Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Horor Alien: Isolation srážejí zbytečné a hloupé chyby

Vetřelci vytvoření extravagantním umělcem H. R. Gigerem zůstávají i 35 let po svém debutu v prvním filmu stále jednou z nejděsivějších zrůd, které kdy lidský mozek vymyslel. Herní tituly z tohoto světa už se ovšem řadu let potýkají s velkými problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J15a47k74u69b 80S55t64a76n55ě76k 3706986333

Tahle recenze je totální fail,

Naprosto absurdní skripty:

Ve hře je asi 5 scriptovaných momentů z deseti hodinového hraní, v porovnání třeba s CoD naprosto zanedbatelné číslo.

Nesmrtelný Vetřelec:

Začnu tím, že redaktor evidentně nedohrál hru do konce jinak by nežvanil o tom že ho jeden vetřelec sleduje po celé stanici. Ale mám tu malou analogii ze života. 

"O vitalitě černé zvěře toho bylo již mnoho napsáno, byla popsána řada zranění způsobených dospělou černou zvěří a často byly uloveny i kusy, o kterých by člověk na první pohled prohlásil, že taková zranění nemohla přežít. Osobně jsem viděl zastřeleného kňoura, kterému chyběla polovina spodní čelisti, a ač byl lehce pohublejší, zranění se mu zcela vyhojilo a on přežil. Ve večerních hodinách dne 11. dubna 2014 (20:55) ulovil jeden můj kolega mladého divočáka - lončáka, který měl, zřejmě od sekačky či jiného zemědělského stroje, zcela amputovanou celou pravou zadní nohu (myslivecky celý pravý zadní běh), což se mu stalo zřejmě ještě jako malému selátku. Rána byla zcela zhojena a divočák – kňourek, měl zcela standardní váhu a podle všeho tedy, i přes toto obrovské zranění, nikterak nestrádal. Po vyvržení vážil přesně 60 kilogramů. Když si uvědomíme, že malinkaté selátko divočáka přežije i tak obrovské zranění spojené s velkou ztrátou krve (myslivecky barvy), a v podstatě bez jakékoliv pomoci, je to opravdu až neuvěřitelné. Zajímavostí také je, že mladý začínající myslivec střelil tohoto lončáka přesně na komoru a i s průstřelem srdce tento divočák z nástřelu (z místa, kde byl střelou z lovecké kulovnice zasažen) odběhl do hustého lesa vzdáleného zhruba 50 metrů, a musel tedy být z bezpečnostních důvodů dohledán až druhý den ráno."

Pardon ale myslivec s kulovnicí vs. prase (ve většině případů bez strachu o vlastní život) 

V porovnání s vystrašenou 26 letou holkou s pistolí, přesnou tak na 30 metrů vs. skoro 4 metrové monstrum s rychlostí geparda a reflexy kobry evolucí vyšlechtěné za jediným účelem a to zabíjení.

+5/0
21.10.2014 17:02

J36a10k54u49b 42P65e13e56t 7213478202121

narosty souhlas s recenzi

+2/−8
19.10.2014 16:11

J31a17k88u63b 15P63e49e93t 7103648672211

zkusil jsem a smazal jsem...atmosféra dobra,grafika/optimalizace super...

Ale alieni by měli byt akcni...jako horor radsi penumbru ci amnesii. Navíc alien podle me vypada fakt divne a strach z  nej fakt nejde...atmosku a pocit strachu spis dela extreme stisnene protredi... ale i prez to vsecko je to druha nej alien hra...první je stále AvP.

0/−8
19.10.2014 16:11

E58l35i82á35š 89B88í37c25a 1525792905484

chlapče asi si neviděl starýho aliena co

0/0
7.12.2014 20:38

M27i97l61a36n 34Ž33á85d62n10í32k 9161852403326

navíc toto tvrzení :  A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat

Nejsem si jist zda autor recenze hru vůbec hrál:-/

k té nesmrtelnosti.... hra vznikla na základě smlouvy z vlastníky autorských práv  za předpokladu nějakých pravidel a já se domnívám že to je v pořádku, další věc kterou autor článku jaksi opomenul, pravděpodobně ani nevěděl.

Než začnu nějakou hru recenzovat, měl bych si o ní něco zjistit!!!!

Jedná se o hororovou hru a ne nějakou bezduchou střílečku, to si musí uvědomit každý kdo chce hru hrát, pokud někdo chce mít save na každém kroku ať zvolí raději SuperMaria, mě by nevadilo to kdyby možností hru uložit bylo o něco méně, umocňuje to napětí  zda se podaří splnit další kus mise.

Nechci tvrdit že hra je bezchybná, již jsem se také setkal s bugy kdy jsem měl chuť se  na to v.....

Ale kritizovat v hororové hře prvky které zdobí hry akční mi přijde trochu mimo mísu

+5/−1
18.10.2014 19:26

V75á18c67l89a29v 97Š42k12o18d25a 2461607334

K první části vašeho příspěvku, ten revolver skutečně nemůžete sebrat a získáte ho až později na místě kde je pro vás připravený...

0/0
18.10.2014 19:32

M44i21l53a30n 50Ž25á50d45n17í11k 9221682763776

Asi máte recht, pravda je že jednoho jsem skolil a revolver po něm sebral poté co alien se postaral o zbytek, je to už pár dní zpět  co jsem hrál tuto část a omlouvám se v tomto bodu autorovi recenze

0/0
18.10.2014 19:51

M14i21l35a28n 95Ž94á67d22n28í56k 9611592923156

15 let starý a dodnes nepřekonaný titul Aliens versus Predator!!!

Myslím že autor článku by neměl prezentovat své názory, navíc dle mého stupidní

+2/0
18.10.2014 18:59

F25i88l45i88p 73T98ř51e50b55a 6123650698886

Ale první AvP prostě JE doposud nejlepší hrou s vetřelčí tématikou...

+2/−1
19.10.2014 15:24

D85a68v16i55d 31B52a30r38t89o82š 9954499652656

Trapná recenze. Hra je výborná, bohužel recenzent jí evidentně neumí hrát.

+7/−3
18.10.2014 17:09

M32a91r96t68i90n 32L45ž30i27č65a32ř 9945767352624

Miluji ságu vetřelce, koukal jsem na kompletní gameplay a závěr - nuda a ten konec?!

+1/−5
18.10.2014 13:46

K65o33n62r35a15d 80S52l22a11d40e17k 3727768349162

Hra má své chyby, rozumím tomu, že někomu tohle nesedne, ale ta recenze je v těch hlavních bodech kritiky dost podpásová, oceněju právě odvahu autorů takto hru pojmout a jsem rád, že to i dobře funguje.

+7/0
17.10.2014 20:33
Foto

T48o48m18a43s 29K58r58e42j73z47e53k 7657510497328

Mam to stesti a pral bych kazdemu to vyzkouset, zahrat si hru na Oculus Riftu. Se sluchatky je zazitek nezapomenutelny. Byt primo ve hre, schovany ve skrini a a za doprovodu horovove orchestralni hudby, sledovat skrze skviry mohutneho vetrelce, jak cmucha par desitek centimetru od vas, to je unikatni zkusenost, kterou mne osobne nenahradi zadna dosavadni hra. Uz jen pro tu atmosferu davam z 10/10.

+4/0
17.10.2014 15:21

V35í75t 93Č74e34c59h42l24o59v83s78k78ý 8952389830596

Ta hodnocení jsou do nebe volající. 60%, vážně? Pamatuji si na totální braky zde recenzované a dostávaly více % než Isolation. Spousty aspektů hry jsou nepochopené lidmi, kteří stealth akce tohoto typu zkrátka nezvládají a klady označují jako zápory. Hra není bezchybná, sám jsem byl svědkem několika bugů a párkrát jsem i vztekle vypínal, ale to co hráči servíruje při opatrném hraní je parádní zážitek. Od této chvíle budu ta hodnocení brát radši s rezervou...;-€

+15/0
17.10.2014 15:02

J95a21r26o83s86l42a16v 14Š17i89m88o87n 2604251109716

Hodnocení psané lidskou bytostí je vždy potřeba brát s rezervou, protože je subjektivní.

Proto když si chci udělat obrázek, jdu na metacritic. Přečtu si dvacet, třicet názorů, kladných i záporných a většinou si vytvořím názor, který se mi pak samotným hraním potvrdí.

+3/−1
17.10.2014 15:23

M14i40r77e11k 98Z55á15v34o57d59n49ý 7782617140898

Docela by mě zajímalo, jak vy autor článku vyřešil situaci, že zabije vetřelce a dál? Bude zbytek hry chodit v prázných chodbách a doufat, že se neukouše nudou?

+9/−2
17.10.2014 12:44

V69á40c33l48a48v 43Š87k69o27d68a 2531357974

Tak teoreticky vzato bylo ve filmu(Aliens) naznačeno že zabití vajíčka, facehugera nebo chestbustera vždy vzbudí zájem ostatních alienů a vzhledem k tomu že jich na Sevastopolu bylo několik mohlo to být pro vývojáře jistým východiskem... Takže by případné zabití Aliena který po vás jde mohlo povolat dalšího který se pohybuje poblíž v jiné části stanice nebo případně i více alienů najednou, což by ze zabití aliena mohlo udělat poněkud kontraproduktivní záležitost... ;-D

+7/−1
17.10.2014 17:33

A75n54t69o48n39í65n 96Ž89o41h81a 2865610988586

To je věc designu, řešení by tu určitě bylo a ne jen jedno... Rozhodně si myslim, že zvolili jedno z těch horších řešení.

+4/−3
18.10.2014 14:49
Foto

L70u71k44á79š 47P15o28t72u74ž22n88í19k 8603314445712

No... jako opravdu velký fanda ALIENS Universa musim zprvu podotknout, že recenzent dost přestřelil... Hra skvěle navazuje na prvního ALIENa a dělá výborné přemostění k druhému dílu ALIENS. Jsou zde výborné odkazy, autoři si vyhráli s detaily, které skutečně ocení jen člověk, který o tématu něco ví. Skvělý soundtrack, výborné ozvučení a líbivá grafika. Světla stíny... Osobně musím říct, že u téhle hry jsem zvolil okamžitě obtížnost Hard, protože hrát ji na Easy mi přišlo jako výsměch. Jediné co musím od recenzenta přijmout byl pocit frustrace. Opravdu - od jednocho save pointu, ke druhému - kdy už jsem se vážně modlil, aby si vetřelec šel očuchávat někam nějakou jinou skříň, než tu ve kterém jsem byl schovaný, kdy mě vytahovat z ventilace, kdy jsem prostě věděl, že o mně nemůže vědět a přesto po prvním kroku mě bez slitování zlikvidoval... jsem myslel že počítač vyhodim z okna :D ... ale popravdě, právě různorodost řešení, to že vás vetřelec pokaždné na stejném místě nezabije stejným způsobem, ale že si vás oťukává a prostě někde vyšťárá... o to v téhle hře přeci jde. Že je vetřelec nesmrtelný? Jak tu už někdo podotkl... no... vážně zabít jednoho vetřelce hned na začátku a pak dvanáct hodin kroužit po stanici sám by byly trochu nuda. Jinak !!SPOILER !! ... proboha, kde recenzent přišel na to, že vetřelec je ve hře jenom jeden?8-o Jinak příběhová stránka je na vysoké úrovni a je přesně taková jakou jsem si jí vždy od vetřelce přál... a musím dát autorům opravdu velký palec nahoru !

+6/0
17.10.2014 11:20

V82á55c34l32a23v 17Š67k86o67d54a 2901347244

Jop, to že Vetřelců je na lodi několik a je tam vlastně i celé hnízdo mohli vývojáři využít k tomu že vetřelce by mohlo jít zabít, přesto že by to byla jen dočasná záležitost než by na vás narazil jiný, který se potuluje po lodi a mělo by to být extrémně obtížné...

+4/−2
17.10.2014 17:39

J77a58k58u79b 90P93e62e20t 7153608942561

Ja mam Alieny rad uz od utleho detstvi,hral jsem všechny Alien hry (krom této - zatím), ale podle toho co jsem videl u kamose a z výdejek s touto recenzí musím naprosto souhlasit. Nemusim to ani hrát abych věděl,že AvP - kampan za marinaka dosud nebyla prekonana....Jen to se save pointama (ze jsou od sebe daleko) je jedine dobře, pamatuju si jak zmrvili prave AvP tim patchem co pridal moznost kdykoliv hru ulozit...to hned člověka ochudilo o minimalne 50% emocionálního zazitku ze hry a zadupalo faktor strachu do země...Muj zebřiček Alien her podle toho jak me bavily/libily:

1. AvP

2. Alien Isolation

3. Alien trilogy

4. Alien 3 (gameboy)

5. AvP2

6. Aliens (automatovka)

7. Alien vs Predator (remake-ps3)

8. Colonial marines

Takze Isolation je podle me zatím druha nejlepší,ale jak rikam, na puvodni AvP to proste nemá (kampan marinaka, ostatní me extra nechytly)

+2/0
17.10.2014 9:33

M81a94r36t50i55n 46P67o95c19h13m16a74n 6358769632

Trosku mi to pripomnelo recenze Mirky Spacilove...

+2/0
17.10.2014 7:51

M14a56r22t91i23n 93P58o96c63h39m39a68n 6368809612

Ale vazneji: Kdyz je hodnoceni v recenzi o cca 20% nizsi nez hodnoceni ctenaru (a to byva ve vetsine ostatnich pripadu nizsi nez samotne hodnoceni autorem). V diskuzi je v tuto chvili cca 40 prispevku, ktere s recenzi nesouhlasi a maji radu doporuceni (opet porovnani u jinych her to byva par prispevku a par trollu), navic argumenty pouzite v recenzi si vzhledem k zanru nema autor jak obhajit, tak pak je pravdepodobne neco s tou recenzi asi spatne. Tou obhajobou spatne recenze si spise prilevate olej pod ohen. Nebylo by jednodussi napsat, ze se autor spatne vyspal po nekolikahodinove kalbe nebo kokainovym mejdanu a recenze se mu nepovedla a udelat jeste jeden pohled, tentokrat nekoho, kdo ma k teto tematice a typu hry vztah? Myslim, ze byste se ctenarum zavdecili vice, nez se dohadovat o tom, co to je vlastne "recenze" a obhajovat tuhle a autora za kazdou cenu.

+6/0
17.10.2014 7:59
Foto

J77a93k38u75b 40R22a41i46d21a 5188326389144

Jako mínus vnímám, že ve hře není Predátor. Takže ji hodnotím za 35 %.

+1/−7
17.10.2014 7:39
Foto

J73a52k83u53b 24R40a58i62d91a 5678806629334

:D

0/−3
17.10.2014 13:48

J97a71n 20H25a77b41á25s56k35o 4214457591453

Prijde mi jako nesmysl at jako zapor, ze je nesmrtelny. V yom pripade by nemohl byy jen jeden. Vzdyt by hra skoncila v pulce protoze jsem ho tolikrat zranil, ze umrel na nasledky a pak uz se nemam ceho bat.

+5/0
16.10.2014 21:34

M50a71r20t10i83n 89P64o53c32h20m54a85n 6548959312

Celkove ta recenze stoji za prd. Je v ni vic logickych lapsu, nez v te hre ;-)

+2/0
17.10.2014 7:41

A98n84t35o56n23í17n 24Ž68o36h94a 2405900228576

Nesmysl je to, že je ta hra navržená tak, že to bije do očí.....

+1/−2
17.10.2014 9:53

A48n41t48o92n77í89n 86Ž52o90h83a 2895960798746

Zaprvé se přiznám, že hru jsem ještě nehrál a teprve to zvažují (jelikož recenze jsou rozpolcené a nevim, zda mi to za to stojí). Někteří tu vyčítáte mínus "nesmrtelný Alien", že prý je to blbost u této hry a že to tak má být. Mnozí nezapomenete přihodit srovnání s Amnesii nebo Outlastem. Beru. Ale zároveň si uvědomte, že ve hře se Vám (narozdíl od těch dvou zmíněných) dostanou různé zbraně/nástroje. Pakliže se ve hře objeví situace, kdy máte třeba plamenomet a Vám se podaří Aliena zasáhnout, měl by skutečně zemřít/být citelně zraněn. Pochopil jsem to tak, ani jedno z toho se neděje. Pak je to ovšem skutečně mínus, dle mého názoru.

+3/−3
16.10.2014 18:37

O61n64d39ř32e45j 92D57u49j84k87a 4466386360139

On je hlavně neprůstřelný, v recenzi to není doslovně řečeno ale střely od něj doslova odskakují za doprovodu jisker 8-o

+2/−1
16.10.2014 19:01

A83n15t52o98n51í95n 83Ž78o16h91a 2765150448556

No, jestli je to teda pravda, tak v tom případě si myslím, že je to mínus na místě. Nejde totiž o to, že nejde zabít, ale že způsob, jakým to tam zapracovali bije do očí.

0/0
16.10.2014 20:45

M92i51c66h26a37l 48Ž16e70l65i17n55s29k98ý 9970568591560

Nevím jako verzi teda máte, ale já když jsem zkusil do něj šít brokovnicí, tak měl na sobě zranění a kyselina pálila zem všude kolem něj

+1/0
16.10.2014 23:32
Foto

L48u63k82á68š 85P41o90t54u82ž90n81í57k 8463554395572

Ohledně zranění vetřelce plamenometem... kdo řekl, že by měl umřít? To, že se tak stalo v AvP - neznamená, že to tak je ... pokud vím, tak v celé sáze o vetřelcích plamenometem umřel jen jeden - chestburster v ALIENS ... čili nedochůdče... dospělec neumřel ani jeden... a mám takový pocit, že v ALIENovi dostal od Dallase zásah a nic ...

+2/0
17.10.2014 11:51
Foto

L12u55k43á31š 29P10o86t95u22ž48n45í52k 8323954845322

Tak ne, beru zpět - zásah nedostal

+2/0
17.10.2014 11:56

P56e45t37e51r 61S86p17i20š74á70k 9531573345220

Tak mám odohraných pár hodín. Grafika a atmosféra super, ale to je asi tak všetko. Odinštalované a už sa k tomu nevrátim. Zle navrhnuté "save pointy" + dosť nelogické chovanie votrelca, kedy miesto toho že skontroluje oblasť a odíde tak tam bude chodiť dookola celý čas (asi má predtuchu že som tam :-)). Kto očakáva od tejto hry aspoň trocha "akcie" bude sklamaný.

+2/−10
16.10.2014 15:41

V28á60c26l70a96v 51Š23k37o36d47a 2751857554

Pokud ho něco někam přiláká, tak ho holt musíte odlákat někam jinam abyste ho odtamtud dostal, takových nástrojů je ve hře spousta, pokud se s tím nedokážete vypořádat je spíš chyba ve vás než ve hře... Každopádně během hry alien dost zásadně mění strategii, takže pokud jednou dělá co popisujete, příště už může dělat něco zcela jiného aby vás dostal...

+8/−1
16.10.2014 19:48

M47a94r47t32i86n 15P59o11c11h28m86a95n 6258489322

To, co od te hry neocekavam, je prave ta "akcia".

+3/0
17.10.2014 7:42

T56o58m56á38š 71H98a30l84f36a60r 3981432190298

Souhlasím s jediným negativním bodem recenze : Skriptovaná sektání. V dnešní době není pro vývojáře až takový problém naprogramovat nějakou toulavou AI a nechat vetřelce i ostatní přeživši se volně potulovat po stanici namísto předem nastavených pasáží - jako ona uvedená ženská u hackovaných dvěří.

Jinak mi recenze jako ostatním komentujícím přijde vcelku směšná. Recenze bez názorných příkladů by asi nebyla pořádná recenze, ale některé pasáže jsou vyloženě spoilery.

Nesmrtelný alien je problém jen do té míry, že ho výstřely ani nedonutí se stáhnout do bezpečí jako plamenomet, což by klidně mohly. Jak jinak mají autoři vytvořit v hráči pocit strachu?

A na závěr : žádné checkpointy a řídce rozmístěné ukládací stanice ? Stejný systém v Dark Souls 2 byl na tomhle webu označen jako Obtížný ale spravedlivý... chtělo by to nějakou konsistenci.

+16/−2
16.10.2014 15:24

J18a88k74u74b 40P69e24e36t 7483668512731

jsem zvedavej, urcite to zkusim a doufam,ze atmosféra bude aspoň tak husta jako u AvP při hre za marinaka :) pokud  ne,tak mazu.

+2/0
16.10.2014 15:04

M21i27c42h38a74l 81Ž12e89l80i77n90s47k24ý 9550268201210

S touto recenzí absolutně nesouhlasím ... je to nejlepší hra s Alienem co jsem kdy hrál. Pokud bych měl A:I něco vytknout, tak je to plamenomet, který hru až moc usnadňuje i na Hard obtížnost a grafický nedodělek, kdy moje (Amandy) tělo jako jediné ve hře nevrhá stín.

Grafika - té se nedá nic vytknout

Optimalizace - Nejlepší za hodně dlouho dobu

UI - Alien by mohl být víc chytřejší na Hard obtížnost, ale i tak umí hodně potrápit (mise v nemocnici je snad nejlepší)

Zvuk - soundtrack z prvního Aliena dokonalost podtrhává

Moje reakce na recenzi

Žádné checkpointy a daleko rozmístěné stanice pro ukládání ... tady bych se rád recenzentovi doslova vysmál za jeho zhýčkanost systémem dnešních her

Nesmrtelný vetřelec ... všichni to věděli už od samého začátku, že nejde zabít a to je podle mě naopak velké plus pro hru. Kde by byl strach z aliena když bych mu na potkání ustřelil palici brokovnicí? Navíc na stanici ve vesmíru, že ano :)

!!POZOR SPOILER!!

Alien, který je mi pořád za zadkem ... i když všichni dlouho tvrdí, že je jen jeden tak není a nikde se nepíše, že pokaždé narazíte na toho samého na jiné části stanice

+16/−2
16.10.2014 13:04

J70a86n 71K50o80n92e38c21n30y 1831789189296

"Alien: Isolation. Naštěstí to není zdaleka takový průšvih jako byli Aliens: Colonial Marines" ... ale dáme tomu nižší score... DAT LOGIC!

+26/−1
16.10.2014 12:36
Foto

O19n88d86ř97e87j 12Z51a96c84h 3273400293482

Jak jsem psal níže, obě hry nehodnotil jeden člověk, ale dva recenzenti - a jak Andrej, tak Zelda mají vystudovanou žurnalistiku a hrám se věnují léta. Jejich názor beru, i když s ním nemusím souhlasit. Nemůžu jim zasahovat do hodnocení, které je vždy subjektivní. Jasně, 0 - 100 procent není ideální, snadno pak vznikají tyhle rozpory. Naopak díky všem, co ukázali, že umí argumentovat, aniž by sklouzávali ke lžím či zesměšňování, že autor čekal CoD 123 a podobně.

+5/−3
16.10.2014 15:40

M39i96c37h60a83l 52V14e25r77n79e78r 8327396347134

V tom případě byste mohli k recenzi přidat alespoň boxík s názorem nějakého jiného redaktora (jak to někdy děláte), nejlépe někoho, kdo zná film Vetřelec, a nebude se tedy divit, že vetřelce nejde rozstřílet na cucky revolverem;-) Já vím, že se jedná o fiktivní monstrum a pohled každého člověka na každou hru je jedinečný, ale musíte uznat, že pokud se recenzent diví nesmrtelnosti vetřelce, slabému účinku zbraní nebo řídkosti savepointů, což všechno autoři hry uváděli už před vydáním, pak je něco špatně s recenzí, ne se hrou.

Bylo by lepší vyjádřit se k unikátní AI vetřelce - například v jiných recenzích jsem se dozvěděl, že se vetřelec učí, třeba postupně zjistí, že plamenomet má omezenou náplň, takže nejprve utíká, ale později už si počká mimo dosah, až ji vyplýtváte. Takové postřehy bych čekal od zkušeného redaktora a hráče.

+3/−1
16.10.2014 16:35

O26n53d96ř33e80j 60D68u11j59k26a 4676246670239

???

Na jaký film se to s Pavlem Pospíšilem díváte?

Vetřelec to rozhodně není. 8-o

0/−1
16.10.2014 16:40

P90a45v16e35l 83P97o67s11p49í97š68i73l 3591164763475

uz to nehul. Nebo se aspon podel.

0/0
16.10.2014 17:48
Foto

O56n32d20ř69e40j 43Z13a35c92h 3143910263692

Boxík dáváme, když si někdo další z redakce recenzovanou hru koupí, což se u Alien Isolation nestalo. Každopádně jsem otevřený všem názorům, takže pokud si chce někdo střihnout druhou stranu mince, pošlete na ondrej.zach@idnes.cz.

+1/0
16.10.2014 20:54

L46u71k24á27š 51M79i35c36h57a22l 3977186543868

Docela by mne zajímalo, co má vystudování žurnalistiky společného s tím, jak se píše recenze. Je spousta lidí, co tohle nestudovali a dokážou vyplodit zajímavější a hlavně pravdivější recenze. Jako hodnocení 60% je fakt výsměch téhle hře, která je super a zaslouží si minimálně 80%. Jasný, hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní. Takže pokud někdo Vetřelce nemusí, nemůže ho ani recenzovat. Já například nehraju RPG a tak je ani nehodnotím, protože tomu prostě nerozumím. Ale pardón, dotyčný je vlastně studovaný, takže rozumí všemu...

+2/−4
16.10.2014 21:34
Foto

O92n82d76ř60e38j 51Z93a96c25h 3223230243572

"hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní" - to je protimluv. K té erudovanosti - tím jsem chtěl říct, že recenzím od Andreje a Zeldy věřím, protože mají něco nahráno, byť ne s každou musím nutně souhlasit. Víc v tom nehledejte. A že by zrovna Zelda neměl rád Vetřelce, to si nemyslím :)

+1/0
16.10.2014 21:42

M42i79c41h78a15l 51Ž41e12l36i54n55s18k36ý 9500218981200

Ne že bych chtěl někoho urážet nebo tak něco, ale řekl bych, že většina z nás tu má už saka něco nahráno, takže to není nejlepší argument pro obhajobu této recenze. Krom BW a IGN nikdo tuhle hru tak neshodil. Dokonce i na Steamu má hra VELMI KLADNÉ hodnocení, což se tam moc často nevidí. Neříkám, že se to nutně musí každému líbit, ale plivat na tu hru kvůli takovým věcem no nevim nevim. I takový průser jako bylo poslední AvP dostalo 70% (a ano vím, že to psal někdo jiný i že jde o jiný žánr)

0/0
17.10.2014 11:01
Foto

L22u60k84á55š 19P51o25t53u63ž74n75í49k 8553114135362

To, že "má rád" Vetřelce ... ještě neznamená, že rozumí tomu, co píše... protože, je v recenzi pár lapsů.. kdy to skoro vypadá, že hru ani nehrál... nebo nepochopil.

+3/0
17.10.2014 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.