Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti

Ve skutečném světě vládne sběratelským karetním hrám Magic: The Gathering. Virtuální aktuálně ovládl zpočátku nenápadný, ale ve výsledku velmi návykový Hearthstone, jenž čerpá z fantasy univerza Warcraft. Hra je přitom k dispozici zdarma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J52a70n 39K85o69v45á40č 6854695671713

Neviem, mna odradilo to,  ked po resete ,aj na najnizsich rankocjh stretol z 4ch hier 3x  ludi s "full" legendary packom, a to potom cloveka nebavi ani hrat.

0/0
22.3.2014 13:12

M30i29c13h77a22l 70T90o37m22á61n65e12k 9167249166

proc? ja hraju posledni dobou hlavne areny a tka nejak se mi s ema legendarkama co uz sem nasbiral nedari nic moc uhrat at uz v casualu nebo ranked, za to kdyz si dam shamana a jedu base jednotky tak hned ta sance se vyssi a hodne casto padaji i ti s legendarkama, sice se nedostanu dal nez na 14 rank ale staci mi to abych nabral g na dalsi arenu :)

0/0
22.3.2014 14:29

V28l28a60d77i14m63í83r 75V76y39s48o63k24ý 8482512151895

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky

+2/0
21.3.2014 11:03

J45a30k10u76b 61D14o17č80k44a95l 3781102855678

Jenže ty hry jsou pro naprosto odlišné skupiny hráčů, MTG je prostě nesrovnatelně složitější a zdlouhavější, Hearthstone bez potíží ovládne tu většinu hráčů, která chce instantní zábavu na půl hodiny každý večer.

Dovolím si odkaz na svou recenzi: http://mujsoubor.cz/magazin/hearthstone-nova-superstar-mezi-online-hrami-a-ccg

+1/0
21.3.2014 11:10

M33i70c63h27a21l 35T91o62m17á46n52e36k 9487729166

muzes proti lidem i proti pc, ale odmeny za ukoly krom toho kdy je odmena 100g jdou delat jen ve hre proti hracum

me se ta hra jinak libi, nejvic me bavi arena a vicemene ji pouzivam misto nakupovani balicku na ziskavani karet

+1/0
21.3.2014 12:35

V76l88a70d56i75m66í84r 23K39r65i23s52t95e68n 7676142755898

tak je tam pro nováčky hra proti počítači, ale je to spíš jen na rozkoukání. 

Za vítězství dostáváš10g pak máš daily questy za které dostaneš víc peněz. Za ně si můžeš koupit za 100g jeden pack nebo za 150g vstup do areny, kde máš jistý taky jeden pack a pokud máš dobré skore i něco navíc karty peníze deck navíc atd.(hraješ dokud nemáš tři prohry s deckem který si z náhodného výběru karet vytvoříš) To samé ovšem můžeš koupit za reálné peníze.

Nevýhodou výhodou v betě bylo to, že každý měsíc se resetuje rank a postupně můžeš lézt nahoru v  žebříčku, za což nebyly do té doby žádné odměny. Hra na můj vkus je dost random, i když skladba decku, reakce na trendy ve hře toto eliminují v delším horizontu dost. Ale pokud dostaneš blbé karty do ruky tak ať se postavíš na hlavu nemáš moc šancí, prohraješ i když jsi prostě nechyboval.

Pak dalším problémem je že se mi zdála byla tendence hru zrychlovat rush decky jsou levné a dosti účinné. 

Obecně karet v decku je 30. po té  co je všechny vybereš, každé kolo ti ubývají životy čím dál více a nakonec umřeš na fatigue. Hra nemá žádné instanty nebo counterspelly(částečně to nahrazují secrety - tajná karta která je automaticky aktivována když jsou splněny nějaké podmínky) (nejsem příliš kovaný v terminologii, prostě když je na tahu protihráč nemůžete, aktivně se rozhodovat a bránit)

Dalším problémem pro nováčka je ten, že čím déle je hra v oběhu tím se obecně zlepšuje kvalita karet co má dlouhodobý hráč k dispozici (více legendary karet) a s tím , že se resetují ty ranky, začátkem měsíce prostě budete převálcováni. A i pak potkáte někoho s 4 legendary s rankem kde by býti neměl, buď proto, že neumí hrát, nebo že je classa je momentálně fackovací panák, spíše kombinací obojího. Hra je to zajímavá ale přestala mne nějak bavit  a už asi 2 měsíce nehraji, asi není pro mne, asi nerfy mága mi dost hnuly žlučí ;)

0/0
21.3.2014 22:39

A70l24e91x59a31n39d78r 97K82o23s63t34k35a 5649446739676

Jde to hrát zcela zadarmo. Ale rare karty se dostávají z balíčků, které jsou buď za hraní (několik málo) nebo za tvrdou měnu.

0/0
22.3.2014 8:59

T16o18m52á20š 11K48o57z34l60í96k 4812941921498

Vzhledem k tomu, že autor nahoře v nadpisu prohlašuje že Heart Stone je nejlepší TCG součastnosti, mi v recenzi chybí srovnání s dalšími většími "digitálními" projekty. Píši záměrně pouze s "digitálními", protože na poli papírových karet jsou určitě i lepší věci (nepočítaje MtG, to je fenomén). Česká Coraabie také nevypadá zle a co potom třebas Solforge které vyvýjí spolu s Stoneblade Entertainment (tvůrci reálné/papírové deckbuildingovky Ascension a bývalí Pro Tour Championi v MtG) přímo Richar Garfield - tvůrce Magic the Gathering. Srovnání těchto projektů by nebylo od věci :).

0/0
21.3.2014 10:48

J41a76n 45Š76l57é24g26l 8662400768773

Ve virtuálním světě taky vládne MTG. Tam se to jenom jmenuje MTG Online ;-).

+4/0
21.3.2014 10:32
Foto

J83i70ř58í 15K40o57u18b32a 2116606954324

Není to špatné, ale jako karetní hra u mě jasně vede Scrolls, takové karetní šachy: https://scrolls.com/

0/0
21.3.2014 9:37

T69o74m44á35š 69K41o95z12l88í73k 4322561881878

Scrolls už není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl zejména Coraabii a Solforge, ale už ne třebas Card Hunter kterej je imho také suprovej :).

0/0
21.3.2014 10:50
Foto

J59i50ř49í 76K75o42u27b76a 2976296294484

No jo, na Card Hunter jsem úplně zapomněl. :-) Souhlasím, je to opravdu už něco jiného.

0/0
21.3.2014 13:59

T73o72m90á87š 44K53o65z17l81í79k 4892951981798

To už ale není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl pouze Coraabii a už ne třebas Card Huntera, přesto že je to imho také  velmi povedená hříčka :)

0/0
21.3.2014 10:53

T74o93m96á36š 57K50o69z32l71í59k 4212291561468

omlouvám se za double post ... nějak se mi ten první nezobrazil :(

0/0
21.3.2014 10:53

V52l97a45d16i50m91í32r 39V96y84s86o13k33ý 8792132791605

omluva, mělo být tady, blbne jim to

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky :-)

0/0
21.3.2014 13:25
Foto

J52i77ř94í 66K32o78u71b71a 2776786504104

Lze si dokupovat různé výhody (třeba hezčí herní postava), nicméně už ne další karty. Ty lze nakoupit jenom za herní peníze, které se dají získat pouze hraním. Tedy peníze neovlivňují hru jako takovou. Hra má hned několik herních režimů: trialy pro začátečníky, klasické rychlé hry proti počítači (různé obtížnosti) nebo jinému hráči, různé druhy turnajů,... Když se hraje proti jinému hráči, systém nasazuje soupeře podle pořadí v žebříčku hráčů a tak se nestává, že by jsi narazil na mistra světa nebo naopak na saláta. :-)

0/0
21.3.2014 13:56
Foto

P41a76v25e96l 28B64l83á44h83a 1556166568458

Já nikdy karetní hry nehrál, ale HS se mně už půl roku drží zuby nehty... navíc za 3 vítězství si můžete (taky) pořídit mounta do WoW ;)

http://eu.battle.net/wow/en/blog/13115217/hearthstone-is-live-time-to-ride-into-action-on-your-hearthsteed-13-03-2014

+5/0
21.3.2014 8:18

J96a22n 48K53a27r89e28l 90N98o68v51a60k 5786294288726

tak zacatek vety mluvi za vse.. lidi spoustu veci nikdy nezkusili, ale jak je to blizzard tak jo.. pak vznikaji takove ty momenty kdy zacnou rikat "wow prvni mmo" a podobne :) nic proti vam.. jen proste popisuju jak to mnohdy byva a vas prispevek me to pripomel :) jinak to je docela dobra prace co predvedli.. ale mam raci slozitejsi hry..

0/0
21.3.2014 10:48
Foto

P44a71v23e80l 38B65l17á71h16a 1146256288458

no právě, mně ta složitost vždy odradila - měl jsem z toho v hlavě trohu moc guláš, tenhle "svět" znám, takže mi ty vlastnosti karet přijdou... známé a jednodušší...

Vzhledem k ceně si myslím, že ani Blizz neplánuje být tou jedinou pravou karetní hrou - prostě chtěli něco přidat a odzkoušet... sympatický je mi právě ten fakt, že není potřeba cokoliv dokupovat.

0/0
21.3.2014 12:51

R75a95d70i47m 31S35l66á33d27e60k 3871322193419

co je to všechno proti MTG

0/0
21.3.2014 8:00
Foto

J18a73n 45L49i44n65h70a48r82t 3911753161405

Magic jsou šachy karetního světa, Hearthstone spíš piškvorky. Obojí je super, ale zas tak moc si IMHO nekonkurují. :-)

+4/0
21.3.2014 8:15

M14a76r47e22k 73Š98e54b32e71s79t23a 2563921603487

MTG sou v online podobě šíleně těžkopádné a prostě ta hra byla dělána do reálného světa...zatímco u HS je odzačátku plánována jako online hra a proto prostě je nejlepší online karetní hra součastnosti a MTG je nejlepší realná karetní hra minulosti, přítomnosti a budoucnosti....

+1/0
22.3.2014 20:43

T27o21m34á58š 29H33r98a96b69e64c 2798624731379

mínus, protože chybí dvě povolání je hloupost. nechme tu hru pomalu a vklidu rozrůstat, užívejme si a objevujme současnou nabídku a těšme se na nové přídavky. hra je teprve v začátcích, nemusíme chtít hned vše. naopak bych vyzdvihl bugy, které se v nemalé míře objevují i po vydání (reddit je jich plný). a trochu bych ještě vyčetl, že se k tomu hůře vrací. když začala nová sezóna, tak se mi už moc znovu nechtělo do pokořování ranků. jinak super.

+3/0
21.3.2014 7:55

O22n78d71r25a 93H61y56n78e47k 3248323638195

Jakožto milovník Warcraft Universa (tzn. W3, WoW (teda po Wotlk, pak už to je na prd) jsem si samozřejmě HS nenechal ujít a stáhl hned první den po tom, co to vyšlo.

A musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen.

Jediné, co mě trošku mrzí, že Blizzard nenabízí možnost pozvat kamaráda do této hry.

Email ve stylu: Tento hráč vás vyzval na zápas v kartách ve hře Hearthstone.. bla bla bla...

Ale jinak... skvělá možnost, jak si na dvacet minut dát "voraz" po dlouhém dni v práci nebo ve škole.

+1/0
21.3.2014 7:37

P45a93v32e91l 50Š14n32a31j71d66r 7264860168149

,, Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti,, ale pro děti :) Pro ty odrostlejší je mnohem lepší i když kapku složitější Coraabia.http://beta.coraabia.com/

0/0
21.3.2014 7:21

T78o76m56á93š 46K80o94p58e10c50k41ý 8985971910473

Odrostlejší nemají čas ani chuť investovat spoustu času do virtuální karetní hry. To necháme puberťákům, kteří sedí 8 hodin denně u PC a nečeká na ně plná knihovna her na steamu, pokud mají chuť na nějaký dlouhodobější zážitek ;-)

+6/−1
21.3.2014 7:54
Foto

P72e20t36r 64A24n63d13r47l72e 6388573519162

"Odrostlejší nemají čas" - toto jsou jen řeči. Jen někteří investujou svůj volný čas do jiné zábavy. PC hry rozhodně nejsou jen pro puberťáky. Znám spoustu lidí s rodinami, kteří si pár večerů v týdnu rádi sednou k PC hře místo koukání na přiblblé seriály v TV.

+1/−2
21.3.2014 8:24

T50o21m54á37š 86K57o76p11e90c29k84ý 8825231860923

Já netvrdím, že lidé s rodinama nehrají hry, ale budou preferovat něco časově méně náročného jako právě heartstone. Když mám víc času, zahraju si pořádné rpg a nebudu investovat desítky hodin do nějaké komplexní karetní hry, k tomu má prostor člověk který hraním her tráví 50 hodin týdně.

+1/0
21.3.2014 10:50
Foto

J80a59n 51L16i40n82h98a56r89t 3311913501755

Pro odrostlejší je Magic the Gathering. ;-) Nic lepšího dosud na poli CCG vymyšleno nebylo a prorokuju, že v dohledné době ani nebude.

0/0
21.3.2014 8:14

J39a82k64u88b 39B87r17o88u95l14í21k 5509241452803

MTG v prvé řadě není CCG (collectible card game) ale TCG (trading card game). Magic trpí na jednu věc: neskutečné náklady na profi hraní. Jsou balíčky s cenou karet kolem 10 000,- a to nejsou ty nejlepší. Navíc neustále vychází nové edice, které prostě aktivního hráče nutí kupovat. On balíček suprový před pěti lety je dnes skoro bezcený protože ty nové věci jsou kvalitou někde úplně jinde. Mě osobně víc zajímají hry s miniaturami, kde ať se mění edice jak chce, tak miniatury nezastarávají (ale stává se, že jsou použitelné ob edici).

0/0
21.3.2014 8:25
Foto

J50a81n 10L75i19n65h23a85r51t 3201323511645

CCG a TCG jsou synonyma.

Jo, hraní Magicu leze do peněz. Ale to spousta koníčků. :-)

0/0
21.3.2014 8:34

D64a15n94i16e10l 71B17e63d94r53n35í78č14e84k 4542409641264

U mnoho koníčků tu cenu pochopim (často to prostě levněji nejde). U MTG tu cenu nejde omluvit snad ničím.... Podobně jako miniatury do warhammeru, kde je cena podobný výsměch

0/0
21.3.2014 15:54

A47l27e65š 48H49o90l73i66n73s69k78ý 1478282652657

Věřím, že po vydání nové sady je možné balíček postavit za rozumný peníz (relativní pojem), cena karet stoupne až následně.

Je možné odprodat staré, které už v daném formátu není možné užít.

Zase tak horké to nebude, ale jsem jen hobby hráč MtG.

A v digitální podobě to snad je opravdu na jiné cenové úrovni.

0/0
21.3.2014 17:14

J33a40k97u25b 44B23r73o73u35l54í38k 5749961142793

Coraabii jsem hrál a v principu je to prachsprostá přebíjená (s pár mechanikami navíc). Po dvou dnech hraní založeno a zahozeno. Pro mě je HS 3x taková porce zábavy co Coraabia. Dynamičtější, rychlejší a intuitivnější.

+2/0
21.3.2014 8:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.