Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chronicles of Mystery - The Scorpio Ritual - V zajetí průměrnosti

Tahle hra má všechno, co má správná adventura mít, přesto jí nemůžeme nikomu doporučit. Co udělali soudruzi z Polska špatně?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D

Recenze

Recenze byla napsana celkem originalne, ale co se mi na ni silne nelibi, je "vkladani svych slov do cizich ust". Pripada mi to principialne velice sproste. :-( Jiste slo napsat recenzi v podobnem duchu, ale prezentovanou jako vlastni nazor a ne jako prednasku autora hry. (Proc by to napriklad nemohla byt prednaska "neznameho nezavisleho odbornika"?) Velice nesnasim manipulaci a "vkladani slov do ust" je jedna z jejich odpornych forem pouzivanych napriklad v "nejctenejsim slizu v CR - deniku Blesk". Jsem presvedcen ze redaktori Bonuswebu maji na vic nez uroven Blesku. Drzim palce, aby to priste vyslo lepe. Tentokrate mi forma podani recenze byla velice nesympaticka.

0/0
12.1.2009 14:37

D

Re: Recenze

Priklad pro srovnani ...

Kdyby napriklad nekdo napsal clanek, kde by jakoby citoval Billa Gatese: "Microsoft Windows is sh*t.", pak bez ohledu na cokoliv co si myslim o Windows i Billu Gatesovi (i kdybych s tim tvrzenim hypoteticky souhlasil) bych si o autorovi clanku nic moc dobreho nepomyslel a duveru by u me zcela urcite nevzbudil. A to proto, ze pouzil nefer "podpasovych uderu".

0/0
12.1.2009 14:53

BigPeter

Re: Recenze

Ja teda predpokladam, ze jmeno toho managera je smyslene...

0/0
12.1.2009 15:38

BigPeter

Dobrá recenze

Náhodou je recenze originální a přesně vystihla přístup poslkých vývojářů ke své práci. A že neobsahuje základní informace o hře? Zajděte do obchodu a podívejte se na zadní stranu krabičky.

0/0
12.1.2009 10:32

Michal

Pche

Trápna recenzia ! :-©

No a čo ked autora hra nebavila, ja chcem vedieť ako sa volá hlavná hrdinka, čo presne vyštetruje o templároch čo presne hladá, aké lokácie možem v hre vidieť. Nič som sa o hre nedozvedel. ;-O

0/0
12.1.2009 4:49

Leon

Re: Pche

A je to opravdu tak duležitý? To se rozhoduješ zda koupit či nekoupit podle toho, jestli má hlavní hrdinka hezký jémno, jestli hledá svatej grál nebo archu umluvy, či jestli navštívíš krétu nebo francii? Smyslem recenze neni prozradit celou zápletku, ale zhodnotit zda je hra dobrá či špatná a jaký má případný chyby. Jestli tyhle informace v článku nevidíš, tak je chyba nna tvym přijímači...

0/0
12.1.2009 7:16

parek

Re: Re: Pche

No hlavne recenze by mela i neco o hre prozradit...dobra je to 5hod snadna hra, kde je spatna animace postav a dabing vsech ostatnich postav, s neoriginalnim pribehem...co dal?..kde je nejaky gameplay video abysme videli a slyseli ty chyby (treba nejsou tak hrozny)?, nastin pribehu (alespon receni neco z intra, lokace, duveryhodnost lokaci), neco vtipneho, nepovedeneho ze hry  Ten clovek ma pravdu, todle neni recenze to je 1/4 kvalitni recenze a pokad si nekdo mysli, ze na spatnou hru by nemela byt kvalitni recenze tak at radsi nepise nebo se vzdava honorare s tim ze on napise svou recenzi preda hru vytizenejsimu kolegovi a ten pak napise pozdeji kvalitnejsi recenzi.

0/0
12.1.2009 8:15

hotdog

Re: Re: Re: Pche

Ježiš to už se rovnou můžou na recenze vykašlat a hodnotit hru jen v několika strukturovanejch bodech. Jestli neumíš zapnout mozek a z uvedenýho textu si duležitý informace vyzobat, tak jdi jinam.

Nástin příběhu je jasně danej - pátrání po templářskym pokladu, čili kopie Broken Swordu, Belief and Betrayal, Sifry mistra leonarda a bilionu dalších her. Zluni snažej získat artefakt, schopnej zničit lidstvo - mladá hrdinka a její sexy kolega tomu musej zabránit. (tak jsem to pochopil teda,hru jsem nehrál)

Proč popisovat gameplay když se adventury posledních 20 let neměněj? Je tam srovnání s art of murder, popis systému dialogů i možnost označení všech duležitejch předmětů. Co víc? Ze se ejzdí myší a kliká se levym tlačítkem? Proboha..

Z recenze jsem pochopil že je to jen další pnc adventura bez jedinýho originálního nápadu, čili nezájem.

Zvolenej styl recenze se ti líbit nemusí, mě třeba jo, ale to je idnividuální, nevim proč by neměl autor dostat zaplaceno. Je v ní víc nápadů než ve hře.

0/0
12.1.2009 10:14

Lumirel

Re: Re: Re: Re: Pche

Souhlas. Mně se teda recenze líbila, bylo to výstižné.

0/0
12.1.2009 13:14

haha

Re: Re: Re: Pche

Myslim že člověk, kterej napíše v jedný větě 5x jedno slovo (recenze), by se neměl vubec vyjadřovat ke kvalitě jakýhokoli článku :-)

0/0
12.1.2009 12:59

Johnniesek

Re: Pche

Mně zase tak strašná tahle hra nepřipadala. Jistě, jsou i lepší tituly, ale myslím si, že opravdového nadšence adventur tohle dílko neurazí a že se bude bavit nezávisle na tom, co tu kdo v téhle "recenzi" napovídal....

0/0
12.1.2009 7:50







Najdete na iDNES.cz