Diskuse k článku

Dragon Age: Inquisition odčinil hříchy předchozího dílu. Hraje se skvěle

Z osudové bitvy si nepamatujete nic než útržky. Jediné, co tak trochu tušíte, je spojení s monumentálním portálem na obzoru, kterým na zemi proudí zástupy démonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L98a28d49i42s25l60a47v 47S14o37k33o52l 1250642345392

Na pc nehratelné.. Ovládání absolutně mimo. Nelze ovládat kameru pohybem myši, hrdinu jen klávesami...RvRvRv

0/−1
26.2.2015 17:59

K63a70r34e17l 72V33a75n74ě51k 2204127166495

Bez češtiny jaksi nemám chuť to hrát, jenom doufám, že to někdo časem přeloží.

+2/−3
30.11.2014 17:04

J67i74ř47í 27L93a90n14g54w59e95i48l 3440704408699

Přesně. Každý neumí anglicky ;-) to je realita.

0/−1
30.12.2014 10:47

V70l84a47d65i76m74í42r 95T19e90n62k74r52á74t 6908143575405

tak nevím, na čem autor hrál, ale na PC dávám 80% a to z několika důvodů

1) svět je neskutečně sterilní, NPC nikam nejdou, nic nedělají, prostředí se nemění v rámci lokace, prostě když někde má pršet tak leje, i kdyby jste tam stáli třeba týden a to mě osobně docela vadí

2)  "zkonzolované" ovládání...proboha proč??? nemůžu prostě kliknou na ranec a vybrat ho? vážně musím udělat ty zbytečný dva kroky navíc?

kde je auto attack? (jak píše martin)

izometrická kamera je k prdu a neovladatelná, strategická výhoda 0

ovládání myší v boji spíš za trest, stejně jako targeting samotný...největší sranda je, že jsem to zkoušel i na gamepadu a je to ještě větší očistec Rv

hra má sice parádní příběh, krásné lokace, perfektní postavy i výpravu, ale k čemu to když vás obtěžuje samotné ovládání, jen jako úlitba gamepadu, na kterém se to nakonec hraje stejně 10x hůř

+4/0
25.11.2014 19:56

M97a46r62t85i34n 31B72e30n84e14š 3732847714129

Proč všechny recenze na netu dávají téhle hře 90+ procent? přitom na metacritic od uživatelů člověk nečte nic jiného než hate (který nesouvisí s denuvo DRM). Ovládání na PC hraničí s nehratelností. Proč proboha odstranili autoattack? Proč se nedá myší otočit úhel kamery, jak jsme zvyklí? Proč se nedá lootovat a interaktovat s okolím kliknutím myši, jak jsme zvyklí? A především, proč takhle fundamentální problémy všichni recenzenti přehlíží? :O ...

+1/0
25.11.2014 17:56

M92a16r13t65i71n 45N39á74p34r78a37v36n41í25k 1612784685901

Bioware už není co bývalo, přál bych si aby to bylo dokonale RPG, ale vzhledem k tomu, že nikde nečtu ani zmínku o systému, levelovani, vývoji postav, obtížnosti  -  klíčových faktorech RPG, tak jsem dost skeptik. Vyjmenovaný klady v hodnocení považuji za hodně úsměvný. Tyhle hry už prostě nejsou pro starý;-)

0/−3
14.11.2014 14:31

L90u14k72á92š 16J84a60n26e91č56e89k 4387312333

Radim precist nejake dalsi recenze (seznam zde - http://www.reddit.com/r/dragonage/comments/2ly4xu/dragon_age_inquisition_review_thread/ ) nebo se podivat na nepreberne mnozstvi videi z hrani (http://www.twitch.tv/bioware/profile/past_broadcasts nebo na YouTube).

Ale v rychlosti shrnu:

System - nevim co tim myslis, boje? Budto takticky pohled shora (ala DAO/NWN), "akcni RPG" z pohledu 3. osoby, nebo kombinace obojiho.

Levelovani - klasicke, zkusenosti za kazdou ptakovinu, co level to bod do jedne z abilit. Ability jsou v nekolika ruznych talentovych stromech, kazdy jich ma plus minus 13, lze kombinovat.

Vyvoj postav - pokud jde o ability, viz vyse. Pokud jde o charakter, podle toho, jak moc budou souhlasit s tim co delas. Kdyz je moc nas*res, tak odejdou.

Obtiznost - podle zvolene (casual, normal, hard, nightmare). Z toho co je videt ve videich to na Hard a Nightmare je dost narocny.

+1/0
14.11.2014 18:01

V28á60c81l46a71v 35M42a21š10a32t 2221833589966

"Hru hodnotilo 85 čtenářů" - To už vyšla, nebo hodnotí pouze podle recenze nebo gameplay videí ?

Jinak na hru se těším ... prvek moci a dobývání by mohl být hodně zajímavý, stejně jako základna s upgradama ...

+5/0
11.11.2014 23:47

P88a57v67e15l 45V81a93n67č38á98k 3984275144545

To je klasický stádoidní jev ... aby nevybočili, mečí ve stejném rytmu a klikají stejně, jako recenze. Také se na hru těším a naštěstí už se naklikanými zcestnými hodnoceními neřídím:-)

0/0
13.11.2014 18:29

L53u82k84á94š 56J13a18n79e43č25e17k 4427582783

Hodnoti na zaklade toho neskutecneho mnozstvi gameplay materialu, co Bioware predstaivlo na Twitchi, a taky podle mnoha recenzi, kde hra snad nedostala neme nez 80% a zujala i mnoho "YouTube kritiku", jako je TotalBiscuit a dalsi.

+1/0
14.11.2014 17:50

J13o50s80e32f 36J63u37h44á87s83z 1929482398

Tak po několika letech přišel opět čas oprášit vzpomínky na svět Dragon Age, ze kterého si nyní pamatuji už jen střípky v podobě Alistaira nebo Morrigan. Naštěstí po nahlédnutí na stránky o Dragon si vzpomenu i na další věcí - Grey Wardens, Leliana nebo dění kolem Ostagaru.

Rád na tyto věci vzpomínám, byl to silný herní zážitek a už se těším na nový díl. R^

+5/0
11.11.2014 17:45

T59o31m81á46š 53K30o87z67l27í46k 4262361541878

Mne by hlavně zajímalo ... a to jsem se z recenze nedozvěděl, jestli trojka stále trpí neduhy dvojky. Třebas zbytečným zjednodušením rozhovorům, kdy je předem ikonkou označeno jaký typ reakce od postavy chceme. Nebo neustálým spawnováním nepřátel jakoby odnikud z ničeho, do prostoru.

+2/0
11.11.2014 16:22

J18a24r52o97s12l33a25v 64Š87i28m76o90n 2504271189936

Rozhovory jsou stále "kruhové" ( :) ), ale už jsem si nějak z tech všech Mass Effectů zvykl.

Nepřátelé se nespawnují. Kolik jich je na bojišti, tolik jich musíte zabít. Maximálně je někdo schovává za rohem/stromem/skálou.

+1/0
11.11.2014 18:00

K11a11m18i73l 57D58o60l77e62z22e70l 6202846134632

vcera jsem koupil ultimate edici, takze uvidime :)

0/0
11.11.2014 16:10

T94o80m74á28š 30J45a84r90e24š 4242944430

Ahoj, mám dotaz zda se to dá hrát jen s 1 postavou nebo je pokaždé nutné mít partu složenou ze 4 postav ?

0/0
11.11.2014 14:31

M62i69c61h78a69l 58Ž32e45l25i27n80s39k59ý 9620748451880

To se dalo vždycky, ale jedna postava nemá šanci

0/0
11.11.2014 15:50

M62i14c78h84a63l 80T19o75m98á87n58e25k 9197929596

mela minimalne v jednom pripade, pokracovani postavy z 1ky v datadisku a hlavne pokud to byla roguna tak si to solovala vse sama, protoze mela tolik agi ze kdyz ji nekdo trefil tak byl tuhy, s warrem uz mi to tka neslo , dalsi sem nezkousel

0/0
11.11.2014 20:45

L62u25k96á17š 10J43a10n61e62č67e48k 4767102443

V Awakening byl Warden nechutne "overpowered", cili to nejde brat jako mernou jednotku

0/0
14.11.2014 18:02

L67u66k70á49š 12J61a19n25e58č97e88k 4527132703

Da, ale dostanes nakopano do rite, pokud nebudes hrat na casual obtiznost

0/0
14.11.2014 18:02

Z70a72n29e15t33a 31M76a44n64a66k44o54v62a 9522262272251

Chcem sa opytat... ak som nehrala predchadzajucu hru (hrala som len prvy diel), bude mi v deji nieco chybat, alebo su deje jednotlivych dielov na sebe nezavisle?

0/0
11.11.2014 13:21

J14a19r41o40s30l87a74v 17Š41i49m47o66n 2984281579406

Pokud jste nehrála dvojku, jenom pro vás bude několik postav nových. Příběhy jsou, ač někdy propletené mezi sebou, tak naprosto nezávislé.

Co se stalo ve druhém dílu se dozvíte i z Dragon's Keep, kde si stejně budete "vytvářet" příběh předchozích dílů tak, jak potřebujete. :)

+1/0
11.11.2014 13:55

L38u89k88á47š 42J52a78n66e33č12e13k 4157562973

Doporucuju podivat se na videa na YouTube jak nekdo hraje, protoze pribehove se ve dvojce stane nekolik podstatnych veci a predstavi se tam nekolik podstatnych postav.

Rozhodnuti jdou, jak psal Jaroslav Simon, naklikat a importovat na dragonagekeep.com

+1/0
14.11.2014 18:04

K66a98r41e81l 84C43h70a39r49v83á54t 3976917800

60 éček za standardní edici? Hošíci z EA nejsou z laciného kraje. Počkám si (třeba i pár let), až bude stát tak 20.

+5/−2
11.11.2014 12:35

P39a77v65e47l 85V24a33n61č36á78k 3824605394735

A nekupujte si barevnou televizi, černobílá stačí a někde ji vyštracháte zdarma ... za pár let ty barevné, co vyrobili letos, budou taky levnější:-) ... chápete, jak absurdní příspěvek jste vložil?

+2/−3
13.11.2014 18:32

K17a28r84e69l 59C43h81a47r35v26á43t 3246687980

Myslím, že vůbec ne absurdní. Jen některé hry pro mě mají takovou hodnotu, abych je koupil za plnou cenu hned vydání. Poslední takovou hrou byl Zaklínač 1, protože mám moc rád knihy od Sapkowského. Další hru, kterou koupím brzy po vydání, pokud bude mít dobré hodnocení budou Pillars of Eternity.

To, že si u některých her trochu počkám, nijak nesnižuje pozdější herní zážitek. Pokud je člověk s nákupem her o něco pozadu, má také  stále co hrát a ušetří hodně peněz.

+4/0
13.11.2014 19:31

A50n14t92o43n60í96n 37H55o45l65í28k 8427743154720

Poukazat na stale se zvysujici startujici ceny her neni vubec absurdni. DA ma sice perfektni herni dobu, ale co je moc, to je moc. Plus Steam se svou politikou 1 dolar = 1 euro. Proste se pocka / koupi jinde. To je jiste kazdeho vec.

Trend to je ale nemily.

+2/−1
18.11.2014 15:49
Foto

B61ě98l33a 13P96o32l30á98š83k48o57v98á 2901524494139

Klidně zaplatím, ale za lokalizovnou verzi. Nedokážu si představit, že by Francouz, nebo Němec byl ochoten dát peníze za hru, která by nebyla přeložená. A to si myslím, že oproti nám s Angličtinou takové problémy nemají (jako já). Naši prodejci, jsou líní a houby obchodníci. Nakoupit ve velkém levně, a šup s tím na pulty. Pak jen brečí, jak špatně se hry prodávají. Za ty peníze chci nějakou přidanou hodnotu a ne manuálek, ještě mizerně přeložený.

0/0
17.12.2014 11:47

L71u55k34á21š 31J85a48n98e41č45e60k 4827282513

doporucuji kamenny obchod, tam jsou ceny jako za normalni novou hru (okolo 1200)

0/0
14.11.2014 18:05

P27a67v75e73l 73M26e20d20e70k 1750292151185

Po vynechani dvojky uz se zase tesim a ozivaji vzpominky na jednicku. Par mesicu si ale pockam az vychytaji bugy a cena sleze trochu niz a mozna vyleze nejake DLC mezitim.

+2/0
11.11.2014 11:21

K94a12r97e45l 13C95h61a55r85v49á92t 3516747590

U jedničky vyšla po čase na steamu ultimate edice, která zahrnovala datadisk a všechna DLC. Rád u her čekám na takové vydání, pokud se nejedná o hru, na kterou jsem hodně natěšenej. :-). Nejsem totiž zvědavej na DLC, kde si člověk za několik euro koupí mečík a brnění.

0/0
11.11.2014 12:26

M33i70c61h71a47l 79Ž42e30l88i32n26s78k32ý 9920608831580

Až na to, že Dragon age 3 na Steamu nebude a hoši z EA jsou dost opatrný, co se slev na Origin týká

+1/0
11.11.2014 15:52

L91u26k77á52š 96J43a98n57e85č66e94k 4407272823

Na DLC je krasne to, ze nikdo nikoho nenuti je kupovat. Obzvlast takova ta priblba s vybavou. A koupit si dalsi pribeh neni az tak hrozna investice

0/0
14.11.2014 18:08

M32a97r66t85i49n 19P14o81c34h75m74a22n 6748299332

Vyzkousim ... aspon je cim vyplnit cekani na Zaklinace. :-)

0/0
11.11.2014 11:09

J73a67n 94V12e90s11e35l95ý 7165368379617

Tak zdá se že trojku si zas zahraju, opravitelný chyby neberu jako mínus (pokud je tedy opraví).Nervozita poklesla :-P

+1/0
11.11.2014 9:51

K23a60r23e46l 89C70h49a93r79v65á17t 3216737540

Pokud se sem tam ve hře objeví chyby, dá se to tolerovat. Z některých her má ale člověk po vydání pocit, že nejsou zralé ani na betatestování.

0/0
11.11.2014 12:29

D19o91m12i77n83i68k 79C33e22r98n98y 5375363804969

Ono je možné, že se některé chyby ještě stihnou opravit před vydáním a jen se stáhnou při instalaci z originu

0/0
13.11.2014 22:12

L12u59k58á22š 57J89a30n21e38č83e51k 4347352533

Mnoho zminenych technickych chyb ma resit Day 0 patch, ktery mnoha zahranicnim recenzentum BioWare potvrdilo

+1/0
14.11.2014 18:07

P17a59v83e38l 46K90a43f93k38a 8524673811885

Mno, počkám do Vánoc, jestli se jim podaří odstranit největší bugy (a obecně se uvidí jak k tomu bude Bioware přistupovat) a pak se uvidí...

0/0
11.11.2014 9:12

M47i23c47h61a44l 68D95v76o16ř57á98k 9265639887790

Asi tak, Bioware umí jak hry tak spálit. Po Vánocích jestli budou reakce stále pozitivní, koupím.

0/0
11.11.2014 9:28



Najdete na iDNES.cz