Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

OBRAZEM: Pirátská exkluzivita Sea of Thieves je těžké zklamání

Rozlehlý oceán, hledání pokladů podle mapy, potápění či bitvy na moři. Zní to jako vzrušující zábava? Celkem ano. A exkluzivita Microsoftu Sea of Thieves, která vyjde na PC a Xbox One, přesně tohle nabízí. Problém je v tom, že to není taková zábava, jak to podle prvních videí vypadalo. Ona to vlastně není vůbec zábava.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K30a22r70e53l 15U82r98b90a38n 2524914101169

Pokud je to tak hrozné, za co těch 20 procent?

0/0
30.1.2018 12:43

O35n42d13ř83e62j 25Z11a23c68h 3233730553482

Líbí se mi základní koncept, protože takovýto typ pirátské hry na trhu chybí. Je to hratelné, chvíli mě to bavilo. Líbí se mi minimalistické, nerušivé UI. Hezké je zpracování moře, změna počasí - bouře.

0/0
30.1.2018 12:58

O61n40d24ř30e98j 88Z57a23c58h 3473230313392

Tak schválně z oficiálních fór i pohled z druhé strany

A beta should be a god indication of a game. This is just a big NO atm. If Rare manage to turn this around, i would be very supriced .

After a while we gave up, through the boredom of the game, the grouping issues and the fact that there is no in game chat (for the 4th man...some random) we have all decided to pass on buying this game as well. They say there is so much more content in the full release, but I don't believe it. Like what...some kraken and the bounty vendor they pulled from the beta? I had my 'fun' on this one...saving my $80 cdn.

I agree, this is a 20usd game. 60usd? No thanks

Well this beta isn't gonna convince me at all to buy the full game for ¤70

Especially with the whole "We wanna keep things a surprise huehue" thing. #NoMansSky

Nothing has really changed, the game world still feels completely lifeless. There's barely any sounds and the NPCs don't so much as mouth a whisper. I suspect someone at Microsoft knew that this game would be in trouble, hence why they've included it in the game pass thing (just a theory).

Rare is using all of this as an excuse to try to hide the fact that the game has nothing else to show. Hell it's the first time in 20 years of gaming that i see a beta with even less content than an alpha build.

Playd the beta for 1h... and im sick of it. Boooooring.

Agree, 3 of my friends already give up from the game.

+1/0
30.1.2018 12:20

O33n50d39ř82e86j 62Z40a15c87h 3183700973342

I'v talked to players who have played alpha and so on. And the game files, everything is pointing in the same direction. It wont help if this game world is bigger, 2 more factuions to do repetitive quests for and so on.

Rare is just going to add some reskinned fetch quests and a little bit of ship customization. Do you really think there is much to follow? The lack of content will most likely be the reason for SoT to fail.

I dont have the time to spend 45 minutes fending off/evading a 4 man crew that is intent on ruining my fun. Also, spawn camping on my own ship...not having it. Passing on this game.

I cancelled my preorder for this reason, also that i don't think this game offers anywhere near 60$ value just sailing and digging up chests doesn't do it for me, for 60 bucks i expect a lot more than that including a real progression system.

My friends and I feel the same. The game has so little content that hunting people is the only real thing to do and that gets boring after a few hours (aimlessly looking for other people to sink for no reason).

There is no downside to losing at PvP, while those carrying the chest have the downside of losing their hours worth of work.

I felt like I did the same thing the whole time.

+ smazané diskuze, kde lidé psali, že na základě bety ruší preordery ;-)

0/0
30.1.2018 12:21

V51a77c85l81a60v 39N39o84v82o19t43n25ý 6929541860845

Kdo chce psa bít vždy si nějakou hůl najde. Že?

+2/−1
30.1.2018 14:41

O94n18d62ř53e78j 37Z47a82c63h 3353640843492

Myslíte jako vy?

0/0
30.1.2018 15:17

J37a88k45u44b 27V38l27k 4831732637142

Do hry jsem se přihlásil už na alfu pak jsem nějakou dobu vynechal a včera schválně po této odfláknuté "preview" jsem to zase zkusil pustit. Kráso to je posun jak krá.a. Už Alfa (a to tam nebylo skoro co dělat) mě bavila. A to i s random grupou. Teď mnohem lepší a to ještě není konec. Prosím pane Zachu, nedělejte v budoucnu na tuto hru recenzi!

+1/0
30.1.2018 8:46

O86n23d40ř95e52j 97Z90a53c77h 3603180793322

Vážně?;-D Na fórech totiž píšou lidi, co alfu skutečně hráli něco jiného a to, že beta je oproti alfě ořezaná a není tam v podstatě nic nového. Nevymýšlíte si tak trochu?

https://www.seaofthieves.com/forum/topic/26921/so-the-beta-is-december-alpha-with-less-features/25

0/0
30.1.2018 11:16

J25a70k26u23b 11V42l32k 4501922497652

Jak jsem psal již na začátku svého příspěvku: "Do hry jsem se přihlásil už na alfu pak jsem nějakou dobu vynechal". Nějaká doba je v mém případě něco okolo 2-3 měsíců, protože mám rodinu a nemám čas pořád pařit (do toho vyšli i další hry). Ano vynechal jsem spoustu obsahu v alfa verzi, proto to co je v betě je pro mě víc než si pamatuji. Pokud chcete mohu Vám přeposlat email z pozvánky do alfa verze ať si to dáte dohromady. Pro mě je aktuální obsah super a pokud je toho víc než v aktuální betě (jak uvádějí ostatní) tak jsem opravdu nadšený! Ta hra je super.

0/0
30.1.2018 12:43

J79a25k41u28b 89V81l96k 4801772657112

tak jsem to ještě kontroloval, žádost do insider programu odeslána 23.12.2016 a 28.3.2017 mám email: "TECHNICAL ALPHA: You ́re Invited!". to znamená že jsem vynechal spíš 4-5 měsíců... takže opravdu netuším poslední stav alfy a porovnávám to z počátků a tam fakt nic nebylo a i to nic bylo zábavné.

0/0
30.1.2018 12:51

M80a45r93t15i12n 26K84n62a33p 1651718329436

No nevím, ale obecně na všemožných webech píšou naopak chválu a dokonce aspiraci na multiplayer roku! Hlavně je TO ještě BETA!!! a nikde nikdo si nedovolí napsat finální ortel v procentech!!! Takže tady mě ta odvaha vážně silně překvapila a beru to za naprosto NEPROFESIONÁLNÍ! Autorovi se koncept hry evidentně nelíbí celou dobu....

0/0
30.1.2018 7:03

O83n16d76ř89e34j 97Z33a70c81h 3213150693102

Kde jste sebral, že jsem napsal finální ortel v procentech? Nic takového v článku není a nebylo, je to přece beta. To nevíte, že z bety se finální ortely v procentech nepíšou? ;-) Kdyby se mi koncept hry nelíbil celou dobu, tak bych betu nezkoušel, to dá rozum. Mimochodem, i na fórech hry zaznívají někdy i dost kritické ohlasy, vážně to není tak, že všichni hru jen chválí. A vůbec - proč vás jiný názor tak rozhodí? To o sobě máte tak malé mínění?

0/−1
30.1.2018 11:23

V19a75c21l58a36v 43N38o20v67o98t37n47ý 6189651770705

Citace:

On vlastně nechybí jen nějaký systém postupu, ona tak trochu chybí ta hra. První dojem: 20 %

+1/0
30.1.2018 14:42

O16n80d73ř48e50j 93Z91a58c35h 3973650593412

První dojem není finální ortel ;-D

0/0
30.1.2018 15:17

J79a36k27u92b 53B88o50h33o22n97ě71k 8935946759497

Teď mě napadlo... jak se to dá hrát v jednom, když se podle popisů nedá nést truhla a zároveň bojovat a jak probíhají boje na lodích?

Je tam nějaké zjednodušení a nebo NPC?

0/0
29.1.2018 12:30

O97n29d27ř26e58j 32Z41a27c23h 3203730203202

Truhlu musím pustit, bojovat a pak ji zase sebrat. Když hraju sólo, tak mám i menší loď, aby to šlo zvládnout. Narážel jsem v podstatě jen na hráče, kteří mě chtěli okamžitě zabít, případně i campovat a pokud se nepletu, chybí i nějaká safe zóna, proto jsem to dál nezkoumal a hrál většinu času jen ve čtyřech.

0/0
29.1.2018 15:02

V60a26c56l17a20v 27N23o19v85o23t95n67ý 6159751200155

Doufám, že nejste profesionál a psaní článků nemáte ať už jako profesi či koníčka. Absloutně nedostatečné informace okolo hry. Spousta prvků jako je mechanika větru a speciální truhly, se kterými je zábava jste vynechal a ani jste nezmínil nic o tom co by mělo přijít s plnou verzí. Tohle je jako by jste hodnotil celý 3 hodinový film podle 3 minutového traileru. Progres a motivace zde částečne je. Vždy po 5ti levelech postavy si zpřístupníte nová dobrodružství. Více částí více pokladů atd.. Vám patrmě nedošlo, že beta test je od otestování základních mechanik hry, či stability servrů a odhalení chyb. Není to o možnosti zahrát si předčasne hru jak má být. Navíc máte možnos výojářům napsat nápady jak hru vylepšit a udelat zábavnější. Tak prosím své zklamání a vady hry příště poskytněte vývojářům a neodrazujte lidi od této hry když o ni nic nevíte. A hlavně! Pište podobné články až po vydání hry. Nebo po tom co vám vývojáři poskytnou exkluzivní přistup k celému obsahu hry dříve než veřejnosti tak jak to u recenzentů vetšinou bývá.

+2/−4
29.1.2018 3:39

J34a49k31u75b 74B98o12h66o47n46ě30k 8155256179417

Do fáze bety vstupuje hra ve chvíli, kdy už má všechny svoje části na místě a tvůrci jsou s ní spokojeni do takové míry, že už chtějí jenom odlaďovat chyby a hrát si s jemným dolaďováním. Rozhodně se nedá čekat, že by tam přistála nějáká úplně nová věc k hraní, takže pokud se nebaví o tom, že hra má problémy s častým zamzráním nebo tak, potom se nedá čekat, že by finální výrobek byl lepší

0/0
29.1.2018 8:56

A36d42a43m 23Š94p84i62l17l80a79r 8819927522166

Podle streameru na ktere jsem koukal je tato beta znacne osekana. Pry v alfe bylo vice obsahu. Ted v te bete do 31.chteji autori vyzkouset zakladni mechaniky. Takze si myslim, ze se muzem tesit na vice nez jsme ted mohli videt/hrat.

0/0
29.1.2018 12:47

J21a34n 82V19á50c47l21a71v53í71k 3242946501919

Teoreticky ano, ale v praxi to tak občas není, když jsem hrál Fable, tak tam v každém buildu něco přidávali a ta hra se měnila před očima.

Ale jasně, ta Fable mělo zpoždění, bylo tam NDA a tak.

0/0
29.1.2018 21:54

J13a84k85u76b 52V10l10k 4821522687392

Tak jestli je to jak říkáte, proč jsem si v betě BF2 nemohl zahrát všechny režimy? Proč jsem nemohl hrát za všechny hrdiny? Proč jsem si v betě For Honor nemohl zahrát všechny mapy a hrdiny? Proč ... mno takhle by se dalo pokračovat. BETA opravdu testuje servery a základní mechaniky, ale většinou Vám nenabídne všechen obsah. TRIAL verze nabízí plnohodnotný obsah, ale jen po x hodin.

0/0
30.1.2018 8:52

V35a52c55l78a68v 63N73o29v56o96t97n19ý 6439701450275

Ranked mód, možnost vylepšování lodí, zbraní, nové ostrovy, poklady a hlavně vlastní pirátské přístavy, které si budete se svoji pirátskou bandou upravovat podle vlastního gusta, Budou zde raidy na jakésy bose, přibudou zvířata, která bude moci prodávat pokud je najdete volně pobíhat po ostrovech, přibudou i hadi jakožto nebezpečné zvíře krom žraluka :), kontrakty na nemrtví kapitány atd.

0/0
30.1.2018 14:47
Foto

L91u51k20á20š 97N84o64v79o78t98n49ý 6836767858818

Mechanika větru a speciální truhly, jo? No panečku, to úplně mění celou hru od základu 8-o

+1/0
29.1.2018 10:07

O36n40d81ř83e46j 52Z95a73c25h 3853160303662

Od Microsoftu: "NDA: na uzatvorený beta test nie je uvalené žiadne embargo. Vytvárajte záznamy z hrania, zdieľajte obsah a najzaujímavejšie momenty."

Měl byste Microsoftu napsat, že nepochopil, k čemu ta beta je. Podobné články se přece píšou až po vydání ;-D. Ale vážně - tohle není recenze. Podle vaší logiky v podstatě na nic nelze napsat první dojem před vydáním, což je samozřejmě nesmysl.

+1/0
29.1.2018 10:26

O67n54d83ř11e89j 89S83e66k13e58r55a 1537166946919

Skutečně by byl takový problém napsat do perexu, že hodnotíte stav uzavřené bety? I z hlediska pozdějšího čtení, kam se dostane zájemce o hru přes vyhledávání, by to bylo přinejmenším fér, nemyslíte?

I když naprosto chápu, že nemáte rád Microsoft (;-)), berte ohledy aspoň na ty lidi, kteří na projektu pracují.

0/−3
29.1.2018 12:11

A77n91d91r25e24j 24N72i90k73o70l11a54j 1845306526527

Imho aj PUBG bola Beta aj EFT stale beta je aj ine ine hry. SoT som nehral a ani sa nechystam uz skor sa tesim na Skull and bones. Myslim, ze na kazdeho tato hra posobi inak a autor ma pravo vyjadrit svoj nazor.

0/0
28.1.2018 20:18

J52a10n 63B89í88l24ý 8824797287399

došel jsem na druhý obrázek a dál nepokračoval. tenhle způsob psaní článků se mi nelíbí...

+5/0
28.1.2018 19:36

M38a30t45t89e15o 53K59o80u59n10o22v25s55k95y 1650981988793

Já vám nevím.. Ondra u každého obrázku popisuje, co se děje a jak to na něj působí. Za mě v pořádku. Tolik k rozepisování.

To, že je ze hry zklamán, je jeho dojem. Na druhou stranu, ono na lodích to vždycky byla, je a bude ta, jak by řekl Salieri, běžná rutina. Tam není moc co dodat. Každý má svůj flek a svoje pokyny, co a jak a kdy.

Hry tohoto typu nejsou pro mě, ale každé zboží si najde kupce a doufám, že se to bude líbit, až to bude hotové.

+2/0
28.1.2018 13:41

O47n47d41ř65e49j 68S65e38k33e24r73a 1477636706789

Otázka je, kolik lidí se už nikdy nepodívá na finální podobu hry, když ji herní matador Ondřej Zach označil za odpad, aniž by zmínil, že hodnotil nedodělanou věc.:-/

+2/−2
28.1.2018 18:34

K34a18r28o40l 92S21e10f42c69i73k 2556850525118

tak si kouknite obrazek c.16... "Sea of Thieves vychadzi 20 brezna" na obrazku c.3 mate napsano "uzavrena beta...." ;-D;-)

+1/0
28.1.2018 18:39

O82n52d51ř81e26j 40S58e73k98e96r31a 1267676896889

Díky za upřesnění, nevšiml jsem si toho. :-P

0/0
28.1.2018 19:06

K11a34r90o92l 83S61e84f64c66i38k 2166900605888

no ja nevim panove, ale kdyz autor napise svuj vlastny NAZOR tak je to problem.. kdyz nenapise svuj nazor jenom copy&paste score z metacritics tak je zas problem. Co vlastne chcete? :-P;-D jinak tohle je preview a ne recenze

+10/0
28.1.2018 13:41

P64e66t25r 24N56o16v83o24t73n63ý 2731577180

Jako vydavat na Idnes jakoze "recenzi" na hru, ktera se testuje v beta verzi a k tomu jeste udelit 20%, to je opravdu hodne smesny. Profici hadr. Vas do toho uzavrenyho beta testu snad radsi ani nemeli poustet. Vic skody nez uzitku.

+6/−12
28.1.2018 12:43

O50n38d51ř91e85j 19Z49a85c21h 3703310853712

To bylo tvrdý. Jenom to není recenze, ani jakože. Chápete vůbec rozdíl mezi recenzí a preview?

+10/−4
28.1.2018 12:57

P76e60t90r 92N60o72v43o58t51n89ý 2461117930

Jiste ze chapu, ale jeste nikdy jsem nevidel u preview hodnoceni v %. Proc by tam taky melo bejt, o nicem nevypovida. Prvni dojmy z bety by byl mozna lepsi nadpis clanku a nevyvolaval by ve me zbytecnej hate. Stve me tohle odsuzovani na prvni dobrou, sorry.

+4/−9
28.1.2018 13:35

P35e24t52r 25H50o63c41h69m97a55n 2270526935301

Tak to nečti

+2/−3
28.1.2018 18:19

P38e13t91r 88N64o32v63o55t20n79ý 2241217820

Dekuju za vsechny disliky, moc si toho vazim. Jen bych rad uvedl na pravou miru, ze v SoT mam odehrano asi 30 hodin, tudiz asi 10x vic nez autor "precenzeview". Hra me bavi i v singlu. V necem me stve, ale zbytecne se tim nestresuju. Je to preci jen uzavrena beta. Tesim se na plnou verzi a pak si o ni udelam finalni obrazek. A pak tady na Idnes ctu hodnoceni 20%. Bety? :) A pusobi to na me opravdu jako recenze, ne preview. Autor clanku asi touzi po ctenosti, proto bulvarni nadpis a obsah pochopitelny jen pro znale hry. Ne ale pro lidi, kteri o hre nic nevi, cehoz autor naprosto vedomne vyuziva. Priste, Ondreji, misto do Bonuswebu asi piste Vase dojmy rovnou do Expresu. Na to spravne misto.

+3/−1
28.1.2018 21:52

O20n16d55ř12e37j 49Z70a67c84h 3533510713752

To je super, že máte tolik odehráno. Proč potom místo argumentace píšete takové hlouposti? Marně zde v diskuzi hledám místo, kde byste nabídl svůj pohled na jednotlivé prvky hry. Zatím jste jen nepochopil rozdíl mezi review a preview a v podstatě se do mě jen navážíte.

+2/0
29.1.2018 10:37

J67a28n 81B40í61l89ý 8674827787359

chápete vůbec rozdíl...?;-Dtak mu ten rozdíl vysvětlete

+1/0
28.1.2018 19:32

J87o44s36e31f 79Č24i41h41á18k 7941619140296

Viděl jsem stream na indiánovi a ve čtyřech to vypadalo skvěle, Zvlášť, když přibude možnost okrádat ostatní party.

+2/0
28.1.2018 10:50

A37d87a41m 97Š52p57i62l44l73a17r 8339707732866

No a trochu se rozepsat? Ja osobne koukam na streamy a uz se s partou hodne moc tesime az si to poridime. Chapu, ze pro vlka samotare to asi nebude. Ale my hrajem v parte a ta hra vypada paradne. Zvlast jestli todle je beta a pribude spousta obsahu!

+8/0
28.1.2018 9:31

O36n11d87ř33e48j 83Z84a75c87h 3943180613712

Tak vy už jste stejně rozhodnutý si to pořídit, ne? :-) Mě taky nalákal stream, obecně nemám problém s repetitivností (WoW, Division...). Také znám lidi, kterým je v podstatě fuk, jestli zrovna jednou tanky nebo dungeon, protože si přišli primárně pokecat na TS. Ti budou předpokládám spokojeni. Jenže přijde mi, že Rare tenhle RP sandbox používá trochu jako výmluvu, aby nemuseli nic řešit - obsah, motivaci, pvp, zábavu. Co se týče toho, že přibude spousta obsahu - jednak o tom pochybuju (viz fóra) a jednak pro mě nefunguje už samotné jádro, tj. plavba - bitky - hledání pokladů, protože se velmi rychle omrzí. Za mě je to jedna z nejhorších her, jakou jsem za poslední dobu hrál (naposledy to byl Assassin‘s Creed Chronicles). Je to samozřejmě jen můj dojem, ale nebudu psát, že mě hra baví a jaký má potenciál jen proto, že baví někoho jiného. Podle mě propadne a spíš jsem zvědav, jestli se objeví v Games With Gold ještě letos, nebo až příští rok :-P

+3/−2
28.1.2018 11:41

L32u49k31á44š 87M36i29c39h81a98l 3547936753548

Možná by to chtělo trochu profesionality. Mě třeba absolutně nebaví Last of Us, ale určitě bych jakožto profesionální novinář, což údajně jste, nepsal na web, že je to totální zklamání. Možná by pomohlo se tolik nehnat za senzací s bulvárním popiskem. Osobní názor fajn, ale z toho sdělení vůbec neplyne, že se o něj jedná...

+3/−2
28.1.2018 11:59

O64n24d57ř98e29j 90Z89a92c56h 3323280723182

Piště si o The Last of Us co chcete :-), tohle jsou moje první dojmy z hraní bety Sea of Thieves, jak ostatně píšu i v tomto obrazovém článku. A můj závěr je, že je to těžké zklamání. Na tom není žádné hnaní za senzací ani bulvární popisek, to je zkrátka můj dojem ze hry. A protože se mnou zjevně nesouhlasíte (hrál jste to?), tak sem taháte tyhle nesmysly, abyste mě shodil. Trefil jste to?

+4/−2
28.1.2018 12:13

O21n74d25ř18e58j 30Z23a73c18h 3533760513702

* jsem to. Pojďte diskutovat - v čem podle vás spočívá u Sea of Thieves dlouhodobá motivace hru hrát? Proč je podle vás současné řešení PvP dobré? Co má být ona spousta nového obsahu a čím ovlivní jádro hry jako takové? Napadá mě - může být RP sandbox vůbec mainstream?

+2/−1
28.1.2018 12:34

A28d91a60m 56K32o18v89á84č 3659849960128

Sea of Thieves je prostě takové herní Dungeon & Dragons. Znamená to, že to je špatná hra? Ne, protože nic víc snad nikdy neslibovala (oproti takovému Destiny). Obsah v betě je tak 20% vůči vydání - chybí Arms shop, úprava lodí, elixíry, Kraken... PvP je dobré podle mě, rozdíl mezi PC hráčem a konzolistou je minimální, možností jak potopit loď od nepřítele je hodně. Přijde mi to, jako byste od hry čekal něco, co nikdy neslibovala.

+3/0
28.1.2018 20:47

V60a38c53l59a41v 20N69o72v27o70t19n68ý 6349461500975

No tak třeba možnost absolutní kastumizace postav. Možnost úpravy lodí, tuna kosmetických změn, mapa bude po vydání mnohonásobně vetší, budou zde možné náhodné střety s mořskými monstry (hovoří se o krakenovy), tohle jsou informace které mám od známého, který je pioneer tester a má více informací.

0/0
29.1.2018 0:58

O12n93d94ř64e48j 72Z67a81c12h 3713660433752

Ano, takže nic.

0/0
29.1.2018 10:19

V16a60c45l70a58v 26N20o53v11o89t81n67ý 6829451800505

Radši ještě jednou kdybych to sem poslal málokrát :D Ranked mód, možnost vylepšování lodí, zbraní, nové ostrovy, poklady a hlavně vlastní pirátské přístavy, které si budete se svoji pirátskou bandou upravovat podle vlastního gusta, Budou zde raidy na jakésy bose, přibudou zvířata, která bude moci prodávat pokud je najdete volně pobíhat po ostrovech, přibudou i hadi jakožto nebezpečné zvíře krom žraluka :), kontrakty na nemrtví kapitány atd.;-)

0/0
30.1.2018 15:00

V61a53c38l22a35v 46N92o26v25o98t88n71ý 6199821340585

Ano je pravda že cokoliv navíc co přibude je vlastně nic jak číkáte. I v případě věcí, které jsou poměrně běžné (uprava postavy atd.) Ježiši prej nic vy jste fakt vtipnej. Opravdu jte se před psaním tohoto dojimu na hu o hru alespon zajímal? Většina těchto věcí je vidět i na videu od vívojářů i přez to vám nestál za zmínku ani náznak toho, že by v budoucnu mohlo být ve hře více zábavy a aktivit a vyvážit tak převážně pouze kritický pohled na hru.

0/0
30.1.2018 16:00







Najdete na iDNES.cz