Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Staromódní akce Aliens: Colonial Marines probouzí vetřelce. Dojmy

Příznivci filmového Vetřelce se mohou těšit na další hru. Aliens: Colonial Marines je v mnoha ohledech staromódní akce, jejíž síla vynikne při hře více hráčů. První dojmy jsou pozitivní, i když některé hororové momenty zatím působí nepřesvědčivě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J19a27k72u32b 81U46r97b28á77n78e35k 6202109254266

Mám docela obavy, že pokud si tvůrci musejí vypomáhat filmy, příběh nebude stát za moc. Dodnes s láskou vzpomínám na 10 let starý AvP 2, ve kterém byly všechny tři kampaně propojené a při opakovaném hraní si člověk pokaždé všímal nových detailů příběhu. 

Jinak "útroby obřího hovnivála" je opravdový jazykový skvost.

+1/0
6.1.2013 19:17

M69i69c15h28a11l 27Ž83e76l50i74n73s23k95ý 9250628611980

AvP 2 byla a pořád je moje nejoblíbenější hra s vetřelci ... poslední AvP mělo velký potenciál s hezkou grafikou, ale lenost rebellionu tu hru totálně potopila :(

+1/0
6.1.2013 23:12

M37i92c42h37a55l 34Ž62e76l24i42n81s80k68ý 9760578481920

Já zase nechápu to, proč hledají Ellen, když jí společnost na konci trojky doslova viděla zemřít z královnou trčící z hrudníku.

0/0
6.1.2013 13:14

B39r76o93n11i54s26l34a49v 32J57a18k33l 8110125245275

"Staromódní akce Aliens: Colonial Marines probouzí vetřelce." ...... OK ....... no, ale pak jsem si pustil video a je tam "zdroj: Gearbox" ..... takze netreba dale cist recenzi a muzu S HRDYM SVEDOMIM RICT, ZE TO BUDE TOTALNI KRAVINA!!!

Gearbox je totiz firma, co vytvorila (v tomto smyslu zahubila) veskerou soudnost v hernim prumyslu hrou Duke Nukem Forever, ktera nebyla ani tak spatna, jako neuveritelne priserne hrozna, ze se tomu vazne na prvni pohled nedalo ani uverit. A taky to byla jakoze "staromodni akce" v novem kabate ..... krom totalni demence a popirani vseho, co mela puvodni hra, byla i neuveritelne oskliva a treba grafika jednoznacne horsi nez puvodni 15 let stara hra, coz je opravdu k placi (a to ne proto, ze by puvodni duke mel spatnou grafiku, to vubec ne). Gearbox je pro me synonymem zla, jak v aute, tak v PC. Jedine co georbox zachranilo od me svate valky proti nim je to, ze jsem to nejdriv zkusil, nez jsem to koupil (a to jsem si to vazne hodlal koupit) .......

Takze staromodni alien bude totalne zpizdrena neakce v podobe nekonecneho zdravi a naboju, nesmyslnych dialogu, priserne grafiky a dvou zbrani .... neco jsem vynechal? Je pekne napsat si sam fundovanou recenzi aniz bych hru kdy videl:o) Uz jsem skoro jak vetsina recenzentu na idnes:o)

0/−15
6.1.2013 5:21

J35a81r17o81m87í24r 45Ž51e51l85í83s11k95o 9805971254735

Netvrdím, že dnešní herní svět je zvrácený a 90% je odpad i s dobrým hodnocením recenzentů, ale odsoudit hru bez hraní a navíc napsat že Gearbox má prsty jen ve špatných hrách je totálně mimo mísu. Borderlands, Brothers In Arms, Counter Strike, jedna špatná hra vedle druhé :-D POBAVILS MĚ :-D

+6/0
6.1.2013 9:29

A13n85d85r67e97j 82B75r17a87b32e75c 4542521227404

Na tu spojitost s Counter-Strikem jste prisel jak? :) Puvodne to byl mod dvou nezavislych vyvojaru, kteri pak presli pod Valve. Minimalne jeden z nich dnes pracuje jinde, znacka nicmene patri prave Valve.

+1/−2
6.1.2013 9:52

J66a63r43o93m49í65r 14Ž25e40l51í58s67k42o 9335531514595

Žeby web gearboxu? 2003

Counter-Strike: Condition Zero and Halo: PC Released. Half life taky, ale jedna věc je Valve, druhá Gearbox, že se to míchá jedna věc, ale že je to dnes pod GB druhá. Tak je to myšleno ;-)

0/0
8.1.2013 8:26

A91n58d97r26e38j 59B37r98a41b74e10c 4902681967974

Gearbox odkoupil Duke Nukem Forever jako projekt, ktery byl treba z 80 % hotovy a i na dokonceni pracovala vetsina puvodnich vyvojaru. DNF nepohrbil Gearbox nybrz byvaly sef projektu George Broussard. Lepe receno jeho snaha nacpat do hry kazdou vychytavku, ktera se objevila jinde. Puvodnimi autory projektu bylo 3D Realms, pozdeji hru dodelavali lide z Triptych Games.

Vsadil bych boty, ze Gearbox jednoduse ziskal licenci na znacku vymenou za nejakou financni odmenu a slib, ze DNF dodela. Tak to zkratka "v nejakem stavu" vydali, aby si uvolnili ruce. Verim, ze Duke se jeste vrati a pristi dil by mohl byt povedeny.

A vety typu: "Neni to dobre. Jsem rad, ze jsem to ukradl," snad ani netreba komentovat.

+4/−1
6.1.2013 9:51

D72a52n44i42e47l 13H75o18n97z69a 6548254480245

Souhlasím. Gearbox především (šéf GBX začínal v 3D Realms) zachránil 3D Realms od toho, aby z nich Take 2 vysoudilo duši. Odkoupil značku, protože vyvíjí nový díl s Dukem, vzal pod svá křídla původní vývojáře, aby z nich vymačkal to, co oni dokázali za ty roky do hry dát.

0/0
6.1.2013 23:06

M42i83c43h80a26l 61T92e24c23l 8375138158932

Pane Jakl vy ten svet vidite opravdu jednoduse . Podekujte 3D realms ,kteri na te hre pracovali 13 let . Gearbox na dokonceni mel asi rok mozna kapanek dyl ,ale to nic nemneni ,ze to zlo v te hre vytvoril 3d realms .

0/0
6.1.2013 12:20

D17a90n14i33e71l 53H60o93n88z87a 6218144550255

Hlavně Gearbox sám o sobě nic nedokončoval. Dal původním vývojářům nové prostředky a kanceláře, aby to, co mezitím rok programovali doma na koleni bez jakéohkoliv vedení jako parta jednotlivců, mohli nějak dotáhnout, aby se to dalo hrát a v nějakém stavu to vyšlo. Hrozilo totiž totální pohbření značky DN.

0/0
6.1.2013 23:08

O50n98d55ř82e43j 87M84a98t90ě65j20k51a 2441142582

Duke Forever nebyl tak hroznej, jenom skalní fanoušci Duka čekali dokonalou hru. Ale musim bohužel konstatovat že kravina byla už Duke 3D. Mě to nikdy nebavilo, se stejnym enginem je mnohel lepší Blood z roku 97.  :-P

+1/−1
6.1.2013 18:51

M39i16c38h41a18l 67T27e92c46l 8825708878302

me se libili ty moznosti co ta hra mela . Na svou dobu uzasne ,ale jako hra me to taky moc nebralo . Presto uznavam ,ze z dnesniho hlediska to byl herni skvost . Na porno kino asi nikdy nezapomenu ;-D

+1/0
6.1.2013 22:04

B52r94o32n76i70s46l51a24v 66J54a68k27l 8190185105485

"Duke Forever nebyl tak hroznej" .... sak rikam, ze nebyl tak hrozny ..... protoze je jeste mnohem, mnohem horsi!!! Duke s autohealem a max dvema zbranema??? To jako ma byt vtip? Konec sveta bych si predstavoval ruzne, ale tak hroznou predstavu jako Duke Nukem Forever, jsem nikdy nemel .... u me svet neskoncil 21.12., ale mnohem driv, pri vydani DNF .... teda aspon ten herni svet. Uz nikdy si zadnou hru nekoupim pred tim, aniz bych ji sam hral ..... prvni dny recenzi byly privetive ... nastesti vyslo demo, ktere davalo tusit tragedii a finalni hra to jeste 100x zvelicila ..... proste konec. Omlouvat gearbox se neda ..... autoheal a dve zbrane pridali oni, aby to jelo i na konzolach a nemuzeli hrabnout ani prstikem do kodu. Nepreskocitelne dialogy, nemoznost volneho pohybu, glowing predmetu, to tam taky dobastlili oni .... co by jinak tu dobu delali, kdyz to asi jeste 3x oddalili ..... grafika tam saje jak cyp, puvodni duke s hires texturama a plasma 3D packem a modelama je o 10 let dal ... ale grafika neni ani omylem co tu hru zabilo .... byla to ta konzolova demence dnesnich her, kdy je uroven a obtiznost nastavena pro jedlickuv ustav.

Gearbox to vydal, tak je to hold bordel na jeho hlavu, i kdyby nic vic neudelal. V herni komunite se ztrapnil, lidem prachy vratit nechtel, takze ti co si od nej tohle koupili, tak to byla posledni hra od gearboxu .... a pokud nejakeho noveho, sebelepsiho duka vyda gearbox, tak si ho stejne nikdo nekoupi ..... pokud bude dobry, tak si ho ti skalni priznivci, proste stahnou zadarmo jako satisfakci za DNF .... a nikdo se jim nebude divit ......

0/−2
7.1.2013 2:23

O22n29d18ř55e45j 59M80a81t71ě47j57k33a 2151192102

Jak řikam, je to jenom přehnanejma nárokama co jsi od tý hry čekal. Já nejsem fanda Duka a proto jsem od toho nečekal nejlepší hru na světě. Ale znam to co popisuješ, když vyšel FarCry 2 tak jsem řval stejně.

0/0
7.1.2013 8:31

M71i10c63h55a94l 42T43e80c97l 8615438718612

Pane Jakl autoheal je PC vynalez na konzole to neschazujete . Prvni hra co to mela bylo CoD2 a to bylo jako prvni na PC . Autoheal si tam dodal 3d realms . Proc asi myslite ,ze jim trval vyvoj 13 let . Mozna proto ,ze meli potrebu tam dat ty vymozenosti z moderniho herniho sveta . A nechte si ty fantasmagorie ,ktere si tu vylozene cucate z prstu . Nad vama jste mel jasne napsano ,ze ac Gearbox tak to stejne delali zamestnaci z 3d realms . Kazete moralku a sam jste zlodej . Srovnejte si to v hlave nez nekam v lezete at nejste za hlupaka .

0/0
7.1.2013 13:28

D68a24n97i58e27l 54H33o62n62z41a 6838924240495

To neustálý zdůrazňování coop módu je teď nějaká placená povinnost pro novináře? Dokolečka se řeší multiplayer a coop. Přitom A:CM je od začátku dle vyjádření SEGA a vývojářů z Gearboxu především singleplayer záležitostí. A přesto zas čtu tu naprosto d*****í větu "...ale bude naprosto nejvíc kulervoucí si to celý zahrát ve čtyřech".

+2/−1
6.1.2013 3:46

D14a33n88i28e19l 57H53o95n26z55a 6628144160785

V kontrastu s tím mě baví, jak BW předtím strhal singleplayer AVP

+1/−2
6.1.2013 3:48
Foto

L48u20k92á12š 86P29o23t57u48ž97n16í60k 8843464195672

Achjo. Kdy budou konečně recenzenti taky vědět o čem píšou... Pokud se maj A:CM odehrávat po ději Vetřelce 3 ... tak nechápu jak se může hra odehrávat v lokalitách znamých ze Vzkříšení ... který se odehrává 200 let po smrti Ripleyový a Hickse... Krom toho na vesmírný lodi někde u Saturnu, zatímco Sulaco je momentálně na oběžnici LV-426 u Calpamos (což mě recenzent - jako ALIEN-Fandu -zase naopak mile překvapil :) )

+7/−2
6.1.2013 2:36

A79n61d79r91e38j 57B19r43a34b24e17c 4712961527954

Vetrelce nemam tak nastudovaneho, ale vznikly ty lokality teprve o tech dve ste let pozdeji? Jejich absence v drivejsich filmech jeste neznamena, ze drive neexistovaly (viz planeta Zeme - taky tu byla pred vasim narozenim, ale nevedel jste o tom:). Ale jak rikam, mozna je jejich vznik skutecne podmineny nejakymi udalostmi.

0/0
6.1.2013 9:56



Najdete na iDNES.cz