Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Tvůrci Grand Theft Auta snad ani neumějí šlápnout vedle

Grand Thef Auto V na nových konzolích je trefa mezi oči, která vám vytře zrak. Návrat Michaela, Franklina a Trevora se podvedl a pozorovat ho tentokrát můžete i z vlastního pohledu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P69e24t44r 35D46ě19d79e82č36e24k 8539161698430

Abych mohl psát o tom, že PS4 verze je lepší než XBOX ONE (rozumím tomu, že existují jen tyto dvě verze PC přijde až před únorem)  musím také ukázat, že tomu tak je. Jedině tak vypadá objektivní novinářská práce.

0/0
29.11.2014 18:59

J26o21z80e35f 10R64y84b21á20k 6377985474479

Je to tak trošku k smíchu, když někomu půjčí nějaký jrc PS4, on si z toho stříkne do textilu a musí vypisovat hovadiny jako jsou ty v šedivém rámečku.

0/0
26.11.2014 17:21

M62a66r63t81i89n 80K38r15e76b36s 4419329170870

Loni v říjnu mě GTA V donutilo si zakoupit výběhovou konzoli PS3. A po roce mě vylepšená GTA V s first person módem donutí si zakoupit PS4. ;-D Možná jsem magor, ale nemůžu si pomoct. ;-)

+12/0
25.11.2014 20:05

M44a57r92t25i26n 31S67v89o13b80o76d48a 7624668572139

Naprosto chápu a závidím. Ale rodina a práce je taky fajn. Budu se muset nějak rozhodnout :-D

0/0
25.11.2014 23:43

P17e35t98r 71Z26l25á71m42a63l 5359416389484

U mě také - nebýt GTA V, tak doma ani konzoli nemáme..

0/0
10.12.2014 11:30

M83a49r12t91i76n 49S63l26á22d82e25k 7782723631828

GTA V next gen je parádní. Osobně hraji na XBOX 1. Dle obrázků na netu musím objektivně uznat, že PS 4 verze má asi v některých místech např. více "zeleně" nebo je to dost možná tím, že nestačila ještě doskočit textura, ale to je jedno. Textury zejména při létání městem nebo rychlé jízdě sem tam doskakují, viditelnost by mohla být asi i lepší, pokles FPS nepociťuji. Pro jízdu v terénu a lovecké mise je více zeleně spíš otravující (na X360 se jezdilo terénem a lovilo výrazně snáze, bylo hezky vidět). Asi nejsem typ, co by se zastavil nebo zvolna projížděl terénem a kochal se krajinou, takže mě absence extra hustého porostu moc netrápí a v podstatě mi nijak nechybí. Stejně tak mě neláká blikání a vyhrávání přímo z ovladače, ale to je na každém, ať si vybere. Hra vypadá rozhodně lépe než na X360, na které jsem nahrál opravdu hodně času, ale popravdě mi to nepřijde jako taková rána, jak jsem čekal. Všechna propagační videa si vybrala nějak momenty, na kterých to bylo fakt hodně vidět, ale ve hře jako takové na ně tolik nenarazíte a bez přímého srovnání se starší verzí není rozdíl propastný. Největší rozdíl je pro mě asi v obyvatelstvu města, které je detailnější, různorodější a nejsou to tupé postavičky. Next gen verzi bych koupil samozřejmě znova a ani nezaváhal. Jasná je jedna věc, hratelnost to má parádní a je asi jedno na které to bude platformě, protože ten zážitek ze hry bude velmi podobný. U PC bych ale u toho sedět nechtěl, bezdrátový ovladač a gauč s velkou telkou má svoje pozitiva... :-)

+1/−1
25.11.2014 14:32

M14i50c27h70a56l 72S29t15r32a44k70a 7290850604603

Dulezita posledni veta. Kolikrat si v aute rikam... tam bych se v klidu vesel, pres ten chodnik :)

+1/0
25.11.2014 13:45

M90i89c39h50a28l 41Ž74e55l85i27n93s85k93ý 9520838921530

Recenze se četla dobře, ale nadpis mě opravdu rozesmál. Opravdu neumí šlápnout vedle? A co GTA IV ... to byl totální prů*er. A věřím tomu, že krok vedle přijde s PC verzí a šílenou optimalizací. Mile rád se omluvím, pokud to zvládnou, ale po zkušenostech s GTA IV jim prostě nevěřím.

+6/−2
25.11.2014 10:06
Foto

J61i87ř37í 22K17a69r81á75s64e43k 1793572152301

Na port pro PC su taky móóóóc zvědavej.

+3/0
25.11.2014 10:28

J77a65n 61P91e35k49a 5313443513

tak po letitém opatchování to jede pěkně :D

+3/−1
25.11.2014 10:30

L39u93k41á53š 61M85i35c62h48a51l 3277666963328

Nějak mi pořád není jasné, co bylo na GTA IV špatně. Dohrál sem asi 3x (konzole) a vždycky mě to moc bavilo, takže šlápnout vedle prostě neumí. Porty na PC je jiná kapitola, ale ty jsou dle mého z povinnosti, aby se neřeklo, protože peníze jako konzole prostě nevydělají.

+6/−2
25.11.2014 11:19

A47n83t29o56n74í63n 96H93o97l79í95k 8267303424600

Mne teda prislo GTA4 velke zklamani po San Andreas. Nudny hrdina, nudny pribeh, nudne mesto, odstraneni spousty moznosti. Dohral jsem jednou, zadne DLC jsem si nekoupil, nemam potrebu se k tomu nikdy vracet.

+1/−1
25.11.2014 13:02

M57i52c31h26a45l 97Ž28e74l26i29n88s39k79ý 9400158871620

Na GTA IV bylo špatně úplně všechno ... San Andreas byla pecka, těch možností co člověk mohl dělat a mohl upravovat ... to všechno úplně zmizelo, takže šlápnout vedle prostě umí. A největší mínus pro GTA sérii jsou konzole ... dokud to bylo jen pro PC nebyl problém a hra šlapala suprově, pak přišel první port z konzolí a člověku se chtělo brečet jak to odflákli

+2/−3
25.11.2014 17:36

J79a43n 23P18e15t92r 5565805549440

hra byla odjakživa na konzolích...

0/−2
25.11.2014 19:23

L95u60k56á45š 65M91i12c89h98a94l 3507606333298

Tak ten byl dobrej :D Proto má GTA IV všude hodnocení přes 96%. Když teda myslíš... :D

A o názoru, že konzole jsou zlo se ani vyjadřovat nebudu, protože to v dnešní době nemá cenu komentovat...

+1/0
25.11.2014 20:58

M18i12c36h84a34l 26Ž63e91l91i43n45s86k28ý 9510528591730

Nejsou zlo konzole jako takové, ale vývoj primárně pro konzole ... porovnej éru PC her, když si PC a konzole hráli na svém písečku s tím, co je teď

0/0
26.11.2014 10:22

J44a90n 63S31c24h69w83a32r46z 9773505164919

+ akceleracia mysi

+ motion blur

+ aim assist

+ testovane zasadne na 1 zostave a s controllerom

0/0
25.11.2014 14:30

M22a28r19t93i98n 13K65r70e56b37s 4799149680220

Jak to myslíte, co byl totální prů*er? Ten port na PC nebo hra samotná? Port stál za prd (později ho vylepšili a byl naprosto v pohodě), ale hra byla samozřejmě famózní. Než přišlo GTA V, tak to bylo nejlepší gétáčko.R^

+3/−1
25.11.2014 20:03

J98a78k72u59b 47P48e30e15t 7683698972931

Ja GTA IV (ps3) koupil a druhej den ihned prodal. Hruza a des... Dokud si nezahraju petku,tak u me stale vede SA.

0/0
25.11.2014 23:32

J41o52s62e86f 48J23u84h98á30s27z 1769342528

Přiznám se, že si peripetie po launchi GTA 4 na PC nepamatuji, ale já jsem měl problémy pouze s obdobou Steamu od Microsoftu (kde hra vyžadovala nějakou aktivaci a přitom to pro CZ nebylo funkční).

Hra samotná šlapala jako hodinky, postavy zajímavé, příběh plný zvratů, aktivity super. Já jsem byl nadmíru spokojen a dodnes jsem hrál hru 2x včetně EFLC. Uznávám, že SA bylo také zábavné, hlavně gangy a souboje o území, ale dneska už kvůli grafice nehratelné. Jediné GTA, které mě trápilo, bylo VC a u toho se ukázalo, že zamrzávání způsobovala beta čeština, kterou jsem měl nainstalovanou.

Jinak jsem s žádným GTA nikdy problém neměl. ;-)

0/0
27.11.2014 10:59

J49a93n 13P87e63k82a 5273553563

A PíCí verze bude kdy...? Šetřím na grafickou kartu :D

+3/0
25.11.2014 10:05

O84n53d72ř27e12j 67Z71a17c58h 3493950153702

27. ledna 2015

+2/0
25.11.2014 10:53

J22a18n 68P88e66k28a 5683913813

díky, jsem mrtě zvědav! :)

0/0
25.11.2014 11:48

J11a48n 17V97o54n27d26r15á85č80e48k 4842678189238

Já čekám na PC verzi, nicméně v rámci psychické přípravy jsem zhlédl několik videí a mně se naopak pohled z první osoby moc líbil. Pohled ze třetí osoby bude asi lepší kvůli většímu přehledu, nicméně nesouhlasím s tím, že by pohled první osoby byl nereálný. Já jsem si naopak říkal, že tohle je první hra, kdy má člověk pocit, že opravdu v té hře je.. kotrmelce po sražení autem, při pěstním souboji.. a tolik zdánlivě nepodstatných a dobře vypadajích animací (hraní si s telefonem, pití z kelímku..).

Možná to při vlastním hraní působí jinak, za mě ale prozatím nejreálněji působíci FPS, co jsem viděl.

+5/0
25.11.2014 9:17

M30i20l27a37n 23Š67t37a38s47t77n80ý 1932289741255

Souhlasím. Osobně v prvním pohledu je to zajímavé ožvení a střelba je tam výborná z prvního pohledu. minimánlě pro to, že možnosti zaměrovače jsou skvělé. Jediné co mě přijdě dešné na prvním pohledu co "odfláknuli" je pohled při řízení, jelikož zpětné zrdcátka i poční jsou k nepoužití jsou matné což je škoda.

+1/0
25.11.2014 9:32

J97a85n 64V12o52n34d20r14á23č53e89k 4532628259658

Za zrcátka asi může vyčerpání výpočtního výkonu, jinak si nedokážu absenci takové základní věci vysvětlit. Uvidíme u PC verze..

+2/0
25.11.2014 9:34

M85i54l98a54n 68Š56t11a40s77t24n72ý 1202699291725

Jakožto hráč gta na platformě xbox jsem si nevšiml toho co píše autor ve hře. Je pravda, že jsem neměl srovnání s ps4 ale i tak pro mě na xbox je to mnohem lepší hraní jelikož hraju třeba i 10 hodin na své super baterky něž kamarad co má ps4 a ten si zahraje klem 3 hodin a ono to je pak protivné když člověk chce hrát celý večer a musí 2x měnit baterky. kvůli těmto " vychytávkám"

Nicméně recenze je napsaná skvěle krásně se četla, ALE autoru bych chtěl vzkázat zkuste psát více objektivně něž že jediná volba je PS4 takový to má na mě dopad a přijde mě to dosti neprofesionální, když by se mělo jednat o "nezávazný článek" tot můj názor

+2/−2
25.11.2014 8:31

J32o96s40e70f 81J61u29h64á65s88z 1199152148

mě to tedy tendenční nepřišlo, zřejmě jde o to, jak to kdo jak vnímá...

+1/−1
25.11.2014 9:05

M82i32l23a74n 23Š80t91a36s94t73n15ý 1672959541855

ano 1000 lidí 1000 chutí :-)

+1/−1
25.11.2014 9:32
Foto

L87u78k24á50š 84N49a31v91a23r91a 2428148651889

Verze PS4 strčí XBox One do kapsy... To je objektivní novinařina jako víno. Nic proti recenzi samotné, ta je psaná dobře, ale celé je to psané spíše jako reklama na PS (už jen proto, že v místě datum vydání, kde se tradičně zobrazují data všech platforem, je jen PS4, i přesto, že verze pro XOne vychází ve stejný den). Ale někde si Bonusweb přivydělat musí, no ne?

Upřímně doufám, že později vyjde článek i o verzi pro PC, která strčí do kapsy jakékoliv jiné verze dohromady. ;-)

+15/−8
25.11.2014 0:42

L43u65k59á51š 96M57i54c10h97a95l 3887366463378

Krásně napsáno. Ono jako dávat flame už do recenze o něčem svědčí a fakt že "nedoskakují v ní tolik textury", to je známka punku a díky tomu to PS 4 X1 opravdu nandavá. Neřeknu kdyby nedoskakovaly vůbec, ale tohle je hodnocení jak stehno :D Navíc diskotéka s ovladačem je taky věc, o které každý sní :D K tomu reprák hraje v gamepadu, takže místo 8h vydrží baterka jenom 4h. Super práce. Hned jdu prodat Xbox One a pořídit si PS 4 kvůli těmto nejdůležitějším a zásadním prvkům :D

+5/−4
25.11.2014 6:22

O33n34d12ř85e16j 42Z75a85c74h 3673300633602

Nemáte pravdu, v recenzi v tabulce se vždy zobrazuje pouze jedna platforma, a to ta, na které byla hra recenzována (ostatně podívejte se sám http://bonusweb.idnes.cz/Recenze.aspx). Tahá se to z herní karty. Ten systém není v dnešní podobě úplně ideální, ale rozhodně nefunguje tím stylem, kterým naznačujete.

Kdo přesně by ty peníze měl dostat a kdo je platí? Zjevně máte informace, které nemám, klidně se pusťte do odhalování korupce / neoznačené reklamy. Začnu to hned řešit. Pokud tedy jen neplácáte.

+7/0
25.11.2014 10:39

J40a10k82u79b 75S36e46m61e17r55á26d 2977966401871

:-)R^

0/0
25.11.2014 13:27







Najdete na iDNES.cz