Diskuse k článku

RECENZE: Starověký Egypt v Assassin's Creed Origins vás pohltí

Mimořádně rozlehlý a krásný, takový je starověký Egypt v podání nejnovějšího dílu slavné série Assassin's Creed. Hra klade větší důraz na prvky z her na hrdiny a nabízí hráčům větší svobodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A19l97o21i71s 41S29e91č54k38á86r 4852590900738

Starověký Egypt byl v Serious Samovi (2001) ;-)

0/0
2.11.2017 12:19

H45y58n27e18k 24M11r59t62v84ý 2870247939161

nechápu co zrovna na této hře lidi tak baví. ovládat šermujícího panáčka zezadu a hopsat tam s ním jak s larou croft... :-)

0/−1
1.11.2017 9:09

M54a28r14t68i90n 18R95a42j19s48k89u54p 6972708585586

Recenze na pikaču, 80% má dostat výborná hra, což tohle není ani zdaleka. Proč v recenzi není zmínka o ubohých animacích (teleportace na velblouda, neexistující animace pro looting, atd)? Proč v minusech není obchodní model, kdy osekaná hra stojí 60€ a plná hra stojí 90€? Výborná grafika? Kde přesně, v který konkrétní pasáži? Já vidím generickej vizuál co je úrovní detailů a efektů na urovni dnešních her, takže normální průměr pro dnešní hru. 50%, čus, a kdo pošle prachy Ubisoftu je zkočkytrus

+1/−6
31.10.2017 12:38

M19a91r31t90i79n 79R23a26j57s56k71u27p 6172488575856

na ja, fanboys už úřadujou a mínusujou :D ale že by napsali co přesně na mým příspěvku není pravdivý, to ne. tady když příspěvek dostane minusy, tak je to známka toho, že je pravdivej. ale co taky čekat od žumpy jako bonusweb.

0/0
1.11.2017 10:29

G52a14b96r47i82e67l 80H89o98r65t49e26n 9171689333564

Ono se vám toho moc racionálně napsat nedá, vzhledem k tomu, že jste hru maximálně tak zahlédl z dálky, takže píšete o ptákovinách.

Animace nasedání na velblouda je naprosto v pořádku, stejně jako na koně. Ano, občas hra nedokáže synchronizovat pozice postavy a zvířete, takže není animace dokonalá, ale to mi fakt nevadí. Co se týče animace lootu, díky bohu za to, že už ve hře není propracovaná animace z předchozích dílů. Vidět ji milionkrát skutečně nikdo nepotřebuje a zkrácení lootu na rychlý pohyb bohatě stačí. Co se týče celé a necelé hry, patrně narážíte na placená DLC. Já mám skoro dohráno BEZ jakýchkoliv DLC misí (jen s předměty z nich, mám kolektorku) a v příběhu nechybí vůbec nic.

Hra jednoznačně má pár nedostatků, ale 8/10 si zaslouží.

+3/0
2.11.2017 7:51

M60a90r35t39i14n 12H84r62o47m33á55d73k60o 7486696917412

No, paráda je, že hra má ochranu Denuvo, kterou Ubisoft vylepšil implementací další vrstvy ochrany VMprotect, která vytěžuje procesor na 30-40%. Takže to kolísání frameratu může být tou ochranou a ne vlastní chybou hry. ;-€

+1/−3
31.10.2017 9:00

Z51d95e21n28e53k 60H71l18a62d20i89k 5795576760

Zopakuju, je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:54

J41o48s12e92f 60J86u66h59á23s10z 1949622308

Mam zatim 25% za 11 hodin - hra vypada nadherne, bavi me se jen tak projizdet krajinou na velbloudu, ale revoluce to neni. Zbrane jiz nejsou unikatni, coz ztratilo sve kouzlo. Zatim jsem se 2x probudil z Animu a neni tam zadna Assassinska pribehova linka, coz mi taky chybi. Pribehova linka v soucasnosti me nebavi, ta lesba je mi zatim vicemene nesympaticka. Tak uvidime, jak se to zmeni.

0/0
31.10.2017 2:02

J30o56s44e34f 15J11u55h25á37s81z 1599492728

Jinak za sebe jeste dodam, ze hra mi bezi na ultra s framerate 60+ bez sebemensich zaseku nebo grafickych glitchu. Asi dvakrat jsem si vsimnul, ze NPC stoji "nakrivo" a behem pribehu obcas preskakuji dialogy, ale nic dalsiho me zatim netrapi.

0/0
31.10.2017 2:05

J80a77n 41K93o31h51l 4573537961964

U mě zatím spíš rozporuplné pocity. Jako pohádka z orientu to není špatný, prostředí je pěkný, hra běží i na ultra high detaily naprosto parádně a bez chyby. Ale návrat k lepším dílům ze série to fakt není.

0/0
30.10.2017 21:10

G28a98b67r98i79e64l 39H60o14r53t65e19n 9861429623544

Důležité je to "zatím". Po druhém probuzení z Animu (lvl 22) to vypadá, že jsem zatím absolvoval jen tutorial - snad nebudu zklamaný.

Jinak to zatím hraju jako otevřený svět Prince of Persia. Ve hře jde dokonce i jeden z jeho kostýmů.:-)

0/0
30.10.2017 21:40
Foto

L55u52k74á85š 33N74o20v10o46t93n78ý 6446677108408

Jako obvykle u Ubisoftu je lepší počkat půl roku, jednak bude hra levnější, ale hlavně vydají několik patchů, které vylepší celou hru včetně nestabilní framerate, což už je u těchto her po vydání snad pravidlo než výjimka.

+5/−2
30.10.2017 19:20

Z78d71e13n46ě36k 85K11r87a26u56s 9266300872670

tohle je z jinyho zdroje "Denuvo v Assassin’s Creed: Origins, který vyšel v pátek, je zatím neprolomené. Dnes víme, proč tomu tak je. Skupina Revolt tvrdí, že Ubisoft vylepšil Denuvo a do protipirátské ochrany zahrnul ještě VMProtect. Díky tomu nebylo Denuvo u Origins ještě prolomeno, má to však jeden vedlejší účinek.

Vedlejším účinkem je větší zátěž procesoru. V prohlášení skupina Revolt tvrdí, že vylepšené Denuvo zatěžuje procesor o 30 až 40 procent. "

0/−4
30.10.2017 20:52

K37a22r32o17l 88S88e12f96c54i32k 2426750915878

Pokles snimkovani je i na PS4 PRO + par tech.chyb

0/0
31.10.2017 0:19

Z79d27e45n81e68k 85H65l77a18d69i59k 5185286660

Je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:53

M73a97t17t27e93o 79K58o35u50n32o45v92s51k88y 1680151918143

Tak zatím vyloženě negativní recenze jsem nikde nečetl. Nejsem extra fanoušek AC, ale pro zpestření je to fajn. Počkám na nějakou slevu a jdu do toho.

+1/0
30.10.2017 16:12

M52i35l94o37š 76K98r83u16m97p 2514567534

o Vánocích tipuju slevu 10%, to už se vyplatí

+1/0
30.10.2017 19:50

M97i28l38o93š 78K86r57u44m67p 2744937984

ten starověký Egypt má fakt hodně modernistickou architekturu;-D

https://1gr.cz/fotky/idnes/17/103/org/OZ6efbc4_AssassinsCreedOrigins_20171029191408.jpg

0/−3
30.10.2017 14:04

Z68d19e40n46e49k 71H36l28a11d53i25k 5235236470

Na obrazku je helenisticky a rimsky vliv. Egypt byl pod vladou reckych Ptolemaiovcu a tehdejsi architektura byl takovy kulturni mix. Tohle se odehrava v době před rimskou nadvládou a to vypadal Egypt jinak nez za stary rise.

+8/0
30.10.2017 19:08

M12a78r50t93i95n 51Č37e98r75v90e93n33ý 7603732367146

No, já tak unešený po 17ti hodinách a 25% postupu nejsem. Hra vypadá pěkně, ne že né, má zajímavý soubojový systém, ale postrádá bohatost Syndicate. Zatím je to vesměs spousta prázdného prostoru kde trávíme spousty časů přebíháním.

To že si můžeme upravit charakter podle způsobu boje, který nám vyhovuje je spíše blbost. Tohle je primárně rubačka a ani ty specky nejsou nijak úžasné. Inteligence NPC je občas hodně tragická. A právě ta dost omezuje možnosti hrát jinak.

Co mě nejvíce zklamalo, je, že vývojáři tvrdili, že v průběhu budeme moci hrát za vícero postav. Zatím jsem teda takovou možnost neměl. Bayek mohl fungovat jako rámcová postava na příběh, ale proč nemůžu při questění vedlejších úkolů v Alexandii používat Ayu nechápu. Ale třeba k tomu dojde v dalším půběhu.

+1/−1
30.10.2017 10:06

M55a17r66e30k 43S77e40l73i74n61g11e83r 5269797266846

Jak presne vypadala bohatost Syndicate? Ja jen, ze uz si na nejakou bohatost v tomhle pripade nepamatuju.

+4/0
30.10.2017 10:37

G77a64b73r20i41e88l 33H98o13r26t81e41n 9691579773134

Místo písku a skal byla architektura.:-)

0/0
30.10.2017 11:19

M26a21r67t16i80n 81Č45e72r63v31e76n74ý 7963912747236

Vše bylo natěsnané Lidé budovy, pěkné rozdíly v architektuře čtvrtí. To z tohoto dílu prostě necítím. Chápu, že to je prostě tím, kdy se ty hry odehrávají, ale i tak. Tam navíc mělo cenu hrát na stealth. Bylo kde se skrývat a i protivníci jednali, tak že to mělo smysl. Tady jdou tupě na porážku.

0/0
30.10.2017 11:37

J67a66n 95Š66l39é59g53l 8602440808483

Ten Londýn byl hodně živé město... upřímně nejlepší herní svět co se týká simulace "života" v něm. I GTA V vypadá dost chudě proti Syndicate.

0/0
30.10.2017 14:52
Foto

L17u44k77á82š 63N96o91v40o54t80n31ý 6406127858118

Hraju teď Unity (byl ve výprodeji) a Londýn v Syndicate mi oproti Paříži v Unity připadá nyní vyloženě jako opuštěné město :) Samozřejmě fps dostává díky tomu v Unity dost na frak.

0/0
30.10.2017 19:23

J96a50n 39Š43l83é53g85l 8602110258163

Zkuste se zaměřit na ten život. Těch věcí co se děje v Londýně je mnohem víc.... opravdu v tomhle ohledu si myslím, že tam je posun. Unity měly davy skandujících lidí, ale dělali pořád to samé.

0/0
31.10.2017 9:11

T38o74m72á16š 25R34a45d98n92i73c 2843978234681

Unity mělo hlavně soubojový systém, kde vám bez využití hallucinogenních šipek a kouřových bomb dali 4 soupeři prostě na frak. Super změna proti supermanovi Edwardovi. Jak je na tom origins?

0/0
1.11.2017 6:06

T50o25m29á59š 23B85r74o36ž36k73a 8512624936517

V podstatě stejně, zkuste si vlézt do pevnosti bez tichého plížení tzv. na férovku a dostanete stejně na frak bez používání podobných vychytávek. Zde je třeba využívat úskoků a štítu a stejná taktika nefunguje proti všem a vždy a když jich bude kolem Vás třeba 5, tak utočí najednou a někdy se i pěkně doplňují, takže někdy tak trochu dark souls (ale jenom někdy :-)) Uspávací šipky a kouřové bomby jsou i tady plus jiné vychytávky. Unity jsem nehrál, takže nevím jak to bylo tam, ale oproti black flag (moje poslední) celkem posun.

0/0
3.11.2017 13:13

H15o32n89z91a 31K62a80h85o11v78e17c 1256244774

Hra je to úžasná. Zatím mám nahráno 10 hodin. Můžu jen doporučit :)

+1/0
30.10.2017 9:06

J50a12r14o75m54i45r 70P84e44s45e80k 9653915524101

Stale mi z ubisoftu nedorazila sberatelka zacinam byt nervozni. Vypada to prekrasne

+1/0
30.10.2017 5:33

G45a78b51r81i81e14l 50H68o61r18t30e46n 9871449433574

Balík mi dorazil ve čtvrtek (Dawn) a dorazil by o den dřív, kdyby na centrále DHL v Německu pracoval někdo, kdo umí číst a psát - chybná adresa a z telefonního čísla prvních devět číslic (+420 XXX XXX). Čili doporučuji si to zkontrolovat, podle diskuzních fór některým lidem kvůli nedoručitelnosti zrušili objednávku.

0/0
30.10.2017 9:12

J44o77s58e22f 58Č33i49h58á28k 7961689610156

Musím uznat, že hra vypadá krásně. Pokulhává umělá inteligence, kde mordujete strážce a vedle stojící kolega to nevidí. Velbloud má stejné pohyby jako kůň :-) Mikro transakcí se už asi nezbavíme, ale když si nimi chce někdo kazit hru, budiž.

0/0
30.10.2017 4:54

Najdete na iDNES.cz