Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Red Dead Redemption ukazuje Divoký západ jako nikdy předtím

Přes řadu povedených kousků videoherní western stále nepatří mezi nejpopulárnější žánry. Nyní je zde ale šance na změnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Knedlor

test

test

0/0
2.6.2010 16:06

Ej.dzej.rimmer

...

Sakra ta hra ma i brutalne dobrej soundtrack.Zatim me uplne dostala pisnicka jak se dostanete na Mexickou stranu.Vsak kdo nebyl uslysi a kdo byl vi o cem mluvim.

0/0
2.6.2010 14:35

UrsusLuin

Re: ...

Jo, soundtrack je naprosto skvělý a k atmosféře pohává víc než cokoliv jiného. Má asi stejný vliv, jako hudba u realese traileru Mass Effectu 2 - tam taky atmosféru vcelku normálního traileru nakopl do nebeských výšin právě soundtrack.

0/0
2.6.2010 20:15

fiLL-kiLL

hra

Uvidíme jak si touto hrou poradí PC. Věřím, že podobné fiasko jako GTA 4 bez patchů to nebude.

0/0
1.6.2010 12:57

Eclipse_GSX

Re: hra

Ale bude. Konverze konzolí je typická přílišnou náročností na procesor a následnými limity. Nádhernej příklad kromě GTA IV je Assassins creed 2. Tam můžete sesadit všechny detaily na minimum, a rozdíl oproti maximu jsou tak 4 fps. I hodně podprůměrná grafika je vysmátá, ale procesor musí bejt tahoun. Nevidím to nadějně. I když oproti GTA IV by zde mělo bejt míň postav a objektů na počítání fyziky, takže teoreticky... Ale to už se nechme překvapit Rockstarem, jak se s tím popasují.

0/0
1.6.2010 14:01

Yerm

Re: Re: hra

To je asi důvod proč mi na noťasu Assassins Creed 2 jede mám pocit líp než jednička :-) Takže kdyby konverze RDR dopadla stejně,bylo by to super:-)

0/0
1.6.2010 14:16

fiLL-kiLL

Re: Re: Re: hra

Jo mě jede dvojka taky lépe než jednička. Asi to bude tím procákem, protože jedničku jsem jel na athlonu x2 a dvojku pěkně na phenomu x4. S průměrnou grafikou radeon 4830 to šlape naprosto v pohodě v 1600x1200.

0/0
1.6.2010 14:36

Eclipse_GSX

Re: Re: Re: Re: hra

Má to výhody i nevýhody. Notebooky osazený slušnýma grafikama mají smůlu a většina se řekněme nad 25 fps nemá šanci dostat, spousta visí ještě níž, jako třeba já. Grafika by dávala, ale 2ghz dvoujádro to prostě dál nepustí, stejně jako u GTA IV. Filtrování textur, vyhlazování okrajů, rozlišení textur, nic z tohohle mi hru nezpomalí. Ale jak hodím větší detaily stínů, už se to škube. Na stolním PC za 12k ale AC2 rozjedete naplno, tomu věřím. Proto za sebe doufám, že se Rockstar polepší, i když asi marně:-/

0/0
1.6.2010 15:51

fiLL-kiLL

Re: Re: Re: Re: Re: hra

I levnější PC by nemělo s AC2 žádný problém. Na grafiku ta hra není náročná vůbec a nějaký levný 4 jádro či 3 jádro taky stačí. Samozřejmě v nějakých běžných rozlišeních a oželit vysoký AA.

0/0
1.6.2010 17:44

Yerm

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hra

Napadá mě, že jsem vlastně nikdy nehrál hru s byť jen minimálním AA, nikdy jsem na to neměl grafárnu:-( AA a stíny je první co vypínám/snižuju.

0/0
1.6.2010 17:58

IARK - BAN za králíčka.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hra

stiny nechavam, ale AA vetsinou taky vypinam, ikdyz to vetsinou grafika zvladne, tak je to dle meho zbytecne draha (vykonove) zbytecnost

0/0
2.6.2010 8:17

KAREL-KRATOS

nechápu ?

PS3 je mnohokrát výkonejší  než xbox 360 a přesto PS3 verze vypadá o moc hůře měli by se konečně naučit programovat na PS3

0/0
1.6.2010 12:20

Meck IV.

Re: nechápu ?

Ono to ani jinak na PS3 nepujde.

0/0
1.6.2010 12:47

UrsusLuin

Re: nechápu ?

Ach jo, nevím, jestli to má cenu, ale zkusím to - PS3 není mnohokrát výkonější, jen jen o něco výkonější. Má mnohem lepší procesor, ovšem její grafický čip je horší než u Xboxu, protože se počítá s tím, že grafiku bude dopočítávat sám Cell. Jenomže tohle velmi silný zásah do architektury enginu, proto tuto věc v podstatě multiplatformy nemohou využít (museli by defakto vyvíjet po technické stránce hru dvakrát). Druhý problém je s pamětí. Tam na samotné číslo opět PS3 vede, ovšem paměť je rozdělená do dvou modulů, takže se s tím zase dá pracovat dost odlištně. Z toho důvodu to u multiplatforem zase vzdají a pracují jen s jednou částí paměti a ta je stejně vysoká jako u Xboxu.

PS3 zkrátka doplácí na to, že vydavatel nemá peníze na to, aby engine dělal defakto dvakrát, když ho k tomu nic v podstatě nenutí. Výsledek je ten, že u multiplatforem leží některá celá jádra Cellu ladem a grafický čip se může pos*at, aby hra vypadala alespoň tak jako na xboxu.

Tak a teď můžete začít flamovat, jenomže to je tak to jediné, co s tímhle můžete dělat.

0/0
1.6.2010 13:01

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: nechápu ?

Mas pravdu.Na multiplatformy xbox a na exklusivky playko.

0/0
1.6.2010 13:15

UrsusLuin

Re: Re: Re: nechápu ?

To je podle mě dneska ideální řešení, která navíc v současné době vychází na kolik? Na 12 tisíc? Tedy na cenu jednoho notebooku, na cenu jednoho fajn PC, nebo taky na cenu jedné konzole při jejím vydání.

A kdybych chtěl být hodně skrbla, tak obojí seženu na aukru nebo jinde za 9 000 tisíc. A to jsme na ceně jednoho netbooku nebo poloviny iPadu. :)

0/0
1.6.2010 13:32

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: nechápu ?

No ja to ,tak mam a jsem spokojenej.Clovek ma i moznost porovnani.Jeste moje mela moznost koupit novy Wicko v praci za 90 liber i se 4 ovladacema.Normalne jsou jen 2 ...cena kralovska ,ale uz by toho bylo vazne moc :D a hlavne neni zase na to tolik mista v pokoji.Az bude vetsi barak :D

0/0
1.6.2010 13:38

busty

Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

Dival jsem se na ruzna porovnani na na obou konzolich to vypada skoro identicky, kdyz clovek neni zrovna hnidopich, PS3 ma klasicky o stupinek mene prepalene barvy (coz me osobne vyhovuje) ale zase tam jsou hezci svetla. S tim propadem FPS to taky neni tak horke, odehrano nejakych 15 hodin a nejakeho "priserneho skubani" jak tu nekdo pise jsem si nikde nevsimnul.

Jinak si myslim, ze idealni kombinace je mi PC a k tomu PS3 a pak neni duvod si Xbox vubec porizovat :)

0/0
1.6.2010 13:47

busty

Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

Dival jsem se na ruzna porovnani na na obou konzolich to vypada skoro

identicky, kdyz clovek neni zrovna hnidopich, PS3 ma klasicky o

stupinek mene prepalene barvy (coz me osobne vyhovuje) ale zase tam jsou

hezci svetla. S tim propadem FPS to taky neni tak horke jak tu nekdo pise 

0/0
1.6.2010 13:48

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

eurogamer.cz tam je docela pekny porovnavani.Vyhlazovani,framerate a detaily vse je lepsi na xboxu.Na PS3 to vypada taky dobre o tom zadna ,ale ze to na xboxu je lepsi je fakt.

0/0
1.6.2010 14:16

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: nechápu ?

Jinak do RDR jsem na PS3 sel z duvodu ,ze mam vic Cechu ve friendlistu ,takze bych mel s kym hrat multak.Ve smes z Cech pomalu neznam nikoho ,kdo ma na xboxu origosky a nebo si plati za online.

0/0
1.6.2010 13:41

kubas_86

Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

no vidíte a já mam takových asi 80 přátel ve friendlistu,přes 40 her (orig samo) a vyhodit 800 vočí za perfektní online na rok mě taky neštve .....gamertag Kubas86

0/0
1.6.2010 13:51

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

super.Jak zapnu xbox ,tak si te pridam.Teda doufam,ze to pujde.Posledne mi taky kdosi psal svoje ID aby jsme si mohli zahrat FIFU ,ale nemohl jsem si ho pridat,protoze uz mel plnej friendlist.

0/0
1.6.2010 14:11

Mirabell

Re: Re: Re: Re: nechápu ?

No jo. Ale prostě některý lidi, kteří si kdysi koupili PS3 za 14 000 (jako něco co se vyplatí) nějak nepřesvědíčš, že jít do PS3+Xbox360 za 12 000 dohromady je výhodná koupě :-)

0/0
1.6.2010 14:10

Mirabell

Re: nechápu ?

krásná ukázka, že papírovej výkon je k ničemu. Architektura, podpora, kompatibilita a obtimalizace (to už je rejpnutí do PC) udělá často víc, než dvojnásobnej výkon.

Ale jsou lidi co budou pořád tvrdit, že jakmile se jim nová hra cuká, že jedinej správnej krok kupředu je vyrobit a pořídit dvakrát tak silnej HW.

0/0
1.6.2010 14:11

wrah

Re: Re: nechápu ?

Bohužel, jsou takoví. Třeba celá firma Microsoft. Sám systém by neměl zabírat 50% výkonu 2 jádrového procesoru.

0/0
1.6.2010 15:15

Mirabell

Re: Re: Re: nechápu ?

Jo s tím naprosto souhlasím a MS bych za tohle fackoval. Jako nic proti Win, nejsem zarytej odpůrce v mnoha věcech jsou skvělý a ne tak snadna nahraditelný (nebo má nějakej jinej OS takový možnosti spávy tisíců stanic jako Adctive Directory? Kdyžtak se omlouvám za neznalost. Můžu nahrát userům Ubuntu a jako admin jim z jendoho místa přes politiky spravovat všechno?)

Ale většinu těch featur ať prosm dají vypnout/zapnout. Pokud mi čistě nainstalovaný OS, který zrovna nabootoval a pouze ukazuje pár ikon na 2D ploše zabírá přes 1GB ram... je něco zatraceně špatně. (tolik mi snad nežral ani Doom3).

PC by zatraceně potřebovalo nějakou verzi Gaming OS (klidně od MS), kterej bude obdobou Dashboardů z konzolí - základní funkce, které přenechají naprosto maximum zdrojů pro samotný SW.

0/0
1.6.2010 17:23

UrsusLuin

Re: Re: Re: nechápu ?

Tak to si přeinstaluj systém, protože tam báš brouka. :)

Aktuálně při 8 spuštěných aplikacích mám zatížení dvoujádra na 14 %. Z těch 14 % patří 70 % systému. Takže cca nějakých 12 % dejme tomu?

0/0
1.6.2010 20:05

KAREL-KRATOS

Re: Re: nechápu ?

PS3 svůj výkon dokazuje stačí se podívat na UNCHARTED 2 ,GOD OF WAR 3,KILLZONE 2,METAL GEAR SOLID4,HEAVY RAIN je jasný že PS3 má na víc o proti XBOX 360

0/0
1.6.2010 16:14

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: nechápu ?

O tom se ,ale nikdo nehada.Tady je rec o multiplatformam.BTW Metal gears solid vazne neni zadnej grafickej skvost.Videa vypadaji dobre ,ale hra zadnej zazrak neni.Treba takovej Mass effect 2 na xboxu je taky hodne dobra zalezitost,ale podle me zatim graficky nejlip vypadajici konzolova hra je God of war 3.

0/0
1.6.2010 16:23

KAREL-KRATOS

Re: Re: Re: Re: nechápu ?

spíš UNCHARTED 2 ale to je už več pohledu

0/0
1.6.2010 16:27

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

No Uncharted je taky hodne pekny ,ale ja se klonim v GOW kvuli jeho rozlehlosti sveta.Uncharted je prece jen tunel ,tak to meli lehci udelat na detail ,ale u GOW jsou paradne detailni postavy ,plus se kolem dokola hybe hodne veci.Treba boj s Kronosem je neco neuveritelnyho.

0/0
1.6.2010 17:05

newky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

GoW2 je ovšem unreal engine. Někomu se to líbí, já jsem na tohle grafické zpracování docela alergickej, příjde mi to příliš sterilní, objekty v sobě nemají pocitovou měkkost, particle efekty jsou dnes už podprůměrné, atp. Jinak nejlepší grafika, kterou jsem zatím na vlastní oči viděl, je buď Killzone 2 nebo Uncharted 2. Zajímavá je ovšem i Resistance 2 - chvíli jsem si tam hrál ve vodě a ta fyzika vody je (díky výkonu CELLu) fantastická, když si poskočíte, tak engine počítá neuvěřitelně realistické vlny, to samé když někam dopadnou kulky nebo tělo atp.

Že jsou PS3 exkluzivky v současné době nejlepší herní podívaná, o tom není sporu (byť připouštím, že nemám moc výkonné PC). Developeři už se na to konečně naučili programovat a třeba i Crysis 2 se údajně bude hýbat a vypadat lépe na PS3 než na X360. Myslím, že než přijde osmá generace konzolí, můžeme se ještě těšit přinejmenším na jednu generaci PS3 her, která laťku posune zas o kus výš. R^

0/0
2.6.2010 11:39

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

"o tom není sporu (byť připouštím, že nemám moc výkonné PC)." trochu rozpor, nemyslis? Vazne si myslis, ze hry na PS jsou hezci nez ty na PC? :-/

0/0
2.6.2010 12:16

newky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nechápu ?

Upřímně řečeno - ano, myslím si to. Crysis na hi-tech konfiguraci ve full detailech podle mě nevypadá lépe, než Killzone 2 nebo Uncharted 2 na pořádné TV. Navíc výkon herních PC posledních pár let moc nahoru neleze a především - není herními vývojáři využíván, protože hry jsou optimalizovány na konzole, kde se jich prodá nejvíc, a na PC se jenom portuje, takže spousta výkonu je promrhána mizernou optimalizací. Ostatně o tom svědčí i fakt, že jako benchmark a vrchol PC grafiky je dodnes označována hra z roku 2007.

Něco jiného jsou multiplatformy, které na velmi výkonných PC vypadají zpravidla nejlépe ze všech platforem, ale ty na PS3 vypadají o řád hůře než PS3 exkluzivní tituly.

0/0
3.6.2010 11:13

UrsusLuin

Re: Re: Re: nechápu ?

Prosím tě, přečti si ten post ještě jednou, protože jsi ho evidentně vůbec nepochopil. Až opravdu pochopíš, můžeme se začít bavit.

Bože, nepouštěj analfabety na diskuse, díky. Amen.

0/0
1.6.2010 20:07

IARK - BAN za králíčka.

Re: Re: Re: nechápu ?

Ano, tipicky pohled, nekdo o tve konzoli rekne "slozite se na ni programuje a proto tam jsou multi tituly horsi" a ty nato zacnes psat, ze "je lepsi, protoze tam vypadaji lip exklusivky" ;-D ach jo, trochu mi to pripomina rozmluvu americkeho prezidenta s ruskym, kdy se americky pta "a jak dlouho asi trva vasemu delnikovi si vydelat na auto?" ruskej chvili mlci a pak odpovi "a vy zas mlatite cernochy" ;-D

0/0
2.6.2010 8:33

Ej.dzej.rimmer

..

Jooo a jeste zapomneli dodat ,ze to na xboxu vypada asi o 20 procent lip :D

0/0
1.6.2010 9:39

mastrx

Re: ..

Na xboxu je to zase vice zabugovane tak to si hrac dneska tezko vybere.

0/0
1.6.2010 11:34

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: ..

Na bugy bude patch.Na ps3 zase kolikrat hodne klesa framerate ,ze jsme z toho mel peknou trhanou.Hlavne po prijezdu do mesta ,ale ta hra je vazne super,takze mi to vubec neva.Jediny co me zatim vadi je to ulehcovani v mireni v MP.

0/0
1.6.2010 11:48

mastrx

Re: Re: Re: ..

Jak jde videt tak i tvurci JC2 Avalanche studios ma lepsi zkusenosti s PS3,protoze RDR ani z poloviny nevypada jako Just Cause 2. R* by se mel priucit.RDR je vytecna hratelnosti a pribehem sandbox hra ale graficky nej sandbox je JC2,ktery i na PS3 vypada uchvatne,ale je zase horsi v te druhe strance.

0/0
1.6.2010 12:03

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: ..

JC2 jsem nehral ,tak nemuzu soudit ,ale ikdyz RDR je graficky horsi na PS3 ,tak to vypada porad dobre.Kolikrat se jen ,tak projizdim krajinou a kocham se,takze o zadnou grafickou hruzu se nejedna.Naopak me ta hra cim dal tim vic prekvapuje.Treba u pocasi jsem se nestacil divit.Najednou zacalo prset a prselo asi 4 dny a ne jak u vetsiny her,ze z nebe pada neco co pripomina vodu.Tady se normalne tvori i kaluze,obleceni je mokry a o klobouk to vydava voda prijemnej dopadajici zvuk.

0/0
1.6.2010 12:34

kubas_86

Re: Re: ..

to je zvláštní, hru sem dohrál, ale na takovy šileny bugy ktery ukazujou na youtube sem nenarazil, taky je dobry si všimnout, že většina je z PS 3.Z xka sem viděl akorat ten bug u Fort mercer nebo jak se to piše, je tam člověk kterej vas vysadí na zed aby ste pronikli do pevnosti, na tom videu je misto člověka pes :) tešil sem se jak se pobavim taky :) ale hral sem to už asi 3krat a člověk tam byl vždycky :)

0/0
1.6.2010 13:46

wrah

Re: Re: Re: ..

Problém? Šlápnu na psa, vylezu na zeď.. :)

0/0
1.6.2010 15:20

Dr.Figh+er

buyin it!

No že bych konečně využil tu svou PS3 k něčemu? Bezvaaaa

0/0
1.6.2010 9:25

Ej.dzej.rimmer

recenze

Jinak recenze jak je na bonuswebu tradicne podprumerna.Do minusu dat ,ze nekomu bude chybet motorka ? Vubec tam neni zminka o prestrelkach a 3 modech zpomaleni casu.Moznosti chytat typky do lasa a tahnout je za konem.Dal ,ze se muzete zaregistrovat do rock star clubu a diky tomu se vam v menu objevuji novy ukoly.Cimz se hratelnost prodluzuje.Proste more dalsich vecich ,ktery si ted nevybavuju ,ale u me to takovej problem neni jako u recenzenta.Ten by na podstatny veci nemel zapominat.

0/0
1.6.2010 9:23

kubas_86

Re: recenze

vidim to podobně jako vy. spoustu duležitých věcí tu vubec nezaznělo a ten mínus stou motorkou :) to snad nebudu ani komentovat....

0/0
1.6.2010 13:48

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: recenze

Hele podarilo se ti najit ten prvni poklad ?Ja kolem tech sutru u toho sibenicniho vrchu chodil snad pul hodiny ,ale nikde jsem si niceho nevsiml :o(

0/0
1.6.2010 14:14

kubas_86

Re: Re: Re: recenze

ten první poklad v tom treasurehunter ? pokud mysliš to tak to sem na asi rank 4 takže jo, a pokud mysliš ten v okoli toho setha kolem kostela co je k tomu deadly assasin outfit tak ten taky )

0/0
1.6.2010 20:46

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: recenze

No ja dostal mapu s pokladem,teda spis obrazek.Je na nem strom,opratka a za sutrem X kde by mel byt poklad ,ale nejak ho nemuzu najit.

0/0
1.6.2010 21:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.