Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nový Harry Potter v kinech září, ale jako hra je to propadák

Udělat z Harryho Pottera střílečku, to chce odvahu. A taky to podle toho dopadlo: tedy značně nevalně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pan.klobouk

zvlastni pocty

"Nový Harry Potter v kinech září, ale jako hra je to propadák"

A proto peknych 50% ? Tedy prumerna hra, ani extra dobra, ani extra spatna? To mi k propadaku moc nejde. :)

0/0
7.12.2010 12:24

Skjoldr

Re: zvlastni pocty

To víš, 50% je nyní to, co bývalo 3-5%. Je nová móda, nový styl - hodnocení od 50 do 100.

0/0
7.12.2010 13:23

pan.klobouk

Re: Re: zvlastni pocty

Jasne, ale i kdyz vezmu ze "dnesni prumer je 70%" coz je samozrejme smesny, ale asi pravdivy, porad si propadak predstavuju trochu jinak. ;)

Pro priklad bajny traktor Zetor. Na BW dostal 40%, presto do propadaku bylo daleko, naopak oznacili ho jako "ne úplně marný kousek". A kdyz jeste uvazime, ze jde o souboj budgetovka za par korun vs bajny Harry od nemene bajnych EA...

0/0
7.12.2010 17:53

Rotoped

Re: Re: zvlastni pocty

Jak kdyby lidi porad nedokazali pochopit, ze vsechno neni cernobily..

Ze je neco propadak neznamena ze to musi hned dostat 0%. NECO dobryho se najde na kazdy hre. Muze to bejt cokoli - dej, hudba, design levelu, zvuky, atmosfera, COKOLI..!

Tyhle kydy tady sype kazdej mudrc po kilech. Modelovy priklad: hra zklame treba pribehem a stereotypni hratelnosti, tak za to dostane po zasluze vynadano, ve vysledku ale 70% - treba diky grafice, designu, atd.  A v diskusi samozrejme vsichni zacnou rvat, ze je to trapas, stupni 70-100, bla bla BLAAA..

50% dejme tomu znamena, ze ma hra vyrovnany klady i zapory. Vam to neprijde jako propadak? Ja bych teda nehral hru, ve ktery me po kazdy dobry chvilce neco na*ere. A propadak se tomu klidne rict da.

I na ty nejvetsi kravine je ale v urcitejch ohledech videt kus prace - nejaky procenta se za to proste dat musej - kde by pak byla ta objektivita po ktery vsichni tak volaj??

0/0
7.12.2010 22:23

pan.klobouk

Re: Re: Re: zvlastni pocty

Ja to chapu, ale pardon... 50% a propadak mi k sobe nesedi. Jasne, ze neco pozitivniho se da najit na vsem a jasne, ze tvurci hry se urcite snazili. Vzdycky rikam, ze kazda hra je vlastne dokonala a na 100%. Protoze pokazdy se najde nekdo, kdo ji tak vidi - respektive predpokladam, ze produkt jde na trh v nejlepsi mozne kondici. Nikdo asi nevydava hru s tim ze "je to sracka, tak na 4/10, lip to udelat neumime". Naopak, vsichni maji (nebo si alespon mysli) dokonaly kousek, ktereho se proda hromada a hodnoceni bude vysoke.

A jasne, ze jen rejpu, ale kdyz hned titulek mluvi o propadaku, neni to tak tezky. Pritom snad v kazdym odstavci jsou negativa, tohle je divny, tamhleto nepovedeny, tohle kazi tamto... a pak prsk 50%. :) Navic jako jedno z pozitiv je bran Kinect a jeho mise. Nj, ale novej Harry je multiplatformni hra, takze u PC verze si mam procenta jeste odecist a hodnoceni snizit? Ma to pak vubec cenu hrat, nebo je Kinect a X360 to jediny pozitivni, na tomhle prumernym ale braku? ;)

0/0
7.12.2010 23:35

Rotoped

Re: Re: Re: Re: zvlastni pocty

To ja se nechtel zastavat konkretne tyhle ptakoviny, nebo navazet konkretne do tebe...

Akorat jsem na hemzy typu "vyuzivejte celou stupnici" fakt alergickej - musel jsem si tady vylejt srdicko  :-D

0/0
8.12.2010 0:15

Dworkin

Re: Re: Re: Re: zvlastni pocty

"Naopak, vsichni maji (nebo si alespon mysli) dokonaly kousek, ktereho se proda hromada a hodnoceni bude vysoke." ;-D To nemůžeš myslet vážně. To platí možná pro některé AAA tituly. Ostatní studia nemají na "dokonalé kousky" peníze. Dělají hry, které jsou levnější, které jsou rychle hotové, a u kterých je předpoklad, že zaplatí vývoj a něco vydělají. Počítají s tím, že když to bude levný, tak lidi přehlídnout (resp. prominou), že panák nemá motion capturing a textury nemají rozlišení jako dveře od garáže.

0/0
12.12.2010 22:41

pan.klobouk

Re: Re: Re: Re: Re: zvlastni pocty

Nj, ale ted mluvime kazdy o necem jinem. :) Ty o budgetovkach a obecne rychle zplacanych taky-hrach, co se pak valeji v samosce u pokladny.

Prave, AAA hry jsou jina kategorie a treba zmineni EA (i kdyz je zajima taky jenom zisk a zdimani hracu) pres vsechen ten maras na kvalitu a jakousi dokonalost porad dbaji. Prekvapilo treba nedavne zruseni NBA 11, sami uznali, ze hra byla slaba a potrebovala jeste minimalne rok vyvoje.

Kupodivu nekvalitni Harry jim utekl, prestoze tam asi hrala roli i jina kriteria. Mozna to berou jen jako tupou hricku pro Kinect, dost mozna hra musela za kazdou cenu ven, kvuli licenci a filmu v kinech.

0/0
13.12.2010 16:51

Eclipse_GSX

Cože

"Zpracování postav i prostředí není vůbec špatné"

Já teda nevím, ale podle screenů z recenze to vypadá přímo odporně. Textury vypadají tak na 512 x 512, AF 0, s polygony si hlavu asi taky nikdo nelámal (roura osmihran, hromady šrotu jsou fakt nádherný), vzdálená krajina (ty stromy) odporná, přepaly kam se podívám. Vůbec je to holý. Odkud ty screeny bože jsou? Vypadá to jako vytípaný z jedný nevalně zpracovaný lokace v pre-alfa verzi. Zbytek naznačuje, že to bude propadák, ale u týhle věty jsem se zarazil. Asi s panem Lysým jinak vnímáme graficky povedenou hru:-/

0/0
7.12.2010 9:59

Lolinator

Uz film je blbost jak delo

Ani si nechcem predstavit co je hra....

0/0
7.12.2010 9:28

danhar1

Film vr. hra

vždy když udělali hru podle filmu vždy to stálo za ....:-)

0/0
7.12.2010 9:24

Blackened Halo

suhlas

no ta hratelnost podla videí vyzera maximálne "lacne"

0/0
7.12.2010 7:36

NasgolFren

Re: suhlas

Když sme u toho co jak vypadá, tak Harry na úvodním obrázku vypadá jak 50. letý otec (asi Harry Pottera) ;-D

0/0
7.12.2010 8:06







Najdete na iDNES.cz