Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: War Thunder je snem všech milovníků vzdušných bitev

War Thunder uspokojí více i méně náročné piloty. A nadchne technickým provedením.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K78o39n48r54a35d 91S74l49a20d28e94k 3317438889702

Nechápu jak tohle může někoho bavit, uvědomte si jak ta hra i s tipem hráčů-předpokládám tak do věku 14ti let je kontroverzní-hrozná rubačka, masomlejn, žádná spolupráce, dobytkové se před vás nacpou aby vám sebrali sestřel. Planesety absolutně neodpovídají realným situacím, letouny se rodí ve vzduchu, mapy 15x15km, FM primitivní, letouny snad nemají pádovku...a Gajin na to kašle, nic už nevylepšuje, je to hlavně o tahání peněz z hráčů.

Takže nesouhlasím s nadpisem "Sen pro milovníky vzdušných bitev" ale zlý sen, nebo noční můra pro milovníky lítacích simů. Je to prostě obraz doby, masa hráčů chce rychlou akci, honit se za body a vyhrávat. Včera se mlátili ve střílečce na zemi, dnes ve vzduchu.

"Milovníci vzdušných bitev" snad ještě nevymřeli, i když jich je už málo-najdete je, ale jinde, tady určitě ne.

0/0
16.1.2014 15:55

V93o98j73t90ě25c82h 49H29u10b92á96l60o34v95s15k63ý 3286948

Pokud jsi zůstal jenom u arkády, chápu že jako "fajnšmekra" tě to asi nepotěšilo, nicméně, neurážej tady cizí vkus, každému se líbí něco jiného, ja si to občas zahraju a baví mě to. Je to hra zadarmo a stále ve vývoji. Tyhle hnidopišské kecy od nějakého gaučáka, co by takovouhle hru sotva dokázal vyrobit mě dokážou rozčílit.....

+4/0
19.1.2014 21:47

K69o37n55r75a78d 89S54l53a44d21e38k 3437188499212

Ta jejich tzv. Beta je na verzi 1.37. Je to výsměch. Kde je herní obsah od komunity? Virtuální historické bitvy na historických mapách? Gajin nedokázal engine převézt na velké mapy 500x500 km, ale ani 100x 100, po takové době, s takovým zázemím. K čemu jsou potom tzv. reálné mody? Jde tu jen o tvrdou komerci, tak proč dělat náročný úpravy pro malé procento virtuálních pilotů? Ti si musí vytvářet upgrady do her zdarma ve svém volném čase a skládat se dopředu na vývoj.

FM letounů je někde na úrovni Ila verze 4.08. Ostatně Vychází FM a DM přímo z původní verze Ila(tedy světelné roky před jeho současnou verzí 4.12). Tam WT i zřejmě zůstane. Stejně tak mapy. Recenze by měla nasměrovat hru mezi počiny typu world of tanks. Zábavná střílečka pro děti v pěkném kabátu, žádné sny milovníků vzdušných bitev.

0/0
20.1.2014 17:48

V64o54j25t58ě90c43h 63H59u38b54á57l73o67v78s44k55ý 3986988

Ta hra je zadarmo, tak to kua nehraj odinstaluj si to a nebreč.. jako dítě tu zatím vypadáš ty. maucta

+5/0
20.1.2014 18:35

V60o15j43t94ě25c19h 29H47u79b71á21l85o91v53s84k95ý 3786808

Trošku mi tam chybí zmínka o misích, jejich možností je hrát s přáteli a taky vytváření různých bojových scénářů ve vlastní vytvořené bitvě a opět možnost hrát ji s přáteli.. na obou stranách. :-P Jinak fajn recenze ;-)

+2/0
15.1.2014 13:26

J55a71r84e41k 20J97o11u28z14a 4318750199879

Mně se to vůbec nespustí. Instalovalo se to a updatovalo snad 3 hodiny a pak se objevila hláška že v aplikaci aces.exe se vyskytla chyba a je nutno ji zavřít. Stahoval jsem to na Steamu. Zkousel jsem to spustit v program files souborem aces.exe, zkoušel jsem ověřit integritu mezipaměti hry, restartovat komp apod, ale nic nepomáhá. Nemá někdo podobnou zkušenost? Požadavky hry splňuju bez problémů, byť mam ještě XP SP3.

0/0
14.1.2014 11:25

P21e39t81r 12H16á26j49e44k 4950212211714

no, mě se to teda spouští souborem launcher.exe....

0/0
14.1.2014 14:12

J51a72r46e10k 72J76o87u97z87a 4828240679499

Taky nefunguje.

0/0
14.1.2014 14:18

J16a41r76e20k 87J52o38u90z59a 4818130889469

Resp. naběhne ta obrazovka kde je nastavení apod, ale po stisknutí play vyběhne ta hláška.

0/0
14.1.2014 14:18

P67e56t44r 84H44á60j23e88k 4470612101544

tak jedině smazat a stáhnout znovu.

0/0
14.1.2014 15:22

J37a42n 76K30o14z95á70k 7415948739498

1.37 hru doslova popravil.

- zprasený matchmaking, který naprosto jasný systém dvaceti tierů nahradil podivným čarováním s jakýmsi battleratingem, kde jsou německé Me-262 drceny letadly z korejské války a P-36 nemá problém potkat Kingcobry a Corsairy (osobně jsem zažil!!)

- přechod z výzkumného systému, který se výrazně lišil od konkurence a dělal grind příjemnějším, na naprosto tuctový výzkumný strom ála WoT

- naprosto nechutná inflace a tvrdá devalvace Golden Eaglů - ceny šly ve srovnání s 1.35 nahoru o řádově stovky procent

- mizerné příjmy RP, které člověka odsuzují k nikdy nekončícímu grindu a to i s premiovým účtem

- rovněž velký nesoulad v odměnách mezi AB a RB - hráč RB živoří, zatímco arkádista hrabe RP jednou tolik za daleko méně práce - boti, kteří mají i v realistických bitvách arkádový letový model a buď se bugnou a celý tým musí nahánět posledního bota kroužícího v deseti kilometrech a nebo přejdou do berserk módu a není možné je setřást i s daleko výkonnějším letadlem - tuna rozbitých letových modelů a modelů poškození, kdy se toho víc opětovně podělalo než vyřešilo - developerský tým prakticky nekomunikuje s komunitou a když už ano, nahlášené problémy bagatelizuje a odmítá uznat, že je něco špatně A mohl bych pokračovat.  V současné době už odehrávám jen denní bonusy a občas nějaký zajímavý event, ale jinak už do WT nepáchnu. Dal bych té hře tak maximálně 50%, protože v současném stavu je to paskvil a pokud se to nespraví, nekompromisně přijde uninstall.

+3/0
14.1.2014 1:45

J39a56r52o82m29i21r 69F69a57r62e15k 4302533237

A kurnik, uz vidim to more hracu WoT, kteri vyhrozuji, ze prejdou na WT jakmile budou tanky... mam pocit, ze se tomu rika z blata do louze :-D

0/0
14.1.2014 16:10

Z53u32z11a77n12a 54S41t31r81n54a75d17o85v62á 3207715920724

Tak jsem si přečetla recenzi a přemýšlím, jestli autor hru hrál, nebo jen někomu koukal přes rameno 8-o

+4/0
13.1.2014 11:13

J27a27n 87S41e61t40u11n28s76k14ý 7460495167875

HRA JE ÚŽASNÁ nechápu ty Vaše komentáře , jste nevděční , ta hra je úžasná po všech stránkách, většina pro gamers je spokojená ..

+3/−11
13.1.2014 11:51

Z63u76z81a94n92a 38S50t42r28n56a11d76o74v43á 3587595960634

Honzo, vy nerozumíte psanému textu? Já jsem hru v žádném případě nekritizovala... Kritizovala jsem článek autora. :-/

+3/0
13.1.2014 12:10

J89a86n 13S65e80t90u90n10s58k34ý 7500935807755

Tak promiňte ,ale připadalo mi to jako kritizování , možná by si ta hra zasloužila ajj 90 procent

+1/−5
13.1.2014 12:42

T66o21m39á13š 67S26l42a51d40k98ý 4693851643859

" WT aneb jak udělat ze skvělé hry díky patchi propadák!!! "

Tak jsem byl z WT nadšený, když jsem ho poprvé spustil a kde bylo 20 úrovní letadel. Teď když je 5, tak se setkáváte se strojí, které jsou o několik tříd nad vašimi letadly a je prakticky nemožné je sestřelit (lepší obratnost, rychlost, stoupavost ráže...). Chlapci z Gaajinu si můžou pogratulovat. Zprasili úžasnou hru...

+7/−2
13.1.2014 10:43

M96a52r68t79i49n 55V62i13o32c81h84n90a 6935430141100

Jo, tohle mě taky pěkně nakrknulo. Už jsem měl super letadýlka a musel jsem je uzemnit a vrátit se ke starším strojům do 2 úrovně, protože ve 4 jsem potkával hráče, co měli nalétáno 500 hodin, 6-8 tisíc sestřelů a bylo rázem po zábavě. Stačí se podívat při připojování na tabulku. V 5 úrovni skoro nikdo, ve 4 pár lidí. Většina lidí lítá na 1 a 2 úrovni. Tohle fakt pohnojily a doufám, že v dalším větším patchi to nějak napraví, například rozšířením na úrovní 10. Nicméně, stále je to super hra, jen holt musíme nabrat zkušenosti, než hupsneme například do FW-190, nebo Mustanga;-).

+5/0
13.1.2014 11:00

L47a46d80i44s64l45a39v 90S42o64k21o59l 1860422785262

Shakar_VonPilsen:-PR^

0/0
11.2.2014 14:12

J15a92n 57S89e54t10u47n28s71k43ý 7390535227725

je to pořád úžasná hra.. Tvůj komentář není vůbec objektivní

+2/−4
13.1.2014 11:49
Foto

L82u37b51o91m62í88r 51S10l50o67b60o36d24a 9375954743695

Clovece, vy se fakt proberte. Kolik mate ve WT naletano hodin? Moc jich urcite nebude. Kolik jste uz letal v jinych simulatorech, pripadne nazivo? Odpoved bude zrejme stejna jako v predchozim dotaze.

Az Vam spadnou ty ruzove bryle, preji vam co nejmene bolestivy navrat do reality. Ta hra neni spatna, to jen vase oslavne prispevky ... Rv

+3/−1
13.1.2014 12:04

J52a65n 79S96e46t53u58n98s98k27ý 7180105347905

hlavně je to hra proč bych lítal na živo ;-D:-P

+1/−2
13.1.2014 12:43
Foto

L26u27b58o36m69í66r 34S52l37o25b64o35d95a 9635404713515

Tak kolik mate nalitano ve WT? Pochlubte se ... hodte sem svuj WT nick, at vime s kym tady mame tu cest (kdyz uz jste ten pro player a zbytek jsou zrejme lamy + jak koukam na vas tag zde na Idnes dokonce i "PC BOSS").;-D

+2/−1
13.1.2014 13:21
Foto

L53u11b90o73m73í25r 35S39l78o51b92o44d80a 9515744583505

PS: nemam zajem o zadny e-peen ...

Rad bych jen vedel na cem se zaklada ten Vas nekriticky obdiv.

0/0
13.1.2014 13:28

J42i76n86d67ř38i50c27h 25P49i24l70i50č88e27k 1373571731162

Zdravím.U této hry by mě zajímalo hlavně propojení s tanky.Hrál tu už někdo "closed betu" za tanky? Funguje tu ten inzerovaný systém vše v jednom? Na nebi letadla, na zemi tanky a v budoucnu i lodě.Nebo je to oddělené jako WoT WoW?

0/0
13.1.2014 7:34
Foto

L19u60b26o11m91í29r 57S27l73o88b70o85d49a 9155844623865

Informace z CB jsou jeste stale pod castecnou NDA, presto tato informace je uz verejne znama z videi z Igromiru a YT CB Ground Forces videi.

Fungovat to funguje, pricemz mapa pro Ground forces je jenom mensi casti letecke mapy "nad ni".

0/0
13.1.2014 8:23
Foto

L53u13k22á13š 83B74a33l59a54d84a 1492609249

Vážený pane Sillmene, s tímhle článkem jdete s křížkem po funuse :-/ dle mého názoru i části komunity, to byla výborná hra, před příchodem updatu 1.37, který naprosto zabil vše, co Gaijin do té doby vytvořil. Před ním bylo 20 úrovní letadel, tj od dvouplošníků až po proudová letadla. Po updatu se to smrsklo na 5. Což znamená, že se na bojišti setkáte s různorodou škálou letadel z různých období. Extrémem dokonce bylo, když se Chaika - dvouplošník střetl s proudovým letounem, match making to naprosto nezvládal, chvíli trvalo než se to vychytalo. Další naprosto zvrácená změna je, že nová letadla si již nekupujete za herní měnu, ale musíte si je tzv. vyexpit. Za každou hru dostanete několik bodů a pomalu je shromažďujete než naspoříte na nový letoun. Jenže změna tak radikální a tak zdlouhavá, že nepomůže ani premium účet. Když jsem zjistil, že na nový letoun musím odlítat v průměru 140 her při min. 5 sestřelech, vzdal jsem to. Gaijin víc radikalizoval způsob vydělávání na hráčích. Jenže z hráčů si nejde udělat dojné krávy s tím, že se nebudou opravovat chyby, na které komunita upozorňuje nejvíc. Létání s bombardérem ? Jasná a rychlá smrt. Nikdo je nekryje, nikdo nepodporuje. Jste rádi, když provede alespoň jeden nálet. Než narazíte na soupeře, zabere to i 5 min ? To možná jen v reálné bitvě, nikoli v arkádě a stejně dostanete sestřel, pokud neletíte v B-17. Mohl bych se tady rozepisovat do nekonečna, napsat znovu i celou rezenci, která by byla objektivní, ba nač plýtvat slovy, nechť si každý udělá názor sám. A jen bonbónek nakonec, hráči v close beta tanks se začali rozčilovat, že je už nebaví hrát za dva ruské tanky, či za dva neměcké tanky na dvou mapách. Prý mají být potichu, nestěžovat si a testovat. A někteří za to zaplatili, aby se toho mohli účastnit :-)

+6/−3
13.1.2014 2:48

T45o70n74í41k 24K42u49t50t56m38a50n64n 6603558392

Co vím, tak bombardéry byly naopak šíleně buffnuty, že stačí shodit pár bomb na vymezenou oblast a ticket counter letí k nule. Takže nyní prý stačí mít půl týmu bombardérů a vítězství je doma. Osobně nevím, War Thunder jsem přestal hrát někdy v patchi 1.31 nebo tam někde, kdy se experimentovalo s novým modelem ekonomiky a dopadlo to katastrofálně, potom to opravili, ale mě tím Gaijin znechutili. Jinak v tancích jsem narazil pouze na jednu mapu a hrát se dá za Rusy ve třech strojích a za Němce taky.

+1/0
13.1.2014 3:33
Foto

L10u18k84á86š 12B73a33l44a69d31a 1432379669

Nejsem účastníkem close bety, takže osobně nevím, mám to z fóra. Celkově jsem to přestal hrát, ale když jsem si v poslední době vzal bomber do arkády, hned jsem měl za zadkem 2-3 nedočkavce :-)

0/0
13.1.2014 4:32
Foto

L55u17b78o96m12í38r 27S95l53o35b72o45d21a 9395244623575

Souhlasim s Vama, patch 1.37 to poradne ***** a stavajici grind je desivy.

Co se tyce bombarderu, doporucuji v AB s nimi hned nezacinat, ale nechat si je na prvni respawn, kdyz uz skoncil bomber hunt a stihaci se v dogfightech presouvaji do nizsich letovych hladin a z drtive vetsiny uz za Vama stoupat nebudou.

A propos stezovani ucastniku CD GF: Mili ucastnici zrejme nepochopili, co je a k cemu slouzi CB.Vzpominam na doby, kdy se v CB WT letal pouze Pearl Harbour.

Fora prilis nereste, to co se tam deje je standartni hate fest a konstruktivnich prispevku je tam poskovnu.;-)

+3/0
13.1.2014 8:39

J51a38n 45S33e50t68u96n47s85k90ý 7100105527965

podle mě je patch 1.37 dokonalý . Ta hra je skvěle kompatibilní i na slabých počítačích na ultra detaily , podpora Directx 11 a ta úžasná grafika to stojí za to :-) Mám v počítači vytvořený virtuální PC přes VMware a paříme to s kámošem na ultra detaily , každý má přes 60 fps a paráda.Krásně kompatibilní.

0/−7
13.1.2014 8:45
Foto

L86u74b92o43m76í41r 47S36l42o58b84o74d45a 9495754713595

Ale tady prece vubec neni rec o grafice a optimalizaci, ale o novem Tier modelu (1.37) a s nim propojenem nefunkcnim MM + battle ratingu, etc ..., ktery totalne prekopal stavajici vyvoj a ekonomiku. V tom ma OP pravdu, ten grind je priserny. Upozornuji, ze tady nemluvim o  nejakem Tier 2, nebo low Tier 3.

+4/0
13.1.2014 9:02

J69a86n 28S92e97t14u26n86s19k41ý 7200215377265

Řešíte nesmysli ,které ve hře nevnímám když hraju, ani nevím o čem mluvíte a problém tam s ničím nemám... dost podivné ;-D

0/−5
13.1.2014 11:50
Foto

L52u55b47o96m52í77r 62S81l24o30b18o78d59a 9575144293315

Ted nevim jestli jste troll, nebo to druhe. Mozna kombinace obeho.

Pokud neznate ani zakladni herni mechanismy a pojmy WT, tak jsou vase komentare irelevantni.

+3/0
13.1.2014 12:07

J74a36n 30S23e81t59u97n82s58k15ý 7330445317365

nevím proč bych řešil detaily ,které v té hře nemají vůbec žádný vliv na hratelnost

0/−6
13.1.2014 12:44

M97i25l15a39n 36V47o95s96t19r76ý 6559656194234

Promiňte, ale tier model tedy to proti jakým strojům budete bojovat nemá vůbec žádný vliv na hratelnost? 8-o

+4/0
13.1.2014 13:07

J48a55n 21S66e87t65u83n90s24k44ý 7920565647475

Musíš to hrát s lidmi po team speaku ,třeba , vytvořit si letku 4 lidí a krýt si záda , je to úžasná hra :) Pro milovníky letadel je to nejlepší simulátor všech dob

+3/−6
13.1.2014 8:40

J46a54n 27S60e87t32u92n72s30k31ý 7650325337655

Tak to bude asi lama , protože stačí sestřelit tak 200 letadel , tak 200 děl či lodí a myslím že máš dostatek Expů na nákup kvalitních letadel. Třeba hrát za brity je paráda , Ty spitfire jsou dokonalé . Bombardéry jsou taky dokonalé , Třeba mám Welingtona a mám tam 18x 250 librových bomb :D tím zničíte základny či konvoje raz dva

+1/−5
13.1.2014 8:39

P58e74t56r 72T45á59b36o47r47s44k78ý 6460446831807

Musím říct, že mě ta 1.37 vyhovuje. Postup i expení je tak akorát. Dneska snad dostanu i tu TB3 a x5f5 (či co to je). Ale jinak už se těším na tanky. Jen by to trochu chtělo, aby si hráči uvědomili s čím letí. Když stíhačky ze sebe dělají bitevníky, bombardéry stíhačky, tak je to takový divný.

0/0
13.1.2014 8:50

J22a81n 70S98e58t52u90n25s66k43ý 7260505287335

To záleží jestli hraješ proti lamě a nebo proti zkušenému hráči ;-D

0/−3
13.1.2014 11:51

J54a44n 63H98e34l25l67e71r 9568965376

"To ovlivní také munici. V arkádovém módu jí máte sice neomezeně, ale ve chvíli, kdy ji vyčerpáte ..."

Celkem chápu, co chcete říc, ale přeci jen - "vyčerpat něco, čeho máte neomezeně" není úplně šťastný češtinský obrat ;-)

+9/0
13.1.2014 2:38
Foto

L10u98b19o48m23í52r 48S21l60o48b59o65d72a 9805744423185

Toto je jeste vetsi perla :"Stejně tak si budete muset odpustit rychlé smyčky ve vysokých rychlostech." 8-o

+1/0
13.1.2014 8:18

J22a55n 94S41e13t91u13n79s78k22ý 7290255197645

jinak se Vám utrhnou křídla :D to jsem nečekal a byla to docela perlička v té hře :D

+2/0
13.1.2014 8:35







Najdete na iDNES.cz