Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Starověký Egypt v Assassin's Creed Origins vás pohltí

Mimořádně rozlehlý a krásný, takový je starověký Egypt v podání nejnovějšího dílu slavné série Assassin's Creed. Hra klade větší důraz na prvky z her na hrdiny a nabízí hráčům větší svobodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A79l91o24i77s 92S34e81č62k29á18r 4462150780568

Starověký Egypt byl v Serious Samovi (2001) ;-)

0/0
2.11.2017 12:19

H90y56n67e33k 75M77r63t81v84ý 2770217529441

nechápu co zrovna na této hře lidi tak baví. ovládat šermujícího panáčka zezadu a hopsat tam s ním jak s larou croft... :-)

0/−1
1.11.2017 9:09

M83a31r62t50i27n 19R33a51j67s81k12u52p 6852638175726

Recenze na pikaču, 80% má dostat výborná hra, což tohle není ani zdaleka. Proč v recenzi není zmínka o ubohých animacích (teleportace na velblouda, neexistující animace pro looting, atd)? Proč v minusech není obchodní model, kdy osekaná hra stojí 60€ a plná hra stojí 90€? Výborná grafika? Kde přesně, v který konkrétní pasáži? Já vidím generickej vizuál co je úrovní detailů a efektů na urovni dnešních her, takže normální průměr pro dnešní hru. 50%, čus, a kdo pošle prachy Ubisoftu je zkočkytrus

+1/−6
31.10.2017 12:38

M76a36r35t29i32n 74R15a13j23s25k66u97p 6112388415926

na ja, fanboys už úřadujou a mínusujou :D ale že by napsali co přesně na mým příspěvku není pravdivý, to ne. tady když příspěvek dostane minusy, tak je to známka toho, že je pravdivej. ale co taky čekat od žumpy jako bonusweb.

0/0
1.11.2017 10:29

G24a23b38r28i45e86l 82H64o61r46t67e14n 9101509733354

Ono se vám toho moc racionálně napsat nedá, vzhledem k tomu, že jste hru maximálně tak zahlédl z dálky, takže píšete o ptákovinách.

Animace nasedání na velblouda je naprosto v pořádku, stejně jako na koně. Ano, občas hra nedokáže synchronizovat pozice postavy a zvířete, takže není animace dokonalá, ale to mi fakt nevadí. Co se týče animace lootu, díky bohu za to, že už ve hře není propracovaná animace z předchozích dílů. Vidět ji milionkrát skutečně nikdo nepotřebuje a zkrácení lootu na rychlý pohyb bohatě stačí. Co se týče celé a necelé hry, patrně narážíte na placená DLC. Já mám skoro dohráno BEZ jakýchkoliv DLC misí (jen s předměty z nich, mám kolektorku) a v příběhu nechybí vůbec nic.

Hra jednoznačně má pár nedostatků, ale 8/10 si zaslouží.

+3/0
2.11.2017 7:51

M77a28r77t15i44n 26H18r63o97m86á45d23k95o 7176836687802

No, paráda je, že hra má ochranu Denuvo, kterou Ubisoft vylepšil implementací další vrstvy ochrany VMprotect, která vytěžuje procesor na 30-40%. Takže to kolísání frameratu může být tou ochranou a ne vlastní chybou hry. ;-€

+1/−3
31.10.2017 9:00

Z72d20e91n48e92k 43H57l89a47d45i67k 5235676450

Zopakuju, je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:54

J19o25s26e34f 75J59u23h25á19s77z 1229192818

Mam zatim 25% za 11 hodin - hra vypada nadherne, bavi me se jen tak projizdet krajinou na velbloudu, ale revoluce to neni. Zbrane jiz nejsou unikatni, coz ztratilo sve kouzlo. Zatim jsem se 2x probudil z Animu a neni tam zadna Assassinska pribehova linka, coz mi taky chybi. Pribehova linka v soucasnosti me nebavi, ta lesba je mi zatim vicemene nesympaticka. Tak uvidime, jak se to zmeni.

0/0
31.10.2017 2:02

J87o95s28e48f 50J59u29h40á69s10z 1259842798

Jinak za sebe jeste dodam, ze hra mi bezi na ultra s framerate 60+ bez sebemensich zaseku nebo grafickych glitchu. Asi dvakrat jsem si vsimnul, ze NPC stoji "nakrivo" a behem pribehu obcas preskakuji dialogy, ale nic dalsiho me zatim netrapi.

0/0
31.10.2017 2:05

J83a70n 85K36o70h27l 4403727761764

U mě zatím spíš rozporuplné pocity. Jako pohádka z orientu to není špatný, prostředí je pěkný, hra běží i na ultra high detaily naprosto parádně a bez chyby. Ale návrat k lepším dílům ze série to fakt není.

0/0
30.10.2017 21:10

G86a91b67r43i15e23l 96H76o38r25t31e47n 9181589493484

Důležité je to "zatím". Po druhém probuzení z Animu (lvl 22) to vypadá, že jsem zatím absolvoval jen tutorial - snad nebudu zklamaný.

Jinak to zatím hraju jako otevřený svět Prince of Persia. Ve hře jde dokonce i jeden z jeho kostýmů.:-)

0/0
30.10.2017 21:40
Foto

L74u26k85á88š 83N55o34v60o74t42n41ý 6476917858488

Jako obvykle u Ubisoftu je lepší počkat půl roku, jednak bude hra levnější, ale hlavně vydají několik patchů, které vylepší celou hru včetně nestabilní framerate, což už je u těchto her po vydání snad pravidlo než výjimka.

+5/−2
30.10.2017 19:20

Z63d56e32n50ě70k 63K66r60a95u64s 9856280172500

tohle je z jinyho zdroje "Denuvo v Assassin’s Creed: Origins, který vyšel v pátek, je zatím neprolomené. Dnes víme, proč tomu tak je. Skupina Revolt tvrdí, že Ubisoft vylepšil Denuvo a do protipirátské ochrany zahrnul ještě VMProtect. Díky tomu nebylo Denuvo u Origins ještě prolomeno, má to však jeden vedlejší účinek.

Vedlejším účinkem je větší zátěž procesoru. V prohlášení skupina Revolt tvrdí, že vylepšené Denuvo zatěžuje procesor o 30 až 40 procent. "

0/−4
30.10.2017 20:52

K68a49r48o27l 21S77e91f97c59i90k 2966180225198

Pokles snimkovani je i na PS4 PRO + par tech.chyb

0/0
31.10.2017 0:19

Z54d47e63n45e90k 33H45l97a53d11i27k 5965136620

Je to umyslna a ucelova fake news od warezaku.

+1/0
1.11.2017 6:53

M28a37t86t90e47o 42K66o91u71n96o52v67s37k85y 1640331898793

Tak zatím vyloženě negativní recenze jsem nikde nečetl. Nejsem extra fanoušek AC, ale pro zpestření je to fajn. Počkám na nějakou slevu a jdu do toho.

+1/0
30.10.2017 16:12

M66i58l48o86š 19K48r63u71m59p 2454147494

o Vánocích tipuju slevu 10%, to už se vyplatí

+1/0
30.10.2017 19:50

M73i19l59o94š 93K96r72u68m30p 2304707224

ten starověký Egypt má fakt hodně modernistickou architekturu;-D

https://1gr.cz/fotky/idnes/17/103/org/OZ6efbc4_AssassinsCreedOrigins_20171029191408.jpg

0/−3
30.10.2017 14:04

Z79d71e72n92e79k 77H70l67a46d92i16k 5335956680

Na obrazku je helenisticky a rimsky vliv. Egypt byl pod vladou reckych Ptolemaiovcu a tehdejsi architektura byl takovy kulturni mix. Tohle se odehrava v době před rimskou nadvládou a to vypadal Egypt jinak nez za stary rise.

+8/0
30.10.2017 19:08

M88a98r80t98i77n 94Č41e36r91v13e92n27ý 7353682397926

No, já tak unešený po 17ti hodinách a 25% postupu nejsem. Hra vypadá pěkně, ne že né, má zajímavý soubojový systém, ale postrádá bohatost Syndicate. Zatím je to vesměs spousta prázdného prostoru kde trávíme spousty časů přebíháním.

To že si můžeme upravit charakter podle způsobu boje, který nám vyhovuje je spíše blbost. Tohle je primárně rubačka a ani ty specky nejsou nijak úžasné. Inteligence NPC je občas hodně tragická. A právě ta dost omezuje možnosti hrát jinak.

Co mě nejvíce zklamalo, je, že vývojáři tvrdili, že v průběhu budeme moci hrát za vícero postav. Zatím jsem teda takovou možnost neměl. Bayek mohl fungovat jako rámcová postava na příběh, ale proč nemůžu při questění vedlejších úkolů v Alexandii používat Ayu nechápu. Ale třeba k tomu dojde v dalším půběhu.

+1/−1
30.10.2017 10:06

M17a96r38e27k 26S96e67l91i97n66g64e36r 5779157726666

Jak presne vypadala bohatost Syndicate? Ja jen, ze uz si na nejakou bohatost v tomhle pripade nepamatuju.

+4/0
30.10.2017 10:37

G87a69b10r13i78e30l 49H70o43r84t39e45n 9101759833534

Místo písku a skal byla architektura.:-)

0/0
30.10.2017 11:19

M41a76r63t22i26n 97Č40e70r82v82e40n84ý 7963732717656

Vše bylo natěsnané Lidé budovy, pěkné rozdíly v architektuře čtvrtí. To z tohoto dílu prostě necítím. Chápu, že to je prostě tím, kdy se ty hry odehrávají, ale i tak. Tam navíc mělo cenu hrát na stealth. Bylo kde se skrývat a i protivníci jednali, tak že to mělo smysl. Tady jdou tupě na porážku.

0/0
30.10.2017 11:37

J35a87n 53Š68l80é68g91l 8132270178773

Ten Londýn byl hodně živé město... upřímně nejlepší herní svět co se týká simulace "života" v něm. I GTA V vypadá dost chudě proti Syndicate.

0/0
30.10.2017 14:52
Foto

L54u62k82á61š 61N66o88v52o33t72n95ý 6126757528128

Hraju teď Unity (byl ve výprodeji) a Londýn v Syndicate mi oproti Paříži v Unity připadá nyní vyloženě jako opuštěné město :) Samozřejmě fps dostává díky tomu v Unity dost na frak.

0/0
30.10.2017 19:23

J72a18n 47Š65l40é58g86l 8652730448503

Zkuste se zaměřit na ten život. Těch věcí co se děje v Londýně je mnohem víc.... opravdu v tomhle ohledu si myslím, že tam je posun. Unity měly davy skandujících lidí, ale dělali pořád to samé.

0/0
31.10.2017 9:11

T94o10m71á95š 93R30a23d80n32i92c 2373298574321

Unity mělo hlavně soubojový systém, kde vám bez využití hallucinogenních šipek a kouřových bomb dali 4 soupeři prostě na frak. Super změna proti supermanovi Edwardovi. Jak je na tom origins?

0/0
1.11.2017 6:06

T44o17m81á22š 11B24r57o65ž14k26a 8892394196697

V podstatě stejně, zkuste si vlézt do pevnosti bez tichého plížení tzv. na férovku a dostanete stejně na frak bez používání podobných vychytávek. Zde je třeba využívat úskoků a štítu a stejná taktika nefunguje proti všem a vždy a když jich bude kolem Vás třeba 5, tak utočí najednou a někdy se i pěkně doplňují, takže někdy tak trochu dark souls (ale jenom někdy :-)) Uspávací šipky a kouřové bomby jsou i tady plus jiné vychytávky. Unity jsem nehrál, takže nevím jak to bylo tam, ale oproti black flag (moje poslední) celkem posun.

0/0
3.11.2017 13:13

H21o24n14z94a 95K86a32h47o56v33e10c 1986184544

Hra je to úžasná. Zatím mám nahráno 10 hodin. Můžu jen doporučit :)

+1/0
30.10.2017 9:06

J39a30r50o24m19i45r 81P35e51s58e90k 9313485804521

Stale mi z ubisoftu nedorazila sberatelka zacinam byt nervozni. Vypada to prekrasne

+1/0
30.10.2017 5:33

G16a90b77r39i82e70l 61H81o23r25t61e36n 9571849443644

Balík mi dorazil ve čtvrtek (Dawn) a dorazil by o den dřív, kdyby na centrále DHL v Německu pracoval někdo, kdo umí číst a psát - chybná adresa a z telefonního čísla prvních devět číslic (+420 XXX XXX). Čili doporučuji si to zkontrolovat, podle diskuzních fór některým lidem kvůli nedoručitelnosti zrušili objednávku.

0/0
30.10.2017 9:12

J77o23s57e57f 59Č85i68h88á94k 7601749410776

Musím uznat, že hra vypadá krásně. Pokulhává umělá inteligence, kde mordujete strážce a vedle stojící kolega to nevidí. Velbloud má stejné pohyby jako kůň :-) Mikro transakcí se už asi nezbavíme, ale když si nimi chce někdo kazit hru, budiž.

0/0
30.10.2017 4:54



Najdete na iDNES.cz