Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Ambiciózní No Man‘s Sky nabízí jen 18 triliónů odstínů nudy

Všechno, co v herním vesmíru uvidíte, je vygenerováno jedním složitým vzorcem, který se postaral o to, aby každá planeta byla unikátní a bylo ji možné prozkoumat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K79a90r52e24l 52U16r74b44a95n 2484854751399

Lidi tu zapomínají, že to dělalo asi 15 lidí.

0/−2
25.8.2016 11:08

O19n77d15ř64e39j 35M49o48t26l 7984189280799

A to ma omluvit vsechny ty lzi, kterymi nas krmili pred vydanim?

+1/0
25.8.2016 13:11

P31e15t40r 34S88l17o35v10á72k 9535515607209

ja by som si fakt rad zahral konecne nejaku modernu predelavku Freelancera... perma world MMO

0/0
24.8.2016 15:13

R41o50m24a71n 25Z83v97ě33ř76i37n47a 9551365867315

EVE online je ze vsech tech her nejzabavnejsi a zabavi na nekolik let - bohuzel, se tam lod neridi z vlastniho pohledu. Hodne nadeji leta vzbuzoval Elite dangerous, ale po case se taky omrzi - proceduralne generovanej vesmir je proste nad sily naplnit zabavnym obsahem..

Takze cekame dal.. ;-(

0/0
27.8.2016 13:00

J74i71ř72í 71T92i46c74h50o54š88l22á85p13e84k 3675261939336

Viděl jsem lets play nešťastníka,který se snažil dostat tři warpy zpět,protože tam byla planeta se vzácným materiálem,který potřeboval na upgrade nějakého systému na lodi.Hledal asi hodinu a nenašel,takže ta zmínka o návratu na již objevenou planetu,tak nějak postrádá smysl,protože ve hře jejíž základném prvkem je objevování jaksi chybí mechanika vyhledání již objeveného tělesa a nastavení trasy která by hráče navedla zpět.Ta hra je aktuálně ve stavu nějaké pokročilejší alfa verze a pokud měla být vydána,tak pouze v předběžném přístupu a rozhodně v jiné cenové relaci....

+3/0
23.8.2016 19:43

T88o21m77á32š 41C10h84r50a52s82t59n13ý 2461674411633

S tím (bohužel) musím souhlasit :/

0/0
23.8.2016 21:18

A11n60d14r85e68j 85N60i11k84o22l97a39j 1175816136587

Chýbajú mi tam nejaké veci, nedostal som sa k hviezdy a to som tam letel 10 minut, viac už sa mi nechcelo. Chýba mi tam to, aby planéty boli aj na opačnej strane hviezdy a nie len nazhromáždené na jednej kope. Druhá vec, ako sorry aj v takej malej sústave ako ja naša, Mars vidíme len ako malú bodku. Preto mi trošku vadí, že na jednej planéte vidím 4 ďaľšie veľké kruhy, a nevidím len nejaké malé bodky, je to pekné, ale hlúpe.

Je tam veľa čo robiť, ale je pravda, že to dosť rýchlo môže začať nudiť. Boj v lodi, je na PC neskutočne ťažký,

+1/−1
23.8.2016 16:39

A44d58a63m 88T73u85r32e28k 3197863704143

Hru jsem nehrál, ale s čím mám problém i bez vyzkoušení, jsou ty velkohubé řeči vývojářů. No man's sky jsem pozoroval asi rok a půl, natěšený na něco nového a krásného. V rozhovorech se mluvilo o multiplayeru a spoustě možností, variabilitě lodí apod... Přijde mi, že jak se vývojáři blížili k datu vydání, tak opatrně začali brát za brzdu. Přijde mi až trapné jak postupně v novějších rozhovorech posouvali původní sliby. Z online multiplayeru se stalo tvrzení "ano, můžete někoho potkat, ale šance na to je skoro nulová" - po domluveném setkání dvou lidí, kteří se navzájem neviděli, bylo jasné, že jim nejspíš ta multiplayerová část moc nevyšla a radši "chvíli" před vydáním úplně stáhli... Limitovaná krabicová edice má původní symbol online hry přelepený jen tak mimochodem. Jsem rád, že jsem si z původního hypu hru nekoupil. Rozhodně to není to, co to mělo být na začátku.

+4/−1
23.8.2016 15:48

M86i56l57o58š 12K34r63u40m35p 2464377194

Jsem na to zvědavý, ale na za 60 euro. Myslím, že tahle hra bude zlevňovat rychleji než je obvyklé.

+5/0
23.8.2016 11:43
Foto

N91o20l42e 70F77r67a49n34k 6253542813

Moc jsem se na ni tesil. Tak a ted po 25h muzu rict asi toto. Tvurci nabizi 3 linky. Objevitel, obchodnik a cesta za Atlasem.

Nu objevitel: planety jsou nadherne, zvirata vtipna a roztomila. Ovsem pocit podobnosti se dostavil velmi brzo. Survival cast skoro neni protoze mineraly pro oblek a stit jsou vsude. Nutnost zlepsovat vybavu moc neni protoze v klidu vydrzite s tim co mate. Priklad: jetpack ma omezene mnozstvi paliva ovsem kdyz prilepite oblicej na stenu tak nezbyva :)

Budovy jsou stale stejne a i hledani slovo vlastne neni potreba protoze je tam asi 5 druhou rozhovoru a rychle zjistite co kdy odpovedet.

Obchodnik: No tak po prvnich dvou hodinach jsem zjitil ze staci na stanici behat z hangaru k terminalu pricemz v hangaru koupite za levno a u terminalu prodate se ziskem 100%. Takze po hodine behani jsem mel 5 mega a koupenou nejlepsi lod co na te stanici byla. Takze penize pro me nemaj hodnotu protoze je vzdy muzu lehce ziskat a ve finale je neni za co utrati.

Cesta za Atlasem nejnadejnesi cas ovsem ve finale zjistite ze vlastne se jen dokola opakuji stanice atlas a zkratky pres cerne diry. Takze jedine co zbyde je dousahnout stredu. Vzhledem k jeho vzdalenosti me predstava ze budu 100h furt dokola vyrabet palivo a skakat do cile vubec nelaka.

Proto jsem po 25h stal na jedne planete ktera vypadala dost podobne jako ostatni a koukal na svoji lod a rikam si: No lod mam, penize take . Spoustu blueprintu na vylepceni ovsem zadne zazracne. A ted co budu delat. Dum nepostavim. Strom nezasadim. No a na syna se 4 nohou potvorou co ma misto hlavy kytku si chut take necham zajit.

Nadherna hra ovsem bez nebezpeci a bez cile.

Bez nebezpeci neni nutnost se zlepsovat.

Bez cile neni nutnost existovat

+22/0
23.8.2016 10:52

T78o67m77á14š 81C50h26r24a64s98t14n53ý 2351204731753

Stavba základny se plánuje v blízkém updatu, a taky je v plánu "homeworld" systém, tedy si pořídit fakt super úber velkou loď (ty na orbitě) a s tou malou létat pak jen dolů k planetám.

+1/0
23.8.2016 12:00

R75o56m66a30n 34Z65v53ě55ř12i18n64a 9781845717255

jo jo.. plánuje se plánuje, ale do "hotovýho" stavu to stejně nikdy nedaj.. Jako v Elite dangerous.. ta hra má uplně stejnou historii... velkohubá prohlášení jak všechno bude super a hyper, pak placená alfa verze (tady je to jakože "plná") a pak doplní další věc jen za prachy (viz. Elite a přistání na planetách) protože potřebujou přísun peněz..

0/0
27.8.2016 14:50

O31n17d87ř78e54j 29T83r46o25j69a46n 7339640658109

Mně by existence týhle hry tolik nevadila, kdyby nestála 60 éček a kdyby ty vývojáři tolik nekecali. Nechápu, jak jim mohlo projít to, že kecali ohledně multiplayeru.. Furt mluvili o tom, jak se dá potkat s dalšími hráči, pokud je teda v tom obřím vesmíru najdeme. No a po vydání hry se objeví oficiální komentář na twitteru:

,,To be super clear - No Man's Sky is not a multiplayer game. Please don't go in looking for that experience.“

No naštěstí jsem si ten paskvil samozřejmě nekoupil.

+4/−1
23.8.2016 10:19

J68a93n 11N20o81v14ý 3898883389327

Mě bylo divný, proč recenze v český trvali tak dlouho a už mi to docvaklo - oni si totiž všichni recenzenti "Takticky" počkali jak to dopadne jinde, proto aby napsali, že to je nuda a velikost světa je vlastně o ničem, případně, že to vůbec není simulátor.Musím říct, že u mě teda názor na jednotlivé autory, ale i weby klesl - tahle hra se od začátku nedělala ničím velkým pokud jde o gameplay,fyziku atd. , ona zkrátka měla být velká rozlehlostí a rozmanitostí.A o to tu jde.Všechno ostatní jde stranou a to je mnohem více menších projektů které mají horší hratelnost a přitom stejný systém inventáře, zbraní aj.Hrozně rád bych se v našich končinách dočetl recenze hry která vyšla a ne recenze hry jako kterou by jí rád viděl autor.

+2/0
23.8.2016 10:06

J64a69n 49P13r64o54k98o43p 2903256735806

Souhlasím s Vámi, ale rýpnout si do hry musím hlavne kvůli ceně, která je jako u AAA titulů tedy 59,99 €. Máte pravdu, že je na trhu daleko menších a horších projektů, ale také za odpovídající cenu. V tomto světle vidím snahu autorů a vydavatelů, až do konce tutlat vše o hře jako pokus z toho vytřískat co nejvíc peněz. Mě osobně se hra líbí (hráno cca 1,5 hodiny u známého), ale skoro 60 euro bych za to nedal. Čekám, až bude tak za 10 €. :)

0/0
23.8.2016 10:22
Foto

O89n88d39ř60e85j 29Z95a68c98h 3523860183162

Vysvětlení je jednodušší. Hru jsme dostali na recenzi až po jejím vydání, ne v předstihu.

+2/−2
23.8.2016 10:38
Foto

H53o95n80z80a 35S91r84p 9334193142268

V Americe šlo hru sehnat "polooficiálně" ještě před datem vydání, s tím nic neuděláme. K té druhé části - loni na uzavřené E3 prezentaci jsem získal celkem přesnou představu (http://bonusweb.idnes.cz/no-man-s-sky-cxt-/Preview.aspx?c=A150617_054850_bw-ps4-preview_srp) a proto rozhodně nemůžu říct, že bych očekával něco víc.

+2/−1
23.8.2016 10:56
Foto

P28a91v26e36l 55Č18e90r84n19í78k 1638495330620

Nepřijde mi to špatné řešení s tím čekáním. Občas, když jako recenzent získáte poznatky, které se diametrálně odlišují od očekávaných, je lepší si ověřit že nejste sám. Taky by se mohlo stát že recenzent jednoduše nepochopil nějaký základní princip nebo něco vynechal a tím by ze sebe udělal totálního hlupáka a poškodil hodnocení hry.

0/0
23.8.2016 21:07

K17a30r89e85l 44U56r62b95a16n 2834724721509

On někdo čekal něco víc? Možná tam měli dát možnost hraní cashek..

+3/0
23.8.2016 9:29

D15r91a63h76o73m70í47r 44S58t72r86o77u24h43a18l 4535658292424

↑ This ↑

0/0
23.8.2016 14:47

D72r59a45h16o50m75í56r 18S19t44r28o52u85h49a26l 4365188442174

Proč iDnes nepodporuje UTF-8? ;-(

0/0
23.8.2016 14:48

V26á15c73l88a29v 52S75v51o36b12o95d75a 3721209220360

až bude za 20 € tak do toho pujdu ;-)

0/0
23.8.2016 9:24

A44n64t25o17n67í63n 36H28o91l72í33k 8707513164970

V aktualnim stavu tak za 5 ..

+1/0
23.8.2016 12:14

A10d36a60m 54Š52p52i17l69l63a24r 8739597422456

Zakoupil jsem ještě před vydáním a jsem někdy na pomezí. Když se do hry kouknu tak mne velmi baví, vizuálem, objevováním. Jen nemám tolik motivaci ji pustit znovu. Podobný pocit mám třeba u Subnautici. Ale věřím, že tuhle hru ještě hodněkrát pustím a ještě spoustu věcí objevím a pojmenuju. Co se týče atmosféry na planetách tak s tou jsem velmi spokojen. Design, fauna a flóra. Nasvícení. Prostě tohle je podle mého gusta a jen se procházet mne opravdu baví. Mám slabost pro oblohy a v planetárních systémech s hodně planetamy je pohyb na obloze prostě kouzelný. Není to hra pro každého, není to hra ani pro mne abych na ní trávil hodiny denně, ale odhodlat se pustit ji udělá radost :-)

+3/0
23.8.2016 9:18

T33o16m25á50š 84C11h28r49a79s80t96n23ý 2111654581103

Mě baví i EuroTruck Simulator, proto je asi divný, že už mám 22/48/24 slotů, patnáct komplet galaxií a 168h ;-D

+1/0
23.8.2016 8:57

T69o53n35í74k 45K30u30t66t14m66a80n49n 6503578352

Kuva patnáct? Zatím 125 hodin a 14 planet (dvě a půl galaxie). 8-o

0/0
23.8.2016 9:48

T28o12m22á75š 32C48h68r33a65s27t28n39ý 2471534861923

"Bohužel" či "bohudík" většina planet v mé cestě byla mrtvá - takže člověk přiletěl, nafotil kytičky (pokud tam vůbec byly), sesbíral "rare" minerály, dal tomu jen katalogové číslo, a letěl dál. Mimo startovní a jedné mezi (která byla živá tak napůl) až ve čtvrté galaxii jsem narazil na planetu kde bych trávil 5+ hodin, protože to bylo konečně něco hodné razantního průzkumu (kytičky, zvířátka, scenérie...prostě život! Žádné planiny, ale tráva, stromy...východy slunce...bez nějakých výrazných výkyvů v radiaci, teplu, zimě...)

0/0
23.8.2016 11:26

J17a98n 20K87a97r24e21l 25N65o11v57a69k 5446594708246

kdo očekává další variantu Elite nebo SC tak smula, tahle hra neni vesmirny simulator.. kdo hleda Minecraft ve vesmiru tak smula, tahle hra neni o craftu.. je to ciste "artova" exploration hra.. ktera svim zvlastnim zpusobem dokaze cloveka i bavit.. urcite hodnoceni 60-65% s tím souhlas.. proc tolik hate? Protoze autor je vizionar, ktery nedokoncil sve predstavy? Protoze Sony chtelo svuj Elite a nepochopilo, ze tato hra je jina a na autory tlacila s vydanim? Protoze pan Murray je opravdu spatnej pres komunikaci a mel by ji radeji delat nekdo jiny.. Dalsi ukazka toho, nemluvte s lidmi o hre pokud funkce o kterych mluvite nemate hotove.. slavne id software vyjadreni k release datum her byvalo.. when is done..

+2/−1
23.8.2016 7:14

R61u78d84a 46S77l26a89v76í13k 5353168456961

Jenže "When is done" si může dovolit id Software, ne skoro neznámí Hallo Games.

+1/0
23.8.2016 12:03

P76e42t73r 96T66i70c61h52ý 4420241125454

Pockam si na star citizena, pokud nekdy vyjde :)

+1/−1
23.8.2016 6:47

J21a27n 61K14a18r61e51l 64N49o53v10a74k 5696134398956

SC alias vesmirne COD hmm, proc ne chvilku zabavi.. ale seriozni vesmir jedine v E:D

+1/−1
23.8.2016 7:01

A83n80t62o26n44í82n 91H13o89l98í81k 8177373104580

Haha ..

0/0
23.8.2016 12:14
Foto

L42u73k29á25š 22N80a24v61a69r66a 2908968111729

Sice jsem si zamiloval hry jako Firewatch či Subnautica, ale NMS mě nijak neuchvátil. Osobně jsem se začal nudit už na první planetě po hodině a půl hraní, což se mi snad u žádné jiné hry ještě nestalo. Nevím proč, ale přijde velmi zvláštní a nerealistické to, že není v rámci jedné planety větší diverzita prostředí (např. na naší planetě nalezneme mrazivé pláně pólů, žhavé pouště u rovníku, životem kypící pralesy či pohodičku mírných pásem, nemluvě o fascinujících světech pod vodou).

Chápu, že udělat takovou hru by bylo téměř nemožné, ale vzhledem k masivnímu marketingu jsem něco takového očekával, ale nedostal jsem to. Celkově vzato velké zklamání.

+1/0
23.8.2016 3:04

L69u66k70á85š 79N89o26v78o29t53n17ý 4368623315115

Tak ta hra se měla původně jmenovat No Man's fun...

+4/−2
23.8.2016 1:57

K34a51r16o17l 79Š80e59f56č31í25k 5434239248708

cekal jsem vic nazoru, predse se jedna o kontroverzni dilo.. nebo se nikdo nenasel s pozitivnym pohladem? No.... mozna u Human divided ;-D:-)

0/0
23.8.2016 1:03

P29a42v20e32l 46R29i22e12d27e21l 4300393887668

..Hej, příteli ze SVK, to se obracej na pražáky, tam se odehrává děj MANKIND DIVIDED.

Tady a teď jde o NMS, který je vlastně jako PMS...no. Bohužel...

DX bude BOOMBA neskutečná !!!

0/−7
23.8.2016 1:10

K91a62r90o79l 89Š20e63f58č21í25k 5514259488508

Promin "bracho" v noci mi to nepali tak se uklidni :-);-D

0/0
23.8.2016 12:17

P36a72v64e28l 95R46i19e30d69e17l 4490283827228

...s touhle recenzí 100% souhlasím. Nezáživná, jednotvárná, absolutně přehypovaná...

A proto si ji musím koupit. Tohle bude jednou červenomodrý Mauricius mezi hrami. A proto zůstane nerozbalená. Baasta.

Dobrou diskutéři.

ostravak :)

+4/−4
23.8.2016 0:59

M31a75r28t23i88n 95Č65e51r35n33í58k 3644585133905

Naprosto chápu lidi, kterým se tenhle kousek nelíbí. Ale nepatřím mezi ně a i když musím uznat spoustu chyb a nedokonalostí (které třeba časem zmizí s aktualizacemi) tak to má nějaké to své unikátní kouzlo nebo co, které dokáže vytrhnout z reality. Po dvou týdnech prostě zatím dobrý a je tam, co dělat. Nicméně bez dalšího obsahu, časem ani nekonečný vesmír nebude nekonečný...

+7/0
23.8.2016 0:45
Foto

D93a83n94i91e49l 47T97o24m82s29c67h95i 1838227714955

Za sebe musím říct, že jsem naprosto spokojen. A asi jsem šťastlivec, protože krom jednoho bugu s nárazem do vesmírné stanice po vyskočení z hyperprostoru jsem další nenašel :) je to skvělá hra, ale jak se zde píše, jen málo kdo to ocení naplno.

+5/0
23.8.2016 0:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.