Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE Sims 4: Život ve zlaté kleci s málo možnostmi

Série Sims patří mezi ty nejúspěšnější v historii. Jen málokdo jiný se může pochlubit prodeji přes sto milionů herních placek. Simulátor života se nyní hlásí o slovo čtvrtým dílem, který přichází v době next-gen titulů. Jak panďuláci obstáli tentokrát?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K53a29r39e29l 94V33a60n15ě57k 2794127366535

Zkusil jsem to zahrát a po pár minutách delete a raději jsem zůstal u Sims 3 s mraky datadisků. To už i Sims 1 a 2 jsou hratelnější a obsahově bohatší ;-D.

0/0
7.10.2014 12:50

H74y50n98e89k 61T79r71o50j20a60n 1531271813709

tahle kdysi skvělá série už je bohužel za zenitem a snaha EA rejžovat z toho další a další prachy to všechno dělá ještě mnohem bolestivější a horší.

0/0
3.10.2014 18:29

M48i69r56o56s44l26a95v 28S26t52a50s17t96n78y 7204753106171

Já měl za to, že tahle hra je čistě pro holky, ale tak asi ne no ;-D

A jako vychvalování překladu v recenzi docela pobavilo, protože v tom jediném screenshotu s textem je tahle super věta: "Čím lepší v tom budete, tím méně známí budete". Trošku Yoda překlad, ne? ;-D

+1/0
30.9.2014 14:51
Foto

L23u71k86á79š 33N11a40v59a48r49a 2128198781749

Ačkoliv je pravda, že recenze by mohla být obsáhlejší a podrobnější, má ve všem úplnou pravdu.

To už EA opravdu přepískla. The Sims 4 v základní verzi je v mnoha ohledech ještě horší, než The Sims 3. Například je tu naprosté minimum vybavení, svět již není otevřený a hlavně úplně dali pryč funkci CAS, díky které jste si mohli jakýkoliv předmět či oblečení přebarvit dle svého přání.

A co výměnou za tohle všechno dostaneme? O špetku (opravdu malou) lepší grafiku a lepší simulaci nálad? S tím jděte do háje. Pokud máte The Sims 3, nevyhazujte zbytečně peníze za tento nedodělaný krám. A pokud chcete The Sims hrát, stejně si kupte raději trojiku s datadisky (vyjde vás navíc mnohem levněji).

Ano, jsem milovníkem série The Sims, ale čtyřka je opravdu katastrofa ve všech směrech a je udělaná jen a pouze pro získání většího balíku peněz.

+8/0
27.9.2014 23:30

M77i51l89a66n 87V33o55s90t36r77ý 6319826464214

R^

+1/0
28.9.2014 15:37

H72o74n71z98a 84R53o19č68e97k 3605889333552

Taky by už z toho mohli udělat normální hru. Hratelnost je pořád stejně pitomá, grafika se ubírá směrem omalovánek - nic moc na dnešní možnosti. To že ta hra je bez dlc k ničemu už mě ani nepřekvapuje.. PS: TS3 mělo alespoň otevřenej svět a člověk se tam vyblbnul při hledání pokladů ...

+5/0
26.9.2014 14:53

R14u66d56o77l23f 43K71l41u29s37a30l 8187224839661

Největší problém teď tedy je, že město je plné generických genrovaných NPC, kteří se mi ani neozvou a při pozvání už neexistují ;) Nevím jestli je to vlastnost nebo bug, ale každopádně je to dost WTF, no .-D

 

Generování NPC jsem tedy vypnul a počkám, až to město nějak rozumně "vymře", do sousedního slotu postavím nějakého souseda a holt to zatím budu dělat takhle. Nebo samozřejmě časem počkám na nějakej update, je jasné, že je to samo od sebe zabugované dost, např. mi pořád visí rozhovory a občas i učení schopností (mají nad hlavou ten sloupec třeba i když spí), ale to jsou drobnosti, jádro pod tím funguje (tzn. správně se učí, správně si povídají a interpretují ty hodnoty, jen se to blbě zobrazuje -- tedy jen občas, občas stačí jen odejít do školy a zpět (nebo na jin pozemek a zpět) a je to vyřešené, občas ne) :-)

 

Pak je tam problém s ovládáním -- takové to ovládání 0--4 na rychlosti ze začátku vůbec nefunguej, je potřeba 2× zmáčknout ESC (otevřít menu/zavřít menu) a pak už všechno funguje :-) Tohle je prý i v ofiko patchi, kterej to takhle rozbil ;) ;)

+2/0
26.9.2014 11:08

R80u60d12o11l27f 93K48l74u74s40a19l 8937314679821

Zkusil jsem to i s náhodnými simíky a přijde mi, že jak to město vymřelo, tak to nějak zaplnilo generovanými NPC (což o to, já mu řekl, aby to dělal, ale nečekal jsem, že budou generováni pokaždé...) :-)

 

Takže teď mám město, kde žijou jen ty mé dvě a spousta neexistujících NPC.

 

Tuto funkci jsem tedy vypnul (snad je to tím) a pokud bych někdy chtěl "rozmnožit" tuhle moji rodinku, budu si muset vyrobit nějakého souseda :-) No, zajímavé...

 

A to by ani tak nevadilo (trošku režim TS2), ale problém je v tom, že to město na takovéhle hrátky je dost malé; systém savů je trošku jiný, než v TS3, je menší město, ale můžu savovat jak chci a tak ;)

0/0
26.9.2014 11:08

R90u16d97o10l10f 86K69l31u53s69a13l 8487414559431

No, mám poslední patch a ... asi pár bugů je tam :-)

Nebo jestli je to bug nevím -- ale každopádně:

 

Stejně jako ve trojkách se dá nastavit, aby ostatní simíci, které zrovna nehraju (sousedi a tak) stárli, či nikoliv. Stejně jako v TS3 je tam naprosto nelogická ta věc, že to nedodržuje délku tvého života, takže ti, co byli dětmi, už jsou důchodci a moje je pořád stejně mladá. :-)

 

Ale to čert vem -- s tím jsem se smířil v TS3 už; nicméně je zde jiná vlastnost. Otec té dívky je asi už mrtev (kdo ví), nicméně pořád ho mám v adresáři a můžu mu volat, smskovat a tak. Ale když ho dám pozvat, přijde nějaký naprosto jiný (náhodný) simík.

 

OK, to by nevadilo -- tedy až tolik. Porlbém je, že pokud tento simík odejde a já si ho znovu pozvu, přijde zase jiný. Prostě každého tam vidím pouze jednou :-D

0/0
26.9.2014 11:08

V78l75a40d34i11m27í10r 86T31e37n19k27r81á13t 6818333775195

další tiskárna na peníze v podání ea...zastavte už někdo tu bláznivost s DLC!!!

jak je možné, že lidé ochotně platí 1500 za hru, jen aby si následně stáhli za 800 dlc, která obsahují něco, co mohlo a mělo být přímo v původní hře?!

+10/0
26.9.2014 10:54

V60o54j38t12a 24P83a66t92k89o79s 8570578898983

Sims je v tomhle ještě horší, tam ty DLC stojí skoro stejně jako samotná hra...jenže lidi to stejně kupují.

0/0
26.9.2014 10:56

V43l29a96d40i27m90í42r 80T73e15n20k77r72á76t 6528483495875

pravda...za 3 nový ledničky a venkovní textury sněhu 500...tak určitě ;-D

ale podle mě jsou to právě sims co s tím začli a teď se to veze

+2/0
26.9.2014 12:43

V79i70k31t93o87r 49T73o25m49a43s33k19o 9163725785293

Ja uz z principu hry postavene na DLC vobec nekupujem, pretoze odmietam podporovat tento pristup. Nad EA som uz davno zlomil hul, ale mrzi ma, ze podobnym stylom sa ubiera napriklad aj Ubisoft s HOMAM. Z povodne krasnej hry s mnozstvom miest je dnes priblbla strategia, kde uz aj kvoli Dungeonu (podla mna jedno z najzakladnejsich miest) clovek musi cakat na nejaky DLC.

0/0
27.9.2014 14:00

T27o47m83á83š 91K59n27a27i72f64l 6953140167930

A ono je to tvoje věc? Když jsou lidi ochotni...

0/0
29.9.2014 9:08

M26a47r40t17i69n 20J38i22r34o19u89s53e75k 7926475505958

No jo, ve dvojce i v trojce jsem měl nad krbem i nad sporákem vždycky požární hlásič. Profíci to stihnou vždycky. :-)

+2/0
26.9.2014 10:37

J13i15r92i 57B34o11r65o13v86y 7207136767243

Mně se taky noví simící vůbec nelíbili. Proto jsem jim dal pouze 60 % - http://www.zk4.cz/4T

+1/0
26.9.2014 10:07

M76a21r43e48k 16Z71a74h64r19a19d88i35l 6584739115161

Jak už tady bylo naznačeno, já hrál Sims vždycky kvůli stavění domů, prakticky nic ostatního mě na nich nebavilo. Takže jsem hrál vždycky jen za jednoho týpka, kterýmu jsem pracovní kariéru dostal co nejdřív co nejvýše, abych měl prachy na stavbu a vybavení baráku. A když byla z baráku parádní vila, pak už jsem řešil jen různý achievementy. Nejvíc mě u toho týpka vždycky štvala potřeba sociálního kontaktu, ale telefon a počítač s internetem to vždycky nějak vyřešil. :-P

+5/0
26.9.2014 8:54

D34a35v23i10d 10R11y11c68h22e39t51s65k33ý 9276181570940

Já jenom chytal ryby, kontakt mě taky srrr

+2/0
26.9.2014 9:20

N15i76n63a 58P97a43n33o37ž49k83o47v45á 9757175395848

A co teprve v The Sims 1, kde jste musel zvednout telefon a někoho pozvat k sobě domů a teprve potom jste mohl získávat přátelé. A to takový politik jich potřeboval na vrcholu kariéry tuším 18! Ještě, že pak první datadisk House Party přinesl možnost vykecávat po telefonu :) Na druhou stranu to alespoň byla nějaká výzva.

+2/0
26.9.2014 9:25

K14a60r51e87l 70Z76i20c42h 8477476584456

parties v Sims 1, to byla hardcore noční můra! - než to vypuklo, přes mou veškerou snahu už měl můj Simák hodnoty řekněme nad půlkou, ke konci byl na pokraji fyzickýho vyřízení, hodnoty v červenym a musel si vzít tak 2 dny volno na obnovu:)) (jakejkoli výjezd mimo barák dopadal úplně stejně:) v SIms 2 to ubejvání hodnot bylo už o dost uživatelsky přátelštější..

+1/0
26.9.2014 9:48

J23a52k84u70b 26M10a78š95e39k 6872746360787

koukam ze inovace tohoto tytulu je 0. jen hezci grafika jinak nic noveho.

+2/−1
26.9.2014 8:45

L75a72d60i26s30l76a63v 44J36a47r23o56š 6154169430107

Herní postavičky jsou blbé jako Pat a Mat po lobotomii. Zkrátka jako průměrný američan.

+2/−5
26.9.2014 8:15

M52i26c60h95a74l 91K36o40n62o74p58á16s59e87k 3746725766616

Ten Pat a Mat po lobotomii tam sedí, ten Američan ne.. Navíc to nejsou Amíci, ten hlas zní jako Italština... A zároveň jsou ve hře od 1.dílu Gottovi jakožto nejbohatší rodina podle mne se o Američany nejedná ani náhodou

0/0
27.9.2014 23:32

N91i10n47a 80P31a26n81o81ž77k26o46v57á 9687945715618

Ta recenze mi přijde taková neúplná. Co třeba vytváření postavičky? Co building mód? Polovinu zábavnosti série The Sims stojí také na navrhování šílených a luxusních domů a v recenze ani čárka. To je demo recenze? :-P

+7/−1
26.9.2014 7:53

J39o44s57e75f 81J11u80h34á85s67z 1119142378

Tak tohle jsou zrovna věci, které úplně nesnáším... baráky stavět mě nikdy nelákalo, raději jsem koupil hotový - hezčí a hrát si s posazením nosu atd mě taky spíš zdržovalo. Oproti tomu jsem pak strávil hodiny chytáním brouků, sbíráním meteoritů nebo rybařením :-)

+1/0
26.9.2014 10:23

N75i59n47a 83P38a53n51o98ž15k44o39v79á 9917195575248

Se stavěním to mám podobné, ačkoliv v jedničce mě stavění moc bavilo :) Ve trojce bylo hlavní rybáření, chytání brouků a hledání kamenů, ale třeba přítel hraje Simík hlavně kvůli stavění :)

+1/0
26.9.2014 13:08

J25i27r88i 21K86o36s45t37k28a 2858192976662

nektere z datadisku TS3 maji dodnes bugy, ktere srazi hratelnost skoro na nulu, jejich fora jsou plne zoufalych lidi, ale co. "proste vydame ctverku, oni si to stejne zase koupi..."

+4/0
26.9.2014 6:57

L56u45c58i79e 76M49u49s86i19l84o65v28á 7201398391237

Proboha copak v realu maji vsichni stejne? Kdyz budou kit vsechna povolani stejne tak jaky mezi nimi bude rozdil? a hraci chteji i chude simiky..

0/0
26.9.2014 5:54

P12e19t70r 75K70o52v83á25ř 2269886329114

to sice nemaji, ale plat je v realu ovlivneny spoustou ruznych faktoru, jako je casova/financni narocnost práce, konkurence na strane nabídky i poptávky, pozadovanym vzdelanim, mnozstvim odpovednosti, atd...

V Simech by tak "práce" mela byt doplnena o: zvyrazneni narocnosti jednotlivých praci (například ten lepe placeny ajtak bude nejenom v praci dele, ale třeba se mu muze stat, ze mu v devět vecer budou volat a on se bude muset dostat k pocitaci a "pracovat") a krome toho nejakou simulaci toho, ze ne vždy jsou k dispozici volna mista (zvlast na vyssich prickach zebříčků) - nebo snad jsou v realu lide, kteří se stali rediteli tajných služeb jenom proto, ze splnili fyzicke, inteligencni a socialni předpoklady (a to druhy den po te, co je splnili)?

0/0
26.9.2014 8:51

L55u19c67i42e 10M47u86s92i31l21o42v17á 7741378171147

tak 4 jeste nemam takze nemohu posoudit, ale ve trojce to je bezne. kdyz mam treba doktora imrvere ma pohotovost a kolikrat musi v noc vstat a jet do nemocnice.  Ano, chce to doladit, ale na to EA bohuzel kasle. nastesti tu mame mody, nejznamejsi asi Twallan (ted mluvim o trojce)  a hraci si tak ledacos vylepsi sami. Jen jsem reagovala na tu blbost, ze nemevberou stejne. To je proste podle mne ok, to ostatni by tma ovsem byt melo take.

0/0
26.9.2014 22:23

Z54b68y25n16ě97k 15P48o16p88o94v80s73k15ý 9956618337603

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající choť." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

+1/0
26.9.2014 5:23

Z63b17y38n56ě59k 76P38o90p35o52v80s96k38ý 9686958257753

" Ten alespoň odněkud vytáhl hasicí přístroj, i

když se s ním nejdříve pokoušel zlikvidovat požár kuchyně

a až pak plápolající cho." Třeba chtěl otestovat, jestli není čarodějnice... :-D

0/0
26.9.2014 5:23







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.