Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čím déle jste ve hře, tím více vás baví. Recenze Mass Effect: Andromeda

Restart jedné z nejpopulárnějších značek posledních let se vydařil přesně podle očekávání. Je trochu kýčovitý, místy nedodělaný, ale také po čertech efektní a zábavný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P39a46v67e39l 80K78a63f59k56a 8104843861705

k případné češtině:

Lidé z týmu RPGčeštiny by velice rádi spolupracovali na překladu dalšího dílu série Mass Effect, ale má to dva dost zásadní problémy. Jednak nemáme nástroje pro vytažení textů, jednak nemáme pro tento překlad vedoucího projektu. A proto nemůžeme oznámit počátek prací na lokalizaci této hry.

Stejně jako u několika našich předchozích projektů technickou stránku řešíme s týmem lokalizace.net, který má aktuálně ty nejlepší programátory v Česku.

Pokud máte zájem o pozici vedoucího projektu, či máte zájem o spolupráci v nějaké formě, napište na email masseffect@rpgcestiny.cz Nabízíme zázemí našeho týmu, pomoc zkušených lidí z řad vedoucích, překladatelů, korektorů a testerů a možnost sebepropagace na zavedených kanálech a stránkách.

http://marek_tvrdy.zing.cz/clanek/3680/preklad-deus-ex-mankind-divided

+1/0
23.3.2017 15:48

P90a45t52r69i70k 51S34p24i30t53z25b87a30r97t 1384286214695

http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-andromeda ať žije metacritic! Je krásný že ukáže jak to je. Tohle samé má i fallout 4ka. Skvělé recenzentské hodnocení ale uživatelé to zničili

+1/0
22.3.2017 0:19

P26a46v79e75l 29H16o93r52á35k 1429715128787

Aha..a na konci recenze se odhalilo, že to psal "fanboy".. Tím se mnohé vysvětluje... ;-D;-D;-D

0/0
21.3.2017 20:15

M66a55r98t41i65n 85B98e87r34a26n 6449195926521

Tu hru vidim poprvé, ale vypadá dost nudně...

0/0
21.3.2017 7:56

J50i60ř79í 34Z41á44h39o68r49a 5893245262469

Zkoušels hrát Waiting in Line 3D?

0/0
21.3.2017 11:02

M74a28r25t90i51n 28B73e58r42a30n 6669725416211

To vypadá alespoň originálně, ne jak konzolová tuctovka...

0/0
21.3.2017 11:42

Z81d91e29n45ě66k 35S62t52r91n54a18d 1405660496979

85% pro hru, o které sám autor píše, že má spoustu (nikoli několik) nedodělků, je podle mého příliš. Bez těchto nedodělků by to tedy byla dokonalá hra s hodnocením 100%, což znamená nejlepší hru všech dob?

+5/0
21.3.2017 7:25

J15a19k26u49b 49B34o69h18o34n91ě90k 8285936189397

Klasická pokřivenost hodnocení. Všechno pod 60% se bere jako odpad, takže hodnocení všech her se musí vmáčknout mezi 60-100%, pokud to náhodou není vážně totální odpad.

Plus samozřejmě povinný bonus pro AAA tituly

+2/0
21.3.2017 8:51

G23a61b98r32i56e75l 30H54o57r89t82e32n 9351699823214

Dnes je situace taková, že se při psaní recenze předpokládá, že hru autoři v krátké době dokončí, takže pokud je hratelná, berou se v potaz jen chyby záměrné (špatně vymyšlené věci). Čili strhnete body za chaotické menu, ale bug v podobě špatné volby animace chůze (hra chybně přepíná mezi animací na schodech a animací na ploše) neřešíte.

0/0
21.3.2017 8:57

P60e34t59r 36J21a49r33o91š 8867225829

Pěkná recenze R^

0/0
21.3.2017 3:31
Foto

S94a52m75u17e67l 43K62u41p56k40a 9433923314842

Zatial nekupovat. Treba pockat do black friday a potom kupit za 15 eur. Navyse dovtedy budu urcite vytvorene mody a updaty, ktore tu hru dostanu na obstojnu uroven. V dnesnej dobe vydavania nedorobkov je naozaj nerozum kupovat skor ako pol roka po oficialnom vydani.

0/0
20.3.2017 21:55

T64o68m58á65š 12C43h47r50a79s39t92n43ý 2811284721383

No, běží to na Frostbite, je to mod friedly asi jako mafiánská hospoda :/

0/0
20.3.2017 23:22
Foto

S17a45m43u92e34l 11K80u81p24k87a 9723383364802

Pravda, to som si neuvedomil. No tak nic, pockam si na season pass za 15 eur a budem dufat, ze do tej doby to nejako spravia.

0/0
21.3.2017 4:35
Foto

M26i41c38h50a55l 80M73e35r84d78a 2440531719452

Bioware/EA season pass nevedou. Budete muset čekat na GOTY edici, kterou taky pokaždé nemají.

0/0
21.3.2017 9:45

J23a34r61o43s67l28a32v 97J58a38k59u62b86o75v 8512235695197

Andromeda mozno maximalne tak FOTY edition (Fail of the Year)

0/0
22.3.2017 8:17

G24a98b22r61i14e40l 71H91o63r81t60e64n 9571809383444

Dobrá recenze, souhlas ve všech bodech. Přidal bych jen podivné krytí, kdy se postava v krytu neumí otočit sama podle směru pohybu a dost mě taky štve zmatený kompas. Uvidíme, něco určitě opraví - včera byl už druhý patch.:-)

0/0
20.3.2017 18:04

M68a89r35t38i69n 18V57i28o81c10h90n92a 6925960831700

Pokud se časem objeví čeština, určitě koupím ;-)

0/0
20.3.2017 16:43

J18a35n 38V72á32c60l29a31v71í74k 3632506471929

BioWare brzy doplati na svuj tragicky marketing, kdy místo aby studio dokazalo prezentovat silne stranky nove hry a navnadit hrace, tak jedine, co se clovek na internetu docte, je nejaka "afera" kolem mimiky par postav.

Je to skoda, od toho studia jsem ještě nehral spatnou hru, ale bez kvalitního marketingu se dnes prodeje delat nedaji a EA si ztratove studio vydrzovat nebude.

+1/−3
20.3.2017 15:36

J77a33r52o17s60l86a40v 49J16a51k93u79b14o48v 8772985655977

Bioware mal uz zopar preslapov, Andromeda je len dalsi z nich..

0/0
20.3.2017 16:35

K88a55r31o52l 65Š22e17f70č14í66k 5934539168808

i spatna reklama je reklama ;-D jinak... mozno je to pruser ted, ale po 6 mesicech nebo roku to bude fajn. Cena bude nizsi, buggy se odstrani. Kdyz mate prachy na rozhadzovani tak chapu, ze vas to nas**e ale ja, jako clovek ktery nema penize na rozhadzovani ani cas na hrani se usmiva a ceka ;-D

0/0
20.3.2017 20:00

J87a29n 22V68á50c88l32a82v76í85k 3322316381809

Minule dily jsem kupoval hned při vydani, nektere dokonce v plechove edici, ale tentokrát me nejak nedokazali navnadit, coz povazuju prave za selhani marketingu - jako fanoušek trilogie ME bych mel mit predobjednavku a tesit se na to mesice.

+1/0
20.3.2017 20:11

J24a81r92o75s96l52a57v 46J57a35k67u39b10o89v 8822735545617

ta hra je uponahlana a nedorobena.. no v podstate Bioware nic ine neostavalo ako vydat ju cim skor... o rok pride Cyberpunk 2077, tak nechceli ist priamo proti nemu..

0/−1
20.3.2017 14:47

D44o23m90i83n36i19k 58C76e74r15n78y 5455293434829

Cyberpunk ještě nemá ofi. release date, takže musíme počkat na potvrzení, doufám, že se povede, ale bude zajímavé vidět jak si CDPR poradí s hrou u které nemají rozsáhlou knižní předlohu, ze které by šlo čerpat scénář.

0/0
20.3.2017 17:49

D35o55m32i73n28i56k 63C32e50r70n85y 5115203884419

Ok, tak to vypadá, že Cyberpunk tu nebude dříve než 2019.

0/0
21.3.2017 1:08

T10o13m40á70š 86C24h89r40a54s83t26n30ý 2761524671223

Ty romance jsou koukám v Andromedě stejně rozbitý jak v Inquisition. Kde jsou časy kdy ty postavy měli i duši, jako Zevran...Fenris...

+1/0
20.3.2017 14:21

J16a33n 56V74á44c60l10a36v15í79k 3902496221499

sarkasmus?

0/0
20.3.2017 15:15

T17o48m87á43š 15C74h14r58a56s68t44n24ý 2761884111353

Okay, Zevrana si možná trochu idealizuji, ale Fenris, jejž, to byl elf...ten hlas, ta ublíženost a zranitelnost...

Jasný, Garrus je Garrus, ale to jsem musel hrát za slečnu a to nebylo ono ;-D

0/0
20.3.2017 23:28

J86a78n 82V58á79c76l62a23v95í48k 3132146641169

emo elf? tak sto lidi, sto chuti :-)

0/0
21.3.2017 0:12

J33a50k28u15b 75B77o42h42o46n92ě17k 8575756879397

Kdepak, Zevran byl náhodou super. Hlavně když hrál člověk za chlapa a zkoušel romanci s ním. To bylo tak neskutečně rozpačité a opatrné, že to vypadalo reálně :-)

+1/0
21.3.2017 8:48

P30a83t20r34i78k 92S21p66i62t69z39b84a73r46t 1654706984925

Hru kterou vytvářel otevřený rasista vůči bílým (naštěstí ho poté vyhodili), animace obličejů měla nastarosti cosplayerka bez předchozích zkušeností a snaha aby tým byl co nejvíc rasově a genderově vyvážen na úkor kvality hry.

Hrozná animace obličejů, průměrný béčkový příběh (snad to další díl zlepší), hrozný systém krytí a volby/nevolby. Ale hlavně že je vše genderově a rasově vyvážené. Ještě chybí nějací transexuálové tam

+7/0
20.3.2017 13:44

J50a44n93a 95L70a23n32z92o53v42á 6884513326117

Transexuál by v posledním Dragon Age a tak moc se jim "povedl", že je trangederové poslali do háje

+5/0
20.3.2017 14:00

P74a83t75r64i91k 79S85p23i22t82z64b44a45r92t 1674946804315

Ještě takovej dodatek: Přijde mi to stejná situace jako Fallout 4 - vyhypovat podprůměrnou hru do neuvěřitelných úrovní, prodat v prvních dnech naivním lidem a pak se jim vysmát do obličeje.

A Upřímně, napsat lepší postavu než Garruse Vakariana snad ani nejde :D Pro mě ultimátní bromance na úrovni JD a Turk ze Scrubs

+4/−2
20.3.2017 14:42

T17o64m35á52š 44C33h22r96a11s85t49n78ý 2761214471383

No, přiznejme si to, takový Fenris či Garrus by byli poloviční bez jejich naprosto vynikajícího voice actingu...

+1/0
20.3.2017 14:50

G19a89b70r11i77e29l 16H36o32r20t40e36n 9761399343574

Bohužel si nejsem vůbec jistý, že byl vyhozen. V době jeho největší "slávy" za ním stáli dva nejvlivnější lidé z BW, čili bych spíš hádal, že dokončil svoji práci a šel zakládat svoje vlastní studio.

0/0
20.3.2017 18:07
Foto

M60i66c43h66a74l 32M48e51r51d94a 2770981729422

Všichni píšou, že v recenzi není nic o příběhu. Chcete spoilery nebo co? Bude to klasická Sci-Fi zápletka, kterou budou zachraňovat dobře napsané vedlejší postavy. Takhle fungují Bioware příběhy prakticky od KotOR.

+1/0
20.3.2017 11:42

M16i52r95o16s82l77a34v 79S52t86a57s97t29n33y 7924843306701

Kvalita příběhu se dá samozřejmě zhodnotit i bez spoilerů. A příběhy v KOTORech mají dost podstatně větší hloubku a jsou to čistokrevná RPG bez "akčních" soubojů.

+3/0
20.3.2017 11:49

J61a90k27u19b 77B79o63h86o50n28ě58k 8825516169627

Upřímně řečeno KOTOR1 nebyl zase až tak zářný příběh. Klasická formulka SW s jedním dějovým zvratem. Neříkám, že je špatný, ale zkuste si v hlavě přebrat, že ho máte někomu převyprávět a najednou už to nezní tak super.

KOTOR2 má mnohem větší hloubku, ale zase se podle mě až moc snaží být pravý opak klasické SW formulky. Taková až moc říše za zrcadlem, jestli to dává smysl, a občas to působí až moc křečovitě. Nemluvě o tom, že tam všechno tak nějak vlaje ve vzduchu a spousta linek není nějak dobře dokončená nebo začleněná do celkového obrazu.

+1/−3
20.3.2017 12:07

M88i14r87o39s69l56a55v 32S80t24a55s19t75n12y 7244583666741

V rámci SW to má mnohem větší hloubku než cokoliv jiného.

Dvojku doporučuju projít s restoration projectem, výsledný dojem ze hry je pak výrazně lepší, protože ty nedokončené dějové linie jaksi vymizí.

0/0
20.3.2017 12:39

J16a47k81u25b 95B74o26h52o95n37ě15k 8305696459507

Prošel jsem a i když to bylo lepší, tak to pořád nebylo úplně ono. Když si znova vybírám, který z nich bych si zahrál, tak jednička je mnohem "čistější zážitek."

0/0
20.3.2017 13:35

M44i40r29o15s55l59a24v 15S67t45a94s31t69n87y 7834363696911

Jo a každý super příběh se dá převyprávět tak, že už to pak nezní až tak super. Namátkově všechny Fallouty :)

0/0
20.3.2017 12:42

J18a44k68u80b 73B18o22h23o27n60ě28k 8275606539197

To ano, ale dobrý příběh se taky dá převyprávět tak, že zní super. A to mi nějak s KOTOR1 nejde :-)

0/0
20.3.2017 13:36
Foto

M68i40c71h94a53l 20M24e91r42d23a 2780101529552

Tak tu hloubku jsem tam fakt neviděl. Klasika Star Wars. Kdyby tam nebyl ten plot twist u konce, tak se o tom tolik nemluví.

V recenzi je napsáno, že příběhové mise jsou propracovaní do detailu, tak to snad znamená i příběh.

0/−1
20.3.2017 12:19

M63i21r10o44s38l61a11v 81S63t65a20s91t42n41y 7624853506841

V jádru to SW klasika je (což je snad dobře), ale hloubku to má teda mnohem větší, než prakticky všechno ostatní z SW universa.

0/0
20.3.2017 12:41

J50a22k11u57b 22B40o26h80o92n51ě35k 8675936189697

Já měl třeba rád příběhy z SW:Old Republic. Ne všechny, ale bylo jich tam pár, které byly podle mě lepší než KOTOR. Jenom schované za hromadou grindování

0/0
20.3.2017 13:37

A66n62t49o27n81í31n 91H18o86l76í15k 8837603774820

Proste pockat. Vydavani nedodelku za plnou cenu nesmi fungovat ..

+6/0
20.3.2017 11:32

J39a55n72a 92L58a40n54z16o97v69á 6284563686587

Zajímavé je, že žádná recenze se nezmiňuje o příběhu. Všichni mluví o tom, že soubojový systém je super, a že fetch questy nejsou tak hrozné a semtam zmínka o animacích a špatně napsaných postavách. Takže je to hromada vaty s odfláknutým příběhem? To je za mě na nejlepší sci-fi RPG značku dost tristní,

+1/−1
20.3.2017 11:00

M55i95r70o12s32l74a78v 23S67t67a62s58t13n23y 7794173566641

No, nejlepší sci-fi RPG je ale takový dost zužující pojem. Kolik dalších sci-fi RPG máme?

0/0
20.3.2017 11:42

M13i20r22o78s93l10a58v 39S22t56a51s57t63n73y 7334593406791

Jo, pán nahoře napověděl KOTORy, no tak to jsou mnohem lepší hry.

0/0
20.3.2017 11:49

J43a80n38a 12L14a25n86z14o39v10á 6364403356897

Já jsem chtěla původně napsat RPG jako celkově, ale pak mi došlo, že by mě lidi umlátili Zaklínačem :) Řekněme, že přesnější termín by byl jedno z nejlepších RPG vůbec.

0/0
20.3.2017 11:50

V23i62t 53O58t45a76h11a69l 5525910629314

Na tu bídu co ve Sci-Fi RPG žánru v poslední době vychází, je ME opravdu ještě relativně slušná serie. Bohužel se v herních mechanismech nevyhla od vcelku slušné 1 postupného zjednodušování herních mechanismů a opět až dětsky snadné obtížností :-(. Nejsem si jistý, zda ME4 v tomto bude pokračovat v nastaveném trendu. Hluboký rozvětvený příběh s řadou zásadních rozhodnutí u Bioware opravdu neočekávám. Spíše klasickou lineární adventuru s pár RPG prvky, hromadou vaty a klasických holywoodských klišé. A semtam si můžete zvolit odpověď která ale stejně na výsledek má jen kosmetický vliv.

Snad se vyhnou aspoň tolik populární politické a multikulti korektnosti typu, že v každém týmu musí být aspoň jeden černoch, asiat a arab, jinak je tým rasistický.

Koupil jsem předprodej manželce, té lehká obtížnost nevadí. Já budu reagovat až podle toho, jak jí to bude bavit. Zatím předběžně si ale spíše počkám na nějakou vánoční edici, kde už budou ty první jedno dvě příběhové DLC.

Možná je daleko víc tristní ale to, že ME série je považována za nejlepší současnou Sci-Fi RPG značku - tedy hlavně na tom, že je to pravda a že konkurence v tomhle žánru, který by zvedla laťku, je fakticky nulová.

Něco, co se povedlo CDP s Witcherem 3 u fantasy.

0/0
20.3.2017 12:05







Najdete na iDNES.cz