Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Horror Amnesia: The Dark Descent děsí, až tuhne krev v žilách

Kvalitních hororových her poslední dobou mnoho nevzniká. Pokud by ale delší čekání vždy znamenalo zrod takovéhoto klenotu, pak prosím, přimhouříme oči. Strachem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Frater Omega

Pro ty 2 a jim podobny pode mnou

Ja Vas vazne nechapu ( nebo spise nechci) -  hra se prodava od pocatku za maximalne sympatickych 300 a v cestine, a vy tady stejne budete odkazovat na zpiratenou verzi. Ach jo, to je pak tezky, kdyz uz ani nizka cena hry od sameho zacatku a kvalitni ceska lokalizace v ni spoustu z Vas neprimeje zakoupit...Rv

0/0
11.3.2011 20:30

UrsusLuin

Re: Pro ty 2 a jim podobny pode mnou

Popravdě, ať si to ti.... hrají s tou amatérskou češtinu, má kvalitu google translatoru. Koukal jsem na ní a bylo mi blbě. Pokud to teda už není ta vypreparovaná z verze od TopCD...

0/0
12.3.2011 8:40

dubas_

čeština instalátor

Velikost: 120kb

http://www.uloz.to/7095236/amnesia-cz-10-donabbot-rar

melo by to fungovat pro vsechny distribuce

0/0
31.12.2010 21:24

mandragora22

Amnesia čeština

Zdravičko, tady je odkaz na češtinu ;)) komu se líbí, at napíše nejakej koment ;) a čeština je v cajku odzkoušená, už se šíří rychlostí světla ;))

http://www.ulozto.cz/7091293/cestina-amnesia-the-dark-descent-rar

0/0
25.12.2010 19:36

Onnz

uf! dohráno

Ahoj,

překládál jsem si sám pro sebe části příběhu v průběhu hraní. Takže to rozhodně není nejlepší a určitě bych raději počkal na oficiální překlad.

Ale kdyby někdo chtěl, tak si to stáhněte tady http://www.ulozto.net/6920272/config-rar

Jinak hra to byla fakt skvělá, a až vyjde s překladem tak si ji i koupím :)

0/0
12.12.2010 0:34

Eddiie

čeština

Čus lidi, nemáte někdo na tuhle luxusní hru češtinu?:-)

0/0
9.12.2010 10:25

mechwarrior

dejavu

Je mi ľúto ale Frictional games varia z vody, celý čas som mal pocit, že hrám starú Penumbru. Zpočiatku síce bolo všetko vporiadku keďže prostredie bolo oproti Penumbre vynikajúce - starý hrad mal hutnú atmosféru, okná vrhali aspoň trochu svetla, množstvo tajných chodieb a miestností, veľa skríň a šuflíkov k otváraniu, paráda ALE veľmi rýchlo sa dej presunul do podzemia a do konca hry sa už z neho hráč nedostane. Veď je 10x ľahšie vyrábať dungeon ako prepracované interiére hradu, všakže ? u mňa veľmi rýchlo nastúpil pocit stereotypu a nudy. Dokonca ani strach sa nedostavil, zrejme nie som s touto hrou kompatibilný, taký system shock ma desil viac.

A mimochodom 100x radšej si zahrám Thief 3 ako túto zastaralú a stereotypnú hru. Jediné pozítiva vidím vo využití "fyziky" a v úvodnej pasáži v hrade.

hodnotím 50 zo 100

0/0
25.11.2010 21:06

nikas123

Re: dejavu

Kdyby sis hru aspon obtezoval koupit tak bys zjistil ze stoji nekolikrat min nez ostatni a nekecal jak je sizena!!

0/0
14.12.2010 13:18

mechwarrior

Re: Re: dejavu

??? to bola reakcia na môj príspevok ? Viem aká je jej cena ale zároveň viem, že Frictional Games dokážu vytvoriť za málo luxusnú hru, ktorou je napríklad Penumbra : Black Plaque, tej by som dal bez váhania hodnotenie 90 zo 100.

0/0
14.12.2010 22:31

nikas123

Re: Re: Re: dejavu

Vazim si toho ze jako jeden z mala jsi nemel potrebu me v prispevku urazet, ale stejne nemuzu souhlasit s tvou kritikou.

Penumbra je jedna z mala her, ktere si vysoky hodnoceni zaslouzi, Frictional tam dotahli svuj koncept do naprosty parady a za ty prachy si muzou kratkou delku dovolit.

0/0
21.12.2010 15:44

nikas123

Re: Re: Re: Re: dejavu

Kruci pisek Amnesia ne Penumbra :-)

0/0
21.12.2010 15:44

Bishibosh

předem říkám, že jsem to celý nedohrál

není to tim, že nemám rád podobný hry, ale proto, že mě to zkrátka nebavilo. Půl hodina hraní jistě není relevantní zdroj pro hodnocení, ale za sebe říkám, že 90% mi přijde až až. i těch 85%.

0/0
18.10.2010 18:48

Gamehoror

Fakt hrůza

Nemyslim atmosferu ale ten program který je z něakých důvodů označován jako hra :-)

Grafika nic moc ale to hratelnost nedělá protože i hry na osmibitech dokážou být hratelné.

Neustálé křivení prostoru je spíš na bolehlav než že by to bylo ku prospěchu. Pořád jen chodit a otvírat zásuvky u stolů nebo skříně aby jste našli jedno zapálení něaké svíčky nebo zapálení v krbu mi fakt jako hra nepřijde. Pochybuju že za celou hru vůbec někoho potkáte i když jednou jsem zahlíd něco jako zombíka ale nedohnal jsem ho abych ho umlátil židlí :-)

Zbytek hry asi ani hrát nebudu. Neoslovilo mne to.

0/0
16.10.2010 14:25

dzambar

čeština

Pracuju na češtině už mám dobrých 25% počítám, že nejpozději do 3 dnů by mohla být hotová... kdyby mi chtěl někdo helpnout ať se ozve na icq... 333-931-528

0/0
7.10.2010 13:03

Sam Bell

Re: čeština

Brzy hra vyjde s CZ titulky.

0/0
7.10.2010 16:33

phdr.

Re: Re: čeština

tos mu neměl říkat ;-)

0/0
9.10.2010 14:55

Frater Omega

Re: Re: Re: čeština

Dokonce i Mrazik tu svou cestinu zapichl z duvodu ofic. lokalizace. Na jednu stranu je to docela dobre, alespon to aspon nektery podniti koupit lokalizovany original nez si hru jen stahnout a pak aplikovat neci cestinu. A zvlast kdyz bude hra za pouhy 3 stovky.

0/0
10.10.2010 14:08

Sam Bell

Re: Re: Re: Re: čeština

Proto jsem to napsal... za 3 stovky ta hra rozhodně stojí!

0/0
11.10.2010 11:47

Hakis

hovadina

hovadina

0/0
6.10.2010 18:15

kenvous

Chytrej kluk

kvalitní názor :-)

0/0
6.10.2010 18:54

dcneo

Re: hovadina

blbec

0/0
2.1.2011 14:26

Dru Zeree

Naštěstí díky topcd

budou i titulky:-):-)

0/0
6.10.2010 15:42

Khalashnikovf

miluju tohleto

Tyhle týpci prostě vědí jak udělat hry. Temno, pořádnej zvuk. Hraju to sice za přítomnosti mladý, ale to nějak nekazí na atmosféře, protože ta je taky podělaná až za ušima :D

0/0
6.10.2010 11:17

Eddiie

Re: miluju tohleto

Jojo to máme stejnýR^

0/0
22.11.2010 14:14

eso-v-rukavu-rymr

mám pro strach naděláno

jdu si to koupit...:-)

0/0
6.10.2010 10:48

mysh.82

Re: mám pro strach naděláno

Tak buď máš pro strach uděláno, nebo máš naděláno - rozhodni se :-)

0/0
7.10.2010 13:59

corwin78

Multiplatformní

Určitě by stálo za zmínku, že Amnesia, stejně jako trilogie Penumbra jsou multiplatformní, takže si zahrají hráči nejen na Widlích, ale také na MACu a Linuxu. Klidně bych to přidal i do plusů. Není to jev tak častý, proto nechápu, že o tom v článku není žádná zmínka. Ostatně Frictional Games jsou důkazem toho, že vyvíjet hry multiplatformě není problém, ani to příliš nestojí a vyplácí se to.

0/0
6.10.2010 8:42

junior1099

Re: Multiplatformní

Proč by mělo být v plus, že je to multiplatformní boha jeho...to by jako mělo být u všech her?

0/0
6.10.2010 15:10

corwin78

Re: Re: Multiplatformní

A proč ne? Pro mě to rozhodně plus je, nemusím řešit kterou platformu mám, nebo si nedej Bože svinit disk widlema. Ostatně zkus mi výjmenovat Ačkové tituly které všechny mnou zmiňované platformy podporují. Myslím, že když hodně proženeš Google, tak si i tak vystačíš s prsty na jedné ruce.

0/0
6.10.2010 15:18

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Multiplatformní

Na winech neni nic spatnyho.Ja jsem si s nema rad zasvinil disk.

0/0
11.10.2010 15:17

Alcatraz

Re: Re: Re: Multiplatformní

EVE Online :) a Doom 1+2 :)

0/0
12.10.2010 23:02

zkamenělý banánovník

bez následujích podmínek nehrát !!!

1) hrát v noci (či za tmy)

2) hrát sám

3) pustit zvuk, pokud možno nahlas (naprosto ideální jsou sluchátka-pouze pro silné povahy)

4) ničim nerušit soustředění (alkohol, cigarety, jídlo a další)

ps můj seznam her na pc, co opravdu stojí za to - doom3, fear 1-2, avp1, penumbra, resident evil 1-4, silent hill 1-2, (ano, nepočítám pseudáče jako dead space, condemned,  bioshock a další):-P;-D

0/0
6.10.2010 3:15

rostan007

Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

Ty si magor ;-D;-D ! Teda jako nic ve zlým, ale ty nervy.... U recenzovaného kousku bych se zhroutil po dvou minutách...

0/0
6.10.2010 7:15

zkamenělý banánovník

Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

chyba, ty hry (či filmy) jsou přesně na to tak dělaný, horor je velmi specifický žánr a je třeba k němu tak přistupovat, náramně se ti pak odmění:-) to je ostatně i důvod, proč spousta lidí strhala třeba doom či fear, prostě si to stáhli a přes odpoledne dohráli, vůbec si to nevychutnaliRv ps amnesii jsem hrál pouze demo, je to takovej mix penumbry, realms of the haunting a clive barkers undyin, atmosféra je vskutku hutná, jsem zvědavej, s čim se vytáhli nakonec v plný verzi hry

0/0
6.10.2010 7:38

Amaroun

Re: Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

No zrovna pseudac typu dead space mi pripada lepsi nez polovina tech her co mas v seznamu ale vec nazoru ze :-)

0/0
6.10.2010 7:53

zkamenělý banánovník

Re: Re: Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

tak, nikomu nic nevcnucuju, pokud bych měl vybrat jenom jednu, asi vemu serii fear, hnus, jak hra zrněním a bzučením dopředu varuje, že bude zle a pak jenom člověk čeká, co se semele, nejhorší na tom je, že ví, že se něco opravdu stane a akorát čuchá, odkud to přijde a co to bude, geniální a přesně tohle já můžu ;-D co se týče hry fear, která je někdy vskutku příznačně pojmenovaná "fxck everything and run" nezapomenu, když jsem před koupí ozkoušel demo dvojky, část hry odehrávající se ve škole (vynikající level), dlouhá chodba, zhasnou světla a já naprosto hotov jenom běžel dopředu a nakonec celej spocenej i uplně vypl hru, toto se mi nestalo ani nepamatuju, navíc sem vzbudil starou, nádhera:-P;-D

0/0
6.10.2010 8:30

zabanovany.power.plant

Re: Re: Re: Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

FEAR? Zrnění? No to opravdu bralo dech :-P

0/0
6.10.2010 12:56

Alcatraz

Re: Re: Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

lepsi hra mozna, ale horsi horor ;)

0/0
12.10.2010 23:03

Blackened Halo

Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

zabudol si silent hill 3, dino crysis 1 či alien ressurrection

0/0
6.10.2010 7:22

Ajajaj

Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

Zkus si někdy zahrát Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth a postupovat podle tvých podmínek ;-)

0/0
6.10.2010 8:43

drozd_master

Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

jo, tohle se mi zdálo že bude super ale hrozně mi to náhodně padá (jak na minulym kompu tak na současnym);-(

0/0
6.10.2010 9:33

zkamenělý banánovník

Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

díky za tip, někdy (až mě omrzí zesměšňování pseudáčů na tratích formule 1;-D) vyzkoušimR^

0/0
6.10.2010 9:41

junior1099

Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

Jj...

0/0
6.10.2010 15:09

_Sandstorm_

Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

Dovolím si připomenout System Shock 2, ten by si zasloužil být na seznamu.

0/0
6.10.2010 10:02

lupenn

Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

A ja si dovolim pridat hru siren blood curse....opravdu vyjimecny horor !!!mam rad strach...:-)

0/0
6.10.2010 16:28

Frater Omega

Re: Re: Re: bez následujích podmínek nehrát !!!

O teto hre jsem hodne cetl a videl i par in-game videii a pravda, tohle vypadalo az uchylne v tom spravnem hororovem smyslu slova, nicmene velka skoda, ze pouze PS3 only :( Zkratka Japonci Ti tohle umiR^ Do ted nezapomenu jak v jednom videu se schovava typek ve skrini a po dome jej hleda dabelsky se "chechtajici" zombik (videno vse jeho ocima). Jestli za 2-3 roky bude PS3 za pakatel, tak tohle a Demons Souls budou jasnou volbou. Co se Amnesie tyce, tak jakozto fanousek cele penumbri trilogie jasna koupe. Doufejme, ze si daji v TopCD na prekladu zalezet.

0/0
6.10.2010 23:27

Blackened Halo

nie

no podla toho co si pod tym predstavujes.ak myslis nieco ako deus ex kde sa dostanes na jedno miesto 3 certami tak to ani zdaleka nie :D

0/0
6.10.2010 2:18

junior1099

hmm

Podle všeho parádní pařba za tři kila se směšnýma HW nárokama??? No neber to. Jen by mě zajímalo, za jak dlouho cca to měl recenzent dohráno, jestli to má nějakou znovuhratelnost, jestli se dají věci řešit několika způsoby a jestli je možné, že by to mohlo mít více konců?

0/0
6.10.2010 0:22

junior1099

Re: hmm

Vlastně jsem se z recenze nic nedozvěděl, jen že je to k pos**ní strašidelné, proto beru zpět a mažu první dvě slova předchozího příspěvku.:-)

0/0
6.10.2010 0:26

Rotoped

Re: hmm

Ja to mel za cca 10 hodin.

3 konce - rozhoduje se ale klasicky az na konci..

Znovuhratelnost rekl bych nulova.

Ale hra i tak skvela

0/0
6.10.2010 11:51







Najdete na iDNES.cz