Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Sublustrum - psychedelické dobrodružství aneb osvěžující výlet do světa fantazie

I na poli budgetových her se čas od času objeví zajímavý kousek hýřící originalitou. Na jeden takový se dnes podíváme zblízka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

franta

konecne...

Konecne po dlouhe dobe super adventura (ala Myst) u ktere musi clovek i premyslet. Nadherna atmosfera, grafika i hudba a prfektni hardcore puzzly. A navzdory tvrzeni se da dohrat i bez navodu. Abych nekecal, zasekl jsem se jen jednou tak, ze jsem musel pouzit navod, a to proto, ze jsem mel dost ztmaveny monitor a nevidel jsem jednu napovedu - hodiny. Vsechny ukoly maji svou logiku.

 Nevim proc, ale dost mi to atmosferou pripominalo staricky Dark Seed 2. Asi tim prolinanim skutecnosti s fantasknim svetem. V pripade Dark Seedu doplnenem genialnimy kresbami H.R.Gigera.

0/0
6.3.2009 15:23

zekinth

Sublustrum

Termín vydáníčeské verze byl opět posunut. Osobně mi to nevadí, protože tuto hru už v plánu nemám. Jen mě zajímalo jestli bude termín vydání opět posunut nebo ne. Nespletl jsem se. Řekl bych, že v oblasti distribuce her vládnou čím dál tím trapnější moresy.

0/0
21.1.2009 10:50

petrml

návod

nemate nekdo navod na tuto ujetou hru?

0/0
19.1.2009 18:29

777

Datum vydani CZ verze

Nevi nekdo kdy by mela ceska verze 100% vyjit?, na gameexpressu mela vyjit ted 20.1., najednou je tam posunuti o mesic, tak kde je pravda?

0/0
14.1.2009 20:30

Martin Válek - topcd

Re: Datum vydani CZ verze

O víkendu se připravuje, v příštím týdnu se lisuje, o dalším víkendu se balí do obalů a expeduje. Pak je již jen otázkou dní kdy se hra dostane do distribuční sítě.

Martin

 

0/0
15.1.2009 13:29

777

Re: Re: Datum vydani CZ verze

Dekuji, uz se moc moc tesim, dokonce se mi o teto hre i zdalo, coz je zvlastni ukazatel :)

0/0
15.1.2009 14:30

jarin

taky už jsem OutCry dohrál

samozřejmě anglickou verzi a ta angličtina v téhle hře neni zrovna jednoduchá takže hra v české verzi bude určitě o dost jednodušší a záživnější... bez návodu se ale kolikrát z místa nedostanete i tak, spousta těžkých puzzlů kde musíte zkoušet správné kombinace například pomocí sluchu nebo si číselné kombinaci musíte všimnout a vydedukovat například z ručičkových hodin v jedné krátké animaci s duchem, kterého šmírujete přes kukátko ve dveřích, prostě hardcore a maximálně těžká adventura! R^

0/0
12.1.2009 13:33

Martin Válek

Dabing

Jen doplním informaci proč jsme šli s touto hrou do dabingu. Normálně k adventurám dabing neděláme, proč taky. Ale namluveného zvuku tam opravdu není mnoho, navíc jsme zpracovávali daleko větší projekt (Příběhy myší rodinky - pro nejmenší hráče) a tento projekt jsme k tomuto přilepili. Takže zase taková darda to pro nás nebyla. Ano, to že to byla originální hra hrálo samozřejmě svou roli.

Navíc Honza dobře vystihl, že ve hře je opravdu přenádherná hudba. Ve hře bude oficiální soundtrack součástí hry.

Díky Martin

0/0
11.1.2009 22:16

zekinth

Sublustrum

Když jsem v nabídce Gameexpress objevil tak jsem měl pár týdnů nažhavené dráty. To klidně přiznám. Ale po přečtení několika málo zpráv o této hře mně utvrdilo v přesvědčení, že se patrně s největší pravděpodobností bude jednat o dílko možná technicky promyšlené a dobře zpracované ovšem s nízkým potenciálem hratelnosti. Tento typ adventur jsem měl v minulosti celkem rád a líbily se mi. No ale z toh co jsem se o hře prozatím dozvěděl mám obavu, že na řešení každé druhé hádanky budu muset brát k ruce herní návod tak jako třeba ve hře Myst4. A za takový druh zábavy mi i poměrně malá částka tříset korun příjde docela velká.

0/0
10.1.2009 11:13

Yuri

Pozoruhodne

Vypada to lakave :-)

Takove podivne hry a adventury opravdu muzu.

0/0
10.1.2009 1:05

kmrz

Dávno...

Už dávno jsem to dohrál ... ta hra má naprosto úžasný zpracování, moc se mi to líbilo. K dohrání jsem ale musel použít nějaký ruský walkthru (ještě v tý době), jelikož ani prostudování těch textů mi kolikrát moc neřeklo a nejsem na adventury zrovna přeborník :) Prostředí mě fakt uchvátilo moc, adventuristům mohu jen doporučit ...

0/0
9.1.2009 21:52

Raven

Bullshit

To vypadá zase jako nějaká pí****** adventura a ještě ujetá. Žádná akce nic, mám rád spoustu žánrů ale tohle prostě ne...to si můžu doma blbnout s ježkem v kleci

0/0
9.1.2009 18:50

Frater Omega

Re: Bullshit

Ta hra je take cilena na jiny typ hracu. To, ze nemas rad adventury jeste neznamena, ze musi byt hra picovina. Ja se na hru naopak docela tesim uz jen kvuli zminovane hudbe a udajne atmosfere.

0/0
9.1.2009 18:54

eldee

Re: Bullshit

Cítíš se nějak lépe (obohacen?), když si vyjádřil svou antipatii vůči adventurám?

0/0
9.1.2009 18:59

Farflame

Re: Bullshit

Proč čteš recenze na adventury, když tě adventury nebaví? To tě ta akce už nudí? Kromě toho máš dost zkreslené dojmy - adventury, zvlášť ty těžší, tě zabaví na mnohem delší dobu a lépe, než ježek v kleci.

0/0
9.1.2009 19:28

joey.tribbiany

Re: Bullshit

Raven: Běž si omotat bandáže kolem krku a neotravuj s přiblblýmy názory.

0/0
9.1.2009 23:54

Klo-uzi

no konečně něco zajmavýho

super už se těšim až založim tripa a zahruju si to 8-o

0/0
9.1.2009 10:17

xpavel

Re: no konečně něco zajmavýho

zajimavy? spis je to divny

0/0
9.1.2009 18:21

saw

Re: Re: no konečně něco zajmavýho

zkus toho tripa a uvidis;-)

0/0
25.2.2009 18:00

Noxík

hm

Myslim, že bysme my pařani, měli dát této hře šanci ;-)

0/0
9.1.2009 8:40

Lumirel

Re: hm

Souhlas, vypadá to zajímavě. Škoda, že to neni plně v 3D.. Pravda hodně by stouply náklady, ale i bez toho to vypadá dobře. Už možná přemýšlím moc stereotypně. :)

0/0
9.1.2009 14:50

Sweety

Tak nevím

O hře jsem se toho zrovna moc z recenze nedozvěděl

0/0
9.1.2009 8:02

Honza

Re: Tak nevím

Přesně, docela by mě to ale jinak zajímalo, zvlášť když je to v češtině ono právě zdánlivě těžké řešení může být ukryté v těch textech, které se třeba nechtěli autorovi ani číst.. Takových adventur je málo

0/0
9.1.2009 8:35

astalavista windows

Re: Re: Tak nevím

Tak pohledejte videjka na youtube.Takové třiminutové videjko z gameplay je vubec nejlepší k vytvoření si obrazu o hře.Vypadá to ale krutě psychedelicky....

0/0
9.1.2009 12:53

Farflame

Re: Re: Tak nevím

Autor recenze texty určitě četl, ale hádanky asi většinou nepatřily k těm jednodušším, na které by tam snadno nalezl odpověď.

0/0
9.1.2009 19:38







Najdete na iDNES.cz