Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

První dojmy z Kings Bounty - Heroes mají konkurenci!

Vyzkoušeli jsme si nadějné strategické RPG Kings Bounty, které má leccos společného s Heroes of Might and Magic, přesto si ale zachovává své principy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Lord.Fingolfin

Heroes?

Popravdě řečeno, ve srovnání s Heroes KB trochu zaostává. Možná je to dáno tím, že jsem u HoMM strávil nemálo hodin, ale KB při srovnávání dopadne trochu jako mladší rozjívená sestra. Graficky je po HoMM třeba trochu si zvyknout na mnohem pohádkovější prostředí, což je na druhou stranu příjemné zpestření, na druhou stranu bývá občas trochu nepřehledné a některé "poklady" je snadné přehlédnout (kdo by také každou chvilku měl chuť roztáčet kameru). Podobné je to i v soubojích-při prvním pohledu na jednotky mě napadlo slovo panďuláci, ale také bych to neviděl jako minus. Co ovšem ano je rozvleklost souboje, respektive jeho rychlost. Ze začátku jsem s tím neměl problém, ale jak čas šel, začlo být poněkud otravné čekat až se při různých speciálních akcích panďulák vyblbne s holí/mečem/dělem...atp. Totéž pohyb, spousta jednotek naštěstí nechodí moc daleko. Ale je mi jasné, že tohle je dost relativní. Venkoncem je to veselá pohádková hra, ale kdo by si chtěl zahrát "vážněji", HoMM vítězí!

0/0
17.10.2008 10:29

Master Yoda

heroes

Keď tak od seba tie dva tituly tak opisujú, počkám si radšej na HoMM 6. Možno odchytí nejaké finty. ?

0/0
18.8.2008 18:10

Gaze

Disciples 3

vyzera to dobre, ale disciples 3 bude este lepsi ;-)

0/0
18.8.2008 18:04

sm.art

Re: Disciples 3

No D3 je trochu iny styl hry - viac podobny Heroes, ale srdecne Ta pozyvam pozriet si moju stranku o nej: http://d3.heroes-centrum.com - 1. fanstranka o Disciples 3!

0/0
18.8.2008 20:38

Tom

Safraporte

Chlapi, vy mě tedy navnazujete, čím dál více :-)

0/0
18.8.2008 10:33

sm.art

Reakcia na clanok 7

P.S. uz 4 mesiace existuje aj ruske demo, ktore vsak z neznamych pricin distributor 1C nezverejnil. Viac info o hre tu: http://kb.heroes-centrum.com - 1. fanstranka o K.Bounty!

0/0
18.8.2008 9:36

sm.art

Reakcia na clanok 7

6 rás: ľudia, elfovia, trpaslíci, barbari, nemŕtvi a démoni, vyše 80 hrateľných jednotiek,

osobitý systém rozvoja schopností hrdinov - 7 parametrov rozvoja a 36 rôznych schopností50 rôznych predmetov a artefaktov, vyše 50 rôznych bojových arén

0/0
18.8.2008 9:34

sm.art

Reakcia na clanok 6

Suboje prebiehaju podla iniciativy jenotiek. Niektore jednotky maju 1 az 3 specialne schopnosti!

Do konca roka ma vyjst rusky datadisk.V sucasnosti uz existuje pre hru mnozstvo modov a 6 patchov.Na uzemi Polska, CR a SR vyda Cenega aj limitovanu zberatelsku ediciu!

0/0
18.8.2008 9:32

sm.art

Reakcia na clanok 5

- ak chceme, aby sa objavilo nejake kuzlo v knihe kuziel, treba

najprv ziskat prislusnu magicku schopnost, dalej treba najst/ziskat v

boji/kupit zvitok s kuzlom  a za urcity obnos run ho zapisat do knihy.Po zapisani kuzla do knihy je potrebne na pouzitie kuzla urcity

pocet kuzelnej many, kuzlit mozno raz za tah (kuzlit mozu okrem hrdinu

aj magicke jednotky).Na pouzitie kuzla zo zvitku nie je potrebna mana, ale zvitok po prvom pouziti zmizne.

0/0
18.8.2008 9:29

sm.art

Reakcia na clanok 4

- v hre su 3 skoly magie - Poriadku, Skazy a Chaosu, kazde kuzlo mozno vylepsovat (za magicke runy) do 3. urovne

- poklady, runy a artefakty mozno najst alebo vykopat na globalnej

mape. Truhlice s pokladmi mozu obsahovat napr. peniaze }za ktore sa

kupuju vojaci), kuzelne zvitky ai.

0/0
18.8.2008 9:27

sm.art

Reakcia na clanok 3

- hra na globalnej mape prebieha realtimovo a suboje su tahove! Na

zaciatku hry ked je hrdina este slaby, treba sa vyhybat na mapre silnym

nepriatelom- doslovne treba pred nimi utekat, lebo ked vas zbadaju, zacnu vas nahanat. 

- niektore artefakty hrdinu mozno upgrejdovat tak, ze vstupime do nich a musime porazit ich strazcov - Gremlinov!

- na bojovych arenach su rozne truhlice s pokladmi a interaktivne prekazky kt. napr. utocia na najblizsi oddiel

0/0
18.8.2008 9:25

sm.art

Reakcia na clanok 2

Este spomeniem:

- proti bossom nemozno volat Duchov zurivosti

- uroven hrdinu aj Duchov mozno zvysovat, max. uroven oboch  je 30

- ak chce hrdina so sebou nosit 1 resp.  2 zalozne oddiely, musi na to najprv ziskat specialnu schopnost

- niektore schopnosti v strome rozvoja hrdinu mozno upgrejdovat az na 3. uroven (za runy)

0/0
18.8.2008 9:24

unknown

Recenze

Ta hra bude nejspíše zajímavá, ale chtěl bych zmínit recenzi. Slohové chyby jako "... kdy bylo v Heroes třeba udržovat třeba půltucet pevností ..." nebo "... Může to být banda slabých banditů ..." nedělají autorovi úplně nejlepší reklamu. Ale jinak je recenze na slušné úrovni. ;-)

0/0
18.8.2008 9:02

sm.art

Reakcia na clanok

Neviem aky je obsah betaverzie, ktoru autor clanku hral, ale vela veci o hre tu nespomenul - napr. na zaciatku hry pri vybere hrdinu mu mozno zvolit aj jeden z 10 erbov (kazdy ma ine bonusy pre hrdinu) takze celkovo dostaneme 30 roznych (aj ked dost podobnych) charakterov. Vojakovi sa najrychlejsie rozvijaju bojove schopnosti, magovi kuzelne a paladin ma nieco z oboch plus bonusy proti nemrtvym a demonom. Ale kazdy sa moze pomocou tzv. run (3 typy run) naucit schopnosti ostatnych hrdinov (az na 2 jedinecne). Ale najvacsim tahakom hry su Duchovia zurivosti - su to mocne bytosti, ktore moze hrdina privolavat na bojove pole v momente, ak sa mu naplni do urcitej miery ukazatel zurivosti. Duchovia su styria - Lavovy duch, Duch bazin, Snehova kralovna a Duch smrti - kazdy ma 4 jedinecne schopnosti (utocne, obranne, uzdravovacie ai.). Viac info sa dozviete na mojom webe:

http://kb.heroes-centrum.com - 1. fanstranka o K.Bounty!!!

0/0
18.8.2008 8:56

frank

nwc

neni nahodou brane kings bounty jako nulty dil serie homam, vzdyt je i od stejnych tvurcu

0/0
18.8.2008 7:47

jj

som zvedavy teda

posledny HoMM ma moc dlho nedrzal teda.To uz som si radsej zahral menej znamy Etherlords 2 R^

0/0
18.8.2008 5:15

Tom

Re: som zvedavy teda

Přesně tak.Heroes V byla po chvíli nudná, tohle vypadá naprosto super !!! To lození po mapě s jedním hrdinou, to zní jako Warlords a to by bylo naprosto famózní :)

0/0
18.8.2008 7:36







Najdete na iDNES.cz