Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Starověký Egypt v Assassin's Creed Origins vás pohltí

Mimořádně rozlehlý a krásný, takový je starověký Egypt v podání nejnovějšího dílu slavné série Assassin's Creed. Hra klade větší důraz na prvky z her na hrdiny a nabízí hráčům větší svobodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A64l47o64i41s 83S76e13č40k23á94r 4922830430878

Starověký Egypt byl v Serious Samovi (2001) ;-)

0/0
2.11.2017 12:19

H20y84n45e85k 24M57r89t13v94ý 2160737239551

nechápu co zrovna na této hře lidi tak baví. ovládat šermujícího panáčka zezadu a hopsat tam s ním jak s larou croft... :-)

0/−1
1.11.2017 9:09

M67a53r75t39i47n 91R39a24j44s13k48u11p 6682948895236

Recenze na pikaču, 80% má dostat výborná hra, což tohle není ani zdaleka. Proč v recenzi není zmínka o ubohých animacích (teleportace na velblouda, neexistující animace pro looting, atd)? Proč v minusech není obchodní model, kdy osekaná hra stojí 60€ a plná hra stojí 90€? Výborná grafika? Kde přesně, v který konkrétní pasáži? Já vidím generickej vizuál co je úrovní detailů a efektů na urovni dnešních her, takže normální průměr pro dnešní hru. 50%, čus, a kdo pošle prachy Ubisoftu je zkočkytrus

+1/−6
31.10.2017 12:38

M28a23r13t82i64n 79R52a43j68s14k67u40p 6682538795976

na ja, fanboys už úřadujou a mínusujou :D ale že by napsali co přesně na mým příspěvku není pravdivý, to ne. tady když příspěvek dostane minusy, tak je to známka toho, že je pravdivej. ale co taky čekat od žumpy jako bonusweb.

0/0
1.11.2017 10:29

G94a66b27r94i37e80l 45H92o39r92t13e20n 9321409563144

Ono se vám toho moc racionálně napsat nedá, vzhledem k tomu, že jste hru maximálně tak zahlédl z dálky, takže píšete o ptákovinách.

Animace nasedání na velblouda je naprosto v pořádku, stejně jako na koně. Ano, občas hra nedokáže synchronizovat pozice postavy a zvířete, takže není animace dokonalá, ale to mi fakt nevadí. Co se týče animace lootu, díky bohu za to, že už ve hře není propracovaná animace z předchozích dílů. Vidět ji milionkrát skutečně nikdo nepotřebuje a zkrácení lootu na rychlý pohyb bohatě stačí. Co se týče celé a necelé hry, patrně narážíte na placená DLC. Já mám skoro dohráno BEZ jakýchkoliv DLC misí (jen s předměty z nich, mám kolektorku) a v příběhu nechybí vůbec nic.

Hra jednoznačně má pár nedostatků, ale 8/10 si zaslouží.

+3/0
2.11.2017 7:51

M24a73r56t24i43n 98H20r63o14m74á69d52k12o 2250942309

No, paráda je, že hra má ochranu Denuvo, kterou Ubisoft vylepšil implementací další vrstvy ochrany VMprotect, která vytěžuje procesor na 30-40%. Takže to kolísání frameratu může být tou ochranou a ne vlastní chybou hry. ;-€

+1/−3
31.10.2017 9:00

Z98d64e45n88e51k 56H53l24a54d71i24k 5215106530

Zopakuju, je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:54

J47o12s85e72f 13J86u18h85á67s11z 1629172718

Mam zatim 25% za 11 hodin - hra vypada nadherne, bavi me se jen tak projizdet krajinou na velbloudu, ale revoluce to neni. Zbrane jiz nejsou unikatni, coz ztratilo sve kouzlo. Zatim jsem se 2x probudil z Animu a neni tam zadna Assassinska pribehova linka, coz mi taky chybi. Pribehova linka v soucasnosti me nebavi, ta lesba je mi zatim vicemene nesympaticka. Tak uvidime, jak se to zmeni.

0/0
31.10.2017 2:02

J95o34s40e78f 65J45u88h76á33s29z 1919982488

Jinak za sebe jeste dodam, ze hra mi bezi na ultra s framerate 60+ bez sebemensich zaseku nebo grafickych glitchu. Asi dvakrat jsem si vsimnul, ze NPC stoji "nakrivo" a behem pribehu obcas preskakuji dialogy, ale nic dalsiho me zatim netrapi.

0/0
31.10.2017 2:05

J13a14n 21K27o13h88l 4633497391804

U mě zatím spíš rozporuplné pocity. Jako pohádka z orientu to není špatný, prostředí je pěkný, hra běží i na ultra high detaily naprosto parádně a bez chyby. Ale návrat k lepším dílům ze série to fakt není.

0/0
30.10.2017 21:10

G10a55b71r79i75e36l 49H34o87r96t18e51n 9381809683374

Důležité je to "zatím". Po druhém probuzení z Animu (lvl 22) to vypadá, že jsem zatím absolvoval jen tutorial - snad nebudu zklamaný.

Jinak to zatím hraju jako otevřený svět Prince of Persia. Ve hře jde dokonce i jeden z jeho kostýmů.:-)

0/0
30.10.2017 21:40
Foto

L12u24k85á45š 49N78o11v17o61t76n16ý 6116647728398

Jako obvykle u Ubisoftu je lepší počkat půl roku, jednak bude hra levnější, ale hlavně vydají několik patchů, které vylepší celou hru včetně nestabilní framerate, což už je u těchto her po vydání snad pravidlo než výjimka.

+5/−2
30.10.2017 19:20

Z48d75e42n40ě40k 62K40r77a59u29s 9396370592190

tohle je z jinyho zdroje "Denuvo v Assassin’s Creed: Origins, který vyšel v pátek, je zatím neprolomené. Dnes víme, proč tomu tak je. Skupina Revolt tvrdí, že Ubisoft vylepšil Denuvo a do protipirátské ochrany zahrnul ještě VMProtect. Díky tomu nebylo Denuvo u Origins ještě prolomeno, má to však jeden vedlejší účinek.

Vedlejším účinkem je větší zátěž procesoru. V prohlášení skupina Revolt tvrdí, že vylepšené Denuvo zatěžuje procesor o 30 až 40 procent. "

0/−4
30.10.2017 20:52

K32a14r65o55l 33S23e36f98c14i92k 2126470295518

Pokles snimkovani je i na PS4 PRO + par tech.chyb

0/0
31.10.2017 0:19

Z93d67e22n31e72k 21H71l11a58d79i61k 5745356170

Je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:53

M83a79t76t49e61o 40K29o45u75n48o34v94s79k28y 1450141808313

Tak zatím vyloženě negativní recenze jsem nikde nečetl. Nejsem extra fanoušek AC, ale pro zpestření je to fajn. Počkám na nějakou slevu a jdu do toho.

+1/0
30.10.2017 16:12

M40i36l22o13š 95K26r10u60m14p 2384127284

o Vánocích tipuju slevu 10%, to už se vyplatí

+1/0
30.10.2017 19:50

M35i80l28o68š 85K82r29u89m74p 2284927244

ten starověký Egypt má fakt hodně modernistickou architekturu;-D

https://1gr.cz/fotky/idnes/17/103/org/OZ6efbc4_AssassinsCreedOrigins_20171029191408.jpg

0/−3
30.10.2017 14:04

Z16d47e95n64e37k 90H34l19a27d30i55k 5885416440

Na obrazku je helenisticky a rimsky vliv. Egypt byl pod vladou reckych Ptolemaiovcu a tehdejsi architektura byl takovy kulturni mix. Tohle se odehrava v době před rimskou nadvládou a to vypadal Egypt jinak nez za stary rise.

+8/0
30.10.2017 19:08

M55a80r68t43i94n 24Č64e53r18v96e82n75ý 7323292147306

No, já tak unešený po 17ti hodinách a 25% postupu nejsem. Hra vypadá pěkně, ne že né, má zajímavý soubojový systém, ale postrádá bohatost Syndicate. Zatím je to vesměs spousta prázdného prostoru kde trávíme spousty časů přebíháním.

To že si můžeme upravit charakter podle způsobu boje, který nám vyhovuje je spíše blbost. Tohle je primárně rubačka a ani ty specky nejsou nijak úžasné. Inteligence NPC je občas hodně tragická. A právě ta dost omezuje možnosti hrát jinak.

Co mě nejvíce zklamalo, je, že vývojáři tvrdili, že v průběhu budeme moci hrát za vícero postav. Zatím jsem teda takovou možnost neměl. Bayek mohl fungovat jako rámcová postava na příběh, ale proč nemůžu při questění vedlejších úkolů v Alexandii používat Ayu nechápu. Ale třeba k tomu dojde v dalším půběhu.

+1/−1
30.10.2017 10:06

M27a11r33e92k 77S25e96l41i73n30g19e21r 5529177876146

Jak presne vypadala bohatost Syndicate? Ja jen, ze uz si na nejakou bohatost v tomhle pripade nepamatuju.

+4/0
30.10.2017 10:37

G61a48b86r63i62e82l 92H82o96r85t90e16n 9331919443524

Místo písku a skal byla architektura.:-)

0/0
30.10.2017 11:19

M49a83r34t41i34n 87Č36e57r97v92e20n75ý 7203432367176

Vše bylo natěsnané Lidé budovy, pěkné rozdíly v architektuře čtvrtí. To z tohoto dílu prostě necítím. Chápu, že to je prostě tím, kdy se ty hry odehrávají, ale i tak. Tam navíc mělo cenu hrát na stealth. Bylo kde se skrývat a i protivníci jednali, tak že to mělo smysl. Tady jdou tupě na porážku.

0/0
30.10.2017 11:37

J72a88n 97Š17l31é71g56l 8952900228503

Ten Londýn byl hodně živé město... upřímně nejlepší herní svět co se týká simulace "života" v něm. I GTA V vypadá dost chudě proti Syndicate.

0/0
30.10.2017 14:52
Foto

L69u36k92á78š 34N43o55v58o68t23n14ý 6176757578798

Hraju teď Unity (byl ve výprodeji) a Londýn v Syndicate mi oproti Paříži v Unity připadá nyní vyloženě jako opuštěné město :) Samozřejmě fps dostává díky tomu v Unity dost na frak.

0/0
30.10.2017 19:23

J40a69n 47Š50l42é22g61l 8592810448653

Zkuste se zaměřit na ten život. Těch věcí co se děje v Londýně je mnohem víc.... opravdu v tomhle ohledu si myslím, že tam je posun. Unity měly davy skandujících lidí, ale dělali pořád to samé.

0/0
31.10.2017 9:11

T86o54m56á72š 57R31a89d60n29i83c 2193938134531

Unity mělo hlavně soubojový systém, kde vám bez využití hallucinogenních šipek a kouřových bomb dali 4 soupeři prostě na frak. Super změna proti supermanovi Edwardovi. Jak je na tom origins?

0/0
1.11.2017 6:06

T47o86m39á25š 60B48r37o79ž38k92a 8312624456627

V podstatě stejně, zkuste si vlézt do pevnosti bez tichého plížení tzv. na férovku a dostanete stejně na frak bez používání podobných vychytávek. Zde je třeba využívat úskoků a štítu a stejná taktika nefunguje proti všem a vždy a když jich bude kolem Vás třeba 5, tak utočí najednou a někdy se i pěkně doplňují, takže někdy tak trochu dark souls (ale jenom někdy :-)) Uspávací šipky a kouřové bomby jsou i tady plus jiné vychytávky. Unity jsem nehrál, takže nevím jak to bylo tam, ale oproti black flag (moje poslední) celkem posun.

0/0
3.11.2017 13:13

H80o56n32z84a 13K76a62h25o87v31e72c 1706934244

Hra je to úžasná. Zatím mám nahráno 10 hodin. Můžu jen doporučit :)

+1/0
30.10.2017 9:06

J97a96r94o14m60i95r 85P48e13s37e91k 9823465124451

Stale mi z ubisoftu nedorazila sberatelka zacinam byt nervozni. Vypada to prekrasne

+1/0
30.10.2017 5:33

G62a69b13r82i12e31l 13H33o70r66t32e25n 9531659753794

Balík mi dorazil ve čtvrtek (Dawn) a dorazil by o den dřív, kdyby na centrále DHL v Německu pracoval někdo, kdo umí číst a psát - chybná adresa a z telefonního čísla prvních devět číslic (+420 XXX XXX). Čili doporučuji si to zkontrolovat, podle diskuzních fór některým lidem kvůli nedoručitelnosti zrušili objednávku.

0/0
30.10.2017 9:12

J96o66s80e57f 52Č89i53h98á30k 7741599830606

Musím uznat, že hra vypadá krásně. Pokulhává umělá inteligence, kde mordujete strážce a vedle stojící kolega to nevidí. Velbloud má stejné pohyby jako kůň :-) Mikro transakcí se už asi nezbavíme, ale když si nimi chce někdo kazit hru, budiž.

0/0
30.10.2017 4:54







Najdete na iDNES.cz