Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hra, která spustila kickstarterovou horečku, mnohé zklame

Slibovali nám adventuru ze staré školy a dostali jsme casual hříčku pro celou rodinu. Ale nesmírně stylovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P29e61t59r 85L50i98n92h68a10r52t 2198344494203

Osobně se mi vůbec nelíbí označovat tuhle hru za "casual". Pod slovem casual si představuji hru pro příležitostné hráče, kde nehraje velkou roli příběh, reálnost nebo grafika, ale jde spíš o zábavu pro odreagování na pár minut denně. A s tímto nemá Broken Age skutečně nic společného.

Jak je řečeno v nadpisu - je možné, že Broken Age některé lidi zklame. Jiní s ní ale budou spokojeni, protože Tim Schaffer vytvořil skutečně zajímavé dílo s hodně poutavým a propracovaným příběhem, který je přístupný i "nehardcore" adventuristům.

0/0
24.2.2014 15:54

H67e65r24b86e85r40t 16V68á37c82l58a79v19s44k62ý 4969855661792

Oficiální význam slova s pojetím hry koresponduje: http://en.wikipedia.org/wiki/Casual_game

0/0
24.2.2014 16:42

P24e89t50r 38L88i20n38h24a11r57t 2338154724403

Znám význam slova "casual", ale k této hře mi to prostě nesedí. Jako casual adventury si představuju díla typu hidden object. Oproti takovýmto hrám je Broken Age na úplně jiné (i kvalitativní) úrovni.

0/0
24.2.2014 18:32
Foto

H55o68n97z80a 76S25r93p 9844593342758

Co si ty představuješ pod pojmem "casual" je jedna věc, co to opravdu je, je věc druhá :-) Podle mě zas casual znamená, že neklade na hráče žádný nároky. Pravda bude někde uprostřed, každopádně se snad shodnem, že to má blíž k Casual hrám, než HC adventuře. (A nechápu, proč jsou hidden object hry spojovaný s adventurama, mě to spíš připomíná nedělní přílohu k blesku typu najdi 10 rozdílů)

0/0
25.2.2014 7:50

J37a70n 89C57h15v13á66t51a53l 7353307267373

Btw. proč posuzujete první část jako celek? Jestli jsem dobře pochopil tak zbytek ještě bude dodán později a bude prostě za již zaplacené peníze. Pokud je to jinak opravte mě a pak s vámi budu souhlasit, že to je trochu málo.

0/0
24.2.2014 10:05
Foto

H75o57n26z15a 21S14r76p 9854493622758

Ne, rozumíte tomu úplně přesně a proto u recenze nenajdete hodnocení. Kdy vyjde druhý díl se ještě neví. O hře píšeme, protože je hodně očekávaná a lze si jí již koupit.

0/0
24.2.2014 10:38

J64a26n 18C51h85v39á39t26a61l 7613497487653

Ok, dík za vysvětlení. :)

0/0
24.2.2014 12:57

V94á53c66l63a28v 14H34o52s70c55h 8116668762791

neni lepsiho zpusobu, jak si nejake ty prachy ulejt pro sebe.

0/0
24.2.2014 9:59

M48i29c97h51a30l 36V81e50r86n57e10r 8667956897984

Financování na způsob Kickstarteru (má v současnosti i svou českou obdobu) se zatím pohybuje v takové šedé právní zóně. Aspoň tedy osobně nevím, jestli tam mají nějaké právní závazky vůči podporovatelům pro případ, že bude vývoj hry odložen nebo zrušen. Pak asi nezbývá nic jiného, než soudní spor o vrácení peněz. A i v případě, že hru nakonec vydají, tak podporovatelé nemají šanci si ověřit, jak vývojáři jejich peníze využili. V tomhle se mi líbí studio Warhorse, které je zatím vůči podporovatelům dost otevřené.

0/0
24.2.2014 15:47

M74a72r36e19k 59Z19a66h47r23a66d44i37l 6334929695171

No, hru (1.část) jsem zatim nehrál, jen viděl nějaké gameplay video, ale vůbec bych se nedivil, kdyby značnou část rozpočtu sežral právě orchestr společně s Elijah Woodem a Jackem Blackem. Těch peněz fakt nebylo málo...

0/0
24.2.2014 9:07

H83e18r59b90e95r62t 20V28á21c83l54a66v18s63k61ý 4189445521942

Nechápu, proč je nutné do takových her tlačit filmové hvězdy, když by šly finance využít mnohem účelněji. Stejně potrhle se zachoval WarHorse se svým Kingdom Come, když jako poslední stretch goal za 200 000 liber přidal namluvení postavy Seanem Beanem. Není divu, že na něj nedosáhli.

0/0
24.2.2014 13:46
Foto

H82o74n57z27a 69S80r81p 9844843842978

Tahle známá jména zase přitáhnou další fanoušky, jde o to najít rozumnej balanc. Šetřit na dabingu se ale uplně nevyplatí:. http://www.youtube.com/watch?v=ccVTCGpBcdU :-P

+1/0
24.2.2014 15:03

M58i56c26h49a25l 58V46e98r12n21e61r 8177966757644

Šílenej byl taky anglický dabing ruské hry Precursors:-) Navíc v anglické verzi byly namluvené jen cutscenes a zbytek nechali nepochopitelně úplně tichý - přitom v ruské verzi bylo namluvené všechno, a svět hry pak byl mnohem živější. Samotná hra byla docela dobré sci-fi s otevřeným světem a ve světě mohla mít větší úspěch.

0/0
24.2.2014 15:42

P10e38t59r 15L36i92n79h97a85r42t 2368904884203

Osobně si myslím, že zrovna Elijah Wood za to tak obrovské peníze nechtěl. Je velkým fandou adventur a na hře se chtěl hodně podílet.

0/0
24.2.2014 15:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.