Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Polda 6 je jako Kameňák českého herního průmyslu

Po téměř deseti letech se nečekaně vrátil kultovní hrdina Pankrác a chlubí se návratem ke kořenům. A opět skvělým dabingem v podání Luďka Soboty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M53i64r78o79s43l12a21v 24S52t48a70s86t78n93y 7594213966381

"Je možné kritizovat jednoduchý humor, prvoplánové narážky či nesmyslné kombinace předmětů, ale právě tohle byly prvky, které formovaly hratelnost prvních dílů a dopomohly k jejich úspěchu. A většina hráčů, pro které je Polda 6 určený, tak od něj přesně takovéto chování a hratelnost očekává."

To, že tyhle aspekty vedly v roce 1998 k úspěchu mi přijde jako absurdní argument pro jejich obhajobu. To je podle mě stejné, jako dát druhým Babovřeskám 70%, protože byly natočeny na stejných principech jako jednička, která byla úspěšná.

+1/0
15.12.2014 11:28

P80e33t77r 29L29i20n90h73a39r12t 2478454294513

A proč by tyhle aspekty nemohly fungovat v roce 2014? Zhruba ve stejnou dobu jako Polda 6 vychází Randal's Monday. Ve své podstatě je to něco podobného jako Polda - ujeté kombinace předmětů, specifický (geekovský) humor, stylizovaná grafika. A i reakce ostatních hráčů jsou různorodé - někomu tenhle styl sedí, někomu ne (a to věřím, že kdyby autoři nezmršili gamedesign a více využili nápadů, které měli, tak by to dopadlo ještě líp). Polda 6 si rozhodně nehraje na žádnou vážnou nebo seriózní adventuru, je to návrat k tomu, co tuhle sérii udělalo. Žádné větší ambice to nemá. A je na hráčích, aby si dopředu rozhodli, jestli se jim tento styl může líbit nebo ne. Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním.

+1/0
15.12.2014 12:58

M68i76r78o12s76l55a58v 38S62t30a65s90t83n51y 7244573536401

Nezlobte se, ale to je další úplně na hlavu postavené tvrzení:

"Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním."

Jak něco takového můžete napsat? Já mám humorné adventury rád, např. série Monkey Island, Sam & Max, Simon the Sorcerer, Gobliiins... Polda 6 pro mě nebude zklamáním jenom ze dvou důvodů: 1.) Vůbec nic od něj nečekám 2.) V žádném případě ho nebudu hrát.

Nepochybuju, že série Polda své publikum má, ale automaticky předpokládát, že se po šestce vrhnou všichni, co mají rádi humor v adventurách mi přijde mimo.

+1/−2
15.12.2014 13:27

P18e20t52r 56L97i75n45h59a68r51t 2388814214153

Proto je také již dříve napsané, že se jedná o humor typický pro první díly série a také je připsáno, že se jedná o jednoduchý humor s prvoplánovými narážkami. Ta první poznámka je určena hráčům, co hráli první díly, ta druhá nováčkům, co s Poldou zatím nemají zkušenosti. A je to proto, aby si hráči mohli ještě před koupí hry ujasnit, zda se jim hra bude líbit nebo ne. Každému sedí jiný humor, někdo má radši inteligentní humor, někdo radši sprostý, někdo černý... Co člověk, to jiný názor. A vypadá to, že to splnilo svůj účel - Vám tento humor evidentně sedět nebude, hra tedy není určena pro Vás.

+1/0
15.12.2014 13:38

L12o50r45d20a27n 80K18a29š82t31a94n 9241974638287

Je mi z toho gumáka špatně, od zkrachování Future Games jdou český adventury do s*aček :-(

+2/0
13.12.2014 2:03

A16n31t25o54n92í15n 21Ž40o26h29a 2795350408946

P6 hraju, neni to špatný, ale žádnej zázrak no. Bohužel, adventur (těch dobrých) je jako šafránu a tak mi asi nezbyde než si zas po čase rozehrát Posla smrti nebo Memento Mori....

0/0
13.12.2014 11:27
Foto

H88o85n34z48a 53S85r81p 9114773472368

Zkuste memento mori 2, nedavno to vyslo v cj

0/0
13.12.2014 12:59

M58i98r89o68s35l13a61v 46S95t50a44s17t65n66y 7214963386141

Posel Smrti je jedna z těch adventur, ke kterým se rád vracím. Loni jsem se odhodlal zkusit i dvojku a posléze trojku a i přes jistou příběhovou překombinovanost a už zdaleka ne tak dobrý dabing se kupodivu jednalo o docela důstojné pokračování/zakončení. Ne, že by to bylo bez chyb a bez klišé, ale sám jsem byl poměrně překvapený, jak mě to postupem času chytlo.

0/0
15.12.2014 12:30

P92e96t11r 82L88i86n41h18a89r59t 2198424344293

Souhlasím s tím, přestože pokračování Posla už nejsou od stejného týmu, tak jsou to rozhodně důstojní nástupci. Z českých adventur bych jednoznačně doporučil k zahrání podle mého názoru u nás hodně nedoceněných obou dílů Memento Mori.

0/0
15.12.2014 12:46

F46e16r66d55i22n50a56n93d 76S72l92a98v48í50k 1265812852739

bože ktere .... dal do tagu Barac Obama...

0/0
12.12.2014 20:56

A83n71t73o53n38i57n 26H11r81a92d93i71l 1868860181192

Bravo. Stejné hodnocení  jako alien isolation. Už vím, proč na tyto stránky chodím jednou za měsíc.R^

+1/−11
12.12.2014 18:30

P86e28t59r 54B50o26x63a46n 1121333190944

Jako ze velkorozpoctova grafiko-orgicka hra musi mit zakonite lepsi hodnoceni nez nejaka ceska adventura? Osobne bych si radeji zahral Poldu...

+12/0
12.12.2014 21:41

T87e92r66e72z77a 32J68a50n57o72v62s38k96á 6943492730114

Alien si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení, očekávání splnil skvěle a recenzent mu dal mínus za to, že v survival hororu nemohl (zpočátku) jediného vetřelce zastřelit pistolkou, kterou dostal až v určité části hry... Takže tady nejde o to, že by měl mít lepší hodnocení jenom kvůli grafice apod...

0/0
14.12.2014 13:30
Foto

O82n11d16ř22e40j 41Z39a63c35h 3283420553202

Nezlobte se, porovnávat hodnocení survival hororu a budgetové adventury je nesmyslné a hloupé.

+2/0
14.12.2014 15:42
Foto

O16n35d34ř16e15j 93Z10a36c98h 3193630483682

Netušil jsem, že pro někoho může být Polda 6 žánrový konkurent Aliena. Jinak poprosím, tohle je diskuze k Poldovi 6.

+1/0
14.12.2014 15:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.