Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Zázrak se nekoná. Mafia 3 fanoušky nepotěší

Naleštěné bouráky, skvělá hudba, brutální násilí a koňská dávka stereotypu. To je Amerika sedmdesátých v podání Mafie 3, jedné z nejočekávanějších her letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D36u12š37a85n 48R15o98č53e19k 4110440489334

Když hraju volitelne ukoli trávy ukradnout člun nebo ukradnout kamion tak sem to udělal 2 a 2 a když to tam je znova ze to mam ukradnout tak tam jedu a jak dojedu na misto tak uz není kamion ani člun který mám ukradnout jak to spatky zviditelnit

9.1.2017 14:19

J15i64ř44í 98C45h58r26á35s71k61a 3326949162190

Nevíte, jak zavolat společníka v MAFII 3?

19.10.2016 21:58

M64i57c57h80a35l 18K95v57a58k 8107390895203

podrzis kolecko mysi a posunes na spravnou hodnotu

13.11.2016 0:47

O49n41d98ř41e52j 73P70o76k87o30r34n73ý 4976376444645

Osobně jsem se na Mafii 3 hodně těšil. Jako víceméně spokojený hráč 1 a 2 jsem ale očekával více. První verze v den vydání na PC byla katastrofa - hrůzostrašně optimalizovaná konzolovka, nemožnost vypnout 30fps lock, hra jela jen na jednom jádru, grafika podivně rozmazaná, zrnitá a nebarevná, všechno se podivně zasekává, zvuk se trhá. První dojmy byli, že někdo vzal Batmana z konzole, jemně poupravil prostředí, změnil hlavní postavu, vložil trošku příběhu a překonvertoval to automaticky na PC. Hra byla téměř nehratelná, po hodině utrap jsem dohrál...

První update přidal možnost 30fps lock úplně vypnout (což ale na Radeonu R9 380 4GB přidalo v průměru 10-15fps při FullHD), hra již využívá 4 jádra, všechno je plynulejší. Rozmazání obrazu pomohlo přímo úprava nastavení v ovladačích Radeon Crimson. Už je to jakž takž hratelný. Ze začátku jsem byl ze hry nadšený, příběh se začal slibně rozjíždět, ale po čase přišla jakási divně prázdná monotónnost - promluvíte si s hlavní postavou (video, které nelze přeskočit), jedete na několik míst pozabíjet pár bubáků, pak nelogicky jedete odbouchnout šéfa na místo, které už jste jednou vyčistili (wtf?!), AI protivníků je neuvěřitelně strojová, výběr obtížnosti je spíš výsměch - oproti Mafii 2, kde byla nejvyšší obtížnost opravdová výzva na trpělivost a přesnost, ve trojce mám pocit, že i nejtěžší obtížnost je odpočinková (casual) volba - nepřátelé se pohybují jen o trošku rychleji, žádný náznak větší inteligence nebo něco podobného, policisté jsou na ulicích jen jako takový doplněk - rychlá jízda, jízda na červenou je nechává naprosto klidnými, ukradnout auto vypáčením zámku je nemožné, nemůžete zavřít otevřené dveře, změnit si oblečení, najíst se v restauraci na doplnění zdraví (prodavač na vás začne akorát nadávat) a spousta dalšího.

Očekával jsem vylepšenou dvojku s novým příběhem, místo toho jsem dostal předělanou jinou hru, která občas vypadá až komiksově, bez prvků hry, které byly v předchozích verzích standardem.

15.10.2016 10:07

J50i14ř90í 42Z94á43h94o60r30a 5193395372569

Mafia byla vždycky jen takovej pinďa ze sousedství. Ve světě, kde je GTA není pro ostatní místo a je jedno, jestli je to jednička, trojka, nebo dvojka.....

13.10.2016 14:34

M15a43r68t54i47n 76Š93i71m29e79k 4300444418765

Nesouhlasím, první díl byl bomba, druhý už horší, ale pořád dobrý. První díl je srovnatelný s GTA úplně bez problému

13.10.2016 15:12

V37i33k16t37o79r 60Š92p18i95č48k56a 6258152454

Problém je , že kdysi mohla Mafie být tím kdo házel GTA rukavici .... ale dnes a ještě u stejné firmy co stojí za GTA .... to prostě musí být ten druhý v řadě už jen kvůli "tomu nařízení" shora EU . Bohužel takto funguje trh a ten herní není výjimkou . Zkuste si pod Nintendem vydat lepší hru než Zeldu či Maria ....

15.10.2016 0:57

M48i20c43h43a43l 30K81v86a64k 8297590605503

druhy dil je lepsi nez GTA4, byl mnohem propracovanejsi a graficky uzasnej, GTA 4 byla zpackanina cukatura a graficky otres

13.11.2016 0:47

P91e30t34r 69L97e63h65k67o37ž24i80v 7597759639960

Asi bych to tak neřešil, jelikož sem hrál 1 i 2 , tak půjdu určitě i do 3 dílů této série. Mimo téma, včera mě překvapila tv reklama na Mafii, myslím že na Prima Cool...

13.10.2016 10:12

M47a30r96t32i70n 57Š33i19m45e85k 4110214938505

Nedělal bych to, hrál jsem oba díly a ze 3. je mi ke zle. Přijde mi to jako pěkná demoverze, nebo spíše Alfa verze, čekající na dokončení a hlavně na lepší příběh a město. Život ve městě a jeho fungování je několik generace zpět od předchozích dílů série.

13.10.2016 12:45

M67a86t76ě28j 20Š11t86ě70p77á58n 2616481

Na Mafii 1 i 2 jsem měl rád ty italský mafiány v kvádrech...Nic proti černochům,ale už to není ono :(

12.10.2016 22:47

R77a20d95e61k 83R66a66i83d48a 5447312379

Autor článku si trochu plete co jsou 70. léta. 70. léta jsou mezi lety 70-79, 30. léta jsou 30-39...atd. Mafia III se odehrává v 60. letech, konkrétně v roce 68.

12.10.2016 15:59

P89e91t67r 21M88i82k95e52š 4700271696374

tak on je to dost častej jev, že si to lidi pletou páč předpokládaj, že je to jak se stoletíma kde je to přesně naopak ( tedy 18 st. 1701-1800 ).

13.10.2016 11:09

Š14í40m65a 62K20a75d52e48ř70á31v79e23k 9224821124434

Tak to si radši koupím novýho Football Manager!:-)

12.10.2016 11:11

M54i20l11a33n 65B48u38r27i42á74n81e94k 6613191769597

Za rok to bude zadarmo jako příloha ve SCORE, tak si počkejme ;-)

12.10.2016 9:06

M68i57c52h11a13l 73F72r91e81i66s 3673214541979

odkazuje třetí díl alespoň něčím na dvojku? nebo jen dojí slavnou značku?8-o

11.10.2016 21:33

M15i79c62h96a60l 26B45a70r64t11o47s29z 5442922567856

V pribehove linii se objevuje Vito Scaletta.

11.10.2016 21:57

J61á53n 30Š71v53e34c 3588414502452

A tiež vysvetľuje, čo sa stalo s Joe Barbarom (najlepšie to vidieť približne od 1:50 času videa): https://www.youtube.com/watch?v=cF-Hv8f5MKo#t=148.527479 Ale nepozerajte tí, ktorí to chcete hrať a nechcete dopredu vedieť vysvetlenie!!

12.10.2016 8:42

M37i41c82h81a69l 16F87r76e75i24s 3983214261439

super, díky R^

14.10.2016 19:42

P14e96t91e51r 63M83o38l79n44á95r 8155244902819

priblblá černošská strielačka ,nechápem prečo sa to volá mafia :-/

11.10.2016 19:57

O30n56d24ř87e14j 87B82e40r41á40n67e26k 5425854502370

Hru jsem si koupil novou na PS4. Do 30min jsem jí nabízel na prodej...

11.10.2016 19:45

J85i67r56i 42B17o77r65o17v57y 7957856767553

Otázka, je to opravdu velké zkla­mání od dob první i druhé Mafie? Ano bohu­žel je. Příběh se dá jak tak pře­žít, ale opa­kují se mise, jenom s malými obmě­nami. Chybí další obsah, kdy lze jez­dit jenom autem nebo lodí. Na drob­nosti, které udě­lají život ve městě reál­nější, se úplně zapo­mnělo. A bohu­žel gra­fická kva­lita hry v sou­vis­losti na ply­nu­losti hraní a hod­notě fps není vůbec v přímé úměr­nosti.

Proto musím Mafii 3 ohod­no­tit níz­kým ohod­no­ce­ním, které pro­stě výš dát nejde. 50 % je pro­stě málo a stu­dio, které tuto hru stvo­řilo, by se mělo zamys­let na tím, jestli má být nějaké pla­cené DLC, nebo zdarma. Asi bude pla­cené, ale kvůli kva­litě zpra­co­vání celé hry, bych si přál, aby pří­davné balíčky byly zdarma, aby vše, co tvůrci zapo­mněli a do hry nedali, bylo zdarma. Updaty, pří­bě­hové DLC i nová auta. Celá recenze na http://www.zk4.cz/7n

11.10.2016 16:42

J24o16s32e94f 92E77l63i11a55s 7980189196201

Děkuju za rozumnou recenzi, bál jsem se že to budou všichni korektně chválit.

Tragédie, policie je zbytečná, můžu jezdit jako prase a nic se neděje. Otevřený svět? Kde? Jakej? nemůžeš mluvit s lidma na ulici, nemůžeš nic ukrást, nemůžeš nakoupit v obchodě nebo blbým stánku. Grafika? To je snad vtip, když popíjej whisky (a to není hra ale animace) tak ta sklenička vypadá jako z devadesátejch let.

A co zdobilo Mafii, sbírání plakátů a časopisů, dělaj si srandu že sbírání playboyů zabijou tím že jsou na mapě označený kde leží?

11.10.2016 15:41

M32i53c70h62a11l 19V64e85r15n23e96r 8477236527904

Stačilo by, nechat se inspirovat kriminálkami ze 60. a 70. let, jako Bullittův případ, Serpico, Francouzská spojka, Psí odpoledne atd. Příběhy Mafie I i II byly také ovlivněné filmy, trochu klišovité, ale ve hrách neměly a dosud nemají konkurenci. Tady prostě měli vývojáři pevnou fanouškovskou základnu, část trhu zaměřenou na gangsterky, která je sice malá, ale kde by nemuseli s nikým soupeřit o přízeň. Místo toho vsadili na průměrnost, a máme z toho podprůměr:-/

11.10.2016 14:27

D17a40n17i12e16l 84S26o33b45o31t49a 9189854366400

Počkám si dva roky a pak si to ve slevě koupím za 10 éček, za tohle plnou cenu dávat nebudu.

11.10.2016 13:43

R67a47d33e96k 55J22a45h93o93d75a 3223682194913

10€ se moc za tohle.

12.10.2016 6:25

M34a57r78t35i71n 92Š24i90m16e12k 4350154298355

Možná za půl roku za 5 éček ;-D

13.10.2016 12:46

J41i61ř11í 77Š59l73e55m59r 7243262965782

Jednička byla super. Dvojka už mě moc nenadchla a trojku už ani zkoušet nebudu.

11.10.2016 13:27

D70a45v23i35d 93H25e16l41l20e73r 6696813240426

To jsme to dopracovali, když české titulky jsou brány jako největší plus.

11.10.2016 12:05

J25a76n 40S30t71e49h91l20í62k 1429739436184

Taky mě to zarazilo. Pro mě osobně to plus je, ale dávat to do recenze hry?

11.10.2016 15:07

M44i46c74h42a62l 37P92a31l78e77č79e18k 2191988862244

Ono je to psáno asi tak, že další plusy prostě nejsou a prázdná kolonka být nemůže.

12.10.2016 7:54

H67o90n29z63a 27K58a77h28o92v54e57c 1856594814

Mé mafiánské srdce krvácí :(

11.10.2016 11:08

L61u59k16á70š 93L45e40n17g54h30a20r45d 4979602211

Mafia 3 vs Mafia 1

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI

ještě smutnější

11.10.2016 9:16

M61a49r14e95k 94Š50e54b79e90s84t67a 2553481173797

Mafia 2 VS Mafia 3

https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0

velice smutné video....

11.10.2016 8:44

T16r70u95n96g 28D58u13o37n91g 77T36h82a73n42h 5178235794677

Ale no tak s tou policií v mafie 3 to je reálnější. Vždyť hlavní postava je černá .)

11.10.2016 19:21

J80a91n 17C80h63a86r38v16á78t 9241859363886

Když to tady tak čtu, tak pomalu začínám hledat CD s Mafií 1.

Snad to stejně nedopadne s novou Civilizací.

11.10.2016 8:36

J74o23s48e49f 10P41o62k57o22r22n28ý 6672669794471

Od civlilizace bych očekával že bude pěkně ořezaná a zbytek bude nutno dokoupit formou dlc a datadisků.

11.10.2016 8:44

J73a78n 35S28t44e93h68l45í29k 1719359416404

Špatný, špatný, špatný. Tohle slyším všude. Asi si ji zahraju jenom z nostalgie, a o to možná vydavateli šlo. Přitáhneme nový hráče a staří si to koupí z nostalgie.

11.10.2016 8:07

J23o48s11e33f 84P12o87k41o39r41n29ý 6822699704551

Bohužel jedinný z AAA titulů za poslední rok který se mi prostě na PC nehýbe. Tolik bugů jsem taktéž už dlouho neviděl. Kluci dělali co mohli ale hra byla vydána předčasně.

11.10.2016 7:55

J39i31ř82í 80J28u26ř97i18c61a 2488793761

Hry tohoto typu bytostně nesnáším. Přitom začali tak dobře. Styl vyprávění příběhu mne vysloveně nadchnul. Soundtrack vynikající. Dobové reálie a rasismus vystiženy pěkně. A pak takovýhle paskvil. Grafiku naprosto neřeším, protože byla li hra dobrá, tak ji hraju dodnes a špatné grafiky si u nové hry v záplavě těch starších ani nevšimnu, ale do zblbnutí opakovat to samé mne nebavilo nikdy. Škoda. Naprosto nevyužitý potenciál. Ještě že koukám na letsplaye a nevyhodil jsem prachy zbytečně.

11.10.2016 7:41

J65i71ř88í 95S85o47j57k37a 5278862221978

jo ták, takže zkušnosti jen z letsplay, bylo mi divné že Vám na začátku hraje půl hodiny video než se pustí hra ;-D;-D;-D

11.10.2016 10:02

J95i39ř36í 43J46u16ř44i74c33a 2228153961

Ach jo, Vám něco nastínit nemá význam. Hezky polopaticky, že?

11.10.2016 11:48

J87o54s22e24f 24Č39i48h83á14k 7341329680496

Velké zklamání.

11.10.2016 4:03
Foto

J45i42ř44í 21K42a38r52á19s84e83k 1883882642701

Mafii 2 vyčetli, že nemá otevřený svět a volitelných úkolů je málo. Běžte do háje. Kdybych chtěl GTA, tak hraju GTA. Ale ouha, v Hangar13 studiu na to slyší a z Mafie udělali paskvil snažící se napodobit GTA apod. Skvělý. Jdu si zahrát jedničku. Ta měla koule. Dvojka taky dobrý. Trojka stojí za prd.

11.10.2016 3:43

J54i13ř15í 53J52u65ř91i18c41a 2358423231

Hej, pozdravuje vás Don Salieri.

Tak pojď, rád si ten pozdrav poslechnu. :)

11.10.2016 7:43

J86i47ř38í 93D70u17š66e92k 8112731981623

Souhlas, já měl rád Mafii právě kvuli lineárnímu vyprávění příběhu. A možnost po misi se jen tak projet městem než dojedu domu mi stačilo. Posedlost vedlejších ukolu vytváření bází a zabírání území to je pak sandbox hra ale od toho je tu už GTA. Mafia byla vždy lineární hra v otevřeném světě a ne sandbox.

11.10.2016 9:54

O90n83d62ř87e13j 69M33a34r58e68k 2922797972805

no tak jestli ti stačí 3 - 4 hodiny hracího času za cenu plné hry tak se nedivím že se líbila Mafia 2

12.10.2016 10:07

P78e13t57r 36V11i19n77t28r51l14í80k 3896234801

Tak to je škoda, myslím, že tato herní série doplatila klasicky na to, že se nedrželi toho, čím začali a hru pod vidinou velkého výdělku nechali oddělat díky mainstreamovému způsobu, jakým se hra prezentuje, takových jsou v dnešní době mraky, snad tam bude něco, čím hra osobitě zaujme, ale z videí na mě působí prostě moc běžně ;-(

11.10.2016 0:57

Z32d71e68n80ě14k 52K62r68a12u14s 9156700122180

tak ono hlavne to studio co delalo jednicku uz davno nefunguje prece behem dvojky jim to nemci sebrali a aby to driv vyslo tak vydali nedodelanou hru a pocitam ze trojku delalo uz to nemecky studio a ne puvodni cesky, nic sem o trojce necetl, ale dost bych tomu veril

11.10.2016 3:31

M63a27r53t57i94n 88C38u62m44p74e71l89i83k 7711410583162

jaky nemci?;-D

11.10.2016 9:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.