Diskuse k článku

RECENZE: Polda 6 je jako Kameňák českého herního průmyslu

Po téměř deseti letech se nečekaně vrátil kultovní hrdina Pankrác a chlubí se návratem ke kořenům. A opět skvělým dabingem v podání Luďka Soboty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M11i70r62o80s32l12a32v 74S15t16a65s11t23n23y 7104623786441

"Je možné kritizovat jednoduchý humor, prvoplánové narážky či nesmyslné kombinace předmětů, ale právě tohle byly prvky, které formovaly hratelnost prvních dílů a dopomohly k jejich úspěchu. A většina hráčů, pro které je Polda 6 určený, tak od něj přesně takovéto chování a hratelnost očekává."

To, že tyhle aspekty vedly v roce 1998 k úspěchu mi přijde jako absurdní argument pro jejich obhajobu. To je podle mě stejné, jako dát druhým Babovřeskám 70%, protože byly natočeny na stejných principech jako jednička, která byla úspěšná.

+1/0
15.12.2014 11:28

P72e43t80r 69L67i79n83h94a82r54t 2978604514833

A proč by tyhle aspekty nemohly fungovat v roce 2014? Zhruba ve stejnou dobu jako Polda 6 vychází Randal's Monday. Ve své podstatě je to něco podobného jako Polda - ujeté kombinace předmětů, specifický (geekovský) humor, stylizovaná grafika. A i reakce ostatních hráčů jsou různorodé - někomu tenhle styl sedí, někomu ne (a to věřím, že kdyby autoři nezmršili gamedesign a více využili nápadů, které měli, tak by to dopadlo ještě líp). Polda 6 si rozhodně nehraje na žádnou vážnou nebo seriózní adventuru, je to návrat k tomu, co tuhle sérii udělalo. Žádné větší ambice to nemá. A je na hráčích, aby si dopředu rozhodli, jestli se jim tento styl může líbit nebo ne. Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním.

+1/0
15.12.2014 12:58

M81i88r39o66s29l94a79v 14S61t97a86s23t96n33y 7594123266621

Nezlobte se, ale to je další úplně na hlavu postavené tvrzení:

"Kdo si chce zahrát humornou adventuru, pro něj Polda 6 určitě nebude zklamáním."

Jak něco takového můžete napsat? Já mám humorné adventury rád, např. série Monkey Island, Sam & Max, Simon the Sorcerer, Gobliiins... Polda 6 pro mě nebude zklamáním jenom ze dvou důvodů: 1.) Vůbec nic od něj nečekám 2.) V žádném případě ho nebudu hrát.

Nepochybuju, že série Polda své publikum má, ale automaticky předpokládát, že se po šestce vrhnou všichni, co mají rádi humor v adventurách mi přijde mimo.

+1/−2
15.12.2014 13:27

P20e87t70r 35L46i87n75h70a82r15t 2448944354363

Proto je také již dříve napsané, že se jedná o humor typický pro první díly série a také je připsáno, že se jedná o jednoduchý humor s prvoplánovými narážkami. Ta první poznámka je určena hráčům, co hráli první díly, ta druhá nováčkům, co s Poldou zatím nemají zkušenosti. A je to proto, aby si hráči mohli ještě před koupí hry ujasnit, zda se jim hra bude líbit nebo ne. Každému sedí jiný humor, někdo má radši inteligentní humor, někdo radši sprostý, někdo černý... Co člověk, to jiný názor. A vypadá to, že to splnilo svůj účel - Vám tento humor evidentně sedět nebude, hra tedy není určena pro Vás.

+1/0
15.12.2014 13:38

L49o34r60d61a81n 39K28a55š19t67a81n 9811824538817

Je mi z toho gumáka špatně, od zkrachování Future Games jdou český adventury do s*aček :-(

+2/0
13.12.2014 2:03

A59n45t80o38n44í49n 62Ž22o55h52a 2515890578226

P6 hraju, neni to špatný, ale žádnej zázrak no. Bohužel, adventur (těch dobrých) je jako šafránu a tak mi asi nezbyde než si zas po čase rozehrát Posla smrti nebo Memento Mori....

0/0
13.12.2014 11:27
Foto

H74o68n65z72a 59S73r72p 9714963292858

Zkuste memento mori 2, nedavno to vyslo v cj

0/0
13.12.2014 12:59

M44i64r77o12s53l64a15v 31S87t32a68s63t65n89y 7864853226141

Posel Smrti je jedna z těch adventur, ke kterým se rád vracím. Loni jsem se odhodlal zkusit i dvojku a posléze trojku a i přes jistou příběhovou překombinovanost a už zdaleka ne tak dobrý dabing se kupodivu jednalo o docela důstojné pokračování/zakončení. Ne, že by to bylo bez chyb a bez klišé, ale sám jsem byl poměrně překvapený, jak mě to postupem času chytlo.

0/0
15.12.2014 12:30

P19e39t48r 69L43i44n98h25a19r32t 2798194864473

Souhlasím s tím, přestože pokračování Posla už nejsou od stejného týmu, tak jsou to rozhodně důstojní nástupci. Z českých adventur bych jednoznačně doporučil k zahrání podle mého názoru u nás hodně nedoceněných obou dílů Memento Mori.

0/0
15.12.2014 12:46

F60e51r10d84i83n19a12n86d 45S67l68a88v15í15k 1105812722869

bože ktere .... dal do tagu Barac Obama...

0/0
12.12.2014 20:56

A59n67t87o88n47i73n 31H43r13a37d54i81l 1518770441312

Bravo. Stejné hodnocení  jako alien isolation. Už vím, proč na tyto stránky chodím jednou za měsíc.R^

+1/−11
12.12.2014 18:30

P12e23t88r 11B12o13x12a31n 1931793100534

Jako ze velkorozpoctova grafiko-orgicka hra musi mit zakonite lepsi hodnoceni nez nejaka ceska adventura? Osobne bych si radeji zahral Poldu...

+12/0
12.12.2014 21:41

T38e92r25e36z58a 92J58a29n59o70v14s35k62á 6503152730414

Alien si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení, očekávání splnil skvěle a recenzent mu dal mínus za to, že v survival hororu nemohl (zpočátku) jediného vetřelce zastřelit pistolkou, kterou dostal až v určité části hry... Takže tady nejde o to, že by měl mít lepší hodnocení jenom kvůli grafice apod...

0/0
14.12.2014 13:30

O63n26d89ř54e83j 12Z85a91c70h 3833560643662

Nezlobte se, porovnávat hodnocení survival hororu a budgetové adventury je nesmyslné a hloupé.

+2/0
14.12.2014 15:42

O94n66d73ř77e14j 20Z22a28c33h 3573280243702

Netušil jsem, že pro někoho může být Polda 6 žánrový konkurent Aliena. Jinak poprosím, tohle je diskuze k Poldovi 6.

+1/0
14.12.2014 15:35

Najdete na iDNES.cz