Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Fallout 4 nenaplnil očekávání. Marketing mu spíše ublížil

Čekání je konečně za námi a nový Fallout se už více než týden vyhřívá na pevných discích osobních počítačů a herních konzolí. Stálo čekání na další díl z post-apokalyptické série za to? Odpověď není jednoznačná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z75d96e34n13e54k 85C42i76z22e46k 2245451318421

Tesil jsem se hodne... Fallouta 3 jsem dohral uz-ani-nevim-kolikrat (vcetne vsech datadisku). Bohuzel, Fallout 4 je jedno obrovske zklamani. Osobne bych mu dal tak maximalne 30%. Pribeh, ktery mne absolutne neoslovil, dialogy a interakce s NPC na urovni snad jeste horsi nez u her, ktere vychazely pred deseti lety. Postavu jsem dotahl na level 50 a z hlavni pribehove linie jsem odehral 3 questy... A pak me to prestalo bavit... Rv

0/0
11.12.2015 10:49
Foto

T52o81m60á86š 21D41r94š47k91a 8330286642620

S recenzí lze takřka stoprocentně souhlasit. Systém soubojů, zábavnost, grafika a hratelnost to je vše na vysoké úrovni. Logika příběhu a dialogy trochu pokulhávají, ale u open world akčního rpg to nevidím úplně jako problém. Systém perků je ovšem tragédie. Strom je nepřehledný, perky na sebe logicky nenavazují a přestože by si člověk rád vybral od každého něco, kvůli postupnému odemykání nemůže. U názorného grafického postupného znázornění trochu frustrující. Největší problém ovšem u mě jsou Bugy (ano s velkým B). Jen namátkou - u první mise pro BoS jsem se s paladinem Dansem při opouštění arcjet komplexu zasekl ve výtahu s nnekonečným načítáním...nepomohlo nic až nucený teleport přes příkazovou řádku - ovšem bez možnosti pokračovat v dalších misích pro bratrstvo a bez možnosti se s paladinem znovu potkat. Dalším problémem je absence znázornění zámku při lockpickingu (vyřešeno přepnutím hry z externího monitoru na interní monitor v ntbk, ale hrajte na 14'). Posledním bugem kvůli kterému  jsem dokonce přestal dočasně hrát je zaseknutí v bojovém módu, kdy můj hrdina proste neschová zbraň a já tak nemohu pokračovat v hlavním questu... Jak je vidět je toho opravdu hodně a tak pokud bych měl něčím vystihnout titulek "F4 nenaplnil očekávání", tak je to tím, že hra je zabugovaná takovým způsobem, že je nemožné ji hrát. (podotýkám, že mám nejnovější verzi)...Rv

0/0
26.11.2015 21:12
Foto

J50a86n 34M32a49c30k 5907332952615

Taky me to po par hodinach prestalo bavit. Ale spis to bude tim ze hraju neco jineho co me bavi vic. Zatim nelituji ze jsem si to koupil, co mi ale osobne vadi jsou ty zmrsene konverzace, ale i ten fakt ze jako hlavni hrdina travite hodiny plnenim vedlejsich questu zatimco vam nekde umira dite. Co to je za blbost?

0/0
26.11.2015 12:23

J58o85s83e64f 41S34v11o71b46o84d38a 7566502119644

Radio Jerevan ( pardon Idnes) napise recenzi jak Fallout4 nenaplnil ocekavani a jak mu marketing ublizil.  Takze Fallout 4 utrzil 3/4 miliardy dolaru za 2 tydny , vsichni hraci co znam jsou az na drobnosti spokojeni, social media jsou plne komentaru.. ale Idnes si stejne lajzne takto nehorazne debilni titulek

+2/0
23.11.2015 23:49

P68a95v90e38l 14K10a83f89k33a 8904883861235

Recenze je subjektivní, popisuje to, jak si recenzent té hry všímá a užívá. To kolik ta hra utržila nemá nic společného s tím, jak je kvalitní, hodně lidí si ji koupilo kvůli nostalgii ze dřívějších dílů a kvůli tomu, že ta série je herní legendou. Titulek dle mého není debilní, naopak úplně souzní s tím co si o té hře myslím já (viz níže- stejně tak do velké míry souhlasím i s tím, co se přímo v té recenzi píše). Ta hra není špatná (to ani titulek netvrdí), ale prostě mohla 

(a MĚLA!) být lepší...

+2/0
24.11.2015 13:24

M73i25c39h19a56l 29P12a11v36l75á63t 9233893604819

Metacritic: 5.3. To je velka slabota na takovy titul. Tolik k te spokojenosti hracu a socialnim mediim.

0/0
25.11.2015 13:16

Z78d33e92n46e33k 67C80i33z10e93k 2905611738941

Marketing mu neublizil, ten si myslim byl zvladnuty velice pekne... S.P.E.C.I.A.L. videa si radpoustim i mimo hru ;-) Ale problem u F4 je, ze to je prave jen a pouze marketingovy hype a hra jako takova je hodne spatna. A kdyz ne uplne spatna tak je to minimalne naprosto totalne promrhany potencial.

0/0
11.12.2015 10:52

J60a73r51o46s87l97a31v 54P28r10u30s98a 9622410292364

no ja to nakonec rozehral znova protoze sem zjistil ze je tam 70perku a ja to blbe pochopil :) no a hraju to ultra pomalu a asi to bude zajimavejsi nez se zdalo hnedka na zacatku v bunkru se da vzit paska s hrou neco jako donkey kong ale z faloutu :-)

+1/0
23.11.2015 20:16

O25t23a 49B11u20r98i97a52n 1637547922907

Pěkná recenze.

0/0
23.11.2015 18:20

P39e24t64r 67V37o15c75í12l21k75a 1124627608347

Pridam taky svuj nazor. Nejsem vubec znalec Fallout sveta, zacal jsem az na trojce, a bavila me neskutecne F3 i NV, dokonce jsem mezi nimi nespatroval az takovy rozdil, takze jsem si rikal, ze F4 bude pro mne zase super, protoze nejsem tak narocny, jako ostatni. No, neni. Nemuzu prijit na to cim to je, ale proste me ta hra nejak nebavi. Hned po vylezu z vaultu a prvnim mestecku mi tam proste neco zacalo chybet. Ovladani je naprosto priserne a bugovost velka. Ale hlavni je, ze postradam jakykoliv naboj a motivaci kamkoliv chodit, cokoliv hledat, s kymkoliv mluvit ci bojovat. Nevim, cim to je.

O vylepsovani postavy ani nemluve, to je zmrsene totalne. Hre jsem dal zatim par hodin, a planuju to jeste zkusit. Ale jsem velmi blizko tomu, abych to vzdal, coz bych nikdy neveril, ze bude mozne.

+2/0
21.11.2015 21:26

D15a92v25i33d 15C49s14u72c78s76k21a 6719846609746

Neboj. Já znalec Falloutu jsem. Taky pořád remcám že to mohlo být lepší ale celkově to je parádní hra.

+2/−1
21.11.2015 22:21

J98a81n 42K15r39p24e14c 5446623704562

ja se spis ptam, kdo necekal, ze se z falloutu stane bezduche konzolovite neco pro bezduche konzolve mackace tlacitek ve stylu halo, call of duty aj primitivnich sra*ek. tak to proste je. fandove a RGPckari jsou na vyhynuti, od nich takovy kseft nebude. vydavatel potrebuje prodat. fanda serie a RPG si to stejne koupi, stejne si to zahraje a nastve ho to, ale ziskaji novou herni komunitu "mackacu" casem na to naroubuji multiplayer pro extrablbecky a je hotovo.

+7/−2
21.11.2015 10:32

A64n26t25o48n20í86n 49H85o93l14í36k 8397493524850

Jako neni to spatna hra. Ale cekal jsem vic. Mnohem vic.

+3/0
20.11.2015 16:00

V66á44c86l55a64v 30M24a36š21a92t 2691563309196

Už jste na sto hodinách?

Já na čtyřiceti... level 29, momentálně stavím mrakodrap. Až dojdou suroviny, asi se vrhnu na nějaký z nekonečných úkolů... seženu peníze, nakoupim materiál a budu stavět dál.

Proč? Protože můžu. Zajímá mě, jak vysoko to lze :-)

Možná pak také napíšu "čekal jsem víc"...

+2/−1
22.11.2015 23:21

Z10d57e62n62e57k 83C86i57z39e66k 2345311988661

Pokud budu chtit hrat nekonecne neco a delat tam veci "protoze muzu" tak si zahraju Minecraft s nejakym vychytanym modpackem a uziju si u toho mnohem vice zabavy nez u F4 a za mnohem mene penez ;-) (a ve F4 jsem lvl 50+ a nebavi, nebavi, nebavi) Rv

0/0
11.12.2015 10:58

J70a71n 52K91o61c52i57á68n 9560161157362

K té diskuzi dole o zatracování Fallout 3 a naopak vynášení Fallout Nev Vegas bych dodal osobní zkušenost. Podle mého osobního subjektivního názoru je hlavním rozdílem atmosféra. To je hlavní důvod proč většina veteránů série Fallout tak vyzdvihuje FNV a kritizuje F3. Já  prostě při tom hraní měl radikálně jiné pocity. Prostě k dohrání F3 jsem se musel vyloženě nutit a opravdu nyní z hlavy nevylovím jediný okamžik který mě nějak zasáhl. V FNV jsem měl celou dobu takový špatně definovatelný pocit naléhavosti. Konfrontaci mezi legií a NCR vysela ve vzduchu a já opravdu zažíval opět stejné pocity jako v F1 F2 a i struktura a zaměření questů tomuto pocitu pomáhala, Já osobně prostě myslím, že nováček ve světě F3 žádný posun kvality nemohl vidět, ale já jsem příklad toho, že lidé kteří opravdu vyrostli na F1 F2 mezi těmi hrami vidí propastný rozdíl i přes to, že nováčkovy připadají stejné. Mimochodem podobný názor se vyskytuje i na několika českých i zahraničních webech kam přispívají právě dlouholetí fanoušci série.

+5/0
20.11.2015 14:05

J49a88r13o55s50l39a28v 75P92r56u73s76a 9912680982184

no F3 se dalo celkem hodne upravit a co me hodne pomohlo bylo nahrani hudby z F1aF2 to bylo super ale nejak sem ty modifikace uz nenasel nebo teda sou na placenym serveru

0/0
20.11.2015 19:02

M15i30r31o43s31l57a65v 48S50t76a94s77t60n41y 7104563566311

No, vidíte a v NV byla na mnoha místech použita hudba z 1 a 2 přímo. Ale NV je taky bez modů ne úplně snadno hratelný, o tom žádná.

0/0
21.11.2015 19:01

M43a96r53c83e25l 94H12r32o73c23h 9979749102

Škoda, že jsem ta třída úplně mimo... :-/ Já sice taky "vyrostl" na F1 a F2, ale než hrát Fallouty v 3D, to snad radši dříve zatracovanej Fallout Tactics. TBS mi k tomu seděla mnohem víc. A že z tohohle žánru můžou být pořád dobré hry dokázal XCOM.

0/0
20.11.2015 19:37

J92a53r48o63s35l83a71v 14P91r32u63s14a 9732430502244

no tactics tak nejak zmizel a me se teda libil strasne moc a hral sem ho snad 5x

0/0
20.11.2015 20:51

S60t55a27n29i70s34l11a64v 30A15u36g40u97s82t52i50n 2746754122330

Tuším že FT už je abandonware a lze ho legálně stáhnout.

0/0
26.11.2015 19:23

M22i77r73o71s84l26a50v 73S89t79a50s60t60n17y 7224673806551

Hele, já po zkušenostech s trojkou odmítal NV i přes veškeré ohlasy hodně dlouho zkusit. Přemluvil mě až kamarád a netvrdím, že jsem si hru zamiloval po 5 odehraných hodinách, ale nakonec k tomu došlo. Doporučuju se přemoct a jít do toho.

A Tactics je skvělá hra.

0/0
21.11.2015 19:02

J39a67r51o83s42l30a57v 40J16a19k79u23b39o96v 8412275125827

myslim ze tato recenzia to vystihuje celkom slusne:

"Fallout 4 is a game where you’re going to rebuild society as you play. In fact, you don’t have a choice. You’re going to be a hero who make the ruined world a better place, like it or not. This isn’t the kind of choice-and-consequence Fallout that will let you play the villain. You won’t blow up Megaton. Your choices will be a) pet the puppy or b) cuddle the puppy. The worst you can do is pet the puppy sarcastically. "

http://www.quartertothree.com/fp/2015/11/19/you-will-save-the-world-and-what-a-world-in-fallout-4-whether-you-like-it-or-not/

+8/0
20.11.2015 13:12

B80o54h43u53m82i36l 73J50a63r74o78š 6892696848

Nevím jestli ten, kdo ty hry hodnotí má bug spíše v sobě :-) a myslím si, že hru ani nedohrál nebo nehrál a jestli jsou nějaké bugy, tak co čeká je to obrovský svět s nekonečnou řadou možností, takže nějaká ta chybka se najde, ale dát 75% hře, která má za den 12 mil. prodaných kopií je nelogické. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pze9GlPoYdQ&index=13&list=PLmcj4070cHI796-UIJJ2V7cI0MPtH4Clw

0/−8
20.11.2015 6:29

M68i28r46o43s80l37a44v 53S23t54a20s41t93n76y 7494533286431

Jo jakože kvalita se odvíjí podle počtu prodaných kusů? To je vskutku myšlenka dne.

Věřím, že k rannímu Blesku posloucháte Evu a Vaška.

+13/0
20.11.2015 7:39

J15a39r85o35s22l84a84v 24P20r91u65s82a 9602250482944

50% je prumer 60% je nadprumer 75% je velice dobre ,nevim kolik by to melo dostat spis hodnoceni jako 9/10  sou uplnej nesmysl

0/0
20.11.2015 18:02

J53o20s60e96f 45H74á47j37e41k 6888430519422

... tejden, nebo dva ... po vydání dalšího dílu, víte, že je naprd? Tak to jste dost dobrý polobozi...:-P

0/−1
19.11.2015 21:56

J95i10ř20í 55J45u84ř39i98c42a 2168603581

Proč? Jsou řízci co to už dohrali. Stačí si přečíst kritiky na netu nebo kouknout na YouTube.

0/0
19.11.2015 23:14

J65o27s51e86f 40D92a93n91i97š 1326394910301

Sou borci co proste jen bezi dopredu a kaslou na okolni veci a ti to dohrali. Pak sou lidi co si hru chteji uzit a nikam nespechaji, a ti to jeste dohrane nemaji. Ono je rozdil hrat hru 48 hodin v kuse a projet ji na jeden zatah, anebo to hrat dve hodinky denne, to si potom clovek tu hru uzije uplne jinak.

Osobne nemam vuci tomuto dilu zadnou zasadni vytku.

+1/−1
20.11.2015 2:28

J96a40r91o57s93l32a50v 43J81a23k91u55b36o25v 8392195955217

ak je ta hra nemastna neslana, a s povodnym falloutom uz nema nic spolocne, tak to nemusis dohrat aby si vedel ze to uz nie je ono... Bethesda znova prevarila uz dost slaby caj ktory spravili pri F3... ak by to vydali ako FPS od zaciatku, tej kritiky by tu tolko nebolo... no toto ani nahodou uz nie je Fallout...

0/0
20.11.2015 13:08

J13a98r48o78s56l94a50v 10P95r49u58s43a 9732690272344

no to je problem ja hral F3 stylem toulani se po krajine a kaslani na hlavni pribeh a zjistil sem ze je to nuda protoze zadnej tajnej ukryt tajna zbran nakej navod se nekona a prestalo me to bavit tak sem se vratil k hlavni linii a dohral sem to a bylo to zabavnejsi a potom ztraci ytochu smysl ta volnost a z F4 mam zatim pocit podobnej toulani se po krajine a objevovani nema moc smysl ani vyznam

0/0
20.11.2015 18:05

M47a54r47c50e47l 83H20r25o83c13h 9599409142

Prdlajs. Když hra fakt chytne, tak třeba šest osm hodin denně (teda za víkend) uteče jak voda. Naopak, hrát ty dnešní roztahané hry hodinu dvě denně, tak dva tři dny vynechám, není čas, není chuť a už si nepamatuji, o co tam vlastně jde.

+1/0
20.11.2015 19:41

J76i63ř82í 12D21u36š91e81k 8272821951173

vy budete jeden  z tech co ve skyrimu chytali motyli.

0/0
23.11.2015 17:31

J92i36ř11í 83Ř47e49h32o37ř 9118768846708

nebuguje mi to, líbí se mi to. Ale štve mě ta motivace všechno sebrat. Když vyčistím lokaci od nepřátel, tak se tam musím ještě minimálně jednou vrátit pro bordel. Dost mě to brzdí v postupu hrou. Interface pipboye a ovládání už jsem ani jiné nečekal. Po předchozích dílech a skyrimu už se ten zhovaděnej systém dal čekat.

+2/0
19.11.2015 20:07

V54á72c29l88a33v 94M53a45š19a95t 2281843749416

Perků možná nejsou stovky, ale minimálně stovka jich je... plus lze většinu z nich vylepšit (celkem potřebujete asi 265 levelů na namaxování všech). Navíc spousta perků má po vylepšení další, nové vlastnosti (Třeba jsem si všiml jednoho perku, který v sobě postupně obsáhne 2 perky z Fallout 3). Nevim, no... nikdy mi to nechybělo.

Dialogové volby jsou závislé hlavně na charismatu, ale některé perky jsou důležité pro některé úkoly, kde minimálně ušetří nějaký čas nebo peníze.

Co se bugů týče... za 20 hodin jsem narazil jen na šílenou AI, a pár grafických drobností- žádné mizení věcí jsem nezaregistroval.

No a permanentní potřeba surovin při stavbě osady... tohle není simcity :D

Když se věnujete hlavně akci tzn. questy a průzkum, suroviny najdete tak nějak automaticky... popř. sem tam něco rozeberete. Pokud ale chcete dvě hodiny stavět mrakodrap jako já, tak to asi bude chtít nějakou zásobu surovin :D

0/0
19.11.2015 18:13

R61o42m34a52n 30Š70i50m42ů53n56e18k 4409468631

pouzij kod : tgm   -  pak budes met pro staveni neomezene mnozstvi surek.....

0/0
26.11.2015 19:06
Foto

J37a13k12u98b 78R21a56i47d17a 5128576329394

S autorem vcelku souhlasím, až na dvě věci. Za prvé, mě osobně vůbec nechytl crafting. Ten mě baví (a dává mi smysl) v MMO hrách, v singlu mě míjí. Ale to je můj problém, to chápu. Co mě ale dostalo víc, je to, s jakou naivní a banální jednoduchostí je všechno sypáno hráči pod nos. Power armor v první půlhoďce hraní? Check. Pes v prvních dvaceti minutách, který se přidá hned poté, co jej potkáte? Check. Dvě osady? Check. Novinářka, která se k vám přidá jen proto, že jste s ní udělali interview, načež vás bez mrknutí oka následuje do krvavé lázně ve věži plné supermutantů? Asi normálka.

+3/0
19.11.2015 15:36

J60a97n 95M17a26r19e15k 1863889128582

Včera jsem poprvé navštívil Glowing sea. Mazec. R^ :-)

0/0
19.11.2015 15:02

M56a24t29t22e28o 71K80o92u57n89o18v16s93k29y 1150621848243

Tam je to fajn. A Virgil je fešák k pohledání.;-D

+1/0
19.11.2015 21:38

R35o32m93a96n 41Š89i44m57ů49n91e30k 4409758471

Souhlas tam me to dostalo totalne.

0/0
26.11.2015 19:08

F10i53l52i64p 91T44ř28e45b31a 6633730498516

Předesílám, že po tragédii, jakou byl F3, jsem ještě nenašel odvahu si zahrát F:NV.

Čtyřku jsem ale zkusil, a zatím jsem příjemně překvapený. Upřímě za největší problém na PC považuji port příšerného konzolového UI. Chápu, že na konzolích jsou možnosti omezené, na PC je ale použití stejné klávesy na několik diametrálně odlišných akcí nepřípustné.

Dovednosti mi nijak nechybí. Po tom paskvilu (fixních 25/50/75/100% na všechno), co byl ve Falloutu 3 jsem vlastně rád, že ho tvůrci opustili. Ikdyž bych ocenil, kdyby zvolené perky měly nějaký dopad na vývoj postavy...

Co se technických chyb týká, hra by nemusela padat, jinak mě taky moc netrápí. Rozhodně mi ve vzduchu visící NPC vadí míň, než to, že jsou nesmrtelní, že se teleportují za mnou, nebo naopak, že po povelu k útoku zůstanou stát na místě do soudného dne (nebo dokud je znova ručně nezavolám).

A ano, propracovanost dialogů a obecně možností řešení úkolů ani náhodou není hodna registrované obchodní značky Fallout

0/0
19.11.2015 14:48

O91n12d87ř20e55j 30M72o62t79l 7634589810389

New Vegas je lepší (o hodně) než trojka i než čtyřka.

+6/0
19.11.2015 15:26

M76a70r31t87i71n 27V23a69l15e50n75t50a 2707498947

Taky nechápu to plivání na Fallout 3. Mě ta hra bavila hodně a Vegas to jenom podtrhuje...

+5/−2
19.11.2015 16:14

A89d10a39m 33Š91p48i52l54l61a81r 8749207132846

Nechapu ten vseobecny hate na F3. Ja si to nedavno pustil po dohrani a hodne casu stravenem v NV(coz je naprosto bozi zalezitost, kterou jsem uz na vsechny zpusoby prehral xkrat) a pustil jsem si GOTY F3. A bylo to taky dobry! Vtipny kecani, fajn velkej svet, zpracovani i dej...vazne netusim kde je chyba, ale v te hre urcite ne.

0/−1
20.11.2015 7:29

M89i92r81o62s66l57a23v 42S91t56a35s81t85n61y 7214683836791

Já zas nechápu, jak někdo může říct, že F3 je stejně dobrej jako NV.

0/0
20.11.2015 7:40

J77a72r78o33s34l89a89v 34P26r68u16s95a 9162200842854

f3 bylo celkem dobry kdyz to clovek cely upravil modifikacema ale sazmorejme nakej vedlejsi pribeh nebo motivace se tam nejak moc prochazet stejne chybela NV se me taky libilo vic F3 sem si chtel zahrat znova ale uz sem nenasel ty modifikace na ktery sem byl zvyklej a vubec se me to nelibilo

0/0
20.11.2015 19:01

A60d81a68m 18Š82p46i76l66l47a76r 8659657662926

Nerikam lepsi, stejny, ale taky dobry proste sem si to s chuti dohral. Ale evidentne vec nazoru. Nekdo rad knedliky se zelim jinej s jahodama:)

0/0
21.11.2015 0:50

K50u22b90í39k 34C22h49l65u68m91e71c42k40ý 5532361947494

Mohu se zeptat jak se dá osadníkovi, aby sbíral suroviny? A jak se dává jiná zbraň a brnění? Dát Trade a vybrat vše co má a dát mu nové? Jinak útočí někdo na osadu? Zatím po 30 hodinách se mi to nestalo.

0/0
19.11.2015 14:23

V25á96c98l11a38v 10S75v96o40b94o21d84a 3571339330670

občas mi osadníci začali bojovat s radškorpiony :-) osadník se pošle pracovat tak, že jsi v módu stavění, ukážeš na osadníka a dáš "command" je tam myslim defaultně klávesa E pak přejdeš k zahrádce a dáš na plodině zase E, je tam myslim assign a je to. Stejně to funguje na všechno co chceš aby dělal.

0/0
19.11.2015 14:33

J33a28n 92M15a76r84e71k 1453939238752

Pokud myslíš surovinami jídlo, to ti popsal kolega dole, ale pokud myslíš různé materiály, jako ocel, hliník a podobně, musíš nejdřív postavit scavenging station v sekci resources > miscellaneous a přiřadit k němu nějakého osadníka. Zbroj a zbraň jim dáš tak, jak popisuješ, ale ještě musíš u každé položky dát "equip", já to mám pod písmenem T. Na osadu mi čas od času zaútočí, většinou nájezdníci nebo supermutanti, někdy mi i třeba někdo unese obchodníka. Útoky se prý dějí častěji, pokud máš osadu nedostatečně zabezpečenou.

0/0
19.11.2015 14:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.