Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Experiment, který vyšel. Pravěký Far Cry Primal má tah na bránu

Kdysi dávno byl život na Zemi velmi nebezpečný. O nadvládu sváděly boj pravěké kmeny a krev tekla proudem. A to je naprosto ideální látka ke zpracování pro sérii Far Cry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P14e10t38r 14M47i63k29e34š 4200401656464

Mno včera jsem to začal hrát a jo je to pecka. Příběh nic moc, ale do tý doby to prostě sedí ( ono co jinýho tam taky vymyslet že jo ). Prostředí nádherný. A gameplay je stále hodně dobrej. A to zasazení do pravěku je velice ale velice osvěžující oproti všem těm fantasy rpg a moderním střílečkám. Za mě se to ubi dost povedlo a jsem rád že jsem to koupil.

Co se týče hodnocení je zajímaví, že nejvíc tu hru hejtujou lidi, který jí znaj jenom z videí kdežto ti co jí skutečně hráli jí ve většině případů chválej. 90% je za mě asi trochu moc ale takovejch 80% bych se vůbec dát nebál.

0/0
29.2.2016 9:59

J59i77ř61í 12S94o76j81k69a 5278802671348

dle rozdílu v hodnocení je jasné že tentokrát mají hráči rozum a nepovažují toto přeskynované DLC Far Cry 4 za plnohodnotnou hru R^R^

+1/−1
26.2.2016 20:09

V62l75a88s30t91i50m92i40l 54S34v31o30b38o88d71a 7603178655354

Když i recenzent dnes uznává: "Slabý příběh", tak to musí být už opravdu katastrofa :-).

+3/0
25.2.2016 23:41

M89a97r17t96i35n 85B94a13ž41a26n85t 6715338429132

Redakce 90% a čtenáři 42% ?? Co je špatně, a komu bch měl věřit?

+2/0
25.2.2016 13:21

V50l71a73s98t41i68m47i35l 90S35v56o41b73o15d15a 7303628615544

Už 38% ;-D.

+2/0
25.2.2016 23:29

A77l36e55x77a63n43d96r 47C60h23y68t61i97l 2874352475981

Metacritic 66 od uzivatelu, 76 od recenzentu. Od 1.3. to ma byt na Steamu, tak uvidime.

0/0
28.2.2016 17:53

A86l18e33x65a51n71d26r 71C77h54y31t96i36l 2954322205771

Mimoto je potreba si uvedomi, ze spousta lidi, kteri si to ani nezahraji, natoz koupi, to musi trochu pohejtovat. Kazdy takovy muze dat hre 0. Takze hodnoceni ctenaru bych v tuto chvili bral s notnou rezervou.

+2/−1
28.2.2016 18:01

P64a75t94r93i19k 64P43í31c86h21a31l 4722586527

Totální kopie minulých dílů. Žádná inovace. Úkoly furt dokola. Zbytečná hra. Kdo nehrál 3-4 ok jinak ne.

+2/0
24.2.2016 15:56

V47l66a15s43t54i37m88i35l 64S39v15o84b88o75d49a 7333278465514

To je klasika, takhle se dnes dělají hry - druhý díl je přeskinovaný ten první. Vrchol této "tvorby" pak představuje např. "Truck Simulator" od jedné nejmenované české společnosti, věc jinak s poměrně velkým potenciálem, bohužel, nejenže to je série "reskinů" :-), ale i herní náplň jednoho dílu je tak na cca necelé dvě hodiny, pak je to jen nudná šeď opakování.

Když tomu všemu recenzenti dávají obvykle 80%+ a hloupý lid to kupuje, bohužel, nic se nezmění. Ono už se tedy leccos trochu změnilo, ale ten podíl těch největších rozpočtů drží právě tento herní odpad. Bohužel.

0/0
25.2.2016 23:37

J30a33n 58K52o15h76l 4523897441634

Jo, to prostředí mi přijde zajímavý, ale ne za plnou cenu. Příběh dává kupodivu větší smysl než u čtyřky, kdy se musíte cestou na hřbitov prostřílet celým fiktivním státem (ten alternativní konec byl stejně nejlepší).

Taky mi uniká smysl poznámky v článku o luku a šípech. Je to v podstatě jediná zbraň, kterou od trojky používám. Bohužel čtyřka stealth postupu zrovna nenahrávala.

0/0
23.2.2016 19:10

J59o93s98e29f 11J82u39h31á61s76z 1819872388

Já bych si to rád zkusil, ale na steamu za 60 euro (cca 1.620 Kč) a včera v JRC za 1.500 Kč. Jelikož je to hra od Ubisoftu, navíc Far Cry, který bylo vždycky o volnosti a jinak hodně nudný vše ostatní, tak se mi za to tuhle cenu dávat nechce. Počkám si až budou za půl roku nějaký slevy a koupím si to třeba za 6-8 stovek, protože nečekám žádnou revoluci.

+2/0
23.2.2016 9:19

T21i65b87o33r 74V66i80z63v93a84r30y 9374294873245

Dá se sehnat pod tisíc Kč .

0/0
23.2.2016 18:37
Foto

M98i65c11h47a53l 71S14i44n16g65r 6877923191126

Na Steamu nebo v českých obchodech kupuje hry jen blázen. Mrkněte např. na http://www.allkeyshop.com/blog/buy-far-cry-primal-cd-key-compare-prices/ , dá se sehnat za cca 30 EUR (cca 820 Kč).

+1/−1
23.2.2016 21:58

J64o68s69e41f 93J47u86h27á53s77z 1329622108

Mno blázen ... v českých obchodech si hru koupím, pokud k ní mám nějaký (sentimentální většinou) vztah a chci mít fyzickou kopii a na steamu naopak pouze ve slevách. Není to zas takové bláznovství :) Každopádně se na ten odkaz mrknu, díky za tip.

+1/0
24.2.2016 9:37

O65n19d78ř90e81j 93M25a31r95e74k 2442447652175

souhlas

0/−1
25.2.2016 0:49

B30a80r67t86o73l71o60m38ě25j 60K95u34s 2505366811223

Moc fajn recenze R^

+2/−2
23.2.2016 8:12

P33e25t90r 70K47ř34í37ž 2733164971921

Jo tak na konzole.. proto to vypada tak priserne..

+5/−7
22.2.2016 23:08

P80e68t92r 34K96o37p40l65í45k 7857908579905

Opravdu nechápu, co by mě na téhle hře mělo bavit? Tak půl hodinky by mě to snad zabavilo, ale dál jen nuda, nuda, nuda, nuda, ...

+3/0
22.2.2016 22:37

D36a93v27i94d 56C52s87u48c83s51k29a 6529946689956

A už jsi to zkusil? :D

+3/−4
22.2.2016 22:40

P53e92t80r 74K77o79p69l31í35k 7987958209705

Viděl jsem videa, to mi stačilo. :)

+2/−3
23.2.2016 0:08

A45l35e41x66a10n32d21r 40C19h78y58t54i14l 2414842505151

jojo, to je asi jako hodnotit film podle traileru, ale at si kazdy dela co chce, mame demokracii

+7/−3
23.2.2016 9:54

D53a42v70i69d 91C91s20u82c22s68k66a 6719916949606

Tady v Anglii jsem na to v regálu koukal už v sobotu. Čekal jsem na recenzi na bonuswebu a zítra pro to jdu. Moc se těším! Díky za recenzi.

+3/−4
22.2.2016 22:27

O42n27d13ř57e20j 61M52a71r57e64k 2432247312295

90 % si dělá autor srandu, jako za co ?

za pěknou grafiku ??? to má dnes každá lepší hra

za zvuky ???? to samé co u grafiky

víc jsem se toho z recenze nedozvěděl, vlastně jo že je to z pravěku, že tam nejsou kvéry a můžu si ochočit zviřááátka ;-D

+7/−7
22.2.2016 22:13

T73o48m84á79š 29S54l62a48d10k53ý 4433311833869

Já si myslím, že to bude super hra. Grafika vypadá famózně a prostředí jen z těch ukázek mě zcela pohltilo. To že tu nejsou střelné zbraně není na škodu, ba naopak. Pořád si stěžujeme, že hry jsou málo inovativní a na jedno brdo. Primal nebude. Vždyť možnosti si ulovit mamuta, který je již dávno vyhynulým druhem, pouze oštěpy a šípy je prostě mazec! Ubisoft přišel s něčím úplně novým (ano, herní mechanismy se hodně podobají předešlým dílům, ale proč měnit něco, co funguje) a necháme se překvapit, jak to bude ve skutečnosti a jak vše spolu bude fungovat. :-)

+10/−2
22.2.2016 17:44

O62n53d68ř26e82j 96M22a85r37e36k 2402537102695

jo to bude bavit dlouho lovit mamuty ;-D

+2/−5
22.2.2016 22:14

O15n57d77r87a 62V48l29k 9814906720499

Mě pravěk nikdy nebral... ale pravěk zrovna řešit nehci. Víc mě štvě skutečnost, že to nese název Far Cry... kruci drát! Když už jednou vyjde hra, která nese určité jméno, tak by logicky a očekávaně měl přijít tématicky či dějově stejný titul... kvůli tomu se snad ty názvy přejímají ne? Nebo mi snad něco uchází? ...Představte si kdyby pod LOTRem vyšel díl z budoucnosti, nebo zas v SW díl ze středověku....sakra já chci hrát/vidět stejně naladěný titul a né úplně něco jiného, nedává to smysl! A to se přesně děje u Far Cry.

Není to jen blbý název, má to své důležité opodstatnění. Pro mě už je Far Cry definitivně mrtvý titul.

Toť vše k mému skromnému názoru

+7/−6
22.2.2016 17:44

T96o92m27á59š 23S88l77a65d19k13ý 4943261403349

Rozdíly mezi 1. a dalšími díly Far Cry byly taky hodně velké. Moc toho společného s jedničkou neměly a i přesto jsme se ji zamilovali. Ale chápu, že pravěk není pro každého. Stejně jako mě například nebere fantasy svět a takové hry jsou pro mě mrtvé.

+1/0
22.2.2016 17:53

A16n86d20r57e49j 75B54r91a35b94e94c 4652421307484

Maximalni nesouhlas. Prave takhle si predstavuju dalsi dily her. Sdili zakladni koncepty hry, zaroven jsou inovativni a neboji se experimentovat. Far Cry Primal na me pusobi skvelym dojmem, stejne jako se mi libil posun od BioShocku k BioShocku Infinite.

+14/−1
22.2.2016 17:57

O42n71d77r53a 42V10l29k 9684776230519

Bioshock je teda hodně špatný příklad, ten se od tématu nijak neodvrátil, zůstal to furt dobrý Bioshock a nepotřeboval tak drastickou změnu prostředí

Já to spíš vidím tak, že už nebyli schopni vymyslet následující téma, tak přišli prostě s pravěkem a že titul Far Cry je dobrá dojná kráva, tak proč to tím nepodtrhnout, aby neztráceli zisky...

+2/0
22.2.2016 21:40

A74l44e60x20a19n40d46r 63C55h61y19t33i50l 2954942155661

Hra by tedy mela byt prodelecna a neinovativni, abyste byl spokojen?

Nektere myslenkove pochody opravdu nechapu.

FarCry znacka je zaruka v nazvu, ze lide, kterym se libila 1,2,3 a 4, budou zrejme spokojeni a titul by si mohli koupit bez obav. Kdyby prisli s novym nazvem, meli by to se zisky a propagaci o dost tezsi.

+1/−2
23.2.2016 9:59

O32n63d57r55a 56V26l75k 9404276720979

Přesně o tomhle jsem mluvil! Takže když vyjde nová hra s názvem Star Wars a děj se bude odehrávat ve středověku s ohnivými meči tak je to v pořádku? Přesně tohle jste teď řekl....

Je to jenom Grindování značky nic víc

0/−1
28.2.2016 12:34

A33l86e27x42a44n97d10r 19C40h25y84t63i29l 2774742865331

Pokud to bude napriklad o 1500 let zpet a bude se resit flora a fauna na planete Tatoine, tak mi to prijde naprosto v poradku, pokud to bude delat stejne studio.

A abych to ohodnotil, nejdrive bych si to zahral. To bude mezi nami asi ten hlavni rozdil

+1/0
28.2.2016 17:43

J48a36n 57N46o93v61á46k 9237652947277

Tak třeba Call Of Duty bylo taky z prostředí druhé světové války a najednou bum - Modern Warfare.

0/0
22.2.2016 19:13

O28n84d78r90a 67V48l39k 9674436750889

U CoD se mění akorát prostředí a zbraně... jinak je vše stejné a mimo to, do budoucnosti se pokračuje mnohem líp, než bez žádné spojitosti o x tisíc let zpátky

+2/−1
22.2.2016 21:44

A52l95e84x73a51n46d98r 38C77h81y38t51i91l 2904252605391

Takze o budoucnost vs. 100 historie let nevadi, ale 10000 let uz jo?:D

Jezis, tohle je tak hloupy, az se tomu musim smat.

+1/−2
23.2.2016 10:02

O34n80d28r77a 12V81l90k 9554456930959

Evidentně jsi to nepochopil, jdi dál..

Série CoD se snaží být furt stejná, a proč by taky ne? Proč každý má pocit, že s každým dílem musí být obrat o 180°?

0/0
28.2.2016 12:40

A79l48e16x52a56n58d82r 60C61h30y20t10i23l 2374272455881

Taky CoD stoji uz dlouho za vyliz.....

Protoze vychazi novy dil, nikoliv DLC, takze inovace musi(mela by) byt citelna.

0/0
28.2.2016 17:49
Foto

J42a86k10u52b 87R10a43i62d57a 5208496239934

Nebo co kdyby, proboha, vyšel třeba Sherlock odehrávající se v současnosti... počkat, to se vlastně stalo a docela dobře to fungovalo, protože esence Sherlocka nebyla v proprietách z 19. století, ale v něčem trochu jiném.

+2/0
23.2.2016 9:19

T16o51m13á57š 39T75ö84k93ö42l17y 7636970181244

Možná proto máte Dalece Plakat :) .

0/0
23.2.2016 15:54

M79i14r50o84s46l12a22v 57Š93e52v91č47í72k 8898981472

se podívejte na hry se jménem Tom Clancy. Třeba Rainbow six, které je od vydání Raven Shieldu (který považuji už za slabý) naprostý shit a nemá s původní myšlenkou vůbec nic společného.

Far Cry jen změnil prostředí, ale hratelnost a cíl je stále stejný. Narozdíl od R6, které zmutovalo ze simulace na arkádovitý konzoloidní odpad...

0/0
24.2.2016 10:09

M43a47r67t12i14n 57B20a78ž87a69n13t 6475538919882

Těsně před vydáním jsou všechny hry recenzované jako super, skvělé, perfektní a tak dál. Takže radši počkám.

+3/0
22.2.2016 15:12

J88a90n 28N81o52v68ý 3638753909157

Těším se.Far Cry Primal může být hra o které budou dnešní děti za dvacet let mluvit jako o ternu doby a děti té doby se jim budou smát, že dnes už frčí virtuální realita...

0/0
22.2.2016 14:44
Foto

N57a57t59á64l90i12e 94S94v94o73b25o40d15o20v32á 2934718964762

Jen drobnost - hned v titulku překlep ve slově recenze. Neberte to jako kritiku, stát se to může každému zvlášť u dlouhých článků pokud po Vás nikdo nedělá korekturu. Jinak super :)

0/0
22.2.2016 14:22
Foto

O98n73d13ř11e63j 12Z55a53c18h 3553770783712

Opraveno, díky za upozornění.

0/0
22.2.2016 14:24
Foto

V75l96a55d98i59m23í95r 66K17r52o58u28p72a 8577858181582

Tak si ještě prosím opravte údaj o datu vydání hry na začátku článku. Myslím, že 23.2.2015 to už asi nebude...

+1/0
22.2.2016 15:36
Foto

O96n66d97ř91e40j 53Z56a95c62h 3443580863482

Také díky

0/0
22.2.2016 16:15
Foto

V26l93a53d63i18m63í33r 43K57r11o20u90p31a 8537818891542

A ještě jeden asi hloupý dotaz - na PS3 to nebude...?

0/0
22.2.2016 15:37
Foto

O69n45d58ř95e80j 22Z72a83c65h 3123520623602

Nebude. Zítra to vychází na PS4 a XB1, 1. března pak na PC (Win).

0/0
22.2.2016 16:16
Foto

V60l17a30d13i42m33í29r 92K76r53o35u25p48a 8657878111192

No nic, další konzoli si kupovat nebudu. Díky za info.

0/0
22.2.2016 16:44
Foto

J98a73k16u17b 74R22a37i52d44a 5818806799514

Mám pocit, že na zpravodajských webech často (kvůli rychlosti) vychází články a teprve potom na ně jde korektor. I když zrovna u her to možná nebude ten případ.

0/0
24.2.2016 14:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.