Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Command & Conquer: Red Alert 3 – je rudá dobrá i na zeleném Xboxu?

Jedna z nejslavnějších RTS sérií se po několikaleté pauze vrací na konzole. Stýskalo se vám?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

xmacala

NEvis o cem mluvis

A kdo ty hry podle tebe ma delat? bohuzel se mi potvrzuje, ze hry od EA maji nejpeknejsi grafiku a velkou hratelnost. pokud porovnavam, tak ostatni studa (hlavne graficky) jsou tak o 2 tridy nize.

0/0
26.12.2008 13:15

Smoker

RA3

Ja osobne musim rict ze jeste drive sem hraval na psx red alert a pohyb gamepadem mi nedelal problemy.pokud Ea zakomponovala cudlik na zvyseni rychlosti pohybu jako to bylo drive.jinak teda je jasne ze mys je mys ale da se hrat tak jako tak.mel jsem psx,ps2 a presel jsem na pc jelikoz s nim jde o hodne vice veci nez z konzoli ale budiz konzole je lepsi v tom ze clovek nemusi nic instalovat proste prdne dvd rozvali se na gauc a pari takze obe veci maj svoje pro a proti.jinak Red alert 3 je skvela hra akorat je az moc animovana. ;-)

0/0
20.12.2008 12:09

xmacala

Re: RA3

Recenze od človeka, který tu hru na Xbox 360 hral

Souhlasim s autorem, ze nam velice pekne predstavil frakce a pribeh, ale to je docela malo.

Nevim, na čem jste hral RA3,myslim ze na PC, na konzli jste strcil disk, okoukl a do hlavicky pak jen napsal recenze

Xbox 360.Ale to je jina věc. Ja s MULTIplay problemy nemam. Pravě naopak. Jako stary PCckar bych tuto strategii na konzli doporucil.

0/0
25.12.2008 12:24

xmacala

Re: Re: RA3

V MULTIplay nevidim zadny problem. Možnosti : Quick match (najde nahodne hrace na xbox live) Custom match (funguje stejne, jen si zadate podminky, jako pocet hracu a typ protivnika) Create match (zalozite si vlastni hru a pockate si, az se lide napoji). Ja dohral kampan na HARD s kamosem v COOP. Oba jsme měli  TeamSpeak. Ja hral v leze s postele a mel jsem takovou uhlopricku,  kterou na PC v CR ma malo kdo.(LCD TV).

Z tohoto clanku je uplne jasne, ze pan autor hral pouze na PC a nechtelo se mu ucit ovladani, ktere vypada slozite, ale je uplne jednoduche. Doporucuji Vám nechat delat recenze od nekoho, kdo ten xbox ma, hraje na nem a hlavně ma zaplaceny XBOX LIVE ) mam kamarada, dela recenze, ma v dome vsechny konzole a ještě studuje. Jak to tedy pak muze vsecho stihat?

Je nesmysl, aby tu recenze delali lidi, kteří s tou konzoli nežiji a neznaji. Konzole (nevim jak PS3) totiž není jen o tom strcit hru a hrat. Ona toho umi daleko vice.

Xbox LIVE account MaCZalla.

Ja xbox 360 + cca 30 her

0/0
25.12.2008 12:25

Tuleň

:DDD

Strategie na shitboxu :DDD. Než vůbec dojede kurzorem z jedné strany obrazovky na druhý, tak má základnu zničenou. Myš a klávesnice to lepší. Aspoň nemusím být takový cucák a řešit si komplexy z toho že neumím strefit panáčka a tak si koupim popelnici a na ni třeba farcry 2 a používat automatické zaměřování. To není hra to je blbost.

0/0
18.12.2008 12:12

junior1099

Re: :DDD

Tvůj příspěvěk vypadá, jako by ho napsal cucák co si chce řešit komplexy... Dokud trochu nedospěješ, mělo by ti být psaní do diskuzí zakázáno.

0/0
18.12.2008 15:35

lol

Re: Re: :DDD

Nicméně má pravdu. Konzole plus strategie = blbost.

0/0
18.12.2008 17:40

junior1099

Re: Re: Re: :DDD

To nikde nevyvracím. To je samozřejmost.

0/0
19.12.2008 0:41

xmacala

Re: Re: Re: :DDD

to jsem si myslel taky a neni to tak zle.Velice rychle si zvyknes a pak ti to uz neprijde.

0/0
26.12.2008 13:09

Ashley

Re: Re: :DDD

Strategie na konzolích jsou asi stejně tak vtipná záležitost jako fps na konzolích. A zrovna ve hře jako je RA3, která stojí na micru, každá jednotka má alternativní módy použití nebo zaměřovaný ability, je gamepad prostě nesmysl. Zkus si postavit 5 Cryocopterů a efektivně blokovat silný nepřátelský jednotky, nemáš šanci, vrchol managementu s gamepadem je "select all -> attack move".

0/0
18.12.2008 18:02

uzivatel

Re: Re: :DDD

to by diskuse na bonuswebu radne proridly, kdyby sem takovi nepsali :-)

0/0
18.12.2008 18:28

K4

ea

Jak to tak ctu, tak EA nici jednu serii za druhou :)

0/0
18.12.2008 12:09

Noxík

...

Já osobně celou sérii C&C miluju, pamatuju si když jsem měl ještě PSX a vyšlo v časopise Playstation demo na první díl této série. Tu jednu mapu jsem hrál snad tisíckrát, na to nezapomenu. Pak přišel RA, ten mě taky bavil. Hlavně ty skirmishe, třeba proti 4 počítačům. Ostatní C&C mě bavili, ale RA2 a RA3 musim říct, že se mi dost nelíbili. Nejlepší koupě byla Firts Decate R^

0/0
18.12.2008 11:06

Noxík

Re: ...

oprava: First Decade...

0/0
18.12.2008 11:29

guest

Re: ...

jestli si hral jen jednu misi a demo na psx tak nevim o cem tu vypisujes protoze si cc poradne nikdy nehral ;-)

0/0
1.1.2009 11:36

PAeris

To nemyslíte vážně

Skákejte radostí že ten multiplayer nemáte. Buď je AI slabej jak děcko nebo brutální jak prase. I na PC bzlo problém vzbírat jednotlivým jednotkam cíle jejich abilit. Vybírání cílu se tu neřídí umělou inteligencí ale umělou hloupostí. Počítač v CaC 1 byl 10x efektivnější ve strategii, pathfinding byl taky lepší a yaměřování cílů taky.

příklad 10 spojeneckých člunů s rušičkou zbraní: nepřítel nemůže střílet... ale ne aby se zaměřili po jednom musíte každému naklikat cíl. jinak vesele celá skupina vystřelí do 1-2 pak stojí a nechá se roztřílet. I v Generals projevovaly jednotky vyšší inteligenci.

Dát tomuhle nad 50 je úřážka všech z původního Westwood :/

0/0
18.12.2008 10:34

Paeris

Re: To nemyslíte vážně

nutno podotknout že PC protivník tímhle klikacím neduhem vůbec netrpí a během sekund najednou skoordinuje ability klidně 30 jednotek.

0/0
18.12.2008 10:35

trw

recenze

me to prijde takovej clanek jak z amaterskeho webu.. nejak ta uroven recenzi upada... :-/

0/0
18.12.2008 8:57

Lumirel

Re: recenze

Tak proč tu nepíšete Vy? :)

0/0
18.12.2008 16:22

Tarba

paradox

dobrej paradox, hra ktera je predevsim o multiplayeru a multiplayer prakticky nema dostane 75% :D

by me zajmalo kolik by dostalo WOWko, kdyby neslo hrat po siti, minimalne 85%

0/0
18.12.2008 6:00

Wolfling

Re: paradox

Hra je o multiplayeru jak pro koho. Nemyslim, ze bych byl jediny, kdo si ji kupuje prevazne kvuli kampani (a to na PC, kde multiplayer je).

0/0
18.12.2008 10:37

Paeris

Re: Re: paradox

Ta kampaň taky nestojí za nic:

Sovětí: Postavit 40 vrtulníků. poslat s nimi 8 migů a je vymalováno

Aliance: Postavit 8 bombardérů.... a doplnit pár stíhačkami na honění migů. nikde nejsou tak husté flaky aby př správném klikání cokoli sestřelili. Japonské obrana alespon už něco zvládá.

Japonci: Kompinace kulometných a raketových mechů v poměru 1:2. O rocket angelech ani nemluve. Ale tz jde alespon snadno zabít

Jediné proč to stojí za to hrát jsou to animačky.  A tejně se Nemůžou rovnat Yurimu, Romanovovi, Carvillovi Duganovi... I Tanya a Eva byli v RA 2 hezčí

0/0
18.12.2008 10:56

Tarba

Re: Re: Re: paradox

umela inteligence, nebude schopna jeste par let cloveka porazit (pri stejnych podminkach, samozrejme pokud komp bude mit vic penez, levnejsi jednotky, komplet prehled o mape a o tom co vyrabite, tak vas muze porazit) proto je singl oproti multiplayeru o nicem (a ted nemyslim jenom RA3, ale hry vseobecne) Proc se asi porad hraje CSko, starcraft apod hry? neni to kvuli grafice ani kvuli kampani, ale protoze maji kvalitni multiplayer... a ikdyz odehrajete 1000 her, tak po 1001. vas clovek prekvapi novou taktikou....

2 Paeris: zkus tuhle strategii uplatnit proti cloveku... myslim si, ze tezce narazis...

0/0
18.12.2008 11:25

junior1099

Re: Re: Re: Re: paradox

Vždyť Paeris nemluví o hře proti člověku, ale píše

,,Ta kampaň taky nestojí za nic:...''

0/0
18.12.2008 15:29

Tarba

Re: Re: Re: Re: Re: paradox

no ja psal proc nestoji za nic... protoze kompa rychle "prokouknes" a potom se z toho stava jenom stereotypni klikacka.... v kazde strategii je nekolik taktik, proti kterym je komp bezmocnej... treba v C&C generals, zakopat se postavit deset atomovych sil a jenom hazet atomovky.... proto kampan za moc nestoji

0/0
18.12.2008 15:35

Paeris

Re: Re: Re: Re: Re: Re: paradox

Ikdyž hraješ proti člověku tak sice on má stejnou práci s naklikáváním sekundárních modů jako ty... což znamená že ste na tom oba mizerně... NAvíc donutit armádu aby se pohybovala v nějaké alespoň trochu smysluplné formaci téměř neni možný.

rychle nepancéřované jednotky předjedou tanky které pak žalostně chybí. O každý nesmysl se musíš starat sám. O pathfinding, zaměřování jednotlivých nepřátel nemluvě. V podstatě o výhře rozhoduje hlavně to kdo stihne první odpálit superzbraň.

V General existovaly prostředky na protirakci. I proti obránci. Hlavně pokud se nepřítel brání ty musíš útočit. To je klíčové. Neznám nikoho kdo by měl v v jakémkoli CaC recept na neprůstřelnou obranu. To není DUNE 2000 a "raketově věžičková zeď smrti"

0/0
18.12.2008 18:41







Najdete na iDNES.cz