Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Reprobates - Ani po smrti trable nekončí

V české hororové detektivce vám nedopřejí klidu ani po vaší vlastní smrti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Papik

Skvělá hra díky poslednímu patchi

Poslední patch naštěstí úplně zrušil energii a přidal i možnost přeskočení miniher (s trochou tréninku, se ale dají celkem bez problému udělat). Díky tomu se už hraje jak má. Zmíněné natáčení hrdiny skutečně irituje, ale dá se přežít.

Ohledně nových kamer každý den: osobně jsem za ně rád, protože jinak by ostrovní část byla dost nudná, nehledě na to, že je na nich hra přímo postavená.

Neustálé pobíhání po celém ostrově a všech bungalovech ze začátku dost štve, ale postupně jsem si na něj zvyknul a docela se mi i zalíbilo. Prostě vždycky, když někdo změnil pozici nebo se objevila nová možnost v rozhovoru, tak jsem všechno oběhl.

Příběh je parádní, hra inovativní. Škoda, že hru nevydali bez té prokleté energie, tím jí díky nízkému hodnocení ve většině recenzích v podstatě zahubili a věřím, že práce vývojového týmu nebyla dostatečně ohodnocena.

0/0
10.4.2009 12:23

Host

Re: Skvělá hra díky poslednímu patchi

Prosim nevite nekdo kde sezenu patch 1.3.3 na CZ verzi hry? Stranky futuregames jsou divny a po patchi ani stopa.

0/0
9.6.2009 10:39

Lucie

Hra

Hraju to od včerejška se ségrou. Pomalý to je šíleně. Mlátila jsem radši do stolu než do mého noťáska a ty hádanky typu, kdy mám zachránit Adama z auta a pak myší zachytávát oranžovou probíhající barvu na terči sem myslela, že se z toho zcvoknem. Nakonec se povedlo. Příběh mě zajímá, minimálně proč tam je a kdo ho tam dal atd.

snad se to dozvíme. Ten pohled na ostrově hodně plete, orientuje se tam špatně a co mi lezlo na nervy, že jsem xkrát musela prolézt všechny bungalovi. Bez narazení na jakéhokoli člověka  a pak se tam najednou někdo objeví. Mno obrnila jsem se trpělivostí, snad to dohraju.....:)) každopádně Nibiru i Posel smrti měli lepší logické hádanky - nikdy nezapomenu na mé neoblíbené kuličky v Nibiru.

0/0
8.4.2009 10:55

Papik

Re: Hra

Hra je evidentně špatně optimalizovaná a zbytečně náročná na hardware. Hrál jsem jí na radeonu 3850 a šlo to, žádný rychlík ovšem nebyla. Kamarádka jí hrála na velmi starém počítači a i když se jí velmi líbila, tak pomalost byla na hranici hratelnosti, dokonce i kurzor myši se jí sotva vlekl po obrazovce.

0/0
10.4.2009 12:40

tinwe666

...

Jedna z nejhorších her, co jsem kdy pařila..Adventury miluju a nejsem nijak náročnej hráč, ale tohle byl děs..dialogy úplně stupidní, předměty k unudění (hlavně nezapomenout sebrat vždycky šutr, klacek a suchou trávu) a konec naprosto nezajímavej...Když si vzpomenu na Posla Smrti a porovnám to s tímhle, tak mám slzy v očích...

0/0
16.2.2009 13:36

Papik

Re: ...

Vidíte a mě naopak velmi zklamal konec Posla smrti a vůbec druhá polovina hry. Ostrovní část v Reprobates je náhodou super, jak si na tropickém ostrově poradit s minimálními zdroji, navíc, když o ně přes noc vždy přijdete. Holt není to klasická adventura, je v celkově oritinální a to se někomu bude líbit a někomu ne.

0/0
10.4.2009 12:27

Wes Parmalee

!

Nějak mě to minulo, ale teď jsem zkusil demo a docela dobrý.

Bylo to v márnici, atmosféra byla dobrá a hrát to šlo. Slušná půl hodinka zábavy.

...

Snad jen ten dabing byl horší a někdy postava až moc přešlapuje, než se rozhoupe!

0/0
11.2.2009 19:39

Wes Parmalee

Re: !

Tak jsem si za kilo koupil plnou verzi a musím napsat uff, uff... to je uff... :-/:-/:-/

0/0
10.3.2009 19:19

Wes Parmalee

Re: Re: !

Dohráno!

Hrál jsem 1.2.19CZ, ani jednou mi nedošla energie, ale stejně jsem chtěl několikrát třísknout myší.

Noční můry byly dobrý, ostrov jsou kameny, klacky a prázdný kecy a pak ten další ostrov je už utrpení... herní i dějové!

50%

0/0
17.3.2009 21:06

Wes Parmalee

Re: Re: Re: !

A také by si příště mohli hoši z Future Games najmout trochu myslícího scénáristu.

Ukončí to, že Adámek a Evička jsou v pohodě, chlap v cisterně tuhej, lidi na ostrově?! Kdo ví, i když dědek kecal, že je možná skočí zachránit. Ke všemu ten výbuch mohl zničit celý ostrov... hlavně, že si to večer Adámek s Evičkou rozdají... a chudinka nemá boty, to je problém!

:-P;-DRv

0/0
17.3.2009 21:48

Phurat

dobre

Hra je dobra, ale recenze stoji za pytel. Autor bud nevi o cem pise nebo ma obrovsky smysl pro prehaneni.

Je v ni spousta chyb a prehanek ktere hru bohuzel ocernujou.:-©

0/0
5.11.2008 13:23

cluiver

super hra

po nainstalování patche super hra. obíhání lokací by sice nemuselo být, ale po deseti malých černoušcích a neustálém pobíhání po pokojích je tohle ještě kafíčko. žádné půlhodinové ukecané dialogy (no spíš monolgy), příjemná grafika, snová obměna prostředí, nebyl jsem zklamaný, byť jsem namlsaný tunguzkou, stil lifem, siberií, TLJ apod. Ovšem absolutní nadšení poslední doby - obě penumbry, slupnul jsem je na posezení a už se nemůžu dočkat trojky. 

0/0
21.9.2008 0:19

brácha

info od bráchy

recenze na hru je výborná, ale hra samotná je obrovské zklamání, což mne mrzí, protože jsem se na tuto hru tolik těšil:

-pomalost,rozvohory-divné,nudné, nudná je i celá hra,zdlouhavé pobíhání mezi boudama,sbírání kamenů,neadventurní úkoly, délka hry,konec je tupý!!! celkově tak 15%hodnocení

+dabing hlavního hrdiny,hezký papírový obal hry a TO JE DOST MÁLO!!!!

NEBRAT!!(Y)

0/0
22.6.2008 19:51

mykeš

SHIT,nic víc

JE TO SHIT-

zklamání na celkové čáře

pro vývojáře- vraťe se raději ke klasice a udělejte hru po vzoru Posel smrti a né vypouštět takové sra..y!

Pro skalního adventuristu nehratelné! Jen mne naštvalo, že jsem za takový odpad vyhodil peníze a nešel raději do Zoo.;-€

0/0
22.6.2008 19:39

Jasan_CZ

Díky za patch

Díky bohu za patch! Díky němu odpadlo nesmyslné doplňování energie, chůze postavy je rychlejší. Ale i tak zůstává velice zdlouhavé procházet všechny bungalovy po skoro každé akci ... :-(

0/0
10.3.2008 15:09

123

HRUZA

Jedana z nejhorsich her posledni doby, pomale a nudene az hruza, nesmyslne narocne na HW ;-€

Jeste ze se dala ihned vratit...

0/0
2.3.2008 12:55

vojta

hodnocení

Podle mě jsou Zatracenci o moc lepší hrou než N.I.B.I.R.U., nibiru bylo nudné, složité a nemělo tak dobře vypracovaný příběh jako mají zatracenci....já bych to ohodnotil 80%

0/0
22.2.2008 17:11

Havlos

Hra

Pokud by někdo chtel prodat hru tak at ucini na www.aukro.cz

0/0
9.2.2008 18:18

Jana

Ferda Mravenec :-))

Vím, že budu vypadat jako idiot, ale možná už tu jsou i nějací rodiče :-) synovi jsem koupila k vánocům Ferdu - kouzelný měšec (věk 4+:-)) a už jsme se zasekli... celý den neslyším nic jinýho, než kdy to vyřešíme... prosím, nemáte ho někdo doma?? nedokážeme se v lese dostat do korun stromů, kde nás má údajně chytit brouk Vykuk :-)))

0/0
7.1.2008 18:25

Earl

Re: Ferda Mravenec :-))

zželelo se mi vás, a zapátral po návodu na internetu, ale zcela bezvýsledně - mohu tedy jen popřát mnoho štěstí :) R^

0/0
8.1.2008 12:57

Jarek

kritika nekritika

Když kritika, tak kritika a ne žádné trapné ústupky - parafrázuji: "Obsah rozhovorů není špatný, ale postavy si vymění jen pár šroubovaných frází" nebo "Celkově můžu dabing pochválit, ale některé postavy se nepovedly a výborný je jen Václav Rašilov." To je jako napsat "celkově film hodnotím kladně, až na režii, scénář, hudbu a herce".

0/0
7.1.2008 15:51

K2

Re: kritika nekritika

Něco na tom je viz.   "Vše navíc ubíhá příjemným tempem, jelikož aktivních předmětů není kolem příliš a..." - proti -  "Co ale hru posílá definitivně do kolen je neskutečná pomalost hlavní postavy a vůbec hry jako celku." No budiž, je to slovíčkaření. Ale trochu nechápu v plusech uvedený "skvělý příběh" a v textu recenze "příběh je výborný"..... Skvělý příběh má Syberia, Posel smrti. Tady se celou dobu nic kloudného neděje, žádné zápletky, zajímavé momenty, nic. Chodíte a plníte úkoly, od nudných až po normální. Příběh je (podle mě) hlavní slabinou téhle hry.

0/0
7.1.2008 16:19

Honza Srp

Re: Re: kritika nekritika

Parafrázujete špatně...

1) Obsah rozhovorů není špatný - tzn. že postavy si mají co říci, a všechny rozhovory posunují příběh vpřed, bohužel ale forma rozhovorů není dobrá. Tzn. že tyto zajímavé informace jsou podávány v nepřesvědčivých a umělých frázích.

2) Celkově můžu dabing pochválit, ale některé postavy se nepovedly, obzvláště povedený je Václav Rašilov

3) To je asi věc vkusu. Mě například příde příběh Syberie možná až příliš naivní a předvídatelný. Nebo si snad někdo myslel že Hanse nakonec nepotkáme?

Reprobates mají zajímavou zápletku a touha dozvědět se, kde ve skutečnosti hrdina je a co se s ním stane, byla jediná věc, která mě přinutila u hry zůstat.

0/0
7.1.2008 17:02

K2

Re: Re: Re: kritika nekritika

Mě předvídatelný konec nevadí, když se jinak celou hru bavím dobrým dějem. Je to lepší, než dobrý nápad na začátku a nepředvídatelný konec a mezi tím kopec nudy. "Reprobates mají zajímavou zápletku a touha dozvědět se, kde ve skutečnosti hrdina je a co se s ním stane, byla jediná věc, která mě přinutila u hry zůstat." - z toho je právě vidět, že děj, potažmo příběh - ve hře absentuje a člověk to hraje, když už si to koupil. Bohužel to na mě působilo jako na Vás a právě proto se mi ohodnocení jako "skvělý příběh" nezdá fér k ostatním adventurám. Některé totiž skvělý příběh mají a ty by potom by musely mít hodnocení - "úžasně-geniálně-úchvatný-neopakovatelný příběh".

0/0
7.1.2008 17:28

Honza Srp

Re: Re: Re: Re: kritika nekritika

Pokud porovnám s kvalitními adventurami poslední doby, tak je příběh rozhodně nadstandardní. Porovnejte například s takovou Tunguzkou. To, že se nerovná legendám ještě neznamená, že není dobrý a neměl by být vyzdvihnut. Zajímavých momentů je dost, viz zmiňované noční můry.

Mimochodem nevím, jak jste z mé věty dokázal vyvodit, že "děj, potažmo příběh - ve hře absentuje". Měl jsem na mysli přesný opak - tedy že i přes všechny mouchy které hra má to byl právě příběh, kvůli kterému jsem hru hrál.

A mmch. - Posel Smrti byl výborný, ale příběh měl veliké logické nedomyšlenosti, takže to asi není nejlepší příklad.

0/0
7.1.2008 18:06

Havran

Re: Re: Re: Re: Re: kritika nekritika

V Poslovi smrti jakéto nelogičnosti? Mě nejvíce vadilo to, že měl Samuel zabít  Wiliama, i  když  příjel až na jeho pohřeb.

A co to  srovnání  s  Tunguskou? Nedávno jsem ji dohrál. Ta má jako horší  či jen stejný  příběh jako Zatracenci?

0/0
10.1.2008 0:03

.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: kritika nekritika

Wiliama zabilo zlo ktery ozivil, rika to celkem jasne ve videu na zacatku a pak v deniku. Pochybuju, ze Samuel vyletel jako duch po zdi veze, jeste rychlosti vetru :) Samuel zabijel az potom, jak se vratil na hrad.

0/0
10.1.2008 1:55

Papik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: kritika nekritika

Tunguzka je současná klasická, řemeslně dobře odvedená adventura, používající klasická herní i filmová klišé. Tudíž příběhově dost nuda.

Reprobates jsou naprosto originální a příběhově jim Tunguzka nesahá ani po kotníky. Toť můj názor a recenzent to zřejmě cítil podobně.

0/0
10.4.2009 12:34

WT_Horrido

Re: Re: Re: Re: Re: kritika nekritika

Nevim, pripada mi to jako silne nepovedeny pokus o "obslehnuti" I have no mouth, and I must scream. Potencial v tom je... a to je asi tak vse.

0/0
10.1.2008 9:44

Jan Amos

?

V recenzi autor píše že hlavního hrdinu srazí vlak, ve videu je jasně vidět kamion.

0/0
7.1.2008 13:11

Honza Srp

Re: ?

Omlouvám se... později ve hře je situace dky do hrdinova auta narazí vlak a ta mi zustala v hlavě... každopádně nemyslím, že by to nějak měnilo vyznění příběhu.

0/0
7.1.2008 13:51

STANDA

souhlasím

výborná recenze,naprosto objektivní z mého pohledu.já jsem v hodnocení mnohem přísnější.Je fakt že častý vztek mě provázel touto hrou a to se mi často nestává.

0/0
7.1.2008 5:32







Najdete na iDNES.cz