Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dark Void: s jetpackem do Bermudského trojúhelníku

Do této akce využívající vertikální roviny a odehrávající se v jiné dimenzi se vkládaly velké naděje. Byly naplněny? Ano, ale ne zcela.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jstepanek1

Dema

Kdyby ke každé hře vydali demo se stejnými HW nároky jako má plná hra, tak by to byla paráda. Opravdu by to byla DEMOnstrace toho, co hra skutečně nabízí a také toho, co hra chce po vašem stroji. Nějaké papírové doporučené konfigurace jsou málokdy přesné... Dost často se totiž stává (tedy alespoň mně), že doporučené HW požadavky hry splňuji (například poslední BattleField: Bad Company 2), ale hra se škube jako o závod i na nízké detaily. Tudíž jsem rád že vyšla BETA a já si mohl ověřit ty doporučené požadavky a z toho usoudit, že hru nekoupím.

0/0
1.3.2010 23:40

Frater Omega

Re: Dema

Bohuzel demoverze jsou silne ohrozeny druh.

0/0
2.3.2010 10:01

shmelina

ovládání?!

tak jsem to nainstaloval a po pěti minutách zase odinstaloval,protože na klávesnici a myši je to nehratelný;-O

0/0
1.3.2010 10:39

slanecek

Re: ovládání?!

Jestli sis tu hru stáhl z internetu, tak nemáš právo být naštvaný :-)

0/0
1.3.2010 11:35

Massoom

Re: Re: ovládání?!

A teď si představ, jak by nadával, kdyby si jí koupil... Přesně tohle je důvod, proč si některý věci na ozkoušení nejdřív stáhnu. Dark Void jsem trochu sledoval a těšil se na novej lítací multi a koupit si to chtěl. Díky němu na to kašlu.. Odmítám hrát střílecí hry na gamepadu, kterej navíc samozřejmě nemám. Už mě ty konverze "pro PC" začínaj pěkně štvát...

0/0
1.3.2010 11:58

Lupulin

Re: Re: Re: ovládání?!

můžeš být v klidu..u Dark voidu jsi o nic nepřišel.....

0/0
1.3.2010 13:44

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: ovládání?!

Massooom: Pokud si stahuješ víc než demoverze (pokud k dané hře je), tak promiň, ale prostě kradeš a to se nedá okecat "ozkoušením". Nahráváš tím nejen provozovatelům torrentů, ale i fanatickým konzolistů, kteří jsou proti hraní na PC jako takovému.  A ke hrám, které dema nemají - dneska máš na stránkách věnujícím se hrám spoustu, dojmů, recenzí, obrázků, trailerů, gameplay videí a třeba na youtube můžeš díky videím uživatelů projít doslova celou hrou, i proto se dneska dema tolik nedělají, ale hlavně tak zjistíš, jestli se ti hra líbí nebo ne, protože od toho to na tom netu je!!

Dark Void je dle dema kvalitní hra, na myši a klávesnici je to skvěle ovladatelné, chce to jen trpělivost za 10 minut jsem měl jetpack pod kontrolou. Hned jak cena trochu sleze tak to  na  PC kupuji. 

0/0
1.3.2010 15:53

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: ovládání?!

*konzolistům

0/0
1.3.2010 15:54

kenvous

Re: Re: Re: Re: ovládání?!

pokud je k dispozici demoverze, tak je to samozřejmě jasná volba - tahám demo. Ale když demoverzi výrobce nevydá a o hru se zajímám, stáhnu na vyzkoušení plnou verzi. Trailery, obrázky ani videa nedokáží věrně zobrazit hratelnost ani plynulost na konkrétní sestavě. U Béčkových titulů za 150 Kč nevydání dema pochopím, ale u her za 900 - 1500 Kč .. to je trošku moc peněz, než aby je uživatel vyhodil za hru, která mu nepojede, nebo se mu nebude ani zbla líbit. Až si někteří producenti tohle uvědomí a nabídnou své demo k dispozici, situace se taky o něco zlepší.

0/0
1.3.2010 16:19

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Promiň ale o to jestli se ti hra líbí  z gameplaye zjistí většina lidí. Mě stačilo 60min. sledování gameplaye Resident Evil5 v HD, abych poznal, že to není moje hra, stejně tak Borderlands, tatáž doba mě třeba ale u Dead Space, nebo Mirror's Edge přesvědčila, že tohle jo a zakoupil jsem.

Co se týče kompatibility, tak myslím, že tady je role dem nejdůležitější. Ale ono to chce soudnost a nemyslet si, že když máš konfiguraci stejnou jako minimální požadavky hry, tak to pojedeš na full. Nebo si hru koupit na notebook, který není na hry a pak se divit, že to nejede, když hra nepodporuje laptopové modely karet...

Já doufám, že si to uvědomí, ale ty jim k tomu uvědomnění nepomůžeš tím, že budeš na zkušenou sosat jejich nově vyšlé hry;-D.

0/0
1.3.2010 17:00

net.Xtreme vrací úder

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Tak za mě, třeba já četl recenzi na Mirror's Edge, kde autor psal, že se to na počítači špatně ovládá, demo nevyšlo a z gameplaye jsem viděl fps Tomb Raidera a netušil jsem ,jak moc půjde načasovat skoky a podobně, když pod sebe nevidím. Hru jsem se bál koupit, stáhl jsem ji (stydím se), vyzkoušel, zjistil, že ovládání je v pohodě a recenzent lama a hru si koupil.

0/0
1.3.2010 17:35

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Furt jsi mohl shlédnout souvislý gameplay level po levelu, třeba na Youtube... Eh no hlavně, že sis to nakonec koupil :-)R^

0/0
1.3.2010 19:38

net.Xtreme vrací úder

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Mohl ,ale prostě tam si člověk ovládání nevyzkouší, en demo má smysl, co se mi hodně líbilo byl shareware hry kdysi dávno, jedna epizoda byla free, takové velké demo a když chtěl člověk hrát ostatní, tak si hru musel koupit. Něco jako má dnes Trackmania.

0/0
1.3.2010 20:27

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Jojo shareware časy, vzpomínám na demo Duke3d, které mi vydrželo strašně dlouho ;-D

0/0
1.3.2010 21:23

IARK

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

jj, to byly casy, dema meli velikost 3/4 hry, jelikoz jsme nebyly takovy vyparenci, tak jeden level byl na pul hodiny a prosli jsme ho i nekolikrat, dneska za pul hodiny mam celou jednu epizodu Quake 1 :-) ale tehdy jsem to paril nekolik dni a nekolikrat. Ted autori nevydaji demo protoze je to casto zabijak spatnych her.

0/0
2.3.2010 9:02

kenvous

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

sorry, ale trošku plácáš :-) videa ti o hratelnosti nepoví skoro nic. Vidíš jen průběh hry, ale ne hratelnost. Např. u automobilových závodů můžeš vidět jízdu, pohyb auta.. ale fyziku, hratelnost, citlivost.. to poznáš až na klávesnici bzw, na volantu - uvidíš rozhození auta, držení stopy... ale nevíš, co tomu předchází na hw. Mně osobně video ukáže grafiku, pohyb, zvukovou stránku, design levelů..... ale  jsou i jiné důležitější aspekty, na které dostanu odpověď jen a pouze při zahrání si dema/části hry.

Přístup výrobců se svým jednáním nesnažím měnit. Snažím se vyvarovat nákupu šmejdů. 90 % her stojí za vyliž pr*** a pokud není vydáno demo, je to jeden ze znaků nízké kvality - obavy výrobců, že hru si po odzkoušení koupí ještě menší počet hráčů. Ne vždy tomu tak samozřejmě je. Jsou vysoce kvalitní tituly, u kterých demo také nevychází. Třeba Mafii 2 si koupím bez dema v klidu.. tam mám ve výrobce důvěru, ale je to můj risk. Spoustě her nevěřím a proto stáhuju :-)

0/0
1.3.2010 21:30

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Já nevím, ale když už shlédneš za sebou třeba 3 levely za sebou nějaký obrázek si z toho už uděláš, natož delší ukázku...Já tak  třeba zjistil, že AvP není o stránce hratelnosti žádný zázrak, hru jsem přesto koupil (kvůli značce, pěkné limitce a tomu, že mám AvP1 i AvP2) a nemýlil jsem se! 

U závodů dema vycházejí dost často, Burnout, GRID i Shift ho měly, já na závody moc nejsem, určitě mi tu napíšeš jaké závodní hry demíčko neměly, ale ten příklad se závoda cos udal fakt nebyl moc dobrej :-/.

Absence dema nemusí být znakem ničeho jiného než, že vydavatel se bojí že piráti demo použijí na cracknutí plné verze, nebo jsou si jistí úspěchem hry (třeba tím, že se už osvědčila už na konzolích) ano a nebo třeba i proto, co jsi napsal ty - to ale zdaleka NENÍ pravidlo, už vyšlo příliš mnoho skvělých her bez dema, než abys tohle mohl tvrdit!

Když nemáš v hru důvěru a ani detailní a souvislé gameplay video tě nepřesvědčí (neskutečný:-P) prostě hru za těch 999 nekupuj!!! Nikdo tě k tomu nenutí! Počkej si až to zlevní na 3-4 stovky a pak tomu dej šanci - to že hra bude starší její kvalitu nesníží a tvoje peněženka to snese...

Ale nejhorší je, když to prostě krátce po vydání na zkušenou stáhneš.. Skvěle!! To je přesně to, co chtějí odpůrci PC hraní mezi lidmi vidět a odpůrci PC her uvnitř herních firem mít ve statistikách!! Já vím, že nejsi zloděj, ale tak to prostě jeRv

0/0
1.3.2010 22:37

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

*závodama

0/0
1.3.2010 22:38

IARK

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Ano a pokud se mu hra nelibi dostatecne aby za to daval 1500, ale chtel by si ji zahrat, uz vidim jak ji maze ;-D Takovejch her který mě nechytly doma mám, vždy je pak můžeš střelit pokud vyloženě zklamou, a pokud ti nestaci ani videa, diskuze a recenze aby sis udelal obrazek o hre, tak ses nejakej divnej, porad je to jen pirátění a můžeš mít klidně "vznešené" cíle. Zajímalo by mě jaký aspekty dostaneš pouze z hraní ukradený hry. Prostě to, že všechny hry pak smažeš a nebo koupíš ti vůbec nevěřím, takže podle mě jsi jen a pouze pirát, navíc porušuješ pravidla fora.

0/0
2.3.2010 9:12

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

No konečně nějaká morální podpora v boji proti větrným mlýnům, díky IARKU ;-DR^

0/0
2.3.2010 12:17

BonusHnus

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

Videa, diskuze a ani recenze fakt nestaci.

Videa - podle nich nepoznas jak se hra ovlada, dokud si to nezkusis sam.

Diskuze - to vidim tady porad. Nekomu se hra libi a bavi ho a nekomu proste ne. Takze nazor si stejne udelas sam, az kdyz si hru zahrajes.

Recenze - ;-D Proste k smichu. To tady taky vidim. Tady na Bonuswebu tomu dali 70%. Ale v PC Gamer Magazine tomu dali 20% a ta recenze byla pouze o chybach te hry, mozna jedno plus tam bylo ;-D.

Podle me, dokud si nezahrajes, tak nevis o co jde.R^

0/0
8.4.2010 15:55

IARK

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovládání?!

I tak si udelas zakladni obraze, jestli by te to bavilo, a pokud ses napochybach pred koupi, tak nikomu neuverim, ze po stahnuti, kdy ho to bude bavit jen trochu to smazne :-P muzes se klidne schovavat za to "ale ja si to jen vyzkousim" ale podle mne je to trapna vymluva pro kradeni.

0/0
9.4.2010 9:56







Najdete na iDNES.cz