Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kings Bounty: The Legend - tak trochu jiné Heroes of Might & Magic

Původní Kings Bounty předcházelo úspěchu jiné strategie. Teď tu máme remake staré klasiky a jsme spokojeni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

score

Ja osobne mam nejradsi recenze z casaku SCORE v jejich recenzich se dozvite o hre prakticky vsechno a jeste se u toho pobavite nejlepsi je Mikuláš TučekR^R^R^

0/0
25.6.2009 19:27

OldBoy

Neuveritelne^2

Co me prijde nejvic neuveritelne je, jak se autorum podarilo zamichat spravny pomer strategie a rpg - dlouho jsem se u zadne hry takhle nepobavil. Vtipne rozhovory do detailu propracovane pohadkove prostredi (obcas se jen tak zastavite a sledujete jak hopsajici veverka shazuje ze stromu listi ... nejde o high-tech engine, ale spis o cit pro detail a hravost s jakou grafici a designeri navrhovali jednotlive lokace), zajimavy pribeh, spousta vedlejsich questu, zajimave 'mezihry' u artefaktu, ... Jedine co mi vadilo byl relativne lehky zaver (obt. normal).

Kazdopadne komu se libi HoMaM, rad si pipla sveho hrdinu a nevadi mu cist sem tam nejake dialogy (jde to i bez nich, ale je to skoda) tak je to pro nej jasna volba. Az je mi lito, ze jsem to uz dohral :-/.

Ale neco mi rika, ze Amelie dospeje a vrhneme se do dalsich dobrodruzstvi :-) (datadisk - Armored Princess (Q3 2009)  R^).

0/0
9.4.2009 1:15

Tom

Neuvěřitelné

Musím plně souhlasit s předešlými komentáři: takhle hloupou, povrchní a odfláknutou recenzi jsem na Bonuswebu snad ještě nečetl. A nejhorší na tom je, že existují lidé, kteří na ni skočí a tato hra je mine, ptž si přečtou, jak je to pouze kopie v našich zemích neuvěřitelně zprofanovaného HOMAM, což ale může napsat pouze člověk, který tuto hru nehrál. Anebo idiot.

0/0
30.3.2009 3:06

.

.

Fanúšikom ťahových stratégií by som ešte doporučil Fantasy Wars, je to skvelé a prepracované.

0/0
29.1.2009 16:31

Potkous

Ochrana

Nevite, jak je chranena ceska verze? Polska ma Starforce a to me dost odrazuje, mam s tim velmi spatne zkusenosti! Diky

0/0
23.12.2008 8:43

MRX

Re: Ochrana

česká verze nemá starforce má securom.

0/0
29.1.2009 11:27

Sledgehewer

Neni nad klasiku

http://www.high-voltage.cz/2008/kings-bounty-hrdinove-v-plenkach/, i po těch letech návykovka

0/0
9.12.2008 20:02

dave

super hra

Po dlouhé době hra u které jsem vydržel víc jak 30minut je to fakt návyková záležitost ,pořád je tam něco nového pořád to nutí objevovat nové a nové lokace prostě super

0/0
3.11.2008 15:35

Gagi

Souhlas

Souhlasim, grafika je nádherná, texturky, efekty, odlesky prostě radost se na ten pidi svět koukat. Nemůžu uvěřit že tohle udělali Rusáci. Spíš to vypadá na Německou piplačku.

0/0
27.10.2008 13:22

oldboy

...

Tak jsem na základě zdejších reakcí hru zkusil, a musím říct že je opravdu návyková - zpracováním je to sice jasné "B"éčko, ale zábavné.

k "Á"čku chybí modelům finesa a výraznější styl, méně suchopárné dialogy, poutavější příběh a méně jalová hudba - po pár hodinách spíše vadí - v tomto směru je laťka HoMAMu nastavena velmi vysoko - u mě má hra zatím nadprůměrných 75%, což ja na takto nízkonákladový produkt slušné skóre

0/0
17.10.2008 9:56

Myscha

Re: ...

Tak to sorry, ale grafika je INHO o tridu hezci nez v poslednich HOMM. Staci se jen podivaj, jak je vse super promakane a vykreslene, HOMM oproti tomu pusobi dost socialne s jednoduchym rozhranim. Textury jsou u priblizeni trochu horsi, ale neni to tak hrozne a kdyz se odzoomuje je to nadhera (plne detaily, 1280x1024, AA 16x). Takze B-ckove zpracovani rozhodne ne. U me za jedna.

0/0
17.10.2008 12:37

Funda

Kdy dostanu Rage Box??

Musím se přidat, tahle hra je super a po dlouhé době mě zase něco dostalo k počítači. Jen jsem se chtěl zeptat těch, kteří už ji mají trošku víc rozehranou, kdy dostanu v plné verzi Rage Box nebo jak se to jmenuje s těmi čtyřmi démony?? V demu jsem, ji dostal hned po splnění úvodního questu, v plné hře mám postavu na 7lvl a pořád nic.

0/0
16.10.2008 9:56

uhmmm

Re: Kdy dostanu Rage Box??

dostaneš ji po splnění třetího královského úkolu,nebo spíš během něj

0/0
16.10.2008 10:30

Scorpy

Re: Kdy dostanu Rage Box??

A těš se na Reapera, to je opravdu tvrďák...

0/0
17.10.2008 0:08

Scorpy

Matení čtenářů

Ještě trošku přisypu škváru na pana Sillmena. Autor v tabulce píše, že minimální konfigurací pro spuštění je 1500 MHz procesor, 256 MB RAM (!!!) a 64 MB grafická karta. To beru jako špatný vtip. Mě na podstatně lepším počítači (na starším notebooku, 1.6 GHz Pentium 4 M, 1 GB RAM, 128 MB ATI Radeon X700) nejde hru spustit (musím hrát jen na desktop PC), takže těch 1.5 GHz / 256 MB je docela vtipných ale jinak je to matení čtenářů. Cituji readme.rtf:

"CPU (Processor): Intel Pentium 4 2.6 GHz or Athlon 64 +2800 (Intel Pentium 4 3.0 GHz or Athlon 64 +3200 recommended)

System Memory (RAM): 1 GB RAM under XP and 2 GB RAM under Vista (2GB recommended)

GPU (Video Cards): NVIDIA GeForce 6800 256MB or ATI Radeon X800 256MB or better (NVIDIA GeForce 7900 512MB or ATI Radeon X1900 512MB or better recommended)"

Dokáži si docela dobře představit čtenáře bonuswebu se starším PC, který si přečte o KB s nízkými nároky v tabulce, koupí si ji, načež doma zjistí že mu nebude fungovat...

0/0
14.10.2008 16:45

Radek

Re: Matení čtenářů

Souhlasím s tebou, jen ta poslední věta je trochu mimo. Pokud si tuto hru budu chtít koupit, nejdříve si stáhnu a zahraju demo - zjistím, jestli mi "jede," a pak se rozhodnu... (nereálně příznivým hardwarovým nárokům se nedá věřit v žádné recenzi;-) )

0/0
15.10.2008 21:09

Scorpy

Re: Re: Matení čtenářů

Máš samozřejmě pravdu, to sem si neuvědomil... dobrá připomínka.

0/0
17.10.2008 0:08

Scorpy

Vyblitek....

Už jsem si zvyknul, že ledabylé recenze dnešních takzvaných autorů jsou k ničemu, a proto jediné co na bonuswebu čtu je tabulka s hodnocením a HW novinky. Když jsem ale viděl King's Bounty mezi recenzemi, nedalo mi to, abych se nezačetl.

Čekal jsem vyblitek ale žvásty, které nám pan Sillmen přináší, to se hned tak nevidí. Screenshoty z tutoriálu, popř. postahované z ruských stránek, nic neříkající trapná recenze, ve které se o hře dozvíme tak maximálně to, že má nízkou replaybilitu (s čímž souhlasím) a podobá se Heroes (s čímž spíš nesouhlasím). Ale pokusit se lidem, kteří o KB v životě neslyšeli, hru trochu přiblížit? Vysvětlit, v čem je KB a HOMAM podobné a v čem se naopak liší? Pan Sillmen nejen že nám toho o hře moc neřekl ale (protože ji očividně nehrál déle jak 10 minut) ji i dost podhodnotil.

Recenzi podobného ražení bych se styděl i spláchnout do záchoda, natož ji veřejně prezentovat na netu.

Osobně hodnotím KB: Legend 90%, je to jediná hra od dob G3 co mě dokázala pohltit.

0/0
13.10.2008 20:21

uhmmm

Re: Vyblitek....

tak myslím,že tohle je naprosto trefné hodnocení R^

0/0
14.10.2008 10:20

Biges

Re: Vyblitek....

Vím, že psát recenze bývá poněkud obtížné a kvalitní styl také není každému vlastní, nicméně pokud už samotný autor zklame, měl by jeho práci kontrolovat redaktor.

Tato recenze je skutečně dosti nanicovatá a dost možná vznikla stylem "Hele, Pepo, tady je nějaká gameza, kterou je potřeba napsat." "A já tomu nerozumím, já hraju jen auta." "To nevadí, napiš to, čtenáři jsou lamy, kašleme na ně..."

0/0
17.10.2008 21:03

meph

Re:

K tomu hodnocení... viz http://www.gamerankings.com/

Vím že hodnocení je jen číslo, ale o něčem vypovídá...

0/0
18.11.2008 0:18

Earl

a kde je DS?

myslím, že vůči D. Sillmenovi byli vzneseny seriózní a podložené námitky, a měl by se, v zájmu zachování dobrého jména Bonuswebu, pokusit obhájit - Davide?

0/0
13.10.2008 18:55

Scorpy

Re: a kde je DS?

Ano, měl by, a podle mého skromného názoru by měl celou recenzi přepsat. Natípat reálné screeny ze hry, trochu více se rozepsat o úkolech, atd.

0/0
13.10.2008 20:31

Kárl

,

super hra R^R^R^

0/0
13.10.2008 18:18

Bono

recenze

tak recenze mi prijde docela v pohode, ja jsem docela rad, kdyz si prectu rychlou sviznou recenzi, ktera zbytecne nezabredava do detailu. tahle me navnadila a se hrou jsem spokojeny

0/0
10.10.2008 13:50

latu

sillmen zase jako obvykle tu hru ani nevidel

redakce BW by se mela zamyslet: ma vubec takovyhle autor cenu? :-©

0/0
10.10.2008 13:49

Jack

To má být recenze?

8-o Nestačím se divit,tohle má být recenze? Autor o hře neřekne prakticky skoro nic a když už,hned to srovnává s HoMaM,takže někdo z toho nepobere ani to málo,co se v textu nachází. Napadá mě,jestli autor hru opravdu hrál,nebo jen splácal nějakou kaši z věcí z doslechu,protože už jen z hraní dema by se dalo získat více informací,než jsou obsaženy v této "recenzi z hraní plné verze". Tak pánové z Bonuswebu,takhle tedy ne. :-©

0/0
10.10.2008 13:30

jsme nasrany

loser recenze

do prdele jak to mohl prirovnat k Heroes ..vždit to je uplně jina hra ...uplně jsem cekal kde se v tehle recenzovane hře dočtu toho počtu ras nebo nějakeho vyběru ..měst ...sakra co to ma spolecneho s tim fakt nevim . rezence na chuja uplně ;-€;-€;-€;-€;-€;-€

0/0
9.10.2008 21:40

V.I.P. blogger Patrik Zpalmyspad

Já to říkám pořád

vyhoďte Sillmena!

0/0
9.10.2008 20:03

Im

oo

nevim cemu se tak divite.TAKHLE se proste dneska pisou recenze.A nikdo s tim nic nenadela.Ja osobne to nectu,je to ztrata casu.Vetsina dnesnich recenzi je zbytecna a o nicemJak v casopisech tak na netu.Kde se clovek neco malo o hre dozvi je tak maximalne diskuze lidi co to hraji.Ale recenze?.....pffff

0/0
9.10.2008 18:29

Gaze

suhlasim

pridavam sa k nazorom, ze tato recenzia je o ho*ne (Y)

0/0
9.10.2008 17:24

jns

Hodně pofidérní recenze

Tak tohle je fakt síla, stejnou recenzi bych dokázal napsat z dema a krabičky :))

Vytípané screeny u recenze jsou ze začátku hry, jediný z pozdější fáze je v ruštině (?) Docela zajímací.

Každopádně hra jako taková si zaslouží minimálně 90%, vážně příjemné překvápko pro deštivý podzim.

0/0
9.10.2008 14:32

Mr. White

Hral to vubec pan recenzent?

Z recenze hodne smrdi fakt, ze autor hru vubec neprozkoumal. Venovat pulku clanku tomu, ze jde o "jine" HOMAM je fakt 'super' napad;-€ KB ma mnohem bliz k RPG, nikoliv strategii. Jak je mozne, ze autor nezminil desitky vynikajicich questu? Maniakalni hratelnost, ktera sama o sobe nema (v porovnani s letosnima hrama) obdoby? Recenze uplne nahovno, jen tak dal... (Y)  Pro me 95% a (zatim) titul roku!R^R^R^

0/0
9.10.2008 12:48

Farflame

Re: Hral to vubec pan recenzent?

O p.Sillmenovi je známo, že hry nehraje, píše rychlokvašky podle dojmů z prvních 20 minut a podle infa z netu, příp. z PR materiálů. Když si projdeš jeho recenze a ty reakce v diskuzích, tak zjistíš, která bije.

Dvě třetiny recenze tvoří suchopárné žvanění, které mělo evidentně zaplácnout prostor. Stačí se podívat kolik je věnováno slovíčkaření o HoMM a kolik hře. Stokrát provařený plk o ruských hrách, žvanění o tom, jaké principy KB převzala a zároveň staví na vlastních (nic konkrétního), poté autor opět objevuje Ameriku, že KB je "zeštíhlené Heroes", méně komplexní, dříve stereotypní, ale prý víc intenzivní (konkrétně opět téměř nic kromě toho, že se tu nestaví města). A  následuje do třetice "v čem se KB podobá Heroes?". Objevné. Nemrtví v armádě jsou specifikum KB? Kombinace živých s nemrtvými dělala neplechu i v HoMM. A věta "S sebou můžete mít až o dva oddíly jednotek navíc, takže je možné narychlo s nimi hýbat." má být co? Nezlobte se na mě, ale tahle recenze je povrchní odpad.

0/0
9.10.2008 13:53

Chumbaba

Re: Re: Hral to vubec pan recenzent?

100% souhlas. Sillmen nehrál tuhle hru a pravděpodobně ani žádnou jinou. Na druhou stranu tvoří jeho recenze "páteř" recenzí celého Bonuswebu. A Vreco nám bude vykládat, jak je se současným Bonuswebem spokojenej...

0/0
10.10.2008 9:02

Scorpy

Re: Re: Hral to vubec pan recenzent?

Ano jeho recenze jsou škváry a tahle je škvára nejtvrdšího kalibru, ale tak to prostě chodí, Sillmena platí za každou recenzi zvlášť, tudíž čím víc jich napíše tím víc peněz dostane, je to pouze o prachách, dámy a pánové... O profesní čest mu vůbec nejde, jen o to, kolik tisícoveček si za měsíc shrábne. Je to hanba, ale je to tak.

Osobně bych se přikláněl k tomu, aby recenze před vydáním na internetu prošly přes kontrolu kvality, a finančně byly ohodnoceny podle toho, jak dobře jsou napsány, ale to je čistá utopie (na kontroly nikdo nemá čas a tak se na ně každej vyprdne, smutné ale pravdivé).

0/0
14.10.2008 16:58

Radek

Kde to maji.

No ruska verze uz je nejaky cas venku ;-)

0/0
9.10.2008 0:09

MrX

kde to mají?

Kde jste to všichni koupili? Co jsem se díval v obchodech, tak píšou datum vydání až 31.10 2008.

0/0
8.10.2008 23:27

Grr

Re: kde to mají?

To holt nesmis nakupovat tady. Koukni na ebay, tam se to da bez problemu koupit.

0/0
9.10.2008 0:31

tajo

95%

takže tak :-)

0/0
8.10.2008 19:32

Radek Skrivan

Kvalita recenze

Myslim ze nektere nazory ktere v recenzi zaznely jsou diskutabilni. Napriklad ony dve mista v armade pro prehazovani vojaku jsou tusim podmineny zakoupenim konkretni ability (rezerves?). Dale bych polemizoval nad tim, ze rozdily mezi hrdiny jsou spise bezvyznamne. Osobne mam za to, ze se hra podstatne lisi podle zvoleneho hrdiny. Nektere ingame texty jsou odlisne, pri levelovani ziskavaji jiny vyber bonusu a jine mnozstvi run. Kazde povolani ma svoje dve specialni ability a napriklad magova schopnost kouzlit nekolikrat za kolo je imho vyznamna.

Ciste subjektivni pak je otazka grafiky, kterou ja osobne povazuji za vyjimecne povedenou. Roztomile nakreslene prostredi a postavy s mnoha detaily vypadaji proste rozkosne. Jedine co mozna vazne je animace postav.

0/0
8.10.2008 18:14

Farflame

Re: Kvalita recenze

No, za mága je to asi nejvíc odlišné od těch dvou. A že by vázly animace? To snad ne. Vždyť v boji je to animované perfektně. Už v té první bitvě je to paráda, jak si drak lítá po bojišti, dole velký stín a když nějakou jednotku zabije, tak potřese hlavou jak "po luxusní večeři" :-).

0/0
9.10.2008 10:41

Petr

Kvalita recenze

Recenzent to podle mě neuvěřitelně odflákl, projel si demo a zbytek napsal v takovém "bezpečném stylu" aby to plus mínus sedělo a nikoho neurazil.

0/0
8.10.2008 18:12

fts

recenze

ted sem si precetl recenzi a musim rict ze je pekne odflaknuta, zajimalo by me jak autor dlouho hru hral? tohle bych napsal i z dema:-P

0/0
8.10.2008 18:03

x

ehm

Pride mi, ze recenzent si s recenzi hlavu opravdu nelamal (par nepravdivych  nebo minimalne neobjektivnich informaci), screeny jsou pouze z dema (jediny, ktery neni z dema, ma ruske texty, ehm...) a spousta podstatnych hernich mechanismu neni vubec zminena.

Chtelo by to trochu vice profesionalni recenzi.. ta hra si to zaslouzi (ne jen okopirovat informace z druhe ruky a dat k tomu screeny z dema) Rv 

Recenzent by se mel stydet :-©

0/0
8.10.2008 16:36

karel

bomba

jsem odveky fanda serie Homam, ale tahle hra me chytla snad jeste vic.. Konecne po dlouhe dobe propracovana, skvela a dlouha hra. Bravo.. Uz mam nahrano cca 40 hodin a konec porad nikde, tomu rikam poradna hra. Ne jako vetsina dnesnich her , ktere mate dohrane za tri hodiny :)

0/0
8.10.2008 14:15

fts

:)

davam ji taky 95procent jelikoz jak uz tu bylo receno je to hra ktera me zase chytla a nepustilaR^

0/0
8.10.2008 10:44

sm.art

dokoncenie reakcie

Na zaver mam potesujucu spravu - do konca tohto roku ma vyjst datadisk s novym pribehom, questami, bossmi, novym typom hrdinu - zenou carodejnicou ai. A hlavne bude obsahovat multiplayer a moznost hrania turnajov!!! Viac info o hre, mody, patche, screeny atd. sa dozviete na mojej fanstranke o K.Bounty, ktora onedlho oslavi 2. lubileum: http://kb.heroes-centrum.com

0/0
8.10.2008 8:17

sm.art

Reakcia na clanok - pokracovanie

A teraz pozitiva: v hre je mnozstvo novych hernych elementov, napr.

zive artefakty s premenlivou moralkou - niektore monzno vylepsit tak, ze

do nich vstupime a porazime ich ochrancov - Gremlinov (obrovskym prekvapenim je artefakt Zamok Gremlinov - je to vlastne dalsia herna mapa s obrovskym bludiskom a podzemiami plnymi roznych priser...), interaktivne prvky na bojovej arene, manzelky hrdinov (poskytuju dodatocne sloty na artefakty alebo deti s bonusmi), bossovia a kopec ineho. Vrcholom hry su vsak Duchovia zurivosti  (akysi supermocni Dzinovia, ktorych mozno privolavat na bojovej arene - kazdy ma 4 rozne utoky a mozno ich levelovat). A autorovi recenzie chcem odkazat, ze tahovky nie su o grafike. A neviem co ma proti ruskym hram - ved aj Heroes 5, Fantasy Wars, Ascension to the T. ai. su z Ruska... V hre chyba vsak multiplayer resp. dalsie ine herne rezimy, takze po prejdeni hry si moze hrac max. vyskusat prejst hru s inym typom hrdinu - co asi bude chiet malokto.

0/0
8.10.2008 8:10

sm.art

reakcia na recenziu

Dovolim si v kratkosti reagovat na tuto recenziu, ktora vo mne vyvolala zmiesane pocity. V podstate sa zhodujem s percentualnym hodnotenim, ale inak mi tento clanok pripada ako narychlo napisany podla dema. Velke mnozstvo veci z hernych prvkov z hry tu nebolo vobec spomenutych, skoro som mal dojem, ze viac citam text o HOMAM a nie o K.Bounty. V prvom rade mne osobne v hre chyba viac bossov a skillov hrdinov. Najvacsim nedostatkom je podla mna prudky narast monotonnosti od polovice hry - ziadny novy boss, neda sa nic vylepsovat - hrdina sa naucil vsetky silly a najsilnejsie kuzla na 3. urovni (uroven hrdinov je ohranicena na 30 ale da sa modom zvysit). Artefakty su v pokrocilej faze malo ucinne, questov zacne ubudat a v poslednych 2 mapach je to skor len prechadzka a prehliadka lokacii (v bludisku a u Orcov). 

0/0
8.10.2008 8:01







Najdete na iDNES.cz