Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Civilization V: ovládnout svět ještě nikdy nebylo tak snadné

Série Civilization a její hraní bylo vždy skvělou zábavou. Civilization V zpřístupnila širokým hráčským masám pocit, že mohou vládnout národům od starověku až po éru vesmírných letů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Lihovy_Joe

Hudba

Jen takový malý detail, který nejspíš autorovi článku unikl: ten "okleštěný hudební podkres" nahrála (tedy podle oficiální příručky ke hře) Pražská filharmonie R^ [>-].

Jinak se řadím také ke skalním fanouškům této série (jedničku jsem pařil ještě na 486 ;-D) a k V bych nebyl tak kritický. Já osobně jsem třeba ve IV ten milión možností se špionáží, diplomacií a kdoví čím ještě stejně nikdy pořádně nevyužil... A boje o jedno políčko s padesáti jednotkama mě teda taky moc nebavily, víc si s bitevní strategií vyhraju teď.. A místy klikárna to byla taky vždycky, páč automatizovaní advisoři byli na stejně na prd :-P 

MArtin

0/0
19.11.2010 16:12

Lihovy_Joe

Re: Hudba

Strana 200, Civ_V_Manual_English_v1.0.pdf. Kdyby to nějaký hnidopich chtěl hledat ;-)

0/0
19.11.2010 16:14

Thorsen

Konec Civilizace

Zatímco Cvilizace 4 byla vrcholem této úžasné strategie, pátý díl je pro mne trpké zklamání. Tvůrci hru skutečně osekali od toho nejlepšího, a přetvořili ji tak v nudnou, nekomplexní a primitivní "zábavu". Z dříve tak úžasné diplomacie zbylo jen torzo - a to navíc ještě naprosto bezúčelné a otravné (nechápu co je plynulého na tom, když musíte každou půlhodimu obnovovat "Open borders" s každým spřáteleným národem!). Příšerná grafika (a to na max. detaily i rozl.), nulová taktika během bojů (jak taky taktizovat když každé město dobyjete dvěma, častěji však 1 jednotkou), nekonečné dlouhé načítání mezi tahy, debilní AI, atd. atd. Patřím ke skalním příznivcům této hry a tohle jsme si opravdu nezasloužili. Rychlé expanze, tuhé boje, diplomatické intriky, emoce - to všechno je pryč. Jestli se tvůrci tímto snaží hru prodat širšímu publiku, tak se jim to podle mě nejen nepovede, ale přijdou i o své věrné dlouholeté příznivce, ke kterým patřím i já. :(

0/0
11.11.2010 13:01

kaamoZe

spatny, spatny, spatny...

nevim, co vytknout driv - hloupe tupe zhovadile AI, misty klikaci nuda, herni koncept osekany tak, ze to nejlepsi slo ven a to nejhloupejsi zustalo (s dvemi bombardery a dvemi tanky, jsem dobyl asii za cca 50 let), nezajimava grafika, zdlouhavy loading a dalsi a dalsi a dalsi.... tresinkou na dortu je to, ze hru nemuzu ani prodat dal na aukru, jelikoz by si ji pripadny zajemce nezautorizoval na steamu:o( dalsi civilizaci uz pouze cracknutou. totalne se odavam serii total war, tesim se na shoguna. pozn.: civilizaci hraji uz od jejiho prvniho dilu, toto je nejvetsi zklamani.

0/0
10.11.2010 12:51

Maverick2

Jiná 3D tahová strategie zdarma

Pokud by někdo chtěl zkusit něco trošku jiného a přesto podobného, sledujte dění kolem www.aggressors-game.com . Je to 3D tahová strategie, která bude dostupná zdarma. Ještě to určitě chvilku potrvá, ale snad se vyplatí počkat:-)

0/0
25.10.2010 15:45

doupje

Hot síť

Zdravím, jak je to u civilization V. s hot sítí ? Dočetl jsem se v jedné recenzi, že se dá hrát na jednom počítači za více národů, ale v jiných diskuzích jsem se zase dočetl, že hot síť chybí. Tak jak to tedy je, ať vím, zda si hru vůbec objednat ? Díky moc za odpovědi

0/0
22.10.2010 11:43

kaamoZe

Re: Hot síť

zatim neni. ale vyslo oficialni sdeleni, ze by melo byt soucasti nektereho s pristich patchu.

0/0
26.10.2010 10:30

doupje

Re: Re: Hot síť

Super, už se moc těším. Díky moc za odpověď:-)

0/0
27.10.2010 18:26

Honzik007

civ IV

Hral jsem civilizaci IV a byla to velka nuda po nastaveni kde ceho na automatiku jsem se nudil a ocekaval prvni bitvu. Pak vidim hura tahne na me cizi armada tak na ni. Dvakrat na sebe vystrelili a konec. Zadna taktika absolutne nic, nula. Fakt vopruz tahle hra. Hned jsem to smazal.

0/0
21.10.2010 15:48

Honzik007

Re: civ IV

Jeste pro doplneni dal bych civ IV tak 10 procent. Ale tady mela snad osmdesat.

0/0
21.10.2010 15:49

RicnySysel

Re: Re: civ IV

Ostatní na civ IV oceňovali právě tu strategickou část hry, kterou sis nastavil na auto. Výzva nebyla v tom porazit počítač svýma jednotkama, ale vyprodukovat jich právě tolik, abys vyhrál a finančně tě to nezruinovalo a ještě si stihnul expandovat, stavět divy a zkoumat technologie. Princip téhle hry je stejný jako u šachů, ne u strategií ala Panzer general.

Ale líbit se to samozřejmě nemusí každému. :-)

S volbou auto ses v podstatě díval jak proti sobě hraje počítač, a tys občas kliknul.

0/0
21.10.2010 22:58

Astaroth

Re: Re: Re: civ IV

Vicemene souhlasim s prvnim prispevkem. Valecna taktika se musela ridit procenty a matematikou, mene pak taktickou intuici. A prave to mi chybelo a na 4. velmi vadilo, boje byly takove divne.

0/0
22.10.2010 9:00

RicnySysel

Re: Re: Re: Re: civ IV

Hlavně v multiplayeru to bylo maso, 40 jednotek na jednom políčku ;-)

Správně shrnuto, i C4 se dala dále vylepšovat.

Teď když může být max. 1 jednotka na 1 políčku, tak by mohla nastat situace, kdy bude jen jedno pole volné a hra bude připomínat posouvací hlavolam :-)

0/0
22.10.2010 10:40

Astaroth

Re: Re: Re: Re: Re: civ IV

Tak snad se to netyka policek s zeleznici... Je to zmineno i v clanku. Projet "pres sebe" snad pujde, obsazenost se doufejme tyka jednotek v bojove pohotovosti.

0/0
22.10.2010 11:29

drozd_master

Re: Re: Re: Re: Re: Re: civ IV

přes sebe můžou jednotky v pohodě, prostě jen cílový políčko musí být volný. s tím souvisí i to že už tam ani neexistuje jednotka která by měla pohyb jen o jedno pole, všechny mají minimálně 2 body na pohyb, takže aby šli jednotky přes sebe nepotřebuješ ani silnici ani železnici.

0/0
25.10.2010 20:43

KTK

Český jazyk

Dobrý den pane Loukoto,

díky za zajímavý článek, ale prosím jako placený redaktor si dávejte pozor na mluvnici. Například dvojnásobné použití druhého stupně přídavných jmen "méně bohatší" není ani správně, ani to nevypadá dobře. Díky a hodně zdaru! R^

0/0
21.10.2010 12:51

typeonegatigve

Já nevim, asi jsem divnej

ale hrál jsem Civ IV a příliš brzo mě omrzela. Asi už nemám tu trpělivost nad něčím takovým trávit hodiny. Řikám si, že bych mohl zkusit pětku, ale uvidim.

0/0
20.10.2010 10:37

Zdenda666

Game

Kvalitni hra kterou srazi spatne AI.Rozdil mezi obtiznosti normal a very hard je jen v tom kolik ma komp nazacatku jednotek jinak se chova stejne.

Jinak je to zabava :-)

0/0
19.10.2010 13:08

tinwe666

..

zaprvy stokrat nic umorilo osla a zadruhy nechapu, proc je treba hre v celem clanku rikat civilization, neprekladolo se to od jakziva jako civilizace? Není to takový rozdíl, aby doslo k nedorozumneni, a za usi to taha mnohem min..

0/0
19.10.2010 8:27

swoshik

Total War

Tak už jsem definitivně přesedlal k Total Warům. CIV je dobrá svojí volností, kde stavět a je napínavé objevování jiných míst. Ale ty boje a to než se k něčemu člověk dostane je zdlouhavé a nudné. Nějakej mix obou konceptů by asi byla dokonolast za miliardy :)

Celkem vtipný je, že když dobyjete víc městskejch států, tak se na mapě objeví, kde ty města jsou a můžete vyrazit na lov :)

Námitky k AI mám asik u všech her. Mě na dobývání stačili 3 swordmani a dva katapulty a jezdec. Ztrácel jsem jen jezdce při průzkumu a swordmeny vyleveloval. Už tak jsem problémy s logistikou. Manipulace a phyb jednotek byl celkem vopruz. Chtělo by to povolit aspoň 2 napolíčko.

Hru hodnotím kladně, ale nudných chvil bylo mnoho.Dal bych 60 procent. A nadpis vůbec neodpovídá.....ovládnout svět v CIV dá kus práce a hlavně času.

0/0
18.10.2010 22:17

drozd_master

Re: Total War

taky jsem si říkal že kombinace těhlech dvou titulů by byla hodně zajímavá...ale v reálu by to asi byla hrozně nudná hra....jen si vem že všechny ty souboje bys absolvoval ala TW...takže po chvíli by to člověk všechno stejně přeskakoval automatem:-/.

0/0
19.10.2010 0:38

ddratm

Re: Re: Total War

Já myslím že nějaká varianta přiblížení boje do taktické mapy s reálným odrazem terénu á la HoMaM by nebyla špatná. Rozhodně by to bylo reálnější než, že mi na budou lučištníci střílet na vzdálenost jako Morava - Praha. Zase tolik se v Civilizaci neválčí a koho by to přece jen omrzelo, by mohl bojovat klasicky naštosovanými jednotkami jako ve čtyřce...

0/0
19.10.2010 22:17

drozd_master

Re: Re: Re: Total War

to by mohlo být zajímavý. ale fakt si říkám jak by to asi ovlivnilo hratelnost....třeba v total waru jsem prostě neodolal tomu si každou bitvu vybojovat sám protože výsledek byl vždycky nesrovnatelně lepší než automatem.....a když vemu že civilizaci hraju hlavně huge mapy a rychlost na maraton....tak bych za rok zvládnul odehrát tak dvě partie:-)

0/0
20.10.2010 13:02

Leftism and censorship killer

Civ V směrem k masám

Civ V mne nezklamala, protože jsem ji takovou nějakou čekal a nehraje se špatně obšem znuvohraní, které bývylo nekonečné se propeo mne v 5ce nedostavuje tak intenzivně.

-

HC stratégům doporučuju civ IV a stáhnout mod Rise of Nations, tam je toho na mne někdy až moc a je to na desítky hodin :-)

0/0
18.10.2010 19:08

Dru Zeree

Vyzkoušel jsem

ale tohle nebudu můj šálek čaje. Je to prostě moc jednoduché, prosté, žádný obsah, tohle není žádná výzva

0/0
18.10.2010 19:06

tiashwer

zklamání

hned jak civ V vyšel, tak jsem si ho objednal.

Bohužel mě totálně zklamal :( celá hra i na těžší obtížnost je jen a jen o klikání. Dřív to bylo tak, že člověk, musel trochu přemýšlet, měl na výběr spoustu možností, jak co upravit. Civ hraju od jedničky, mám na něm proseděno několik tisíc hodin, ale u CIV V jsem vydržel 3 hry a vůbec mi to nic neřeklo. Ano má nějaké plus, například se mi moc líbí městský státy. Ale moc toho není...

Nakonec jsem stejně přešel zase k nainstalování čtyřky... nechápu jak jí někdo mohl dát 85%, je to podle mě nejslabší díl celé série, možná přitáhne víc lidí, kteří jsou víc než na tahové strategie zaměření jinam, ale skalní hráče to nejspíš fakt odradí, velká škoda...

Dal bych jí tak maximálně 60% :-(

0/0
18.10.2010 18:47

Milda1984

Re: zklamání

To je jenom věc názoru. Já sem hrál všechny díly a poslední mě moc baví...

0/0
18.10.2010 19:01

genchiskan

Re: Re: zklamání

asi tak CIV IV uz bych si na disk nedal je to stara kravina,a petka prinasi plno inovaci a navic mne dost bavi takze asi tolik.

0/0
19.10.2010 22:45

myshaaak

Re: zklamání

S tím nemůžu souhlasit, vlastním všechny Civilizace od jedničky až po pětku včetně Civilization Revolution pro NDS. Hrál jsem i Colonization a chvíli zkoušel i Freeciv (i když ta je taková podivná). A musím říct, že 5ka se mě líbí hodně a skoro bych jí nazval návratem ke kořenům. Z hraní mám stejný pocit jako, když jsem kdysi dávno objevil C1 :)

0/0
18.10.2010 20:04

tiashwer

Re: Re: zklamání

nevím pro mě to byla proklikaná celá hra, dá se říct že o ničem jiným to pro mě nebylo strašně všechno zjednodušený, diplomacie nedotáhlá, nejde obchodovat v takové míře... Ovšem, že to je věc názoru, já sem se vrátil ke čtyřce, s tou jsem moc spokojenej :)

0/0
18.10.2010 20:36

drozd_master

Re: Re: Re: zklamání

je pravda že diplomatický cesty mi v tomhle dílu přijdou taky hodně osekaný, ale co konkrétně ti vadilo? třeba ten obchod mi tady přijde zajímavější...obchodní dohody uzavírat nejdou, ale v podstatě to byl jen důl na peníze s kýmkoliv s kým jsi měl dobrý vztahy. naopak peníze si tady člověk musí hlídat s ohledem na to co plánuje dál.

a i kdyby nic jinýho...ten předělanej systém bojů snad nemůžeš nazvat zjendodušenej?:-)

0/0
19.10.2010 0:32

genchiskan

Re: Re: Re: zklamání

tak to nehraj noobe,nesnasim lidi cose jim neco nelibi a musej to vsem davat najevo,si priznej ze ty petka vubec nejde a hotovo.;-)

0/0
19.10.2010 22:46

James Borg

Re: Re: Re: Re: zklamání

LOL ty ses komik. 1 kazdy ma pravo se vyjadrit. 2. Ty taky davas vsem na jevo ze neco nemas rad, takze nesnasis i sam sebe ?

0/0
21.10.2010 14:14

Mankind

zjednoduseni

Hry se (bohuzel) delaji  jednodussi a jednodussi. Nebudu tu narikat a stezovat si. Je to proste fakt. Ale jedna vec me zarazi. Zatimco jine hry (ci cele herni serie) se sice stale zjednodusuji,na druhou stranu je v nich vetsinou pridano neco,co je dela atraktivnimi pro masy. Nadherna grafika,filmovy pribeh,novy akcni system.... Civilization na to jde presne naopak. Ubirame,ubirame...az skoro nic nezbude. Matne si vzpominam jak jsem si u prvnich dvou? dilu stavel svuj palac k obrazu svemu(a bavilo me to). Pri stavbe rakety byla take interaktivni obrazovka. Nechybely ''filmove'' nahledy na vase mesto (kde byla videt kazda dulezita budova,co jste postavili). A co ja vim co jeste..! Kam to vsechno zmizelo? Ne ze by vsechny zjednodusenni v Civ 5 byly o nicem(napriklad 1 jednotka/jedno policko povazuji za dobry napad),ale mam pocit ze cela herni serie jen degraduje. Zadne nove napady.

0/0
18.10.2010 16:47

drozd_master

Re: zjednoduseni

je fakt že to stavění paláce a náhledy měst mi taky chybí...pro samotnou náplň hry to sice žádný vliv nemělo, ale prostě se mi to líbilo. třeba při výhře jsem čekal aspoň nějakou animaci, replay celýho průběhu hry jako to bylo dřív. na druhou stranu u civ 5 mám odehráno už přes 100 hodin a pořád mě to baví, a hodně. neberu to jako že by vzali původní koncept a nějak ho ochudili, ale že ho prostě překopali směrem k lepší možnosti plánování a důrazu právě na plánování národa jako celku (hlavně co se týká třeba financí, tam mi přijde že si musím dávat mnohem větší pozor co stavím, jak velkou mám armádu apod....v dřívějších dílech jsem si bez problému vždy stavil co jsem chtěl a finance jsem moc řešit nemusel, jen jsem si prostě posouval % výdajů dle potřeby a efekt byl okamžitý).

pár věcí mi tam teda vyloženě chybí, ale nějak to překousnu a doufám že něco doplní patchem/dlc. diplomacie by určitě zasloužila dodělat, teď pořádně nemám přehled kdo má s kým jaké vztahy (ani co se týká mě), když po mě někdo něco chce tak pokud jsem s ním nepodstoupil válku tak vlastně nevím jak němu přistupovat. a pak bych bral kdyby kulturním rozšiřováním hranic šlo získávat i cizí území. AI jako taková mě nijak zvlášť netrápí, přijde mi že je stejná jako dřív, jen díky novýmu systému bojů jsou její nedostatky o hodně víc vidět (tím neříkám že bych lepší AI neuvítal:-)). a ten novej styl bojů samotný je pro mě velký plus, víc taktiky mi v civilizaci vždycky chybělo. takže celkově vzato - u novýhu dílu se bavím minimálně stejně dobře jako u předchozích a určitě mi to na další stovky hodin vydrží

0/0
18.10.2010 17:27

Exni!to

.....

Jestli je zjednodusovani plus tak to fakt nesouhlasim. Proc se vsechny hry takhle zjednodusujou jak pro opice? Sirsim skupinam lidi? Civilizace byla vzdycky trosku narocnejsi no a co? Tohle je fakt jak pro retardy a to nemluvim o tupe umele inteligenci........ 85 % a klad zjednoduseni hry fakt nepochopim.

0/0
18.10.2010 14:34

mechwarrior

Re: .....

tiež by som bol radšej za lepšiu AI a nie len v stratégiách ale v celom poli hier. Starší hrači si spomenú ako pôsobyli nepriatela v Unreal v čase svojho vydania, hráči zvyknutý na viac-menej tupú AI z hier ako Quake2 boli veľmi prekvapení tým čo nepriatelia v Unreal stvárali a ako to dokázalo hru oživiť. Oblasť AI sa od tých čias prakticky nikam výrazne neposunula.

0/0
18.10.2010 15:46

ODSCSSD3

minusy

Neivm absence spionaze mi vubec nevadi. Vetsinou jsem stejne mel zaskrtle "bez spionaze" to nabozenstvi me mrzi... diky nabozenstvi se lepe vybirali spojenci...

0/0
18.10.2010 12:21

ddratm

Chyba?

Nevím jestli je to můj problém, nebo jejich chyba, ale spouštím Civ V, nabíhá intro a i když je povedené, po třicáté ho vidět nemusím, takže mačkám escape a nic.... trvá ještě půl minuty nebo i déle, než se intro ukončí.

Máte to někdo taky tak?

0/0
18.10.2010 12:00

Riwik

Re: Chyba?

pry se tam na pozadi neco nacita... a dokud se to nenacte tak intro nejde ukoncit... pokud by jsi modifikovali .ini soubor a dal no intro tak tam budes mit behem toho nacitani cernou obrazovku

0/0
18.10.2010 12:45

ddratm

Re: Re: Chyba?

Aha. Díky za vysvětlení...R^

0/0
18.10.2010 14:48

tiashwer

Re: Re: Chyba?

sem si právěže říkal, co se to děje :-))

0/0
18.10.2010 18:48

Bishibosh

re ohlasy

Nehrál jsem to, ale zkusim si to. Co mě zaujalo, to jsou zdejší ohlasy. Je celkem jedno, jestli čtu recenze na BW, GP, tiscali nebo jinde, recenze je subjektivní, nemusim se s ní ztotožnit (obzvlášť s %), ale do ježčího hejna, nebudu se chovat jako křupan a slušně vyjádřím nesouhlas.

0/0
18.10.2010 11:36

Zayl

meh

85% určitě ne. 70% je akorát. Krom opravdu velkých problémů které zmiňují lidé níže a které jsou skutečné, bych chtěl zdůraznit jak neskutečně TUPÉ to AI je.

Hraju na prince (normal obtížnost) jelikož nesnáším když vývojáři kompenzují neschopnost napsat kvalitní AI tím, že AI cheatuje. To co předvádí AI v boji je k pláči. Absolutně nedokáže pracovat s terénem a pojem strategie mu nic neříká. Občas má problémy i se základními taktickými manévry. Nedokáže využít ani početní převahu, ani technologickou převahu.

Autor článku ani neví jakou pravdu tím titulkem řekl.

"Civilization V: ovládnout svět ještě nikdy nebylo tak snadné" - skutečně. Tak trapně zjednodušená a jednoduchá Civ to dlouho nebyla.

0/0
18.10.2010 10:33

Ladik Loukota

Re: meh

Jen vyjádření obecně k AI: Příjde na to. Hru jsem hrál na normal a oponenti mi několikrát zatopili spíše početní převahou nebo využitím okamžitého uzdravení jednotky, nicméně ano, v pozdní části hry byli nevyvinutí a jejich rytíře drtily moje bombardéry. Nezmiňuji to ale v recenzi z toho důvodu, že stejné chování měla podle mě AI na stejné obtížnosti i v minulých dílech, kdy se vlny jednotek rozbíjely o hradby aniž by předtím město bombardovaly (přítomnými) siege jednotkami. Ani masivní početní převaha ji mnohdy nestačila k dobytí byť jen jednoho jednoho frontového města. Chvíle, kdy hodně dovedla zatopit, se spíše pojily s diplomacií, kdy AI zvládla vytvořit velké aliance a tedy početní převahu. Naopak umně zvládla partyzánsky chytat workery a sabotovat políčka, což dovede i v pátém dílu.

Od sandboxové hry nečekám, že mi počítač provede promyšlenou ofenzivu ze čtyř směrů a nemyslím si, že je AI v CiV horší než v Civ 4 - spíše se její strategické výkřiky do prázdna projevují viditelněji, protože jednotek je mnohem méně, jsou dražší na produkci a mapa je komornější. Faktem taky je, a to v recenzi zmiňuju, že hra nepodporuje automatické formace pro hráče a proto nejspíše ani pro počítač.

Samozřejmě, HC komunita CiV opovrhuje, protože hra jaksi nenabízí takovou komplexnost, jako Civ 4 s datadisky (a dalšími mody a scénáři). Narozdíl od nich mě tenhle okleštěný systém vyhovuje a chápu ho.

0/0
18.10.2010 12:00

Zayl

Re: Re: meh

Já s chytrým použitím terénu, citadel, pevností často ubránil přesilu 5:1 ++ .... A to jsem prosím investoval do wonder rushe a nikdy neměl vyšší military tech než ostatní. Navíc preferuju vždy menší říši(velká mapa, do deseti měst).

Několikrát jsem zkusil nechat v obraně velkou díru kousek dál od fronty tak, aby o tom AI vědělo. Přesto jí ani jednou nevyužilo.

Já taky nečekám od AI zázraky, ale když nedokáže objektivně ani posoudit jestli má cenu kolo po kole rozmlacovat jednotky o citadelu které to zjevně nevadí.... Něco je špatně.

Odehrál jsem asi 10 kampaní a rozhodnul se počkat na nějaký neoficiální patch. Do té doby prostě nemůžu C5 doporučit nikomu.

0/0
18.10.2010 20:30

qsubt

Re: meh

AI je nic moc, to ostatne nikdy nebyla hlavni deviza Civ ale ted kdyz je ten teren a  ty hexy, se to vic projevuje, driv si CPU nahodil do jednoho mesta 30 jednotek a bylo poresene. Ale neni to jen o boji jako takovem, mam pocit ze i ekonomiku jako takovou nema nejlepsi, zejmena v pozdni fazi ztraci AI dech... i takove zakladni redukovani poctu workeru myslim neumi, v momente kdy uz ma vse nejdulezitejsi na svem uzemi hotove nezredukuje jejich pocet, ma jich porad 3 p*dele a plati za ne samozrejme. Je toho vic, treba zbytecne vyrabi moc jednotek i kdyz nechce utocit, misto aby se nakopl ekonomicky.. Ptz ja jsem hral tu svoji hru na 7mou obtiznost a proste, dlouho byly predemnou 2-3 staty, ale nijak to nevyuzili vyrazne a ustrnuli, nakonec sem ja koncil a nikdo z nich nemel ani apolo projekt, ani vic nez 3 kulturni stromy, nemohl vyhrat ani hlasovanim, a rozhodne ani dobyt huge mapu, kde bylo 5 opravdu velkych narodu. - jakoby to cpu nevedel jak to vyhrat;)

Nevim jestli je mozne tyto veci zlepsit pouze patchama, pokud jo, tak np, bude to jednou fajn, koncept je vyborny, zlepseni je podle mne pomerne dost, a multiplayer by mohl byt extremne zabavny, jenom je u neho problem, ze ta hra trva dlouho a nevim jak se to uklada a jak to funguje treba v 8mi lidech

0/0
18.10.2010 12:08

myshaaak

Re: meh

Jak kdysi v jednom rozhovoru vysvětloval Sid Meier. Je to daň za hráčskou netrpělivost. Slušně rozehraná hra znamená, že počítač v tu chvíli musí ovládat několik civilizací se sopustou jednotek a ještě řešit micromanagement měst, diplomacii a spoustu dalších věcí. Není problém to vše spočítat a udělat AI chytřejší, jen by tah počítače trval několik minut. Vezměte si pro porovnání šachy. 16 figurek na jedné a 16 na druhé straně a v průběhu hry ještě ubývají. Když tady počítač přemýšlí nad tahem 10 minut, je to v pořádku... Vydrželi byste to u Civilizace?

0/0
18.10.2010 20:08

K1ller

asi jsem hral jinou hru

Chtel jsem napsat svuj prispevek, zel tady to je jedine diskusni formum, co vam dovoli napsat tak dve slova a rve na vas Zkratte to o x odstavcu. Shrnu to tak, ze Civ 5 je totalni shit, zduvodneni je na konkurencnim webu, ktery dementne neomezuje delku prspevku.

0/0
18.10.2010 8:46

junior1099

Re: asi jsem hral jinou hru

Stačí nemačkat dementně za každou větou enter.

0/0
18.10.2010 9:07







Najdete na iDNES.cz