Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Runaway 3 grafikou konkuruje i filmům od Disneyho

Zakončení úspěšné série je velkolepé. Takhle má vypadat hra pro každého.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

5h1nj1

grafika

Zajimalo by me, co maji vsichi s ocima, ze jim zrovna grafika Runaway pripada tak skvela. Ano, staticke backgroundy jsou pomerne slusne, ale silena animace a vzhled postav v tom jejich odpornem cellshadingu, to je opravdu hnus.

0/0
20.5.2010 12:49

svastar

Srovnání s pohádkami DIsney

Nevím konkrétně, jaké pohádky od Disnyeho měl autor na mysli, ale nevybavím si ani jednu, kterou jsem viděl, a se kterou by se dala srovnávat tato hra. Napsat "filmům od Disneyho" zabírá velmi široký záběr klasických pohádek, novějších pohádek, 3D pohádek, hraných pohádek atd. Nevím, co měl autor na mysli, ale souhlasím s příspěvkem Giga Puddingu, že autor určitě neviděl žádný film od Disneyho. Trailer této hry vypadá zajímavě, ale takový Broken Sword pro mně byl vizuélně mnohem, mnohem atraktivnější.

0/0
17.5.2010 21:52

Eclipse_GSX

Re: Srovnání s pohádkami DIsney

No v modelech postav jistou podobnost vidím. Hned první screen dámy a zároveň miniatura v hlavičce - to mi hodně připomíná filmy, ve kterejch byl trend co nejjednodušších kreseb, minimum detailů, minimum odstínů... Filmy typu Princ Egyptský, Tarzan, Není král jako král, tady všude byl tenhle styl použitej. Ta ženská z prvního screenu a i další postavy - to samý. Málo odstínů, málo detailů atd.

Mně to podobný přijde docela dost, holt jsem z prázdnin od malýho bratránka pohádkově proškolenej, takže mě to hned trklo. No narozdíl od těhle filmů, kdy bylo vysloveně kulisový i pozadí, jsou tady scény mimo postavy mnohem detailnější. Já bych s autorem klidně souhlasil;-)

0/0
17.5.2010 22:22

svastar

Re: Re: Srovnání s pohádkami DIsney

Zajímavý názor, na kterém určitě něco je. Já jsem zase proškolený pohádkami od svého čtyřletého syna, u kterého jsou nejvíce v kurzu povětšinou pohádky od PIXARu, který (jestli se nemýlím) spadá také pod Disneyho, ale měl jsem možnost vidět i Bambiho, Sněhurku, Krásku a zvíře, Petera pana, Mickey Mouse, Goofyho, Donalda a přiznám se, že podobnost s recenzovanou hrou mi uniká. Pravdou však je, že novější klasické kousky z dílny Disney jsem neviděl, proto je možné, že skutečně některé grafické apsekty hry jsou podobné  těmi z posledních animovaných - kreslených filmů Diseny. V takovém případě však musím konstatovat, že kvalita snímků Disney velmi výrazně klesá.

0/0
17.5.2010 23:10

Eclipse_GSX

Re: Re: Re: Srovnání s pohádkami DIsney

No já Runaway nehrál, takže to nebudu dál nijak rozvádět. Ale u screenů jsem tam jistou podobnost fakt našel. Chce si to z větší části odmyslet to detailní pozadí :)

http://thezaz.nationallampoon.com/files/2010/01/meg.jpg

Pro srovnání s úplně prvním screenem recenze. Tenhle je z kreslenýho Herkula. Docela se k porovnávání hoděj;-)

0/0
18.5.2010 10:32

fvn

Re: Re: Re: Re: Srovnání s pohádkami DIsney

0/0
18.5.2010 11:27

fvn

Re: Re: Srovnání s pohádkami DIsney

Potiz je v tom, ze animovane filmy (i hry) nejsou jen o vzhledu, ale i o animaci - pohybu postav.. A tady Runaway kulha na obe nohy. Coz mi prijde podstatnejsi - pekny navrh postavy ci pozadi umi dneska udelat kde kdo (a opet i mnohem lepe nez v teto hre). Souhlasim s tim, ze takovy Broken Sword byl co se grafickeho provedeni tyka po vsech strankach mnohem lepsi pocin. Coz kdyz vezmu jak je to stara zalezitost je docela smutne. Tyhle zalezitosti renderovane ve 3D a upravovane pomoci nejakych shaderu bohuzel maji stale co dohanet.

0/0
18.5.2010 11:25

Giga Pudding

c

Tady někdo asi žádný Disneyho film neviděl :)

0/0
17.5.2010 11:04

dr_dlaha_strikes_back

Vypada to pekne...

...ale ma to cenu pro mne hrat kdyz jsem nehral predchozi dily ?

0/0
17.5.2010 8:25

Radowan

Re: Vypada to pekne...

Musíš si kupit všechny tři díly naráz :-P

0/0
17.5.2010 8:41

dr_dlaha_strikes_back

Re: Re: Vypada to pekne...

No jo ale me se ty predchozi dily nechcou hrat. Jde me o to jestli se dostanu do pribehu ve trojce nebo je to silne provazane.

0/0
17.5.2010 8:47

honzasrp

Re: Re: Re: Vypada to pekne...

Řekl bych že bez znalostí minimálně druhého dílu to nemá moc cenu. Jak se mmch píše v recenzi

0/0
17.5.2010 9:05

WilliF

Re: Re: Re: Vypada to pekne...

Proc se ti nechtej hrat? ;-D

Star Wars si taky sledoval od epizody 3 (resp. 6)? Uz to nehul. :D

0/0
17.5.2010 10:10

UrsusLuin

Re: Re: Re: Re: Vypada to pekne...

Náhodou jo, protože v době, kdy jsem viděl Star Wars poprvé, byly první tři díly dlouho na houbách. To je docela špatný příklad. ;)

Ale jinak souhlasím - všechny tři díly za to stojí, takže hop na ně. :)

0/0
17.5.2010 10:31

net.Xtreme bojuje s cenzurou

Re: Re: Re: Re: Re: Vypada to pekne...

No ale tak jsi to sledoval od epizody 1, respektive 4, to je něco jiného;-)

0/0
17.5.2010 16:20

UrsusLuin

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vypada to pekne...

Vlastně jo, první byl 4. ne 6. Beru zpátky, sorry!

0/0
17.5.2010 16:40

junior1099

RUNAWAY

Jednička se mi do ruk nedostala... dvojku jsem nedohrál, dostal jsem se z jungle a dost... a toto si nechám s klidem ujít. Ale že je to pěkné věřím... já byl tenkrát (nedávno) na větvi z animací a všeho kolem ve dvojce...pěkné to bylo.

0/0
17.5.2010 2:18







Najdete na iDNES.cz