Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Fallout: New Vegas nabízí život ve světě po nukleární válce. Nová hra to ale není

Kousavá ironie univerza Fallout se nezapře v nejnovějším přídavku od samého začátku. Vždyť udělat z Nevady, místa, kde proběhlo nejvíce testů atomových zbraní v lidské historii, naději pro lepší zítřky, to už si žádá velkou fantazii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Milda1984

Recenze

Nikdy sem na recenzanty nenadával, ale u týhle recenze je to fakt hnus hnusu. A jinak hardcore mód není pro mě ani trochu flustrujcí, ale hra mě díky němu baví mnohem víc !

0/0
17.12.2010 7:47

skl1

nice

fakt povedena hra 90+

0/0
8.11.2010 21:46

RedSquirrel

Co takhle

nějaké fajn občerstvení, žranice...? :-)Samé střílení, honění se celý den v bordelu za nějakými zmetky a nic z toho... nějak tvůrci her zapomínají na komfort hlavní postavy.

0/0
2.11.2010 14:10

Elvis Priesly

bacha dolezita sprava

JaW a smejki z madbrahmini su dvaja tepli bratia;-D

0/0
2.11.2010 4:17

KyleBroflovski

Re: bacha dolezita sprava

A ty jsi debil.

0/0
3.11.2010 13:46

Elvis Priesly

lol

LoL takže ja hram proti prašným banditom, ktorí vraždia ludí a lupia. Ani nemôžem inak lebo na mna automaticky útočia ako prví. A ked ich zabijem, tak nemôžem vybrať ich schránky a hra to berie ako krádež a klesá mi karma?? lol To už čo je za kravinu

8,5/10

0/0
2.11.2010 4:12

Elvis Priesly

P.S. špecialne pre gigu pudding

ty už zalez niekam

0/0
2.11.2010 4:15

D4rk5u

Hmm

Sice nečetl celou diskuzi, ale ten kdo psal tu recenzi je opravdu mimo. Zarazilo mě hned několik věcí, jako např. ..možná příliš rozsáhlý svět...  ..tvůrci zjevně čerpali z nápadů modderů atd.  vše se mi nechce vypisovat ..ale i kdyby byl 2x větší ten svět jen dobře pokud by byl takový jaký je ten stávající. A že z nápadů modderů, vylepšení zbraní, ruzná munice... vtipálek to bylo už v původních Falloutech a moddeři to jen dodali do F3 protože to bethesda odflákla!!!!

Pro mě je Fallout New Vegas důstojný pokračováni F 1,2 a je na něm vidět že si obsidian na tom dal dost záležet. Je daleko zábavnější, líp se hraje, ještě lepší atmosféra, lepší NPC, lepši a větší arzenál zbraní ne jak ten výsměch v F3, daleko težší obtížnost...prostě vše co F3 není. A že je po technický stránce zastaralý !?  No a co má být, líbí se mi, jen je pravdou že některý věci co si přinesl z F3 nejsou moc pěkný a kazí celkovej velmi dobrej dojem. Myslím konkrétně zmrzačení končetin nefunguje jak má, okno pro obchodování je ŠÍLENÝ!  ..nehorázně nepřehledný a abecední seznam opravdu užasný! ..stejně tak i okno kde se rozdělují body při postupu na další level..

Jinak F:NV R^ F3Rv

0/0
29.10.2010 22:05

marv.p

NV nezklamal

FA NV mě velice potěšil. Tohle je opravdu 3D pokračování světa Falloutu jak má být.Tuny spoilerů, starých známých, mechanismy z druhého dílu. Paráda. Klasický Fallout 3 měl výbornou atmosféru to se musí nechat ale NV ve mě vzbudil nostalgii na první díly série a konečně jsem si připadal jako ve světě Falloutu jako celku ne jen jakýmsi úvodem ve Vaultu jako v F3. Pokud se tými z obou dílů spojí,má Fallout 4 šanci stát se hrou roku.

0/0
29.10.2010 19:09

Zdenda666

Recenze

Kvalitni recenze to se autorovi musi nechat ale priste pokud by to slo tak at hry recenzuji lidi kteri je i hraji a ne jen ctou wiki a hodnoceni hracu na gamespotu. ;-D

0/0
28.10.2010 10:58

warekkonecnesmazan

inu

Je pravde ze engine by zaslouzil treba tesselaci, ale jinak mile prekvapeni v tom jak je stejny a zaroven velmi odlisny od trojky ;-)

0/0
27.10.2010 18:38

Eclipse_GSX

Re: inu

No ten engine by především zasloužil pořádný stínování. Pokud je to jako ve F3 nebo Oblivionu, tak tam měly stíny jen postavy (a tráva či mraky v Oblivionu, nikoliv Falloutu). Kameny, hory, budovy, stromy... nic z toho stín nemá. Takže jestli při starým, tak je to fakt dost silnej úlet. Pokročilý stínování měly hry kolem roku 2001. Nějakou alespoň trošku lepší fyziku by to taky chtělo. Ta co je v Gamebryu je tragédní a komická. Motion capturing nula, 3rd person kameru jsem radši nezapínal. Věčný loadingy, který mě na PC naštěstí nikdy netrápily. Textury taky silnej podprůměr. Modely postav a věcí jsou jako z roku 2005, fakt je to tragoška. Natož nějakou tesselaci;-D Ten engine je prostě strašnej a hra je na poměry roku 2010 opravdu silně odpudívá, v Bethesdě jsou šetřílkové a vždycky byli. I když mě osobně to nijak zvlášť nevadí. S ošklivou grafikou nemám problém a ten retro styl to do jistý míry vyrovná. Aspoň se to hejbe i na mý šunce plynule. To jenom ke grafice, co je na první pohled jasný (videa a screeny). Hru ještě nemám, ale už po ní taky pokukuju.

A poznámku k recenzi si neodpustím. Je stejná jako tucet Sillmenových předchozích. Nikdy nejde do hloubky. Popsat nějakej úkol například? Něco předhodit? Argumentovat? Na Tiscali se mi četla sakra dobře, tohle mě spíš otrávilo. Byl bych pro obměnu některých recenzentů, no offenseRv

0/0
27.10.2010 19:55

assassin89

Re: Re: inu

Me osobne u takovehle hry ta grafika nevadi...ale vyhodu co mam u PC verze je ze nektery az opravdu graficky neduhy resej moderi a ze uz napriklad par opravdu hnusne vytexturovanejch zbrani upravili do opravdu krasne podoby..a nyskin ze to bude pokracovat i nadale.

0/0
1.11.2010 18:14

Odulin

a co tohle

Asi tohle každý hráč Fallout:NV a Fallout 3 zná, ale jen pro jistotu:)-->

http://odulin.blog.cz/1010/jak-beztretne-krast-ve-fallout-new-vegas

0/0
27.10.2010 18:01

mike_corp

Me to naopak bavi

Ja nevim, me se ta grafika opravdu libi, bavi me prozkoumavat a hledat veci. Hraju to na nejtezsi uroven, ale musim rict, ze to hohlo byt trosku slozitejsi.Ale pribeh je fajn.

Doufam, ze Budou makat na 4 pokracovani,

0/0
27.10.2010 15:32

pacino

Úroveň recenzí

Úroveň recenze, zejména na poslední Fallout, jak tady na Bonuswebu tak na Hrej, je vskutku žalostná:-P

0/0
27.10.2010 13:03

Orwell2008

Fallout3

Ztotožnuji se s recenzí na madbrahmin a tiscali toto je recenze ktera je uplně mimo.Herní mechanismy nejsou stejné ani nahodou - engimne ano není to totež.Je to totež jenom pro onanisrty nad grafikou nebo lidi co grafika je pro ně groooo.

Momentalně jsem v kontaktu s frakcemi ve Vegas a tento Fallout je je nasrtupve Falloutů v 3D.

Perky mají smysl konečně,qesty jsou zasazeny do souvislostí a vaše rozhodnutí má dopad na herní svět.Kdo hral toto a stare fallouty a je kapku dál v fallout nW mně dá za pravdu.

Jazykyen>cs GoogleDicCE[]

to, toward, towards, near, for, unto, on, by

0/0
27.10.2010 12:54

Giga Pudding

Re: Fallout3

Ty už s tím chlastem radši přestaň. :)

0/0
27.10.2010 14:24

Orwell2008

Re: Re: Fallout3

Ani ne těch podivných znaků si nevšimej,tak to je když odeslaní přispěvku svěříš aurtomatizaci.Fallout New Vegasa Fallout 3 je obrovskej rozdíl.Přečti si recenzi na tiscali at pochopiš v čem.Osobně se s ní ztototožnuji - Fallou3 to byla betshedacka věc ala Oblivion - toto je spiš styl Deus ex pokud chceš tedy něco co je 3D z vlastnich oči.Ale pochybuju že dneska deus ex call of duty 99 htračům něco říká.Recenzent je mimo za tím si stojím.

0/0
27.10.2010 14:30

Exni!to

Re: Re: Re: Fallout3

Recenzent mimo je, ale ty koukam taky, meles paty pres devaty

0/0
27.10.2010 15:16

Orwell2008

Re: Re: Re: Re: Fallout3

V čem jsem mimo - že herní mechanismy se podstatně změnily?Jo představ si je to tak...Ale jestli hrals Fallout3 a nechapals proč  od něj se čekalo něco jineho a jsi fanoušek střileček tak sisi toho ani nevšiml.

Že se hra podobá hodně stylem hraní napřiklad deus ex1?No tak si dej par misí a přemýšlej při nich - namatkou - qest s ditribucí elektřiny ,infiltrace mafianske rodiny ve Vegas,rangeri a pomoc s výcvikem.Objevíš spoustu možností jak qest řešit - ale není nic zvlaštního že některe se ti neobjeví nikdy ale ani jako možnost- nemaš schopnosti ani reputaci nutnou nebo provedls rozhodnutí v minulosti.Jinak je řešená spousta hernich mechanismů - zmizla jedna věc ktera byla v F3 a diky niž nemusels přemýšlet nad distribucí bodů do vývoje,kdyby nic jineho tak je to obrovska změna atd atd.Chápu že nerozumíš o čem mluvím,protože bud nehraješ nebo hraješ a mysliš si že je to střilečka. ;-D  

0/0
28.10.2010 7:00

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3

Boze muj kolik ti je let ?Precti si to po sobe nez neco odesles .Na chyby kaslu,ale co takhle napsat vetu ,aby davala aspon smysl ? A co sakra je sisi ? Vim o jedne zesnule Rakouske cisarovne Sisi ,ale co znamena sisi v cestine to mi vazne unika.

0/0
28.10.2010 13:09

Giga Pudding

Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3

Ne, cokoli spojené s fallout new vegas asi nebude to, proč jsi propadl z češtiny. :)

0/0
28.10.2010 13:17

Orwell2008

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3

Kolik je mně let?No jako dospělej jsem hral jako novinku třeba system

schock 1.Tak jinak - co ti není jasné z přispěvku o FNV ohledně herních

mechanismů a toho že hra je pod povrchem jiná?SISI tam není ale jedna

historicka osobnost ano významná.S gramatikou jdi opruzovat na diktaty

Svěráků nějak mně to nechává vklidu...Kolik je mně let už víš,že gramatika mně na srdci neleží taky a ted něco ke hře mně sděl.Nemaš co?Tak co tady hledáš?

0/0
29.10.2010 19:22

pavlikrumbur

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3

Orweli buď v klidu - to cos napsal smysl rozhodně dává a naopak kritika ve stylu - děláš to špatně, ale nenapíšu jediný příklad či argument je dost na nic. A pány vyzívám, aby napsali co konkrétně je mimo - abychom i my hloupější mohli toky jejich mimořádných myšlenek sledovat a sami si zhodnotit, kdo že to má pravdu.

0/0
29.10.2010 22:14

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3

Sorrac ,ale kdyz uz tvuj prispevek musim cist hodne pomalu a nekdy i dvakrat ,aby ho muj mozek vubec pobral ,tak vazne se nebudu zdrzovat ani z odpovidanim ,protoze cist dalsi vec tvoji hatmatilkou by bylo utrpeni.Ja sam delam chyby a na nejaky i,y kaslu ,protoze znam hodne dysgrafiku a pod. ale i po nich se mi to cte lip nez po tobe a koukam,ze nejsem jedinej.Ke hre toho moc nemam ,protoze jsem ji nehral a procitam si prave diskuze ,jestli do ni ma cenu investovat ,kdyz F3 me zrovna nechytl,tak to je to co tady hledam.Zrovna tvoje prispevky mi prisli zajimavy ,proto jsem si dal s nema praci je prelouskat a ty ,kdyz uz pises do nejake diskuze jako kdyby si vylezl z jeskyne musis byt pripraven i na opravnenou kritiku.

0/0
30.10.2010 15:14

Zdenda666

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fallout3

Slovnik hodny dlazdice.Od nekoho kdo ma kolem 30ti let plus minus se ocekava ze se bude vyjadrovat jak 30ti lety a ne jak nejaky 14ti lety fakan.Asi tolik k te gramatice

0/0
30.10.2010 19:53

KyleBroflovski

Re: Re: Re: Fallout3

Přesně tak, číst tvoje příspěvky je utrpení. Přečti si to po sobě než to odešleš.

0/0
27.10.2010 23:20

jazzcat

Re: Fallout3

super, to si ma potešil. Na F2 sa mi páčila práve tá pospájanosť príčin a následkov. F3 som dohrať nemohol žiaľ, je to zabugované pre môj PC, ale stiahol som si včera NV a len som to zapol, začala mi hra pripomínať F2. Paráda!

0/0
1.11.2010 21:25

jazzcat

Re: Fallout3

a ešte jedno: keď niekto má čo povedať, tak mu hlupáci proste nerozumejú ;-)

0/0
1.11.2010 21:27

Demonaz

newvegas

Engine sice je starý, ale jeho obrovskou výhodou je "jůsr frendly" přístup ke komunitě a moderům, takže nějaké HD textury tu určitě za chvilku budou. Navíc se rozběhla stránka

www.newvegasnexus.com

kde už teď jdou najít desítky menších módů.

Jojo, komunita tu hru dopiluje k dokonalosti (aspoň doufám)

0/0
27.10.2010 11:25

Shal

Můj názor

Můj názor je, že hra je naprosto vynikající. Mnohem lepší než F3, protože tvůrci vzali všechno dobré z F3 a vylepšili to, co se lidem na F3 nelíbilo. Tedy je hra daleko vymazlenější než byl původní F3.

Hlavní příběhové linie je podle mě dobrá a kromě toho jsou ve hře tuny vedlejších úkolů, které budete řešit většinu času. Tyto úkoly jsou v průměru o dost lepší a propracovanější než v F3 a v čem opravdu udělali velký kus dopředu jsou rozhovory, které už nejsou mdlé a nezáživné, ale vyloženě vás baví to číst - samozřejmě musíte umět anglicky, jinak si to neužijete (většinou to není nijak složitá angličtina).

Pro mě měl původní F3 hodnocení 75-80 procent, právě kvůli nekvalitním rozhovorům, průměrným vedlejším úkolům a ne nic moc jejich velkému množství a dalším nedodělkům v systému hry.

Fallout New Vegas si zaslouží bezpečně přes 90 procent. Je sice pravda, že nepřináší nic naprosto nového a fungl originálního, ale vždyť navazuje (koncepčně) na Fallout 3, tak co nového by měl asi přinášet? To co převzal, vylepšil a odstranil to, co vás na původním F3 deptalo. A jestli vám jde právě o kvalitu úkolů a rozhovorů, tak budete jako já slintat blahem.

0/0
27.10.2010 10:21

Elija69

Re: Můj názor

Je to dobrá hra. Stačí počkat, až se vychytají bugy případně doplní mody a odladí čeština. Pak to bude super hra.

0/0
27.10.2010 11:09

Elija69

Re: Re: Můj názor

Jestli zatím hledáš platinový žeton, tak toho máš ještě hodně před sebou. Mě to ze začátku taky moc nebavilo a některé questy jsou vyloženě otravné. Třeba cca 4x návrat k jedné bezvýznamné šlapce. Ale celkově to docela ujde. Výroba věcí mě taky minula. Asi nejvíce mě bavila možnost si zahrát za snipera.

0/0
27.10.2010 14:29

Elija69

Re: Re: Re: Můj názor

Psal jsem to jako reakci na

Wolfling

| 27.10.2010 12:41:53

Nevím proč se to hodilo sem.

0/0
27.10.2010 14:31

Wolfling

Re: Můj názor

Zajimave, tak pozitivni reakce jsem necekal. Osobne se mi vcelku libil F3, F:NV me naopak dukladne zklamal. V podstate mam dojmy inverzni k tomu, co pise recenzent - hra se tahne odnikud nikam, ukoly jsou banalnejsi nez v F3 (pominu-li obsedantni touhu hlavniho hrdiny najit svuj platinovy zeton, zrejme mu jedno zastreleni nestacilo).

V F3 me skutecne bavilo prochazet pustinu a zkoumat ruzna mista na ktera jsem narazil. Byla si sice podobna, ale aspon zaujala. NV je rozlezla po kanonech, vsude kde se da je horsky hreben, ktery nejde prelezt, takze putovat se da prevazne po silnicich. Ze by stovka mist na mape mela svuj smysl jsem zatim taky nezaznamenal. Cim je tohle misto vyznamne? Aha, tamhle stoji prazdny stan...

Mozna se hra rozjede v New Vegas, zatim jsem se tam neprobojoval. Ale prvnich nekolik hodin hrani ve me vzbudilo takovy pocit frustrace, ze se mi tam probojovavat snad ani moc nechce.

Abych jen nekritizoval - hardcore mod se vcelku vyvedl (ne ze by mel velky vliv, ale jidlo a voda maji aspon urcity vyznam), je tam obcas prijemny odkaz na F1 nebo F2, nektere skilly, ktere byly uz od dob puvodnch falloutu k nicemu ziskaly naznak vyznamu diky craftingu (ktery ale stejne pouzivam jen k nabijeni baterii) a vratila se mnoznost vykopavat hroby :>

Bohuzel, vetsina vyse uvedenho ma nejake ale. Je tu crafting, ale v podstate k nicemu neni, snazsi je si najit hotovou vec, jsou tu frakce a reputace, ale projevuje se nekde mezi minimalne a vubec. Celkovy dojem ze hry - dobry, ale naprosto nedotazeny napad.

0/0
27.10.2010 12:41

Mankind

Nacitani ve hre

Co maji vsichni porad v tech recenzich s tim nacitanim? Prakticky cely svet je bez nacitani a ty vterinove loady pri vstupu do baracku,ci dvouvterinove loady pri vstupu do velkych mest jsou opravdu k smichu. Vubec to neomezuje. A treba takovy Dragon Age ci vychvalovana serie MassEffect  maji  nacitani na kazdem kroku(a mnohem delsi) a nikdo si na to nestezoval. Cim to?

0/0
27.10.2010 9:18

Lupulin

Re: Nacitani ve hre

dovolím si typnout že tento problém s načítáním se objevuje u konzolí - na PC si totiž bohužel ani nestačím přečíst ty hinty co se během nahrávání píšou.....

0/0
27.10.2010 9:31

Khalashnikovf

Re: Re: Nacitani ve hre

Přesně tohle mě rozčilovalo u her F3,Oblivion,Bioshock 2, a kdybych hledal dál, našel bych ;-D

0/0
27.10.2010 9:52

pavliik_

Re: Re: Nacitani ve hre

Přesně tak. Na PS3 jsou ty loadingy občas opravdu docela dlouhé, třeba vlézt do baráku může trvat i cca 10 vteřin,což docela zamrzí.

Ale jinak jsem naprosto spokojen, nev Vegas se vážně moc povedlo. F1 a 2 jsem miloval, trojka mě od začátku nějak nechytla ale tohle si zatím užívám maximálně.

0/0
27.10.2010 11:05

Chiqi

Re: Nacitani ve hre

Přesně tak, když to porovnám s takovým nahráváním STALKERa: SoCH tak je to k smíchu :-)

0/0
27.10.2010 10:02

Lukyz

Čip vs. čip

Mě by opravdu zajímalo jestli recenzent hru opravdu hrál nebo jestli má info z druhé ruky, protože žádný čip hráč na začátku nemá! Jde sice o platinum chip, ale tím mají namysli žeton (Vegas, ruleta, atp.) Tahle bota mě odradila po 2 odstavcích dočíst zbytek článku, ale možná jsem si ušetřil trápení. Díky ;-D

0/0
27.10.2010 6:55

dikiman

Re: Čip vs. čip

taky mě to hned trklo. Sice se v originále čip říká , ale český ekvivalent je hrací žeton. Jinak to ale není nic zásadního. Recenze je taková mdlá a ne moc obsáhlá. Přiznám, že většinou recenze shlídnu první a poslední odstavec a rovnou hodnocení, ale tahle hra mě zajímá, tak jsem jí četl celou.

0/0
27.10.2010 8:36

Giga Pudding

Re: Čip vs. čip

Čičičičip a Dale Profesionální překlad chrání!

0/0
27.10.2010 11:08

tazmanskycert

Hledáte low-end v podání recenze? Dál již nehledejte...

Přenesu-li se přes téměř v každém odstavci zmiňované spojení New Vegas (což mi přiválo nostalgickou vzpomínku na naší pí. učitelku na základní škole v 6té třídě a její "Snažte se neopakovat stejná slova dokola", u čehož evidentně Silmen s 15ti exempláři chyběl) a musím zcela réálně tento počin označit oproti Vávrově recenzi u konkurence za vysušené ba přímo až zvětralé nemastné a neslané ho v no, které vám na botě neulpí a tak je vám ve výsledku úplně jedno, jestli jste jej vyšlápli, anebo ne.

Nečekal jsem článek s tak nízkou úrovní zrovna na bonuswebu a zrovna od Sillmena, recenze místy působí, že autor vlastně hru ani nehrál a jen udělal výtažky jiných recenzentů, ze kterých poskládal toto (ne, dílo to nenazvu) takzvaně stylem "jen aby se neřeklo". Ale tak co, dokaď jsou s tím zákazníci (my čtenáři) spokojeni a nenastává odliv ke konkurenci (anebo do pryč), což vlastník pocítí na příjmové stráncem, budeme dál číst tyto vyschlé podprůměrné exkrementy (bez šťávy, nebo-li "drajvu" :) ) kdy orůměr znamená 85% podprůměr 70% a cokoliv níže je katastrofa.

Hlasuji za bojkot zmastěných článků Sillmena a zprasených novinek Škocha (i když výskyt Škochovin (rozuměj, totálních nepodložených kravin a hovadin vycucaných z prstu) se od minulé aféry značně snížil ;) )

0/0
27.10.2010 6:20

junior1099

Re: Hledáte low-end v podání recenze? Dál již nehledejte...

Neboj se, oni vědí proč na titulní stránce k článkům nepíší i jména autorů.

0/0
27.10.2010 7:26

jazzcat

...

Ako je to s bugami? Oplatí sa to sťahovať?

0/0
27.10.2010 2:41

junior1099

Re: ...

;-D

0/0
27.10.2010 3:10

Lord_Faramir

Re: ...

Neoplatí sa to sťahovať, oplatí sa to kúpiť ;-) FNV je výborná hra skvěle navazující na F3 a prý i na F1 a 2, takže je skoro až hřích to krást, já teda podpořil vývojáře (i když z důvodu povinného steamu hraju Skidrow verzi :-) ).

0/0
27.10.2010 3:11

tazmanskycert

Re: Re: ...

Takže jsi je podpořil slovně, nicméně finančně nikoliv, protože přeci raději hru projedeš s betaverzí češtiny a bez patchů zalepujících spoustu bugů, díky kterým nelze dokončit řadu příběhových úkolů a což je dostatečná oběť za bojkot vyladěné verze Steamu :-)

0/0
27.10.2010 6:26







Najdete na iDNES.cz