Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Letošní DOOM je dokonalý, nebýt síťové hry

Kampaň v DOOMu je přesně taková, jakou jsme si ji vysnili. Vývojáři perfektně vyvažují mezi klasickou hratelností a moderními inovacemi. Výsledek tak působí jako akce ze staré školy, aniž by zcela zamrzl v minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O35n79d21ř77e11j 46K30i14r89á85l58y 8473166273845

iddqd,idkfa,idclip to už z hlavy nevymažeš, stejně jako Big bosse co vydrží i přes ,20 přímích raket a člověk dvě do zdi, a kantnutýřkonečně se nebudu muset plazit po zdech jako v současných 3D hrácha schovávat,ale rozdám si to na čistou férovku jedens BFG proti všem pekelných šílenců

0/0
24.5.2016 18:13

M97a97r33e10k 10L75u33č81i73n 4840908791555

Vynikající optimalizace. Hraji na své stařičké konfiguraci, většina efektů pozapínaná, nastavení medium nebo high, rozlišení 1920x1080. Intel Core 2 Duo, 3Ghz, 8GB RAM, Nvidia GeForce GTX 660, 2GB. Nádherně hratelné, plynulé. Jednou za čas malý záškub.

0/0
23.5.2016 5:31

J30a96n 51F42r86i63d28r83i14c66h 6945878759573

MP tam byt nemusel. SP je prostě doom. ten feel z toho je.

0/0
22.5.2016 22:40
Foto

J56a36k35u65b 64R65a47i26d87a 5418656489794

Tak jsem Dooma koupil, stáhnul a následně mi to zamrzlo už na logu Bethesdy. Ale zjevně stačilo jen aktualizovat ovladače ke grafice. Teď mi to jede na vcelku slušné nastavení a nějaké poklesy FPS jsem pozoroval možná tak jen třikrát (za těch pět hodin, co jsem zatím nahrál). Nezamrzlo mi to ještě ani jednou. Tolik jen k optimalizaci a taky příp. rada pro ostatní: aktualizujte.

+4/0
18.5.2016 8:12

A61n93d29r96e54j 25B32r61a56b97e93c 4282321227284

To zamrznuti se stane jen, kdyz zacnete napoprve neco mackat a nenechate to dobehnout. Pri prvnim spusteni se kazdopadne video nacita ultra pomalu. Ale kdyz to nechate byt, je to uz pak porad v pohode. Zvlastni je, ze ten problem meli uz v bete a nezmizel :)

0/0
18.5.2016 15:23

M13a20r56t52i52n 49V96a25l18e29n53t63a 2667878407

Máte pravdu, měli to levnější. V zaslepení jsem na amazon úplně zapomněl a jinde chtěli za poštovný pomalu to co za hru... Ale na radosti mě to neubírá :-)

0/0
18.5.2016 7:59

M13a62r35t68i98n 85V59a51l71e35n28t58a 2627188127

Tak a sběratelská edice už frčí domu. Těch 10 kousků co bylo v celý ČR bylo vyprodáno asi tak za 5 sekund ;-D Takže se vlástně můžu považovat za šťastlivce že jsem na to stihnul kliknout včas. :-)

0/0
17.5.2016 19:02

T53o46m62á36š 68V45e88s26e50l63ý 5524743753439

Amazon až dom a ještě v den vydání:) Navíc u nás byla dražší, pokud vím, ne?

0/0
18.5.2016 0:05

J86o36s90e58f 93J71u34h28á46s61z 1759402848

Doom jsem viděl u kamaráda na PS4 --> první nebo druhá mise někde venku... výsledek byl ten, že jsem asi po 30-45 minutách kamarádovi poděkoval a nezaujatě šel domů. Pokud je tohle pro recenzenta dokonalost, tak upřímně lituju jeho chudý herní život R^

0/−9
17.5.2016 14:51

A38n92d89r41e93j 71B70r65a26b94e31c 4982241617984

Ach ten pocit, ze "muj nazor je ten nejlepsi". Me treba vubec nebavi ty pseudo filmove tituly, ktere se tvari jako hry. Vsechny Uncharted, Tomb Raideri a podobne jsou pro me naprosta nuda. Ale respektuju, ze jinym lidem se to libi. Ja potrebuju vyzvy a tezke hry.

+4/−1
17.5.2016 18:21
Foto

J82a93k33u52b 71R25a79i75d33a 5868376889654

Souhlasím, i když nejde mi ani tak o obtížnost. Celé roky jsem hrál nové střílečky a pořád si říkal, že jsou super, hlavně co se realističnosti a vyprávění příběhu týče, ale že starého Dooma 1 a 2 nic pořád nepřekonalo v té radosti ze zběsilé akce a v prostém odkrouhnutí pěti impů jednou ranou z brokovnice (a nepočítám teď parodie, tj. kupř. Serious Sam). A teď, když hraju Dooma 4 a s patnácti životy couvám zpátky do úzké chodby, zatímco do toho zatraceného kakodémona láduju olovo a doufám, že už brzy chcípne, protože jinak chcípnu já... tak to je přesně ten styl, jaký mě bavil na prvních dvou Doomech.

+1/0
18.5.2016 8:09
Foto

J90a69k31u51b 39R51a97i83d55a 5908806189584

A pocity mám z toho super, jen mě zatím napadají dvě menší výtky: hudba v pekle je sice dobrá, ale na Marsu moc generická. Uvítal bych zas nějaké metalové fláky s kytarou jako ve starém Doomu. Však na to klidně mohli najmout nějakou středně známou kapelu, jako se to dělávalo v 90. letech. A pak je taky vtipná ta bethesdizace se všemi RPG prvky a ovládáním inventáře stejně pekelně zmateným jako ve Skyrimu nebo Falloutu.

0/0
18.5.2016 8:14

D47a65n36i76e95l 94E88r40b94e93n 4890601599186

No nevím, ale já teda souhlasím se vším, co Andrej napsal v recenzi - nejen, že jsem při hraní měl pocit, že hraju původní Doom I, II v novém kabátě, ale hlavně jsem se u hry neskutečně bavil - naposledy jsem se takto bavil snad u Half-life 2 (pokud nepočítám modifikace jako Brutal Doom apod.), což je už přes 10 let (což je taky docela smutný).

Tahle hra je možná to nejlepší, co jsem kdy hrál - tolik odkazů na první díly, takový množství easter eggů, výborná hratelnost, senzační grafika a tuny dalších věcí- já té hře můžu vytknout pouze to, že má asi 50GB. Jinak to je čistá dokonalost.

Ale to je jen můj názor (já jsem prostě pařan ze starý školy a nový tituly mě vůbec neberou) a chápu, že někdo tyhle hry nemusí.

0/0
17.5.2016 19:10

T14o16m62á52š 38V80e11s44e73l64ý 5784103393159

Pro Vás dokonalé je tu stále CoD a jiné "FPS" srágory:)

0/0
18.5.2016 0:05

M17i11c85h73a14e15l 87H13a79m38a 1962954932713

Ja vam nevim, me hra, kde vystrelim na zidli na koleckach, do skla, do vydejniho automatu, do zdi....a nic se nepohne, u vseho se zobrazi genericky zasah, ktery po nejake chvilce zmizi....me takova hra prijde odflaknuta.

A stale stejne nahodne se spawnujici prisery ve stejnem temnem prostredi mne take nebavi.

Za mne na konzoli asi dobry...ale na PC bych cekal vic..

0/−1
17.5.2016 11:44

T10o18m70á43š 35V45e45s41e27l20ý 5794733833829

K čemu je Vám zničitelné prostředí? Mimochodem spawn nepřátel v Doomovi je na podobné bázi. S tím rozdílem, že se spustí, jakmile aktivujete dveře atd. Chtít po Doomovi, aby mě zásahy, ničitelné prostředí je stejně logické, jako požadovat, aby v NFS bylo nutné tankovat.

0/0
17.5.2016 14:51

M85i36c46h89a86e87l 54H30a88m83a 1722564372753

Doom byl ve sve dobe nazyvan v recenzich technologickym zazrakem. Vyuzival moznosti tehdejsich stroju i enginu. Kdyz o 23 let pozdeji hraju jeho dalsi verzi, ocekavam stejnou zabavu, ocekavam podobnou "hratelnost", ale neocekavam stejna omezeni. Moc dobre si pamatuju jak postupem casu ve vsech hrach zacala pribyvat interakce s okolim, ac nemela na hlavni hru prilis vliv, vyvolavalo to pocit toho, ze si s tim autori dali praci.Kdyz porovnam Doom 2016 a Doom 1993, tak mi prijde ten starsi zabavnejsi.

+2/0
17.5.2016 15:05

T18o65m57á65š 79V91e72s40e39l42ý 5634963873959

Interakce? Myslíte jao "zničitelné" prostředí, autohealing, zjednodušené a naprosto hloupé koridory, kde člověk nemůže zabloudit? Mimochodem technologický zázrak byl zejména v tom, jak imitoval 3D prostředí:) To bylo na něm dokonalé, že dokázal obelstít a předstírat, že se jedná o 3D hru. Podobně jako Wolfenstein. Jenom přidal systém chytrých level designů, který simuloval 3D prostředí. Jinak omezení. Už jenom systém pohybu je to, v čem se DOOM v roce 2016 liší od toho v roce 1993. Ale zničitelné prostředí? K čemu?:-D Máte barely, tak si je zničte, ale aby jsi prostřelil zeď? Nebo to má být jako Battlefield, kde je zničitelné jenom něco? Nebo Crysis, který sice byl skvělý, ale ve své době prakticky nehratelný na počítačích, protože byl naprosto šílený na požadavky? Nebo mi prosím řekněte, co tam očekáváte....Protože pokud by bylo zničitelné prostředí, což není v 90% FPS, tak naprosto postrádá smysl prostředí, které je tam teď. Prostě nepotřebujete kartu, ale do zdi uděláte díru. Nebo neuděláte a dáváte pak falešný pocit zničitelného prostředí.

0/0
18.5.2016 0:10

M31i22c89h31a28e61l 65H89a50m19a 1512724812253

Me by stacilo, aby kdyz to napalim brokovnici do zidle, aby nezustala stat :) Porovnejte treba takovy Blood 2 z roku 98 s timto...

Pokud se s tim nechteji delat, at udelaji prostredi ve stylu UT, kde se nema co hybat. Ale ja kdyz vidim jak vedle zidle vybouchne barel a dana zidle se ani nepohne, tak mam proste pocit odflaktnute prace ;-)

+2/0
18.5.2016 11:47

V45l24a16d58i37s79l83a61v 40N86o10h53e53j53l 7718497128891

kde se to da prosim koupit? ja nikdy moc hry nekupoval ... zdravi vas vicemistr v Doomu v CR z '97 a '98 ;-D

+3/−1
17.5.2016 1:28
Foto

J65i42r40i 67K64o21c89m47a35n 5979244849825

Tak nastavit nejvyšší možné detaily a valit to i 200FPS není problém...

0/0
16.5.2016 22:54

P63e56t58r 33L79i14n83d23a35u65e43r 2214457767741

Jak vypadá DOOM na kartě za 30k? Docela podobně jako na mé GTX 960 4GB ta 6k... i7 2,80 Ghz to sice brzdí, ale i tak se divím, že mi frčí.

Je to zatím supr hra, naprosto mi vyhovuje styl, který se vrací k původním kořenům, ačkoliv DooM 3 byl se svou hororovou atmosférou taky bezva, včetně RoE, kde se vrátila SShotgun. Tuším tady kandidáta na hru roku.

+1/0
16.5.2016 14:19

P88a26v86e59l 52P18o42s24p59í33š33i67l 3321394643975

co by ti na ty hre ten procak brzdil fakt nevim...

0/0
17.5.2016 14:01

T77o75m40á50š 29J72a48r86e35š 4752344320

je super jak to tu každý píše že mu jde hra na plný detail :D ale v dnešní době vám hra ani většinu lepšího nastavení neukáže pokud to vaše graf.karta nepodporuje ... např. DX12, textury na ultra (jen pri 4 a více GB paměti graf.karty) stereoscopické 3D .... mohu posudit z vl. zkušenosti přešel jsem z GTX570*2 v SLI na GTX980TI a je to docela rozdíl jen v division jsem skoro nepoznal rozdíly mezi min a max ....

0/0
16.5.2016 14:08

K30a93t89e89ř31i73n60a 75V54í15t51o68v13á 9325352655571

Hra jako taková je super, upgrady zbraní, efekty, atd. Vše už tu bylo zmíněno až na jedno - gameplay na nejtežší možnou úroveň na začátku je 8-9hod!! a ten závěr? Nejhorší zakončení jaký kdy mohlo být...

Mulťák připomíná quake a to si jdu už raději zahrát alfu UT :-P

0/0
16.5.2016 13:41

T74o29m24á57š 88V12e70s25e14l36ý 5124893203349

8-9 hodin jedině v případě, že jdeš přímo a nic nehledáš. Nejrychleji možné proběhnutí je zatím za 4 hodiny a 35 minut na nejvyšší obtížnost, ale tam jde vidět, že to hraje minimálně podruhé a jde pouze přímým směrem. Pokud člověk hledá tajemství atd. tak 12-15 hodin naprosto v pohodě.

+3/0
16.5.2016 15:21

J29a87k47u33b 69P11e59e17t 7563838592551

Tak to je smutný.

Pro mě je tohle jen hodně slabej odvar brutal doomu a grafika to fakt nezachrání...

0/0
18.5.2016 20:20
Foto

J41a37k26u74b 85R17a17i54d74a 5808466379234

Prosím vás, jak by mi to asi (ne)jelo s GTX 750, i7 a 8 GB RAM?

0/0
16.5.2016 9:00

M71i72c36h52a50l 16Š95a73f21r54á33n53e17k 3760131475507

ta grafika je bohužel hodně slabá, to je tak na low a to ještě s velmi nízkým frameratem.

0/−7
16.5.2016 9:04

M26a29r50e70k 35Z14a41h28r93a70d31i29l 6484749425881

Určitě líp než na low...

+3/0
16.5.2016 9:09

J61a60r91o55s29l51a34v 77H49o17r 7821190964824

Mno nevím, mám i3 (byť nový), GTX660 a jede to na high zcela plynule...Optimalizaci musím jen a jen pochválit!

+3/0
16.5.2016 9:11
Foto

J69a66k38u55b 40R75a12i19d39a 5548416809294

Tak, já když jsem zkoušel otevřenou betu, tak jsem byl asi tak na 5 FPS i v menu. Říkal jsem si, jestli to není jen špatně optimalizovaná beta, ale jistý si pak člověk není, že...

+1/0
16.5.2016 9:28

M86i57c97h77a65l 71Š92a25f31r82á94n25e48k 3780421865257

Pokud zcela plynule = 30 fps, tak v takovém frameratu bych takhle rychlou hru hrát opravdu nechtěl.. A víc to s vaším hw fakt nevidím.

0/0
16.5.2016 13:43
Foto

J16a57k57u37b 42R75a87i72d72a 5338586169284

Dík za reakci.

0/0
16.5.2016 14:07

M20i35c42h93a36l 98Š82a45f88r93á74n10e74k 3500891755967

To bylo na Jaroslava Jakube, má ještě o dost slabší procesor než vy :)

0/0
16.5.2016 14:25
Foto

J87a85k12u80b 96R14a48i53d97a 5848346549164

Myslel jsem i za tu první reakci.

0/0
16.5.2016 14:58

M64a73r14e95k 49Z10a88h48r94a96d96i31l 6404579825851

Minimum je

Intel Core i5-2400 or better / AMD FX-8320 or better

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) or better / AMD Radeon HD 7870 (2GB) or better

Takže by to mělo jít celkem slušně..

+2/0
16.5.2016 9:08
Foto

J51a98k89u83b 86R31a77i19d24a 5718816449184

Díky.

0/0
16.5.2016 14:06
Foto

L11u54k76á79š 25N88a78v59a73r61a 2508798101899

Já mám i5, 16 GB RAM a GTX 660Ti a rozjedu to na plné.

0/0
16.5.2016 10:11

T63o70m33á23š 28V95e53s17e10l47ý 5324383553599

Jaká i7. Není i7 jako i7:) Ale na normal by jste neměl mít problém a vypadá to i tehdy pěkně.

0/0
16.5.2016 10:16
Foto

J41a23k15u91b 87R92a28i26d81a 5418616969184

i7-4790 3.6 GHz.

0/0
16.5.2016 11:05

T33o11m29á89š 93V32e60s53e94l94ý 5754373363189

Tak to by neměl být problém:) Když na i5 3470 a R9 280X OC jede na high mezi 75-95 fps. Na tom samém procáku pak s R9 390 pak na ultra bez Blura mezi 75-110 fps.

+1/0
16.5.2016 12:09
Foto

J62a32k47u33b 65R57a65i54d81a 5738566619824

Dobře, díky za radu.

0/0
16.5.2016 14:06

L18i31b19o35r 14N93a94v34r27á16t24i71l 3836593634

I jako člověk, co u Dooma I a II proseděl nespočetně hodin a který byl zklamaný z Dooma 3, říkám jen jedno - součaný DOOM je prostě PECKA!

Neváhejte, je to megarychlá neustálá akce, perfektně vyvážená!

Trošku mě jen mrzí, že některé sekce musíte vystřílet, abyste mohli dál (takže hledání zkratek a miniútěků jako v Doom I a II už nefunguje), ale i tak to je jen minimální chyba na kráse!!!

+11/0
16.5.2016 8:44

P65e85t77r 83N34o70v80á91k 1255831959518

A jak je to s ukládáním rozehrané hry? Lze to uložit kdykoliv, jako ve starých střílečkách nebo jsou tam checkpointy?

0/0
16.5.2016 8:25

O36n59d53ř66e16j 85S10t51a28r89o11c80h 5130193112484

Verze pro PS4 používá checkpointy. Počítám, že to u PC bude stejné.

0/0
16.5.2016 8:56

P59e62t73r 11N90o79v76á97k 1495841809908

Achjo....

+2/0
16.5.2016 9:34

T91o47n22í82k 77K44u51t66t20m29a23n29n 6653688622

jj, checkpointy

0/0
16.5.2016 11:06

M84i81c67h81a84l 21P27í28c23h92a 4265743381206

Recenze je psana stylem ostrileneho mazaka, ktery uz ma neco za sebou, jen nevim jestli totez co v recenzi, oceni i dnesni nactileni prani, kteri stareho Dooma nikdy nehrali.

+13/0
16.5.2016 8:04

M67i85c25h93a62l 38P45í22c65h39a 4455983801346

Pařani :-)

+1/0
16.5.2016 8:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.