Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

A Vampyre Story: nejvtipnější hra roku, zhodnocení češtiny

Zhruba po roce vychází česká verze perfektního upířího dobrodružství. A překlad se povedl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

karol

čeština

neviete, kde by sa dala zohnať čeština?

0/0
1.3.2009 11:47

PLuto

Re: čeština

Ještě nedá. Pracuje se na ní, vyjde oficiálně od Hypermaxu.

0/0
2.3.2009 20:35

KArča

Luxusní

Tak nevím, ale tu hru právě hraji a je tedy fakt super.chvílemi mi teda příjde dost složitá, a né jednou jsem stím fakt nemohla hnout, ale o to jde. DOPORUČUJI TO ZKUSIT.čím seš dál, tím víc tě to láká zjistit jak to bude pokračovat!!!

0/0
9.2.2009 21:29

0Rb!T&L

The Longest Journey

pro me bude porad nejlepsi adventura pod sluncem... jestli na ni někdo ještě pamatuje... nikdy nezapomenu na to jak sem se na tom ostrově pachtil s tema sochama... je to jako nostalgie vidět zase adventuru po tak dlouhe době... asi si vampyre story pořídím

0/0
20.12.2008 23:52

Amalkav

Re: The Longest Journey

S tímhle souhlasím, TLJ je spolus e Syberií moje srdeční záležitost... Ale zpátky k Vampyre story... Moc jsem se na hru těšila, ale první dojmy nejsou zas taková pecka. Vadí mi strasně pomalé přesouvání Mony po lokaci, sice se ladně vznáší, ale ke hratelnosti mi to nepřispíva. Nebo se nějak dá přejít do běhu a nepřišla jsem na to? Jinak grafika je pěkná, je to takové roztomilé, chtěla bych tomu dát ještě šanci :-)

0/0
23.1.2009 10:57

Turambar

Re: Re: The Longest Journey

Zkus mezerník, způsobí, že Mona okamžitě dokončí započatou akci, přeskočí aktuální dialog... Mno a když na šipku pro přesun mezi lokacemi klikneš pravým myšítkem, Mona se přesune hned.

0/0
23.1.2009 23:50

Willy

Dotaz

Co znamena, kdyz je jmeno prispivajiciho napsano modre?

0/0
18.12.2008 20:45

junior1099

Re: Dotaz

Myslím že je registrovaný a přihlášený.

0/0
19.12.2008 0:11

junior1099

nejočekávanější...

Sice to sem nepatří, ale nevím kam bych to napsal... nějaký soukromý mail se mi psát nechce.

Chci se zeptat, jestli bude zase někdy na začátku nového roku ,, magazín - Nejočekávanější adventury roku 2009 '' nebo jak se to jmenovalo naposledy. Myslím, že některému z redaktorů je jasné co mám na mysli.

Díky.

0/0
18.12.2008 15:41

Honza Srp

Re: nejočekávanější...

Ano, takový článek chystáme a nejen o adventurách, ale i o všech ostatních žánrech.

0/0
18.12.2008 15:53

Noxík

?

Heleďte a to demo je "ingliš" nebo "čechiš"?

0/0
18.12.2008 10:50

Honza

Re: ?

Demo je anglicky, ale myslim že se dá sehnat i v němčině...

0/0
18.12.2008 10:57

handz

Konecne zase adventura ze stare skoly

Hral jsem demo, a i kdyz vidim par nedostatku, jsem nadsen ze nekdo konecne zase udelal adventuru jako ze stare skoly, docela se tesim ze s ni stravim pekne vanoce:)

0/0
18.12.2008 3:46

Pavel

Bude opravdu dobrá, viz hodnocení ve světě

Koukněte třeba na critify.de/games/pc/31/a-vampyre-story/.

Další info na hypermax.cz/avs/

0/0
17.12.2008 22:48

Comodet

Nesdilim autorovo nadseni

Chtel jsem sem napsat, proc me hra, aspon podle dema dost zklamala ale je tu maximalne 38 znaku.. co to je blbost?

0/0
17.12.2008 22:17

Comodet

Re: Nesdilim autorovo nadseni

Co mi na hre vadi je to ze figurky do prostredi vubec nezapadaji. Predmety, ktere maji byt animovany jsou 3D a tak napriklad kostrbate dvere na rucne kreslenych kamnech vypadaji jak pest na oko. Nelibi se mi ani to, ze kulisy, ktere jsou bliz jsou rozmazane. Co mi vadi hodne, je to ze postavam nejde prerusit jejich vypraveni, takze musite 100x dokola poslouchat az do konce, ze na tohle Froderika nejde pouzit (a to je jeste kratka prupovidka). Inventar v podobe rakve mi prijde z nouze cnost a kdyby tam ta tapeta nebyla, nic by se nestalo. Vyber akce pres kriz , ktery zaplacne pul obrazovky mi taky nepijde moc supr, nemluve o naprosto vagni lokalizaci predmetu - najedete sice na lampu,  ale protoze lampa neni aktivni predmet, akce se provadi se skrini ktera je prostorove za ni. Hodne mi vadi ty  erne prechody mezi lokacemi (asi pomaly stroj ci co) a animace v demu mi vubec nefunguji..

Co to tu je za dementni diskusi s limitem znaku a odstavcu, to je na palici.

0/0
17.12.2008 22:22

Comodet

Re: Re: Nesdilim autorovo nadseni

Tak dialogy jdou prerusovat mezernikem.. trochu nezvykle, skoda ze to nejde jako jinde mysi..

0/0
17.12.2008 22:31

lol

Re: Re: Re: Nesdilim autorovo nadseni

To víš, na krabici to 5 centimetrovým písmem nepíšou. Mozek ale neslouší jen k přijímání informací z očí. Občas ho člověk musí přetaktovat..

0/0
17.12.2008 22:49

Comodet

Re: Re: Nesdilim autorovo nadseni

Hmm.. zajimave, hra pouziva python 2.4 a tcl/tk.. to bych teda necekal. Temer unixova hra..:)

0/0
17.12.2008 22:36

Jindra

Re: Re: Nesdilim autorovo nadseni

Myslím, že 2500 znaků je hodně. Těch 38 znaků šlo odeslat v některých fórech pouze vlastníkům routerů D-link, sám jsem to jednu dobu zažil, to pak bylo k ničemu. A odstavce nejsou nutný, není to slohová práce, ale příspěvek do diskuse. Jinak hru bych chtěl, ale až bude v [>-].

0/0
8.2.2009 13:29

Monkey

Kúpa

Akonahle to vyjde preložené v cz alebo bude cz na stiahnutie hneď kupujem. Na Monkey Islandoch "ujíždim" do teraz a toto vyzerá rovnako nadupane :)

0/0
17.12.2008 21:41

d

prosim poradte

kde si tu hru muzu zahrat?? jde to tady na ty strance??? diky...V

0/0
17.12.2008 20:09

DLM

Re: prosim poradte

demo je na stiahnutie ale ak myslíš že je to flashovka čo sa dá hrať cez www prehliadač si úplne mimo :D

0/0
17.12.2008 21:43

noname

co ty černé obrazovky, kde je hlas?

nevím jestli to video je přímo ze hry ale jestli jo, tak by mě strašně sra... ty černé až několikavteřinové obrazovky mezi jednotlivými lokacemi.

A pak tvrdíte že je úžasně namluvená, proč to na tom videu není?

0/0
17.12.2008 18:36

PLuto

Re: co ty černé obrazovky, kde je hlas?

Tak speciálně až kvůli tomuto dotazu jsem si to zkusil a ty černé obrazovky při přechodech mezi lokacemi tam opravdu jsou. Ale fakt, že jsem na to přišel až teď asi dokazuje, že to v samotné hře až tak nevadí. Ve skutečnosti to nevypadá tak drasticky, jako ve videu.

0/0
17.12.2008 19:03

Sartori

re

Prý je to docela náročně, může tě někdo potvrdit, nebo vyvrátit?

0/0
17.12.2008 18:23

PLuto

Re: re

Ano, je to náročné a i v tom je kouzlo této hry. Myslím, že to i bylo zmíněno v recenzi.

0/0
17.12.2008 18:58

maximus

Super

Jedna z mála her v poslední době, co mě fakt zaujala. Možná bude konečně co hrát :-)R^

0/0
17.12.2008 17:46

roman

nice

Sice adventury uz nehraju (hral jsem je jenom jako mladsi) ale musi se tehle hre nechat ze ma hezkou grafiku a libi se mi provedeni postav

0/0
17.12.2008 17:35

PLuto

Stránky

Nepatří to sice k této hře, ale i tak se zeptám. Těžko říct, kolik je u nás ještě fanoušků adventur, ale našel by se někdo, kdo by se chtěl podílet na tvorbě českých stránek o adventurách?

0/0
17.12.2008 13:16

Panda

Re: Stránky

Já bych spíš šel do týmu podílejícího se na adventurách :-)

0/0
17.12.2008 16:08

Raven

Re: Re: Stránky

Ja bych rozhodne zajem mel! Adventury me dost bavejR^

0/0
18.12.2008 21:01

Dallas_28

Re: Stránky

No já bych do toho klidně šel. Vyrůstal jsme na C64 a amiga1200, takže bezesný noci u zak Mc Krakena a monkey  islandu mám za sebou a stále mě adventury baví jako nic jiného :-)

p.s. chystám se ted přes svátky na volné pokračování zak mek krakena :-) R^

0/0
17.12.2008 20:02

PLuto

Re: Re: Stránky

Super, ozvi se na pluto@rallysport.cz

0/0
17.12.2008 20:32

lada

blbost

blbost a :-P

to tam ani nemluvej? 8-o

0/0
17.12.2008 12:43

Nasty

Fallout3 nej RPG?

Fallout 3 neni rpg a uz vubec Fallout!!!!!!!!!!!!!! Jinak super adventura, uz tady dlouho chybi nejaka klasika:)

0/0
17.12.2008 11:17

květoslav

Re: Fallout3 nej RPG?

a co to je ty klaune? závody aut? a rychle a rychle, už ti začíná hodina

0/0
17.12.2008 11:21

LaCroix

Re: Re: Fallout3 nej RPG?

Klaun jsi ty a ještě k tomu trapnej. Tak se seber a mazej zpátky do cirkusu.R^

0/0
17.12.2008 11:57

john

Re: Re: Fallout3 nej RPG?

FPS s prvkami rpg

0/0
17.12.2008 16:00

lol

Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

lol, tady je to samý znalec

0/0
17.12.2008 19:15

LaCroix

Re: Fallout3 nej RPG?

Jsem milovník RPG, ale Fallout 3 mě nějak moc nebere a za představitele žánru ho nepovažuji. Jinak moje řeč, klasických adventur není nikdy dost.

0/0
17.12.2008 11:54

Lumirel

Re: Re: Fallout3 nej RPG?

Je to otázka vkusu. To protože většina lidí preferuje např. červenou barvu neznamená, že zrovna každá jí musí mít rád.

0/0
17.12.2008 12:45

Kelf

Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

I přes to, že se někomu červená barva líbí/nelíbí - je to stále červená. Stejně tak Fallout 3 ať se líbí nebo nelíbí, tak to stále není RPG, nýbrž akce s RPG prvky...

(+ samozřejmě stejně jako existují lidé s vadou zraku, tak stejně existují i lidé co budou tvrdit, že F3 je rpg...)

;-D

0/0
17.12.2008 16:07

john

Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

som rád že to niekto vidí podobne, už som si začínal pripadať divný.

0/0
17.12.2008 16:17

Sir Humphrey Appleby

Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

napište mi prosím definici RPG a zároveň i to, v čem ji F3 nesplňuje, docela by mě to zajímalo, osobně bych tuto hru do "hraní na role" zařadil

0/0
17.12.2008 16:25

lol

Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

Hlavně to ne, pak by RPG mohlo být cokoliv..

0/0
17.12.2008 19:16

Saww

Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

Je to sice "hraní role", vytváříme si postavu, tu si pak zdokonalujeme a jednáme za ní ve většině situací. Zároveň je to i akční hra podobná jiným střílečkám. Možná by někdo namítnul, že je i adventurou, závodní hrou, arkádou, logickým počinem atd...prostě, u takové hry se nedá s určitostí jasně tvrdit, ze kteréeho je vlastně žánru! Ale dá nějakým způsobem odhadnout, které prvky v ní převyšují!

0/0
17.12.2008 19:24

Saww

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

0/0
17.12.2008 19:27

lol

Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

"I přes to, že se někomu červená barva líbí/nelíbí - je to stále červená. Stejně tak Fallout 3 ať se líbí nebo nelíbí, tak to stále není RPG, nýbrž akce s RPG prvky..."

Až na to, že to, že červená je červená můžeš dokázat a podložit. To, že Fallout není RPG, těžko. Je to jen tvůj názor a ne obecná pravda. Nicméně by mě fakt zajímalo, proč přesně Fallout 3 není RPG a jen akce, protože akce samozřejmě nevylučuje RPG hru.

0/0
17.12.2008 19:21

Saww

Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3 nej RPG?

O čem se tu hádáte? Fallout není ani čistá akce, ani čisté RPG! Jediné o čem se lze hádat, který ze stylů převyšuje! Podle mě, oproti původnímu Falloutu, je Fallout 3 3D akční hra s prvky RPG, kdežto Fallout 1 a 2 byli RPG s prvky akce a adventury!

0/0
17.12.2008 19:30







Najdete na iDNES.cz