Diskuse k článku

RECENZE: Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti

Ve skutečném světě vládne sběratelským karetním hrám Magic: The Gathering. Virtuální aktuálně ovládl zpočátku nenápadný, ale ve výsledku velmi návykový Hearthstone, jenž čerpá z fantasy univerza Warcraft. Hra je přitom k dispozici zdarma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J42a67n 11K71o59v53á89č 6824505731443

Neviem, mna odradilo to,  ked po resete ,aj na najnizsich rankocjh stretol z 4ch hier 3x  ludi s "full" legendary packom, a to potom cloveka nebavi ani hrat.

0/0
22.3.2014 13:12

M76i33c90h93a14l 77T57o80m35á50n57e69k 9417739296

proc? ja hraju posledni dobou hlavne areny a tka nejak se mi s ema legendarkama co uz sem nasbiral nedari nic moc uhrat at uz v casualu nebo ranked, za to kdyz si dam shamana a jedu base jednotky tak hned ta sance se vyssi a hodne casto padaji i ti s legendarkama, sice se nedostanu dal nez na 14 rank ale staci mi to abych nabral g na dalsi arenu :)

0/0
22.3.2014 14:29

V93l36a30d57i63m36í64r 69V37y96s58o95k94ý 8682162831385

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky

+2/0
21.3.2014 11:03

J41a68k91u82b 77D55o56č38k94a33l 3881832975688

Jenže ty hry jsou pro naprosto odlišné skupiny hráčů, MTG je prostě nesrovnatelně složitější a zdlouhavější, Hearthstone bez potíží ovládne tu většinu hráčů, která chce instantní zábavu na půl hodiny každý večer.

Dovolím si odkaz na svou recenzi: http://mujsoubor.cz/magazin/hearthstone-nova-superstar-mezi-online-hrami-a-ccg

+1/0
21.3.2014 11:10

M97i39c58h62a61l 91T19o17m22á63n62e95k 9557819626

muzes proti lidem i proti pc, ale odmeny za ukoly krom toho kdy je odmena 100g jdou delat jen ve hre proti hracum

me se ta hra jinak libi, nejvic me bavi arena a vicemene ji pouzivam misto nakupovani balicku na ziskavani karet

+1/0
21.3.2014 12:35

V22l29a66d29i27m98í15r 37K20r57i74s11t35e41n 7406802525978

tak je tam pro nováčky hra proti počítači, ale je to spíš jen na rozkoukání. 

Za vítězství dostáváš10g pak máš daily questy za které dostaneš víc peněz. Za ně si můžeš koupit za 100g jeden pack nebo za 150g vstup do areny, kde máš jistý taky jeden pack a pokud máš dobré skore i něco navíc karty peníze deck navíc atd.(hraješ dokud nemáš tři prohry s deckem který si z náhodného výběru karet vytvoříš) To samé ovšem můžeš koupit za reálné peníze.

Nevýhodou výhodou v betě bylo to, že každý měsíc se resetuje rank a postupně můžeš lézt nahoru v  žebříčku, za což nebyly do té doby žádné odměny. Hra na můj vkus je dost random, i když skladba decku, reakce na trendy ve hře toto eliminují v delším horizontu dost. Ale pokud dostaneš blbé karty do ruky tak ať se postavíš na hlavu nemáš moc šancí, prohraješ i když jsi prostě nechyboval.

Pak dalším problémem je že se mi zdála byla tendence hru zrychlovat rush decky jsou levné a dosti účinné. 

Obecně karet v decku je 30. po té  co je všechny vybereš, každé kolo ti ubývají životy čím dál více a nakonec umřeš na fatigue. Hra nemá žádné instanty nebo counterspelly(částečně to nahrazují secrety - tajná karta která je automaticky aktivována když jsou splněny nějaké podmínky) (nejsem příliš kovaný v terminologii, prostě když je na tahu protihráč nemůžete, aktivně se rozhodovat a bránit)

Dalším problémem pro nováčka je ten, že čím déle je hra v oběhu tím se obecně zlepšuje kvalita karet co má dlouhodobý hráč k dispozici (více legendary karet) a s tím , že se resetují ty ranky, začátkem měsíce prostě budete převálcováni. A i pak potkáte někoho s 4 legendary s rankem kde by býti neměl, buď proto, že neumí hrát, nebo že je classa je momentálně fackovací panák, spíše kombinací obojího. Hra je to zajímavá ale přestala mne nějak bavit  a už asi 2 měsíce nehraji, asi není pro mne, asi nerfy mága mi dost hnuly žlučí ;)

0/0
21.3.2014 22:39

A88l97e64x20a52n31d46r 42K34o56s38t30k80a 5109746759816

Jde to hrát zcela zadarmo. Ale rare karty se dostávají z balíčků, které jsou buď za hraní (několik málo) nebo za tvrdou měnu.

0/0
22.3.2014 8:59

T13o31m64á80š 69K91o12z47l14í86k 4902831751808

Vzhledem k tomu, že autor nahoře v nadpisu prohlašuje že Heart Stone je nejlepší TCG součastnosti, mi v recenzi chybí srovnání s dalšími většími "digitálními" projekty. Píši záměrně pouze s "digitálními", protože na poli papírových karet jsou určitě i lepší věci (nepočítaje MtG, to je fenomén). Česká Coraabie také nevypadá zle a co potom třebas Solforge které vyvýjí spolu s Stoneblade Entertainment (tvůrci reálné/papírové deckbuildingovky Ascension a bývalí Pro Tour Championi v MtG) přímo Richar Garfield - tvůrce Magic the Gathering. Srovnání těchto projektů by nebylo od věci :).

0/0
21.3.2014 10:48

J81a19n 97Š65l83é96g12l 8762440828843

Ve virtuálním světě taky vládne MTG. Tam se to jenom jmenuje MTG Online ;-).

+4/0
21.3.2014 10:32
Foto

J74i58ř98í 89K75o73u35b58a 2586376584874

Není to špatné, ale jako karetní hra u mě jasně vede Scrolls, takové karetní šachy: https://scrolls.com/

0/0
21.3.2014 9:37

T27o29m15á62š 71K47o44z54l57í57k 4752551201828

Scrolls už není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl zejména Coraabii a Solforge, ale už ne třebas Card Hunter kterej je imho také suprovej :).

0/0
21.3.2014 10:50
Foto

J43i90ř77í 79K36o86u81b95a 2936436124574

No jo, na Card Hunter jsem úplně zapomněl. :-) Souhlasím, je to opravdu už něco jiného.

0/0
21.3.2014 13:59

T37o22m64á35š 26K52o33z31l80í46k 4782441401398

To už ale není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl pouze Coraabii a už ne třebas Card Huntera, přesto že je to imho také  velmi povedená hříčka :)

0/0
21.3.2014 10:53

T98o37m36á26š 82K53o78z92l40í44k 4792781111708

omlouvám se za double post ... nějak se mi ten první nezobrazil :(

0/0
21.3.2014 10:53

V16l30a35d70i59m23í19r 32V89y32s41o32k31ý 8882122951225

omluva, mělo být tady, blbne jim to

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky :-)

0/0
21.3.2014 13:25
Foto

J43i49ř96í 86K53o68u76b60a 2586786444804

Lze si dokupovat různé výhody (třeba hezčí herní postava), nicméně už ne další karty. Ty lze nakoupit jenom za herní peníze, které se dají získat pouze hraním. Tedy peníze neovlivňují hru jako takovou. Hra má hned několik herních režimů: trialy pro začátečníky, klasické rychlé hry proti počítači (různé obtížnosti) nebo jinému hráči, různé druhy turnajů,... Když se hraje proti jinému hráči, systém nasazuje soupeře podle pořadí v žebříčku hráčů a tak se nestává, že by jsi narazil na mistra světa nebo naopak na saláta. :-)

0/0
21.3.2014 13:56
Foto

P30a54v47e51l 61B25l59á21h17a 1836266298768

Já nikdy karetní hry nehrál, ale HS se mně už půl roku drží zuby nehty... navíc za 3 vítězství si můžete (taky) pořídit mounta do WoW ;)

http://eu.battle.net/wow/en/blog/13115217/hearthstone-is-live-time-to-ride-into-action-on-your-hearthsteed-13-03-2014

+5/0
21.3.2014 8:18

J47a14n 84K59a31r89e90l 43N32o46v39a13k 5836614618576

tak zacatek vety mluvi za vse.. lidi spoustu veci nikdy nezkusili, ale jak je to blizzard tak jo.. pak vznikaji takove ty momenty kdy zacnou rikat "wow prvni mmo" a podobne :) nic proti vam.. jen proste popisuju jak to mnohdy byva a vas prispevek me to pripomel :) jinak to je docela dobra prace co predvedli.. ale mam raci slozitejsi hry..

0/0
21.3.2014 10:48
Foto

P19a11v44e74l 50B69l77á92h79a 1696726518848

no právě, mně ta složitost vždy odradila - měl jsem z toho v hlavě trohu moc guláš, tenhle "svět" znám, takže mi ty vlastnosti karet přijdou... známé a jednodušší...

Vzhledem k ceně si myslím, že ani Blizz neplánuje být tou jedinou pravou karetní hrou - prostě chtěli něco přidat a odzkoušet... sympatický je mi právě ten fakt, že není potřeba cokoliv dokupovat.

0/0
21.3.2014 12:51

R14a58d32i76m 19S16l64á90d10e37k 3871532463979

co je to všechno proti MTG

0/0
21.3.2014 8:00
Foto

J17a18n 47L77i62n97h62a96r82t 3811543361775

Magic jsou šachy karetního světa, Hearthstone spíš piškvorky. Obojí je super, ale zas tak moc si IMHO nekonkurují. :-)

+4/0
21.3.2014 8:15

M36a91r79e60k 26Š48e58b27e86s16t36a 2733551953657

MTG sou v online podobě šíleně těžkopádné a prostě ta hra byla dělána do reálného světa...zatímco u HS je odzačátku plánována jako online hra a proto prostě je nejlepší online karetní hra součastnosti a MTG je nejlepší realná karetní hra minulosti, přítomnosti a budoucnosti....

+1/0
22.3.2014 20:43

T72o55m30á13š 71H69r84a41b91e19c 2538314161759

mínus, protože chybí dvě povolání je hloupost. nechme tu hru pomalu a vklidu rozrůstat, užívejme si a objevujme současnou nabídku a těšme se na nové přídavky. hra je teprve v začátcích, nemusíme chtít hned vše. naopak bych vyzdvihl bugy, které se v nemalé míře objevují i po vydání (reddit je jich plný). a trochu bych ještě vyčetl, že se k tomu hůře vrací. když začala nová sezóna, tak se mi už moc znovu nechtělo do pokořování ranků. jinak super.

+3/0
21.3.2014 7:55

O49n32d82r38a 37H98y30n75e70k 3148873798305

Jakožto milovník Warcraft Universa (tzn. W3, WoW (teda po Wotlk, pak už to je na prd) jsem si samozřejmě HS nenechal ujít a stáhl hned první den po tom, co to vyšlo.

A musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen.

Jediné, co mě trošku mrzí, že Blizzard nenabízí možnost pozvat kamaráda do této hry.

Email ve stylu: Tento hráč vás vyzval na zápas v kartách ve hře Hearthstone.. bla bla bla...

Ale jinak... skvělá možnost, jak si na dvacet minut dát "voraz" po dlouhém dni v práci nebo ve škole.

+1/0
21.3.2014 7:37

P21a13v17e11l 96Š87n19a35j33d32r 7154660168479

,, Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti,, ale pro děti :) Pro ty odrostlejší je mnohem lepší i když kapku složitější Coraabia.http://beta.coraabia.com/

0/0
21.3.2014 7:21

T68o16m94á37š 20K21o66p13e90c26k68ý 8665871960833

Odrostlejší nemají čas ani chuť investovat spoustu času do virtuální karetní hry. To necháme puberťákům, kteří sedí 8 hodin denně u PC a nečeká na ně plná knihovna her na steamu, pokud mají chuť na nějaký dlouhodobější zážitek ;-)

+6/−1
21.3.2014 7:54
Foto

P26e25t90r 48A82n30d87r12l51e 6348283659232

"Odrostlejší nemají čas" - toto jsou jen řeči. Jen někteří investujou svůj volný čas do jiné zábavy. PC hry rozhodně nejsou jen pro puberťáky. Znám spoustu lidí s rodinami, kteří si pár večerů v týdnu rádi sednou k PC hře místo koukání na přiblblé seriály v TV.

+1/−2
21.3.2014 8:24

T97o60m32á70š 91K81o16p64e18c59k68ý 8195441170223

Já netvrdím, že lidé s rodinama nehrají hry, ale budou preferovat něco časově méně náročného jako právě heartstone. Když mám víc času, zahraju si pořádné rpg a nebudu investovat desítky hodin do nějaké komplexní karetní hry, k tomu má prostor člověk který hraním her tráví 50 hodin týdně.

+1/0
21.3.2014 10:50
Foto

J42a40n 98L22i51n17h16a24r27t 3331273791145

Pro odrostlejší je Magic the Gathering. ;-) Nic lepšího dosud na poli CCG vymyšleno nebylo a prorokuju, že v dohledné době ani nebude.

0/0
21.3.2014 8:14

J53a12k91u54b 52B15r39o93u96l73í15k 5909291172643

MTG v prvé řadě není CCG (collectible card game) ale TCG (trading card game). Magic trpí na jednu věc: neskutečné náklady na profi hraní. Jsou balíčky s cenou karet kolem 10 000,- a to nejsou ty nejlepší. Navíc neustále vychází nové edice, které prostě aktivního hráče nutí kupovat. On balíček suprový před pěti lety je dnes skoro bezcený protože ty nové věci jsou kvalitou někde úplně jinde. Mě osobně víc zajímají hry s miniaturami, kde ať se mění edice jak chce, tak miniatury nezastarávají (ale stává se, že jsou použitelné ob edici).

0/0
21.3.2014 8:25
Foto

J32a39n 48L22i75n20h19a93r28t 3531713901535

CCG a TCG jsou synonyma.

Jo, hraní Magicu leze do peněz. Ale to spousta koníčků. :-)

0/0
21.3.2014 8:34

D18a53n68i64e35l 59B64e57d75r63n90í12č81e95k 4442659931304

U mnoho koníčků tu cenu pochopim (často to prostě levněji nejde). U MTG tu cenu nejde omluvit snad ničím.... Podobně jako miniatury do warhammeru, kde je cena podobný výsměch

0/0
21.3.2014 15:54

A31l98e50š 91H86o83l14i13n92s43k18ý 1738112802237

Věřím, že po vydání nové sady je možné balíček postavit za rozumný peníz (relativní pojem), cena karet stoupne až následně.

Je možné odprodat staré, které už v daném formátu není možné užít.

Zase tak horké to nebude, ale jsem jen hobby hráč MtG.

A v digitální podobě to snad je opravdu na jiné cenové úrovni.

0/0
21.3.2014 17:14

J84a85k53u14b 50B64r69o51u17l55í75k 5569201932243

Coraabii jsem hrál a v principu je to prachsprostá přebíjená (s pár mechanikami navíc). Po dvou dnech hraní založeno a zahozeno. Pro mě je HS 3x taková porce zábavy co Coraabia. Dynamičtější, rychlejší a intuitivnější.

+2/0
21.3.2014 8:18

Najdete na iDNES.cz