Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Assassin's Creed 3: Americký zabiják vraždí lidi i zvířata

Problémy technického rázu a místy patetické dialogy, to jsou v podstatě jediné nedostatky třetího dílu akční historické exkurze Assassin's Creed. I přesto je hra zárukou vynikajícího zážitku a zatím nejžhavějším kandidátem na "zabijáka vánoční nudy".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H26a41c82k39i50s 96B69e85l78l 5453227185381

Ubisoft ukazuje že dokáže vytvořit hru na urovni AC1.Graficky ani hratelně se na tom moc nezměnilo a to se mi líbí.Proto je jasný favorit her za rok 2012 AC 3.Ale ještě výjde Far cry 3,opět od ubisoftu takže možná změním názor :-)

+5/0
15.11.2012 14:52

J34o51s74e49f 82N64o83v89a37k 5598622506808

Taky vás označení "asasín" tahá za uši? Opravdu je to český termín a nebo jen počeštěný asassin?

0/−5
15.11.2012 8:19

R34a20d51e50k 59C59i33m52r 5558651202180

to je opravdu česky :) nebo se ještě říká "hašašíni", ale to už vám asi uši utrhne úplně

+6/0
16.11.2012 5:44

J76a46r11o58s10l71a81v 93B71r47ü52m41m76e14r 7864293396

Na konci 18. stol opravdu měli Indiáni větší možnosti a práva než později, bylo jich více a byly relativně respektovanou silou, která dost pomáhala různým stranám ve válkách mezi bílými. Černoši byly z valné části otroci, ale pokud nějakým způsobem byli svobodní, tak mohli žít také celkem v klidu, primitivní rasismus se vyvinul až později.

+6/−1
8.11.2012 13:32

M88a80r29e88k 69Š71i58m43o37n 2844617838858

Ano, je to tak, právě jsem dočetl román Poslední mohykán, ten je ze stejné doby. Indiáni odjakživa válčili mezi sebou a bílé osadníky zprvu tolerovali a obchodovali s nimi, na začátku 17. století se ve francouzských državách usazovali jen obchodníci s kožešinami a nezabírali skoro žádnou půdu, potraviny skoro všechny dováželi. Do indiánských válek se běloši zapojili v roce 1610, kdy Francouzi pomohli Huronům proti Irokézům. Indiánské kmeny se v této době často nekoordinovaně stavěli na různé strany válčících evropských mocností, tedy zejména Holanďanů, Španělů a především Angličanů a Francouzů. Irokézové Francouzům porážku nikdy nezapomněli, v této oblasti byli velkým a silným kmenem a výrazně přispěli k tomu, že Nová Francie (velká oblast od Kanady kolem Mississippi až k New Orleans) byla mírovou smlouvou předána v roce 1763 do rukou Angličanů.

0/0
28.11.2012 16:58

T77o85m64á41š 15K28o82z40l36í86k 4802551191868

Divím se že je zdejší recenze tak pochvalná, četl jsem recenzi na konkurtenčním webu a popisovala několik vlastností, které bych třeba já také bral jako nepříliš vydařené, zde se o ničem takovém nemluví. Například o přílišné lineárnosti přiběhových misí, kdy hráč nemá žádnou volnost v tom jak úkol splní, musí běžet pouze jednou vyznačenou trasou, jinak ho hra potrestá desynchoronizací. Pak také, že hra vsází až přiliš moc na wow efekt a snaží se být co nejvíc cool (spomalené akční kamery atp.), je zaměřená až přiliš moc na akci ve stylu hollywoodských "trháků". S tím souvisí, že je všude až příliš vojáku takže nepřipadá v potaz kradmý pohyb a je všude málo lidí tak, že se nedá pořádně splývat s davem, což hráče nutí stále masakrovat kvanta vojáků i jen kvůli tomu aby si strhl plakát aby snížil hledanost. Z bojů se zas staly pouhé quick time eventy aby mohla postavička předvádět co nejvíc cool bojové pohyby (animace).

+1/0
6.11.2012 10:08

T67o19m73á55š 72K14o23z66l83í89k 4292171731518

Assassína jsem měl vždy rád, vlastním všechny předchozí díly, s koupí 3jky zatím stále váhám, hlavně kvůli výše zmíněným neduhům. Nemám totiž rád jak se teď snaží všude cpát až příliš přehnanou akční složku okoženěnou o ty trapné zpomalovací akční kamery a quick time eventy na každém kroku, z akční části hry je pak jen něco jako interaktivní video namísto skutečného hraní. Jen aby se hry dostaly na pomyslnou úroveň Hollywoodských braků. Asi se chtějí víc zavděčit dětem které tyhle přehnané wow efekty snad nalákají, nechápu.

0/0
6.11.2012 10:15

J24a72n 85H29l20a84h68ů66l75e45k 2973686452973

Ahoj, chápu tvoje rozpolcení, ale AC3 jsem si koupil, hrál a můžu zhodnotit. Skutečně se moc prostoru pro alternativní dokončení úkolu nenachází, ale cestu si můžeš vždy nějak zkrátit (při plnění úkolů), kolikrát to byla jediná cesta jak případné honičky stihnout, co se týče soubojového systému, já osobně jsem změnou potěšený, protože dřívější nesmrtelnost byla docela smutná a nový soubojový systém je krok kupředu. Co se týče poznámky a konfliktech, ano tohle zklamalo i mě, opravdu se jim nedá moc vyhnout, stealth akce ale možná je, i když obnáší víc času a likvidování docela dost vysokého množství nepřátel, oproti dřívějším dílům. Mohl bych pokračovat a pokračovat, ale ať to shrnu:

0/0
20.11.2012 10:24

J62a93n 48H42l60a84h90ů33l62e39k 2883786722213

Lineárnost je u podobně rozsáhlé hry nezbytná, to bych jim nevyčítal, že se změnil soubojový systém bych pochválil, přebytek filmových scén nabourává plynulost hry. Nedostatky v dabingu jsou tristní, stejně tak optimalizace pro PS3 (chtěl jsem si to zahrát u TV), protože kolikrát najednou vypadne zvuk (možná chyba hry, já doufám jen že PS3 nestíhalo). Celkový dojem, hru hraji docela dlouho 20-30h a stále mě baví a není stereotypní.

0/0
20.11.2012 10:25

J11a74n 21H97a54b40á25s62k10o 4614457331273

Dabing? jsem jediny kdo si je vedom rozdilu mezi dabingem a prekladem? protoze hra je prelozena pokud ja vim. nadabovany je jen prvni dil

+2/0
5.11.2012 13:23
Foto

A10l42e38x57a13n68d24e14r 89S51i85m55k87o 8603892195568

rovnako ako v assassin creed 1 a 2. uz v recenzii spomenute mrznutie alebo ako napisali, padnutie a daleko ku checkpointu nemate. to ale cloveka pekne nastve, hra ma byt plynula a funkcna a nie aby ste len dufali ze teraz to nepadne. pekne prostredie nevyvazi ze hra pada a robi problemi. ako to ze just cause 2 ide bez problemov? ako to ze skyrim ide bez problemov? bud je to otazka enginu alebo len flakacstvo programatorov. assassinov 3 rozhodne nekupim.

0/0
2.11.2012 18:41

J39a40n 22H57l64a11h33ů98l23e14k 2813986922853

Hrál jsi tu hru? Dle tvojeho postu to tak nevypadá. Na PS3 to jede hladce, kromě občasných haprů v dabingu.

0/0
20.11.2012 10:28

M96i37c67h89a90l 34T81o84m20á57n17e20k 9327359526

zadam vysvetleni ohledne toho s cestinou.

to si trosku protireci, zminit ze cz dabing je nanic, protoze jsou eng konverzace narocne a doporucujete to hrat v eng, kde tomu podle vas porozumi hrac se zakladni anglictinou.  tak bud tomu jde rozumet a dabing je nekvalitni protoze ho odflakli, a nebo tomu rozumet nejde a proto je to nekvalitni dabing, ale v eng tomu nebude rozumet hrac se zakladnimi eng znalostmi.

+1/0
2.11.2012 14:03

M65i79c35h53a53e31l 14M21l68y45n41á14ř58, 89i63D42N14E96S64.88c28z 8302691988832

Zhustene jsem se snazil vyjadrit toto: puvodni dabing obsahuje radu ruznych slangovych, pripadne dobovych vyrazu. pokud mluvite anglicky na bezne konverzacni urovni tak i presto budete vicemene bez problemu rozumet "zakladni myslence" dialogu. Vzhledem k tomu, ze prekladatele casto delaji preklady "naslepo", tzn maji k dispozici pouze texty a nevidi uz zasazeni do dane sceny, pak bez znalosti konkretnich souvislosti casto prelozi nejake "neobvykle" slovo nebo vetu v jinem vyznamu nez ma ve skutecnosti mit. tim padem pak na titulku muze byt v porovnani s puvodnim dabingem nesmysl. takze z hlediska "slepeho" prekladatele ten preklad musel byt nebetycny ocistec, protoze ta anglictina je pro tento pripad velmi narocna. pokud ji ovsem slysite primo ve hre v ramci dane sceny, pak lze rozumet docela dobre, prestoze asi zdaleka ne uplne doslovne.

+4/−1
2.11.2012 15:03

M74i53c29h63a50l 54T78o96m55á56n33e56k 9557489646

dekuji, to uz mi dava smysl

0/0
2.11.2012 15:19

M91a25r97t54i58n 30P33o94c55h25m12a23n 6678469332

Je to jako ve filmu, tam taky cesky dabing vetsinou kazi dojem z filmu, az na par svetlych vyjimek (Zhave vystrely, Cerveny trpaslik apod.). Cesky dabing ve hre se mi libil, a to opravdu libil snad, jen v Zaklinaci 1. Jinak doporucuji anglicky a k tomu zapnout titulky (pripadne ceske titulky).

0/0
4.11.2012 8:46

M45a20r35t68i78n 76P83o56c28h90m62a16n 6128429392

Tesim se. Minuly dil me trosicku zklamal, tenhle bude asi zase super. V clanku me zaujaly/pobavily dve veci. Prvni je "vanocni nuda" - to asi nejak neznam a rad bych to nekdy poznal ;-D Druha se tyka tech zvirat - v kazde treti hre dnesni doby pokraji hrdina nekolik desitek lidi nejruznejsimi zpusoby, ale jakmile se nekde ublizi zajickovi, tak uz z toho bude problem a budou se branit prava zvirat. 8-o

+5/0
2.11.2012 11:20
Foto

A84l58e57x10a95n12d31e25r 49S63i50m58k72o 8483472405208

to je ako z erotikou v hrach. v serialoch co bezia v tv uz okolo 14:00 sa casto po sebe sapu ze uz by som to nazval softpornom. ak sa ukaze v hrach kus zenskeho stehna uz je to od 18.. ak uz je ale hra od 18 rokov preco uz tam nedaju erotiku ved 18rocny si skoci aj po pornozurnal do stanku..

+2/0
2.11.2012 18:47

L60u31k21á23š 31B86a69r86e17š 4683786638954

Mám to tedy chápat tak, že AC IV se už neplánuje (ani na PC)?? Vždyť se mluvilo o tom, že se autoři chtějí v dalším dílu vrátit do středověku?!

0/0
2.11.2012 9:19

R23a31d62o26m39í53r 65Č67u49ř31í23k 3949846141

tech AC uz je zbytecne moc za chvili to bude jak COD

0/−1
2.11.2012 9:35

L37u28k20á17š 80B59a51r55e79š 4303266638714

Toto je věc názoru, lze předpokládat, že k AC III tak 1 - 2 datadisky budou, ale i tak se o čtvrtém dílu mluvilo a nikdo ho nevylučoval, spíš naopak, tak co se změnilo? :-/

+1/0
2.11.2012 9:41

M86a22r87e42s 52O60n53d50r29e95j 7567182939748

ve stejné generaci konzolí, tím jsem pochopil, že když za rok vyjde PS4, už se budou dělat hry primárně na čtyřku, což bude další generace konzolí. Nemyslim si tak, že autor tvrdí, že už nebude AC, ale že předpokládá, že hra už nebude dělaná primárně pro PS3.

0/0
14.11.2012 23:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.