Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Fanoušci fotbalu ani letos neušetří. FIFA 18 se opět vyplatí

Nový díl jedné z nejprodávanějších herních sérií vůbec sice již nepřináší tolik novinek jako ten loňský, přesto jeho koupí nikdo neprohloupí. A to nejen kvůli pokračování příběhového režimu The Journey.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J67a94n 13O18n80d25ř39e14j 6289888164720

Zajímavé, FIFA má mraky technických nedostatků, spousta lidí jí ani nepustí, ale v recenzích je téměř stoprocentní, holt EAS asi hodně platí..

0/0
2.10.2017 13:23

J27a84k58u22b 86B71o54h32o13n47ě61k 8375636529957

Osobně bych si FIFU koupil jenom kvůli Journey, ale jestli je to stejných cca 16 hodin jako minule, tak to ani náhodou.

Jestli někdy dotáhnou Be a pro do smysluplného konceptu, tak to bude něco jiného, ale to se obávám, že už díky Journey asi ani nikdy nenastane...

+1/−1
21.9.2017 15:14

V71o65j66t14a 35E59r15b52e88n 5607567183850

Single player je na tom nuda, kdyby tam Journey nebyla, většina hráčů to nepozná...

0/0
21.9.2017 18:09
Foto

L23u47k81á22š 87N25o67v46o85t80n72ý 6426237978268

Mluvím o situaci na poli PS4 nikoliv PC, ale když je FIFA 17 v prodeji za 400,- Kč, tak mi uniká proč by kdokoliv měl jít do 18 za 4x násobek? On-line hráčů bude i tak dost pořád (usuzuji podle toho kolik jich ještě hraje Fifu 15). Myslím, že zrovna u tohoto typu her má smysl přecházet tak ob jednu či dvě sezóny. Ale kupovat každý rok novou hru je nesmysl.

+1/0
21.9.2017 14:20

M29a43r75e54k 38S29e66l47i61n83g80e23r 5219417686616

Spousta hracu chce proste mit aktualni soupisky. Tzn. hrat za Neymara v PSG, a ne v Barce.

0/0
21.9.2017 14:52

J40a62k67u18b 64B65o49h48o47n84ě59k 8855836929717

Nevím jak teď, ale dřív se daly stáhnout mody s aktuálními sestavami i pro starší verze. Moje oblíbená FIFA 2002 mi vydržela určitě víc jak jednu sezonu :-)

+1/0
21.9.2017 15:16

M21a60r87e33k 55S84e11l79i65n56g98e30r 5379177126556

To na konzolich nelze.

0/0
21.9.2017 17:09

P14a26v29e41l 78K54a88f60k63a 8924363161525

Tohle by mě zajímalo- v chvíli kdy vyjde (vyšla) 18ka, tak se přestane (přestala) 17ka aktualizovat?

0/0
22.9.2017 8:38

M69a80r63e67k 22S68e61l32i18n23g75e38r 5819127616646

To je zase recenze... hlavne ze ji mate tyden pred vydanim. Nechtelo by treba priste pockat na funkcnost online systemu, coz je ve FIFE jedna z nejdulezitejsich veci, treba jako to udelalo IGN? Jak uz v diskuzi zaznelo, zda se mi, ze autor odehral par zapasu, kousek The Journey a sel sesmolit techle par radku.

0/0
21.9.2017 11:31

D22a41n44i38e54l 68M64o61l91n66á71r 7375685616570

Jsem se z recenze nedozvěděl skoro nic, co bych nevěděl z trailerů a infa EA z různých předváděček.

Já vím, že jsem asi divný, ale já nejvíc hraju Be a Pro mód, který je tragický už asi 4 roky a pořád čekám jestli se s tím něco stane, myslel jsem vloni, když přišel singleplayer mód Journey, že stejným způsobem vylepší i Be a Pro (samozřejmě bez cutscén a příběhu), ale mám namysli tréninky, boj o místo v sestavě, smysluplné chování manažera (posílání na hostování, střídání apod.) a také relevantní nabídky na přestupy a do repre. Nic z toho v podstatě v Be a Pro nefunguje jak by mělo. Také mi tam chybí růst hráče v rámci týmu. Když hraju 10. sezónu, jsem nejlepší z týmu a historicky nejlepší střelec a oni mě nenominují do základu repre,nebo nepřijde kapitánská páska apod, to mi přijde fakt zvláštní. Taky mi chybí nasazení do zápasu třeba na posledních 20 minut. Když je můj hráč unavený, tak prostě jen simulace. Přitom v reálu, když je rozdílový hráč unavený, tak prostě jen nehraje v základu od začátku zápasu a nastupuje na posledních 20-30 minut, které fyzicky zvládne a také to má pro tým smysl, že za tu dobu něco dokáže uhrát. V žádné fifě tohle prostě nebylo. Na druhou stranu netuším jak je na tom konkurence PES.

Zajímalo by mě tedy, jestli se bude nějaká recenze, kde bude zrecenzovaný i Be a Pro mód pro FIFA 18. Rv;-O

+4/0
21.9.2017 9:11

D93a36v95i74d 45G61r24u47š50k33a 6957135520122

Co mě u Be a Pro taky štve, že pokud se nechám vystřídat a odsimuluji zbytek utkání, tak se nedozvím výsledek. Hra skočí do menu, kde jsou informace o následujícím utkání. To jak skončil zápas, tak musím složitě dohledat v kalendáři.

+1/0
21.9.2017 10:17

D96a52n36i94e28l 80M94o71l24n25á21r 7975155296120

No obecně dohledávání jakýchkoliv informací je zbytečně složité. Ale máš pravdu, tohle mě taky štvalo. Občas to komentátor v menu řekl hned jako první výsledek, ale jinak je to fakt na palici, že to neukáže.

0/0
21.9.2017 11:15

O88n94d48ř60e27j 43Š54i15m85e29k 5823962927938

Tak ta Sparta tam bude reprezentovat báječně... 5. tým ligy se skore 6:6. ;-D;-D;-D

0/0
21.9.2017 8:56

J15a57r65o21s58l94a23v 44R41y50c80h62t32á22ř 2804639469556

Ve FIFA 19 bude případ štramáka z Itálie, kterého při návštěvě Prahy přesvědčil Kazma, že by mohl dělat trenéra Sparty.

+5/−1
21.9.2017 8:45

R93o45m60a37n 57M52a35z68á51l46e49k 4759448837127

Jako chapu ze fifa ma tolik obsahu ze recenze by vysla kdovikdy,ale toto je vlastne jen vytazene info na zaklade toho co se vali vsude po internetu a dema. Moje ocekavani od recenze je trosku vetsi. Napr jestli odstranili technicky problemy,jestli je AI na jine urovni atd atd. Takhle je to s prominutim blabol jen aby neco bylo.

+5/0
21.9.2017 8:42
Foto

H76o19n66z55a 86S56r34p 9874533632968

Díky :-) Jestli technickými problémy myslíte pomalost připojení, tak to bohužel otestuje až ostrý start, kdy se do hry připojí široká veřejnost. Co se týče umělé inteligence, žádná revoluce se nekoná. Hra však daleko méně "podvádí" jak se ostatně píše v recenzi,

0/0
21.9.2017 9:47

R79o64m20a42n 34M32a81z36á12l57e42k 4769108227857

Ja vim ze to jde az casem,proto mi trosku unika vyznam takove recenze. Nedozvime se vlastne nic co bysme uz nevedeli a pro ty kteri treba drivejsi rocniky nehrali je to taky celkem k nicemu kdyz nevi nic moc o hratelnosti

0/0
21.9.2017 9:55
Foto

O89n53d75ř93e64j 15F95i59a55l13a 9249170591989

Uz opravili tu nesmyslnost v FUT, kdy mam za zapas 20 strel na branku, hraci mi z metru trefi tycku nebo prestreli, protihrac v 90. minute vystreli poprve na branu a trefi vinkl ze třiceti metru a vyhraje?

0/0
21.9.2017 7:52

D69a56n16i72e59l 71K69r57a19u22s 4271933182804

Ty jsi asi nikdy nehral fotbal v realu, co? To je docela bezne. Nastve to, ale neni to nic, co by skoro kazdy fotbalista na jakekoliv urovni nezazil.

+3/−2
21.9.2017 8:10

M54a43r41t65i42n 11C65u80m21p58e98l91i82k 7151640393202

to sice jo, ale on mluvi o scriptovanosti

0/0
21.9.2017 9:32

D24a32n36i41e10l 36K14r50a50u25s 4421433632764

A ta by neměla být nastavena tak, aby se co nejvíce podobala realitě? Co by to potom bylo za hru?

0/0
21.9.2017 11:52

J70i96ř25í 15O21s70i57n74a 5577422882445

Balón z levá do prava. Rád bych pochopil co na tom lidi vidí, v čem je to kouzlo? Zábavnější mi přijde dát dítěti zápalky nebo tužku a papír.

+2/−5
21.9.2017 7:43

D57a73n67i88e64l 91K79r12a13u71s 4801483532174

Vsechny hry by mely mit nejakou pojistku, ktera by nedovolila jeji spusteni na dele nez dve hodiny a opakovane teprve po vykonani nejake telesne aktivity, idealne v pomeru - hrajes fotbal elektronicky a stejne dlouho ho musis hrat i v realu 

+3/−14
21.9.2017 7:32

T37o24m91á85š 33A46d57a81m37e94c 5673982538679

Proc? :-D Jako, ze kdyz budu hrat GTA, tak pak musim sednout do auta a zacit prejizdet lidi na ulicich, nebo je rovnou strilet? :-D To je fakt nazor jak poleno :-D

+11/0
21.9.2017 8:00

D61a49n73i93e52l 64K77r39a82u60s 4601503632614

Kdepak. I tam by stacilo pouhych pet km behu. Koneckoncu znas snad spickoveho jezdce, ktery by se jen vozil a nemakal na fyzicce? Ale neboj, to byl jen takovy vykrik do tmy inspirovany nedavnym zazitkem z rozhovoru dvou borecku v metru, kteri rozebirali sva zavratna vitezstvi ve FIFA, ale uz od pohledu na jejich postavicky bylo zrejme, ze po jednom prebehnuti hriste by nejspis zustali lezet na JIPu. :D

+2/0
21.9.2017 8:07

T73o97m25á75š 60A13d43a43m81e71c 5193522868749

Vzdyt tohle je na tech hrach to hezke, ze clovek muze zazit neco, co v realnem zivote ne. A kdyz je to bavi, tim lepe. Budme za to radi! Jinak spickovych jezdcu bylo plno, kteri jen chlastali, parili a zavodilo, napr. James Hunt :-)

+4/0
21.9.2017 8:35

D45a71n31i64e47l 22K49r62a96u86s 4951873382964

Tomu snad ani nemůžeš věřit. Že chlastal a pařil, když k tomu měl příležitost, to je nezvratný fakt. Ale že trénoval dost tvrdě, aby se dostal, kde byl, to ber za nezvratné. Garantuji ti, že F1 jen talent řídit nedokáže.

A totéž platí ve všech sportech. Nemusíme chodit moc daleko - fotbalový talent od Boha Honza Berger - chlastal, až se prochlastal do odmašťovny. Ale stále trénoval tak, že by 9 z 10 lidí nevydrželo ani dvě jednotky za sebou.

Že si zažiješ ve hře něco, co v reálu není ani možné, to je samozřejmě fajn. Ale o to důležitější je následně se vrátit do reality. Ať už tím, že hraní GTA patří fakt jen na monitor a ne na silnici a nebo to, že z fotbalu bolí nejen zápěstí a prsty, ale i zbytek těla a že balón bez tréninku fakt na té noze přilepený nezůstane a trefit vingl ze třiceti metrů je spíš zázrak než standard. No, ale hlavně je to o tom, že bez fyzické aktivity naše tělo atrofuje daleko dřív, než si sami jsme ochotní připustit.

0/0
21.9.2017 12:03
Foto

L41u40k34á82š 81N94o18v39o78t91n47ý 6496337288668

Tak takhle bychom se mohli bavit ale o jakékoliv pasivní zábavě. Koukání na televizi či youtube videa atp. U her je to alespoň tak, že člověk musí zapojit mozek a cvičí třeba postřeh nebo logické myšlení (u některých typů). U vyloženě pasivního sledování videoobsahu pak odpadá i toto...

0/0
21.9.2017 14:22

V12o84j10t77a 13E92r20b39e94n 5127517223200

A když lidi neumí přemýšlet, tak to uděláme za ně!

0/0
21.9.2017 18:12

D11a38n78i72e74l 45K12r51a46u35s 4691913662164

Ajéje, podle minusů soudím, že fyzická námaha je herním maniakům hodně proti srsti.... No, konečně podle očekávání.

0/0
22.9.2017 12:55

L92i39b26o97r 87M31a95z93a11n95e20c 3351146307109

Nejsem zastánce FIFA ani PES, rád si zahraji obě série, každá má něco... Ale dát mínus za to, že ve hře není česká liga, která je ve srovnání s jinými naprosto tragická, to chce hodně dávky odvahy... ;-)

+11/0
21.9.2017 4:17

M38a80r39t82i96n 37B50e22r74a74n 6869265246651

Taky nechápu, proč v mínusech není třeba i "Opět chybí ugandská liga" ...

+6/0
21.9.2017 7:22







Najdete na iDNES.cz