Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Tvůrci Grand Theft Auta snad ani neumějí šlápnout vedle

Grand Thef Auto V na nových konzolích je trefa mezi oči, která vám vytře zrak. Návrat Michaela, Franklina a Trevora se podvedl a pozorovat ho tentokrát můžete i z vlastního pohledu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P85e74t63r 32D68ě45d35e84č46e72k 8249871638440

Abych mohl psát o tom, že PS4 verze je lepší než XBOX ONE (rozumím tomu, že existují jen tyto dvě verze PC přijde až před únorem)  musím také ukázat, že tomu tak je. Jedině tak vypadá objektivní novinářská práce.

0/0
29.11.2014 18:59

J71o25z16e79f 57R53y89b17á91k 6877125374289

Je to tak trošku k smíchu, když někomu půjčí nějaký jrc PS4, on si z toho stříkne do textilu a musí vypisovat hovadiny jako jsou ty v šedivém rámečku.

0/0
26.11.2014 17:21

M15a55r77t48i13n 76K98r52e20b32s 4289309680190

Loni v říjnu mě GTA V donutilo si zakoupit výběhovou konzoli PS3. A po roce mě vylepšená GTA V s first person módem donutí si zakoupit PS4. ;-D Možná jsem magor, ale nemůžu si pomoct. ;-)

+12/0
25.11.2014 20:05

M88a27r23t80i48n 36S93v51o48b71o90d97a 7654108382309

Naprosto chápu a závidím. Ale rodina a práce je taky fajn. Budu se muset nějak rozhodnout :-D

0/0
25.11.2014 23:43

P72e25t75r 56Z32l56á28m66a68l 5199246409934

U mě také - nebýt GTA V, tak doma ani konzoli nemáme..

0/0
10.12.2014 11:30

M26a62r69t35i35n 68S48l82á98d83e23k 7462663281838

GTA V next gen je parádní. Osobně hraji na XBOX 1. Dle obrázků na netu musím objektivně uznat, že PS 4 verze má asi v některých místech např. více "zeleně" nebo je to dost možná tím, že nestačila ještě doskočit textura, ale to je jedno. Textury zejména při létání městem nebo rychlé jízdě sem tam doskakují, viditelnost by mohla být asi i lepší, pokles FPS nepociťuji. Pro jízdu v terénu a lovecké mise je více zeleně spíš otravující (na X360 se jezdilo terénem a lovilo výrazně snáze, bylo hezky vidět). Asi nejsem typ, co by se zastavil nebo zvolna projížděl terénem a kochal se krajinou, takže mě absence extra hustého porostu moc netrápí a v podstatě mi nijak nechybí. Stejně tak mě neláká blikání a vyhrávání přímo z ovladače, ale to je na každém, ať si vybere. Hra vypadá rozhodně lépe než na X360, na které jsem nahrál opravdu hodně času, ale popravdě mi to nepřijde jako taková rána, jak jsem čekal. Všechna propagační videa si vybrala nějak momenty, na kterých to bylo fakt hodně vidět, ale ve hře jako takové na ně tolik nenarazíte a bez přímého srovnání se starší verzí není rozdíl propastný. Největší rozdíl je pro mě asi v obyvatelstvu města, které je detailnější, různorodější a nejsou to tupé postavičky. Next gen verzi bych koupil samozřejmě znova a ani nezaváhal. Jasná je jedna věc, hratelnost to má parádní a je asi jedno na které to bude platformě, protože ten zážitek ze hry bude velmi podobný. U PC bych ale u toho sedět nechtěl, bezdrátový ovladač a gauč s velkou telkou má svoje pozitiva... :-)

+1/−1
25.11.2014 14:32

M96i63c15h17a53l 53S31t89r10a94k92a 7220700894333

Dulezita posledni veta. Kolikrat si v aute rikam... tam bych se v klidu vesel, pres ten chodnik :)

+1/0
25.11.2014 13:45

M29i68c35h42a34l 40Ž95e80l12i40n12s94k14ý 9760928561480

Recenze se četla dobře, ale nadpis mě opravdu rozesmál. Opravdu neumí šlápnout vedle? A co GTA IV ... to byl totální prů*er. A věřím tomu, že krok vedle přijde s PC verzí a šílenou optimalizací. Mile rád se omluvím, pokud to zvládnou, ale po zkušenostech s GTA IV jim prostě nevěřím.

+6/−2
25.11.2014 10:06
Foto

J42i80ř10í 49K34a27r75á88s19e18k 1253132442681

Na port pro PC su taky móóóóc zvědavej.

+3/0
25.11.2014 10:28

J53a88n 86P22e32k23a 5463593583

tak po letitém opatchování to jede pěkně :D

+3/−1
25.11.2014 10:30

L64u39k73á20š 72M51i90c86h15a89l 3267296243518

Nějak mi pořád není jasné, co bylo na GTA IV špatně. Dohrál sem asi 3x (konzole) a vždycky mě to moc bavilo, takže šlápnout vedle prostě neumí. Porty na PC je jiná kapitola, ale ty jsou dle mého z povinnosti, aby se neřeklo, protože peníze jako konzole prostě nevydělají.

+6/−2
25.11.2014 11:19

A89n48t68o84n17í16n 64H16o71l92í25k 8977593444320

Mne teda prislo GTA4 velke zklamani po San Andreas. Nudny hrdina, nudny pribeh, nudne mesto, odstraneni spousty moznosti. Dohral jsem jednou, zadne DLC jsem si nekoupil, nemam potrebu se k tomu nikdy vracet.

+1/−1
25.11.2014 13:02

M13i69c35h20a67l 62Ž89e75l62i45n25s97k45ý 9720228561620

Na GTA IV bylo špatně úplně všechno ... San Andreas byla pecka, těch možností co člověk mohl dělat a mohl upravovat ... to všechno úplně zmizelo, takže šlápnout vedle prostě umí. A největší mínus pro GTA sérii jsou konzole ... dokud to bylo jen pro PC nebyl problém a hra šlapala suprově, pak přišel první port z konzolí a člověku se chtělo brečet jak to odflákli

+2/−3
25.11.2014 17:36

J62a71n 66P97e79t32r 5965895729570

hra byla odjakživa na konzolích...

0/−2
25.11.2014 19:23

L32u19k13á10š 57M75i88c54h55a93l 3257536263798

Tak ten byl dobrej :D Proto má GTA IV všude hodnocení přes 96%. Když teda myslíš... :D

A o názoru, že konzole jsou zlo se ani vyjadřovat nebudu, protože to v dnešní době nemá cenu komentovat...

+1/0
25.11.2014 20:58

M79i15c94h40a53l 28Ž90e73l56i51n85s13k81ý 9690418121360

Nejsou zlo konzole jako takové, ale vývoj primárně pro konzole ... porovnej éru PC her, když si PC a konzole hráli na svém písečku s tím, co je teď

0/0
26.11.2014 10:22

J39a44n 64S98c13h14w23a16r93z 9453255464679

+ akceleracia mysi

+ motion blur

+ aim assist

+ testovane zasadne na 1 zostave a s controllerom

0/0
25.11.2014 14:30

M18a17r77t51i53n 63K52r27e83b76s 4269779890220

Jak to myslíte, co byl totální prů*er? Ten port na PC nebo hra samotná? Port stál za prd (později ho vylepšili a byl naprosto v pohodě), ale hra byla samozřejmě famózní. Než přišlo GTA V, tak to bylo nejlepší gétáčko.R^

+3/−1
25.11.2014 20:03

J35a10k34u12b 50P72e33e82t 7513898502451

Ja GTA IV (ps3) koupil a druhej den ihned prodal. Hruza a des... Dokud si nezahraju petku,tak u me stale vede SA.

0/0
25.11.2014 23:32

J49o95s37e48f 15J83u78h21á35s49z 1459732628

Přiznám se, že si peripetie po launchi GTA 4 na PC nepamatuji, ale já jsem měl problémy pouze s obdobou Steamu od Microsoftu (kde hra vyžadovala nějakou aktivaci a přitom to pro CZ nebylo funkční).

Hra samotná šlapala jako hodinky, postavy zajímavé, příběh plný zvratů, aktivity super. Já jsem byl nadmíru spokojen a dodnes jsem hrál hru 2x včetně EFLC. Uznávám, že SA bylo také zábavné, hlavně gangy a souboje o území, ale dneska už kvůli grafice nehratelné. Jediné GTA, které mě trápilo, bylo VC a u toho se ukázalo, že zamrzávání způsobovala beta čeština, kterou jsem měl nainstalovanou.

Jinak jsem s žádným GTA nikdy problém neměl. ;-)

0/0
27.11.2014 10:59

J62a59n 81P74e91k47a 5253353873

A PíCí verze bude kdy...? Šetřím na grafickou kartu :D

+3/0
25.11.2014 10:05
Foto

O44n25d81ř19e24j 22Z64a66c43h 3543670123732

27. ledna 2015

+2/0
25.11.2014 10:53

J11a80n 43P80e88k39a 5843373563

díky, jsem mrtě zvědav! :)

0/0
25.11.2014 11:48

J88a97n 62V15o98n70d30r90á17č74e53k 4122798119608

Já čekám na PC verzi, nicméně v rámci psychické přípravy jsem zhlédl několik videí a mně se naopak pohled z první osoby moc líbil. Pohled ze třetí osoby bude asi lepší kvůli většímu přehledu, nicméně nesouhlasím s tím, že by pohled první osoby byl nereálný. Já jsem si naopak říkal, že tohle je první hra, kdy má člověk pocit, že opravdu v té hře je.. kotrmelce po sražení autem, při pěstním souboji.. a tolik zdánlivě nepodstatných a dobře vypadajích animací (hraní si s telefonem, pití z kelímku..).

Možná to při vlastním hraní působí jinak, za mě ale prozatím nejreálněji působíci FPS, co jsem viděl.

+5/0
25.11.2014 9:17

M69i68l96a11n 21Š37t79a16s29t18n90ý 1792119891655

Souhlasím. Osobně v prvním pohledu je to zajímavé ožvení a střelba je tam výborná z prvního pohledu. minimánlě pro to, že možnosti zaměrovače jsou skvělé. Jediné co mě přijdě dešné na prvním pohledu co "odfláknuli" je pohled při řízení, jelikož zpětné zrdcátka i poční jsou k nepoužití jsou matné což je škoda.

+1/0
25.11.2014 9:32

J81a54n 98V15o40n53d62r34á23č12e60k 4432828479208

Za zrcátka asi může vyčerpání výpočtního výkonu, jinak si nedokážu absenci takové základní věci vysvětlit. Uvidíme u PC verze..

+2/0
25.11.2014 9:34

M66i36l37a41n 10Š86t77a24s68t58n87ý 1852359351915

Jakožto hráč gta na platformě xbox jsem si nevšiml toho co píše autor ve hře. Je pravda, že jsem neměl srovnání s ps4 ale i tak pro mě na xbox je to mnohem lepší hraní jelikož hraju třeba i 10 hodin na své super baterky něž kamarad co má ps4 a ten si zahraje klem 3 hodin a ono to je pak protivné když člověk chce hrát celý večer a musí 2x měnit baterky. kvůli těmto " vychytávkám"

Nicméně recenze je napsaná skvěle krásně se četla, ALE autoru bych chtěl vzkázat zkuste psát více objektivně něž že jediná volba je PS4 takový to má na mě dopad a přijde mě to dosti neprofesionální, když by se mělo jednat o "nezávazný článek" tot můj názor

+2/−2
25.11.2014 8:31

J51o21s98e36f 73J63u45h97á56s60z 1649372528

mě to tedy tendenční nepřišlo, zřejmě jde o to, jak to kdo jak vnímá...

+1/−1
25.11.2014 9:05

M47i86l23a77n 55Š84t34a53s69t44n62ý 1382499531215

ano 1000 lidí 1000 chutí :-)

+1/−1
25.11.2014 9:32
Foto

L36u25k84á13š 45N37a76v35a50r41a 2368208391629

Verze PS4 strčí XBox One do kapsy... To je objektivní novinařina jako víno. Nic proti recenzi samotné, ta je psaná dobře, ale celé je to psané spíše jako reklama na PS (už jen proto, že v místě datum vydání, kde se tradičně zobrazují data všech platforem, je jen PS4, i přesto, že verze pro XOne vychází ve stejný den). Ale někde si Bonusweb přivydělat musí, no ne?

Upřímně doufám, že později vyjde článek i o verzi pro PC, která strčí do kapsy jakékoliv jiné verze dohromady. ;-)

+15/−8
25.11.2014 0:42

L73u94k12á40š 27M59i40c15h49a98l 3217566463658

Krásně napsáno. Ono jako dávat flame už do recenze o něčem svědčí a fakt že "nedoskakují v ní tolik textury", to je známka punku a díky tomu to PS 4 X1 opravdu nandavá. Neřeknu kdyby nedoskakovaly vůbec, ale tohle je hodnocení jak stehno :D Navíc diskotéka s ovladačem je taky věc, o které každý sní :D K tomu reprák hraje v gamepadu, takže místo 8h vydrží baterka jenom 4h. Super práce. Hned jdu prodat Xbox One a pořídit si PS 4 kvůli těmto nejdůležitějším a zásadním prvkům :D

+5/−4
25.11.2014 6:22
Foto

O85n55d66ř38e10j 16Z57a12c48h 3383220673432

Nemáte pravdu, v recenzi v tabulce se vždy zobrazuje pouze jedna platforma, a to ta, na které byla hra recenzována (ostatně podívejte se sám http://bonusweb.idnes.cz/Recenze.aspx). Tahá se to z herní karty. Ten systém není v dnešní podobě úplně ideální, ale rozhodně nefunguje tím stylem, kterým naznačujete.

Kdo přesně by ty peníze měl dostat a kdo je platí? Zjevně máte informace, které nemám, klidně se pusťte do odhalování korupce / neoznačené reklamy. Začnu to hned řešit. Pokud tedy jen neplácáte.

+7/0
25.11.2014 10:39

J50a85k11u29b 43S91e26m58e14r10á64d 2547516801181

:-)R^

0/0
25.11.2014 13:27







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.