Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nový James Bond má skoro vše: ženy, auta i rvačky. Jen originalita chybí

Agent, který si rád pochutnává na martini s vodkou (protřepat, nemíchat) a na potkání okouzlí každou ženu, zase zachraňuje svět. Ze žánru akčních her ale ničím nevyčnívá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kocurstvo

Bonusweb nezklamal...

Nevím, proč se u BW stalo koloritem stěžovat si na krátkost hry a originalitu. Zaprvé, hra trvá déle, než 6 hodin, zadruhé nevím, co je špatného na tom, že se dá hra dohrát pod deset hodiny (v dnešní době, kdy většina hráčů má rodiny (průměrný věk hráčů na světě je něco přes 30 let) nemá zas tolik času, aby hrála hry, co trvají věčnost). S tou originalitou... Kristepane, co chcete vymyslet na střílečce???? Absolutně mě s-rou lidi, co by v každé hře chtěli mít všechno (strategii, rpg, akci, trochu puzzlů...). Jděte už někam. Pokud chci střílečku, koupím si střílečku, pokud chci adventuru, koupím si adventuru atd... Ne nadarmo jsou nejlépe hodnocené hry vždy ryzí žánr (GTA, GT5, Uncharted, Zelda, Mario, Chrono Cross...). Vážení recenzenti!!!! ZAPOMĚLI JSTE VE SVÝCH HODNOCENÍCH NA JEDNU VĚC - HRATELNOST!!!!!!!!!!!!!!! A tu má i tahle hra vysokou.... ;-€;-€;-€

0/0
21.11.2010 12:57

brendy99

Re: Bonusweb nezklamal...

Já mám malinko jiný názor.Hratelnost? nevím kolik her jsi hrál, ale tato HRA má hratelnost skoro NULOVOU.Souboje to je hrůza a honičky aut, kde je jasně daný kdy to má skončit.A hrací doba je na tuto hru ještě moc dlouhá.

0/0
21.11.2010 14:19

kocurstvo

Re: Re: Bonusweb nezklamal...

JO, ty honičky jsou spíš takové divadýlko, to jo, ale jinak hratelnostně je hra dobrá.

0/0
21.11.2010 15:52

nikas123

Nafackujte si!

A vyzkousejte starou dobrou JA2 ve verzi http://ja2v113.pbworks.com/w/page/4218339/FrontPage at vidite CO JE TO HRA!!!!!!

0/0
20.11.2010 0:25

kocurstvo

Re: Nafackujte si!

to už je ale trochu jiný žánr, ne? ;-D;-D

0/0
21.11.2010 12:49

jjxing

Hrací dobu nechápu

Hru si většinou  kupuji abych si jí pořádně užil. A ne abych ji, jak je vidět na mnoha videjích, profičel za co nejkratší donu, nevšímajíce si okolního prostředí,  či jiných herních zajímavostí. 8-o Takže 6 hodin je pro mne irelevantní údaj.

0/0
19.11.2010 16:13

Eclipse_GSX

Re: Hrací dobu nechápu

Tak se to dá dělat u Sandboxových her. V tunelu není moc se s čím zdržovat ani kam odbočovat. Pokud někdo dohraje tunelovku za 6 hodin, tak je to zkrátka bída.

0/0
19.11.2010 18:29

Chlcony

Re: Hrací dobu nechápu

To jo, u mě to také bývá alespoŇ o polovinu tak delší, ale hlavně kvůli tomu, že pořád umírám. :D

0/0
19.11.2010 19:02

Seb Loeb

Dotaz

Poběží tato hra i na mém nadupaném PC 386?

0/0
19.11.2010 11:47

jjxing

Re: Dotaz

na tvém nadupaném PC 386 ne, ale na tvém mobilu ano ;-D

0/0
19.11.2010 16:14

Guderian1

hnus

Apropo ,abych jen nenadaval na redakci ,tak dnesni tzv. vyvojari jaksi sami urcili ,ze za mene jaksi zaplatime vice , viz hraci doba her 6 hod ?Chapu ,ze s jidlem roste chut,ale tohle je vysmech vsem hracum nicjineho a temto vyvojarum preji hodne warezu, viz Mafie 2, CoD a treba i zdejsi 6 hodinovy JB.    

0/0
19.11.2010 11:38

Guderian1

jaka nestydatost

Ale lidi, nema smysl resit hraci dobu, protoze to tak bude vzdy, jinak bude nahlizeno na hov*diny typu CoD, MoH a jinak na hry ,ktere jsou vicemene podobne,ne-li stejne, ale bohuzel nejsou tak prehypovane,popr. je vydava jinej mene znamej distributor, takze tyhle hry museji zakonite dostat mene procent, ono kdyz si chce nekdo namastit kapsu ,tak bude o nekvalitni(ci prumerne) hre tvrdit jak je vlastne kvalitni a vy si ji stejne koupite ... viz zdejsi sprofamovana redakce ,ale nejsmutnejsi je ,ze tihle pseudoredaktori jsou ve vetsine tzv. uznavanych prednich hernich mediich a neustale nam chrl tyhle sra*ky.  

0/0
19.11.2010 11:32

UrsusLuin

.

Kvalitní hra, ale není originální, tak dostane 65 %? To je docela blbý fór, když vezmeme v potaz, kolik dostávají jiné (ne)originální hry jako Call of Duty, Medal of Honor, Darksiders, Dante's Inferno, Castlevania nebo i ten God of War 3.

0/0
19.11.2010 9:19

Rotoped

film

Dalsi film ma rezirovat Mendes??? Neni ho skoda? Nejdriv Forster, a ted muj nejvetsi oblibenec..  : /

Ne ze bych mel neco extra proti bondovkam, ale preci jen.. Je to uz jen vareni z vyvaru z vyvaru z vyvaru vyvarenyho. Hlavne v nem tezko nekdo necha poradnej autorskej obtisk. A ja se tak tesil na jeho dalsi film..  : /

0/0
19.11.2010 0:44

kubexxx

Trosku podivne hodnoceni

Vzhledem k tomu, ze COD dostane 80% a 6 hodin hraci doby asi nesrazi moc hodnoceni tak tady je to hlavni zapor a pritom hraci doba vice mene stejna. Nejsem priznivec ani jedne hry natoz konzoli, nicmene me takoveto rozdily zarazi. Holt si to proste recenzenti nesmi pokazit u velkych vydavatelu s velkymi tituky jako COD pripadne MOH i kdyz to jsou nehorazny debility, potazmo sice s dobrou atmosferou ale na jedno odpoledne taktez za 1200,-/kazda....(jina vec je MP, ale ten zrovna taky neni vychytanej)....

Nicmene to je proste nesvar vetsiny her z posledni doby kdy je i 10 hodin nadprumer a je to hodnoceno jako plus ;-D

0/0
19.11.2010 0:43

Spooky.CZ

Re: Trosku podivne hodnoceni

Přesně tak. Všude píšou jak je COD krátké ale do mínusu hry to nedají :D Tady je to hned.

0/0
19.11.2010 1:23

Chlcony

Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Protože CoD je multiplayer hra a nikdy dlouhá nebyla.  A když přičtěš hodiny a hodiny multiplayeru, je ta hrací doba hned o moc delší. Teda pokud to nemá někdo stažené z warezu, ale co ho pak může štvát, když to má zadarmo. :D

0/0
19.11.2010 13:40

Eclipse_GSX

Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Jenže multiplayer COD nezrecenzovali (ještě to můžou doplnit, až se zaplněj servery), recenzovli defakto jen SP část. A za tu dostal o dost víc. Je to hloupá strkanice s čísly, který říkaj prd, ale na venek to působí takovej rozdíl docela směšně.

0/0
19.11.2010 16:21

Chlcony

Re: Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Proč to mají recenzovat zvlášť? Je o tom v recenzi zmínka, v kladech hry to je taky započítaný. U CoD vážně není podstatná část ta SP, nevzpomínám si, že by tady na bw recenzovali zvlášť SP a MP část CoD. Ale i za tu akčnost v SP to zaslouží pěkný procenta, až na to že je to krátký, je to krásná a rychlá jízda, nic víc. :D

0/0
19.11.2010 16:47

Eclipse_GSX

Re: Re: Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Protože větší weby dostávají hry s předstihem, aby mohly recenze vzniknout ještě než půjdou hry do prodeje, případně aby vyšly ve stejnou dobu. A jak má asi testovat multiplayer, když hru ještě nikdo nemá a servery jsou tak prádzný? Dělají to tak všechny weby. Samozřejmě některý se na recenzi mulťáku úplně vykašlou, ale jsou weby, kde to tak není. Recenzent hru jen odloží a ve chvíli, kdy se začne prodávat a plní se servery, tak testuje multiplayer a recenze na něj pak přichází se zpožděním. Tak to v praxi chodí.

0/0
19.11.2010 18:26

Chlcony

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Uff, já se v recenzování ani recenzích nevyznám, když jsem něco chtěl vědět, tak jsem vygůgli a bylo to jasné. Jsem zvyklý jen odsud, tady jsem potkal recenzi multiplayeru u Starcraftu hlavně.  Ale je fakt, že by to tak mělo být, určitě by pak byly ty hry (recenze) přehlednější. Ale já spíš měl namysli, že jsem tady na BW ještě nepotkal recenzi na CoD MP, ylo to obsaženo v celkové recenzi, snad mne chápeš

0/0
19.11.2010 18:47

HonyaDj

Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Zajímalo by mě, kdy se tu vzal ten "inteligentní" názor obhajující krátkost a deb*litu singleplayeru, že COD je multiplayer hra. Pokud vím, Call Of Duty 1, potažmo dvojka, vykrádalo v té době nejúspěšnější podobnou singleplayer hru, Medal Of Honor: Allied Assault (dodneška vlastně nepokořenou), a stavělo na singleplayeru. Jestli najednou z ničehonic autoři staví na multiplayeru, pak znám daleko daleko zábavnější multiplayer tituly - ať už placený Batllefield nebo třeba neplacené Combat Arms...

0/0
19.11.2010 17:16

Chlcony

Re: Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

Ale jaká debilita? U COD 2 jsem se v SP zabavil uplně stejně, jako u MW, ale do teď u obou dílů hraji MP, SP jsem dohrál a konec, byl jsem spokojený. A pokud jsme u tak na hlavu postavenýho srovnávání, tak přeci můžeme říct, že můžeme jít rovnou na nějaké MMORPG! U všech dílů krásný, akčností nabitý SP, ale hlavně mp, na tom to staví, nikoliv na SP, vlastně kdo by kupoval hru, s tak krátkým sp ;D Jedničku si nepamatuju, to bych kecal sakra, ale tam myslím byla hodně dobrá kampaň, ale to už si moc nepamatuji, začal jsem s CoD serií docela pozdě, tak jsem u jedničky moc dlouho nezůstával. :)

0/0
19.11.2010 17:33

Chlcony

Re: Re: Re: Re: Re: Trosku podivne hodnoceni

!! ---A konec, tohle se nesluší řešit u naprosto jiné hry, každý si mysleme něco jiného, ale neobtěžujme s tím ostatní--- !!

0/0
19.11.2010 17:35

pan.klobouk

dotaz

Tohle neni prvni clanek nebo recenze, kde se velmi casto operuje s mnoznym cislem. Prestoze kazda recenze ma sveho autora, ktery je pod ni podepsany a za svym nazorem na hru si (predpokladam?) stoji, text je napsan jakoby "od kolektivu autoru". :)

"přikláníme se spíš ke kladnému hodnocení, některé sekce jsme často opakovali, pochybujeme že budete trávit další hodiny u průměrného on-line hraní, pochválit musíme grafiku, hudbu a dabing, poslední Bondovo herní dobrodružství nás nijak nepřekvapilo, přesto nemůžeme říci, že bychom si Blood Stone neužili."

Pusobi to dost divne, jakoby redakce fungovala na zpusob Borgu ;) vsechno vedela, vsechno kolektivne hrala, na vse mela stejny nazor a vse maskovala a schovavala pod "my".

0/0
19.11.2010 0:39

mechwarrior

Re: dotaz

áno tiež som si to dávnejšie všimol, zrejme sa jedná o nejakú formu kolektívneho vedomia :)

0/0
19.11.2010 1:33

Leatham

Re: Re: dotaz

Nebo je autor schizofrenik ;-)

0/0
19.11.2010 3:59

UrsusLuin

Re: dotaz

To není maskování, nastuduj si něco o stylistice.

0/0
19.11.2010 9:18

john.h

Re: Re: dotaz

podle me, kdyz redakce mluvi za sebe, by se nemelo pouzivat MY, ale redakce, takze MY JSME VYZKOUSELI je divny, REDAKCE VYZKOUSELA zni lip...

ale recenze by podle me mela bejt proste od danyho autora, herniho kritika, kterej to bude psat sam za sebe...

0/0
19.11.2010 10:48

Rotoped

Re: Re: dotaz

Tak nas prosim pouc - jsme tu vsichni blby..

Samozrejme ze je mnohdy vhodny text stylizovat do mnoznyho cisla. U recenze ale fakt tezko

0/0
19.11.2010 11:05

UrsusLuin

Re: Re: Re: dotaz

Recenze tohoto typu spadá pod žurnalistický styl, který je typický soubojem mezi aktualizací a automatizací jazykových prostředků. Z tohoto důvodu je pro něj možné volit jak 1. osobu v singuláru, tak v plurálu, protože se může jednat o oživení (aktualizaci) textu. Text tak působí trošku jinak než obvykle a to budí pozornost (podle vašich reakcí cíl splněn).

Navíc v recenzi lze využít i autorského plurálu, pokud pisatel nechce zdůraznit, že se jedná jen o jeho osobní prožitek, ale například jde o názor, který konzultoval s kolegou, který si hru taky zkusil, nebo prostě použije tohoto postupu pro to, aby jeho názor získal podobu s obecnější platností.

Neříkám, že jste tu blbí, a neříkám, že všichni. Ale nelze někoho kárat za něco jenom proto, že mně to připadá divné, pokud mu to pravidla umožňují. A recenzi podobného typu žurnalistický styl v plurálu umožňuje. Každý samozřejmě máme svůj idiolekt a tím se navzájem, pokud jde o užívání jazyka, lišíme, ale nelze kritizovat něčí idiolekt jen na základě toho, že není v souladu s tím mým.

0/0
19.11.2010 11:32

pan.klobouk

Re: Re: Re: Re: dotaz

Ani po vice jak hodine se prispevek nezobrazil? Tak znovu:

Vsimni si, ze ja BW za nic nekaram, nadepsal jsem to jako DOTAZ. ;) A samozrejme ani nic proti stylistice, oziveni a snaze zaujmout. Klidne at si to i recenzent konzultuje s kolegy a zobecnuje. Ale pokud jsem pod clankem podepsany a prezentuji sve vlastni dojmy, vypada divne takrka vse opisovat jako MY tohle, MY tamto, NAM se zda, prislo NAM atd.

Takhle to totiz vazne vypada, ze Bonda hrali vsichni z redakce a clanek je kolektivnim nazorem i kritikou. To uz neni o konzultacich, viz "některé sekce jsme často opakovali" nebo "nemůžeme říci, že bychom si Blood Stone neužili." Takze oni to vazne hrali vsichni a vsichni si to docela uzili, a vsichni jsou i levi jako savle ;) kdyz nekolikrat opakovali presne ty stejne useky. ;D

Sorry, ale ctenare to pak vede k zamysleni. :) Proc je pod tim podepsany jeden autor, kdyz to hrali vsichni? Jemu pak vsichni ctenari vzpilaji, ze tomu dal moc nebo moc malo. At se tedy clanky podepisuji vyhradne jako redakce BW.

Navic hrali hru opravdu vsichni nebo jen vsichni? Uzili si ji i fandove adventur, strategii nebo simulatoru? Nebo ji hralo jen akcni jadro redakce? I to je dulezite pri posouzeni jak je zabavna, hratelna ci jak jsou obtizne pasaze, ze se musi nekolikrat opakovat. Ctenare to zkratka nuti nad tim podumat. :)

0/0
19.11.2010 14:06

DavidDee

Re: Re: Re: Re: dotaz

Pěkný. Kéž by v diskuzích bylo víc přispěvků takový úrovně.

0/0
19.11.2010 14:51

Rotoped

Re: Re: Re: Re: dotaz

No rika se "spatna reklama=taky reklama"

Souhlasim s kloboukem ze se to fakt taha za usi (....oci..)

0/0
19.11.2010 16:12

Rotoped

Re: Re: Re: Re: Re: dotaz

Double-post a blbe  : )

**Souhlasim s kloboukem ze TO fakt taha za usi (....oci..)

0/0
19.11.2010 16:13

Rotoped

Re: Re: Re: dotaz

No rika se "spatna reklama=taky reklama"

Souhlasim s kloboukem ze se to fakt taha za usi (....oci..)

0/0
19.11.2010 16:11







Najdete na iDNES.cz