Diskuse k článku

RECENZE: Elite: Dangerous je momentálně bezkonkurenční vesmírná akce

Krutý realismus. Tak někdy může působit akce Elite: Dangerous, která spíše než oddechový titul připomíná vesmírný simulátor. Křivka učení je krutá, ale odměnou je nesmírně propracovaná hra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L68a65d81i17s72l87a37v 94S60o71k49o83l 1960682275942

jo aha onlineovka, zastavuju stahovani..

+2/−1
4.1.2015 14:03

A19n57t23o32n56í94n 38H28o35l28í47k 8317593664940

Tak jsem do toho teda sel. A teda, zklamani jak prase. Mozna to casem bude lepsi, ale zatim fakt nedoporocuju.

Oproti frontierovi je to ve vsem krok zpatky. Ano, vesmir ma spravne velikosti. Ale fyzika pohybu lodi je kompletne arkadova, s takovymi triky jako ze rychlost rotace lodi zavisi na rychlosti pohybu lodi. Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin.

Hra si taky hraje na prvni Elite v tom, ze rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu (v Elite to neslo vubec). Jako nic proti retro, ale tohle mi prijde jako cista sikana.

Grafika ujde, ale napriklad neni mozne se na svoji lod podivat z venku. To proste nejde.

Hra samotna je prijemne prisna, ale misty to 'nevodeni za rucicku' je trochu prilis umele. Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite. Takze porad musite korigovat. Jiste, treba frontier se svym, autopilotem nakonec byl celkem nudny, pac clovek jen zapl kompresi casu a cekal .. ale tady si zas clovek rika jestli teda ridi kosmickou lod nebo necky.

Podobne mise jsou casto opravdu pro zarputile hrace. Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem. Rozhodne tyhle mise neberte, pokud uz dopredu nevite, kde konkretni vec koupit.

Kdyz to porovnam s X serii, treba s X3, ma to jeden plus - realne velike mapy. Vsechno ostatni je stejne, nebo horsi.

Ale pohyb lode ma podobne arkadove omezeni, s tim ze ovladani samotne je podstatne horsi, mysi to opravdu moc hrat nejde. Grafika je vicemene stejna. Moznosti hrani jsou horsi, v X3 muzete stavet, vlastnit vic lodi, lodi samotnych je samozrejme radove vic. A muzete se na svoji milovanou raketu aspon podivat !!!

Kolem a kolem, za plnou cenu, proste nedoporucuji. Mozna pozdeji, jestli pridaji pristavani na planetach, vic lodi, trochu to vyzehli ..

0/−3
30.12.2014 23:15

M56a47r33e38k 91P21o53l24á41š83e32k 6233409158740

"rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu" ano to je pravda, ale stačí se přetočit a zvednou čumák a otočení do požadovaného směru je velmi rychlé.

"Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin." a tohle je nějaký problém, kdyby vývojáři rychlost všem lodím zvýšili 1000x (pouze na tachometru) už by to bylo v pořádku?

"Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite." nevím jaký zaměřovač máš na mysli, ale pohyb lodi vidíš dle kolem pohybujícího se prachu a každá zbraň má zaměřovač.

"Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem." tohle není nutně pravda, stačí letět do systému, kde by se logicky mohla daná komodita nacházet. Když potřebují třeba ryby, tak letím do Agricultural systému, když požadují nějakou rudu, tak letím do těžařského systému apod.

Pokud jako klíčové považuješ dívat se na svou lodičku, tak tato hra pro tebe není vhodná. Možné tohle bude až a pokud do hry bude implementována možnost vystoupit z lodi, případně nějaký druh externí kamery (dron s kamerou, který by měl nějakou důležitější fci, než pouze očumovat loď) :)

+3/−1
31.12.2014 10:31

J64a44r41o68s57l27a25v 15J83a40k46u55b88o35v 8662765375647

Flight assist OFF...

+2/0
3.1.2015 18:49

P24e12t60r 67M76i16k51e94š 4260391106424

Vypadá to parádně ale hrozně mě odrazuje ta cena. V přepočtu nějakejch 1400 je fakt dost. :-(

0/0
30.12.2014 8:43

L64u32b53o70m82í15r 62D11u49f78e50k 7633910900458

že bych zas začal hrát hry, stará dobrá Elite a pak Froniter, to byli moje nej hry.

+2/0
22.12.2014 19:37

L31u28k56á63š 55N66o98s37e54k 9170867387

Tak moment páni recenzenti. Co to má být za mínus, že hra není určena širokému publiku? To není sakra mínus, to je ++++ na druhou. ;-);-) A není určena mladším hráčům? To je mínus? OMG... Leda to nevydělá takové prachy, ale hra bude pravděpodobně nejkvalitnější dílo roku kdy vyjde... protože kolem budou "výkaly" jako CoD, BF, AC, MMORPG z Koree ... Baťovky :-)

+15/−2
22.12.2014 18:55

J89a73n 41H87e25l71l28e18r 9928835156

Onlinovka, ktera nevydelava, asi moc dlouho nevydrzi ... narozdil od tech batovek

+2/0
28.12.2014 17:23

P29a14v75e87l 84K72a47f67k75a 8404833331475

jj, toho se bojím též- vývojáři dostanou hodně peněz na začátku, když si to lidí koupí, ale pak nevím nevím kolik peněz jim popluje za prodej nějakých skinů a datadisků- aby jim na nějaký další vývoj zbylo...

+1/0
29.12.2014 9:40

D62a82n42i43e36l 76P45a82v54l24í87k 2694606638780

Ani absence češtiny se nedá považovat za mínus. Čeština je tak bezvýznamný jazyk, že pokud se náhodou v nějaké hře objeví, tak je to bonus, a ne sazřejmost.

+1/0
5.1.2015 17:07

H44o82n97z61a 26P97a52n87s66k80ý 3353892850400

Když už jsem chtěl dávat 3x + a 3x mínus, tak do těch mínusek jsem kromě té "obecné prázdnoty" neměl moc co dát.

Jinak se omlouvám za pozdní odpověď, systém mě nepustil - pravidlo s 1000 íčkama.

Že není určena mladším bylo míněno tak, že i pokud vezmete prcka 10-15 se zájmem o vesmír atd., tak je vysoká šance, že ho to prostě nechytne, i když je jinak do vesmíru blázen.. protože zkrátka ještě nebude natolik vyspělý, aby pochopil tvrdé herní principy a přizpůsobil se jim (jeden příklad za všechny - smrt bez financí na pojištění = restart veškerého progressu)

0/0
6.2.2015 19:26

V56á53c66l35a77v 14S81v38o90b41o56d10a 3591149250150

škoda, že je to čistě o lodích a ne i o lidech. nějaký příběh a mise ve městech nebo na planetách, z pohledu člověka nebo jak to říct :-), by mě líp přesvědčili ke koupi. budu muset dál čekat na Star Citizena... snad se dočkám :-)

+1/−1
22.12.2014 14:35

M36i31c93h12a84l 77V78e67r34n93e74r 8257616187464

Zajímavě vypadá taky No Man's Sky, kde bude kombinovaný pohyb po planetách a ve vesmíru. Nevím, jestli jsem to pochopil přesně, ale asi se tam bude dát i přímo z vesmíru proletět atmosférou a přistát na planetě, že se to tedy nebude řešit nějakou animací nebo jinou berličkou. Také bude vesmír náhodně generovaný a styl planet a jejich flóry a fauny vypadá skvěle :-)

+1/0
22.12.2014 18:14

P90e15t36r 11S57l62o90v56á80k 9495525517509

len to nema napln a pochybujem ze nejaku mat bude, robia to 4 ludia a doteraz vzdy len ukazali let a prechadzku po planete.. velky hype ale podla mnana konci bude velke sklamanie

0/0
22.12.2014 18:23

M60i65c92h37a81l 40V59e40r86n11e61r 8777856417404

Teď jsem viděl nějaká dlouhá gameplay videa z poslední doby, kde bylo vidět ze hry docela dost. Je pravda, že jsem nenašel nic moc k příběhové stránce, ale dovolím si být optimista, protože takových her je pořád jako šafránu. Naposled snad před pár lety ruský výtvor Precursors, který nebyl špatný, ale srážely ho různé drobnosti.

0/0
22.12.2014 22:29

P13e88t30r 30Z54á50l51e73s58n56ý 3614244790491

Jaký má hra obchodní model?

0/0
22.12.2014 13:04

J54a59n 42K37a27r11e41l 65N92o84v12a76k 5596884528586

b2p

+2/0
22.12.2014 21:42

P24e26t31r 86P66l60a29č97e11k 8973853167465

Doufam, ze me prilisna komplexnost neodradi. Tak jako u EVE. Hru bych strasne rad hral, ale jeji slozitost me dvakrat od hrani zhatila.

0/0
22.12.2014 12:26

M75i66l59a19n 85B37u67r34i59á83n98e74k 6203131289527

EVE jsem taky zkoušel, ale po půl dni jsem z toho byl jelen...moje škoda :( Aspoň si tedy SW choutky vybíjím v SWTOR :)

0/0
22.12.2014 13:05

L94u60k98á25š 44J39a40v36ů23r88e34k 6608409382400

Tak hlavně EVE je naprosto odlišná hra. Ne nadarmo se jí říká tabulkový simulátor. - to včetně soubojů..

Díky bohu za Star Citizen a Elite. Už se těším jak malej. R^

+2/0
24.12.2014 2:10
Foto

A93l94e89š 35K35l91o89n 7320301271979

http://www.fffilm.name/2014/12/o-dvou-pohrbech-ktere-dobre-dopadly.html (jen ta první část článku)

+3/0
22.12.2014 11:06

P39e26t56r 76U62r41a75m 1122500983707

Nejak nechapu jak to muze bez akcelerace casu fungovat. Ve frontierovi trval let den a vydrzel jsem to hrat pres 20 hernich let. Jak muzu byt online zrovna kdyz me nekdo cestou z hyperprostoru prepadne? Jak to muzu hrat treba jen o vikendu a neztravit spoustu hodin jen letem?

+1/−1
22.12.2014 9:45
Foto

D44a40v45i29d 60J75u37ř95i28č88k14a 7836832775358

vcelku snadno, zrychlení času se změnilo za akceleraci motoru. Takže tam kde se ve frontierovi zrychlil čas tak tady se přída rychlost motorů. A pokud někdo není ve hře tak tam není a není možné ho zabít ani přepadnout.

+3/0
22.12.2014 11:57

J61a72n 39K80a26r14e22l 83N59o59v56a58k 5586894388696

frameshift pohon.. leta se v bubline.. vice viz google a nasa ;)

0/0
22.12.2014 12:48

L32i87b54o94r 88N72a39v56r92á31t79i49l 3226713914

Silně mi to připomíná Frontier: Elite II z roku 1993, kde jsem to hrál na Amize. Grafika apod. se absolutně nedá srovnávat, ale tenkrát byla hra také revoluční tím, že se v podstatě vesmír neustále nově generoval a také si zakládal na realističnosti fyziky vesmíru.

Jak napsal Pavel Poncar - taktéž se obávám, že po chvíli "okouzlení" hra spadne spíše do mnohahodinového "nudného létání" jako ve Frontierovi. A obzvlášť pasáž, že příběh se teprve vlastně tvoří, mne také moc nenadchla. Uvidíme... Jsem zvědav na další reakce ;-)

+5/0
22.12.2014 2:55
Foto

M84i16c23h39a20l 28M53e67r93d60a 2800851719122

Možná vám to připomíná tuhle hru, protože je to její sequel:D

+5/0
22.12.2014 3:53

D26a46n67i58e66l 26B39e88d88r62n32í26č46e59k 4462639101224

Nenašel jsem zmínku o tom, jestli je to absolutní arkáda, kde je vesmírný let podobný létání v atmosféře a při vypnutí motorů loď zpomaluje. Nebo je zde v rámci mezí reálný způsob pohybu lodí ve vesmíru?

+1/−2
22.12.2014 0:58

A66n73t50o45n28í79n 19H25o64l92í93k 8247123104370

Je to arkada. Nastavuji rychlost, ne akceleraci.

0/−1
22.12.2014 11:30

O39n55d63ř30e82j 94Č42a13p95k53a 6891231733684

Takhle to funguje jen se zapnutou asistencí (počítač zastavuje rotaci a zrychluje směrem, kam mířím). S vypnutou asistencí je to jak v Orbiteru (a loď pak produkuje míň tepla, takže se to třeba při pašování hodí).

+4/0
22.12.2014 12:24

J17a13n 92K48a23r21e31l 66N97o66v57a42k 5126324458736

ano.. vypnete assista a mate to HC, az na jednu vec.. lod nema nekonecnou akceleraci.. v bete to museli omezit protoze se s tim dalo "exploitovat" v pvp... takze hratelnost vyhrala.. zrychlujete, ale jen do .. ted nevim hodnotu..mylim ze je promenliva.. dle vahy atd..

+2/0
22.12.2014 12:50

J85a61n 94R86o89z95k25o80š 3150788621771

primárně se to hraje jako arkáda, je tam ale možnost vypnout flight assist a pak se loď chová jako v realu.

+1/0
22.12.2014 11:49

J96a54n 15C15h50v18á60t10a54l 7103897787703

Bylo by divné kdyby to nešlo, když i ve Freelanceru se v boji využíval Kill engine, po kterém se člověk pohyboval jak letící kámen. :D

0/0
22.12.2014 12:07

J40a88n 15K86a79r71e95l 38N19o90v94a36k 5836724908326

to se ted pouziva take.. ;)

0/0
22.12.2014 12:51

A87n68t60o43n34í22n 92H60o17l34í51k 8327893734940

Rychlost je proste omezena, a to velmi, takze ne, nechova.

0/0
23.12.2014 16:43

P82a34v55e10l 89P38o10n42c82a34r 1673154582777

(pred)pohled z druhy strany zanru:

http://www.ign.com/articles/2014/12/19/elite-dangerous-review

"Elite is an impressive game, but I suspect I can't remain perched between boredom and wonder forever. There are times when it feels too much like a classic grind, where I'm performing repetitive tasks so that I can make illusory progress toward ships and equipment that will let me do even more of the same repetitive tasks of a larger scale."

+3/−5
22.12.2014 0:51



Najdete na iDNES.cz