Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Divinity Original Sin 2 je kandidát na RPG roku. Sežere ovšem moře času

Hry na hrdiny jsou si často podobné jako vejce vejci, zvlášť ty z ranku fantasy. Vznešení elfové, věčně nabručení trpaslíci a k tomu hromada kostlivců, draků a zlých černokněžníků. Proto je velmi osvěžující dostat do ruky hru, která se vůbec nebojí jít proti žánrovým pravidlům a zaběhlým stereotypům. A navrch nabízí mamutí porci obsahu a strhující soubojový systém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M70i39c26h81a32l 50T82o63m61á68n73e15k 9457809406

rpg mam rad , ale ne party rpg, jedno ok a to uz sem vyplytval na dragon age, vic mne nebavi, chci hrat jednu postavu a poradne a ne porad skladat apartu vicemene stejne a je jedno co si clovek zvoli jako main, stejne tam musi mit urcite typy postav jinak ma pak casto ve vetsine boju problem

0/−1
19.10.2017 3:06

A63l20e72š 76A68d63a79m 7920200828839

Path of exile?

Sice free to play ale fantastická

0/0
19.10.2017 10:17

G25a53b77r42i66e63l 94H60o24r93t71e71n 9581589363634

Zatím mám plno práce, takže si asi počkám až na překlad, kvalitní RPG si užiju víc v rodném jazyce. Ale vypadá to velmi dobře.

0/0
18.10.2017 19:21

A77l76e28š 16A18d73a28m 7560810978499

Jedničku někdo přeložil?

0/0
19.10.2017 10:17

J63o89s77e28f 42A96u16g96u15s31t94a 8154788540302

ano (stejný lidi)

0/0
19.10.2017 12:21

M85a67r91t61i24n 49B14e85r13a74n 6139745206961

Hodně by mě to lákalo, ale ten vizuál mi prostě nesedí. Podobný jsem ještě snesl u arkádových RPG (Titan Quest,...), ale u "Baldurovek" bych se na to asi nevydržel dívat desítky hodin, je to takové odtažité, nepohlcující... :-/

+1/0
18.10.2017 16:54

K96a95r43e27l 98C15h82a94r61v74á64t 3606537150

Dvojku jsem zatim nehrál, ale u jedničky mi ta grafika na tento žánr taky úplně nesedla. Neni vyloženě ošklivá, spíš taková komixová. A design některejch nepřátel jako ten robot v jeskyni nebo mechanická zviřátka mi připadal jako dost velkej úlet na tento druh RPG.

+2/−1
18.10.2017 18:23

M67i71r97o72s85l31a15v 35S93t66a57s44t77n86y 7124253666861

Hlavně to neustále svítí a bliká, jak vánoční stromeček a přesně jak říkáte, to se hodí maximálně k diablovkám,

+1/0
19.10.2017 15:53

J19a10k19u86b 76B16o72h70o34n34ě92k 8375106709447

Má smysl tuhle hru pořizovat, když tuhle sérii neznám?

Respektive jak moc hluboko by se měl člověk vrátit, aby se chytnul a nemusel se trápit s příliš zastaralými nebo nepovedenými díly?

0/0
18.10.2017 13:32

Z46b23y15n11ě27k 53P14r70o12c38h84á82z31k28a 8795793933866

Určitě zkus i předchozí díl, je tam také velký obsah, mám už nahráno cca 50 hodin a stále není konec a objevují se další zápletky.

+1/0
18.10.2017 14:11

M54i60r43o27s90l65a34v 12S60t95a22s97t92n95y 7234973636801

Taky nad tím váhám. Osobně mě jednička z recenzí a gameplay videí moc nenachdla. Hodně lidí třeba vychvalovalo grafiku, jejíž styl mě osobně přijde odpuzující a to si na tyhle věci příliš nepotrpím. Stejně tak systém dvou postav mi přišel mírně prapodivný (zajímá mě jen single player).

+1/−1
18.10.2017 15:04

T11o97m23á81š 47P96o80k11o93r83n54ý 9898547405159

Na pochopení příběhu není potřeba hrát ani jeden z předchozích dílů, každopádně original sin jednička enhanced edition je parádní rpg, co rozhodně stojí za zahrání.

0/0
18.10.2017 20:18

T81o49m36á27š 54J57a80r97e65š 4562914720

Stojí hra za koupi pokud to chci dohrát jen s jednou postavou ? IWD2 jsem taky hrál na nejtězší obtížnost (více xp) a s jednou postavou. (dostává sólo hero více XP než kdyby se musel dělit třeba s dalšíma 2 chary ?)

0/0
18.10.2017 9:58

J19a41k71u83b 66M46i78c81h79á14l17e63k 3627253957803

Jde to (pochybuji, že na poslední dvě obtížnosti), ale zapotíte se jak blázen. Ve hře je perk, který funguje pouze pokud ve skupině máte max. dvě postavy (aby se mohlo hrát případně s jedním kamarádem přes mp) a tenhle perk prakticky boostne vaši postavu ve všech oblastech hry.

Nicméně i tak to bude pěkně těžký. Jednak budete muset multiclassovat a to dost, abyste zastoupil nějaké základní role (samozřejmě je na vás, jak pro vás bude užitečné třeba craftění, přesvědčování lidí, odemykání zámků, identifikace předmětů...) a pokryl aspoň nějaké oblasti boje - AI vám totiž nedá nic zadarmo a rozhodně budete vynechávat kola v boji, protože počítač umí dobře používat soft i hard control schopnosti.

Navíc je v téhle hře specifický systém obrany. Zbroj a magická ochrana jsou tady reprezentovány, stejně jako HP, vlastními bary, kdy aspoň jeden z nich musíte dostat na nulu, abyste teprve mohl ubírat zdraví. Takže vaše solo postava by měla mít jak schopnosti pro fyzické i magické zranění. v neposlední řadě pak zařídit, aby vaše postava měla přístup aspoň ke každému elementu ve hře (buď skrze magii či vyrobenou munici), protože můžete potkat nepřátelé s resistenci na specifický druh zranění.

Takže ano, je to možné. I jsem četl články od lidí co to hráli sólo, jen je to víc pro masochisty ;-);-)

+3/0
18.10.2017 10:35

L78u21k16á65š 16N26o53v69á95k 1520165100125

No hrál jsem Alpha verzi a tuším, že parta je potřeba, navíc XP byli stejné i když jsem byl sám. Nevím jak to ovšem bude v dokončené verzi. Ve hře jsou i určité místa, kam by jsi se sám nemohl dostat bez parťáka co má teleport. Jelikož teleportem nemůžeš sám sebe zacílit. Ještě bych dodal, že občas je hra velmi obtížná s počty nepřátel a pochybuji, že by to člověk mohl dát sám. Každopádně první ostrov v dostupné Alpha verzi byl velice hezky udělaný, jen člověk měl jen pár kouzel a schopností ke každé classe.

Vyzkoušel jsem většinu povolání a největší masakr byl rogue. S damage co dělal byl schopná zabít až 2 nepřátele během jednoho kola. Vše ostatní byl jen slabý odvar. Dobré je, že v druhém dílu Divinity original sin je více povolání, tudíž i více možných skillů a hráč si může zvolit ze čtyř ras. Elf, trpaslík, ještěr a člověk. Někde jsem i četl, že by hráč měl mít možnost hrát i za nemrtvé "undead" ale otázka jestli to tak opravdu bude.

Hra mě trochu nudila jelikož nebyl v té verzi dabing a hráč musel číst jak otrok. Každopádně chystají dabing do dokončené hry.

0/0
18.10.2017 10:50

M41i66r89o74s86l48a38v 19S27t17a21s71t59n10y 7744843726111

Tak aspirant na RPG roku by snad měl sežrat hodně času ne :)

+7/0
18.10.2017 9:17

T58o75m11á86š 58D89u85š56e65j71o75v41s60k46ý 3757493237240

Je to fantastická hra. Vydané peníze nelituji! Je to takový Baldurs gate, Neverwinter Nights, Fallout 1-2 a podobně.

Postup v úkolech není přímočarý a tady opravdu funguje několik možností řešení úkolů. Dialogy se mění třeba i podle rasy postavy (trpaslík řekne trpaslíkovi víc, elf rozumí starým jazykům atd..)

Od dob prvních Falloutů jsem se snad takhle nepobavil (kdyby takhle vypadal Fallout 4, vůbec bych se nezlobil).

Nepřátelé jsou inteligentní a na vyšší úrovni obtížnosti spolu skvěle spolupracují a využívají okolní prostředí a pořádně vám zatopí. Není problém třeba s velkým trolem na vyšší obtížnost strávit bojem i půl hodiny. :-P;-);-D Naštěstí se dá ukládat postup kdykoliv a to i během boje a rozhovoru a pokud se dialog nepovedl, můžete se vrátit zpět. (Je skvělé, že si můžete nastavit, množství různých Quick Savů se pomocí klávesy F5 uloží.) Dialogy nejsou zbytečně dlouhé, jsou vtipné, někdy drsné a ne vždy se vyplatí být za klaďase. Ochraňovat všechny vždy za každou cenu se může i hezky nevyplatit. ;-)

Úkolovníček je spíše podobný Baldurs Gate, nikdo Vás nevede za ručičku z bodu A do bodu B. Já to vidím spíš jako přínos. Nestaví Vás to do role poslíčků s Pizzou a nechává prostor na objevení některých úkolů i při příštím hraní. Jinak jsem zatím nikdy neměl pocit že tápu a příběh se odvíjí bez zadrhnutí. A pokud nemáte splněny některé Side-Questy tak nezoufejte. Vyřešíte je příště. ;-) Za mě by hra mohla mít i hodnocení 96 bodů.

+5/0
18.10.2017 7:55

J41o75s23e85f 85J63u71h98á43s16z 1159502678

Dotaz na znalce - doporucili by jste nejdrive si zahrat prvni dil nebo neni potreba? A k jake hre by jste hru jinak prirovnali? Nekteremu z Dragon Age nebo necemu starsimu ala Baldur's Gate, Neverwinter Nights nebo soubojovym systemem treba prvni Fallout?

0/0
18.10.2017 7:29

J95a93k92u40b 98M25i81c75h13á28l31e76k 3627773657703

První díl hrát není třeba (ale je to také dobrá hra). Nejpodobnější je to z výběru Baldurům, u více moderních kusů tohoto žánru pak beru Pillars of Eternity a Tyranny. - Tedy až na pár rozdílů, kde souboje zde jsou mnohem kreativnější a zábavnější a hra mi přijde velmi uživatelsky přívětivá - hraje se pohodlně, v ovládání a ve skillech se člověk neztratí a u příběhu víte o co jde :-)

A dále jsou tady takové libůstky jako multiplayer až ve čtyřech lidech, tvoření vlastního dobrodružství v "GM módu", PVP arena. Jinak samotná hra mě osobně (veterán žánru) trvala cca 60 hodin a to jsem neprošel všechny vedlejší questy. Navíc znovuhratelnost je zde dost vysoká (hra se dá s klidem dohrát, že zabijete všechno na potkání) ;-D

Je ještě jedna věc, kterou bych rád zmínil a které mě naprosto očarovala. A tou je dynamická změna hudby. U každé postavy si můžete vybrat nástroj (ze čtyř), který bude doprovázet hlavní hudbu. Když nějaká vaše postava něco zabije, tak se v hudbě plynule změní hudební nástroj, která má dotyčná postava nastavený. Blbůstka, ale naprosto geniální R^R^

+2/0
18.10.2017 8:06

M45a31r45t85i42n 18N58á24p72r21a39v86n25í83k 1802154965741

První díl je vynikající a určitě ho doporučuji, navíc získáte zkušenosti s herním systémem a dvojka už vás v tomto ohledu tolik nepřekvapí. Hra se podobá Baldurs gate, ale s výrazně lepší grafikou a systém soubojů je podobný spíš Falloutu, takže dokonalá kombinace.

0/0
18.10.2017 9:45

Z80b48y30n46ě59k 67P47r20o23c53h46á33z18k97a 8105633223696

Protože na noťasu bych dvojku nerozjel tak hraji jedničku Enhanced edition, je to už pěkná grafika, mraky obsahu, určitě doporučuji nevynechat.

0/0
18.10.2017 11:40

O28n18d58ř46e79j 30M28a69c37h 1662907320229

Já bych doporučil jedničku zahrát. Nebo třeba Divinity Dragon Commander. Hry od Larian mají takový zvláštní (ale moc dobrý) styl v postavách a vyprávění, a ono vás to může snadno chytit a už nepustit.

Kdybych to popsal na pár příkladech - V Dragon Commander jsem řešil, jak zajistit, aby má veganská elfí manželka nemusela na trpasličí hostinu, protože podávají jen maso. V první D:OS má člověk na začátku dilema, jestli hodit mluvící škebli zpátky do moře.

Ono to takhle mimo kontext zní všelijak, ale v celku to funguje moc dobře a skvěle to baví.

0/0
18.10.2017 12:07







Najdete na iDNES.cz