Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Letošní DOOM je dokonalý, nebýt síťové hry

Kampaň v DOOMu je přesně taková, jakou jsme si ji vysnili. Vývojáři perfektně vyvažují mezi klasickou hratelností a moderními inovacemi. Výsledek tak působí jako akce ze staré školy, aniž by zcela zamrzl v minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O50n11d58ř11e76j 17K21i25r56á77l60y 8183496403975

iddqd,idkfa,idclip to už z hlavy nevymažeš, stejně jako Big bosse co vydrží i přes ,20 přímích raket a člověk dvě do zdi, a kantnutýřkonečně se nebudu muset plazit po zdech jako v současných 3D hrácha schovávat,ale rozdám si to na čistou férovku jedens BFG proti všem pekelných šílenců

0/0
24.5.2016 18:13

M28a31r75e67k 74L74u89č48i54n 4640888441335

Vynikající optimalizace. Hraji na své stařičké konfiguraci, většina efektů pozapínaná, nastavení medium nebo high, rozlišení 1920x1080. Intel Core 2 Duo, 3Ghz, 8GB RAM, Nvidia GeForce GTX 660, 2GB. Nádherně hratelné, plynulé. Jednou za čas malý záškub.

0/0
23.5.2016 5:31

J48a63n 32F57r91i71d32r90i74c18h 6175358129413

MP tam byt nemusel. SP je prostě doom. ten feel z toho je.

0/0
22.5.2016 22:40
Foto

J78a55k64u67b 34R61a84i64d22a 5368696259764

Tak jsem Dooma koupil, stáhnul a následně mi to zamrzlo už na logu Bethesdy. Ale zjevně stačilo jen aktualizovat ovladače ke grafice. Teď mi to jede na vcelku slušné nastavení a nějaké poklesy FPS jsem pozoroval možná tak jen třikrát (za těch pět hodin, co jsem zatím nahrál). Nezamrzlo mi to ještě ani jednou. Tolik jen k optimalizaci a taky příp. rada pro ostatní: aktualizujte.

+4/0
18.5.2016 8:12

A74n21d19r55e21j 28B75r90a17b23e38c 4602571687744

To zamrznuti se stane jen, kdyz zacnete napoprve neco mackat a nenechate to dobehnout. Pri prvnim spusteni se kazdopadne video nacita ultra pomalu. Ale kdyz to nechate byt, je to uz pak porad v pohode. Zvlastni je, ze ten problem meli uz v bete a nezmizel :)

0/0
18.5.2016 15:23

M37a55r66t60i48n 72V57a69l98e98n30t19a 2707638977

Máte pravdu, měli to levnější. V zaslepení jsem na amazon úplně zapomněl a jinde chtěli za poštovný pomalu to co za hru... Ale na radosti mě to neubírá :-)

0/0
18.5.2016 7:59

M19a30r31t55i55n 25V62a97l60e23n82t64a 2867488507

Tak a sběratelská edice už frčí domu. Těch 10 kousků co bylo v celý ČR bylo vyprodáno asi tak za 5 sekund ;-D Takže se vlástně můžu považovat za šťastlivce že jsem na to stihnul kliknout včas. :-)

0/0
17.5.2016 19:02

T38o73m14á26š 89V84e79s12e63l37ý 5124633493569

Amazon až dom a ještě v den vydání:) Navíc u nás byla dražší, pokud vím, ne?

0/0
18.5.2016 0:05

J22o97s66e30f 52J25u29h39á35s22z 1299212928

Doom jsem viděl u kamaráda na PS4 --> první nebo druhá mise někde venku... výsledek byl ten, že jsem asi po 30-45 minutách kamarádovi poděkoval a nezaujatě šel domů. Pokud je tohle pro recenzenta dokonalost, tak upřímně lituju jeho chudý herní život R^

0/−9
17.5.2016 14:51

A10n35d88r91e82j 60B57r90a45b66e47c 4182341497284

Ach ten pocit, ze "muj nazor je ten nejlepsi". Me treba vubec nebavi ty pseudo filmove tituly, ktere se tvari jako hry. Vsechny Uncharted, Tomb Raideri a podobne jsou pro me naprosta nuda. Ale respektuju, ze jinym lidem se to libi. Ja potrebuju vyzvy a tezke hry.

+4/−1
17.5.2016 18:21
Foto

J91a27k22u98b 58R14a11i84d97a 5658946359194

Souhlasím, i když nejde mi ani tak o obtížnost. Celé roky jsem hrál nové střílečky a pořád si říkal, že jsou super, hlavně co se realističnosti a vyprávění příběhu týče, ale že starého Dooma 1 a 2 nic pořád nepřekonalo v té radosti ze zběsilé akce a v prostém odkrouhnutí pěti impů jednou ranou z brokovnice (a nepočítám teď parodie, tj. kupř. Serious Sam). A teď, když hraju Dooma 4 a s patnácti životy couvám zpátky do úzké chodby, zatímco do toho zatraceného kakodémona láduju olovo a doufám, že už brzy chcípne, protože jinak chcípnu já... tak to je přesně ten styl, jaký mě bavil na prvních dvou Doomech.

+1/0
18.5.2016 8:09
Foto

J43a77k13u70b 72R86a43i63d12a 5228706659954

A pocity mám z toho super, jen mě zatím napadají dvě menší výtky: hudba v pekle je sice dobrá, ale na Marsu moc generická. Uvítal bych zas nějaké metalové fláky s kytarou jako ve starém Doomu. Však na to klidně mohli najmout nějakou středně známou kapelu, jako se to dělávalo v 90. letech. A pak je taky vtipná ta bethesdizace se všemi RPG prvky a ovládáním inventáře stejně pekelně zmateným jako ve Skyrimu nebo Falloutu.

0/0
18.5.2016 8:14

D63a16n30i63e14l 17E94r88b16e30n 4120981939196

No nevím, ale já teda souhlasím se vším, co Andrej napsal v recenzi - nejen, že jsem při hraní měl pocit, že hraju původní Doom I, II v novém kabátě, ale hlavně jsem se u hry neskutečně bavil - naposledy jsem se takto bavil snad u Half-life 2 (pokud nepočítám modifikace jako Brutal Doom apod.), což je už přes 10 let (což je taky docela smutný).

Tahle hra je možná to nejlepší, co jsem kdy hrál - tolik odkazů na první díly, takový množství easter eggů, výborná hratelnost, senzační grafika a tuny dalších věcí- já té hře můžu vytknout pouze to, že má asi 50GB. Jinak to je čistá dokonalost.

Ale to je jen můj názor (já jsem prostě pařan ze starý školy a nový tituly mě vůbec neberou) a chápu, že někdo tyhle hry nemusí.

0/0
17.5.2016 19:10

T94o34m14á92š 27V64e32s81e11l88ý 5434473603629

Pro Vás dokonalé je tu stále CoD a jiné "FPS" srágory:)

0/0
18.5.2016 0:05

M84i37c24h98a37e92l 18H46a78m76a 1122894282243

Ja vam nevim, me hra, kde vystrelim na zidli na koleckach, do skla, do vydejniho automatu, do zdi....a nic se nepohne, u vseho se zobrazi genericky zasah, ktery po nejake chvilce zmizi....me takova hra prijde odflaknuta.

A stale stejne nahodne se spawnujici prisery ve stejnem temnem prostredi mne take nebavi.

Za mne na konzoli asi dobry...ale na PC bych cekal vic..

0/−1
17.5.2016 11:44

T54o70m82á68š 73V92e34s67e77l18ý 5774483403419

K čemu je Vám zničitelné prostředí? Mimochodem spawn nepřátel v Doomovi je na podobné bázi. S tím rozdílem, že se spustí, jakmile aktivujete dveře atd. Chtít po Doomovi, aby mě zásahy, ničitelné prostředí je stejně logické, jako požadovat, aby v NFS bylo nutné tankovat.

0/0
17.5.2016 14:51

M33i29c74h70a69e43l 36H31a91m86a 1982654262863

Doom byl ve sve dobe nazyvan v recenzich technologickym zazrakem. Vyuzival moznosti tehdejsich stroju i enginu. Kdyz o 23 let pozdeji hraju jeho dalsi verzi, ocekavam stejnou zabavu, ocekavam podobnou "hratelnost", ale neocekavam stejna omezeni. Moc dobre si pamatuju jak postupem casu ve vsech hrach zacala pribyvat interakce s okolim, ac nemela na hlavni hru prilis vliv, vyvolavalo to pocit toho, ze si s tim autori dali praci.Kdyz porovnam Doom 2016 a Doom 1993, tak mi prijde ten starsi zabavnejsi.

+2/0
17.5.2016 15:05

T86o35m25á24š 73V13e67s56e27l59ý 5784863683609

Interakce? Myslíte jao "zničitelné" prostředí, autohealing, zjednodušené a naprosto hloupé koridory, kde člověk nemůže zabloudit? Mimochodem technologický zázrak byl zejména v tom, jak imitoval 3D prostředí:) To bylo na něm dokonalé, že dokázal obelstít a předstírat, že se jedná o 3D hru. Podobně jako Wolfenstein. Jenom přidal systém chytrých level designů, který simuloval 3D prostředí. Jinak omezení. Už jenom systém pohybu je to, v čem se DOOM v roce 2016 liší od toho v roce 1993. Ale zničitelné prostředí? K čemu?:-D Máte barely, tak si je zničte, ale aby jsi prostřelil zeď? Nebo to má být jako Battlefield, kde je zničitelné jenom něco? Nebo Crysis, který sice byl skvělý, ale ve své době prakticky nehratelný na počítačích, protože byl naprosto šílený na požadavky? Nebo mi prosím řekněte, co tam očekáváte....Protože pokud by bylo zničitelné prostředí, což není v 90% FPS, tak naprosto postrádá smysl prostředí, které je tam teď. Prostě nepotřebujete kartu, ale do zdi uděláte díru. Nebo neuděláte a dáváte pak falešný pocit zničitelného prostředí.

0/0
18.5.2016 0:10

M68i45c90h59a54e76l 15H54a57m37a 1292584792273

Me by stacilo, aby kdyz to napalim brokovnici do zidle, aby nezustala stat :) Porovnejte treba takovy Blood 2 z roku 98 s timto...

Pokud se s tim nechteji delat, at udelaji prostredi ve stylu UT, kde se nema co hybat. Ale ja kdyz vidim jak vedle zidle vybouchne barel a dana zidle se ani nepohne, tak mam proste pocit odflaktnute prace ;-)

+2/0
18.5.2016 11:47

V48l90a80d73i37s17l79a90v 82N61o33h66e37j65l 7728567208901

kde se to da prosim koupit? ja nikdy moc hry nekupoval ... zdravi vas vicemistr v Doomu v CR z '97 a '98 ;-D

+3/−1
17.5.2016 1:28
Foto

J55i66r70i 32K50o18c16m71a20n 5819794679855

Tak nastavit nejvyšší možné detaily a valit to i 200FPS není problém...

0/0
16.5.2016 22:54

P53e54t86r 38L77i68n96d23a41u52e87r 2544177977301

Jak vypadá DOOM na kartě za 30k? Docela podobně jako na mé GTX 960 4GB ta 6k... i7 2,80 Ghz to sice brzdí, ale i tak se divím, že mi frčí.

Je to zatím supr hra, naprosto mi vyhovuje styl, který se vrací k původním kořenům, ačkoliv DooM 3 byl se svou hororovou atmosférou taky bezva, včetně RoE, kde se vrátila SShotgun. Tuším tady kandidáta na hru roku.

+1/0
16.5.2016 14:19

P19a76v87e83l 80P18o67s33p59í77š67i39l 3651304453695

co by ti na ty hre ten procak brzdil fakt nevim...

0/0
17.5.2016 14:01

T18o12m92á47š 22J81a78r43e77š 4512924420

je super jak to tu každý píše že mu jde hra na plný detail :D ale v dnešní době vám hra ani většinu lepšího nastavení neukáže pokud to vaše graf.karta nepodporuje ... např. DX12, textury na ultra (jen pri 4 a více GB paměti graf.karty) stereoscopické 3D .... mohu posudit z vl. zkušenosti přešel jsem z GTX570*2 v SLI na GTX980TI a je to docela rozdíl jen v division jsem skoro nepoznal rozdíly mezi min a max ....

0/0
16.5.2016 14:08

K35a27t43e95ř10i17n50a 10V14í91t82o15v44á 9865622775101

Hra jako taková je super, upgrady zbraní, efekty, atd. Vše už tu bylo zmíněno až na jedno - gameplay na nejtežší možnou úroveň na začátku je 8-9hod!! a ten závěr? Nejhorší zakončení jaký kdy mohlo být...

Mulťák připomíná quake a to si jdu už raději zahrát alfu UT :-P

0/0
16.5.2016 13:41

T10o67m56á20š 16V28e45s15e14l82ý 5954933193509

8-9 hodin jedině v případě, že jdeš přímo a nic nehledáš. Nejrychleji možné proběhnutí je zatím za 4 hodiny a 35 minut na nejvyšší obtížnost, ale tam jde vidět, že to hraje minimálně podruhé a jde pouze přímým směrem. Pokud člověk hledá tajemství atd. tak 12-15 hodin naprosto v pohodě.

+3/0
16.5.2016 15:21

J12a66k73u90b 34P59e33e43t 7653228932681

Tak to je smutný.

Pro mě je tohle jen hodně slabej odvar brutal doomu a grafika to fakt nezachrání...

0/0
18.5.2016 20:20
Foto

J14a20k19u41b 77R94a25i64d77a 5508356859244

Prosím vás, jak by mi to asi (ne)jelo s GTX 750, i7 a 8 GB RAM?

0/0
16.5.2016 9:00

M21i25c59h93a13l 67Š14a19f82r42á13n77e23k 3710531505757

ta grafika je bohužel hodně slabá, to je tak na low a to ještě s velmi nízkým frameratem.

0/−7
16.5.2016 9:04

M34a90r96e21k 58Z41a94h93r50a28d98i92l 6844349265481

Určitě líp než na low...

+3/0
16.5.2016 9:09

J15a20r47o18s82l70a19v 36H64o93r 7371760384104

Mno nevím, mám i3 (byť nový), GTX660 a jede to na high zcela plynule...Optimalizaci musím jen a jen pochválit!

+3/0
16.5.2016 9:11
Foto

J81a53k21u37b 73R11a93i26d98a 5658286989184

Tak, já když jsem zkoušel otevřenou betu, tak jsem byl asi tak na 5 FPS i v menu. Říkal jsem si, jestli to není jen špatně optimalizovaná beta, ale jistý si pak člověk není, že...

+1/0
16.5.2016 9:28

M27i84c20h89a56l 77Š60a73f65r43á12n67e50k 3290871845937

Pokud zcela plynule = 30 fps, tak v takovém frameratu bych takhle rychlou hru hrát opravdu nechtěl.. A víc to s vaším hw fakt nevidím.

0/0
16.5.2016 13:43
Foto

J46a67k27u22b 28R27a48i73d96a 5518466209924

Dík za reakci.

0/0
16.5.2016 14:07

M48i52c63h70a11l 19Š78a82f47r29á59n48e17k 3870771345167

To bylo na Jaroslava Jakube, má ještě o dost slabší procesor než vy :)

0/0
16.5.2016 14:25
Foto

J59a74k38u24b 70R80a41i89d14a 5668926509824

Myslel jsem i za tu první reakci.

0/0
16.5.2016 14:58

M80a19r37e55k 49Z63a24h86r57a85d75i24l 6634309965611

Minimum je

Intel Core i5-2400 or better / AMD FX-8320 or better

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) or better / AMD Radeon HD 7870 (2GB) or better

Takže by to mělo jít celkem slušně..

+2/0
16.5.2016 9:08
Foto

J78a19k59u95b 71R45a86i45d63a 5338806819394

Díky.

0/0
16.5.2016 14:06
Foto

L20u14k22á89š 95N46a78v38a79r42a 2378708901729

Já mám i5, 16 GB RAM a GTX 660Ti a rozjedu to na plné.

0/0
16.5.2016 10:11

T26o51m48á56š 27V21e91s52e86l82ý 5894863183739

Jaká i7. Není i7 jako i7:) Ale na normal by jste neměl mít problém a vypadá to i tehdy pěkně.

0/0
16.5.2016 10:16
Foto

J50a19k84u39b 42R14a28i75d71a 5118726339604

i7-4790 3.6 GHz.

0/0
16.5.2016 11:05

T82o50m39á27š 67V10e53s23e28l22ý 5844343633279

Tak to by neměl být problém:) Když na i5 3470 a R9 280X OC jede na high mezi 75-95 fps. Na tom samém procáku pak s R9 390 pak na ultra bez Blura mezi 75-110 fps.

+1/0
16.5.2016 12:09
Foto

J27a61k35u16b 15R59a69i64d38a 5328526419584

Dobře, díky za radu.

0/0
16.5.2016 14:06

L67i96b75o75r 54N53a86v41r68á46t53i72l 3286183304

I jako člověk, co u Dooma I a II proseděl nespočetně hodin a který byl zklamaný z Dooma 3, říkám jen jedno - součaný DOOM je prostě PECKA!

Neváhejte, je to megarychlá neustálá akce, perfektně vyvážená!

Trošku mě jen mrzí, že některé sekce musíte vystřílet, abyste mohli dál (takže hledání zkratek a miniútěků jako v Doom I a II už nefunguje), ale i tak to je jen minimální chyba na kráse!!!

+11/0
16.5.2016 8:44

P36e89t72r 53N17o49v11á57k 1195751669288

A jak je to s ukládáním rozehrané hry? Lze to uložit kdykoliv, jako ve starých střílečkách nebo jsou tam checkpointy?

0/0
16.5.2016 8:25

O10n23d84ř10e94j 25S68t94a55r31o45c18h 5790193392854

Verze pro PS4 používá checkpointy. Počítám, že to u PC bude stejné.

0/0
16.5.2016 8:56

P91e87t62r 42N41o61v44á12k 1415781869508

Achjo....

+2/0
16.5.2016 9:34

T27o95n28í65k 77K86u68t40t55m60a52n76n 6133498352

jj, checkpointy

0/0
16.5.2016 11:06

M79i68c36h45a37l 40P70í70c27h87a 4135853681616

Recenze je psana stylem ostrileneho mazaka, ktery uz ma neco za sebou, jen nevim jestli totez co v recenzi, oceni i dnesni nactileni prani, kteri stareho Dooma nikdy nehrali.

+13/0
16.5.2016 8:04

M50i96c62h45a80l 53P38í34c27h51a 4125323701556

Pařani :-)

+1/0
16.5.2016 8:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.