Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Metro 2033 je postapokalyptický nářez s tísnivou atmosférou

Akce si užijete víc než dost, ale nouze není ani o momenty, ve kterých tuhne krev v žilách a své místo má i několik stealth pasáží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

_Thorus_

neřešte detaily

Grafika vypadá na Low prakticky stejně jako na vysoké. Až na pár kravinek. Tady jde především o atmosféru, a v tom je tahle hra naprosto dokonalá. Nezapomenu na pasáž v knihovně, kde jsem neměl naprosto do ničeho náboje a plížil jsem se kolem zmutovaných "goril" ;-D

Jde mi to krásně na nízké detaily (kromě pasáže na povrchu, která je na začátku a na konci hry). GeForce 9600M GT, 2.00GhZ, 3GB RAM R^

0/0
25.7.2010 23:01

Glammer

Re: neřešte detaily

mám stejnou sestavu a podobné výsledky ;-D;-D dneska jsem ale teprve začal ;-)

0/0
10.10.2010 0:08

skl1

Re: neřešte detaily

heh, nechapu jak muzes napsat, ze na low je to stejne jak na vysoke :) rozdil je velky uz mezi strednima, sam jsem si to zvedl na max a ikdyz bylo malo FPS, takze jsem to pak zase musel vratit tak ten rozdil byl hodne znatelny

0/0
10.10.2010 12:16

marv.p

Recenze úplně o ničem

Po přečtení recenze jsem byl naprosto znechucen nad samou špínou co na Metro recenzent háže. V každem odstavci srovnava hru se Stalkerem a píše co tam podle této hry neni.Nevím kde vyhrabal informace, že to bude z části rpg a budou tam všelijaké úkoly, staty a kdo ví co ještě. Metro je sice lineární hra jako CoD ale svou atmosférou je výborná. Jistě není to dokonalé ale to žádná hra. Abych to shrnul, recenze o ničem stačilo napsat je to linearni jako CoD a neni to Stalker - ušetřil by čas sobě i čtenářům. Tato hra je výborným zážitkem pro všechno kdo se rádi bojí, lahodí oku i sluchu a příběh, jak to svámi dopadne vás nenechá si ani jít převléct strachem propocené oblečení. Pro mě zatím překvapení roku. Pařbě zdar.

0/0
21.5.2010 11:35

mounty

steam.dll

Vim ze je to offtopic jak stehno ale vim ze tady s tim ma par lidi potize a tady si to snad aj nekdo precte:) Takze tedy, steam.dll nalezen a natahnut na harddisk, neni to zadny problem. Chyba je totiz v internetovem pripojeni samotnem (tzn. v pocitaci muzete zmenit co chcete a stejne prd) a neni nic jednodussiho, nez dotahnout pc ke kamaradovi ktery ma jine pripojeni a jste v pohode. Tedy nejste, nic neni pouze ruzove, takze ackoli u kamarada jsem steam nainstaloval, portal si zahral a dawn of war II rozjel, doma se steam bohuzel da rozjet pouze v offline modu, s cimz si treba DoW neporadi:( Jedinym resenim tedy je za pomoci vyhrozovani straslivym utrpenim donutit provozovatele internetu k vyreseni problemu (ja se k tomu chystam hned po obede). Asi jsem neobjevil ameriku a spousta lidi uz tohle zkusila, ale nikde na forech jsem tohle napsane nevidel a furt se rypal v pc kde je neco spatne. Takze jsem nic nevyresil, ale alespon jsem objevil v cem je problem a slibil jsem, ze se o to zde podelim (bylo to v tom smazanem prispevku;)) Tos hodne stesti se zprovoznenim a snad si to nekdo precte nez budu smazan;)

0/0
9.4.2010 13:30

Ej.dzej.rimmer

..

Hra jede na xboxu,takze naroky by nemeli byt zase tak veliky ne ? :o)

0/0
5.4.2010 20:57

(+,+) Mr. Trigger

Re: ..

Ale já chcu hrát na plné detaily a ne na medium.;-)

0/0
5.4.2010 21:02

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: ..

Jo to chapu :o) ale musim rict,ze Metro na xboxu vypada vazne super.Neni to sice god of war 3 ,ale i tak je na co se koukat.Jinak co se me tyce god of war 3 jednoznacne co se me tyce graficky to nejlepsi co na konzolich je.Ta hra je naprosto neuveritelna.Osobne sem tak nasupovou hru co se grafiky tyce nevidel ani na pc,ale rad bych zrovna tohle na nejakym nadupany pc videl.

0/0
6.4.2010 7:27

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: ..

A ty už máš Metro2033 na Xko? Tak je teď Metro asi nejhezčí hra na box jako byl na ten první Riddick.R^ Mě by zajímalo jestli jsou v PC verzi achievmenty jako v té pro Xbox 360.:-P

0/0
6.4.2010 7:41

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: ..

Ja ne kamos ho ma.On pirati ,takze ma kazdou hru jeste tyden pred tim nez je oficialne uvedena do prodeje.Ja sem o nem premyslel ,ale v dobe ,kdy vyslo Metro sem zacal hrat god of war od jednicky a ted sem se dostal ke trojce,takze nechci kupovat Metro ,protoze by mi to tu jen lezelo.

0/0
6.4.2010 14:44

Dankorez

Re: ..

Já si taky říkám, že ty nároky nejsou tak vysoký, ale čert ví, na tom mém noťasu to třeba nemusí jet.

0/0
5.4.2010 21:10

pan.klobouk

Re: Re: ..

No graficky osekana konzolova verze bezi pekne, ale skutecna hra na PC neni zrovna nenarocna. ;D Ale ted vazne, Metro je jako snad kazda ruska hra docela zrout vykonu a optimalizace vselijaka.

0/0
6.4.2010 0:14

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: ..

Nojo máš recht, je to takový benchmark test, kdy hodně lidí zjistí, že nemá tak dobrý počítač, jak si mysleli. Ale někdo laťku vizuální kvality o kus výše pozvednout musel, kdyby to nebylo Metro, byla by to jiná hra.

Metro ale jistě přinutí k upgradu víc lidí, než třebas svého času Cryostasis, které bylo pěkné, ale pořád to byl ryzí budget napraný grafickými vychytávkami.

0/0
6.4.2010 7:48

mounty

Re: Re: Re: Re: ..

Skoda ze v dobe vydani nemel cenu budgetu,ta spadla az po par mesicich, nicmene to byla jedna z mala her, ktera me uchvatila svou atmosferiu a i ta pomala hratelnost mela neco dosebe. Jinak dneska kvuli metru formatuju harddisk abych konecne do pc narval steam.dll takze jestli mi to nepojede kvuli hardwarove nenazranosti tak budu asi hodne... smutny:) Nevite jak je na tom s narocnosti na hw ve srovnani treba prave s cryostasis? Ten mi jel docela hezky.

0/0
6.4.2010 10:26

pan.klobouk

Re: Re: Re: Re: Re: ..

Zrovna tenhle tyden vychazi Cryostasis u Levelu. ;) Jinak pokud ti jel hezky, myslim ze slusne pobezi i to Metro. Mozna ne uplne na max detaily, ale osklivejsi nez na konzolich (ironie) to nebude. HW naroky a konfigurace dneska tezko soudit, staci mit trochu jiny drivery a hra uz trha, nekdy zase bezi bez problemu na nVidiich a Atiny nestihaji. Zname to.

0/0
6.4.2010 14:20

Dankorez

EDIT

Zapomněl jsem ke grafice dodat, že je 1028MB. OT: Celkem by se šikla možnost editovat vlastní komenty.

0/0
5.4.2010 20:05

Dankorez

Požadavky

Co myslíte, mám šanci rozjet tuhle hru nějak rozumně plynule na notebooku s procesorem AMD Athlon X2 2,1GHz, s grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD 4530 a 3GB RAMkou?

Připomínám, že S.t.a.l.k.e.r. Call of Pripyat mi jede plynule v rozlišení 1366x768 na o něco málo vyšší než střední detaily (většinu aspektů mám na střední, něco na vyšší), pouze s občasným mírným ucuknutím, které nemá na hratelnost vliv.

0/0
5.4.2010 20:03

Loader is back

Re: Požadavky

Ja si myslim,ze ano,ked moj kamarat to hra na HP,ktory ma podobne specs ako ten tvoj,a hra to na stredny detail.

0/0
5.4.2010 21:41

Dankorez

Re: Re: Požadavky

Chtělo by to demo, mě se nechce kupovat hru, u které si nejsem na 100% jistý, že pojede.

0/0
6.4.2010 17:29

Frater Omega

Re: Re: Re: Požadavky

Udelej to jako ja, pockej par mesicu a kup za 3-4 stovky, ty v nejhorsim ozelis ;-)

0/0
7.4.2010 14:26

Dankorez

Re: Re: Re: Re: Požadavky

Nebo pak hru prodám vybavenějším kamarádům. A pak k nim budu chodit na pravidelné návštěvy ;-D

0/0
7.4.2010 17:44

Frater Omega

Re: Re: Re: Re: Re: Požadavky

Taky reseni :)

0/0
7.4.2010 19:34

firzen1

Super hra

Metro 2033 doporucujem kazdemu, kto ma rad akciu s neopisatelnou atmosferou siahajucou trosku k hororovemu nadychu. Komu sa pacil uz spominany cryostasis, urcite si metro zahrajte.

0/0
5.4.2010 13:48

pan.klobouk

multak?

Taky mi to pripadne zvlastni, davat jako minus, ze neni. OK mohl byt, kazdy si ho asi dovede predstavit, ale shazovat hru za to, ze nema neco co by tam tady Pavel nebo Petr chtel mit? Dame priste NFS o 10% min, protoze na autech nejsou zadny kulomety a rakety, ale mohly by? ;D

Ondra dole nakousnul Mafii 2 (nema MP, tak ji ztrhame) a podobne by teda asi bylo potreba prepsat hodnoceni u Heavy Rain, GoW3, FFXIII, Infamous, Heavenly Sword, Mass Efectu, Assassin’s Creed a hromady dalsich uzasnych her. Sakra vzdyt nemaji multak a mohly by mit, a singl prece nevydrzi vecne. ;D

Hned se mi vybavil i Cryostasis, taky FPS z Ruska bez MP a koukam, ze v recenzi neni jako zapor, ze MP chybi. Naopak je tam v minusech vysoka HW narocnost, coz je dejme tomu i pripad Metra 2033. To hodnoceni a tabulky by meli nejak sjednotit, v ramci jednoho webu by se asi mel pouzivat stejny metr a pohled na hry.

0/0
5.4.2010 13:29

kenvous

Re: multak?

100% souhlasím - v některých případech by to chtělo jednodtný žebříček hodnotících kriterií. Absenci MP jako mínus neberu v žádném případě.Pokud chce hrát někdo MP má možnost vybrat mezi nepřeberným množstvím dalších her. Jedná se o SP hru. Vyčítejte MP hře absenci SP a naopak - to nedává smysl.

0/0
5.4.2010 14:58

Amaroun

Re: Re: multak?

ZA 8 hodin hrani ??? smesny ......

0/0
5.4.2010 18:10

IARK

Re: Re: Re: multak?

Presne, u CoDa vsichni na kratkost SP nadavali, ale diky MP mel uspechy, ale tahle hra je na to co ma predrazena, osobne jako zapor MP vydim, nebo pokud ne MP, tak si tam napiste cenu, navic v tyhle dobe se snazit prosadit ciste s SP hrou mi prijde tezky, uvidime, treba mit uspechy bude.

0/0
5.4.2010 20:19

net.Xtreme vrací úder

Re: multak?

Právě kvůli takovým věcem, jako nepodporuje multiplayer, které je třeba zmínit, ale nemusí to být nutně (ne)výhoda, má být kromě + a - nějaký ? dalších vlastností, které někoho mohou zajímat, ale na hru jako takovou nemají vliv.

0/0
5.4.2010 18:19

pan.klobouk

Re: Re: multak?

I tak by se to asi dalo resit. Jinak je zvlastni, ze v clanku neni o MP ani slovo, zadny povzdych ze tam neni, ze je to skoda, ze autorovi chybel atd. A pak najednou prask, jeho absence je minus a hotovo.

Naopak v textu se chvali atmosfera, diky skriptum i skvele zazitky, tohle vsechno by ale v MP asi padlo. Navic autor pise, ze souboje s mutanty jsou hloupe a mise na povrchu o dost horsi nez v podzemi. Takze co vlastne? Nebyl by pripadny multak prave o spolupraci a boji proti mutantum? Ten je ale o nicem. A nevalcilo by se spis na vetsich prostranstvich na povrchu, nez v uzkych tunelech? Kdyz to vezmu kolem a kolem, kdyby tvurci na MP zapracovali, aby meli na BW plus, stejne by byl na prd a dostali za nej minus, jak je hloupy a jak se do hry vubec nehodi. ;D

0/0
6.4.2010 0:23

IARK

Re: Re: Re: multak?

Dle meho je dnes kratka SP hra bez MP zvracenost, jinak samozrejme atmosfera by v MP nebyla, ale od toho se MP nedelaj, koukni treba na MW2, filmovy prozitek atmosfera a bylo spatny MP? ne. A i presto lidi nadavali nad kratkym SP, a tedy je co vyhodou? dit ma stejnou delku, byt tam MP, tak o tom mozna i uvazuju, ale jen jako 8 hodin hrani mne to nelaka, pro mne absence MP rozhodne do minusu.

0/0
6.4.2010 7:48

pan.klobouk

Re: Re: Re: Re: multak?

Kdyz ono je to dneska vazne tezky. Je fakt, ze MP uz se bere pomalu jako samozrejmost, ale jsou proste hry kam se nehodi a nebo ho tvurci uz na zacatku zavrhnou. Na ciste SP hre nevidim nic spatneho, zvlast kdyz je zalozena na pribehu a atmosfere. MW2 je proste valka, tam se multak dela jako nic, navic je znakem serie. Tohle je o tajemnem zkoumani podzemi a boji proti mutantum v tunelech. MP by se urcite vymyslet dal, ale vycnival by necim? Zas by slo jen o tupe prestrelky, na milionty zpusob.

Jinak tech osm hodin urcite neni kdovico, ale dneska uz je to pomalu nadstandart. Vsechno se zrychluje a hraci se velice rychle zacinaji nudit. Nez FPS s nudnym 12h gameplayem, to radeji kratsi a intenzivnejsi. Jak by driv na osm hodin kazdy nadaval, dneska rekne, ze to bylo dlouhy tak akorat. ;)

0/0
6.4.2010 14:16

IARK

Re: Re: Re: Re: Re: multak?

"nadstandart" to mozna, ale jinde k tomu prave dostanes to MP a myslim si, ze narocna hra bez MP a vetsi ochrany si rika akorad o to aby ji kazdej stahoval misto kupoval, myslim, ze v prodejich nijak nevynikne a k tomu MP, jak to udelali napr v L4D? Vynikajici napad, kdy jedni hrajou za lidi a ty druhy za SI zombiky. Osobne v tom nevidim nic extra za ty penize, samozrejme komu se to libi, nic proti, ale osobne si pockam az bude nejaka akce, protoze 8h za ty penize je fakt malo.

0/0
6.4.2010 14:51

pan.klobouk

Re: Re: Re: Re: Re: Re: multak?

Souhlas, na druhou stranu jak uz jsem psal - je spousta kratsich her bez MP a casto i drazsich. :) Kazda druha pecka na konzole, co sbira osmicky a devitky, multak nema, das za ni vic nez za Metro pro PC a dojedes ji treba za sedm hodin.

Je to kazdopadne o prioritach, taky nemusim mit hru hned jak vyjde, klidne si chvili pockam a usetrim.

0/0
6.4.2010 19:55

IARK

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: multak?

Jestli nebude moc uspesna, tak mesic a je na Steamu za polovic ;-D

0/0
6.4.2010 21:17

kašpar1234

...

No nevím na jakých detailech to pan redaktor hrál, ale rozhodně nesouhlasím s jeho tvrzením že mutanti jsou graficky zpracovaní dost mizerně. podle mě jsou hodně pěkně nechutní (v tom dobrém smyslu slova) .

omlouvám se za ten výraz ale nic lepšího mě nenapadlo 

0/0
5.4.2010 10:25

Ondra151

MP?

To máme počítat s tím, že třeba mafia 2 nemůže mít 100%, jen protože se vývojáři soustředí na skvělý single a MP vypustili? nechápu..:-/

0/0
5.4.2010 9:37

smejki

Re: MP?

nikdy se nezabývej herní novinařinou, prosím;-)

0/0
5.4.2010 12:26

GAME

Multiplayer

Vysvetli mi nekdo, proc je jako protiklad, ze nema multiplayer?

Nechapu proc hra ho musi nutne mit.

0/0
5.4.2010 9:31

bwkaras

Re: Multiplayer

Protože jako konkurence hrám Stalker / Call of Duty (či jiná koridorová střílečka) si o něj přímo říká. Navíc na to, že je hra pouze singleplayer zážitek na pár hodin, je vcelku drahá, kdežto s multi už by se to dao chápat. Ale tak klidně si absenci multiplayeru jako zápor neberte a pro mě za mě si to nacpěte třeba do kladů :-)

0/0
5.4.2010 10:45

roman00

Re: Re: Multiplayer

Já osobně bych si teda ani multiplayer v metro nedokázal představit. Možná nějaké kooperace, ale jinak ne, ale i ta kooperace tak ve 2 pak by to ztratilo atmosféru

0/0
5.4.2010 12:12

Amaroun

Pojedu spis tramvaji .....

Ja tuhle hru teda vynecham a pockam si na Stalekra 2 v Crysis enginu ( pokud jim to vyvojarunm vyjde )

0/0
5.4.2010 8:58

Dejvid777

Metro 2033

V podstatě platí - komu jede Stalker Call Of Pripyat pojede mu i Metro 2033, které má přibližně podobné požadavky (téměř shodný engine).

Hra je neoptimalizovaná a na plné nastavení si ve fullhd zahrajete leda na sestavě s grafikou HD5970 nebo podobným řešením, případně GTX470 SLI apod. ;-)

0/0
5.4.2010 8:21

Yerm

Re: Metro 2033

Ne. Call of Pripyat mi jel docela dobře myslím dokonce v 1280x1024, Metro bylo nehratelný i když jsem všechno stáhnul na minimum. No nebo hratelný by to asi bylo, ale jednak to pak vypadalo echt hnusně, jednak stejně byla plynulost taková divná.

0/0
5.4.2010 8:54

Frater Omega

Re: Re: Metro 2033

U teto hry je opravdu skoda neexistence demoverze a jelikoz take nemam zadny highend PC (dual core 3.2, 4 gb ram, 9800 gt) tak v pripade metra 2033 pockam na nejakou vyraznejsi slevu100% -  rekneme 3 stovek. Kazdy ohledne naroku totiz tvrdi neco jineho, a za sebe se priklanim spise k nazoru, ze to bude narocne az az...Zajimavy je to obcasny prirovnani k Cryostasis, hure optimalizovanou hru jsem totiz jeste na teto sestave nehral...

0/0
5.4.2010 14:12

firzen1

Re: Re: Re: Metro 2033

Mam quad core 3.2, GTX 280 grafiku a 4GB ram. Metro 2033 som hral na win 7 x64 na dx10. Vsetko okrem antialiasingu som mal max ako len dx 10 podporuje. Vo vnutri to islo tak na hrane plynulo (25-40 FPS), ale ked clovek vylezie von, tak to celkom dost trha (15-25 FPS). Cryostasis som hral absolutne plynulo (35-50 FPS) okrem niekolkych momentov s physX efektmi.

0/0
5.4.2010 15:58

Frater Omega

Re: Re: Re: Re: Metro 2033

Tak to jen potvrzuje tu narocnost o ktere jsem psal.  Nic, mozna vyzkousim po sleve a treba pod dx 9 z toho vyzdimu nejaky stabilnejsi framerate 35+ (udajne je tu hodne co k nastaveni).

0/0
5.4.2010 16:53

Boris911

Re: Metro 2033

No Záleží na rozlišení. Mě běží, bez problémů, na maximu s PhysX-em na 22" LCD v rozlišení 1680x1050.

Mám tuto sestavu: Procesor: i5 750 @ 3,6GHz; Paměť: 8GB DDR3 1800MHz CL9; Grafická karta: ATI Radeon 5870, 1GB DDR5; Karta pro PhysX (physxinfo.com): nVidia GeForce GT240, 512MB DDR5, OS: Windows 7 Ultimate x64 (FPP)

Takové chyméry, jako Radeon 5970, nebo dvě nové GeForce v SLI snad jenom pokud má někdo 24" LCD a větší. Do 22" stačí 5870 a pro PhysX další karta (low-end od nVidie).

Jenom nechámu, proč tam doporučují 8GB, protože mě to jelo v pohodě i na 4GB, než jsem dokoupil další pár. A navíc Steam mě to nainstaloval do složky "Program Files x86", kde se sám nachází, takže si nejsem jistý, jestli to bude umět využít víc, jak 4GB operační paměti.

0/0
5.4.2010 16:44

firzen1

Re: Re: Metro 2033

Len chcem dodat, ze som to hral na full HD rozliseni (1920x1080)

0/0
6.4.2010 12:17

vrkacek

železo

A co HW požadavky? Nemá? ;-D

0/0
5.4.2010 5:10

Paja-xx

HW nároky

Hned pod recenzí jsou odkazy na starší články ;-D

http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/pc/metro-2033-hardwarove-pozadavky-def-/clanek.A100225_173620_bw-zurnal-pc_osk.idn

0/0
5.4.2010 8:01







Najdete na iDNES.cz