Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ori and the Blind Forest je nádherná hra, která chytne za srdce

Pokud máte kladný vztah k hopsačkám, krásně kreslené grafice a příběhům prodchnutým emocemi, potom byste neměli Ori and the Blind Forest v žádném případě minout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T85o28m88á50š 92H45e86j74d86a 7702638636895

Mňo dle grafiky a příběhu je hra zřejmě inspirována Miyazakim, proto bych si ji rád zahrál.V

+1/0
13.3.2015 19:21

M15a43r68t78i14n 40B37e77n69e92š 3872857864569

Musim říct, že jsem velice překvapen tim vysokým hodnocením, co tato hra napříč internetem získává :O ... ano, audiovizuální stránka je excelentní, ale to mi trochu nestačí. Gameplay je uplně obyčejný a nezajímavý, a nebýt famózního uměleckého zpracování, byla by to totální nuda. Prostě typická plošinovka a navíc bez nápadu. Možná jsem jen měl přehnaná očekávání, protože jsem se na hru docela těšil, ale stejně si myslim, že ta hodnocení jsou značně nadsazená. Navzdory tomu, jak roztomile tato hra působí, si 90% skutečně nezaslouží :/

0/0
13.3.2015 19:04

P36a82v71e93l 15V30a54n34č15á37k 3174355164805

Všechny plošinovky jsou vlastně to samé, tohle ji odliší a proto to hodnocení. To je celé - víc bych v tom nehledal. proto třeba Gabriel Knight - Beast Within dostal excelent hodnocení a přitom to byla "jen" adventura ... ale obsahovala na svou dobu úžasné hodiny hraného filmu, který byl úžasný.

0/0
17.3.2015 12:33

M84a72r60t19i95n 30B87e68n87e89š 3782527914309

No, to právě neni pravda. Všechny plošinovky nejsou stejné. To je jako tvrdit, že všechny RPG jsou stejné. I u žánru, jako je plošinovka, se dá posoudit, zda je zábavná nebo ne, a Ori je prostě totálně nudná plošinovka. Např. takový Trine 2 (podobný žánr - též plošinovka do značné míry založena na umělecké stránce) je nesrovnatelně lepší a zábavnější hra.

0/0
19.3.2015 12:11

P26e35t11r 63M16i87k59e91s 9248752580428

uz se tesim, az vyjde verze pro x360. Krasne vizualne udelane plosinovky mam rad a tohle jasne beru...

+1/0
13.3.2015 12:21

M44i80r38o40s71l78a33v 55K91r95a42h77u89l65í68k 6667934804

Hezká recenze. Plošinovku jsem dlouho nehrál, takže tohle si asi koupím. Grafiky to vypadá hezky a pokud to bude mít dle recenze i hezký hudební doprovod tak není co řešit. :-)

Teď jen nevím zda mi to někde v recenzi uniklo, ale kolik je cca herní doba na dohrání?

+1/0
13.3.2015 10:33
Foto

O25n62d38ř34e17j 79Z36a53c28h 3273310923572

Záleží na šikovnosti: uvádí se 10+, pomalejší k 14 (k těm patřím i já), ale někdo to prolítnul i za 7 hodin. Jsou tam ovšem i achievementy jako dokončení hry pod tři hodiny či bez smrti (jasně, při nové hře už člověk ví, co čekat a kam běžet).

0/0
13.3.2015 10:57

M60i62r85o17s40l56a28v 98K28r45a37h29u91l32í73k 6497294924

Díky, za info. To je na hopsačku hodně solidní herní doba.R^

0/0
13.3.2015 13:21

V96l42a60d94i14m20í72r 57K14r28i59s15t34e98n 7476572265368

Dobrý den, co jsem přečetl pár uživatelských minirecenzí ,  přirovnávají to k metroid hrám. Co si pod tím přesně mám představit, netuším (metroid) jsem hrál. Mně to připomíná dle recenze spíše Raymana bez kuliček.  K čemu je to bližší? Nevadila by mi ani jedna varianta obě hry mám rád.

0/0
13.3.2015 16:45
Foto

O79n60d35ř47e62j 25Z44a91c95h 3863860133782

Dobrý den, tvůrci hru sami zařazují do kategorie "Metroidvania", což je složenina "Metroid" a "Castlevania" a odkazuje to na otevřený průzkum rozlehlého 2D světa (tj. neběžíte jen zleva doprava a vracíte se na dříve nepřístupná místa). U Oriho ovšem akcentují právě hopsání s lehkými RPG prvky.

+1/0
13.3.2015 17:31

V77l97a37d94i25m33í65r 58K74r43i82s51t98e48n 7226212385808

Děkuji za informaci , já mám s Metroidvanií osobně kromě toho spojené s tunami nepřátel a bosy ,  prostředí  až jako druhotný nepřítel, (clock tower v castlevanii je spíše taková výjimka), Rayman a spol spíše to prostředí jako primární adrenalin.

0/0
13.3.2015 18:34

M44i16c47h69a67l 66T59o79m44á60n22e24k 9847709116

nema to zapor a nedotalo to 100% zajimave :P

+2/0
13.3.2015 0:41

M48i81c17h95a13l 32M33o60t76y15č26k52a 4943620761319

Staci si precist posledni odstavec, porad je to jenom plosinovka :) Ale vypada krasne. To je jedna z her, ke ktere bych se chtel dostat, jako malej kluk. To by byl neopakovatelny zazitek

+2/0
13.3.2015 10:13
Foto

O79n66d15ř51e96j 41Z18a39c70h 3453440873142

Na nic výrazného, co by si vysloužilo zmínku v záporech, jsem nenarazil, ale na stovku to přesto není. V novém systému bych dal 5/5, čímž by tyhle problémy odpadly.

+1/0
13.3.2015 10:27

M46i59c58h22a50l 60M66o14t25y35č57k21a 4543690641509

System 5 z peti mi prijde malo diverzni, kdyz uz jsme u toho (pokud je to v planu). Sedmi nebo desetibodova skala by byla idealni

+1/0
13.3.2015 10:34
Foto

O23n63d26ř67e38j 41Z57a78c28h 3133170723772

Současný systém by byl ideální, kdyby všechny hry recenzoval jeden člověk a mohl jemně odlišovat - což není možné. Procenta svádí k hádkám, proč nějaká hra získala třeba o tři procenta víc a podobně. Nakonec jsme dospěli k tomu, že pětibodová stupnice nám umožní tohle částečně eliminovat a zároveň každý bod stupnice lépe definovat a odlišit. Stará hodnocení u starých recenzí by zůstala, technicky by to šlo přejít na nový systém rychle. Chtěl bych ovšem přepracovat i tabulku u recenze a tady zatím nemáme jasno, co všechno by tam mělo nebo nemělo být.

+1/0
13.3.2015 11:13

M34i66c87h44a56l 40M54o67t40y53č12k19a 4273640411569

Ja to chapu a vlastne jsem prekvapen, ze se podobna zmena nestala uz davno :) Na druhou stranu vim, jak me osobne treba irituje petibodove hodnoceni na csfd, kde tri jsou casto malo a ctyri moc :)

+2/0
13.3.2015 11:16

P40e51t71r 53L87i57n81h27a30r74t 2148124784923

Pokud se můžu přidat, pět bodů je podle mě málo. Spíš bych se přikláněl k sedmi nebo (nejlépe) k desetibodové hranici.

0/0
13.3.2015 15:17

J46a52n 93V35á89c67l69a75v97í38k 3202826811209

Tak třeba už takový detail, že zapnu hru a vypne se Kinect, může trochu zamrzet a přitom to působí jako zbytečná chyba. Podobně hra prý občas trochu cukne a to nejen na Xboxu, ale i na high-end PC sestavách.

0/0
13.3.2015 17:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.