Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Deus Ex: Human Revolution je hutný konspirační thriller

Pokračování legendárního Deus Ex nabídne znovu velice temnou vizi budoucnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

veproknedlozelo

nj

aj tak bych radsej bral novy System Shock ...:-/

0/0
22.6.2010 6:55

xxxGASxxx

hmmm

Tak ty videa jsou hodně slušný. Má to hutnou atmosféru. Dost mi to připomíná Metal Gear 4...

0/0
21.6.2010 23:11

xxxGASxxx

videa ze hry

Videa byly kompletně smazaný po netu. Naštěstí je tu Megaupload a složka Temp ve WIndows. :D

http://www.megaupload.com/?d=8HT4MKB9

0/0
21.6.2010 22:43

xxxGASxxx

to fenixp & USER474

Jestli to je skutečně tak, tak je je mi to fakt líto. Je to důkazem, že prostě kašlou na topologii světa jen aby jsi měl ve hře coool hračky na kosení nepřátel. Typický marketingový krok. Ubohost. Takto to dnes ve světě her chodí.

0/0
21.6.2010 22:24

USER47

Re: to fenixp & USER474

Co přesně myslíš? Vždyť co se augmentací týče, autoři jednají naprosto v souladu s původní hrou...Akorát Sillmen to nějak nepobral.

0/0
21.6.2010 22:49

xxxGASxxx

Re: Re: to fenixp & USER474

Já myslel, že v době, kdy se odehrává DE3 nejsou tak pokročilé augmentace jako v DE1. Přitom ten výčet augmentací v DE3 je dost podobný jedničce.

0/0
21.6.2010 23:14

rewolwer

Re: Re: Re: to fenixp & USER474

Presne tak, naprosty souhlas. Agenti Hermann a Navarre jsou "ze stare skoly", jejich augmentace jsou vetsinou mechanicke, viditelne a hlavne jsou jejich majitele znetvoreni. Pokud chteli zasadit pribeh pred DX1, meli tento fakt respektovat. To, co se povedlo Spectorovi napechovat do prvniho dilu uz nikdy nikdo nezopakuje, zvlast v dnesni dobe multiplatformnich povrchnich sracek. Obavam se, ze DX3 dopadne stejne jako DX2...

0/0
23.6.2010 15:07

USER47

nanotechnologie

Preview jsem celou nečetl, ale už na začátku mě zarazilo to neustálý zmiňování nanotechnologií. V týhle době jsou augmentace mechanický, stejně jako u Gunthera a Anny v prvním díle. Nanoaugmentace mají až Paul a JC někdy o třicet let později.

0/0
21.6.2010 18:56

Fenixp

Re: nanotechnologie

No to sice jo, ale plnohodnotné augumentace by měly být až pokročilou fází nanotechnologií. Dávalo by smysl, kdyby zkoumali jejich využití mnohem dřív.

0/0
21.6.2010 19:26

USER47

Re: Re: nanotechnologie

Zkoumat je můžou, ale Sillmen přímo píše o tom, že už se v týhle době implantujou do lidí a vylepšujou tak jejich schopnosti, což je blbost.

0/0
21.6.2010 19:29

Fenixp

Re: Re: Re: nanotechnologie

No ale proč? Oba agenti byli prototypy nejnovější 'verze' nanotechnologických technologií a mechanické augumentace jsou v trailerech reprezentovány: Tak holt nanotechnologie tehdy existovaly, ale nedokázaly zastat všechny funkce augumentací, nebo byly použity jen pro jejich podporu.

0/0
21.6.2010 19:33

USER47

Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Nějak nechápu. Jak jsi vůbec přišel na to, že v době, kdy se odehrává DE3, existovaly nanotechnologie? To nikde nikdo neřekl, kromě Sillmena. Opět opakuji, že Paul a JC byli první nanoaugmentovaní agenti a DE1 se odehrává skoro o třicet let později než DE3. V DE3 se s nanotechnologiema téměř jistě vůbec nepotkáš a určitě tam neexistují nanoaugmentace, o kterých Sillmen v preview mluví.

0/0
21.6.2010 19:49

Fenixp

Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

No jo, ale kde jsi vzal, že před tím NEEXISTOVALY nanotechnologie? Nemluvě o tom, že bratří Dentonovi museli být výsledkem dlouholetého výzkumu, který mohl limitovaně začít už v dobách Deus Ex 3. Nebo si myslíš, že se takové technologie zničehonic objevily?

0/0
21.6.2010 19:59

USER47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Eh, na tohle fakt nemám sílu. Umíš vůbec číst? Už poněkolikáté opakuji, Sillmenovo tvrzení o nanoaugmentacích v DE3 je nesmyslné a je to nejspíš výsledek jeho představivosti. O tom, zda vůbec základ nanotechnologií v době DE3 existuje, se autoři nikde nezmiňují, ale i pokud ano, rozhodně se v této době nepoužívají k augmentacím. Nechápu, co je na tom tak těžkýho k pochopení.

0/0
21.6.2010 20:12

Fenixp

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Hele, Deus Ex 1 já znám relativně dobře. A to prohlášení jsem pochopil: Nanotechnologie pro vylepšování lidí.

Ale otázka není, jestli umím číst, otázka je, jestli se snažíš mít za každou cenu pravdu: Fakt, že postavy v DE3 mají mechanické augumentace jasně dokazuje, že technologie v té době ještě nebyla dostatečně vyspělá na jejich odstranění, správně?

Ale to neznamená, že spolu s nimi nemohly být použity limitované nanotechnologické augumentace, nebo že se nemůže jednat o konkurenční korporaci, která k výzkumu augumentací přistupuje jinak. (koneckonců JE to celé o konspiracích)

Vtip je v tom, že v prvním Deus Ex nikde nebylo explicitně řečeno, že Dentonovi jsou první, co používají nanotechnologie: Jen že jsou první, kteří nepotřebují externí mechanické augumentace a dokáží fungovat jen na nanotechnických. To byl právě ten průlom a jejich unikátnost. No přesto mohly existovat kombinace externích a nano-augumentací ještě před tím, než Dentonovi byli na světě. Buď jako předchůdce této technologie, nebo jako výsledek výzkumu jiné korporace.

0/0
21.6.2010 20:21

USER47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Jestli je to tak, tak má Sillmen úžasné exkluzivní informace, které nikdo jiný na světě nemá a které nikdy žádný autor nezmínil v jediném interview. Spíš se kloním k možnosti, že je to prostě výsledek jeho představivosti a s žádnými nanoaugmentacemi se tam opravdu nepotkáš. Vždyť v DE3 jde o prvopočátky mechanických augmentací, nanoaugmentace i o třicet let později v DE1 působily jako žhavá novinka.

btw: Ruku do ohně za to nedám, ale mám dojem, že je v DE explicitně řečeno, že JC a Paul jsou prvními nanoaugmentovanými agenty a že předtím se používaly augmentace výhradně mechanické.

0/0
21.6.2010 20:30

Fenixp

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Tak já si to samozřejmě taky cucám z prstu, vždycky, když vidím něco, co zdánlivě jde proti pozadí hry/filmu/čehokoli, tak se to snažím logicky vysvětlit a až když vysvětlení není možné, tak začnu nadávat. A pokud je to ve hře opravdu přímo řečeno, tak není o čem mluvit - přece jenom, můj mozek augumentovaný není a v hlavě audionahrávky rozhovorů ve hře nenosím :D (...ačkoli by to bylo děsně cool)

0/0
21.6.2010 20:37

USER47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Ono tam šlo o to, že pro nanoaugmentaci musela existovat nějaká strašně speciální DNA a podobně. To všechno MJ12 našla jen v Paulovi, proto si ho rovnou naklonovali. Paul byl první subjekt, na kterým byl ten nanoaugmentační program vyzkoušenej...

0/0
21.6.2010 20:44

Giga Pudding

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Dentoni především byli prototypy pro člověka schopného spojení se s globální sítí a umělou inteligencí a ne jen jako nějací superagenti.

0/0
22.6.2010 16:26

Fenixp

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Opravuju se: Máš pravdu, článek to zmiňuje dost nešťastně a jen škoda, že se nechci dívat na preview, protože si nechci pokazit nic ze hry. Článek mluví vyloženě o čistě nanotechnických augumentacích, což je samozřejmě vzhledem k zasazení blbost. Takže se ti omlouvám a doufám, že jsem ti nezpůsobil moc ... nasranosti :-)

0/0
21.6.2010 20:24

USER47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nanotechnologie

Nezpůsobil:).

0/0
21.6.2010 20:31

USER47

gameplay

Nevím, zda už to tu někdo nepsal, protože přes ty místní ptákoviny se probírat nehodlám, ale dnes se na netu objevila nahrávka tý demo mise z E3.

http://www.leakerz.com/wp/2010/06/21/e3-deus-ex-human-revolution-gameplay-video/

0/0
21.6.2010 18:51

Hanzales

Očekávání

Já vám nevím. Pro mne samotného je DeusEx1 srdcová záležitost.

DeusEx2 je srdcová záležitost také, ovšem naprosto v opačném smyslu, jestli mi rozumíte. Pokud ne, tak namátkou:

DE1 - kuše, různé druhy šipek (výbušné, uspávací)

DE2 - všechny zbraně -> jednotná hromadná munice. ouch...

Sám jsem už doufal jen v DE3 jako ve spásu staré dobré hratelnosti a po oznámení, že upouštějí od PC exkluzivity se mi udělalo nevolno taky.

0/0
21.6.2010 17:53

Hanzales

Objektivita

Myslím ale, že právě přes tento zlostný a ublížený pohled přestáváme vidět i pozitiva. Před chvílí jsem si střihlnul spontálně úplně prvního prince do 4lvl a uvědomil si, že dnes už prostě na hry s vyššími nároky a propracovaností v jednoduchosti nenarazíme. Když už tak velmi zřídka, nikdy však u AAA titulů. Smířil jsem se s tím, že se hry dnes dělají jinak a rozloučil se s DeusEx3, nebo klidně i System Shock 3 tak, jak bych si ho představoval asi nejenom já. A že by to nebyl problém technologicky zvládnout a těch možností, až se mi chce brečet z okna.

0/0
21.6.2010 17:54

Hanzales

DeusEx 3 masám

Žene se na nás spousta kompromisů a zjednodušení, na druhé straně vše stále vypadá promakaně a i tak featurky vyčnívají nad dnešním ubohým koridorovým standardem (s ukazatelem kam jít :)  Atmosféra si rozhodně stojí na správném místě. Pokud z toho dýcha DeusEx1 a Blade Runner, je zde promakaný příběh, vztahy, postavy a všechno půjde ruku v ruce s precizností, odpustím tomu i nějaký ten podělaný autoheal. Pokud si člověk pročte alespoň FaQ zjistí, že hra má i přes ty kompromisy stále dost co nabídnout. DeusEx1 to určitě nebude, ale neznamená to, že to bude špatná tuctová střílečka s jednou možnou cestou dopředu. Spíše budu rád za cokoli navíc a každopádně si počkám na první recenze a názory starších i mladších hráčů. Nezbývá, než držet si palce a doufat, že to nespadne do vývrtky a nerozplácne se to nacimprcampr.

PS: Lidí co řeší grafiku (alespoň v tomto případě) je mi líto, fakt. Tady jde teď o mnohem více, než o pokoření třeba Crysis, který mně bavil hodně, ale proti DE1 to byla třeba neskutečná nuda :) A to nemluvím o tom, že to nevypadá nějak urážlivě. Nebo máte někdo nějaký ingame screen v 1920x1080 s AA a uráží vás? sem sním!! ;o)

0/0
21.6.2010 17:54

ego2

.

mě spíš vadí proč hlavní hrdina vypadá jak metrosexuál. nemohli udelat normalni cloveka? Vypadá skoro jako ženská. Ješte ze nemá obličej desetileteho ditete to už by bylo moc, jako v hrach pro PS3.

Jinak by bylo fajn kdyby to s tou hratelností vyšlo. Dneska je človek zdrzenlivej po zkušenostech s jinými hrami takže slepe verit preview kecum muze jen naivka.

0/0
21.6.2010 15:18

Giga Pudding

Re: .

Ty posloucháš metal co? :)

0/0
22.6.2010 16:27

rodier

Deus Ex bude fail

A vite proc?

Tenhle zanr vytvoril jeden clovek, clovek ktery si rikal Warren Spector. Ten udelal System Shock a Deus Ex.

A ted si vemte, ze tenhle clovek ted  dela pro Disneye hru Epic Mickey na nintendo wii :-( coz je malovana hra pro deti. 

System Shock 2 sem nehral a vim ze se dost lidem libil, ale me ne. zombie do cyberpunku nepatri.

0/0
21.6.2010 12:56

Fenixp

Re: Deus Ex bude fail

To nejsou zombie, nýbrž organismy nepřímo stvořené genetickými experimenty šílené AI. Řekl bych, že to do cyberpunku sakra patří :D

0/0
21.6.2010 13:08

cicobasketek

Re: Deus Ex bude fail

Jinak řečeno vyvozuješ důsledky na základě předpokladů které spolu nemají lautr nic poslečného. To je logika teda ...

0/0
21.6.2010 13:14

xxxGASxxx

Re: Deus Ex bude fail

Prej zombie, looool. Je vidět, že si toho SS2 fakt nehrál... :D

0/0
21.6.2010 15:08

Giga Pudding

Re: Deus Ex bude fail

Ty jsi dobrej vtipálek. :)

0/0
22.6.2010 16:26

ego2

.

Tehle prezentaci skutecne nekdo věrí? Vzdyt to jsou obvykle preview kecy jako pres kopírák. Ve výsledku to bude zase klasická tupá konzolovka, která bude hratelnostne zaostávat za predeslymi dily a vse bude maximálne zjednodusene (príklad poslední doby Mass efect nebo Bioshock).

samozrejme grafika bude dokonala ale hry nejsou jen o grafice. A nedivil bych se kdyby se v nektere z pristich zpráv o tehle hre vytratila "nenapadne" zminka o PC verzi.

0/0
21.6.2010 11:03

cicobasketek

Re: .

U této série je grafika až na druhém nebo třetím místě. Není důvod tomu nevěřit jenom proto že se toho chytli jiní lidé. Ano, veřím tomu mladý pesimisto ...

0/0
21.6.2010 11:09

slanecek

Re: .

Vysvětli mi jednu věc - jak je možné, že někdy píšeš slovensky a někdy česky?

0/0
21.6.2010 11:12

Meck IV.

Re: Re: .

Rozdvojená osobnost, nebo matka češka a fotr čobol:-)

0/0
21.6.2010 11:17

ego2

Re: Re: Re: .

môžte si štekať spoza hraníc kolko chcete ale to ja asi tak všetko čo môžte robiť. My slovaci by sme do ciech nikdy nesli robit ani byvat lebo vieme co ste za spiny. S vynimkou robotnikov ktorym je to jedno a ktorym ste pre srandu.

0/0
21.6.2010 11:33

ego2

P.S.

My slovaci vnimame Cechov rovnako ako Madarov, rovnaka spina. Ale herne weby mate dobre.

0/0
21.6.2010 11:34

Meck IV.

Re: Re: Re: Re: .

Zavri tu špinavou papulu, ty jeden prijebaný slovako-maďar![>-]

0/0
21.6.2010 11:40

Yerm

Re: Re: Re: Re: .

Až na ty spousty slováků co do čech jezděj pracovat, studovat, vdávat/ženit se a podobně ;-)

0/0
21.6.2010 11:56

Fenixp

Re: Re: Re: Re: Re: .

Nezatěžuj jej detaily, má nick ego :D

Nikdy jsem tuhle česko-slovenskou rivalitu nepochopil. Kdybychom se k sobě raději chovali slušně, dokážeme toho dvakrát tolik...

0/0
21.6.2010 12:13

slanecek

Re: Re: Re: Re: .

Jánošík bol maďarský Žid ;-D

0/0
21.6.2010 12:23

slanecek

Re: Re: Re: Re: Re: .

Spíš jsem měl napsat "maďarský cikán", cože je lepší - to je fuk.

0/0
21.6.2010 12:45

ddratm

Re: Re: .

A není to snad jeho věc, jak píše?

0/0
21.6.2010 12:48

rodier

Re: .

Nesmysl, prave naopak vyviji se hlavne na PC a konzolove verze nejsou potvrzene.

0/0
21.6.2010 12:58

Nigfire

Re: .

Mno u MassEffectu (2jky) bych kritikou šetřil, zjednodušení RPG systému přineslo hře větší dynamiku a mohl ses plně ponořit do děje (ketrej je ještě lepší jak v prvním dílu) a proto byl bodle mýho názoru, zážitek ze hry o dost lepší (napomohl tomu i lepší bojový systém).

0/0
21.6.2010 15:50

cinclant

Když to vypadá tak dobře, tak není do čeho rýpat...

Konečně pořádný videoherní Ghost in the Shell :-)

Ale vypadá trochu zvláště, že ty policejní zásahovky ve videu mají holé ruce, přijde mi, že pokaždé, když je někdy vidím v televizi, tak přece mají rukavice. Jo a do toho kulometu v paži se mu moc nábojů asi nevleze. A taky by mě štvalo, kdyby mi oko pořád bzučelo jako foťák, když zaostřuje. Ve videu přesně takový zvuk u oka je.

Tak jsem si rýpl, jsem spokojen. Jinak to ovšem vypadá naprosto dokonale (i když je to asi render).

0/0
21.6.2010 9:33

Dru Zeree

Re: Když to vypadá tak dobře, tak není do čeho rýpat...

Máme holé ruce :), jsou to prostě spořádaná báckomanda;-);-)

0/0
21.6.2010 10:17

cicobasketek

Míra očekávání 110%

Už jsem si koupil jedničku a dvojku abych se dostal zpátky do obrazu. Doufám, že to bude důstojné pokračování tohoto herního klenotu.

Jinak jsem příjemně překvapen, že deset let starou hru jsem rozběhnul na dnešním stroji s W7. Paráda.

0/0
21.6.2010 9:23







Najdete na iDNES.cz