Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Life is Strange si nesmíte nechat ujít. Zasáhne vás do srdce

Famózní herní seriál Life is Strange se právě uzavřel posledním dílem a my vám nyní vysvětlíme, proč si ho nesmíte nechat ujít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T45r88u97n50g 21D33u41o72n64g 49T13h57a53n41h 5748255404807

Max je sympaťanda :-)

0/0
8.11.2015 13:22

J26o30s57e12f 88J94u39h98á45s25z 1539812968

Hru jsem zahlédl u kamaráda na Xboxu (v té době byly k dispozici ep. 1 a 2), chvíli jsem si jí zahrál a nepřišlo mi to nijak špatný - taková hříčka na odreagování. Ať už je konec jakýkoliv, nevím co je to posl. několik let ve zvyku pořád břečet a stěžovat si na to a ono (viz. diskuze níže ohledně posl. epizody nebo konce ME). Já jsem s Mass Effectem byl spokojen a jestli si někdy zahraju i tohle, tak to bude určitě podobný...

0/0
6.11.2015 13:50

P16a72v22e29l 18J35i42r71á42n62e36k 6315939379536

Hra ze zacatku dobra. Zase neco trochu "jineho". Posledni epizoda ale dost zklamala. Dost zmatena (cestovani v case sem a tam) a v porovnani s podobnymi vytvory od Telltale Games nic moc noveho (navic jen dva mozne konce, bud tak a nebo onak = nic moc variabilita).

0/0
5.11.2015 21:14

M71i31c10h93a75l 46D90v44o24ř41á95k 9605269937420

Tuhle hru bych přirovnal k procházení se galerií, nebo účastí na koncertě. Takový generátor emocí kde herní prvky slouží k jejich umocnění. Není to pro každého, ale těm co to sedne to poskytne zajímavý zážitek.

0/0
5.11.2015 18:13

I36v48a94n 30P59r46o67c61h95á32z55k83a 3581244485615

Filmo-hra bez nutnosti myšlení pro holky na PS4.

0/0
5.11.2015 16:00

E70l90i70š81k60a 96K21l96í75v38a72r21o10v74á 1815451420881

Pro mě hra roku:-)

0/0
5.11.2015 15:56

J67a88k57u33b 21V83a41l42e78š 8230446597653

Lepší než Talletale série Tales from the Borderlands, se kterou primárně soutěžila, Life is Strange není. Příběh, postavy, vše v Borderlands bylo o generaci dál.

Samostatně však Life is Strange je super.

Je to jinak zpracovaný Talletale koncept. Lépe? Hůře? Jinak. Hrátky s časem to velmi ozvláštnili, opravdu hodně, kdo hrál, ví. Jen ten konec kdy se člověk rozhodl jinak než autoři zamýšleli, mohl být...lepší, ne...takový jaký byl.

+1/0
5.11.2015 9:59
Foto

H27o56n97z52a 58S71r44p 9774233692628

Sto lidí, sto chutí, mě přišly ToB vedle LiS nebetyčně banální, chyba byla zřejmě v tom, že jsem poslední epizody hrál chvíli po sobě.

Já si "špatný" konec vybral napoprvé a až na to, že během něj nehraje Spanish Sahara z něj mám lepší pocit :-)

0/0
5.11.2015 11:15

J35a69k85u67b 58V44a82l82e42š 8120296837763

Tak právě když člověk porovná kolik práce si dali s jedním koncem v LiS a kolik s druhým, tak je celkem vidět který byl ten "správný"...

ToB banální? Odhalení zajatce? Vztahovka mezi roboty? Fionou? Oběti srdceberoucích postav? C'mon...byla to jízda jízd, nejlepší Telltale z dosud vydaných :-):-)

+1/0
5.11.2015 12:42

T80r43u46n69g 75D64u78o27n61g 92T23h54a82n28h 5828925824277

SPOILER!

Právě jsem to dohrál,mohu se vás zeptat jestli  jste   zachránil Chloe nebo město? Já Chloe ale i tak jsem se dost cítil provinile:-/. Nečekal jsem, že ve mě hra dokáže vzbudit i pocit viny.

0/0
11.11.2015 10:18
Foto

H32o21n44z63a 58S58r70p 9554213642108

Taky Chloe a po pravdě jsem ani moc dlouho nepřemýšlel. Abych parafrázoval Stalina - smrt jednoho člověka je tragédie, smrt tisíců je statistika. S Chloe to bylo osobní :-)

0/0
11.11.2015 10:27

F76i81l83i53p 78T68ř81e89b11a 6403520928966

Za předchozích dvacet let mě nikdy nenapadlo pořídit si jakoukoliv konzoli. Prostě neumějí nic, co by nezvládlo PC líp. Až na....

Až na exkluzivky pro PS4.

No jo, tak možná jednou, až budu mít děti, "jim" PS4 pořídím :-)

+1/0
5.11.2015 8:16

F55i52l34i73p 45T88ř98e64b59a 6193450668546

Aha, tohle není exkluzivka (oprav si to, Lupo). No tím líp.

Ty ostatní bohužel ano :-(

0/0
5.11.2015 8:18
Foto

O69n97d81ř21e27j 92Z33a15c96h 3923460723982

Kde píšeme, že je to PS4 exkluzivita? Pokud myslíte tabulku, tam je platforma, na které jsme hru recenzovali, ne výpis všech platforem, na nichž je hra dostupná.

0/0
5.11.2015 10:04

P73a13v33e11l 36D30r79o90t70á61r 7123284319474

RECENZE má čtenáři umožnit se rozhodnout, zda do produktu investovat nebo ne. Pokud v RECENZI uvádíte "Platforma: PS4", tak jediná smysluplná intepretace pro zákazníka je "Aha, hra je pro PS4," což pro PCčkáře znamená "Takže nic, kde je další článek?"

Prosím, opravte to.

+2/−1
5.11.2015 10:17
Foto

O28n20d76ř27e34j 44Z42a12c37h 3303120583412

Recenze řadíme do rubrik jako Pc-Recenze, platformaXYZ-recenze... už nějakých 15 let, to jste si toho všiml až teď? :) Aby tehdy mohl vzniknout systém herních karet, museli jsme udělat několik kompromisů a tohle je jeden z nich: neumíme nijak vytřídit hry podle platforem, jen podle recenzovaných platforem. Napadá mě, že můžeme připisovat na konce článku větu, na jakých platformách je hra dostupná. S tabulkou ovšem nehnu. Nebo máte vy, nebo někdo jiný nějaký lepší nápad? Sem s ním.

+2/0
5.11.2015 10:48

B75a13r32t46o37l79o98m26ě10j 90K55u85s 2445396331883

Připojuji se k názoru, že kolonka "Platforma" ve shrnující tabulce je matoucí. Tabulku totiž vnímám jako shrnující tabulku celé hry, ne konkrétní recenze. Kdybych kolem Life is strange už nějakou dobu nekroužil na Steamu, taky bych se z tabulky domníval, že vychází jen na PS4.

Můj návrh je změnit popisek v tabulce na "Recenzovaná verze". Nebo ideálně tuto novou kolonku přidat, ale kolonku "Platforma" zachovat a v ní by bylo "PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One".

A s lítostí vám musím oznámit, že ač čtu Bonusweb už asi 7 let, rozdělení článků podle platforem prostě nevnímám. Obzvlášťě v novém designu, kde už není nikde patrné. Kliknu na titulní straně idnes.cz na článek a zajímá mě jen text, ne sekce, do které jsem se dostal.

+6/0
5.11.2015 11:08
Foto

O17n21d59ř24e74j 12Z67a77c81h 3693550733392

Výpis by byl ideální, ale s tabulkou teď nehnu, všechno se tahá z databáze herních karet a ty na to nejsou připraveny.

0/0
5.11.2015 16:15

B69a31r72t16o27l31o58m94ě57j 79K81u92s 2665286931753

Popisky se taky tahají z databáze? Jenom změňte "Platforma" na "Recenzovaná verze" a máte hotovo. Pro programátora práce do 30 minut podle složitosti systému. :-)

0/0
5.11.2015 16:36
Foto

O35n78d57ř97e71j 13Z40a94c46h 3813600383302

Celá tabulka je z databáze. Tak to funguje v malých firmách, ne v korporátu. Tady se musí založit ticket, a zároveň zvážit, na co si chci vyplýtvat přidělené zdroje ;-D Ale tohle snad projde :-P

+3/0
5.11.2015 17:25

M58a96r39t70i35n 61B84e63n70e32š 3152667574269

Naprosto souhlasím. Ano, bonusweb to sice takhle dělá už nějakých 15 let, ale taky to už nějakých 15 let je pořád stejně matoucí :D

0/0
9.11.2015 9:49

H11e44r91b18e10r58t 87V92á29c94l80a71v58s69k75ý 4319835761432

Takhle to dopoadá, když IT oddělení "vrtí psem".

+1/0
5.11.2015 16:28

F43i68l88i32p 49T73ř92e93b37a 6483960728476

Nepíšete, jen ta tabulka mne zmátla. :-)

0/0
5.11.2015 14:24

J84a88n 73D40l68o65u52h54ý 7124859440199

Neni to hra! Tecka!

0/−5
5.11.2015 7:21

P71a12v83e63l 95D27r82o46t34á43r 7593524809194

Je to hra. Vykřičník.

+4/0
5.11.2015 10:18

V92l79a88d36i91m23í89r 66K47r97i40s56t47e47n 7406522915958

Tento typ hry mne trochu minul, ale tekovou otázku jedná se stále o hru, nebo je to už nový druh zábavy - vyprávění, spíše interaktivní film? 

Taky  by už konečně mohli vyvinout to pocitové kino;-) (A. Huxley - Konec civilizace)

+1/0
5.11.2015 7:00

J37i93ř78í 93P38e54l98n28á83ř 6645973476639

Hra to v podstatě není. "Hrát" by to mohla i polointeligentní opice s půlkou mozku. Interaktivní film ovšem není žádný nový druh zábavy. Podobné pokusy už tu byly hodně dávno.

0/0
5.11.2015 7:08

P40a79v26e83l 42D61r32o95t17á27r 7573224269264

To záleží na tom, jak si pojem hra definujete. V nejzákladnější formě musí jít o interaktivní aktivitu, kdy na základě vstupů hráče (hráčů) dochází k přechodu z jednoho herního stavu do dalšího. To je všechno. Jakékoliv další požadavky už jsou individuální, a upřímně, při tunelovitosti dnešních akčních her byste mohl dospět k nepříjemnému zjištění, že Call of Duty apod. mají "co se stane" nalinkované ještě víc, než tento interaktivní film :-)

0/−1
5.11.2015 10:28

T96o85m35á98š 86K13a17p59l84a81n 8983119943963

proč píšete, že je to ps titul, když je pro asi 8 platforem? 

a bude čeština? pořídil bych to dceři

0/0
5.11.2015 4:48

L47u24k71á82š 81V10l91k 2921169664246

Čeština se vytváří neoficiální, takže se dodatečně doinstalovává do hry (má instalaci, takže je to snadné). Zatím je hotova epizoda 1, 2, a 3 je beta. Stačí vyhledat v googlu "life is strange čeština"... ;-)

0/0
5.11.2015 6:22

O68n59d44ř15e96j 70M75a79c41h 1812117850789

Dovolím si jen poznatek - mnoho konceptů použitých v LiS jsem již viděl ve Vizuálních novelách(hybrid knihy a hry, populární v Japonsku), což jako fanoušek oceňuji. Konečně něco takového proráží i v mainstream herní scéně.

0/0
5.11.2015 2:59

M72a48r75e37k 72S65e98l60i61n31g11e20r 5799437506436

Naprosto fenomenalni pocin, kteremu hry od Telltale nesahaji ani po kotniky. Za me horky kandidat na hru roku 2015. A soundtrack je bozi.

0/0
5.11.2015 1:55

J44o96s92e42f 91N30o87v48á10k 8504766122395

Hra mi nejak utekla, tak jsem o ni nevedel az do tohoto clanku.

Hodnoceni ma na Steamu velmi pozitivni ... az na posledni epizodu 5, ktera je d;e spousty lidi nejslabsi, a odbyta. Mnoho narozu rika, hrajde jen epizody 1-4 a 5 ignorujte - jinak si zkazite zazitek.

Dalsi to prirovnavaji k (puvodnimu ne DLC) konci Mass effectu 3 - ten me tedy take hodne zklamal a byl jsem dost nastvany.

Jak prosim hodnotite epizodu 5 a hlavne jeji konec vy, jako autor recenze?

0/0
5.11.2015 0:41
Foto

H28o26n15z42a 69S96r12p 9374533262788

Po pravdě patřím mezi těch pár lidí, který s původním koncem Mass Effectu neměli problém a DLC považují za zbytečné. Nicméně beru připomínku, že z hlediska poslední animace vlastně na předchozích dílčích rozhodnutí nezáleželo a stejně tak je to i v Life is Strange. Ať jste během hry dělali cokoli, zvolit si můžete obě možnosti. Jako vyvrcholení příběhu ale samotný závěr funguje fantasticky, ať si zvolíte kteroukoli možnost rozhodně se endočkáte přeslazeného happy endu.Chápu, že se to nemusí líbit úplně každéu, le mysllím, že je to pouze pár hlasitých křiklounů, kteří jsou nejvíce vidět

0/0
5.11.2015 6:37

P93a58v68e97l 81D83r94o59t95á46r 7903484669874

Moc rád bych si přečetl nějakou vaši úvahu na téma "Konec Mass Effect 3".

Potíž s tím koncem je, že:

1. z hlediska herních mechanismů autoři zjevně považují zelený konec za nejlepší, a přitom z filozofického hlediska je to snad ta nejhorší možná věc (všem formám života přepíšeme DNA a myšlenky tak, aby se z nich stali v podstatě nemyslící tvorové, poslušně žijící v míru).

2. Při nejlepším červeném konci hra končí záběrem na nadechující se hráčovu postavu ležící v ruinách Londýna, což by znamenalo, že má za sebou desítky a možná stovky kilometrů volného pádu zemskou atmosférou - a přežil to.

3. Závěry, ve kterých dochází ke zničení Mass Relays (alespoň do doby, než jsou opraveny, což ale logicky musí trvat dlouho), by ve Sluneční soustavě uvěznily miliony bojovníků jiných ras, pro které na Zemi není vůbec žádné jídlo (Turian, Quarian, Krogan), ale kupodivu to nikomu nevadí.

Takže chce-li hráč, aby mu konec ME3 dával smysl, tak mu nezbývá než se přiklonit k Indoctrination Theory, jenže v tom případě vlastně nevíme, jak hra skončila, protože závěrečná konfrontace se odehrávala v Shepardově mysli v rámci posledního zoufalého reaperovského pokusu o indoktrinaci (pak dává smysl, proč se Shepard ze svého "snu" probouzí s takovým nadechnutím).

0/0
5.11.2015 10:25
Foto

H85o39n55z55a 48S34r64p 9584823592908

Sice to není k Life is Strange, ale jelikož jsem si již pod několika svými články všiml, že Vás konec Mass Effectu opravdu trápí, tak Vám napíšu svůj názor. K Vámi uvedeným bodům ale bohužel nemám co říct, přeci jen to bude nějaký ten pátek, co jsem hru dohrál.

Za mě konec série Mass Effectu nespočívá jen ve finální volbě mezi "barevnými" řešeními. Celý třetí díl je vlastně příprava na finální souboj, závěrečná pasáž v rozbořeném městě pak fantasticky buduje napětí, přátelé umírají, atmosféra zmaru by se dala krájet a moment, kdy se Shepard doplazí k cíli prostě funguje,ať je následně parodován sebelépe. Ona kontroverzní entita sice působí jako deus ex machina, kdyby se ale všichni přeživší poplácali po ramenou a rozdali si metály, působilo by to na mě daleko banálněji. Co se týče předchozích voleb - opravdu jsem se nad nimi zamýšlel a nedělal jsem je, kvůli krátkému záběru v outru (jako je v DLC) ani achievementu, ale prostě proto, že jsem se do dané situace vžil a to je mi odměnou samo o sobě. Samotným koncem jsem nijak nadšený nebyl, ale plně respektuji záměry autorů scénáře (mmch. skvělého). Daleko více než řvoucí nespokojence, kteří nedostali přesně to, co si představovali. To, že se fanoušci šťourají v každém detailu a vymýšlí konspirační teorie je dle mého důkazem toho, jak hra dokázala na všechny zapůsobit, nikoli toho, jak je posledních 5 minut hloupých.

+1/0
5.11.2015 11:10
Foto

M82i92c74h11a79l 46M41e69r48d25a 2230351399782

1.stroje nemají DNA a vymývaní mozků jsem si taky nevšiml...stanou se stejnou formou života, takže si porozumí a tím pádem se nebudou chtít jen tak zabíjet...

2. s tímhle se nedá nesouhlasit...

3.Quariani si sebou určitě vzali nějaké Live Ships, ti by měli být v pohodě, určitě jich dost zařvalo, takže by se mohli rozdělit s Turiany...Krogani by měli být schopni jíst jídlo ze Země, teda za předpokladu že na Zemi něco zbylo...

0/0
5.11.2015 22:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.