Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Might & Magic Heroes VII zatím nekupujte, hra je plná chyb

Heroes of Might & Magic jsou pojem už dvě dekády. Obzvlášť pak třetí díl je považován za jednu z nejlepších her, které kdy vznikly. Sedmý díl chce být návratem právě k němu. Ale sedmička bohužel tentokrát nebude šťastné číslo. Hra je plná chyb a český překlad se také příliš nepovedl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H83e29ř24m14a49n 47D96u43š16e40k 6261648616593

A víte vy, že se ani nedivím? Už jenom to, že to dělá Ubi, je známka "kvality".

+1/0
15.10.2015 9:34

V41o23j46t17ě25c82h 71P31a64v31l39í31k 5220577294895

Celkem me rozhodilo ze souboj se zmenil v nekonecne obihani protivniku. Potom mam dost problem s balancem jednotek a dost mizernou pouzitelnosti streleckych jednotek. Pribeh me teda zatim vubec nechyt (mam odehranej castle a pul nekromantu) a ten komiks mezi misema je na vybliti. A co me vazne hodne vykolejilo bylo to ze za nekromaty sedi v ty rade anastazie. Nema to byt nahodou 200 let pred sestkama???

0/0
12.10.2015 19:17

J10o87s66e62f 94J58u95h80á36s41z 1859542298

HOMAM7 jsem si koupil a je to skutečně v takové fázi, že těch 1.300 Kč je vyhozených z okna. Hra se instaluje přes uPlay (12 GB) a následně se stáhne nový patch, který má 11 GB. Výsledkem je to, že kampaň funguje na starém systému (tzn. po levelu hrdiny dostanete dov. bod a ten si libovolně alokujete ve zmíněném kole - připomíná to H6). Naopak MP funguje na novém systému, že hrdina po levelu vybírá z 1-4 náhodně vybraných dovedností nebo schopností (např. Ekonomie je dovednost a každá úroveň Začátečník - Expert - Mistr obsahuje 0-3 podpůrné dovednosti). Toto má zřejmě připomínat H3, kde si taky hráč vybírá buď a nebo. Dále se s patchem změní funkčnost (nebo nefunkčnost) některých kouzel a změní se některé obrázky jednotek (např. kostlivci a duchové v Nekropoli).

+1/0
12.10.2015 15:10

J20o98s74e30f 23J63u84h52á60s41z 1769422628

Jinak celkově je hra v žalostném stavu... mám velmi silný počítač přesto se hra spouští asi minutu, trapné "intro" a "(ne)animace" jsou popsané již v recenzi. Hned druhá mise v kampani za Akademii se nedá kvůli bugu dohrát a podobných bugů je plné forum. Některá kouzla nefungují jak by měla (slibovaný dmg se nekoná, heal nehealuje, odkrytí mapy někdy nic neodkryje), občas dochází ke ztrátě barev (čili během boje jsou jednotky vykresleny kontrastními barvami), dále občas jednotka nemůže postupovat po bojové mapě (má možnost jít pouze v místě, odkud začínala tah předchozí kolo), po postavení budovy v hradu už se budova nevykreslí na obrazovce města live (což je spíš kosmetický problém) a takhle by se dalo ještě nějakou dobu pokračovat. K tomu si připočtěte sakra dlouhé tahy nepřátel a zcela imbecilní AI (jednotky už samy neberou v potaz svůj pohyb po mapě jako v H6, kdy neutrálové dokázali být díky tomu občas výzvou, ale běhají automaticky max. počet vzdálenosti přímo před nosy mých jednotek) a AI obtížnost se pravděpodobně liší jenom v tom, kolik hrdinů bez jednotek daný hráč má...

Prostě Ubisoft je prznitel dobrých značek, nemohu si pomoct

+2/0
12.10.2015 16:11

M64i91c73h27a35l 49T24a25l40s38k97ý 7978638810268

Po této recenzi jsem opět nainstaloval H3 a strávil u toho několik hodin a nemohl se zvednout ze židle :-) 

Jako za mlada :-)

0/0
12.10.2015 12:34

V64o79j83t96ě26c11h 53R31ů63ž10e97k 1927432474482

Asi ne Unity moc nepoučilo.

+2/0
11.10.2015 1:14

V55o89j30t41ě93c14h 16R19ů16ž46e40k 1137792694762

je

0/0
11.10.2015 1:14

J32a59n 81K67o86h79l 4563787251614

Vypadá to stejně jako ten předchozí díl.. ten byl pro mě nehratelnej. Kde jsou ty časy ručně kreslený grafiky..

0/0
9.10.2015 22:02

K20a69r20e27l 36C55h79a77r90v81á17t 3776317860

Vyzkoušel jsem i další díly, chvilku mě chyla čtyřka, ale nakonec jsem se vždy vrátil ke trojce. Sedmičku si asi odpustim.

+1/0
9.10.2015 20:03

P22a57v70e77l 60V85a96n73č60á86k 3774485214745

Recenze je až moc mírná, já bych dal jen 50% Za 50E bych čekal něco lepšího, než alfa verzi či ranou betu. Souboje jsou strašně nudný, HOMM jsem vždy nepoužíval autoplay nebo quick battle a tady to dělám stále, abych nemusel bojovat sám. Grafika je jako seprané triko a jednotky od sebe těžko rozeznáte. Města jsou nepřehledná, budovy skoro podobné a budovatelský strom úplný chaos. Vlastnosti hrdiny je dvojitý chaos ... prostě tohle se nepovedlo a nějaké patche to nevylepší.

+1/0
9.10.2015 17:55

A59l68e97x20a14n79d83r 43V95e90j78v90a59r35a 9873871687537

Ono to někoho překvapuje že je to plné chyb? Vždyť je to od Ubisoftu ;-D

+5/0
9.10.2015 17:25

V37l93a55d38i18m78í28r 38K63r45i18s32t49e86n 7436152275328

Tak Ubisoft je vydavatel ne? Moc do toho nevidím. Např Raymana legends a origins mi nikdo hanit nebude, myslím skvělé hry, takže prr ;-)

Jediné, co bych u legends vytknul je že když vyrobili žebříčky a možnost soupeřit online a poměřovat se jak dobře hopsáte, tak i po těch letech neošetřili cheatery kteří v žebříčcích mají nesmyslné časy.

0/0
10.10.2015 11:33

G82a96b72r51i13e78l 60H79o97r69t36e70n 9851729283334

Ubisoft je vydavatel, čili ten, kdo řekne "vydání je tehdy a tehdy a odkládat se nebude", i když se půl roku dopředu ví, že hra v daný den dokončená nebude. Před MMH7 to postihlo jiný zásadní titul Ubisoftu, v listopadu 2014 vyšel Assassin Creed:Unity v takovém stavu, že potřeboval za dva měsíce 5 obrovských patchů a ve finále byla část funkcionality pro tuto hru úplně zrušena (AC:Initiates). O něco dříve v roce 2014 to samé postihlo WatchDogs a v mezičase nefungoval cca rok a půl UPlay klient, respektive z něj všem, kdo měl nějakou Ubisoftí hru přes Steam, na tuto dobu zmizela položka "Shop" a objevila se teprve před pár dny.

Tož tak.;-)

+4/0
10.10.2015 12:25

H21o27n29z31a 59P29o90s74t 4259479349735

Nevím jestli je to mojí grafickou kartou a potřebuji nutně upgrade, ale grafika je vyloženě hnusná. Jediné pěkné jsou modely jednotek. Jinak je to všecko takové neostré, jak kdyby ty textury byly zvětšené z malých obrázů. Nejhorší je to město, nechápu, jak někdo může napsat, že je krásně vykreslené. Té stylizace je prostě příliš.

Souboje jsou nudné, všecky stejné, bojiště je čtverec, kde se nedá vůbec taktizovat, jediná překážka je občas vůz na kraji bojiště. Autoři se měli podívat na Eador, který má obdobný, ale skvělý soubojový systém. O návratu ke trojkám se nedá mluvit, spíš mi to připomíná pětky, ale je to víc koridor, kde je potřeba prostě dojet někam hrdinou a nic jako strategii nepotřebujete. HOMAM3 jsou asi nepřekonatelné. Pro mě je VII ještě větší zklamání, než předchozí díly.

0/0
9.10.2015 17:18

J51a90n 56P54r17o64k14o71p 2803856895766

Jen mě zajímá v čem vidíte ten návrat ke trojce? Nezlobte se na mě, ale svižná a přehledná trojka se sedmičkama opravdu srovnávat dle mého názoru nedá. Heroesům 3D grafika podle mě spíše uškodila a bitevní pole do čtverců s přidáním více taktických prvků ubírá hře na svižnosti. Upřímě řečeno myslím si, že jediným konkurentem Heroesů 3 bylo Age of Wonders (a to pouze jednička podotýkám). Fanouškům trojky doporučuji zůstat i nadále u HoMM 3 complete.

+8/0
9.10.2015 14:11

M76a38r79t58i12n 91V59o45j13í25ř 2757253856958

Dovolím si nesouhlasit, AOW nabízí mnohem větší balance a rozmanitost (tím myslím všechny série). Bitevní pole v AOW si strčí heroese III do kapsy, zvlášťě při dobívání měst. Heroes III je skvělé dílo, ale další díly jsou komerční. Age of wonders je děláno fanoušky pro fanoušky, herní mechanismy jsou nad grafické zpracování, což je vlastně to jediné na čem Heroesy stojí. Heroesy III jsem měl velice rád, systém je to výborný, ale hrady nejsou vybalancované a je tam tak třetina/čtvrtina strategických možností co nabízí AOW II a III.

0/0
11.10.2015 2:02

J72a63n 15P96r35o65k53o86p 2373166225816

No AoW III jsem nehral tam nemuzu posoudit, ale spise nez hratelnost mi u AoW II vadila grafika kde jsem se bohuzel velice casto ztracel a tezko rozeznaval (ze zacatku) specialni predmety od prostredi, stejne jako u HoMM VI, ale souhlasim ze po strance hratelnosti byly dily AoW velice povedene :)

0/0
11.10.2015 8:29

M63a30r68e56k 52Z34a37h51r53a30d48i42l 6724329875881

Hrál jsem pravidelně obojí. V něčem máte pravdu, ale tvrdit, že jediné, na čem Homam3 stojí je grafické zpracování, je totální nesmysl...

0/0
12.10.2015 7:19

J70a35n 25P41r68o21k91o50p 2653826595336

To máte samozřejmě pravdu, že na tom to nestojí (což jsem ani netvrdil pouze jsem rozebíral grafickou stránku her), ale přehlednost mapy je jedním z alespoň pro mě důležitým aspektem hry při výběru :)

0/0
12.10.2015 9:13

J32a89n 10P72r46o29k38o38p 2753566725516

krásným příkladem je třeba nové Armello, které byť s malou, ale přehlednou mapou dokáže vykouzlit divy pro hráče AoW a HoMM vřele doporučuji :)

0/0
12.10.2015 9:16

J86o43s51e51f 24D72a34n12i76š 1646264110901

Stahnul jsem to na warezu. Na par hodin vyzkousel. Odinstaloval a nemam duvod kupovat....

0/0
9.10.2015 13:50

J79a23n 51V38e28s89e68l73ý 7135298629297

Ještě by mě zajímalo jestli tam jdou tvořit random mapy.To mě u trojek štvalo, že ty největší tam byly jen asi 3 a když už jsem věděl kde co je, tak to nebylo tolik zábavné to prozkoumávání.

0/0
9.10.2015 12:58

M74i94l52a92n 59Š22t24ě62p72á53n34e68k 8506352925588

Na netu je map plno.

0/0
9.10.2015 14:49

P57e56t67r 73J98a81r65o16š 2864981575657

ale vetsina sotva presahne (ne)kvalitu random mapy. ale je to pochopitelne, protoze piplat se s huge map, to je fakt na hodne dlouho.

0/0
9.10.2015 16:26

B13a76r83b24o87r31a 48J76a80n18e27č51k12o48v27á 9364872811

ja nejsem nejaky extra hrac, ale k cemu se vzdycky rada posadim jsou age of empires 3 a heroes 3 ( a jeste caesar 3, trojka je nejake magicke cislo na dobre hry asi).

Mam rada hry, uk terych se nemusim neustale nekam logovat, prihlasovat a pripojovat, proste si sednu, zapnu a hraju. Graficka stranka mi prijde svym zpusobem vic okouzlujici nez u novejsich nasledovniku (ackoli heroes 6 jsou magicky pekne a hra take neni spatna), dava prostor pro fantazii a zvladne ji klidne i staricky notebook.

Navic hry jsou propracovane opravdu do detailu a nabizeji spoustu map a moznosti, skoro kazda novejsi verze je dost osekana v tomhle smeru. 

Jedine, co se mi libi vic na heroes 6 oproti 3, je vetsi kontrola nad vyvojem hrdiny - clovek si muze prirazovat ability points podle vlastni nalady a uvazeni, a neni zavisly na vyberu z dvou nahodne vygenerovanych schopnosti, ktere treba vubec nekoresponduji s vyvojem, ktery si pro hrdinu predstavuju ja.

+1/0
9.10.2015 12:43

P86e91t95r 20J26a56r60o88š 2304921385467

AoE3? Vazne? No proti gustu...

Ty random abilty byly prave vyhodou. Hrat s dokonalym hrdinou je jako hrat marias s plnou rukou trumfu. Aspon se pak clovek naucil vsechny ability pouzivat. A ta euforie, kdyz padla ta spravna. Proste ideal.

+1/0
9.10.2015 16:31

M16i59l63a57n 58Š95t69ě20p79á28n85e26k 8766482385258

Vlastnosti mají být vyvážené, člověk by měl vždy něco chtít a nemoci to dostat. Neměl by to zastupovat random systém. HOMAM 1, 2, 3 tohle bohužel nezvládal, 5 nemám tak nahranou, ale aspoň mám pocit, že si to v tomhle dává. Ostatní díly neznám.

0/0
9.10.2015 20:03

J71o59s63e39f 27J14u22h64á68s91z 1609362628

AoE3 mě osobně bavilo ... ale hlavně tedy kampaň, když jsem si z "domovského" města posílal unikátní jednotky :)

0/0
12.10.2015 14:59

M98i10c55h47a43l 12M67a86r53e88š 6318652775116

Dotaz na hráče - už odstranili tu blbost, že při střelbě na střeleckou jednotku je palba opětována?;-€

0/0
9.10.2015 12:15

J67i16ř79í 42J76u28ř44i27c70a 2398983291

Co je na tom hloupého?

+1/0
9.10.2015 15:31

J11o47s98e87f 66J45u42h57á80s28z 1399772438

Tohle je schopnost jedné nebo dvou jednotek, s tím se dá asi žít

0/0
12.10.2015 15:00

J46a69n 37C27h70v41á73t49a13l 7533577887583

Ubisoft produkce...je poslední dobou někdo překvapen? Ubisoft vše co vydává, vydává ve velmi špatném stavu. Jejich QA, pokud nějaké mají, je fakt hodně špatné. O schopnosti zpětně opravit chyby ani raději nemluvit. (týká se teda hlavně věcí za poslední rok).

Jinak šestka byla nakonec dobrá, tak doufám že to třeba časem vyladí. Jako záměr z celou sadou asi nemají úplně špatný (přecijen i to, že oživili i Might and Magic jako RPG je hezké).

+2/0
9.10.2015 10:46

J82a18k27u81b 39S26v48o24b10o30d87a 1642327851335

Jojo Heroes 3 je nejlepsi hra co kdy spatrila svetlo sveta. Posledni dil co jsem hral byla 5ka koukam ze 7ka me taky mine.

0/0
9.10.2015 9:00

L30e30n49k75a 11Č98e39r57n17á 2980988968341

Očividně nemá smysl trojku opouštět tedy :-)

+1/0
9.10.2015 8:55

J78a97r93o50s98l17a61v 33N39ě98m87e23c 5397290467491

proboha, jak se někdo může vážně zabývat takovými dětinskostmi?

0/−14
9.10.2015 8:47

B49a61r48b55o49r29a 81J13a81n86e59č53k60o20v81á 9394292231

jako napr psat do diskuzi, tykajicich se veci, ktere ho nezajimaji? Taky nechapu...

+13/0
9.10.2015 12:44

J44a12n 36Š47o65l24c 1342980897314

Souhlas se vším co bylo řečeno, jen přidám jednu věc, která není skoro nikde zmiňována......všude se mluví o tom jak jsou town screeny stejně hezky malované jako v trojce8-o. Sakra diť to se přece vůbec nedá srovnávat......jako jo dobře mají společné to že je to malované, ale jinak vůbec nic.....Tam kde trojka měla, sice malované, ale krásně detailní a realistické town screeny, ze kterých dýchala atmosféra.....má sedmička malované townscreeny ve stylu pohádek pro předškoláky, ať se na mě nikdo nezlobí........

+2/0
9.10.2015 8:16

T61i62b71o79r 92V18i66z47v60a50r84y 9594254893685

Bezva, koupil jsem o vikendu bratrovi k narozeninám, koukám skvělá volba ;-D Musím se ho optat jak mu to frčí.

+1/0
9.10.2015 8:13

P21a57v17e72l 28V27o57j93á25č83e44k 6222126950330

No, já se už po pětce rozhodl, že navždy zůstanu u trojky. Tu prostě netrumfnou.

+3/0
9.10.2015 7:33
Foto

J31i50ř38í 60K50a29r25e79š 7598511529439

Já mám zatím CODEX verzi - čili bez uplay - i s novým hotfixem, ale těch chyb je tam fakt mraky .. připadá mi to jako beta, některý části jsou mizerný jak technicky, tak graficky .. HOMAM hraju od dvojky a tenhle díl, stejně jako dva předchozí je zklamání.. Ještě mu dám ale za nějakej čas šanci.. Díky bohu za warez, není nad to si něco vyzkoušet, než si to koupím R^

+10/0
9.10.2015 7:26

M78i77c38h84a85l 45T77o53m66á26n35e70k 9137139676

skdoa, tohle byl nesvar i predchoziho dilu, hl ten uplay, je peklo pekel, debilnejsi ochranu by clovek pohledal

+3/0
9.10.2015 6:26

J56o94z58e94f 64Z51á36h28u43m30e64n48s49k95ý 1771568304740

Mne to prestalo šlapať úplne, takže som sa vrátil k päťke.

+1/0
9.10.2015 7:14

M82i78c25h85a97l 57P76a33v51l66á15t 9243663564479

Uplay je jeste v pohode. Peklo je Origin. Zvlast v kombinaci s tim launcherem pro BF.

+1/0
9.10.2015 11:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.