Diskuse k článku

RECENZE: Že nám zkazili Mafii? To jste neviděli, co udělali Poslovi smrti

Tak tohle se nepovedlo. Restart původní české značky Posel Smrti se v rukou německých autorů stal žhavým aspirantem na průšvih roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P19e16t56r 11L86i17n34h24a71r47t 2188434684243

Tahle hra je průjem (nahraďte expresivnějším synonymem, které neprošlo zdejší cenzurou jako příliš vulgární). Omlouvám se za takovouhle expresivnost, ale byl to nejčastější výraz, který mě při hraní této hry napadl. To, co KingsArt provedli s touhle legendární sérií je do nebevolající... Hned po spuštění jsem si připadal jako v Tomb Raideru, akorát s dědulou namísto sličné Lary. Psoléze už se to přeplo více do adventurna, ale stejně. Připadá mi, jakoby tvůrci nevěděli, jestli chtějí vytvořit adventuru nebo interaktivní film (po vzoru Telltale). Každopádně tahle hra nefunguje ani v jedné oblasti. Naprosto děsivé ovládání určené leda tak pro konzole po celou dobu otravuje hraní, chození prostřednictvím kláves je nepřesné a matoucí, což je hodně otravné a v jedném puzzlu vyžadujícím přesnot pohybu doslova vražedné. Ruku v ruce s tím jde náplň hry povětšinou sestávající s bezcílného bloumání po baráku a přilehlém okolí ve snaze nalézt, co se kde změnilo či je zrovna aktivní. Pár slušných puzzlů bohatě vyrovnávají nesmyslné akční sekvence či "duchové vize", u kterých jsem si nejčastěji říkal slovo zmíněné v úvodní větě. Příběh je hodně plytký a nezajímavý, přiznávám, že jsem občal měl problémy se zorientovat, kdo je kdo v rodině a o kom se zrovna mluví.

Je to velká škoda, KingArt už v minulosti prokázali, že dokážou udělat pěknou adventuru. Ani zde není prostředí vůbec špatné, po technické stránce (grafika, dabing, zvuky) a v některých chvílích i atmosféra nejsou až tak špatné. Ale příšerné ovládání, sledování černé obrazovky při zdlouhavém čekání při nahrávání mezi jednotlivými obrazovkami, nezajímavá herní náplň a množství protivných akčních mačkacích sekvencí z toho dělají brak, který není hoden sérii Posel Smrti/Black Mirror. Ještě, že je hra krátká a tak jsem se s ní nemusel trápit déle než jeden nedělní večer.

0/0
5.12.2017 12:06

M25a66r37t29i52n 85H23a17l41i71l60o88v67i92č 3943495853169

To je ta výhoda, mít starou kraksnu doma (myslím počítač) a nehrát nové hry. Pak můžu předstírat že takový šity nevznikají a neexistují a Posel smrti má jen tři skvělé díly (a vystačil by si s jedním prvním geniálním).

+1/0
29.11.2017 0:00

R48o13m63a41n 48V43o50c62e16t85k78a 9753291536168

Prosím o radu, mám originál koupenou hru Posel smrti na CD - má to právě i nějakou ochranu se kterou jsem měl už dříve problém na tuším XPčkách na w10 to neumím rozchodit, vždycky když vidím - čtu o PS, tak si říkám, zahrál bych si ho.

Poradí mi někdo???

0/0
28.11.2017 21:20
Foto

H71o74n66z40a 57S17r45p 9964123732848

Ajaj, na tehdejší Starforce si pamatuji moc dobře. Už tenkrát s tím bylo spoustu problémů, pamatuji, že jsem musel odpojovat kabely od vypalovačky, aby se hra vůbec spustila.

+1/0
28.11.2017 21:44

P49e96t48r 41L28i32n61h11a93r64t 2598824284923

Už po shlédnutí prvních videí jsem začal mít strach, že to nedopadne dobře. Ale že to bude až takový propadák, jak to popsal Honza, jsem nečekal. O to víc škoda, že to potopili tvůrci, kteří v minulosti již dokázali, že umí udělat dobrou adventuru.

+1/0
28.11.2017 18:35

R78o88b79e36r38t 64B51o17d82ó 2955271371183

Odpad! ;-D Mohli klidně přijít s novou značkou a zkriplit jí. Strašidelnejch baráků tu už bylo. Co přijde dalšího na řadu? Phantasmagoria do Nintenda?

+3/0
28.11.2017 11:37

A37n98t12o16n61í66n 63Ž92o52h23a 2735670558246

Nejprve jsem měl radost, jak hru ale postupně ukazovali (a že toho moc vlastně neukázali a už jen to mi začalo být divné), tušil jsem, že je zle. I úryvky dialogů co jsem slyšel mi přišli extrémně stupidně napsané. Původně jsem chtěl koupit, ale budu dělat, že tahle hra neexistuje...

+6/0
28.11.2017 11:05
Foto

P58e50t21r 90N48o47v78á27k 9656693738181

Letošním největším zklamáním stejně zůstává Syberia 3...

0/0
28.11.2017 11:05

P42e42t24r 52K23o90p23l33í12k 7917588979255

Já bych to tak černě neviděl. Právě jsem ji dohrál a docela to ušlo - už je na to patch, který přidává ovládání myší. Ten příběh byl v prvních dvou dílech taky nic moc, sundejme růžové nostalgické brýle a přiznejme si to. ;-)

0/0
29.11.2017 12:29

A63n98t35o74n15í68n 81Ž50o33h57a 2415830368886

Nevím proč si to přiznávat, když to není pravda. Posel Smrti byl právě díky příběhu tolik oceňovaný. Podle mě (a většiny ostatních si troufám tvrdit) byl ten příběh naprosto úžasně napsanej a působil dost přirozeně a uvěřitelně. Z původní trilogie si myslim, že Posel Smrti 1 vyhrává prakticky ve všem.

0/0
30.11.2017 17:18

P70e58t81r 46K45o86p58l30í60k 7377708609765

Já jsem psal o Syberii 3. :)

+1/0
30.11.2017 19:11

J90a25k66u90b 23B74o83h47o52n51ě60k 8115906679197

Jo, udělat dobrou detektivní hru není jen tak. Dokonce i Frogwares v Devil's Daughter přichází s podivnými úkoly a nedotaženým příběhem a to mají za sebou dlouhé zkušenosti a skvělá hodnocení :-)

0/0
28.11.2017 9:20

O83n82d67ř86e12j 52M74a29r54e23k 2202667422485

jeden by řekl že práce recenzenta jsou jen " samé přehlídky, parády...." ale ono je to taky brodění se v herním bahně ;-D

+16/0
28.11.2017 8:34

M96a14r54t90i49n 59B17e90r49a70n 6609145326151

No nevim, původní Posel smrti byl sice dobrá hra, ale "nejlepší česká"? Už jen ten výrazný "pixel hunting" mě tam štval...

0/−6
28.11.2017 8:11

T40o85m43á94š 89J21a75r54e13š 4722744880

Možná bych to za 5 euro poslaných na steam peněženku 1x spustil a po minutě odinstaloval... :-) Ještě že tu máme ty placený recenzenty co podobné hnusy odehrajou za nás. Raději vytáhnou ze sklepa starý notebook a pustim si Legend of Kyrandia, nebo Polda 1 to jsou moje nej. adventury - a to ten žánr moc nehraji.

+5/0
28.11.2017 7:41

G25a95b21r76i13e18l 50H98o55r47t15e19n 9511189113924

Oživování prastarého notebooku netřeba, zkuste DOSBox.:-)

+1/0
28.11.2017 10:58

K42a96r35o96l 29S68e88f68c79i24k 2756310715518

nebo si kupte stary notebook pres ebay. Za 50€ muzete ziskat zajimave veci :-);-D

0/0
28.11.2017 15:33

M10a80r26t60i43n 21H78a71l66i52l62o33v59i92č 3793335533819

Mno tak Polda 1 byla docela hovadina už v době vzniku. Na druhou tu pointu člověk jen tak nezapomene :-)

+2/0
28.11.2017 23:58

M20i81r22o15s47l76a68v 55S16t51a96s88t41n29y 7364133466341

Tím Poldou jste tomu nasadil korunu ;-D

0/0
29.11.2017 16:02
Foto

L92u89k73á88š 24N69a39v82a44r95a 2198958881559

Pěkně napsaná recenze. R^

S užíváním celé stupnice rozhodně souhlasím, ale osobně si myslím, že za tuhle prasárnu si nezaslouží víc jak 15%.

+8/−2
28.11.2017 0:39

L69e93o20š 89V39e93r43n48e91r 4864140366743

To rozhodně. Prznění legendy a svých předchůdců se musí do hodnocení projevit. Už jen ta skutečnost že hra parazituje na obchodním jménu legendárně úspěšnější hry.

+3/0
28.11.2017 10:23

Najdete na iDNES.cz