Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mafia II bude hit. Nabízí akci, jízdu a příběh ve vyváženém poměru

Otestovali jsme pokračování české Mafie, jednu z nejočekávanějších her letošního roku. První dojmy jsou jen a jen pozitivní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Ctirad Ženka

demo

Tak hrál jsem demo a mám z toho dobrý dojem, takže se nemůžu dočkat 27. srpna.

0/0
13.8.2010 8:20

rime

*-

na Steamu je demo v cestine, takze predpokladam ze v plne hre nebude problem. Jinak prvni dojem je dobry.

0/0
11.8.2010 21:45

George63

mafie?

Tahle hra mi přijde jako jedna z nejnudnějších her, co kdy byla. Teda pro mne. Ale dělají dvojku, takže nejspíš to někteří hráči hráli, tak ať si hrají a aspoň nedělají jiné blbosti. Rději bych uvítal další díl Shadowmana (PC), to je hra mého gusta. Nejlepší atmo, co jsem kdy hrál.

0/0
28.7.2010 11:07

Joachim Eichmann bude mluvit!

Re: mafie?

A Pacmana 3D byste nechtěl?:-P

0/0
2.8.2010 12:51

Frater Omega

Re: mafie?

Tak noveho Shadowmana bych si nechal take libit, a pekne stejne tak dlouheho, jako byla jednicka.  Ale myslim, ze pokracovani teto hry se jen tak nedockame, s tou atmosferou u nej jinak souhlasim.

0/0
3.8.2010 14:25

echo677

Oficialni stranky

Je proste husty jak na oficialnich strankach, je z jazyku na vyber klasicky anglictina, ale pak francouzstina, nemcina, spanelstina, italstina, ale to je ze je hra primarne ceska od ceskych vyrobcu, tak cestina nikde.

To je tak husty ze se nad tim neda ani smat ani brecet...

0/0
25.7.2010 22:02

HonyaDj

Re: Oficialni stranky

Hra je primárně anglická... ;-)

0/0
26.7.2010 19:17

echo677

Re: Re: Oficialni stranky

Od ceskych vyrobcu..

0/0
29.7.2010 19:45

pan.klobouk

Re: Oficialni stranky

Koho chleba jis, toho pisen zpivej. Mafii 2 plati 2k, je to jejich hra a ze se delala v Brne a makali na tom chachari z tama, je vedlejsi.

Zkus treba juknout na Battlefield/Bad Company stranky, jestli budou cely ve svedstine. Nebo jestli maji Remedy povidani o Alan Wake na webu finsky.

0/0
26.7.2010 20:12

Lugre

Re: Re: Oficialni stranky

No jo no, je to tak, ale je to smutný. Ne tolik lokalizace, ale hlavně celkové přiblížení hry "americkému standardu" - celková nízká obtížnost, zjednodušené arkádové ovládání, chybí už jen veliké svítící vykřičníky nad postavami, které vám mohou něco sdělit (alespoň doufám, že chybí)...

0/0
28.7.2010 12:14

pan.klobouk

Re: Re: Re: Oficialni stranky

Jeste nekric, abysme se nedivili. :/ Z gameplay videi co jsem videl nejsem zrovna nadsenej, ale zahraju a uvidi se.

0/0
30.7.2010 1:10

echo677

Re: Re: Oficialni stranky

Nejde od AJ, to je jasne, jde o ostatni jazyky. Napriklad tebou zminovani Remedy to maj pouze v AJ. Na druhou stranu BFBC maj nelogicky i v ostatnich jazycich, dokonce i v japonstine ale ve swedstine nikde, coz je taky kravina. Tvrdim ze kdyz uz teda tam cpu tolik jazyku na vyber, nevim proc byl takovej problem dat tam i cestinu, kdyz je ta hra primarne od ceskych vyrobcu. Dokonce i u BF dali cestinu, ale swedstinu ne..

0/0
29.7.2010 19:44

pan.klobouk

Re: Re: Re: Oficialni stranky

Jasne, ze by nebyl problem dat cestinu. Ale koho by to napadlo? I ty stranky ma pod palcem 2k a posledni vec o co by se starali je, aby tam byla lokalizace do cestiny, aby si taky tuzemsti fandove vyvojaru prisli na sve. :) Na web jsem nekoukal, ale skoro bych si tipnul, ze tam nebude zminka o CR ani Brne. Taky proc, tohle 2k nezajima.

Takova je holt doba, globalizace na kazdym kroku, vyvojarske tymy pocetne jako nikdy, na hrach delaji v jednom tymu ruzne narodnosti. Kanadsti EA maji v kancelarich dost mozna vic lidi z ciziny, nez vlastnich, rodilych Kanadanu. Ja myslim, ze pro nas uz je velka vyhra ten fakt, ze 2k dali vubec zelenou lokalizaci a ze si Cenega muze uplacat ceskou verzi s dabingem. A diky posunu vydani az na srpen to ukecali i pro konzole. Co vic chtit?

0/0
30.7.2010 1:08

HonyaDj

OMG

Ty voe už, co sem chodí do diskuzí za chytráky? 8-o Nechte si dokola ty deb*lní plky o odkladech. Mně přijde, že sem píšou 10letý děti, co si vůbec nepamatují, jak vypadal vývoj a posuny vydání prvního dílu. A čekání se pak vyplatilo, Mafia je nejlepší gangsterská hra, co kdy vyšla. Mafia 2 byla pořádně oficiálně ohlášena před třemi lety (a kousek) a první pořádné informace a pořádná videa a screenshoty se začaly objevovat taky před třemi roky a potažmo během posledních dvou let. Tak na co si tu každý stěžuje? Když se čekalo na jedničku, pamatuju si, jak byli všichni hráči natěšení, až hra vyjde. Teď, po tolika letech od jedničky, rozkliknu diskuzi o pokračování Mafie a tady si současné generace hráčů akorát léčí nějaké komplexy a stěžují si na hovadiny. Kritizujte, až si hru zahrajete.

0/0
25.7.2010 15:40

echo677

Re: OMG

Presne, on malokdovi, ikdyz kazdej bude rikat ze to vi, ze delat hry neni zas takova pr.del, kor kdyz se dela hra takoveho kalibru jako Mafia 2, od ktere kazdej ceka zazraky. Kdyz si nejsou autori jisti a chtej na tom jeste pracovat, tak at to tak udelaj, a aspon to pak vyjde a nebude na to muset bejt 2 pr.dele patchu jako je to dneska standartem.

0/0
25.7.2010 22:05

Kalda008

BrrrrRrr!

Prvni dil sem hral a celkem me to bavilo...ale pri cekani na dvojku me to preslo. A ted konecne vysla a ja nevim co rict...zklamali me, graficky to vypada jako Godfather. Tohle by meli dat zadarmo na stahnuti. Ale davam 30% za snahu okopirovat GTA.;-€;-€;-€;-€

0/0
25.7.2010 13:24

zapalik

Re: BrrrrRrr!

Neboj, to tě časem přejde, tahleta nemoc. Zaprvý nic nševyšlo, zadruhý ty screenshoty jsou rozmazaný, kdybys ses ráčil vidět HD videa, víš o grafice víc. Dávám ti iq 30 za snahu něco sesmolit do diskuse, aby se neřeklo.

0/0
25.7.2010 18:23

rostan007

Re: Re: BrrrrRrr!

Přesně tak.

0/0
25.7.2010 19:37

The last boy scout verze 1.2

Mafia 2

Pac uz hry skoro nehraju, tak nesleduju novinky, nicmene o Mafii2 byla rec uz tak 4-5 let pozadu. Snad se hraci konecne dockaji..;-D

0/0
24.7.2010 11:57

Ivan Langer

nejocekavanejsi hra roku ? kteryho ?

vzdyt uz to vydavaji asi tak... 3 roky ? Kdyz sem se o to zajimal naposledy loni na podzim, byl konecny termin jaro 2010...to byl asi po 6 te posunuty termin

ale i tak se tesim;-D

0/0
23.7.2010 23:12

DaWe16381

M2

no hlavne,aby to uz vyslo,tesim se:-)R^

0/0
23.7.2010 10:35

Dhatz

ne"jsou jen pozitivní"

to jste nečetli na RockPaperShotgun?

0/0
22.7.2010 20:54

TT777

grafika

Jezkovi voci ta grafika to je ze hry? Snad jen z konzole, to je hnus a ma to dost daleko ke zverejnovanym screenum but byly hodne vylepseny ve fotoshopu nebo konzolova verze bude vypadat o hodne hur nez PC

0/0
22.7.2010 10:58

Eclipse_GSX

Re: grafika

Screeny jsou v 1366 x 768 a mají velikost "už od" 60 kB. Kvůli rychlosti byla použitá hodně silná komprese, detaily neměly šanci přežít, už jenom počet barev na snímku. Posterizace jako sviň. Takže podle toho bych se neřídil, stejně jako podle obrázků od autorů. Ty vždy projdou ještě silným postprocesem. Nejčastěji naprosto dementním a stupidním zoostřením, kde nedojde k zostření a vykreslení detailů, ale k vybroušení hran do běla. Ze screenů pak bolí oči a člověk lehce nabyde dojmu, že hra nepodporuje vyhlazování okrajů a silně šumí obraz.

0/0
22.7.2010 20:40

vsamotar

Re: grafika

A zajímá vubec někoho grafika? Pokud to bude mít tak poutavý herní systém, atmosféru a příběh, tak to klidně může vypdat i jako jednička. Nebo proč se v tom případě hrál třeba Quake 1? ;-)

0/0
23.7.2010 17:00

Lugre

Re: Re: grafika

jsi můj člověk

0/0
23.7.2010 17:54

rostan007

Re: Re: grafika

Ona už ta jednička vypadá nesmrtelně dobře... Stačilo by ostřejší textury a nastavitelný dohled - a nemám co dodat, zbytek není potřeba.

0/0
25.7.2010 19:39

HonyaDj

Re: grafika

Kolik ti je? 11? ;-D

0/0
25.7.2010 15:42

BR75

M2...

...jednička byla super,doufám,že dvojka nedopadne jako Daikatana - také hra roku,stokrát odložená:-P

0/0
21.7.2010 19:57

skywolf

Trapas

Jestli tohle nebude prvotridni trapas, tak zacnu verit i na znovuzrozeni Duka

0/0
21.7.2010 16:49

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Trapas

jaky znovuzrozeni, na duku se stale pracuje :-)

0/0
22.7.2010 7:17

Duke_Nukem

Re: Re: Trapas

jaja..:-)

0/0
24.7.2010 17:22

smiders1

Release Date 24.8.2010

Potvrzené datum vydání pro PC je 24.8.2010. R^R^R^

0/0
21.7.2010 15:50

winkja

Re: Release Date 24.8.2010

Datum vydání v ČR 27. srpen 2010 ;-)

0/0
21.7.2010 16:45

Henry Kissinger

-

po těch ani nevím kolika letech čekání už jsem vlastně ani nevěřil, že by to ještě někdy mohlo vyjít

0/0
21.7.2010 14:59

smiders1

Re:

0/0
21.7.2010 15:51

smiders1

Hra vyjde pro PC 24.8.2010

0/0
21.7.2010 15:51

jojojonotojono

*****

Bude to sranec.

0/0
21.7.2010 13:22

Cofola

Ach jo...

Nezlobte se, ale když děláte preview na nejočekávanější hru roku, nemůžete tam poslat někoho zkušenějšího, kdo umí psát trochu na úrovni? Tohle mi připadá jako podprůměrné slohové cvičení žáka základní školy, ze kterého jsem se navíc nic zajímavého nedozvěděl. Věřím, že na takovouto hru by vám rád napsal preview třeba František Fuka nebo kterýkoliv jiný špičkový autor.

0/0
21.7.2010 12:24

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Ach jo...

a neco konkretniho?

0/0
21.7.2010 12:42

Cofola

Re: Re: Ach jo...

Nemá to žádnou šťávu, autor přeskakuje z jedné věci na druhou, celé je to stylizované amatérsky, jakoby autor nebyl dostatečně vypsaný. A i po informační stránce je to strašně chudé - ten člověk odehrál 40% plné hry, tak rozhodně měl s čím pracovat. No nevadí, Kdybych se ale na tu hru netěšil už osm let, tak tenhle článek by mě moc nenavnadil. A omlouvám se za dvojitý post.

0/0
21.7.2010 13:00

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Re: Ach jo...

teoreticky na "lepsi" popisky by mnela byt recenze, nevim kolik toho tento preview prinesl oproti ostatnim, ale lepsi nez dratem do oka :-)

0/0
21.7.2010 13:40

Piggsy

Re: Re: Re: Re: Ach jo...

No mně to právě taky připadalo takové nezáživné.. Spíš jako by se tu psalo o nějaké průměrné hře, která dostane možná 7/10 než o Mafii 2, na kterou všichni čekají už 10 let... 8-o

0/0
21.7.2010 14:11

mechwarrior

Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo...

nezáživné to žiaľ naozaj bolo, Česi môžu byť hrdý na také štúdio akým 2K Czech / IS je preto by som čakal, že ich bonusweb podporí dobrými článkami, nech sa čo najlepšie predáva. Dúfám, že v recenzii bude toho nadšenia viac (alebo aspoň nejaké), všetci predsa chceme aj Mafiu 3 !

0/0
21.7.2010 14:59

ego2

Re: Re: Re: Ach jo...

na druhej strane načo písať previw na hru na ktorú každý týždeň vychádzajú zápisky z vyvojarskeho dennícku, preview tu už boli stovky a každý týžden je tu nové gameplay video. Uz je to trápne a ani tie články neotváram. radsej to uz mali dávno vydať.

0/0
21.7.2010 15:46

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Re: Re: Ach jo...

tak jeste prestan chodit do diskuzi k clankum, ktery ani nectes a vsichni budou spokojeni ;-)

0/0
22.7.2010 7:18

Eclipse_GSX

Re: Ach jo...

V preview jsou všechna fakta, o kterých se dlouho polemizovalo. Herní principy naživo od někoho jinýho než od tvůrců, obávanej jízdní model, náročnost, velikost města atd. Všechny nezodpovězený (nebo ne ověřený) otázky autor zahrnul. Toho se kolikrát člověk nedočká ani v konečný recenzi, zvláště když to píše... ale nebudu flamovat. Pokud jste se nic zajímavého nedozvěděl, tak vám doporučím přečíst si text ještě jednou a trochu se soustředit. Snad jste nechtěl odvyprávět děj?

0/0
21.7.2010 19:32

Sobuuulek

"Jedna z neočekávanejších her

letošního roku 2010..." To ano, ale také roku 2007, 2008 i 2009...:-)

0/0
21.7.2010 12:14

ununun

zase nějaká kachna, ne?

a ta hra fakt někdy vyjde?

0/0
21.7.2010 11:35

Ondra151

snad to pujde :D

s athlonem 6400+ x2 3,2ghz nV9800GT a 4GB RAM by mi to mělo jít na medium se zapnutym AA hratělně, co?

0/0
21.7.2010 10:51







Najdete na iDNES.cz