Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RETRO RECENZE: Half-Life 2 po deseti letech. Jak obstál v testu časem?

Pokud Half-Life 2 není hodnocený jako vůbec nejlepší hra všech dob, pak jistě patří alespoň mezi první tři. Tato výjimečná střílečka posbírala ohromující množství stoprocentních skóre a těch se novináři obvykle straní jako moru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P83e42t92r 35Z13á52l77e63s87n78ý 3944534910451

Nevíte o nějakém dobře fungujícím modu, který do hry doplní regeneraci zdraví a nábojů? Ideálně také spolubojovníka.

0/0
19.11.2014 18:54

R31o69m57a42n 31Š64i26m44ů74n38e87k 4359378111

Pecka hosi, doporucuji se zamerit na fail blizzardu ve vydani datadisku k world of warcraftu. Tisice lidi co koupilo datadisk nemuze hrat, lognou se do hry pak zamrz a disconect a objevi se : http://imgur.com/aS5BWDd

a dokola a dokola. Blizzard mlci.

Na us dokonce vytvorili petici na strankach Bileho domu proti blizzardu.

0/0
14.11.2014 23:53

P20e55t35r 23J84a74r33o60š 2264441125757

dostanou par dni hrani zdarma a zase budou vrnet jak stenatka v kosiku

+1/0
15.11.2014 8:43

M17i22c55h11a49l 91T62o18m87á37n94e45k 9427979916

tezky fail to je, zklamanejsi sem dlouho nebyl, hra je to paradni ale tohle je na pres drzku

0/0
15.11.2014 13:32

J62a77n 76H89l37a23v88i37č60k76a 5838962659328

Pravda - dnešní hry už nerhaji, možná bohužel, ale... Myslím si, že už nikdy nezažiju to co u HL2. Strider, gravity gun, Ravenholm, buggina.. Chápu, že v dnešní době je to asi normálka. Ale tenkrát? Kolik úsměvů to vyvolalo?

Asi nikdy jsem nezažil takový smutek z dohrání hry. Leč to bylo několikrát, Poprvé je prostě jen jednou. Relativnost prožitku v té době je dle mého těžko nahraditelná opakovatelná.

+13/0
14.11.2014 22:44

J81a34n 98H26l84a41v21i22č40k85a 5338892719728

Nebo pamatujete si na ten člun, jeřáb? To byla naprostá pecka.. Těch vzpomínek i po těch letech dokáže člověk vytáhnout mnoho.

+2/0
14.11.2014 22:45

T10o47n73í20k 57K57u62t31t69m97a56n12n 6723678372

Říkám už léta, že akční hry by se měly dělit na ty, co byly před sérií Half-Life, a ty, co bylo po Half-Life 2.

+2/0
15.11.2014 12:51

K59a27t46e56ř64i42n28a 79D48r88a68h50o40k10o22u74p77i70l23o56v23á 9266381522873

Nechci prudit, ale technická - kam pak budou patřit tituly co vydali po startu série HL a před vydáním HL2? ;-D

+1/0
15.11.2014 22:58

A23n33d76r45e94j 25B42r63a19b66e27c 4952401537354

Nekam mezi :}

+3/0
16.11.2014 0:43

T33o55n25í66k 58K65u20t52t27m25a69n89n 6843708562

Kam asi? Do kategorie her "po Half-Life (1)". V řadě her v rozmezí 1999-2004 vidíte stejné postupy, které použil první HL. ;-)

0/0
16.11.2014 0:48

J32a56k67u71b 42P95e74e17t 7293688372391

Super clanek. Jen vice takovýchto retro recenzi :) Nekteri mladi lide co znam ani nevedi,ze nejakej half-life vůbec existoval :( Nekteri si mysli, ze Deus Ex: HR je prvním dilem serie a o Falloutech 1 a 2 jen slyseli, protože hrali trojku :)

Ona grafika není vse, není to podle me ani 50% dobře hry, graficka část dela hru zabavnou z mého pohledu, tak z 20 - 25%, ale dnesni herni prumysl se ke hram stavi jakoby graficke zpracovani bylo 95% hry a zbytek uz je jaksi vedlejsi... Dnesni hry vas vodej za rucicku jak petiletyho (az na tech par vyjimek) a jedna se spise o interaktivni filmy nez o hry... Třeba takovy Uncharted :D:D:D se hrou to ma pramalo spolecneho, v podstate staci drzet sipku dopředu a cas od casu dojdete do bodu, kdy si trochu zastrilite a pak můžete kráčet v pohode dal...zadna odbočka,zadny hádanky (a když,tak staci otevřít notýsek a je po hadance- takze vlastne zadyn hádanky :)), stejnej pocit mam z assasins creed,last of us,CoD,Remember me....a pak jsou tu hry jako walking dead,kde se uz opravdu nejedna vůbec o hru,jen si volite moznosti,takze to je cistej interaktivni film...

Jen vice RETRO RECENZI :)!R^!

+3/0
14.11.2014 20:34

M94i81l12o23š 56F51i59a20l93a 2610381727522

Pro mě je hra všech dob Half-life 1. Podle mě absolutní bomba jak nápadem, tak zpracováním i příběhem. Dvojka určitě dobrá ale jednička je "jednička".

+10/0
14.11.2014 19:41

J88a40k41u78b 23P27e55e62t 7493508282831

jo jo, dvojka se mi taky nelíbila tolik jako jednicka...ta se mi libila o hoooodne vic, jedna z veci,ktery se mi libili asi nejvic byla skvela práce s hudbou :)

+1/0
14.11.2014 20:54

J43i67ř53í 60K23o28d91ý50d46e51k 7240860296873

Spousta vzpomínek. Instalace z pěti CD, pak snad poprvé použitá aktivace přes internet - tenkrát jsem měl krabičku od Eurotelu s mobilním internetem CDMA (za dvanáct kil za měsíc), trvalo to nehorázně dlouho, ale čekání stálo za to. Navíc to byla jedna z prvních áčkových her, která už nestála patnáct stovek, ale "baťovskej" litřík. Ten potrhlej kněz s brokovnicí patří k mým nezapomenutelným herním zážitkům.

+5/0
14.11.2014 19:06

J87a71n 23Z14a72j45i72c 5195137327319

Jo skoda, ze epizoda 4 nikdy nevysla. Zahral bych si ji klidne i dnes...

+2/0
14.11.2014 14:45
Foto

M28i87c36h58a26l 76M36e49r73d16a 2320751769362

To by nejdřív musela taky vyjít episode 3:)

+9/0
14.11.2014 16:15

M17i76c58h33a95l 89W94e37i97d40i35n74g60e77r 2148785703314

Nezapomenutelná Alyx :-)

0/0
14.11.2014 14:07

A79d51a19m 94B69r31á57t 5248644695521

No... po přečtení článku vím že až sr najde chvilka musím si dát zase jednou kolečko HL2... a asi na steamu rovnou mrknu po HL1 to se přiznám jsem měl tenkráte jen pirátskou kopii :3 musím to napravit :))

0/0
14.11.2014 12:50

P60a47v97e17l 81D95r67o46t11á35r 7733974329974

Rozhodně si dej raději Black Mesa - je to předělávka HL1 do Source 2 enginu, takže to vypadá stejně (nebo dokonce někde i líp) než Half-Life 2.

Akorát teda ještě to není úplně dokončené, chybí celá pasáž "v jiné dimenzi" (původně asi 90 minut, v BM to bude kolem 4 hodin). Ale Black Mesa je fakt super předělávka.

+2/0
14.11.2014 19:31

M41i31c28h46a11l 74Ž22e37l27i95n16s14k36ý 9350498371350

HL2 je legenda ... mise v Ravenholmu nebo uvnitř citadely jsou dokonaly ... a pokud nekomu vadi zastarala grafika hry, tak pak doporucuju Cinematic mod od fakefactory ... posouvá to HL2 na grafickou uroven soucasnych her a je to dokonalost, obsahuje nové modely, efekty, zvuky, soundtrack atd ... mod ale vyzaduje 64-bit system (to ma dneska uz snad kazdy) a epizodu 1 i 2 :)

+9/0
14.11.2014 10:58

M67i46r22e42k 69K81o23v22a79c95i96k 5731631431497

Je jen málo her, ke kterým se pravidelně vracím - HL (celá série), Gothic 1 a 2 a Clive Barker's Undying. Všechno starý, ale dobrý ;-D

Mimochodem - máte někdo tip na nějakou dobrou zombie střílečku? Jsem ortodoxní singleplayer, takže prosím něco, co se jako singleplayer dá hrát... :-)

+1/0
14.11.2014 9:21

H83o31n71z98a 59F82o43r51m16a59n 3720849792639

Operace Flashpoint. Pořád má v sobě něco, co následující Army nepřekonaly.

+6/0
14.11.2014 9:48

M98i61c41h73a98l 33Ž69e95l39i93n18s84k75ý 9280608981570

Napada mě Dead Island, nebo starsi Land of the Dead: Road to Fiddlers Green

+2/0
14.11.2014 10:52
Foto

E30v98a 42V50i92n85k64l16e63r68o86v39á 8986275752633

Left 4 Dead 2 obsahuje singl mise, i když hráče doprovází tři boti. I když nejlepší je to hrát v co-opu s kamarádama, ale nebudu Vám to cpát :)

0/0
14.11.2014 11:22

M48i93r26e42k 73K12o12v74a83c96i12k 5131301881347

Nemám moc dobrou zkušenost v singlu s hrama, co jsou primárně pro co-op...

0/0
14.11.2014 12:29

P65e39t40e22r 85B31i42e10l28y 6895801226

Vsetky Dead Islandy :)  (mna to ale moc nevzalo)

0/0
14.11.2014 11:24

B68a62r42t70o17l78o85m58ě52j 96K59u63s 2145656671483

Koukněte na State of Decay.

0/0
14.11.2014 12:23

M89i21r79e18k 60K65o65v50a73c60i45k 5321361181937

Díky všem za tipy :-)

0/0
14.11.2014 12:27
Foto

H10o73n82z21a 92S71r38p 9484693592818

Stubbs: The zombie!

+3/0
14.11.2014 12:32

L55a78d80i87s24l35a67v 38V43o60n51d89r11á87č54e80k 5156509378222

Doporučuji tématicky HL2 mod Nightmare House 2 (je ovšem mít i EP1 a EP2). :-)

0/0
14.11.2014 15:38

M96i16c73h33a54l 19K65r93e65j78č27í 1186780221943

Undying je geniální. Jako podobný horor doporučuju Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.

0/0
14.11.2014 23:22

M16i68r27e81k 64K44o21v81a36c70i39k 5311691121697

Call of Cthulhu samozřejmě mám, neb Lovecraftovo povídky mám hrozně rád... Ale bavilo mě to jen ze začátku, útěk z hotelu a plížení v Insmouthu bylo super, jak ale přišly zbraně, tak mě to už nějak nebavilo... Ale to i ten Undying trochu ke konci ztrácí dech :-)

0/0
15.11.2014 0:22

M50i93l88a54n 40T27r66i83b80u49č12e23k 5294767654840

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

+6/0
14.11.2014 8:41

M21i82l78a74n 68T19r43i68b93u25č50e39k 5214727824930

Nezasadnejsi z cele recenze je posledni odstavec. Drivejsi hry nemely takovou grafiku, umelou inteligenci, tak muselyzaujmout jinak. A to dejem. Pokud porovnám HL s CoD, vyhraje ten HL. I kdyz graficky se nemuze rovnat CoD, tak ma proste neco nqvic.

0/0
14.11.2014 8:41

H64o43n19z25a 47F38o28r16m61a37n 3100249802629

To není tak úplně pravda. Vycházelo a vychází velké množství her. A těch nejlepších je prostě jen pár. Kvalita se dá najít i dnes.

+5/0
14.11.2014 9:51

P71a79v23e51l 61D65r83o90t86á70r 7283294449964

Deus Ex 3 (Human Revolution) je rok 2009, děj má skvělej a hraje se o chlup líp než Half-Life 2 (i když samozřejmě je to lehce jiný styl hry - stealth FPS)

0/0
14.11.2014 19:33

J58a71k68u40b 20P89e50e46t 7813118512111

Deus Ex: HR je oproti prvnímu dilu zklamani. Sice ne takovy jako Deus Ex 2 invisible war, ale stejne. Uz to pochytalo neduhy dnesnich her,jako je automaticky uzdravovani (to by se dalo pochopit vzhledem k tomu ze je to v podstate kyborg),ale hlavne všechny vlepseni uz mate předem ukazane a jen si je odemykate praxisem... Obtiznost hry taky poklesla a systém kryti z toho dela celkem pohodovou prochazku... Navíc vylepseni,který vam da moznost prorazit zed se da pouzit jen velmi velmi omezene... a uplne vymizel systém skillu, zustaly jen augmentace...

Takze po zklamani z dvojky to bylo prijemny, ale v porovnani s prvním dilem je to nic moc...

S HL 1 nebo 2 se to srovnávat snad ani neda jelikož je to uplne jinej typ hry, spolecny maj snad jen to, ze je to z pohledu první osoby...

moznost resit situace vice zpusoby obe hry uchopily jinak - v HL 2 je to hlavne fyzika a v Deus Ex jsou to hlavne plizeni/akce nebo dialogy.

+1/0
15.11.2014 17:43

M67a40r45e50k 13Z80a40h93r10a69d76i49l 6914699525121

Rozhodně se taky přimlouvám za další Retro recenze. Je dobré osvětlit, co je (bylo) na herních klasikách tak přelomového a návykového...

+2/0
14.11.2014 8:35

M77i35r33o60s67l98a85v 27K39r50a51h21u32l61í88k 6727154794

HL2 jsem minul. Neměl jsem na to při vydání kompa a hrát to v nějakých mizerných detailech se mi nechtělo. Pak jsem na to nějak zapomněl. Když jsem kupoval CS: Source tak u toho byl jen DOD a HL2DM. No asi si to někde koupím a zahraju:)

HL1 byla asi nejlepší střílečka co jsem kdy hrál. To nepřeberné množství modifikací pro tu hru... to byla asi nejlepší herní doba.

+2/0
14.11.2014 8:26

M64a41r89e29k 39Š81e78b40e26s27t77a 2673691423507

Hrál sem ho už nesčetněkrát... naposledy někdy na jaře......a jako vždy to byla parádní jízda!!!

+14/0
14.11.2014 8:06

M57a76r39t98i73n 75P44o79c77h50m27a62n 6118529572

HL2 mne taky trosku minul, protoze me potkal v dobe kdy jsem se venoval spis zapoleni po LAN. Ale kdyby udelali novy HL3, tak by byl asi hrich ho nevyzkouset.

0/0
14.11.2014 7:56

T57o54n87í12k 96K46u32t22t92m42a41n37n 6273168852

Hřích by byl ho vyzkoušet, protože byste nevěděl příběhový pozadí. A série Half-Life byla vždycky příběhovou sérií.

0/0
14.11.2014 19:42

P23e33t73r 53S61v28o47b24o38d49a 7643675239847

Pamatuju jak jsem tehdy mel koupenou nejakou ati grafiku (tehdy asi nejakou x800) a u toho byl kupon na HL2 na steam (tehdy jsem ani poradne netusil co to je). Hru jsem mel stazenou dlouho dopredu pred vydanim a cekal na ten den, kdy se aktivuje. Tehdy jsem jeste nemel internet doma (stejne jako spousta lidi), takze jsem sedel ten vecer sam v praci a dal si do nej svoji ATI grafiku, bez ni by to samozrejme nejelo. Probehla aktivace a ja zacal hrat. Hral jsem celou noc a HL2 dohral asi pul hodiny pred prichodem kolegu. Moc krasna vzpominka na tuhle dobu. R^

+6/−1
14.11.2014 7:52

L59a13d38i23s62l26a35v 20V21o87n62d54r78á91č76e60k 5826119488502

Taky jsem ji dostal k Radeonu 9600XT, v okamžiku vydání jsme se prakticky odtrhnul od reálného světa. První průchod mi trval přes dvacet hodiny, protože jsem si pořád hrál s nějakými detaily. :-)

+1/0
14.11.2014 15:42
Foto

R32a21d76e86k 29H83a14n91k68a 8646817189813

Pro HL mam proste slabost. 1ku i 2ku povazuji za nejlepsi strilecky, co kdy vysly. Black Mesa (predelavka HL1) je taky vyborna.

+9/0
14.11.2014 6:23

B57a34r29t55o77l23o76m71ě59j 16K47u43s 2495396841683

Je Black Mesa už hotová, nebo pořád končí v Lambda Core?

0/0
14.11.2014 7:47

M58i57r87e17k 40K83o20v62a15c12i85k 5381161351177

Není ;-(

0/0
14.11.2014 9:22

P94a93v89e96l 82D93r13o57t80á91r 7713194439144

Pořád na tom dělají. Ale očividně mají v plánu výrazně upravit i už existující mapy, vyřešit problémy (mimo jiné nabídnout lepší jump mechanismus, aby nebyl nutný crouch-jump). Jistý grafik prochází všechny assety a vylepšuje úroveň detailů, předělává objekty tak, aby dávaly větší smysl apod.

viz blackmesasource.com

0/0
14.11.2014 19:35

M37a22r45e70k 51Š38e79b22e59s34t68a 2273871713667

Jo, Black Mesa je luxusní předělávka! Cit pro detail a skvělá hratelnost díky skvělému základu! Doporučuju těm kdo neznají!

+7/0
14.11.2014 8:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.