Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Fanoušci fotbalu ani letos neušetří. FIFA 18 se opět vyplatí

Nový díl jedné z nejprodávanějších herních sérií vůbec sice již nepřináší tolik novinek jako ten loňský, přesto jeho koupí nikdo neprohloupí. A to nejen kvůli pokračování příběhového režimu The Journey.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J54a67n 75O81n26d41ř14e30j 6769118724900

Zajímavé, FIFA má mraky technických nedostatků, spousta lidí jí ani nepustí, ale v recenzích je téměř stoprocentní, holt EAS asi hodně platí..

0/0
2.10.2017 13:23

J57a43k68u91b 10B94o58h86o59n54ě53k 8955296429857

Osobně bych si FIFU koupil jenom kvůli Journey, ale jestli je to stejných cca 16 hodin jako minule, tak to ani náhodou.

Jestli někdy dotáhnou Be a pro do smysluplného konceptu, tak to bude něco jiného, ale to se obávám, že už díky Journey asi ani nikdy nenastane...

+1/−1
21.9.2017 15:14

V50o16j11t58a 10E55r25b74e55n 5727507613510

Single player je na tom nuda, kdyby tam Journey nebyla, většina hráčů to nepozná...

0/0
21.9.2017 18:09
Foto

L77u54k14á23š 21N72o53v30o24t86n70ý 6236147768988

Mluvím o situaci na poli PS4 nikoliv PC, ale když je FIFA 17 v prodeji za 400,- Kč, tak mi uniká proč by kdokoliv měl jít do 18 za 4x násobek? On-line hráčů bude i tak dost pořád (usuzuji podle toho kolik jich ještě hraje Fifu 15). Myslím, že zrovna u tohoto typu her má smysl přecházet tak ob jednu či dvě sezóny. Ale kupovat každý rok novou hru je nesmysl.

+1/0
21.9.2017 14:20

M24a78r62e82k 54S20e79l69i10n23g90e11r 5289937456376

Spousta hracu chce proste mit aktualni soupisky. Tzn. hrat za Neymara v PSG, a ne v Barce.

0/0
21.9.2017 14:52

J54a96k45u81b 10B49o81h18o69n42ě73k 8355286399457

Nevím jak teď, ale dřív se daly stáhnout mody s aktuálními sestavami i pro starší verze. Moje oblíbená FIFA 2002 mi vydržela určitě víc jak jednu sezonu :-)

+1/0
21.9.2017 15:16

M94a78r25e60k 75S20e66l16i41n97g84e13r 5989297706356

To na konzolich nelze.

0/0
21.9.2017 17:09

P36a78v59e26l 26K68a94f98k74a 8964533221215

Tohle by mě zajímalo- v chvíli kdy vyjde (vyšla) 18ka, tak se přestane (přestala) 17ka aktualizovat?

0/0
22.9.2017 8:38

M45a54r51e69k 77S94e32l12i42n68g27e86r 5899147826256

To je zase recenze... hlavne ze ji mate tyden pred vydanim. Nechtelo by treba priste pockat na funkcnost online systemu, coz je ve FIFE jedna z nejdulezitejsich veci, treba jako to udelalo IGN? Jak uz v diskuzi zaznelo, zda se mi, ze autor odehral par zapasu, kousek The Journey a sel sesmolit techle par radku.

0/0
21.9.2017 11:31

D45a82n87i98e17l 47M56o68l23n28á36r 7835255856780

Jsem se z recenze nedozvěděl skoro nic, co bych nevěděl z trailerů a infa EA z různých předváděček.

Já vím, že jsem asi divný, ale já nejvíc hraju Be a Pro mód, který je tragický už asi 4 roky a pořád čekám jestli se s tím něco stane, myslel jsem vloni, když přišel singleplayer mód Journey, že stejným způsobem vylepší i Be a Pro (samozřejmě bez cutscén a příběhu), ale mám namysli tréninky, boj o místo v sestavě, smysluplné chování manažera (posílání na hostování, střídání apod.) a také relevantní nabídky na přestupy a do repre. Nic z toho v podstatě v Be a Pro nefunguje jak by mělo. Také mi tam chybí růst hráče v rámci týmu. Když hraju 10. sezónu, jsem nejlepší z týmu a historicky nejlepší střelec a oni mě nenominují do základu repre,nebo nepřijde kapitánská páska apod, to mi přijde fakt zvláštní. Taky mi chybí nasazení do zápasu třeba na posledních 20 minut. Když je můj hráč unavený, tak prostě jen simulace. Přitom v reálu, když je rozdílový hráč unavený, tak prostě jen nehraje v základu od začátku zápasu a nastupuje na posledních 20-30 minut, které fyzicky zvládne a také to má pro tým smysl, že za tu dobu něco dokáže uhrát. V žádné fifě tohle prostě nebylo. Na druhou stranu netuším jak je na tom konkurence PES.

Zajímalo by mě tedy, jestli se bude nějaká recenze, kde bude zrecenzovaný i Be a Pro mód pro FIFA 18. Rv;-O

+4/0
21.9.2017 9:11

D65a53v93i94d 52G42r43u30š33k47a 6327925190412

Co mě u Be a Pro taky štve, že pokud se nechám vystřídat a odsimuluji zbytek utkání, tak se nedozvím výsledek. Hra skočí do menu, kde jsou informace o následujícím utkání. To jak skončil zápas, tak musím složitě dohledat v kalendáři.

+1/0
21.9.2017 10:17

D38a35n63i21e83l 38M23o64l23n14á97r 7965815566590

No obecně dohledávání jakýchkoliv informací je zbytečně složité. Ale máš pravdu, tohle mě taky štvalo. Občas to komentátor v menu řekl hned jako první výsledek, ale jinak je to fakt na palici, že to neukáže.

0/0
21.9.2017 11:15

O68n48d85ř56e89j 60Š43i94m19e39k 5813112617638

Tak ta Sparta tam bude reprezentovat báječně... 5. tým ligy se skore 6:6. ;-D;-D;-D

0/0
21.9.2017 8:56

J60a84r53o47s36l83a91v 71R71y41c56h64t10á39ř 2894959559606

Ve FIFA 19 bude případ štramáka z Itálie, kterého při návštěvě Prahy přesvědčil Kazma, že by mohl dělat trenéra Sparty.

+5/−1
21.9.2017 8:45

R85o70m64a98n 45M46a28z80á93l40e54k 4809118367617

Jako chapu ze fifa ma tolik obsahu ze recenze by vysla kdovikdy,ale toto je vlastne jen vytazene info na zaklade toho co se vali vsude po internetu a dema. Moje ocekavani od recenze je trosku vetsi. Napr jestli odstranili technicky problemy,jestli je AI na jine urovni atd atd. Takhle je to s prominutim blabol jen aby neco bylo.

+5/0
21.9.2017 8:42
Foto

H10o61n29z53a 59S55r72p 9664953752548

Díky :-) Jestli technickými problémy myslíte pomalost připojení, tak to bohužel otestuje až ostrý start, kdy se do hry připojí široká veřejnost. Co se týče umělé inteligence, žádná revoluce se nekoná. Hra však daleko méně "podvádí" jak se ostatně píše v recenzi,

0/0
21.9.2017 9:47

R98o34m59a13n 14M22a83z31á25l90e98k 4609488177287

Ja vim ze to jde az casem,proto mi trosku unika vyznam takove recenze. Nedozvime se vlastne nic co bysme uz nevedeli a pro ty kteri treba drivejsi rocniky nehrali je to taky celkem k nicemu kdyz nevi nic moc o hratelnosti

0/0
21.9.2017 9:55
Foto

O55n88d61ř27e90j 39F29i13a10l76a 9709510941149

Uz opravili tu nesmyslnost v FUT, kdy mam za zapas 20 strel na branku, hraci mi z metru trefi tycku nebo prestreli, protihrac v 90. minute vystreli poprve na branu a trefi vinkl ze třiceti metru a vyhraje?

0/0
21.9.2017 7:52

D23a14n67i33e90l 46K93r30a90u35s 4411953792214

Ty jsi asi nikdy nehral fotbal v realu, co? To je docela bezne. Nastve to, ale neni to nic, co by skoro kazdy fotbalista na jakekoliv urovni nezazil.

+3/−2
21.9.2017 8:10

M69a11r11t79i46n 41C10u82m14p78e83l24i79k 7301590353432

to sice jo, ale on mluvi o scriptovanosti

0/0
21.9.2017 9:32

D69a88n27i11e85l 41K37r57a69u34s 4341973352854

A ta by neměla být nastavena tak, aby se co nejvíce podobala realitě? Co by to potom bylo za hru?

0/0
21.9.2017 11:52

J94i59ř17í 42O97s75i90n15a 5637132392985

Balón z levá do prava. Rád bych pochopil co na tom lidi vidí, v čem je to kouzlo? Zábavnější mi přijde dát dítěti zápalky nebo tužku a papír.

+2/−5
21.9.2017 7:43

D88a48n75i66e72l 69K64r91a70u16s 4621193832694

Vsechny hry by mely mit nejakou pojistku, ktera by nedovolila jeji spusteni na dele nez dve hodiny a opakovane teprve po vykonani nejake telesne aktivity, idealne v pomeru - hrajes fotbal elektronicky a stejne dlouho ho musis hrat i v realu 

+3/−14
21.9.2017 7:32

T72o31m75á17š 74A84d77a91m88e64c 5713862608599

Proc? :-D Jako, ze kdyz budu hrat GTA, tak pak musim sednout do auta a zacit prejizdet lidi na ulicich, nebo je rovnou strilet? :-D To je fakt nazor jak poleno :-D

+11/0
21.9.2017 8:00

D51a64n35i23e71l 86K51r88a81u13s 4601643432434

Kdepak. I tam by stacilo pouhych pet km behu. Koneckoncu znas snad spickoveho jezdce, ktery by se jen vozil a nemakal na fyzicce? Ale neboj, to byl jen takovy vykrik do tmy inspirovany nedavnym zazitkem z rozhovoru dvou borecku v metru, kteri rozebirali sva zavratna vitezstvi ve FIFA, ale uz od pohledu na jejich postavicky bylo zrejme, ze po jednom prebehnuti hriste by nejspis zustali lezet na JIPu. :D

+2/0
21.9.2017 8:07

T24o87m96á97š 58A38d13a69m39e56c 5373542308959

Vzdyt tohle je na tech hrach to hezke, ze clovek muze zazit neco, co v realnem zivote ne. A kdyz je to bavi, tim lepe. Budme za to radi! Jinak spickovych jezdcu bylo plno, kteri jen chlastali, parili a zavodilo, napr. James Hunt :-)

+4/0
21.9.2017 8:35

D59a21n93i85e18l 14K49r16a80u48s 4471953272834

Tomu snad ani nemůžeš věřit. Že chlastal a pařil, když k tomu měl příležitost, to je nezvratný fakt. Ale že trénoval dost tvrdě, aby se dostal, kde byl, to ber za nezvratné. Garantuji ti, že F1 jen talent řídit nedokáže.

A totéž platí ve všech sportech. Nemusíme chodit moc daleko - fotbalový talent od Boha Honza Berger - chlastal, až se prochlastal do odmašťovny. Ale stále trénoval tak, že by 9 z 10 lidí nevydrželo ani dvě jednotky za sebou.

Že si zažiješ ve hře něco, co v reálu není ani možné, to je samozřejmě fajn. Ale o to důležitější je následně se vrátit do reality. Ať už tím, že hraní GTA patří fakt jen na monitor a ne na silnici a nebo to, že z fotbalu bolí nejen zápěstí a prsty, ale i zbytek těla a že balón bez tréninku fakt na té noze přilepený nezůstane a trefit vingl ze třiceti metrů je spíš zázrak než standard. No, ale hlavně je to o tom, že bez fyzické aktivity naše tělo atrofuje daleko dřív, než si sami jsme ochotní připustit.

0/0
21.9.2017 12:03
Foto

L49u71k55á20š 50N44o76v11o66t73n37ý 6326557818348

Tak takhle bychom se mohli bavit ale o jakékoliv pasivní zábavě. Koukání na televizi či youtube videa atp. U her je to alespoň tak, že člověk musí zapojit mozek a cvičí třeba postřeh nebo logické myšlení (u některých typů). U vyloženě pasivního sledování videoobsahu pak odpadá i toto...

0/0
21.9.2017 14:22

V77o84j26t65a 54E39r69b19e73n 5557387933180

A když lidi neumí přemýšlet, tak to uděláme za ně!

0/0
21.9.2017 18:12

D16a57n59i61e21l 28K30r66a10u27s 4131853282574

Ajéje, podle minusů soudím, že fyzická námaha je herním maniakům hodně proti srsti.... No, konečně podle očekávání.

0/0
22.9.2017 12:55

L53i30b57o85r 58M66a80z13a63n31e40c 3711546787629

Nejsem zastánce FIFA ani PES, rád si zahraji obě série, každá má něco... Ale dát mínus za to, že ve hře není česká liga, která je ve srovnání s jinými naprosto tragická, to chce hodně dávky odvahy... ;-)

+11/0
21.9.2017 4:17

M81a63r22t50i68n 93B19e23r75a20n 6369615676771

Taky nechápu, proč v mínusech není třeba i "Opět chybí ugandská liga" ...

+6/0
21.9.2017 7:22



Najdete na iDNES.cz