Diskuse k článku

Dragon Age: Inquisition odčinil hříchy předchozího dílu. Hraje se skvěle

Z osudové bitvy si nepamatujete nic než útržky. Jediné, co tak trochu tušíte, je spojení s monumentálním portálem na obzoru, kterým na zemi proudí zástupy démonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L26a17d31i76s48l89a50v 76S48o57k89o32l 1460552795832

Na pc nehratelné.. Ovládání absolutně mimo. Nelze ovládat kameru pohybem myši, hrdinu jen klávesami...RvRvRv

0/−1
26.2.2015 17:59

K39a93r75e30l 68V92a69n64ě35k 2804777266795

Bez češtiny jaksi nemám chuť to hrát, jenom doufám, že to někdo časem přeloží.

+2/−3
30.11.2014 17:04

J79i56ř69í 68L51a19n50g47w14e22i64l 3850414868909

Přesně. Každý neumí anglicky ;-) to je realita.

0/−1
30.12.2014 10:47

V60l87a84d75i82m24í19r 39T71e53n26k60r80á50t 6988323195705

tak nevím, na čem autor hrál, ale na PC dávám 80% a to z několika důvodů

1) svět je neskutečně sterilní, NPC nikam nejdou, nic nedělají, prostředí se nemění v rámci lokace, prostě když někde má pršet tak leje, i kdyby jste tam stáli třeba týden a to mě osobně docela vadí

2)  "zkonzolované" ovládání...proboha proč??? nemůžu prostě kliknou na ranec a vybrat ho? vážně musím udělat ty zbytečný dva kroky navíc?

kde je auto attack? (jak píše martin)

izometrická kamera je k prdu a neovladatelná, strategická výhoda 0

ovládání myší v boji spíš za trest, stejně jako targeting samotný...největší sranda je, že jsem to zkoušel i na gamepadu a je to ještě větší očistec Rv

hra má sice parádní příběh, krásné lokace, perfektní postavy i výpravu, ale k čemu to když vás obtěžuje samotné ovládání, jen jako úlitba gamepadu, na kterém se to nakonec hraje stejně 10x hůř

+4/0
25.11.2014 19:56

M29a78r87t47i22n 94B18e74n70e73š 3182447434779

Proč všechny recenze na netu dávají téhle hře 90+ procent? přitom na metacritic od uživatelů člověk nečte nic jiného než hate (který nesouvisí s denuvo DRM). Ovládání na PC hraničí s nehratelností. Proč proboha odstranili autoattack? Proč se nedá myší otočit úhel kamery, jak jsme zvyklí? Proč se nedá lootovat a interaktovat s okolím kliknutím myši, jak jsme zvyklí? A především, proč takhle fundamentální problémy všichni recenzenti přehlíží? :O ...

+1/0
25.11.2014 17:56

M41a80r79t58i96n 62N17á49p17r13a52v18n70í67k 1512254935511

Bioware už není co bývalo, přál bych si aby to bylo dokonale RPG, ale vzhledem k tomu, že nikde nečtu ani zmínku o systému, levelovani, vývoji postav, obtížnosti  -  klíčových faktorech RPG, tak jsem dost skeptik. Vyjmenovaný klady v hodnocení považuji za hodně úsměvný. Tyhle hry už prostě nejsou pro starý;-)

0/−3
14.11.2014 14:31

L45u17k52á49š 77J65a78n19e15č18e16k 4737952933

Radim precist nejake dalsi recenze (seznam zde - http://www.reddit.com/r/dragonage/comments/2ly4xu/dragon_age_inquisition_review_thread/ ) nebo se podivat na nepreberne mnozstvi videi z hrani (http://www.twitch.tv/bioware/profile/past_broadcasts nebo na YouTube).

Ale v rychlosti shrnu:

System - nevim co tim myslis, boje? Budto takticky pohled shora (ala DAO/NWN), "akcni RPG" z pohledu 3. osoby, nebo kombinace obojiho.

Levelovani - klasicke, zkusenosti za kazdou ptakovinu, co level to bod do jedne z abilit. Ability jsou v nekolika ruznych talentovych stromech, kazdy jich ma plus minus 13, lze kombinovat.

Vyvoj postav - pokud jde o ability, viz vyse. Pokud jde o charakter, podle toho, jak moc budou souhlasit s tim co delas. Kdyz je moc nas*res, tak odejdou.

Obtiznost - podle zvolene (casual, normal, hard, nightmare). Z toho co je videt ve videich to na Hard a Nightmare je dost narocny.

+1/0
14.11.2014 18:01

V22á44c79l31a52v 45M24a69š62a26t 2351793769546

"Hru hodnotilo 85 čtenářů" - To už vyšla, nebo hodnotí pouze podle recenze nebo gameplay videí ?

Jinak na hru se těším ... prvek moci a dobývání by mohl být hodně zajímavý, stejně jako základna s upgradama ...

+5/0
11.11.2014 23:47

P52a92v79e29l 38V11a90n92č98á75k 3124705534885

To je klasický stádoidní jev ... aby nevybočili, mečí ve stejném rytmu a klikají stejně, jako recenze. Také se na hru těším a naštěstí už se naklikanými zcestnými hodnoceními neřídím:-)

0/0
13.11.2014 18:29

L56u42k53á23š 90J17a37n48e24č15e10k 4347872293

Hodnoti na zaklade toho neskutecneho mnozstvi gameplay materialu, co Bioware predstaivlo na Twitchi, a taky podle mnoha recenzi, kde hra snad nedostala neme nez 80% a zujala i mnoho "YouTube kritiku", jako je TotalBiscuit a dalsi.

+1/0
14.11.2014 17:50

J80o72s71e33f 22J85u38h84á78s15z 1829122938

Tak po několika letech přišel opět čas oprášit vzpomínky na svět Dragon Age, ze kterého si nyní pamatuji už jen střípky v podobě Alistaira nebo Morrigan. Naštěstí po nahlédnutí na stránky o Dragon si vzpomenu i na další věcí - Grey Wardens, Leliana nebo dění kolem Ostagaru.

Rád na tyto věci vzpomínám, byl to silný herní zážitek a už se těším na nový díl. R^

+5/0
11.11.2014 17:45

T45o42m19á77š 63K88o80z25l48í35k 4272511381398

Mne by hlavně zajímalo ... a to jsem se z recenze nedozvěděl, jestli trojka stále trpí neduhy dvojky. Třebas zbytečným zjednodušením rozhovorům, kdy je předem ikonkou označeno jaký typ reakce od postavy chceme. Nebo neustálým spawnováním nepřátel jakoby odnikud z ničeho, do prostoru.

+2/0
11.11.2014 16:22

J46a91r54o40s19l29a27v 31Š75i62m26o41n 2684191509596

Rozhovory jsou stále "kruhové" ( :) ), ale už jsem si nějak z tech všech Mass Effectů zvykl.

Nepřátelé se nespawnují. Kolik jich je na bojišti, tolik jich musíte zabít. Maximálně je někdo schovává za rohem/stromem/skálou.

+1/0
11.11.2014 18:00

K50a29m54i74l 27D69o60l26e28z19e49l 6932626304422

vcera jsem koupil ultimate edici, takze uvidime :)

0/0
11.11.2014 16:10

T92o74m92á82š 53J69a85r64e80š 4272814260

Ahoj, mám dotaz zda se to dá hrát jen s 1 postavou nebo je pokaždé nutné mít partu složenou ze 4 postav ?

0/0
11.11.2014 14:31

M77i19c53h48a31l 74Ž29e79l52i34n68s78k30ý 9730458901250

To se dalo vždycky, ale jedna postava nemá šanci

0/0
11.11.2014 15:50

M65i96c87h82a87l 32T57o24m48á64n93e69k 9117719576

mela minimalne v jednom pripade, pokracovani postavy z 1ky v datadisku a hlavne pokud to byla roguna tak si to solovala vse sama, protoze mela tolik agi ze kdyz ji nekdo trefil tak byl tuhy, s warrem uz mi to tka neslo , dalsi sem nezkousel

0/0
11.11.2014 20:45

L48u60k16á76š 95J43a30n23e19č95e73k 4237532293

V Awakening byl Warden nechutne "overpowered", cili to nejde brat jako mernou jednotku

0/0
14.11.2014 18:02

L47u62k54á29š 67J91a43n93e92č30e93k 4147822373

Da, ale dostanes nakopano do rite, pokud nebudes hrat na casual obtiznost

0/0
14.11.2014 18:02

Z15a27n17e94t84a 17M71a52n76a12k70o11v55a 9112242682431

Chcem sa opytat... ak som nehrala predchadzajucu hru (hrala som len prvy diel), bude mi v deji nieco chybat, alebo su deje jednotlivych dielov na sebe nezavisle?

0/0
11.11.2014 13:21

J13a20r61o93s45l35a77v 66Š76i63m28o65n 2114931689386

Pokud jste nehrála dvojku, jenom pro vás bude několik postav nových. Příběhy jsou, ač někdy propletené mezi sebou, tak naprosto nezávislé.

Co se stalo ve druhém dílu se dozvíte i z Dragon's Keep, kde si stejně budete "vytvářet" příběh předchozích dílů tak, jak potřebujete. :)

+1/0
11.11.2014 13:55

L13u15k24á20š 66J51a11n51e44č90e52k 4727662773

Doporucuju podivat se na videa na YouTube jak nekdo hraje, protoze pribehove se ve dvojce stane nekolik podstatnych veci a predstavi se tam nekolik podstatnych postav.

Rozhodnuti jdou, jak psal Jaroslav Simon, naklikat a importovat na dragonagekeep.com

+1/0
14.11.2014 18:04

K74a60r89e19l 42C20h47a11r37v59á39t 3406657500

60 éček za standardní edici? Hošíci z EA nejsou z laciného kraje. Počkám si (třeba i pár let), až bude stát tak 20.

+5/−2
11.11.2014 12:35

P70a58v18e72l 66V95a40n89č57á27k 3424615744695

A nekupujte si barevnou televizi, černobílá stačí a někde ji vyštracháte zdarma ... za pár let ty barevné, co vyrobili letos, budou taky levnější:-) ... chápete, jak absurdní příspěvek jste vložil?

+2/−3
13.11.2014 18:32

K51a71r68e10l 91C26h73a19r33v90á55t 3666117530

Myslím, že vůbec ne absurdní. Jen některé hry pro mě mají takovou hodnotu, abych je koupil za plnou cenu hned vydání. Poslední takovou hrou byl Zaklínač 1, protože mám moc rád knihy od Sapkowského. Další hru, kterou koupím brzy po vydání, pokud bude mít dobré hodnocení budou Pillars of Eternity.

To, že si u některých her trochu počkám, nijak nesnižuje pozdější herní zážitek. Pokud je člověk s nákupem her o něco pozadu, má také  stále co hrát a ušetří hodně peněz.

+4/0
13.11.2014 19:31

A74n83t53o25n80í51n 42H70o33l56í41k 8767293574280

Poukazat na stale se zvysujici startujici ceny her neni vubec absurdni. DA ma sice perfektni herni dobu, ale co je moc, to je moc. Plus Steam se svou politikou 1 dolar = 1 euro. Proste se pocka / koupi jinde. To je jiste kazdeho vec.

Trend to je ale nemily.

+2/−1
18.11.2014 15:49
Foto

B38ě44l71a 67P74o42l37á66š23k65o56v27á 2781134514719

Klidně zaplatím, ale za lokalizovnou verzi. Nedokážu si představit, že by Francouz, nebo Němec byl ochoten dát peníze za hru, která by nebyla přeložená. A to si myslím, že oproti nám s Angličtinou takové problémy nemají (jako já). Naši prodejci, jsou líní a houby obchodníci. Nakoupit ve velkém levně, a šup s tím na pulty. Pak jen brečí, jak špatně se hry prodávají. Za ty peníze chci nějakou přidanou hodnotu a ne manuálek, ještě mizerně přeložený.

0/0
17.12.2014 11:47

L23u30k56á45š 41J46a89n28e13č45e94k 4407902793

doporucuji kamenny obchod, tam jsou ceny jako za normalni novou hru (okolo 1200)

0/0
14.11.2014 18:05

P44a96v45e74l 60M32e79d33e73k 1850612271965

Po vynechani dvojky uz se zase tesim a ozivaji vzpominky na jednicku. Par mesicu si ale pockam az vychytaji bugy a cena sleze trochu niz a mozna vyleze nejake DLC mezitim.

+2/0
11.11.2014 11:21

K96a11r47e90l 98C20h35a83r40v86á20t 3376197400

U jedničky vyšla po čase na steamu ultimate edice, která zahrnovala datadisk a všechna DLC. Rád u her čekám na takové vydání, pokud se nejedná o hru, na kterou jsem hodně natěšenej. :-). Nejsem totiž zvědavej na DLC, kde si člověk za několik euro koupí mečík a brnění.

0/0
11.11.2014 12:26

M36i72c44h50a57l 32Ž26e30l81i65n55s33k27ý 9970378681380

Až na to, že Dragon age 3 na Steamu nebude a hoši z EA jsou dost opatrný, co se slev na Origin týká

+1/0
11.11.2014 15:52

L48u44k44á52š 36J14a35n68e55č60e91k 4337682353

Na DLC je krasne to, ze nikdo nikoho nenuti je kupovat. Obzvlast takova ta priblba s vybavou. A koupit si dalsi pribeh neni az tak hrozna investice

0/0
14.11.2014 18:08

M43a34r58t45i81n 26P63o45c96h24m40a54n 6248739102

Vyzkousim ... aspon je cim vyplnit cekani na Zaklinace. :-)

0/0
11.11.2014 11:09

J81a66n 55V90e52s74e84l82ý 7355118149877

Tak zdá se že trojku si zas zahraju, opravitelný chyby neberu jako mínus (pokud je tedy opraví).Nervozita poklesla :-P

+1/0
11.11.2014 9:51

K89a64r97e56l 93C47h41a95r86v44á81t 3726337410

Pokud se sem tam ve hře objeví chyby, dá se to tolerovat. Z některých her má ale člověk po vydání pocit, že nejsou zralé ani na betatestování.

0/0
11.11.2014 12:29

D34o13m88i37n61i14k 52C11e10r68n48y 5575833524189

Ono je možné, že se některé chyby ještě stihnou opravit před vydáním a jen se stáhnou při instalaci z originu

0/0
13.11.2014 22:12

L33u54k56á91š 60J64a87n12e75č97e57k 4367392273

Mnoho zminenych technickych chyb ma resit Day 0 patch, ktery mnoha zahranicnim recenzentum BioWare potvrdilo

+1/0
14.11.2014 18:07

P19a43v24e66l 49K85a57f30k31a 8574133871305

Mno, počkám do Vánoc, jestli se jim podaří odstranit největší bugy (a obecně se uvidí jak k tomu bude Bioware přistupovat) a pak se uvidí...

0/0
11.11.2014 9:12

M26i49c71h51a39l 18D51v40o51ř31á17k 9445389577140

Asi tak, Bioware umí jak hry tak spálit. Po Vánocích jestli budou reakce stále pozitivní, koupím.

0/0
11.11.2014 9:28

Najdete na iDNES.cz