Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Těžká jako prase. Dark Souls 2 vás zadupe do země

Hra Dark Souls z roku 2011 proslula především velmi vysokou obtížností. A ani pokračování nikoho nešetří, umírat budete na každém kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J80i79r12k49a 56S41t55r81e95b61e69l 8739113542

Dočetl jsem se sem "

Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba. Jednou z penalizací za smrt je totiž to, že se ústřední postava postupně stává nemrtvou a také se zmenšuje ukazatel zdraví, a to až k hranici 50 procent.

Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/dark-souls-2-recenze-044-/Recenze.aspx?c=A140402_145923_bw-xbox360-recenze_oz

a stačilo mi to, hrál recenzent tu hru vůbec? Pak ta poznámka předtím o možnosti skladování předmětů u ohniště, to je co za blbost??

+1/0
3.4.2014 21:20

J67i19r57k89a 69S41t38r56e65b85e62l 8709483652

A taky nechápu, jak to myslíte s tím znevýhodněním kouzelnickýho povolání, to přece na kouzlení nepotřebuje nacházet hromadu holí, stačí mu jedna a mění si akorát kouzla. Naopak si myslím a četl jsem to i v jinejch recenzích, že mág je od začátku proti válečníkům hodně zvýhodněn.

0/0
3.4.2014 21:29

T75o61m10á79š 20K62o23z92l72í98k 4652591461358

Proč by poznámka "o možnosti skladování předmětů u ohniště" byla blbost? U ohniště můžete využít tzv. bottomless box (kterou se muselo v DS1 nejdřív koupit od specifického obchodníka) a do ní si odkládat veškeré haraburní co nepotřebujete nosit ssebou, abyste při procházení hrou mohli rychleji hledt v inventáři třebas konkrétní brnění/zbraň pro danou situaci ... a nemuseli listovat přes 20 instancí hollow soldier armor atp. :D

+1/0
4.4.2014 6:39

M36a61r70t76i78n 75P71o97c76h39m11a37n 6328459252

Dark souls byla nejnarocnejsi hra, jakou jsem hral. Nedostal jsem se ani z prvni mistnosti. Protoze to proste neslo na PC ovladat.

+3/0
3.4.2014 15:05

Z81b91y81n43ě70k 78Š31a83f10a51r25č93í32k 5927608685954

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba." 8-o Koukám, že autor tu hru ani nehrál, jinak by takovou blbost nemohl napsat.

+3/0
3.4.2014 14:05

H15y74n10e39k 75Š11l76a29h57ů95n39e54k 4979853266469

70 - 90 hodin gameplaye? J8 nejsem ani v polovině a už mám 70 hodin.

+1/0
3.4.2014 10:31

J39i88r19k96a 69S88t40r55e95b75e48l 8109703312

A jak víš, že seš v polovině? :-) Leda by ses koukal předem na gameplaye a to bych nedoporučoval

0/0
3.4.2014 21:30

H57y80n14e97k 77Š47l39a28h45ů62n91e33k 4739183416529

Na gameplaye nekoukám, ale jsem v kontaktu s lidmi, kteří to už dohráli. Ti tvrdí, že nejsem ani v polovině ;-)

+1/0
4.4.2014 11:22

A53l55e48x55a32n32d39r 21K24o11s76t32k91a 5469816409666

Nadbytek nožů a mečů nad magickou výbavou. Je to hnus, ael vcelku má jistou logiku. Běžný vesnický hoch, který touží po dobrodružství si do divočiny vezme taťkovu sekeru na dříví a mamky puklici (štít) a zabije ho první potvora, kterou potká. Kdežto schopný mág s pořádnou magickou holí a artefakty se tou kobkou probije, lichovi na konci (který si tam hraje na velkého šéfa) sebere jeho vlastní hůl, svitky, z lebky si udělá svícen a vrátí se do své věže dalších 5 let studovat magii.

+4/−1
3.4.2014 9:02

T65o72m64á45š 65K43o71z89l90í43k 4862731401778

Já bych to neviděl tak tragicky :). Každé odvětví toho má méně v jednom a více v druhém. U zbraní je sice větší variabilita zbraní jako takových, ale pomaleji se už shání komponenty na upgrade konkrétního typu zbraně (flame, magic, lightning atd.). U magie je zase méně katalystů, ale v průběhu hraní se učíte rozličná kouzla která pomocí toho katalystu můžete sesílat.

0/0
3.4.2014 18:07

J25a54n 28B53a56l63e87k 3899907251414

Překvapilo mě vychvalování mechanik Dark Souls 1. Hra sice byla těžká, to ano, ale mechaniky nebyly nijak převratné ani příliš složité a komplexní, jak píšete. Pouze bylo potřeba zvládat tyto jednoduché mechaniky, které tu jsou už po více než dekádu, velmi dobře, aby člověk mohl postoupit. A nezapomeňmě na zrůdnost v podobě PC portu. Pokud tentokrát vyjde solidní port, získá hra daleko oddanější a pracovitější komunitu.

+2/−1
3.4.2014 7:53

V42l41a81d94i56m54í70r 57K45r98i77s63t36e97n 7376942975688

já osobně hrál jen tu "zrůdnost" toho portu. Že to nebyla grafika eňoňuňo mne nevadila, naopak , muj notebook měl setsakra problém s ohněm wyrma na tom mostě. Možná ovládání, ale měl jsem gamepad, takže o tom nevím. Hra mi myslím nikdy nespadla, až na to FPS kdy mne to vyhodí z online hraní.

Určitě se to dalo vyrobit lépe, ale zážitek mi to myslím nesebralo.

+1/0
3.4.2014 11:30

T43o48m29á98š 69K44o90z19l50í35k 4842941171368

Myslím že tato série měla oddanou komunitu už u 1.ho dílu ;-) ... kterým nemyslím Dark Souls, ale Demons Souls. Komunita kolem této hry byla vždy skvělá. Zbytečně se snažíte o vyvolání flamu.

0/0
3.4.2014 18:02

H64y67n12e16k 72Š62l94a44h28ů40n91e57k 4269843836629

První díl této série je Demon's Souls? To těžko, tato série vychází už hodně dlouhou dobu.

0/0
4.4.2014 11:23

T46o22m62á15š 95K17o14z76l73í79k 4882821911758

Dobré ráno,

narazil jsem v článku na jednu nepřesnost, opravuji.

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba"

Toto není tak úplně pravda, úroveň zdraví a "lidskost" hráčovi postavy se navrací pouze konzumací předmětu Human Effigy. Jeho spálením u táboráku se na 1 hodinu zablokují invaze a summoningy v přilehlé lokaci.

Tahle chyba mne překvapuje, vzhledem k tomu, že recenze trvala tak dlouho bych čekal, že se hře někdo dostatečně věnoval :).

+5/0
3.4.2014 6:43

H22y27n68e84k 15Š20l23a52h42ů61n55e80k 4439333916649

Nezvýší se hozením human effigy do ohně obtížnost dané lokace? Ještě jsem to nezkoušel.

0/0
3.4.2014 11:24

V66o26j39t61ě52c91h 29R93ů18ž95e81k 1957942594192

Ne, od toho je Bonfire ascetic.

0/0
3.4.2014 13:13

O62n82d71ř59e58j 33K33o29p27e45c16k60ý 6200225757228

O co je tohle lepší než hned odsuzovat a označovat autora za blbce. Navíc jsem se tedy konečně dozvěděl ne jen to, že je to hloupost, ale taky jak to s tím je:-)R^

+1/0
3.4.2014 21:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.