Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

OBRAZEM: Pirátská exkluzivita Sea of Thieves je těžké zklamání

Rozlehlý oceán, hledání pokladů podle mapy, potápění či bitvy na moři. Zní to jako vzrušující zábava? Celkem ano. A exkluzivita Microsoftu Sea of Thieves, která vyjde na PC a Xbox One, přesně tohle nabízí. Problém je v tom, že to není taková zábava, jak to podle prvních videí vypadalo. Ona to vlastně není vůbec zábava.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K91a21r96e23l 36U30r13b65a80n 2314874341239

Pokud je to tak hrozné, za co těch 20 procent?

0/0
30.1.2018 12:43

O94n38d55ř63e72j 59Z98a45c87h 3683660413652

Líbí se mi základní koncept, protože takovýto typ pirátské hry na trhu chybí. Je to hratelné, chvíli mě to bavilo. Líbí se mi minimalistické, nerušivé UI. Hezké je zpracování moře, změna počasí - bouře.

0/0
30.1.2018 12:58

O57n37d89ř68e55j 52Z86a29c20h 3163820393252

Tak schválně z oficiálních fór i pohled z druhé strany

A beta should be a god indication of a game. This is just a big NO atm. If Rare manage to turn this around, i would be very supriced .

After a while we gave up, through the boredom of the game, the grouping issues and the fact that there is no in game chat (for the 4th man...some random) we have all decided to pass on buying this game as well. They say there is so much more content in the full release, but I don't believe it. Like what...some kraken and the bounty vendor they pulled from the beta? I had my 'fun' on this one...saving my $80 cdn.

I agree, this is a 20usd game. 60usd? No thanks

Well this beta isn't gonna convince me at all to buy the full game for ¤70

Especially with the whole "We wanna keep things a surprise huehue" thing. #NoMansSky

Nothing has really changed, the game world still feels completely lifeless. There's barely any sounds and the NPCs don't so much as mouth a whisper. I suspect someone at Microsoft knew that this game would be in trouble, hence why they've included it in the game pass thing (just a theory).

Rare is using all of this as an excuse to try to hide the fact that the game has nothing else to show. Hell it's the first time in 20 years of gaming that i see a beta with even less content than an alpha build.

Playd the beta for 1h... and im sick of it. Boooooring.

Agree, 3 of my friends already give up from the game.

+1/0
30.1.2018 12:20

O73n62d89ř36e21j 26Z55a97c32h 3553960303202

I'v talked to players who have played alpha and so on. And the game files, everything is pointing in the same direction. It wont help if this game world is bigger, 2 more factuions to do repetitive quests for and so on.

Rare is just going to add some reskinned fetch quests and a little bit of ship customization. Do you really think there is much to follow? The lack of content will most likely be the reason for SoT to fail.

I dont have the time to spend 45 minutes fending off/evading a 4 man crew that is intent on ruining my fun. Also, spawn camping on my own ship...not having it. Passing on this game.

I cancelled my preorder for this reason, also that i don't think this game offers anywhere near 60$ value just sailing and digging up chests doesn't do it for me, for 60 bucks i expect a lot more than that including a real progression system.

My friends and I feel the same. The game has so little content that hunting people is the only real thing to do and that gets boring after a few hours (aimlessly looking for other people to sink for no reason).

There is no downside to losing at PvP, while those carrying the chest have the downside of losing their hours worth of work.

I felt like I did the same thing the whole time.

+ smazané diskuze, kde lidé psali, že na základě bety ruší preordery ;-)

0/0
30.1.2018 12:21

V36a53c85l13a51v 40N80o70v72o74t74n21ý 6749451470935

Kdo chce psa bít vždy si nějakou hůl najde. Že?

+2/−1
30.1.2018 14:41

O83n31d72ř33e57j 84Z46a54c61h 3573490853662

Myslíte jako vy?

0/0
30.1.2018 15:17

J34a81k92u47b 45V26l42k 4421172637512

Do hry jsem se přihlásil už na alfu pak jsem nějakou dobu vynechal a včera schválně po této odfláknuté "preview" jsem to zase zkusil pustit. Kráso to je posun jak krá.a. Už Alfa (a to tam nebylo skoro co dělat) mě bavila. A to i s random grupou. Teď mnohem lepší a to ještě není konec. Prosím pane Zachu, nedělejte v budoucnu na tuto hru recenzi!

+1/0
30.1.2018 8:46

O58n53d11ř86e24j 24Z45a79c18h 3143470333342

Vážně?;-D Na fórech totiž píšou lidi, co alfu skutečně hráli něco jiného a to, že beta je oproti alfě ořezaná a není tam v podstatě nic nového. Nevymýšlíte si tak trochu?

https://www.seaofthieves.com/forum/topic/26921/so-the-beta-is-december-alpha-with-less-features/25

0/0
30.1.2018 11:16

J95a62k50u17b 41V51l93k 4901942147472

Jak jsem psal již na začátku svého příspěvku: "Do hry jsem se přihlásil už na alfu pak jsem nějakou dobu vynechal". Nějaká doba je v mém případě něco okolo 2-3 měsíců, protože mám rodinu a nemám čas pořád pařit (do toho vyšli i další hry). Ano vynechal jsem spoustu obsahu v alfa verzi, proto to co je v betě je pro mě víc než si pamatuji. Pokud chcete mohu Vám přeposlat email z pozvánky do alfa verze ať si to dáte dohromady. Pro mě je aktuální obsah super a pokud je toho víc než v aktuální betě (jak uvádějí ostatní) tak jsem opravdu nadšený! Ta hra je super.

0/0
30.1.2018 12:43

J92a81k73u39b 29V14l60k 4761662307732

tak jsem to ještě kontroloval, žádost do insider programu odeslána 23.12.2016 a 28.3.2017 mám email: "TECHNICAL ALPHA: You ́re Invited!". to znamená že jsem vynechal spíš 4-5 měsíců... takže opravdu netuším poslední stav alfy a porovnávám to z počátků a tam fakt nic nebylo a i to nic bylo zábavné.

0/0
30.1.2018 12:51

M13a83r58t39i46n 22K68n76a61p 1851578689506

No nevím, ale obecně na všemožných webech píšou naopak chválu a dokonce aspiraci na multiplayer roku! Hlavně je TO ještě BETA!!! a nikde nikdo si nedovolí napsat finální ortel v procentech!!! Takže tady mě ta odvaha vážně silně překvapila a beru to za naprosto NEPROFESIONÁLNÍ! Autorovi se koncept hry evidentně nelíbí celou dobu....

0/0
30.1.2018 7:03

O81n75d35ř11e64j 69Z60a63c49h 3623930423502

Kde jste sebral, že jsem napsal finální ortel v procentech? Nic takového v článku není a nebylo, je to přece beta. To nevíte, že z bety se finální ortely v procentech nepíšou? ;-) Kdyby se mi koncept hry nelíbil celou dobu, tak bych betu nezkoušel, to dá rozum. Mimochodem, i na fórech hry zaznívají někdy i dost kritické ohlasy, vážně to není tak, že všichni hru jen chválí. A vůbec - proč vás jiný názor tak rozhodí? To o sobě máte tak malé mínění?

0/−1
30.1.2018 11:23

V16a60c14l52a70v 66N13o31v59o65t57n11ý 6159811310275

Citace:

On vlastně nechybí jen nějaký systém postupu, ona tak trochu chybí ta hra. První dojem: 20 %

+1/0
30.1.2018 14:42

O51n60d44ř23e32j 56Z53a77c59h 3223950693202

První dojem není finální ortel ;-D

0/0
30.1.2018 15:17

J62a31k64u96b 94B15o18h72o18n25ě90k 8645286329197

Teď mě napadlo... jak se to dá hrát v jednom, když se podle popisů nedá nést truhla a zároveň bojovat a jak probíhají boje na lodích?

Je tam nějaké zjednodušení a nebo NPC?

0/0
29.1.2018 12:30

O77n10d58ř87e39j 45Z96a12c59h 3293280593172

Truhlu musím pustit, bojovat a pak ji zase sebrat. Když hraju sólo, tak mám i menší loď, aby to šlo zvládnout. Narážel jsem v podstatě jen na hráče, kteří mě chtěli okamžitě zabít, případně i campovat a pokud se nepletu, chybí i nějaká safe zóna, proto jsem to dál nezkoumal a hrál většinu času jen ve čtyřech.

0/0
29.1.2018 15:02

V35a92c58l69a43v 21N95o44v92o13t19n75ý 6239541430455

Doufám, že nejste profesionál a psaní článků nemáte ať už jako profesi či koníčka. Absloutně nedostatečné informace okolo hry. Spousta prvků jako je mechanika větru a speciální truhly, se kterými je zábava jste vynechal a ani jste nezmínil nic o tom co by mělo přijít s plnou verzí. Tohle je jako by jste hodnotil celý 3 hodinový film podle 3 minutového traileru. Progres a motivace zde částečne je. Vždy po 5ti levelech postavy si zpřístupníte nová dobrodružství. Více částí více pokladů atd.. Vám patrmě nedošlo, že beta test je od otestování základních mechanik hry, či stability servrů a odhalení chyb. Není to o možnosti zahrát si předčasne hru jak má být. Navíc máte možnos výojářům napsat nápady jak hru vylepšit a udelat zábavnější. Tak prosím své zklamání a vady hry příště poskytněte vývojářům a neodrazujte lidi od této hry když o ni nic nevíte. A hlavně! Pište podobné články až po vydání hry. Nebo po tom co vám vývojáři poskytnou exkluzivní přistup k celému obsahu hry dříve než veřejnosti tak jak to u recenzentů vetšinou bývá.

+2/−4
29.1.2018 3:39

J53a58k13u33b 43B10o58h62o18n39ě74k 8655296159777

Do fáze bety vstupuje hra ve chvíli, kdy už má všechny svoje části na místě a tvůrci jsou s ní spokojeni do takové míry, že už chtějí jenom odlaďovat chyby a hrát si s jemným dolaďováním. Rozhodně se nedá čekat, že by tam přistála nějáká úplně nová věc k hraní, takže pokud se nebaví o tom, že hra má problémy s častým zamzráním nebo tak, potom se nedá čekat, že by finální výrobek byl lepší

0/0
29.1.2018 8:56

A76d55a10m 47Š25p66i30l30l17a36r 8749837952496

Podle streameru na ktere jsem koukal je tato beta znacne osekana. Pry v alfe bylo vice obsahu. Ted v te bete do 31.chteji autori vyzkouset zakladni mechaniky. Takze si myslim, ze se muzem tesit na vice nez jsme ted mohli videt/hrat.

0/0
29.1.2018 12:47

J21a25n 90V63á66c15l69a24v35í73k 3342436951619

Teoreticky ano, ale v praxi to tak občas není, když jsem hrál Fable, tak tam v každém buildu něco přidávali a ta hra se měnila před očima.

Ale jasně, ta Fable mělo zpoždění, bylo tam NDA a tak.

0/0
29.1.2018 21:54

J13a46k40u24b 87V35l41k 4301222177282

Tak jestli je to jak říkáte, proč jsem si v betě BF2 nemohl zahrát všechny režimy? Proč jsem nemohl hrát za všechny hrdiny? Proč jsem si v betě For Honor nemohl zahrát všechny mapy a hrdiny? Proč ... mno takhle by se dalo pokračovat. BETA opravdu testuje servery a základní mechaniky, ale většinou Vám nenabídne všechen obsah. TRIAL verze nabízí plnohodnotný obsah, ale jen po x hodin.

0/0
30.1.2018 8:52

V77a32c37l95a96v 67N25o62v22o95t23n82ý 6129621980175

Ranked mód, možnost vylepšování lodí, zbraní, nové ostrovy, poklady a hlavně vlastní pirátské přístavy, které si budete se svoji pirátskou bandou upravovat podle vlastního gusta, Budou zde raidy na jakésy bose, přibudou zvířata, která bude moci prodávat pokud je najdete volně pobíhat po ostrovech, přibudou i hadi jakožto nebezpečné zvíře krom žraluka :), kontrakty na nemrtví kapitány atd.

0/0
30.1.2018 14:47
Foto

L62u29k36á22š 80N69o68v26o70t95n59ý 6956707178908

Mechanika větru a speciální truhly, jo? No panečku, to úplně mění celou hru od základu 8-o

+1/0
29.1.2018 10:07

O13n83d45ř87e82j 42Z28a38c15h 3183800823642

Od Microsoftu: "NDA: na uzatvorený beta test nie je uvalené žiadne embargo. Vytvárajte záznamy z hrania, zdieľajte obsah a najzaujímavejšie momenty."

Měl byste Microsoftu napsat, že nepochopil, k čemu ta beta je. Podobné články se přece píšou až po vydání ;-D. Ale vážně - tohle není recenze. Podle vaší logiky v podstatě na nic nelze napsat první dojem před vydáním, což je samozřejmě nesmysl.

+1/0
29.1.2018 10:26

O88n62d38ř61e87j 27S78e11k84e93r46a 1187636206349

Skutečně by byl takový problém napsat do perexu, že hodnotíte stav uzavřené bety? I z hlediska pozdějšího čtení, kam se dostane zájemce o hru přes vyhledávání, by to bylo přinejmenším fér, nemyslíte?

I když naprosto chápu, že nemáte rád Microsoft (;-)), berte ohledy aspoň na ty lidi, kteří na projektu pracují.

0/−3
29.1.2018 12:11

A11n17d29r90e14j 15N20i98k65o74l26a74j 1435896316137

Imho aj PUBG bola Beta aj EFT stale beta je aj ine ine hry. SoT som nehral a ani sa nechystam uz skor sa tesim na Skull and bones. Myslim, ze na kazdeho tato hra posobi inak a autor ma pravo vyjadrit svoj nazor.

0/0
28.1.2018 20:18

J98a86n 13B36í18l67ý 8974177527389

došel jsem na druhý obrázek a dál nepokračoval. tenhle způsob psaní článků se mi nelíbí...

+5/0
28.1.2018 19:36

M88a27t88t97e78o 28K31o92u37n96o88v89s77k59y 1780621718863

Já vám nevím.. Ondra u každého obrázku popisuje, co se děje a jak to na něj působí. Za mě v pořádku. Tolik k rozepisování.

To, že je ze hry zklamán, je jeho dojem. Na druhou stranu, ono na lodích to vždycky byla, je a bude ta, jak by řekl Salieri, běžná rutina. Tam není moc co dodat. Každý má svůj flek a svoje pokyny, co a jak a kdy.

Hry tohoto typu nejsou pro mě, ale každé zboží si najde kupce a doufám, že se to bude líbit, až to bude hotové.

+2/0
28.1.2018 13:41

O71n52d44ř20e63j 89S47e30k60e83r26a 1427196216479

Otázka je, kolik lidí se už nikdy nepodívá na finální podobu hry, když ji herní matador Ondřej Zach označil za odpad, aniž by zmínil, že hodnotil nedodělanou věc.:-/

+2/−2
28.1.2018 18:34

K75a25r91o20l 67S94e96f52c49i62k 2336240195188

tak si kouknite obrazek c.16... "Sea of Thieves vychadzi 20 brezna" na obrazku c.3 mate napsano "uzavrena beta...." ;-D;-)

+1/0
28.1.2018 18:39

O52n57d55ř94e20j 45S10e92k78e63r97a 1607586676479

Díky za upřesnění, nevšiml jsem si toho. :-P

0/0
28.1.2018 19:06

K76a93r86o77l 51S12e44f85c51i13k 2916740105938

no ja nevim panove, ale kdyz autor napise svuj vlastny NAZOR tak je to problem.. kdyz nenapise svuj nazor jenom copy&paste score z metacritics tak je zas problem. Co vlastne chcete? :-P;-D jinak tohle je preview a ne recenze

+10/0
28.1.2018 13:41

P56e39t75r 37N21o17v35o69t46n98ý 2741477810

Jako vydavat na Idnes jakoze "recenzi" na hru, ktera se testuje v beta verzi a k tomu jeste udelit 20%, to je opravdu hodne smesny. Profici hadr. Vas do toho uzavrenyho beta testu snad radsi ani nemeli poustet. Vic skody nez uzitku.

+6/−12
28.1.2018 12:43

O45n38d21ř17e45j 38Z15a72c67h 3453460663162

To bylo tvrdý. Jenom to není recenze, ani jakože. Chápete vůbec rozdíl mezi recenzí a preview?

+10/−4
28.1.2018 12:57

P18e70t13r 91N27o70v98o98t31n33ý 2321327460

Jiste ze chapu, ale jeste nikdy jsem nevidel u preview hodnoceni v %. Proc by tam taky melo bejt, o nicem nevypovida. Prvni dojmy z bety by byl mozna lepsi nadpis clanku a nevyvolaval by ve me zbytecnej hate. Stve me tohle odsuzovani na prvni dobrou, sorry.

+4/−9
28.1.2018 13:35

P60e21t16r 56H87o12c14h29m97a56n 2400946555451

Tak to nečti

+2/−3
28.1.2018 18:19

P93e31t87r 92N39o70v15o97t63n66ý 2541807140

Dekuju za vsechny disliky, moc si toho vazim. Jen bych rad uvedl na pravou miru, ze v SoT mam odehrano asi 30 hodin, tudiz asi 10x vic nez autor "precenzeview". Hra me bavi i v singlu. V necem me stve, ale zbytecne se tim nestresuju. Je to preci jen uzavrena beta. Tesim se na plnou verzi a pak si o ni udelam finalni obrazek. A pak tady na Idnes ctu hodnoceni 20%. Bety? :) A pusobi to na me opravdu jako recenze, ne preview. Autor clanku asi touzi po ctenosti, proto bulvarni nadpis a obsah pochopitelny jen pro znale hry. Ne ale pro lidi, kteri o hre nic nevi, cehoz autor naprosto vedomne vyuziva. Priste, Ondreji, misto do Bonuswebu asi piste Vase dojmy rovnou do Expresu. Na to spravne misto.

+3/−1
28.1.2018 21:52

O47n82d23ř15e88j 84Z98a77c92h 3653210573432

To je super, že máte tolik odehráno. Proč potom místo argumentace píšete takové hlouposti? Marně zde v diskuzi hledám místo, kde byste nabídl svůj pohled na jednotlivé prvky hry. Zatím jste jen nepochopil rozdíl mezi review a preview a v podstatě se do mě jen navážíte.

+2/0
29.1.2018 10:37

J62a86n 20B23í72l95ý 8714357147769

chápete vůbec rozdíl...?;-Dtak mu ten rozdíl vysvětlete

+1/0
28.1.2018 19:32

J43o39s92e60f 41Č62i56h49á12k 7171979650466

Viděl jsem stream na indiánovi a ve čtyřech to vypadalo skvěle, Zvlášť, když přibude možnost okrádat ostatní party.

+2/0
28.1.2018 10:50

A83d51a51m 20Š56p66i11l64l76a45r 8949177282866

No a trochu se rozepsat? Ja osobne koukam na streamy a uz se s partou hodne moc tesime az si to poridime. Chapu, ze pro vlka samotare to asi nebude. Ale my hrajem v parte a ta hra vypada paradne. Zvlast jestli todle je beta a pribude spousta obsahu!

+8/0
28.1.2018 9:31

O49n93d57ř19e77j 42Z15a79c74h 3943330673242

Tak vy už jste stejně rozhodnutý si to pořídit, ne? :-) Mě taky nalákal stream, obecně nemám problém s repetitivností (WoW, Division...). Také znám lidi, kterým je v podstatě fuk, jestli zrovna jednou tanky nebo dungeon, protože si přišli primárně pokecat na TS. Ti budou předpokládám spokojeni. Jenže přijde mi, že Rare tenhle RP sandbox používá trochu jako výmluvu, aby nemuseli nic řešit - obsah, motivaci, pvp, zábavu. Co se týče toho, že přibude spousta obsahu - jednak o tom pochybuju (viz fóra) a jednak pro mě nefunguje už samotné jádro, tj. plavba - bitky - hledání pokladů, protože se velmi rychle omrzí. Za mě je to jedna z nejhorších her, jakou jsem za poslední dobu hrál (naposledy to byl Assassin‘s Creed Chronicles). Je to samozřejmě jen můj dojem, ale nebudu psát, že mě hra baví a jaký má potenciál jen proto, že baví někoho jiného. Podle mě propadne a spíš jsem zvědav, jestli se objeví v Games With Gold ještě letos, nebo až příští rok :-P

+3/−2
28.1.2018 11:41

L45u26k19á49š 44M95i49c36h71a31l 3857246673138

Možná by to chtělo trochu profesionality. Mě třeba absolutně nebaví Last of Us, ale určitě bych jakožto profesionální novinář, což údajně jste, nepsal na web, že je to totální zklamání. Možná by pomohlo se tolik nehnat za senzací s bulvárním popiskem. Osobní názor fajn, ale z toho sdělení vůbec neplyne, že se o něj jedná...

+3/−2
28.1.2018 11:59

O21n65d93ř96e53j 23Z74a16c54h 3533970293322

Piště si o The Last of Us co chcete :-), tohle jsou moje první dojmy z hraní bety Sea of Thieves, jak ostatně píšu i v tomto obrazovém článku. A můj závěr je, že je to těžké zklamání. Na tom není žádné hnaní za senzací ani bulvární popisek, to je zkrátka můj dojem ze hry. A protože se mnou zjevně nesouhlasíte (hrál jste to?), tak sem taháte tyhle nesmysly, abyste mě shodil. Trefil jste to?

+4/−2
28.1.2018 12:13

O40n13d76ř55e85j 88Z51a64c48h 3673940593202

* jsem to. Pojďte diskutovat - v čem podle vás spočívá u Sea of Thieves dlouhodobá motivace hru hrát? Proč je podle vás současné řešení PvP dobré? Co má být ona spousta nového obsahu a čím ovlivní jádro hry jako takové? Napadá mě - může být RP sandbox vůbec mainstream?

+2/−1
28.1.2018 12:34

A77d60a77m 72K71o93v20á39č 3929239790968

Sea of Thieves je prostě takové herní Dungeon & Dragons. Znamená to, že to je špatná hra? Ne, protože nic víc snad nikdy neslibovala (oproti takovému Destiny). Obsah v betě je tak 20% vůči vydání - chybí Arms shop, úprava lodí, elixíry, Kraken... PvP je dobré podle mě, rozdíl mezi PC hráčem a konzolistou je minimální, možností jak potopit loď od nepřítele je hodně. Přijde mi to, jako byste od hry čekal něco, co nikdy neslibovala.

+3/0
28.1.2018 20:47

V79a54c49l39a70v 64N51o25v73o18t32n94ý 6749981350255

No tak třeba možnost absolutní kastumizace postav. Možnost úpravy lodí, tuna kosmetických změn, mapa bude po vydání mnohonásobně vetší, budou zde možné náhodné střety s mořskými monstry (hovoří se o krakenovy), tohle jsou informace které mám od známého, který je pioneer tester a má více informací.

0/0
29.1.2018 0:58

O48n72d97ř97e46j 42Z44a24c38h 3813810143182

Ano, takže nic.

0/0
29.1.2018 10:19

V92a47c89l95a57v 16N44o12v35o77t13n53ý 6449461680385

Radši ještě jednou kdybych to sem poslal málokrát :D Ranked mód, možnost vylepšování lodí, zbraní, nové ostrovy, poklady a hlavně vlastní pirátské přístavy, které si budete se svoji pirátskou bandou upravovat podle vlastního gusta, Budou zde raidy na jakésy bose, přibudou zvířata, která bude moci prodávat pokud je najdete volně pobíhat po ostrovech, přibudou i hadi jakožto nebezpečné zvíře krom žraluka :), kontrakty na nemrtví kapitány atd.;-)

0/0
30.1.2018 15:00

V82a96c71l68a93v 90N30o25v81o59t46n19ý 6359111870815

Ano je pravda že cokoliv navíc co přibude je vlastně nic jak číkáte. I v případě věcí, které jsou poměrně běžné (uprava postavy atd.) Ježiši prej nic vy jste fakt vtipnej. Opravdu jte se před psaním tohoto dojimu na hu o hru alespon zajímal? Většina těchto věcí je vidět i na videu od vívojářů i přez to vám nestál za zmínku ani náznak toho, že by v budoucnu mohlo být ve hře více zábavy a aktivit a vyvážit tak převážně pouze kritický pohled na hru.

0/0
30.1.2018 16:00



Najdete na iDNES.cz