Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Filmová adaptace Warcraftu je splněným snem. Recenze očima hráče

Pokud existuje černá magie, snímek Warcraft v boji s ní zvítězil. Podařilo se mu totiž prolomit pomyslné prokletí filmů podle her, které v horším případě končily jako odpad a v tom lepším jen jako přijatelná podívaná pro dny s nesnesitelnou kocovinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K30a38r51e73l 29V96a14n42ě42k 2394487616965

No, jenom škoda, že z lidí udělali neschopáky, elfové, gnómové a trpaslíci tam skoro ani nebyli, nemrtvé, taureny a troly vynechali. Vpodstatě orkové jen celý film šikanovali lidi. Podle lore, kde proste orkové byli pod nadvládou démonů a s démony bojovali proti celé spojené allianci a byli tak tak poraženi, v dalším díle pak Thrall vymanil orky z nadvlády démonů a udělal spojenectví trolů, nemrtvých a taurenů. Ten film je prostě moc krátký, to chce trilogii a pořádně to rozjet. Ten film byl z období TBC datadisku, ta brána do outlandu + ten bosák démon je taky z TBC Ilidan. Další film by mohl bejt jak Lothar se stane Lich kingem a hrozba toho nemrtváka pak donutí allianci a hordu spojit a finální bitva by mohla být u icecrown citadel, to by bylo super.;-D

0/0
19.6.2016 20:20

V59í64t44ě74z74s82l61a67v 40Š63u57d49á10k 3807279151587

ono by to hlavně u Vás chtělo neorientoval se podle WoWka protože tento film mu těžce předchází... Váš dojem že film je zasazen do období TBC je zcela mylný... odehrává se cca 40 let předtím... Taureni si kdesi v dáli bojují s kentaury, undeadi ještě neexistují, trollové se v té době v příběhu vyskytují jen mlhavě a nightelfové si zatím taky žili v klidu.

Mě vadí spíš to, že se lore odchýlil v tom že stormwind nebyl vypálen

0/0
20.6.2016 23:11

K53a66r11e93l 79V34a27n73ě78k 2334287406415

No nevím, v klasic Wowku byl malej kluk král a ve filmu tam byl taky malej kluk, jmenoval se Varian, kdyby bylo těch 40 let jak píšete, tak by ten malej kluk byl ve wow klasic už přes 40 let starej a né malej kluk.

0/0
25.6.2016 18:07

V62í86t38ě32z45s49l54a53v 10Š25u21d16á88k 3747929341297

Na vanille byl ve SW malej Anduin protoze Varian byl nezvestnej a ztratil pamet a bojoval v Kalimdoru

0/0
25.6.2016 18:24
Foto

L26u85k37á83š 85L81o60s13o79v39s27k10ý 9957587427360

Jojojo, hlavně že jen v prvním díle je odhadem co jsem viděl přes 30 příběhových nesrovnalosti. Ostatně to bude řešeno novou knihou. Místo aby se Blizzard držel knižní předlohy udělá radši novou na ten samý příběh. Ja jsem osobně zklamán. Na Legion se těším kvůli příběhu, ale tento film mi kazí nadšení,protoze se bojím jak ve výsledku WoW dopadne pokud si takto hrají s příběhem. Pokud Blizzard dodrží slovo, po Legionu přijde už jen jeden datadisk a pokud budou příběh přehazovat jako ten v tom filmu, tak se bojím že ve výsledku budu strašně zklamán.

0/0
13.6.2016 9:31

Z97d11e69n21ě77k 44K76r60a15u52s 9506890872900

Celkem by me zajimalo kde blizzard rikal ze legion bude predposledni datadisk.

Jinak film byl planovanej ze bude delanej pro lidi co wow nikdy nevideli proto udelal pribeh tak aby vsechno probehlo ve filmu a i tak je tam dost scen vystrihanych a jeste vysla knizka ktera ma vysvetlovat dej ve filmu a pred nim pokud se nepletu.

0/0
15.7.2016 22:53

M58i33c49h58a17l 41T13o57m76á15n77e29k 9657199376

neni to splneny sen, ten film nefunguje, ja tam mrte naznaku a eastern eggu ale tim to konci, je to proste skok ze sceny do sceny bez smyslu a ladu a nemit nahrano tolik v blizz hrach a nacteno nejakych knih a neco z lore , tak se vubec nechytam , takto sem to jeste zvladal, ale i tka to proste nema koule, nema dusi, durotan je tam suchar a ne velky nacelnik, ogrim jako clen frostwolfu? wtf, vlci tma proste jsou ale to ze frostwolf to s nima ma jinak nez zbytek hordy tam bylo primo zabite vic orksky utok na zacatku filmu v lese a ten svetly vlk a dabing to zabil tezce, a co sakra mela znamenat ta kostka v dalaranu u kirin tor magu? vypadala jak zazehnice z transformeru

+1/−1
10.6.2016 11:28

H52o14n66z77a 78P89a73n33s22k51ý 3813182760770

Garona byla napůl ork a napůl draenei, nikoliv člověk.

Orgrim u Frostwolfů byl divnej, ale z hlediska podatelnosti příběhu nefanouškům je to pochopitelný tah.

Každopádně tak nějak čekám, že ti, co neznají lore a pozadí těch postav (ať už maminky a tatínkové, hráči wow/warcraftu nebo prostě ti, co o warcraftu neví nic), budou spíš rozčarovaní než nadšení a budou se ztrácet.

0/0
10.6.2016 12:44

M42i41c69h25a88l 80T92o60m46á51n11e33k 9497349646

tak prvne, v pocatcich byla garona napil ork/clovek pak to predelali , tady ji vubec nezminuji ze by mi vadila ale na zacatku mluvi s dreanei a rozumi jim aby pak hned umela i lidskou rec? dalsi wtf? je jasne ze kdyz prisla z draenoru tak by nemela byt half human

+2/0
10.6.2016 13:09

J43a57n 77P67r32a61n47s82p22e18r10g84e10r 2360170345320

Menší poznámka: Nestojí-li dle recenzenta herecký výkon hlavního protagonisty za moc, nemělo by hodnocení přijít o více než 10% ? Přece jen, je to vada dost podstatná... Nebo to zachraňují ostatní postavy a dějové linky, takže hlavní "člověk", tam (naštěstí) tolik není? Překonávají (přehrávají) ho orci? (Na ně jsem totiž vážně zvědavý).

(Mimochodem to "krájení cibule" je nešvar, který na "tragických" postavách vážně nesnáším. V poslední serii tím například výrazně trpí jinak sympatický John Snow).

+3/0
9.6.2016 10:18

J36a79n 43P73r17a14n76s38p43e91r66g24e76r 2550500495670

Zdá se mi, že v recenzi chybí zásadní informace a sice jak je na tom PŘÍBĚH a POSTAVY.

Jasně, autor se tam rozplývá nad nějakými těmi nitkami a do zblbnutí opakuje, že hnidopich vždycky něco najde, ale já se ptám, jak je na tom příběh? Ano, z recenze jsem vyčetl, že je to epické a výpravné (to jsem ostatně čekal) a je tu snaha o to, aby to nebylo černobílé, dobré.

Ale daří se autorům nesklouzávat do patosu a klišé, které zabíjejí i jiné "podobné" filmy? Nebo je zde "hrdinství" naopak podáno přiznaně přehnaně a působí sice nevěrohodně, ale mile, nikoli směsně? (Příklad filmů podle Marvelovských komisů).

Daří se postavám vtisknout charakter? Nebo (i když údajně hrají slušně) jsou to spíš jen figurky, na které divák neznalý předlohy rychle zapomene, sloužící jen k tomu, aby do sebe v závěru mlátili v epickém finálním střetu?

Prostě: Jedná se "jen" o (asi dobrý) fanouškovský film (přesněji pro fandy) nebo má co nabídnout i ostatním divákům, milovníkům fantasy, kteří ale předlohu téměř neznají? Jako se to povedlo například již zmiňovanému Pánu prstenů...

+3/0
9.6.2016 10:13

T78o92m13á50š 53J26a93r57e57š 4162874940

Za mě po GoT, LOTR a Hobitovi konečně další pořádné fantasy. Pro fandy WoWka povinnost. Zatím jsem to viděl jen 1x ale nemám co bych na tom zkritizoval. Snad jen že to uteklo strašně rychle. Možná jsem si nevšimnul ale neviděl jsem rasu nemrtvých. (trpaslíci, lidi, orkové, elfové, murlock vše super dle předlohy) Hned o víkendu se znova vrhnu na knížky abych se dozvěděl více spojitostí co jsem zapoměl.

+2/−2
9.6.2016 9:24

P92e33t39r 26S77o95u69d89s90k35ý 2535119381882

No presne.. hráč a člověk znalý lore na to kouká uplne jinak. Spacilova je mimo mísu.. podobný jako kdyz tu kritiku napíše moje babča..

+5/−2
8.6.2016 22:41

T69i80b68o44r 62V59i45z41v57a23r31y 9814814633485

Vaše babča je filmová kritička?

+1/0
8.6.2016 23:16

M26a59r96t87i43n 50P67o37c97h98m58a79n 6588769532

To neni ani Spacilova...

+7/0
9.6.2016 7:49

J48i11ř22í 64J55u23ř87i22c53a 2388583601

Proč ne? Platí ji za to, ze hodnotí filmy, tedy je filmová kritička. To jestli s ní souhlasíte nebo ne nemá na označení profese naprosto žádný vliv.

+2/−1
9.6.2016 20:16

J75i26ř93í 95S23v16a51š73e74k 9564238933489

Hele, LoTR taky většina diváků neznala lore a byl to trhák. Warcraftu fandím, ale pokud to nebude dobrý film, nebudu to bránit jen proto, že je to Warcraft.

+1/0
12.6.2016 13:26
Foto

L11u53k69á45š 13L78o86s64o14v73s30k68ý 9277177347370

Mag Guldan? Vážně MAG? :D

0/0
8.6.2016 18:33

J47i53ř58í 83S89o91j20k13a 5138442721168

;-D;-D;-D to jako vážně 90% neulítla vám trošku desetiná čárka ;-D;-D;-D 0,9% by plně odpovídalo

+2/−20
8.6.2016 17:18

V12o77j91t87a 27P26a53t69k27o75s 8500598718943

Jeste pritlac s tema smajlikama, je jich tam furt malo:-P

+16/0
8.6.2016 17:20

P71a51v73e36l 95K98l27i46m37u12n63d20a 8576199421660

IMDB: 79 %, ČSFD: 73 %, Jiří Sojka: ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

+13/−1
8.6.2016 20:21

R42o67m15a79n 61Š35i80m41ů50n11e62k 4649198701

Sojka to dela na schval a vseci mu to zerete.

0/0
9.6.2016 9:56

A13n98d21r93e30j 68B38r75a48b73e88c 4652501897334

Lide jsou ruzni. Skvele hodnoceny Iron Man mi treba prijde jako totalni *****.

0/−1
9.6.2016 14:19

J17i67ř44í 36J60u43ř81i53c90a 2438453691

Tak pět hvězdiček je hodně pěkné hodnocení. ;)

+4/0
9.6.2016 20:17

J42a85k93u45b 61S36v66o98b64o97d63a 1872727371655

No hral jsem sice WC 1,2,3 a byly to perfektni parby ale film byl na me mooc zdlouhavy. Jako celek pekne jen obcas by to chtelo mene tech kecu. Za me tak 70%.

+4/0
8.6.2016 14:43

T28o41n90í94k 83K90u17t43t43m27a37n58n 6363308542

Zdlouhavý? Já teda Warcraftu moc nepřičichl (hrál jsem pár hodin jedničku a dvojku), ale film mi přišel naopak příliš uspěchaný. S procentem bych ale v zásadě i souhlasil.

+2/0
8.6.2016 14:48

H29o60n83z97a 95P89a54n38s36k39ý 3833892680180

A pak jsou tady hráči, kteří sice Warcrafty a WoW hráli, ale o příběhu stejně neví nic. u těch by mě reakce zajímala :-)

0/0
10.6.2016 12:40

P13e56t62r 32D76y63n22t10a47r 8614789341515

já jsem hrál wow x let od vanilly, warcrafta od jedničky, do wow se x krát vrátil a datadisky (jo jsem na hry starej) a Hearthstone od bety, v podstatě to jediný co na starý kolena hraju...ale nejsem ten typ, lore mě nebere, questy nečtu a z filmu jsem byl nadšenej. Taky bych dal 90 procent.

Jestli bych tomu měl něco vytknout, tak asi právě to že to že to zasadili do doby do které to zasadili...měli na začátek filmu dát vysvětlivky z historie a film zasadit do doby WoW, třeba otevření portálu do outlandu. Těšil jsem se na Ragnarose atd.

0/0
6.8.2016 0:21

T59o27m34á77š 39B78a19y77e13r 1144741414751

Článek přečtu zítra, až se vrátím z kina.

+1/0
8.6.2016 14:28

F73e12r64d65i10n11a48n34d 40S70m73r35č58e65k 7428291227327

A já myslím, že o tom to celé je. Hráči ještě aktivní, či už bývalí jistě litovat nebudou, milovníci fantasy ocení zpracování a příběh? Příběh warcraftu je natolik obrovský a spletitý, že by se už od úvodního dílu musela točit minimálně tetralogie. Proto je děj zhušetěný do dvou hodin efektů a bitev, čímž může některé kritiky dost namíchnout. Já se těším, za hordu život položím, a třeba i s kladivem z houby ;-D

+12/0
8.6.2016 14:19

D29r70a47h93o20m12í61r 53S20t58r40o98u51h87a89l 4115898192454

No jo, to zase promluvila horďácká sebranka. Samý kek a skutek utek...

+4/−1
8.6.2016 14:25

D80r60a77h85o27m29í55r 59S51t79r22o76u58h89a80l 4555698382784

No uvidíme. Hlavně jsem zvědavej na zítřejší zprávy, protože jestli se Brabec a Spáčilová potkají na chodbě, může nastat podobná situace, jako když se potká člověk a ork :-P

+24/0
8.6.2016 13:29

O90n62d14ř55e89j 88B92u40k28a85r44t57y75k 3329822416702

haleluja ! ze by nekdo na idnesu dostal rozum? ;-)

+2/−2
8.6.2016 13:22

M51a84t29t74e64o 51K19o73u97n81o80v18s70k42y 1300711208273

Na této recenzi a recenzi paní Spáčilové je přesně vidět diametrální rozdílnost mezi člověkem znalým světa na filmovém plátně a člověkem, který absolutně nemá tušení, o co běží. Vzhledem k té obrovské mase lidí, co původní Warcraft, nebo později WoW hrálo/hraje se dá s jistotou říci, že je film primárně určen pro ně a ne pro lidi typu Spáčilová. Ta sekundární sféra lidí jsou fanoušci fantasy světa a až ta terciální je pro "fajnšmekry", co jakmile jim něco nehraje na jejich notu, musí kompletní výpravu filmu zbagatelizovat.

Pravda, film jsem ještě neviděl, ale něco mi říká, že se, jakožto fanda světa W a WoW, zkrátka ztotožním více s touto recenzí z BW, než s tou ze sekce Kultura.

+12/−5
8.6.2016 13:17

M82i76r15o86s96l34a87v 36S73t16a31s45t53n74y 7584193146841

Úplně bych to negeneralizoval. Kvalitní fantasy a sci-fi filmy mažou žánrové hranice a líbí se spoustě lidem, kteří tyto žánry jinak nemusí. Ono stačí třeba porovnat filmy podle komiksu Batman & Robin z roku 1996 a Temného rytíře z roku 2008 aneb když dva dělají totéž není to totéž.

Pro mě osobně není moc směrodatná recenze ani od Spáčilové, ale ani ta od Brabce.

+6/0
8.6.2016 14:10

J18i13ř36í 20Ř93e81h91o17ř 9218318576538

ve skutečnosti jakýkoliv tvůrce podobného filmu bude od prvoplánovité cílovky hráčů očekávat nanejvýš zaplacení nákladů. Pravý zisk očekává od širokých a neznalých mas. Pro které se to má recenzovat jako fantasy film a o herním základu nemusí recenzent vůbec nic vědět.

+6/0
8.6.2016 15:26
Foto

B24o85h64u14m10i64l 65P63r87o94c85h37á77z13k51a 9612379164590

To je jako jit na film o Amy Winehouse a nevedet, kdo to byl :D

0/0
8.6.2016 19:08

M60i37r45o62s16l90a71v 81S33t94a89s22t65n77y 7294903456801

A přesto se o ní spousta lidí dozvědělo až právě díky tomu filmu.

+1/0
9.6.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.