Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nenápadná hra The Ball je překvapením roku

Autoři dokazují, že lze hrát velké divadlo i s malým rozpočtem. Za šest hodin je sice po všem, ale celou dobu se skvěle bavíte. Navíc se hra neprodává za plnou cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Gamer

hodnocení

Kdyby se to mělo porovnávat z Portalem, tak na něj to asi nemá, ale je mu hodně blízko. Zase ale je topříjemné přestření při čekání na Portal 2. Moje hodnocení je 80%.

0/0
14.11.2010 19:12

charvosh

logika?

tak jsem po nadšené recenzi zkusil demo a nevím nevím.

jako "skvělá" logická hádanka mi rozhodně nepřišla již asi třetí místnost. Ta šla totiž vyřešit pouze tím, že jsem měl koulí namočenou v oleji podpálit doutnák který následně podpálil cosi, co mě zpřístupnilo další level. Kde je vážení a milí ta logika, kdy namísto uchopení pochodně válející se na zemi a osobního a (byť asi staromódního) podpálení musím složitě a) máčet kouli, vytvářet z ní olejové šmouhy po zemi c) vekslovat s ní přes pochodeň aby se ty šmouhy podpálili (i když bych očekával, že přejetím koule přes pochodeň by pochodeň měla spíše zhasnout.

Ach jo. Taková pecka na 80 procent to prostě nebude.

Jo a taky na nvidia 3D to funguje nic moc.

0/0
10.11.2010 10:05

Rotoped

Re: logika?

Vzdyt je ta recenze uplne mimo. Prijemny prekvapeni to je, ale hazet hned hodnoceni 90% ? To je asi vazne jen blbej vtip nebo co..

Gule je celkem fajn hra, ale hodnotit ji na uroven spektaklu typu Mass Effect, GTA IV, apod. .. To uz chce poradny koule  :  D

Navic nevim, kdo ma byt cilova skupina. Vetsine lidi to asi bude pripadat nudny, a kdo chce tu "logiku", bude s ocima v sloup kroutit palici. Zaseknout se da leda kdyz prehlidnes napr. puklinu ve zdi. Navic tak neuveritelnejch nesmyslu, jako zminujes ty, tam je daleko vic.

Soudnej clovek nemuze dat vic, nez 70% - to je na budgetovku porad moc hezky skore.

Bonusweb je proste "svuj" - to vime davno  :  ))   Navstevnost prece porad mame, tak co bysme se zaobirali nejakou objektivitou, nebo kvalitni zurnalistikou, ze?

0/0
10.11.2010 20:51

Andrej B

Re: Re: logika?

Mohl byste mi vysvetlit, co to podle vas ta "objektivni zurnalistika" je? Ucebni texty zurnalistiky tento pojem neznaji. Je zurnalistika vice subjektivni a mene subjektivni. Recenze jako zanr spada do prvni jmenovane kategorie.

The Ball je kratke, ale navysost zabavne. Bavilo mne od zacatku az dokonce, coz se o vetsine AAA titulu bohuzel prohlasit neda.

Ma snad hra dostavat nizke skore jen z titulu "budgetova" nebo naopak vysoke, protoze se jedna o blockbuster s masivnim marketingem a vybrousenymi trailery? Inu prodeje by tomu odpovidaly, mne ovsem zajima kvalita.

Jeste bych ocenil priblizeni vasi predstavy kvalitni zurnalistiky. Jak se pozna? Podle opatrneho hodnoceni, ktere se snazi trefit do vetsinoveho nazoru?

0/0
11.11.2010 14:58

Mr. Dreamer

Re: Re: Re: logika?

Pokud píšete pro více lidí, je vhodné snažit se recenzi psát tak, aby byla "univerzální". Každý má jiný vkus a práce redaktora je, uspokojit co možná nejvíce čtenářů.

Pokud bude hra, která je uživatelsky nezajímavá vychvalována, působí to spíše jako PR článek, než kvalitní recenze. A pokud vaše zdroje neuvádí, že by články měly být objektivní, tak bych, být vámi, začal uvažovat o investici do kvalitnějších zdrojů...

0/0
13.11.2010 21:34

corpusdelicti

Re: Re: Re: Re: logika?

mam jednoduche reseni pro vsechny. nejakou uzasnou shodou okolnosti totiz nekoho z BW napadlo, hodit sem i hodnoceni ctenaru - to je ta jedina informace, ktera ma pro me (samozrejme jen u hry, se kterou jsem jeste nemel tu cest blize se seznamit) aspon minimalni vypovidaci hodnotu.

0/0
5.12.2010 16:19

ArboriusCZ

...

Jojo, dokud jsem pirátil, tak jsem Steam taky jen pomlouval. Takže si umím udělat obrázek :)

Btw bez Steamu hru už nikdy R^ :-)

0/0
8.11.2010 22:27

Gamehoror

450 korun

No je o už epší než dát za hru 1200 ale pořád je to hodně a Steam vůbec nebrat když se člověk bezdůvodně musí přihlašovat k internetu jen aby spustil hru.

Fakt si bez internetu za dva roky na počítači nepustim ani kalkulačku.

0/0
8.11.2010 12:49

UrsusLuin

Re: 450 korun

Máš pravdu, pokud máš v plánu si do počítače nainstalovat Chrome OS, tak si nespustíš ani tu kalkulačku.

Jinak ale doporučuju si napřed něco o Steamu zjistit, než ho začneš pomlouvat. Konkrétně si nastuduj něco o Offline režimu. ;)

0/0
8.11.2010 13:07

Gamehoror

Re: Re: 450 korun

Proč u steamu studovat off line režim když žádnej steam v počítači ani nechci :-)

Jinak pomluvy tak s tim si udělej jasno co to slovo vůbec znamená. :-)

Odsoudit neznamená pomlouvat :-)

0/0
8.11.2010 19:28

zapalik

Re: Re: Re: 450 korun

A nechceš raději už uznat, že jsi se ztrapnil a napsal kraviny? Offline mód Steam má, basta fidli tečka.

0/0
8.11.2010 20:49

UrsusLuin

Re: Re: Re: 450 korun

To, co tady uvádíš o Steamu, je lež, takže je to pomluva, ty rozumbrado.

0/0
8.11.2010 21:00

Lupulin

Re: 450 korun

vás, odmítače steamu obdivuju ..... všichni jezdí na kole s kulatýma kolama jen vy máte hranatý protože si nebudete dávat kulaty když jsou tak výhodnější....

ANEB

...proč mít automatické aktualizace když můžu jako trdlo všechno hledat na netu a zjisťovat kdy co na tu konkrétní hru vyšlo za update....

... proč mít hry v akci za pár babek když je můžu ukradnout zadarmo (asi hlavní důvod nevlastnit steam) nebo čekat měsíce až to slevní v obchodě...

... proč se starat o své uložené pozice jestli je mám zazálohované nebo ne když to steam cloud uloží za vás na svůj server...

0/0
8.11.2010 21:30

Převodovka

Steam = spyware

Já s tebou ohledně Steamu souhlasím a vím co říkám, protože ho mám. Mám přes něj Halfa a Mafii II. Nicméně nechápu, jak ho někteří uživatelé zarytě obhajují. Nejednou jsem s tím programem měl problémy při instalaci updatu. Jednou například vůbec nefungoval kvůli službě programu TuneUp utilities. Než se na ten problém přišlo, trvalo to týdny, který jsem nemohl hrát. Steam je u mě spyware. Je to otravování slušných hráčů, který platí za hry. Další průšvih je otřesná procedura zjištění zapomenutého hesla a našel bych toho víc.

Off-line mód, kterým se tu tak oháníte rozhodně není plnohodnotný, to sami dobře víte. Steam stejně musí být zapnutej a když si připojení vyžádá, musíte se připojit, jinak si opět nezahrajete. Takže suma sumárum, nevím co na steamu vidíte pozitivního. zajímalo by mě, jak dlouho hrajete.

0/0
8.11.2010 21:36

R3d_F0x

Re: Steam = spyware

To heslo, víš říká se, že za blbost se musí platit. Offline mod není dokonalý, ale funguje obstojně. Steam je hlavně trnem v oku pirátům.

0/0
8.11.2010 21:57

Převodovka

Re: Re: Steam = spyware

No jasně, není nic jednoduššího, než to hned prohlásit za blbost. Já už bohužel moc času na hraní nemám, jsem hodně pracovně vytíženej, a tak prostě, když k tomu jednou za čas sednu, nevidím nic blbýho na tom, že heslo zapomenu. Pokud se to tobě nikdy nestalo, tak věř, že i na tebe dojde. Je tam dost blbý, že Steam neumožňuje, aby sis sám vymyslel nějakou tu bezpečnostní otázku, ale vnutí ty svoje, který jsou dost stupidní.

Každopádně z tvé reakce plyne, že nemáš žádnej argument, tak akorát ryješ. Nejsem proti myšlence digitální distribuce, ale prostě Steam mě omezuje a to mi vadí. Vadí mi, že nemůžu prostě jen kliknout na hru a hrát, ale že to má často spoustu úskalí. Nepotřebuju, aby se mně nějaká služba starala o aktualizace a o savy. Naopak savy jsem si vždycky sám archivoval a co mě dokázalo otrávit, když mi je aplikace někam zašantročila...

0/0
8.11.2010 22:30

R3d_F0x

Re: Re: Re: Steam = spyware

Když zapomeneš heslo od platební karty, budeš reagovat stejně?

0/0
9.11.2010 21:36

corpusdelicti

Re: Re: Steam = spyware

jsem pirat, a nejaky Steam je mi u pyci.

0/0
5.12.2010 16:23

Blackened Halo

mm

fuh..no hral som demo, a bolo celkom dobre tak 70% ...ale zeby sa cela hra dostala az na 90% mm ..no nevem nevem,,ale tak ked zoberiete do uvahy cenu tak to mozno ze aj hej

0/0
8.11.2010 12:02

Ysq

Re: mm

Souhlasím s tebou. The Ball jsem koupil hned při releasu a je to moc fajn hra. Ale přes 70% to nemůže objektivně dostat. A cena jako argument nemůže obstát, Portal nikdy dražší nebyl a kvalitativně je někde úplně jinde.

0/0
8.11.2010 14:40

P.J.

Gravity Gun + koule?

Připadá mi to jako sprostá vykrádačka Half-Life a Portalu

0/0
8.11.2010 9:23

cinclant

Re: Gravity Gun + koule?

Kdybys to bral takhle, tak je vykrádačkou úplně cokoliv.

0/0
8.11.2010 10:09

Radowan

No jo

JJ bohužel se zase ukazuje, že lidem, kteří mají talent na vymýšlení her nedá nikdo peníze, protože se nedrží "standardů" :-P Takže díky za tyhle vývojáře...

0/0
8.11.2010 8:34

jazzcat

...

fíha!!

0/0
8.11.2010 2:31







Najdete na iDNES.cz