Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Aliens: Colonial Marines nakrátko strhnou, poté znechutí

Střílečka na motivy Vetřelce těžkopádně balancuje na hraně mezi katastrofou a povedenou hrou. Ačkoliv vznikala přes šest let a vývojáři její vydání několikrát odložili, výsledná hra brzy zmizí zapomenutá v propadlišti dějin. A je to škoda, protože některé pasáže předestřely značný potenciál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L34u66k30á21š 68K95a56ň82k81a 4122438935498

Tak jsem si hru koupil na xbox live marketplace. Za bodíky vyšla na 500 Kč. Coop je fajn i multak jde ale singl běs. Kdyby měl někdo chuť si zahrát můj gt:kankys81

0/0
19.6.2013 18:51

J31i71ř60í 66V27y49š70í14n 6379703415199

AVP1,2 i 3 sem si naramne uzil a za ty leta jsem se k tomu i rad vracel tak doufam ze ACM me nadchne stejne :-) jen doufam ze to utahne ten muj velebny kmet jinak budu muset pockat na premie z prace ;-D

0/0
13.2.2013 15:46

B15r73o82n15i92s76l57a20v 95J20a98k77l 8880485975865

Aneb jak jsem nedavno rikal ..... Gearbox vyrobil DNF .... a jak vidno AVP je podobny propadak.

0/−2
12.2.2013 17:41

M36i50c17h22a41l 98T20e17c19l 8865648898212

Pan Jakl je zrejme na drogach . Zde se bavime o jine hre nez pisete . A taky by bylo fer si o ACM nejdriv neco zjistit nez tu budete napadat Gearbox . Koneckoncu minula diskuze jasne dokazala ,ze o Gearboxu nic nevite natoz pak o politice jak se Duke potazmo Aliens vyrabelo . Aliens je prokleta znacka ,ktera od dob ohlaseni 2001 jeste na PS2 byla MNOHOKRAT rusena a nasledne predelavana . Podekujete Time Gate Studiu za dnesni podobu Aliens Colonial Marines .

+1/0
12.2.2013 19:00

D20a63n61i91e50l 37H86o51n18z98a 6958504260915

Gearbox vyrobil DNF? 8-o ;-D;-D;-D Rv Co takhle facku a ne jednu?

+1/0
13.2.2013 18:47

M21i75c49h67a48l 59Ž31e16l49i44n90s11k92ý 9420838941850

Předobjednávku jsem okamžitě zrušil, za tohle peníze nedám. Těch blbých animací jsem si všimnul i v trailerech, ale hru jsem hájil tím, že jde pořád o Work in progress :( ... Jsou to dva roky zpět, co jsem měl pracovat na nové AvP hře, pro kterou jsem napsal vlastní příběh. Kéž by se mi tenhle můj sen splnil a já měl možnost se podílet na vývoji hry s vetřelci a predátory

+2/−3
12.2.2013 16:58

G67a70b55r15i98e88l 23H36o55r57t59e48n 9971979223444

V Česku ji nikdo neudělá, to je vyloučeno. Dokud nebude existovat nějaký soft na kvalitní automatické generování pohybů živých bytostí a jejich mimiky (s uvěřitelnou variabilitou), jsou takové hry strašně drahé.

+1/0
12.2.2013 21:02

J58a92k25u96b 20U24r32b71á59n42e55k 6522169464856

Nějak mi není jasný rozdíl mezi "okatě" a "neokatě" nascriptovanou scénou. Už v době Half-Life jsem se smířil s tím, že se občas musím nechat hrou vodit za ručičku, aby scripty proběhly tak, jak developeři zamýšleli.

+1/0
12.2.2013 15:34

A58n74d25r11e64j 58B30r65a69b50e78c 4342331747584

Zrovna u Half-Lifu je videt veliky posun mezi prvnim a druhym dilem. V prvnim dile jsou ty skripty hodne zjevne, v druhem je to o dost lepsi.

+1/0
12.2.2013 15:54

J88a94n 91Z13b79y96t34o11v69s69k59ý 1403821377386

po shlednuti gameplay videa na YT, mi to pripada bez pohybu, vypada to jako kdyby jel robotem misto ovladal marinaka... zadnej pohyd, perspektiva divna...

+3/−1
12.2.2013 12:30

M80a80r13e51k 23M62i49c32k96a 3433935434939

proč ? proč ? proč ?  já se na to tak těšil :-(

+1/0
12.2.2013 11:15
Foto

M41i50c73h53a46l 36E66k96r62t 2205535816

No, já už včera vyzkoušel i ten multiplayer (PS3 verze). Neníto úplná tragédie, ale radši budu dál levelovat v Black Ops II.

V singlu jsem už na začátku hry pocítil hroznoufrustraci z několikanásobného úmrtí těsně před checkpointem, ale poté, cojsem zjistil, že se vetřelci pohybují po předem daných trasách, se z opakovánícheckpointu stává procházka růžovou zahradou. Jen nesmíte uvíznout „v davu“(3+) vetřelců. Někdy to úplně bije do očí. Spustíte skript v bodě A (postropě se rozeběhnou 3 vetřelci), ale nedojdete až do bodu B, a tak tam na vás čekajía můžete je sejmout hezky z dálky, protože programátor jim zřejmě zakázalopustit vymezený prostor. Humanoidní nepřátelé taky nepředstavují vážnějšípřekážku, pokud si zvyknete na těžkopádné zbraně.

Taky je zajímavé, že pokud umřete mezi checkpointy, nezresetují se vámstatistiky k předchozímu chceckpointu. Já sem třeba poskočil o 2 úrovněběhem několikanásobného opakování jednoho úseku zmíněného výše.

+1/0
12.2.2013 10:36

J77i77ř89í 98S93t88r70e34b85e23l 5494536525709

Copak, nefachčímezerník?:-)

+2/−1
12.2.2013 15:34
Foto

M16i75c42h52a79l 82E63k40r66t 2755375186

Text sem kopíroval z Wordu a nějak se to po uložení "srazilo":)

Zrovna sem se prokousal zhruba do půlky hry a žádné zlepšení. Kdybych to taky neměl na recenzi, tak už se k tomu ani nevracím.

0/0
13.2.2013 0:09
Foto

M66i39c89h11a23l 82E50k40r68t 2795705546

Tak Windows Phone taky spatna volba pro komentare:/

+3/0
13.2.2013 0:11

M16i44c98h54a32l 16N63a60c13h92t83m95a89n85n 8767112127940

Ach jo...takže zase zpátky k aliens vs predator 2....

+1/0
12.2.2013 10:13

J23a59n 41F28r60ý61d67l 1564328472395

avp 1 ! :-)

+2/0
12.2.2013 12:28

A68d30a75m 17Š61p80i35l75l29a40r 8229527312536

Sakra jak se na něčem může pracovat X let. Y krát to odližit a potom dostat neuvěřitelných 7!!!! hodin?

+4/0
12.2.2013 9:32

P16a35v95e27l 27V92a63n62č66á77k 3744405564125

Ach jo a já se tak těšil ... no nic, jdu zrušit předobjednávku, za tohle litr nedám.

+1/−1
12.2.2013 9:07

T80o92m70á48š 17K37o64z63l25í74k 4242781241308

Obzvlášť tento odstavec mě děsí:

"Některá vývojářská rozhodnutí lze pochopit jen těžko. Například vetřelčí krev je neškodná, střílet lze skrze spolubojovníky a ikonický senzor pohybu je v zásadě zbytečný."

Doufám, že to je třeba jen tím, že to recenzent hrál na easy :) a že na vyšší obtížnost bude kiselina mít patřičný účinek.

0/0
12.2.2013 8:05

A75n28d93r28e29j 75B39r18a60b31e35c 4302211747664

Ne, tim to opravdu neni a stejne je to i na nejtezsi obtiznost.

+8/0
12.2.2013 8:16

J22a49n 83P16a93n29e26k 5592286816810

Nevim jak kiselina, to slovo neznam, ale kyselina nedela nic na zadnou obtiznost.

+8/−2
12.2.2013 8:45

A46n77t69o42n12í52n 78H83o47l46í11k 8557463374810

Vidite, trefil jste to .. ono to vlastne neni az tak tezke pochopit co tim autor myslel ..

+4/−3
12.2.2013 11:50
Foto

M15i63c61h86a84l 11E44k51r49t 2185115386

Jedna z trofeji nicméně pocita s 5ti killama bez poškození kyselinou. Jen u jednoho druhu alienu.

0/0
13.2.2013 0:13







Najdete na iDNES.cz