro konzole PlayStation 2, Xbox 360 a PlayStation 3. Chystané pokračování Stuntman série nabídne hráčům kariéru hollywoodského kaskadéra, s nímž vyzkoušíte zhruba 25 různých závodních strojů, mezi nimiž nechybí exotické sporťáky, motorky nebo vznášedla. Vaše schopnosti předvedete v mnoha akčních filmech, reklamních spotech nebo na speciálních kaskadérských turnajích. Hlavní část Stuntman: Ignition tvoří kariérový mód a nechybí ani online multiplayer, ve kterém se utkáte s hráči z celého světa. Herní zážitek mohou zpestřit adrenalinové jízdy i kaskadérské kousky na tratích vytvořených v editoru, ale až za pár měsíců skutečně poznáme, zda nový Stuntman skutečně stojí za pozornost.

Dobrá hra se nemusí ohánět nejmodernějším grafickým kabátkem, o čemž by jistě mohli vyprávět vývojáři z Introversion Software, kteří zhruba před dvěma lety všem vytřeli zrak se špičkovou realtimovou strategií Darwinia. V loňském roce se velký úspěch snažili zopakovat nukleárním Defconem, ale ten bohužel již nedosahoval takových kvalit a časem silně zapáchal stereotypem. Ovšem nyní se konečně potvrdily zvěsti o multiplayerové verzi Darwinie, nazvané Multiwinia. Ta nabídne možnost změřit strategické schopnosti s ostatními hráči z celého světa nebo se s nimi spojit proti společným nepřátelům. Opomenuta pochopitelně nezůstane ani známá singleplayerová kampaň, obohacená o zbrusu nové prvky, nebo další zajímavé herní módy. Jednou novinkou se pochlubil kreativní ředitel Chris Delay - jde o speciální formace, do nichž budete moci darwiniany spojovat. V nich nabídnou větší palebnou sílu zepředu, ale ze všech ostatních stran budou naopak mnohem zranitelnější. Tato maličkost může boje značně zpestřit, což platí i o nových vizuálních efektech - ty však údajně zůstanou v současném grafickém stylu a úžasnou atmosféru hry nijak nenaruší.

Darwinia Darwinia Darwinia

Empire Earth III

O pokračování strategické série Empire Earth jsme vás podrobně informovali již před týdnem. Před pár dny však konečně došlo k oficiálnímu oznámení ze strany Vivendi a je tedy jisté, že chystaný třetí díl se objeví letos na podzim - pokud samozřejmě nedojde k dalšímu posunu vydání, které se v tomto případě vyloženě nabízí. Empire Earth III pod vánočním stromečkem jistě nikoho neurazí a Mad Doc Software získají pár měsíců k dobru.

Dave Perry a Acclaim Games spojili síly a chystají novou onlinovku s pracovním názvem Top Secret. Tento skutečně unikátní projekt staví na spolupráci samotných nadšených hráčů, kteří se pod vedením mistra Perryho postarají o vznik tohoto MMORPG titulu. Zkušenost s tvorbou her rozhodně není podmínkou a k práci profesionálního vývojáře tak mohou přičichnout i absolutní amatéři, kteří však hýří novými nápady. Ti nejlepší budou pochopitelně bohatě odměněni získanými zkušenostmi a hodnotnými cenami (Acclaim dokonce zmiňuje výdělek na základě prodeje). Dave Perry ovšem nakonec vybere nejaktivnějšího a nejúspěšnějšího vývojáře-amatéra, který získá ocenění "A Video Game Industry Directorship", které jej bezpochyby katapultuje na úroveň mnoha známých vývojářů. Pokud však po nové onlinovce nakonec neštěkne ani pes, nebude to s tou slibovanou slávou tak žhavé. Máte dostatek odvahy a nechybí vám nadšení i volný čas? Hlaste se na oficiálních stránkách!

Očekávaná 3D akce Mercenaries 2: World in Flames od Pandemic Studios a Electronic Arts byla původně ohlášena pouze pro PlayStation 3, ale vše nasvědčuje tomu, že Sony přišlo o další exkluzivní titul. Za speciálně cvičeného žoldáka si v závěru letošního roku zahrajete nejen na "péestrojce", ale rovněž na PC a konzolích Xbox 360 a PlayStation 2. Třikrát hurá, pokračování Mercenaries vypadá skutečně famózně!

Mercenaries 2: World in Flames Mercenaries 2: World in Flames Mercenaries 2: World in Flames

Supreme Commander

Vývojáři ze Shiny Entertainment se s herní adaptací filmového Matrixu zrovna moc nepředvedli, a tak zkouší štěstí s jiným filmem. Jmenuje se The Golden Compass (Světla severu) a tento chystaný snímek čerpá z první části třídílné knižní série Jeho šerá hmota (His Dark Materials) z pera spisovatele Philipa Pullmana. Zbrusu nová fantasy akční adventura vyjde pod dohledem společnosti Sega pro PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PSP a Nintendo DS letos na vánoce, přičemž film se objeví přesně 7. listopadu 2007. A na co se můžete těšit? Nahlédnete do třinácti různých prostředí, z nichž některá jsou vskutku originální a neuvidíte je ani ve filmu. V hlavní roli se objeví mladičká jedenáctiletá hrdinka Lyra s jejím zvířecím démonem Pantalaimonem. Během hry využijete speciálních schopností dalšího fantaskního tvora, jímž je polární medvěd v brnění Iorek Byrnison. Knižní podoba je ověnčená mnoha cenami, a tak doufejme, že filmové a herní zpracování slavné dětské fantasy dopadne podobně. I když tomu v rukou Shiny popravdě moc nevěříme - časy MDK, Sacrifice a červíka Jima jsou nejspíše již nenávratně pryč.

Přestože Chris Taylor z Gas Powered Games by od úspěšného Supreme Commandera nejradši dal ruce pryč a věnoval se své superzábavné-supertajné-novince pro next-gen konzole, realtimové strategie mu stále nedají spát (nebo pánům z THQ). Na internetu se totiž objevily narážky na chystaný datadisk, který jistě není žádným překvapením. Zvláště vezmeme-li v potaz, že Supreme Commander rozhodně není žádné béčko.

Take 2 chystají další Civilizaci! Vyplývá to z poslední finanční zprávy, ve které je pokračování slavné strategické série mistra Sida Meiera plánováno na fiskální rok 2008. Hra se tedy neobjeví dříve než 1. listopadu 2007. Jakékoliv podrobnější informace jsou zatím pochopitelně ve hvězdách.

Civilization IV Civilization IV Civilization IV

Autor:
  • Nejčtenější

Nová sexy herní hrdinka prý není dostatečně odhalená. Vznikla i petice

Aktuální korejský herní hit Stellar Blade s hrdinkou ve velmi vyzývavých oblecích byl údajně krátce...

Hráči poskytují výkon počítačů na generování AI porna. Dostávají za to cetky

Aby jejich draze zaplacený supervýkonný hardware nezahálel, pronajímají ho někteří hráči ke...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Korektnost kazí naší oblíbenou stolní válečnou hru, stěžuje si komunita

Zpětné upravování zavedených reálií se nevyhnulo ani oblíbené stolní válečné hře s miniaturami,...

Vývojářům Falloutu chodilo tolik výhrůžek, že si museli najmout ochranku

Na třetí díl kultovní série Fallout se dnes vzpomíná převážně v dobrém, v době oznámení však budil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herní průmysl má další megahit, Manor Lords vytvořil jediný člověk

Už během prvního víkendu od vydání se historické budovatelské strategii Manor Lords podařilo zcela...

Měl jim pomoci propagovat hru, místo toho ji v přímém přenosu zepsul

Měla to být historická událost v téměř dvacetileté historii online hry MapleStory, nakonec ostře...

Sestrojila si vybavení za statisíce, aby během hraní cítila bolest

Streamerka vystupující na internetu pod přezdívkou Gingas si doma postavila zařízení, které...

Nová sexy herní hrdinka prý není dostatečně odhalená. Vznikla i petice

Aktuální korejský herní hit Stellar Blade s hrdinkou ve velmi vyzývavých oblecích byl údajně krátce...

Herní obchody slaví svátek Star Wars velkými slevami

V sobotu 4. května slaví miliony fanoušků sci-fi takzvaný Star Wars den. Digitální obchody Steam,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Je to šílený, hodnotily firmy práci řemeslníků, kteří opravili střechu

Po zimě se často ukážou mnohé „vady na kráse“ domu, střechy nevyjímaje. Někdy nezbývá nic jiného než kompletní výměna....

Ostrov kanibalů. Stalinistický režim na Sibiři zrealizoval noční můru

Pochytali na moskevských ulicích tisíce lidí, zločince, straníky, dělníky, matky od rodin. Deportovali je na Sibiř....