Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zaklínač 3 válcuje konkurenci, má ambice stát se hrou roku

Zaklínače 3 lze považovat za jednu z nejočekávanějších her posledních let. Po sérii odkladů je Geralt z Rivie konečně tady a příznivci žánru her na hrdiny mohou slavit. Zklamání se nekoná. Dobrou zprávou také je, že díky důkladnému testování se hra vyhnula i výrazným technickým nedostatkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J65i42ř76í 49H49o31r77á77k 2483270530876

Jsem konzolista, je samozřejmě jasné, že na PC to vypadá o dost lépe, ale hratelnost a hlavně příběh mě do toho vtáhl a je to parádní hra :)

0/0
10.6.2015 11:45

J55a51r82o29s68l98a15v 69J52a83k34u48b71o54v 8642955155517

po dvoch tyzdnoch CDPR ohlasil ze sa uz predalo 4 miliony kopii hry.. cim Wild Hunt prekonal oba predosle diely dokopy..

0/0
9.6.2015 14:57

J43a51n 77F34r40a95t88e70r 1921472428470

Kazdy ma holt jiny nazor. Musim rict, ze mi ale nepripada uplne fer rikat, ze hra je moc tezka na nejvyssi obtiznost - nekomu se to tak libi, jini si proste snizi stupen obtiznosti. Moznost nacteni predesle ulozene hry jde na PC u konzole je zase jakasi simulaci formou vyslechu - takze ani zde nevidim problem.

0/0
1.6.2015 17:12

T24o69m21á98š 15R94a37d13n26i98c 2583458914111

Já si hru koupil v předprodeji a rozhodně nelituju :D snad jenom... je tak dobrá, že hraju místo abych dělal věci, které musím. 

Grafika je skutečně pěkná, na PC bych vytknul jenom snižování kvality věcí, které nejsou v popředí scény. takže přijíždíte k věži a z dálky vidíte na stěně šedivou plochou texturu. nebo v nějaké konverzaci za Vámi projde člověk a vidíte velmi zjednodušený obličej. 

K hratelnosti: mě osobně se nelíbí levelovací systém a veliké rozdíly mezi levely. Když jste na lvlu 30, jsou pro Vás monstra do lvlu 10 skutečně jen formalitka. A naopak představují nepřekonatelný problém. Raději bych velmi snížil (i když né úplně zrušil) rozložení statů a nechal bych Geralta, aby se vylepšoval především se skilly. Nepřehledný inventář už zazněl, já bych jenom dodal, že mi chybí možnost vypít například potion přímo z inventáře (abych nemusel equipnout cat, jednou si cucnout a na její místo zpátky thunderbolt).

Kromě toho? naprostá bomba. i obtížnost je velice příjemná. Trošku mi připomíná Dark souls :D akorát tady nemá hráč trpět, ale užit si challenge.

0/0
31.5.2015 8:22

J62a56r64o34s27l92a25v 76D78r69o69z96d 6623119320877

Koupil jsem kvůli tomu PS4ku a už jsem u toho propařil tři večery. Graficky nádherná a naprosto skvělá hra. R^

+1/−1
28.5.2015 14:47

M30a50t63o33u73š 80B18r35o84ž 7940524965491

Nahrávací časy? tak to je problém asi jenom u PS. Pač zrovna včera jsem se divil jak je možný že Zaklínač 3 se načítá jak blesk. A to nemám SSD disk. Opravdu naprosto skvělá optimalizace. S mým průměrným strojem hraju naprosto plynule na High(vyhlazování atd. zapnuto) a načítá to do 2 sekund. Je pravda že sem zatím udělal jenom tutorial a sesekal nějaký ghouly takže třeba časem to nahrávání bude delší. Ale zatím palec nahoru za optimalizaci na PC.R^

+1/0
28.5.2015 11:21

J15a45r25o36s50l42a18v 27D47r77o84z97d 6923429390447

Hraju na PS4ce a nahrávací časy začaly být problém až po audienci u Emhyra ve Wyzimě (tuším že v lokaci Flotsam). Do té doby, tzn. tutorial, Wyzima a White Orchard, byly loadingy ok.

+1/0
28.5.2015 14:49

V97á74c11l92a20v 38M94a37š76a61t 2801483389496

Totéž i u mě na PC - může za to velikost lokace kdy Velen je asi 10x větší jak Bělosad

0/0
31.5.2015 19:22

J31i49ř27í 36D72u34š53e70k 8212681231703

Tak já koupilkvuli tomu zaklínače 1 i 2 abych se v příbehu neztratil a ono to prej není nutný.

0/0
27.5.2015 17:16

T82o72m 78S34l80a47d78e89k 8866308500148

Netřeba litovat peněz, oba předchozí díly jsou výborné samy o sobě :-)

+7/0
27.5.2015 21:28

M39a76r50e86k 58H88l60a69v87á96č55e44k

Uživatel požádal o vymazání
0/0
28.5.2015 18:11

V79l65a69s14t89i37m62i42l 78M49e55d32ř58i51c79k43ý 8694474628110

kus odehráno, přestalo bavit, ani 299 Kč bych za ní nedal ... Rv

+3/−13
27.5.2015 16:46

J97i23ř96í 94J83u66ř21i32c17a 2538823841

Takže jste kradl???

+3/−1
28.5.2015 13:35

O26n43d53ř25e77j 73M98a58j66e17r35č89í31k 2287383162183

Nekradl, stáhl si "trial" verzi :-)

+2/0
29.5.2015 14:19

K26a10r49e43l 54U45r66b67a73n 2304334251409

Jak někdo může chválit grafiku? Je to osekané kvůli konzolím a používá to neoptimalizované nVidia technologie Gameworks. Rv

+1/−5
27.5.2015 9:42

M35i34c65h69a15l 25P97a64v64l94á47t 9133433904879

Ja ji chvalim, protoze vypada velice hezky a na mem PC bezi hladce i s HairWorks. (Pricemz grafika stejne neni to, podle ceho bych W3 primarne hodnotil..)

Protiotazka: Jak nekdo muze kritizovat hru, kterou ani nehral?

+4/0
27.5.2015 12:45

J17o73s64e37f 14J24u90h53á42s50z 1719962868

A podle čeho usuzuješ, že to nehrál? Já osobně hru hraju, grafiku mám na nejvyšší detaily a jede to zcela plynule. Vzhledem k tomu, že nemám bůhvíjak top počítač, tak mě to docela zaráží a sám tam určité vykreslování hran atd. vidím.

Jinak za mě ale celkově grafika problém určitě není, ať už je jakákoliv R^

0/0
27.5.2015 16:11

K56a14r52e74l 43U36r81b10a33n 2604224231189

Pokud máte nVidii, tak problém mít budete jen v malém procentu těchto grafik. Je to jejich technologie. Větší problém mají AMD.

0/0
28.5.2015 15:58

M52i61c14h11a40l 20P54a78v60l98á64t 9953203254449

Zase nemeli problem s podobnou technologii v Tomb Rideru, ktera byla pred vyladenim jeste problematictejsi.

0/0
28.5.2015 17:23

M80i33c28h43a27l 21P17a60v52l71á69t 9163183864829

Kdyby tu grafiku videl na zivo, neplacal by tady o ni blbosti. Ona i domrsena verze na PS4 vypada velice hezky (dokud to nevidite na PC).

+1/0
28.5.2015 17:21

K22a52r24e95l 70U38r48b40a20n 2604514181959

Nekritizuji hru, ta je povedená. Kritizuji grafickou stránku hry, jako podprůměrnou. Pokud se podíváš na předchozí záběry ze hry, tak to celé vypadalo lépe, než jaká je finální (proto tvrdím, že osekaná) verze hry.

0/−1
28.5.2015 15:57

M14i87c78h32a21l 47P29a98v41l78á94t 9963453104619

No proto jasne pisu, ze jste tu hru nevidel. Pokud PC verzi te hry oznacujete za graficky "podprumernou", musite byt slepy, neb i ze screenshotu je jasne, ze je to nesmysl.

+2/0
28.5.2015 17:25

L38u69k13á46š 90V76l85k 2221809244546

Pecka gamesa, a nejlepší hra všech dob... Co se týče nahrávacích časů (jasně recenze na PS4), tak na PC (i7-5820K, 16 GB RAM, GTX970, SSD) to všechno lítá jako blázen. Dokonce tak rychle, že kolikrát nestíhám přečíst rady co jsou psány na obrazovce během loadování :-D.

Momentálně jsem ve 12 levelu, a tak polovinu herní doby plním questy a polovinu sám objevuju a plním místa s otazníky. Stále sbírám snad všechno co vidím a případně prodávám, ale toho pomalu upustím, páč už se člověk bude pohybovat ve větších cifrách a hrnek za 2 zlatky mě nevytrhne. :-)

Jen otázka... Nevíte zda je/bude později možné předměty si uschovat v nějaké vesnici v nějaké truhle, či baráku? Třeba i baráku mnou koupeném? Je mi líto něco prodat, ale zase nechci s sebou plno věcí tahat... Ale asi to vyřeší větší brašna na koně než 30, která doufám bude někde k mání. :-)

+2/−1
27.5.2015 0:06

D15a41v92i18d 81S74ý13k21o56r63a 7924471941697

Na mě je Geralt taky nějakej rychlej :-D, strašně rychle přechází do běhu. Ty skillpointy mě mrzí :-/ mohly to být alespon 4x4 +4 (4x3 + 4 mi přijde taky málo :-/) - asi to má vést k ottmu, že si hráč ty skilly před nějakýma potvorama proháže, aby měl ty co nejvíc využije ... nevím.

Teoreticky jde za opakované "questy" považovat akorát ty hnízda potvor, stačí se k nim vrátit a potvory jsou tam zase :-).

Mě nejvíc dere to braní předmětů a směrování Geralta přímo na ně, nestačí jen pohled kamery. Škoda.

0/0
26.5.2015 8:27

V67á82c79l73a28v 98M35a38š86a11t 2491563159266

Parádní hra. Co bych vytknul ?

- ovládání (zejména v jeskyních a interiérech), trefit se na schody je díky setrvačnosi pohybu někdy zázrak

- díky omezenému počtu skill slotů je i víc jak polovina skillpointů k ničemu

- Absence opakovaných questů - chápu že každý quest je unikátní, ale co až se všechny dodělají, všechna místa a poklady objeví a všechny skrýš monster zničí ? Chce to aspoň editor :-)

- některé vývěsky vůbec neobsahují questy, nebo maximálně jeden ...

+4/0
25.5.2015 23:01

A28l27e75x96a17n65d42r 86C16h33y95t29i93l 2334532965451

Ale clovek se u toho nekdy i zasmeje, co je tam napsano za kraviny:D

+1/0
26.5.2015 14:27

K32a18r75e32l 93U15r47b62a25n 2294754531909

Mají bý DLC, tak se tam třeba začnou teprve objevovat. ;) Stejně pokud to bude puštěno pro větší modding.

0/0
27.5.2015 9:30
Foto

J67a34k69u85b 92K38u87n94č39i39c37k79ý 2769564764970

Blbá otázka - kolik hodin (nebo spíše týdnů/měsíců) herního času u toho člověk musí strávit, aby opravdu splnil všechny questy (hlavní, vedlejší), objevil všechny poklady i všechna místa + zničil skrýše všech monster??

0/0
29.5.2015 14:41

P14a11v83e89l 64D27r48o38t92á34r 7213374449914

Autoří odhadují 50 hodin hlavní dějová linka a 50 hodin side-quests. Ale samozřejmě, někteří hráči se s tím budou víc piplat a budou potřebovat 200.

0/0
30.5.2015 19:24

D46a65n42i25e64l 70P59a17v39l25í18k 2504916778480

Přiznám se, že jsem ohledně Zaklínače naprostej nýmand. Nikdy jsem nehrál jedničku ani dvojku. Slyšel jsem na ty dvě hry samou chválu, ale nějak jsem se k nim nikdy nedostal. Na třetího Zaklínače jsem se ale těšil, protože CD Projekt má hodně dobré renomé a když jsem si zjistil více o historii této společnosti, tak jim nešlo nevěřit. Hru jsem si předobjednal a nelituju toho. Zatím jsem do toho hodně zažranej. Spoustu mechanik mi ještě není úplně jasných a pořád se v tom hledám, ale ty dialogy, hudba v pozadí a vůbec i zápletky prachobyčejných vedlejších úkolů, který je po celé mapě kvantum, to jsem ještě neviděl. Pravda, viděl jsem toho v životě celkem málo. Ale jsem si jistý, že nejsem jediný, koho to uchvátilo. Takovou atmosféru a lore jsem naposledy zažil ve hře Atlantis z roku 1997. Trochu na to šplhá Mass Effect, ale tohle je mnohem lepší. Pořádně jsem ani nevěděl, co od toho čekat, ale jsem nadmíru spokojen. Tohle za plnou AAA cenu rozhodně stojí. A až se odstraní bugy, bude to perfektní.

+2/0
25.5.2015 20:25

V52i27t 58O70t63a20h27a90l 5635350509854

Vadí mi na PC konzoloidní ovládání pohybu, konzoloidní kontextové sbírání předmětů, konzoloidní nepřehledné menu/inventář. 

Hodně by taky potěšilo, kdyby Geralt mohl mít někde nějaké "skladiště" pro materiál a zatím nepoužitelné "high level" předměty. Moding pro PC verzi má širokou komunitu takže věřím že nějaké nové UI s filtry se dříve nebo později taky objeví. 

Každopádně jsou to v porovnání s kvalitami hry "nepodstatné mouchy".  U příběhu jsem se naposledy takhle bavil u trilogie Mass Effect. Jen doufám, že závěr nebude červená/modrá/zelená ;-D.

+3/0
25.5.2015 17:11

J40o91s68e26f 60Š60p47e91r70l 2467607903168

Objednal jsem si včera radši novou GK,na  Nvidia GTX 960 to budou asi orgie, než moje staré chrastítko.

0/0
25.5.2015 15:01

M48a95r70t68i80n 24N34o69v89a50k 2170620667798

Pekny ale proc si kupovat grafiku za 6 tisic a hrat to na medium no ale alespon ma v tehle hre stejny vykon jako gtx780. Jsem zvedavy jestli nVidia zarizne i  generaci 9xx az prijde nova generace grafik....

0/−1
25.5.2015 19:25

J80a28r73o78s88l24a84v 28Š24i70m97o57n 2894531859766

No nevím. 960 v pohodě zvládne Zaklínače v 1920x1080 na Ultra. Stačí vypnout Hairworks a nechat SSAO místo HBAO+

0/0
26.5.2015 21:53

J15i65ř66í 63S25o23j55k32a 5828212251258

;-D https://www.youtube.com/watch?v=pXvydpcEQ5I&feature=youtu.be

 jako fakt pecka je ta hra RvRvRvRv

+1/−15
25.5.2015 14:18

T50o51m61á63š 93M79a66t73ě95j 9675708763312

Hurá našel si chybu ve hře  - banální character collision chybu. ;-D

Oh wait... našel si na youtube video s chybou ve hře... 

Oh wait once more... dokázal si najít video na youtube, které už tady někdo nalinkoval. 

Jsi borec.

+24/−2
25.5.2015 15:05

P29a81v10e70l 33P34o79s83p22í45š50i94l 3121634663715

Sojka neuleti... je to totiz troll:-)

+1/0
26.5.2015 17:06

K51a94m77i97l 68Š77k72o18p 5440623192865

Já si hru maximálně užívám... občas nadávám jako špaček, když Geralt nestíhá všechno co bych chtěl a musím po smrti nahrávat hru... ;-D

Zatím 1x zamrznutí hry a 1x pád do Windows... takže pohoda. 

Co mě občas vytočí... blížím se k táboru banditů, meč do ruky a protože začínají létat šípy, člověk se chce krýt, jenže hra to občas vezme tak, že je nebezpečí daleko, takže místo krytu schová Geralt meč a použije smysly... ;-€ a samozřejmě koupí šíp. Asi 3x se mi stalo, že jsem "zamknul" nepřítele, ale Geralt k němu stál bokem a čučel mimo... stačilo zrušit zaměření a znovu zaměřit.

Naopak jsou i úsměvné momenty... třeba když Geralt prochází vesničkou a z úst sedláka, kterého míjí zaslechne: "War. War never changes." ;-D stejným hlasem a intonací jakou známe z Falloutů.

A jak píše autor recenze... morální dilemata jako kráva... Neměl jsem těm dětem dát raději jídlo? Co když je kvůli těm pár drobným co jsem jim dal, sejme nějaký lotr?

Za mě... 95% R^

+14/0
25.5.2015 12:51

A21l79e46x93a88n42d94r 41C55h60y59t85i44l 2404372155201

Uz jsem videl i scenku z Pup Fiction s otrokem:D

0/0
25.5.2015 13:08

M67a91r25e10k 11H53l71a92v77á61č51e18k

Uživatel požádal o vymazání
+3/0
25.5.2015 15:58

J90o35s69e24f 92J71u42h98á56s15z 1689682348

gwentové karty mají celkově docela zdařilé popisky.. mě pobavil popisek u Krále Foltesta "It is natural and beautiful that a man should love his sister." :-)

+2/0
26.5.2015 12:15

V26á90c45l91a62v 38B50u66r97i76a70n 2923866203361

Prý tam ma být také jeskyně z Monty Python se zabijackým králíčkem ??

0/0
26.5.2015 13:12

J73a11r20o80s53l33a63v 34Š88i70m51o67n 2944161639616

Mě zatím nejvíc pobavil příběh o DRM (Defensive Regulatory Magickon) a jak ý je to přežitek od doby, co existuje counterspell - GOG (Gottfried's Omni-opening Grimoir) Řezal jsem se u toho smíchy.

+3/0
26.5.2015 21:58

P32e56t74r 83M62i35k11e25š 4330111506924

hraju to od pátku na PS 4 a musim řít, že je to paráda. Grafika je nádherná ( i když to se dle mýho projeví až po přechodu do Velenu ta první lokace mi přišla krapítek horší nevim čim to bylo ) vedlejší úkoly velice zábavný a povětšinou i s dosti nečekaným rozuzlením a boje mi taky přijdou fajn. Jediný co mi kapku vadí jsou teda ty nahrávací časy ( na PS 4 je to fakt docela dlouhý řekl bych subjektivně hodnoceno, že i delší než u Bloodborne ) a pak ta změna v konzumaci lektvarů, kdy nově je možno je požívat během boje ( a tudíž maj i kratší účinky ). Ta příprava jako v jedničce a dvojce mně prostě přišla mnohem zajmavější a víc zaklínačská :-). Každopádně to jsou jen drobnosti a za mě jednoznačně 10/10.

+1/0
25.5.2015 12:19

J58a98r31o15s61l15a34v 54Š93i87m24o11n 2614651569306

Já bych i překousl tu konzumaci během boje. Koneckonců, oleje se v boji používat nedají, takže ta příprava nezmizela. Co mě ale příjde jako zjednodušení, ba přímo podcenění hráčovy inteligence je automatické doplňování lektvarů při meditaci. Když tam ta alchymie sakra je, tak bych ji chěl použít víc než jednou.

Jinak souhlas. Je to bomba. :-)

0/0
26.5.2015 22:01

A20l69e55x59a43n24d47r 45C21h35y72t47i10l 2944572525811

PC verze - Kdyz porovnam nahravani s carmageddonem, tak je tahle delka absolutni LUXUS! ;-D

Jedine dve veci, co mi ve hre vadi je stale ta pritomna topornost postav, nevypada to moc prirozene a obcasne bugy (napriklad pri souboji na konich s bandity mi prestal Geralt machat mecem a kun sprintovat a ani neslo sesednout, musel jsem utect, ulozit, nahrat).

Ale vzhledem k tem promakanym questum, ktere me zatim hrozne bavi (obvykle s nimi mam problem), ma ode me hra 100:-)

Na tezkou(ne nejtezsi) obtiznost je pro me hra perfektne vybalancovana. Clovek se neotravi neustalym loadovanim a tam, kde nestaci vybaveni, tam to pekne pociti a vrati se k sidequestum, aby nabral vybaveni a level (napriklad 4 level na vlkodlaka mi fakt nestacil;-D)

Jo a jeste jedna vec mi vadi a to asi nejvic, postavy jsou resene zonove. Cili se mi nekolikrat stalo, ze stoji nekolik nepratel na hranici zony, porvavaji na me a ja je postupne postrilim kusi s nekonecnym mnozstvim sipek

0/0
25.5.2015 11:02

J70o75s89e49f 45J16u88h81á19s66z 1449422738

Zaklínače mám koupeného v předobjednávce, ale ještě jsem to vlastně ani nehrál - viděl jsem to jen u kamaráda a moje dojmy zatím rozporuplné. Graficky to vypadá velmi dobře a nepochybuju o tom, že to bude i dobře hratelný RPG (questy, inventář atd). Co se mi nelíbilo - (1) nemožnost nasimulovat si podle sebe události z předchozích dílů, kamarád tuto možnost zvolil při zakládání hry a nic se nedělo, normálně jel příběh. Hrál jsem oba dva díly originály, ale save games nemám a pochybuji, že to bude vymakané jako třeba Dragon Age, který story progress ukládá k sobě na servery - škoda, knihy mě nebavily a události z předchozích dílů jsem skoro celé zapomenul. (2) Příliš agresivní open world? Začala hra, hned ambush ghulu (na nejvyšší obtížnost celkem výzva). Nasednu na koně, popojedu cca 200 metrů k vesničce, kde se zastavím pro loot a prozkoumání, zda zde není nějaké užitečné NPC - dole v potoce 3x Drowners, kteří zabíjejí Geronta na 2-3 rány. OK, řeknu si vysoké levely (hádám podle čísel, hrál jsem chvíli)... tak load a jsem ve vesnici, prolezu chatrč a najednou na mě skočí vlk a jsem mrtvý. Další load - prolézám vesnici, přiběhne vlk a zabiju ho. Otočím se a přistane mi do zad šíp a umřu. Přijde mi to divný, vesničanům to bylo celou dobu jedno, že tam válčím s vlkem, stáli v cestě, drželi se za hlavu a já sekal vedle vesničanky vlka (normálně by měla tím švihem schytat ránu i ona - nestalo se). Zatím hru hrát nebudu, ale přijde mi to jako hype díky knižní předloze, jinak to rozhodně na 95-100% není

+2/−9
25.5.2015 10:55

J31i96ř78í 80S14o62j55k90a 5588442601848

souhlasím je to naprosto přehnaný hype a ten tu hru strašně kazí !!

0/−4
25.5.2015 11:02

A92l35e42x86a54n98d40r 71C28h90y89t66i79l 2744632655771

Hra je bud dobra, prumerna, nebo spatna. A toto hodnoceni je silne subjektivni. Statisticky podle prodeju a podle hodnoceni dostatecneho poctu hracu dale muzeme rict, ze je hra uspesna, ci nikoliv. To je rekneme objektivni hodnoceni. Kdyz to shrneme, hra je uspesna (pres milion prodanych kopii pred vypustenim hry je uspech) a dle tveho nazoru je spatna. Tvuj nazor se ale neshoduje s 95 procenty ostatnich hracu, kteri si tuto hru koupili(nebo ukradli).

Hype nemuze zadnou hru pokazit. Muze maximalne pokazit ocekavani hracu, ktera muzou zustat nenaplnena(zejmena vidno na Watchdogs). Nicmene tech gameplay videi bylo takove mnozstvi, ze si kazdy mohl pred koupi dobre rozmyslet, jestli si to koupi.

+3/0
25.5.2015 11:13

J34i57ř13í 13S47o13j74k67a 5298902931968

nechápu kam pořád chodíte na těch 95% hráčů, ale nehodlám se dohadovat, na svůj názor máte pravdu, to jestli je úspěšná nebo ne záleží na úhlu pohledu, za pár měsíců se hry prodalo tolik jako GTA V za 5 minut prodeje, chápu že se Vám líbí a nehodlám Vám to nijak vyvracet, dle mého názoru se jedná o herní odpad

0/−11
25.5.2015 11:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.