Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Experiment, který vyšel. Pravěký Far Cry Primal má tah na bránu

Kdysi dávno byl život na Zemi velmi nebezpečný. O nadvládu sváděly boj pravěké kmeny a krev tekla proudem. A to je naprosto ideální látka ke zpracování pro sérii Far Cry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P36e94t92r 80M21i73k51e88š 4410211876664

Mno včera jsem to začal hrát a jo je to pecka. Příběh nic moc, ale do tý doby to prostě sedí ( ono co jinýho tam taky vymyslet že jo ). Prostředí nádherný. A gameplay je stále hodně dobrej. A to zasazení do pravěku je velice ale velice osvěžující oproti všem těm fantasy rpg a moderním střílečkám. Za mě se to ubi dost povedlo a jsem rád že jsem to koupil.

Co se týče hodnocení je zajímaví, že nejvíc tu hru hejtujou lidi, který jí znaj jenom z videí kdežto ti co jí skutečně hráli jí ve většině případů chválej. 90% je za mě asi trochu moc ale takovejch 80% bych se vůbec dát nebál.

0/0
29.2.2016 9:59

J63i34ř36í 40S72o85j58k40a 5398982271688

dle rozdílu v hodnocení je jasné že tentokrát mají hráči rozum a nepovažují toto přeskynované DLC Far Cry 4 za plnohodnotnou hru R^R^

+1/−1
26.2.2016 20:09

V34l89a63s65t72i19m81i82l 62S45v76o78b55o28d78a 7733768635284

Když i recenzent dnes uznává: "Slabý příběh", tak to musí být už opravdu katastrofa :-).

+3/0
25.2.2016 23:41

M23a32r96t66i44n 65B98a97ž46a70n83t 6765378779342

Redakce 90% a čtenáři 42% ?? Co je špatně, a komu bch měl věřit?

+2/0
25.2.2016 13:21

V55l30a19s84t25i32m38i14l 14S28v57o56b83o53d16a 7833638755794

Už 38% ;-D.

+2/0
25.2.2016 23:29

A13l45e37x33a29n10d73r 20C45h21y77t68i48l 2114312715571

Metacritic 66 od uzivatelu, 76 od recenzentu. Od 1.3. to ma byt na Steamu, tak uvidime.

0/0
28.2.2016 17:53

A64l90e48x95a84n27d91r 48C86h19y24t53i39l 2864302105561

Mimoto je potreba si uvedomi, ze spousta lidi, kteri si to ani nezahraji, natoz koupi, to musi trochu pohejtovat. Kazdy takovy muze dat hre 0. Takze hodnoceni ctenaru bych v tuto chvili bral s notnou rezervou.

+2/−1
28.2.2016 18:01

P74a87t28r96i89k 84P50í21c92h92a36l 4592196547

Totální kopie minulých dílů. Žádná inovace. Úkoly furt dokola. Zbytečná hra. Kdo nehrál 3-4 ok jinak ne.

+2/0
24.2.2016 15:56

V62l81a58s29t71i37m83i27l 27S44v83o41b90o59d65a 7153338565674

To je klasika, takhle se dnes dělají hry - druhý díl je přeskinovaný ten první. Vrchol této "tvorby" pak představuje např. "Truck Simulator" od jedné nejmenované české společnosti, věc jinak s poměrně velkým potenciálem, bohužel, nejenže to je série "reskinů" :-), ale i herní náplň jednoho dílu je tak na cca necelé dvě hodiny, pak je to jen nudná šeď opakování.

Když tomu všemu recenzenti dávají obvykle 80%+ a hloupý lid to kupuje, bohužel, nic se nezmění. Ono už se tedy leccos trochu změnilo, ale ten podíl těch největších rozpočtů drží právě tento herní odpad. Bohužel.

0/0
25.2.2016 23:37

J90a36n 42K52o59h73l 4163967831914

Jo, to prostředí mi přijde zajímavý, ale ne za plnou cenu. Příběh dává kupodivu větší smysl než u čtyřky, kdy se musíte cestou na hřbitov prostřílet celým fiktivním státem (ten alternativní konec byl stejně nejlepší).

Taky mi uniká smysl poznámky v článku o luku a šípech. Je to v podstatě jediná zbraň, kterou od trojky používám. Bohužel čtyřka stealth postupu zrovna nenahrávala.

0/0
23.2.2016 19:10

J34o65s87e77f 63J60u71h80á67s57z 1729722568

Já bych si to rád zkusil, ale na steamu za 60 euro (cca 1.620 Kč) a včera v JRC za 1.500 Kč. Jelikož je to hra od Ubisoftu, navíc Far Cry, který bylo vždycky o volnosti a jinak hodně nudný vše ostatní, tak se mi za to tuhle cenu dávat nechce. Počkám si až budou za půl roku nějaký slevy a koupím si to třeba za 6-8 stovek, protože nečekám žádnou revoluci.

+2/0
23.2.2016 9:19

T70i82b22o57r 93V90i54z86v68a78r91y 9274284303385

Dá se sehnat pod tisíc Kč .

0/0
23.2.2016 18:37
Foto

M97i54c65h39a98l 35S92i78n95g63r 6377983921346

Na Steamu nebo v českých obchodech kupuje hry jen blázen. Mrkněte např. na http://www.allkeyshop.com/blog/buy-far-cry-primal-cd-key-compare-prices/ , dá se sehnat za cca 30 EUR (cca 820 Kč).

+1/−1
23.2.2016 21:58

J65o98s93e27f 78J70u69h47á25s22z 1159392148

Mno blázen ... v českých obchodech si hru koupím, pokud k ní mám nějaký (sentimentální většinou) vztah a chci mít fyzickou kopii a na steamu naopak pouze ve slevách. Není to zas takové bláznovství :) Každopádně se na ten odkaz mrknu, díky za tip.

+1/0
24.2.2016 9:37

O65n86d95ř59e44j 39M43a81r23e90k 2422727312765

souhlas

0/−1
25.2.2016 0:49

B14a26r93t65o91l60o61m13ě79j 97K98u49s 2585686601383

Moc fajn recenze R^

+2/−2
23.2.2016 8:12

P53e34t69r 30K37ř90í98ž 2133914681591

Jo tak na konzole.. proto to vypada tak priserne..

+5/−7
22.2.2016 23:08

P51e51t17r 60K53o57p93l64í30k 7317558239775

Opravdu nechápu, co by mě na téhle hře mělo bavit? Tak půl hodinky by mě to snad zabavilo, ale dál jen nuda, nuda, nuda, nuda, ...

+3/0
22.2.2016 22:37

D51a61v17i96d 59C93s79u74c31s84k47a 6189136109496

A už jsi to zkusil? :D

+3/−4
22.2.2016 22:40

P23e26t89r 72K32o11p19l60í71k 7477558919645

Viděl jsem videa, to mi stačilo. :)

+2/−3
23.2.2016 0:08

A13l39e16x97a21n91d77r 74C83h11y52t97i88l 2834302665681

jojo, to je asi jako hodnotit film podle traileru, ale at si kazdy dela co chce, mame demokracii

+7/−3
23.2.2016 9:54

D51a50v56i53d 50C13s40u81c89s75k42a 6119446599146

Tady v Anglii jsem na to v regálu koukal už v sobotu. Čekal jsem na recenzi na bonuswebu a zítra pro to jdu. Moc se těším! Díky za recenzi.

+3/−4
22.2.2016 22:27

O12n24d70ř90e77j 49M95a21r32e74k 2382247472745

90 % si dělá autor srandu, jako za co ?

za pěknou grafiku ??? to má dnes každá lepší hra

za zvuky ???? to samé co u grafiky

víc jsem se toho z recenze nedozvěděl, vlastně jo že je to z pravěku, že tam nejsou kvéry a můžu si ochočit zviřááátka ;-D

+7/−7
22.2.2016 22:13

T43o27m88á92š 13S94l14a45d21k62ý 4363751253319

Já si myslím, že to bude super hra. Grafika vypadá famózně a prostředí jen z těch ukázek mě zcela pohltilo. To že tu nejsou střelné zbraně není na škodu, ba naopak. Pořád si stěžujeme, že hry jsou málo inovativní a na jedno brdo. Primal nebude. Vždyť možnosti si ulovit mamuta, který je již dávno vyhynulým druhem, pouze oštěpy a šípy je prostě mazec! Ubisoft přišel s něčím úplně novým (ano, herní mechanismy se hodně podobají předešlým dílům, ale proč měnit něco, co funguje) a necháme se překvapit, jak to bude ve skutečnosti a jak vše spolu bude fungovat. :-)

+10/−2
22.2.2016 17:44

O25n45d72ř49e51j 48M94a73r22e39k 2882297542385

jo to bude bavit dlouho lovit mamuty ;-D

+2/−5
22.2.2016 22:14

O33n77d22r87a 92V16l55k 9584526170409

Mě pravěk nikdy nebral... ale pravěk zrovna řešit nehci. Víc mě štvě skutečnost, že to nese název Far Cry... kruci drát! Když už jednou vyjde hra, která nese určité jméno, tak by logicky a očekávaně měl přijít tématicky či dějově stejný titul... kvůli tomu se snad ty názvy přejímají ne? Nebo mi snad něco uchází? ...Představte si kdyby pod LOTRem vyšel díl z budoucnosti, nebo zas v SW díl ze středověku....sakra já chci hrát/vidět stejně naladěný titul a né úplně něco jiného, nedává to smysl! A to se přesně děje u Far Cry.

Není to jen blbý název, má to své důležité opodstatnění. Pro mě už je Far Cry definitivně mrtvý titul.

Toť vše k mému skromnému názoru

+7/−6
22.2.2016 17:44

T64o10m66á13š 18S64l12a33d74k95ý 4853111883729

Rozdíly mezi 1. a dalšími díly Far Cry byly taky hodně velké. Moc toho společného s jedničkou neměly a i přesto jsme se ji zamilovali. Ale chápu, že pravěk není pro každého. Stejně jako mě například nebere fantasy svět a takové hry jsou pro mě mrtvé.

+1/0
22.2.2016 17:53

A98n79d69r14e58j 14B82r49a74b21e42c 4492471817194

Maximalni nesouhlas. Prave takhle si predstavuju dalsi dily her. Sdili zakladni koncepty hry, zaroven jsou inovativni a neboji se experimentovat. Far Cry Primal na me pusobi skvelym dojmem, stejne jako se mi libil posun od BioShocku k BioShocku Infinite.

+14/−1
22.2.2016 17:57

O74n66d91r65a 18V85l47k 9384706130739

Bioshock je teda hodně špatný příklad, ten se od tématu nijak neodvrátil, zůstal to furt dobrý Bioshock a nepotřeboval tak drastickou změnu prostředí

Já to spíš vidím tak, že už nebyli schopni vymyslet následující téma, tak přišli prostě s pravěkem a že titul Far Cry je dobrá dojná kráva, tak proč to tím nepodtrhnout, aby neztráceli zisky...

+2/0
22.2.2016 21:40

A85l95e79x42a46n76d32r 25C93h36y85t53i92l 2124572255341

Hra by tedy mela byt prodelecna a neinovativni, abyste byl spokojen?

Nektere myslenkove pochody opravdu nechapu.

FarCry znacka je zaruka v nazvu, ze lide, kterym se libila 1,2,3 a 4, budou zrejme spokojeni a titul by si mohli koupit bez obav. Kdyby prisli s novym nazvem, meli by to se zisky a propagaci o dost tezsi.

+1/−2
23.2.2016 9:59

O54n69d67r27a 29V24l98k 9384936450809

Přesně o tomhle jsem mluvil! Takže když vyjde nová hra s názvem Star Wars a děj se bude odehrávat ve středověku s ohnivými meči tak je to v pořádku? Přesně tohle jste teď řekl....

Je to jenom Grindování značky nic víc

0/−1
28.2.2016 12:34

A86l60e51x97a11n83d27r 86C69h42y73t65i27l 2314872815881

Pokud to bude napriklad o 1500 let zpet a bude se resit flora a fauna na planete Tatoine, tak mi to prijde naprosto v poradku, pokud to bude delat stejne studio.

A abych to ohodnotil, nejdrive bych si to zahral. To bude mezi nami asi ten hlavni rozdil

+1/0
28.2.2016 17:43

J22a97n 62N59o70v23á82k 9107442567667

Tak třeba Call Of Duty bylo taky z prostředí druhé světové války a najednou bum - Modern Warfare.

0/0
22.2.2016 19:13

O80n79d13r52a 40V51l38k 9434846860519

U CoD se mění akorát prostředí a zbraně... jinak je vše stejné a mimo to, do budoucnosti se pokračuje mnohem líp, než bez žádné spojitosti o x tisíc let zpátky

+2/−1
22.2.2016 21:44

A19l83e69x54a91n80d13r 50C94h40y41t20i25l 2944812305251

Takze o budoucnost vs. 100 historie let nevadi, ale 10000 let uz jo?:D

Jezis, tohle je tak hloupy, az se tomu musim smat.

+1/−2
23.2.2016 10:02

O46n67d96r65a 37V60l15k 9884386310349

Evidentně jsi to nepochopil, jdi dál..

Série CoD se snaží být furt stejná, a proč by taky ne? Proč každý má pocit, že s každým dílem musí být obrat o 180°?

0/0
28.2.2016 12:40

A74l92e54x96a12n69d88r 77C89h25y31t11i96l 2934612355481

Taky CoD stoji uz dlouho za vyliz.....

Protoze vychazi novy dil, nikoliv DLC, takze inovace musi(mela by) byt citelna.

0/0
28.2.2016 17:49
Foto

J69a86k56u57b 31R22a95i26d88a 5858806339634

Nebo co kdyby, proboha, vyšel třeba Sherlock odehrávající se v současnosti... počkat, to se vlastně stalo a docela dobře to fungovalo, protože esence Sherlocka nebyla v proprietách z 19. století, ale v něčem trochu jiném.

+2/0
23.2.2016 9:19

T65o62m59á78š 74T12ö85k44ö17l54y 7166140391984

Možná proto máte Dalece Plakat :) .

0/0
23.2.2016 15:54

M24i66r10o70s75l34a65v 29Š50e73v75č53í79k 8578791222

se podívejte na hry se jménem Tom Clancy. Třeba Rainbow six, které je od vydání Raven Shieldu (který považuji už za slabý) naprostý shit a nemá s původní myšlenkou vůbec nic společného.

Far Cry jen změnil prostředí, ale hratelnost a cíl je stále stejný. Narozdíl od R6, které zmutovalo ze simulace na arkádovitý konzoloidní odpad...

0/0
24.2.2016 10:09

M83a17r54t35i59n 67B51a27ž28a59n49t 6145618429502

Těsně před vydáním jsou všechny hry recenzované jako super, skvělé, perfektní a tak dál. Takže radši počkám.

+3/0
22.2.2016 15:12

J53a90n 22N81o59v87ý 3248153979967

Těším se.Far Cry Primal může být hra o které budou dnešní děti za dvacet let mluvit jako o ternu doby a děti té doby se jim budou smát, že dnes už frčí virtuální realita...

0/0
22.2.2016 14:44
Foto

N46a22t84á12l31i31e 37S63v94o70b97o58d14o49v55á 2244828524252

Jen drobnost - hned v titulku překlep ve slově recenze. Neberte to jako kritiku, stát se to může každému zvlášť u dlouhých článků pokud po Vás nikdo nedělá korekturu. Jinak super :)

0/0
22.2.2016 14:22
Foto

O83n61d66ř18e32j 31Z61a66c75h 3303330683122

Opraveno, díky za upozornění.

0/0
22.2.2016 14:24
Foto

V55l37a23d55i65m24í95r 37K22r49o66u70p52a 8937858721352

Tak si ještě prosím opravte údaj o datu vydání hry na začátku článku. Myslím, že 23.2.2015 to už asi nebude...

+1/0
22.2.2016 15:36
Foto

O44n15d71ř88e24j 45Z78a14c61h 3803690633602

Také díky

0/0
22.2.2016 16:15
Foto

V43l70a11d95i13m76í36r 10K58r67o55u87p71a 8227108461792

A ještě jeden asi hloupý dotaz - na PS3 to nebude...?

0/0
22.2.2016 15:37
Foto

O36n74d93ř50e85j 28Z96a22c41h 3913430513132

Nebude. Zítra to vychází na PS4 a XB1, 1. března pak na PC (Win).

0/0
22.2.2016 16:16
Foto

V43l36a73d60i16m95í68r 56K90r19o45u35p85a 8477258111512

No nic, další konzoli si kupovat nebudu. Díky za info.

0/0
22.2.2016 16:44
Foto

J32a78k66u80b 53R93a69i20d56a 5528136829714

Mám pocit, že na zpravodajských webech často (kvůli rychlosti) vychází články a teprve potom na ně jde korektor. I když zrovna u her to možná nebude ten případ.

0/0
24.2.2016 14:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.